Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Honor 70
 Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...

Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money
 Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.

Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI

Pendulul Foucault
 Golf 4 probleme difuzoare

Telecomanda StarLight

Bios nu recunoaste HDD si nu boot...

Caști audio noise cancelling
 

O mica problema in HTML

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
Busty

Busty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 16.08.2010
Salut
Am impartit sit-ul meu propriu zis in 3 cadre.
Intr-un cadru am niste linkuri care daca dau click pe ele se deschid in acelasi cadru..cum fac sa se deschida in celalalt?
Multumesc anticipat

#2
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Prin cadre intelegi frames ?
Nu se mai folosesc frameuri de prea multi ani dar daca vrei neaparat sa le folosesti ar trebui sa arate ceva de genul asta

  <frame name="numele_ales" target="in_ce_frame_deschide" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" src="pagina.html">

daca imi aduc bine aminte.

Oricum iti recomand sa alegi o alta cale de a construi situl evitand total frame-urile. Iframes mai treaca mearga dar frameuri clasice mai bine nu.

#3
mishpowerpuff

mishpowerpuff

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 324
  • Înscris: 12.04.2007
Linkul arată așa:

<a href="contact.html" onclick="java script: document.getElementByID('iFrameID').src=this.href; return false;">Contact</a>

unde
- contact.html este pagina pe care vrei să o încarci, iar
- iFrameID este id-ul iframe-ului în care vrei să încarci pagina.

#4
RCG

RCG

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,386
  • Înscris: 20.09.2006

View Postonlyone, on 19th April 2012, 16:06, said:

Prin cadre intelegi frames ?
Nu se mai folosesc frameuri de prea multi ani dar daca vrei neaparat sa le folosesti ar trebui sa arate ceva de genul asta

  <frame name=%26quot%3Bnumele_ales%26quot%3B target="in_ce_frame_deschide" marginwidth="0" marginheight="0" scrolling="auto" src="pagina.html">

daca imi aduc bine aminte.

Oricum iti recomand sa alegi o alta cale de a construi situl evitand total frame-urile. Iframes mai treaca mearga dar frameuri clasice mai bine nu.

Tin sa te contrazic. Facebook foloseste iframe (ceva mai complex, ce-i drept) pentru aplicatii.

#5
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
ALO
Eu am zis de frameurile clasice pe care le foloseste el.
Alea care sunt luate de motoarele de cautare separat adica daca ai navigatia in ala de sus si continut in ala de jos poti sa ai link direct din motor catre ala de jos si cine intra prin cautare, nu are navigatie. De cacat.
Iframes evident ca sunt folosite si de youtube si de alte situri care furnizeaza continut pentru altii sau folosesc continut extern dar sa iti i-framuiesti propriul continut e ca si cum te-ai scarpina la urechea stanga cu mana dreapta.

Edited by onlyone, 19 April 2012 - 15:46.


#6
Busty

Busty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 16.08.2010
Multumesc frumos pentru raspunsuri..am rezolvat.
Acum m-am lovit de alta
Intr-un frame am pus in partea dreapta un meniu ..in partea stanga vreau sa pun un videoclip..daca pun videoclipul meniul se duce jos de tot..nu merge sa-l pun in dreptul videoclipului..de ce?

#7
ciprianism

ciprianism

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 09.12.2006

View PostBusty, on 20th April 2012, 14:05, said:

Multumesc frumos pentru raspunsuri..am rezolvat.
Acum m-am lovit de alta
Intr-un frame am pus in partea dreapta un meniu ..in partea stanga vreau sa pun un videoclip..daca pun videoclipul meniul se duce jos de tot..nu merge sa-l pun in dreptul videoclipului..de ce?

foloseste DIV-uri, dai in google aliniere cu div .

#8
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005

View PostBusty, on 20th April 2012, 14:05, said:

Intr-un frame am pus in partea dreapta un meniu ..in partea stanga vreau sa pun un videoclip..daca pun videoclipul meniul se duce jos de tot..nu merge sa-l pun in dreptul videoclipului..de ce?

In mod normal ti-ar trebui 2 divuri unul in stanga cu float left si unul in dreapta cu float right
Dar pentru tine cea mai simpla solutie (rapida dar nerecomandata pentru ca tabelele sunt evitate de ceva vreme) avand in vedere ca e clar ca esti la inceput, este sa faci un tabel cu 2 coloane si sa pui clipul in coloana stanga si meniul in dreapta, pana te dumiresti cum sta treaba cu divurile si css ul

#9
Busty

Busty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 16.08.2010
am rezolvat..am terminat aproape tot
acum vreau sa pun un frame in josul pagini unde sa scriu all rights reserved si hosted by ...
asta e codu:

html>
<head>

</head>

<frameset rows="60%,40%">

  <frame src="frame_a.htm">
  <frameset cols="43%,57%">
    <frame src="frame_b.htm">
    <frame src="frame_c.htm">


</frameset>

</html>

#10
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

View PostBusty, on 20th April 2012, 14:53, said:

am rezolvat..am terminat aproape tot
acum vreau sa pun un frame in josul pagini unde sa scriu all rights reserved si hosted by ...
asta e codu:

html>
<head>

</head>

<frameset rows="60%,40%">

  <frame src="frame_a.htm">
  <frameset cols="43%,57%">
    <frame src="frame_b.htm">
    <frame src="frame_c.htm">


</frameset>

</html>

Tu chiar nu vrei sa pricepi ca lucrul cu frames este o timpenie? Ti-o spune lumea pe aici politicos, cu ocolisuri, insa ideea este aceeasi: frames sint o abordare gresita! Nu stau acum sa iti explic de ce, cauta pe google "why avoid frames design" si citeste si singur motivele.
Toate avantajele frames-urilor - impartirea paginii in coloane si pozitionare statica a meniurilor (de altfel, cam astea sint toate) pot fi rezolvate la fel de simplu si mult mai elegant cu css. Daca nu stii css, nu-i nimic, inveti, ca nu e rocket science, insa sa persisti a folosi frames este ca si cum ai pune roti de lemn la o limuzina de 120.000euro. Intelegi aluzia, sper.

Layouturile cu css le poti invata cel mai rapid de aici: http://www.maxdesign...es/css-layouts/

#11
Busty

Busty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 16.08.2010
E o tema..nu-l fac asta de capu meu cu frame,ca doar nu sunt tampit.
Am inteles ca numai face nimeni cu frame,dar asa trebuie sa fac eu.

Edited by Busty, 21 April 2012 - 13:36.


#12
Jumping Jack

Jumping Jack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 12.09.2007

View PostBusty, on 21st April 2012, 13:32, said:

E o tema..nu-l fac asta de capu meu cu frame,ca doar nu sunt tampit.
Am inteles ca numai face nimeni cu frame,dar asa trebuie sa fac eu.


A, scuze. E tema de scoala? Atunci mi-e mila de profesorul ala de informatica.

#13
Busty

Busty

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 16.08.2010
Va multumesc tuturor pentru ajutor.
Se poate inchide

#14
rox94ana

rox94ana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 12.06.2012
Buna. Vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez la o pagina de tip Contact. Am reusit sa inserez campuri pentru Nume, Adresa, Mesaj etc si vreau sa adaug si un buton "Trimite mesaj" sub campul Mesaj. L-am pus si pe acesta, dar cand dau click pe el imi deschide un nou tab si-mi zice: This webpage is not found. Error 6 (net::ERR_FILE_NOT_FOUND): The file or directory could not be found.

Ce trimitere trebuie sa fac ca sa-mi mearga si eventual daca nu sunt completate campurile (Nume, Mesaj sau altele) sa-mi apara un mesaj corespunzator.

Multumesc!

#15
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,278
  • Înscris: 10.08.2005
FORM - METHOD GET / POST
Verificare server-side

#16
rox94ana

rox94ana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 12.06.2012
da, cred ca asa am facut si eu.

Uite ce am scris:

<form method="get/post" action="php/contact-send.php" id="contact_form">
        <table border=0 class="formular">
        <tr><td> </td></tr>

<h3><P><font size="4"><strong>Nume</strong> (obligatoriu)</font>
<p><span class="wpcf7-form-control-wrap your-email"><input type="text" name="your-email"

value="" class="wpcf7-text wpcf7-validates-as-email wpcf7-validates-as-required" size="40"

/></span> </p>

<p><font size="4"><B>Adresa email</B> (obligatoriu)</font></p>
<p><span class="wpcf7-form-control-wrap your-email"><input type="text" name="your-email"

value="" class="wpcf7-text wpcf7-validates-as-email wpcf7-validates-as-required" size="40"

/></span> </p>

<p><font size="4"><B>Subiect</B></font></p>
<p>    <span class="wpcf7-form-control-wrap your-subject"><input type="text"

name="your-subject" value="" class="wpcf7-text" size="40" /></span> </p>

<p><font size="4"><B>Mesaj</B></font></p>
<p>   <span class="wpcf7-form-control-wrap your-message"><textarea name="your-message"

cols="40" rows="10"></textarea></span> </p>


<p class="cf-sb">
<input type="submit" name="sendbutton" id="sendbutton" class="sendbutton" value="Trimite

mesaj" onclick="return cforms_validate('', false)"/></p>

Problema este la ultima chestie cred. Pentru ca aia nu-mi merge.

Edited by rox94ana, 18 June 2012 - 11:46.


#17
danutz0501

danutz0501

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 22.04.2008
Da chiar nu pot sa imi dau seama de ce folosesti un formular din wordpress, mai ai si validarea aia javascript care cred ca nu merge, nu stiu de ce cred ca tu nu ai fisierele js pt validare si cel php care sa trimita e-mailu.
Cam aia iti zice eroare,  fisierul nu este gasit.
Deschide un topic separat si posteaza codul sursa intre taguri (CODE) si (/CODE), inlocuiesti si tu parantezele rotunde cu paranteze patrate.
Si metoda ori e GET, ori e POST.
http://www.phpjabber...-php-php21.html
Poftim tutorial cum sa il faci.

#18
rox94ana

rox94ana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 12.06.2012
am urmat instructiunile, dar atunci cand apas pe trimite se deschide o pagina cu fisierul php. unde gresesc?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate