Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Orasean, ma intorc la tara
Last Updated: Nov 05 2014 11:58, Started by
subcarpati
, Mar 08 2012 23:40
·
0
#20
Posted 11 March 2012 - 14:53
Sunt fructe foarte perisabile (maxim doua zile aspect comercial).Trebuie gandita si o linie de procesare,chiar si in regim traditional (gem la ceaun si foc de lemne).
|
#21
Posted 11 March 2012 - 19:39
sudest_om, on 11th March 2012, 14:53, said: Sunt fructe foarte perisabile (maxim doua zile aspect comercial).Trebuie gandita si o linie de procesare,chiar si in regim traditional (gem la ceaun si foc de lemne). sau linie de impachetare. intr-adevar. trebuie piata de desfacere imediata. dar suna binisor, avand in vedere pretul lor de piata. |
#22
Posted 12 March 2012 - 23:01
struti, potarnici, iepuri, fazani, rate, gaste? 'Or merge?
|
#23
Posted 13 March 2012 - 08:09
#24
Posted 13 March 2012 - 21:44
#25
Posted 13 March 2012 - 21:55
#26
Posted 14 March 2012 - 19:38
Pai, nu asa, la modul general. Per kg de rosie / ardei / castravete...
|
#27
Posted 14 March 2012 - 21:54
Cum am mai spus si in alta parte: "Ce observ eu pe aici. Cei mai multi nu ar investi 20.000 de euro in nimic, ci i-ar tine la saltea/banca, mai ales daca ar avea un serviciu. Toti se tem de intermediari, multora li se pare o suma infima pentru a incepe o afacere si una uriasa daca ar pierde-o. Agricultura nu, aia nu, aia nu. Acum stau si ma intreb, avem cumva o perceptie deformata a termenului intreprinzator? Eu m-am decis, am o saptamana la dispozitie pentru a o lua din loc. Fie ca imi cumpar capre, fie ca o sa cultiv nuci, zmeur sau cires. Fie ca o sa fabric pateli, paine sau o sa imbuteliez apa fermecata. Sunt sigur pe mine, pe fortele mele si dorinta mea de a razbate. Probabil e nevoie si de spirit de aventurier dar fara sa risti nu poti sa iti depasesti conditia. Ne auzim!"
|
#28
Posted 15 March 2012 - 09:14
subcarpati, on 14th March 2012, 21:54, said: Cum am mai spus si in alta parte: "Ce observ eu pe aici. Cei mai multi nu ar investi 20.000 de euro in nimic... O investitie cu un catig mai rapid ar fi in apicultura, arbusti (mur, zmeur-2 ani, afin, coacaz-3-4 ani), capsuni, legume (1an). Pomicultura (7-8) ani (nuc 10 ani); viticultura 4 ani (recolta 50%), 5 ani (100%) Personal nu m-as aventura cu toata suma in cresterea animalelor. As incepe treptat, pana as capata experienta. Succes! Edited by sudest_om, 15 March 2012 - 09:15. |
|
#29
Posted 15 March 2012 - 10:48
Investeste in ce ai experienta sau alege un domeniu si citeste tot ce prinzi despre aia... si apoi incepe cu pasi mici.
O funza ofilita la o planta de cultura, pentru unul cu experienta inseamna un tratament in plus aplicat, pentru unul fara experienta inseamna compromiterea culturii. Si din pacate, in agricultura e foarte frumos, dar nu e ca in jocuri... dai reload si gata. Trebuie sa astepti inca un an, sa faci rost de alti bani etc. etc. Daca sari de la capre la afine si de la peleti la sfecla de zahar , eu zic sa mai stai un an si sa te gandesti mai bine la ce vrei sa faci. Altfel o sa ingrosi numarul dezamagitilor. Ai sa vezi ca agricultorii cu experienta stau mult pe ganduri si cand schimba un soi de grau cu altul... ce sa mai zic de o cultura cu alta. La un orizont asa de larg si nedefinit cum il ai tu, eu nu as incepe nimic. Mai deschizi un pic ochii... chestia cu As putea sa vand lejer la jumatate de pret si piata de desfacere este uriasa aici cu astfel de produse. mi se pare cam rupta de realitate. Sau cu alte cuvinte... realitatea o sa iti dea o lectie dura. Nu toti din zona ta sunt nepriceputi, ai sa vezi ca concurenta exsita si chiar este "in forma". Spun astea de mai sus ca un om care crede in potentialul agriculturii (ca altfel as continua cariera din IT unde e caldut si banii vin frumos luna de luna), dar nu pot sa nu iti atrag atentia ca nu e suficient sa ari la 30cm ca sa dai de aur . Edited by rand, 15 March 2012 - 10:54. |
#30
Posted 15 March 2012 - 11:00
Cu acest tip de afacere ai parte de clienti permanenti pe tot timpul anului: abonament la cosul cu bunatati
Cosul cu bunatati “ecologice” de la Timisoara. “Ia cosul neamule, ia cosul cu bunatati ecologice. Mananca sanatos sa traiesti 100 de ani” Ei bine, nu asa se va face livrarea cosului cu bunatati ecologice catre timisoreni ci pe baza de abonament! Ideea apatine Asociatiei pentru Sustinerea Agriculturii Taranesti, care ii pune in legatura pe oraseni cu micii producatori de la tara care se angajeaza sa le livreze in fiecare saptamana cosul cu bunatati. 30 de familii de timisoreni beneficiaza deja de produse proaspete de sezon si alte 40 doresc sa se inscrie in acest program! Preturile sunt ceva mai mari decat cele de la piata, unde taranul nu mai are acces. Din pacate! Dar orice e bun e si scump iar legumele si fructele naturale, chiar daca sunt mai scumpe sunt din ce in ce mai cautate! sursa Imi pare rau ca nu am gasit articolul din 2011 sa vezi la cat a crescut numarul de abonati in Timisoara! |
#31
Posted 15 March 2012 - 16:52
Quote Eu m-am decis, am o saptamana la dispozitie pentru a o lua din loc. Vira, ce mai stai? Nu vezi ca astia p'aici sunt indaratnici, ba chiar retrograzi s-ar putea spune?Du-te prietene la tara, cultiva rosii, mure si daca se poate si cateva capre...faci si paine, si magiun, pui monopol si pe pietele din orasul tau, incet incet il faci de ras pe Porumboiu. |
#32
Posted 18 March 2012 - 12:06
parintele, on 15th March 2012, 16:52, said: Vira, ce mai stai? Nu vezi ca astia p'aici sunt indaratnici, ba chiar retrograzi s-ar putea spune?Du-te prietene la tara, cultiva rosii, mure si daca se poate si cateva capre...faci si paine, si magiun, pui monopol si pe pietele din orasul tau, incet incet il faci de ras pe Porumboiu. Si daca nu ajunge ca Porumboiu sigur din vina ta va fii.Mai incurajeaza si tu oamenii ca peste tot numa suturi in fund le dai |
#33
Posted 19 March 2012 - 03:54
Recomandarea data de un coleg : "stai 2-3 luni macar vara sa vezi cum e viata" cred ca e cea mai buna. Ai casa bunicilor la tara asta e bine, ai unde sa stai. Poti trai in perioada de vara cu maxim 10-12mil/luna ( modest insa) si poti sa iti faci o idee apropo de munca , timp liber, activitati prin zona si mai ales oamenii din jur. Foarte importanti oamenii cu ei vei face si chestii productive si mai ales tot ei te pot trage in jos. Incearca si mai mult de 800-1000 euro nu vei pierde ( traiul + transportul). Daca poti sta 3-4 luni ai o sansa. Incearca sa nu te duci la oras ( 15km e ff putin si al naibii de "atractiv") de cate ori simti nevoia unui dus, unei pizza, unui film la cinema, o bere cu prietenii, etc. Incearca in timpul asta sa iti faci o mica gradina de legume, sa simti un pic pulsul pamantului. Eventual si cateva pasari. Nimic spectaculos doar asa pentru cadenta diminetilor cu trezire la 6 ( sau mai devreme) si a activitatilor de peste zi care trebuiesc facute indiferent ca ploua, e frig sau nu ai chef in clipa aia.
Daca as avea in clipa asta o suma fixa cu care sa incep nu m-as hazarda sa ma bag in ceva complet necunoscut bazandu-ma pe "vai ce frumos/interesant/fenomenal este ! ". Vezi ca inainte sa devina afacere trebuie sa devina noua ta viata. In agricultura nu exista timp liber, tot timpul 24/24 365 zile pe mintea ta va fi umpluta pana la refuz de activitatea asta, gandurile se duc mereu catre asta. Nu ai ce-i face nu de alta dar din asta vei trai efectiv din roadele pe care mintea si mainile tale le produc. Ca le mananci sau le vinzi, tu vei gandi si vei realiza tot. Mare atentie, sa nu crezi ca e simplu sa te muti la tara sau sa faci o activitate ( mai ales profitabila) la tara. Orasul are un fel foarte ciudat de a ne "droga" o sa iti dai seama pe parcurs ce vreau sa zic. Incearca si vezi despre ce e vorba nu te arunca cu capul inainte. Du-te pe la fermieri, vezi ce face lumea prin zona, citeste tot ce poti pe net despre subiectele vizate de tine, cumpara-ti carti, cauta, invata, informeaza-te. Desi o sa ti se para desuet, tot trebuie sa iti zic: e treaba grea. Si daca singurul tau argument este cel financiar ( adica vrei sa faci asta ca sa iti castigi traiul) mai bine uita. Se poate trai viata mult mai simplu, mai usor, mai in conformitate cu cerintele moderne. Nu vreau sa te descurajez dar pentru "la tara" trebuie sa ai o chemare din suflet nu din portofel. Sper ca vei lua informatia asta ad literam , rational nu vreau sa te sperii sau ceva pur si simplu asta e una din realitatile din teren. Sanatate ! PS: eu m-am implicat in apicultura de vreo 3 ani si dupa ceva bani bagati estimez inca minim 2-3 ani pana ma pun pe picioare 100%. Asta e iarasi o chestie pe care nu prea o gasesti: dureaza niste ani , 5-6 ani minim pana cand "simti" ceva. Pregateste-te inclusiv pentru a trai la limita in acesti ani pana cand incep sa apara roadele. |
|
#34
Posted 19 March 2012 - 08:12
@Subcarpati:...
Citeste atent ce ti-a scris Mishu Skynet si gandeste-te bine ce vei face.Sfaturile lui sunt autentice. Personal m-am integrat in spatiul rural, dar n-am dezvoltat o afacere in agricultura.Am continuat sa produc venituri tot cu activitati tehnice, neagricole. Desi am pamantul meu (6ha), am preferat sa-l arendez. L-am lucrat cativa ani cu utilaje de imprumut, sau inchiriate si nu-i rentabil. Mi-am cumparat utilaje si unelte de gradinarit si imi produc singur mancarea, dar mai obtin si ceva venituri din surplusuri, totusi nimic semnificativ, (abia acum, dupa sase ani, incep sa investesc si eu in agricultura, dar inca am rezerve). Repet ce ti-am scris mai sus: "daca vrei sa investesti in zootehnie, ia-o treptat, ca ai mare nevoie de experienta. (iar daca vrei intr-o plantatie, esti nevoit sa acoperi o suprafata cat mai mare, pt. a justifica folosirea utilajelor, ca "la cazma" e cam imposibil). Din cate am observat, nu-i foarte greu sa produci, dar e foarte greu sa vinzi (la preturi acceptabile). |
#35
Posted 19 March 2012 - 09:59
subcarpati, on 9th March 2012, 00:18, said: terenul e al bunicilor. cu ei e facut contractul de arenda. nu e problema asta. |
#36
Posted 20 March 2012 - 01:11
Multumesc de sfaturi Mishu, dar sunt un om crescut la tara. Am stat si 3 si 5 luni doar acolo si am lucrat si la camp si la animale si stiu cu ce se mananca agricultura si munca. nu sunt un copil de asfalt fascinat de livada din spatele casei sau unul care nu face distinctia dintre o gaina si o curca. Plus ca produc in jurul meu o emulatie si pot atrage in treaba asta inca 10 oameni care sa munceasca cot la cot cu mine, fara pretentii financiare.
Iar dorel... despre ce zici tu acolo, nu se aplica la mine. pe cuvant. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users