Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Celule stem

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
popovicias

popovicias

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 14.09.2006
Intrebarea mea este simpla: cunoaste cineva direct pe cineva in Romania care a folosit celulele stem recoltate la nastere din cordonul ombilical al propriului copil?

Dar pe cineva ale carui celule stem au fost refuzate la depozitare deoarece au fost compromise la recoltare? Sau operatia de recolatare este 100% sigura???

Intrebarea vine in contextul in care "aceasta moda" exista doar in RO (nu si in alte tari, mai dezvoltate, cu sisteme medicale mai evoluate) si mi se pare mie asa ca este o chestie de a stoarce bani de la cei care au, facand un abuz de incredere care nu poate fi dovenit...
Iar in final este doar o simpla inselatorie.

Eu nu spun in niciun caz ca aceste celule nu se folosesc la transplanturi ci ma refer stric la celule recoltate la nastere in RO in ultimii ani pe sume de peste 1500 euro.

Doar in ultimii 5 ani de cand e moda asta s-o fi imbolnavit cineva rau de tot si a avut nevoie de el...



Acum 3 ani am recoltat si noi. Am spus, daca or fi bune bine, daca nu asta e. Mai bine sa le recoltam si sa nu avem nevoie de ele sau sa nu fie bune decat sa avem doamne ferestre acest regret. Asta si pentru ca ne-am permis.


Aseara primesc o scrisoare de la Cord Blood Center (recoltatorii) si in care mai pe scurt spun ca degeaba am celule, daca voi avea nevoie de ele ma va costa in medie 150 mii euro sa le folosesc. Si ca sa mai dau o taxa anuala in plus si imi asigura ei suma in caz de nevoie ...... :)))))


Ce parere aveti?

#2
relu_24

relu_24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,779
  • Înscris: 23.09.2005
mai e un topic despre celule stem. http://forum.softped...;#entry10694578
Idea e ca in tarile cu apa calda exista banci publice de celule stem si de asta nu se inghesuie ei sa recolteze.
Iar de faza cu 150.000€ tratamentul, este destul de adevarat.

#3
ask1967

ask1967

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 395
  • Înscris: 10.05.2010
Money talks indeed !

#4
popovicias

popovicias

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 14.09.2006

 relu_24, on 14th January 2012, 10:00, said:

mai e un topic despre celule stem. http://forum.softped...;#entry10694578
Idea e ca in tarile cu apa calda exista banci publice de celule stem si de asta nu se inghesuie ei sa recolteze.
Iar de faza cu 150.000€ tratamentul, este destul de adevarat.
Corect.
Si in situatia actuala din RO se justifica stocarea privata? Se pot folosi la nevoie ?

#5
90210

90210

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 10.10.2010
nu. tot afara trebuie sa te duci. vezi si cazurile cu toti aia prin presa care roaga poporul sa le dea bani pentru tratament cu c. stem in diverse tari gen china, turcia, etc

dar in cativa ani, cine stie. poate.

#6
popovicias

popovicias

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 655
  • Înscris: 14.09.2006

 90210, on 16th January 2012, 16:56, said:

nu. tot afara trebuie sa te duci. vezi si cazurile cu toti aia prin presa care roaga poporul sa le dea bani pentru tratament cu c. stem in diverse tari gen china, turcia, etc

dar in cativa ani, cine stie. poate.
dar este cineva care si-a primit celule stocate privat in prealabil in RO pe care le-a folosit (cu banii proprii sai ai altora) prin strainatate?

#7
90210

90210

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 549
  • Înscris: 10.10.2010
nu prea cred, caci toti cei care au acum probleme nu cred ca si-au putut stoca la nastere celulele. nu era moda pe atunci

#8
vladiurea

vladiurea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 18.11.2009
de pe un alt forum. Nu sunt specialist, doar dau paste, puteti cerceta mai departe:

#################
Oki acum sa va zic cite ceva de celule stem si de ce eu nici nu ma gindesc la asa ceva.
conceptia populara ar fi cred ca aceste celule te-ar ajuta cumva in viitor sa vindeci cancere sau leucemii. ori asta e de fapt incorect. un copil care de pilda se imbolnaveste de leucemie nu poate beneficia de propriile celule stem, pt ca acestea sunt evident purtatoarele aceluiasi bagaj genetic si boala cu siguranta va recidiva. in tumori solide nu exista nici un beneficiu din transplant de celule stem.
mai ramin anumite anemii din cauze genetice, gen talasemii severe sau sickle cell disease(la populatia africana, deci romanii oricum ies din discutie) unde se pot folosi cu oarecare rezultate, insa iarasi, nu la copilul/persoana donatoare de celule.
se poate pune problema ca le folosesti pt un alt membru al familiei, desigur. ei bine, nu ai nevoie in cazul asta de celule stem cind se poate obtine maduva osoasa direct de la donator, in plus cantitatea de celule stem e oricum putin probabil sa fie suficienta. nu vad logica de a recolta si astepta doar doar se imbolnaveste vreunul din familie (repet, nu donatorul) si sa mai si presupun ca acest copil donator de cel stem dispare de pe fata pamintului pina la vremea respectiva si asa mai departe. e o logica morbida.
singurul caz in care ar avea cit de cit un sens ar fi sa zicem cind deja exista cineva in familie cu o boala deja diagnosticata, cu probabilitatea relativ mare de a necesita un transplant de maduva osoasa intr-un viitor apropiat. in cazul asta se presupune ca ar putea exista compatibilitate si merita recoltate si testate.
in occident se mai practica donarea catre banci publice, in ideea ca cineva ar putea fi compatibil si beneficia de transplant. problema cea mai mare in cazurile astea e chiar cantitatea insuficienta de celule pt un copil cam de peste 4 ani. plus statisticile sunt extrem de dezamagitoare in cazurile in care s-au folosit, cu supravieturi la 2 ani de sub 20% in leucemii.
cam asta. insa inca odata, nu vreau sa ma contrazic cu nimeni, asta e literatura medicala de specialitate la ora asta, restul ce zice reclama bancilor clar nu are nici o relevanta stiintifica, e doar o reclama.
#########################

#9
Andreea36

Andreea36

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.02.2013

 popovicias, on 14 ianuarie 2012 - 09:47, said:




Aseara primesc o scrisoare de la Cord Blood Center (recoltatorii) si in care mai pe scurt spun ca degeaba am celule, daca voi avea nevoie de ele ma va costa in medie 150 mii euro sa le folosesc. Si ca sa mai dau o taxa anuala in plus si imi asigura ei suma in caz de nevoie ...... Posted Image))))


Ce parere aveti?

  Da , asa stiu si ca fac cei de la Cord Blood Center, insa am vazut acesta practica si la aste banci. Mai este si cazul in care iti faci tu asigurare pentru transplant dar pe cont propriu, insa au dreptate si bancile astea pt ca din banuti platiti de noi pt recoltare si stocare n-ar putea asigura asa o suma mare pt transplant. In orice caz eu o sa ma mai documentez, poate intre timp se mai si schimba unele lucruri in domeniu.

#10
ROBERTFLO

ROBERTFLO

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 21.03.2013
Recent am verificat in cadrul unui targ toate ofertele de pe piata. Si pot sa spun ca am dat o sansa egala tuturor firmelor. Plecasem la drum cu CryoSave inainte sa ajung la targ ca feedback din partea medicului si eram hotarat 100% sa semnez cu o firma, singura intrebare era care e cea mai de incredere.
In urma targului pot sa spun ca am luat acasa spre analizare toate contractele acestora (toate stufoase mai putin la cryosave) si cu aceasta ocazie celor care sunt pe pasul sa semneze vreau sa va atrag atentia asupra catorva detalii care fie mi s-au parut greu de acceptat in contract sau de neacceptat:
1. Cryosave - au un contract care nepotul meu de 4 ani l-ar scrie mai bine. Oricum nu este deloc customer oriented, se spala pe maini in contract de absolut orice, nu raspuns nici macar pentru transportul tesutului prelevat. De asemenea, singurul contract bilingv in care era clar stipulat ca limba contractului este engleza, nu prea e ok pentru un asftel de serviciu. Baietii de la stand n-aveau nici o treaba cu ce vindeau si de la prima intalnire CryoSave mi s-au parut foarte neprofesionisti.
2. Stemssure - cresterile de preturi stipulate in contract destul de abuzive. Aici nu mai am contractul in fata si as putea sa ma insel(oricum un detaliu f important in contracte) este ca legea aplicabila nu estea cea romana siin caz de dispute se vor solutiona la tribunalul din tara lor. Repet e posibil sa ma insel si acest detaliu sa fie la CryoSave.
3. CordBlood - aici pe langa faptul ca cei de la targ cred ca erau domnii care faceau curat in clinica pentru ca despre stem nu stiau sa raspunda la nici o intrebare si nici macar nu au avut sa ne dea o carte de vizita sa putem sa revenim catre ei. Foarte modesti si neprofesionisti. Contractul lor pe langa detalii marunte are un aspect flagrant: Poate fi denuntat unilateral cu preaviz de 12 luni. Pe scurt Cord blood pot sa va spuna ca ei se apuca peste un an de cules capsuni ca acolo se pricep mai bine si dumneavoastra va cautati singurei ce faceti in continuare cu probele depozitate pana atunci la ei.
4.Euromedics - sincer un contract cu foarte multe mentiuni pe care le am insa toate sunt de bun simt si sunt sigur ca pot fi tratabile in o anexa. Insa aici atrag atentia asupra faptului ca este o firma romaneasca si poate usor exagerat, eu nu am cunoscut firma romaneasca 100%(desi cu management grecesc cum e euromedics) care sa doreasca sa amortizeze o investitie pe termen lung si nu sa scoata profit imediat.
5. Biogenis - pe ei ii las la sfarsit pentru ca au fost cei mai profi, cu contractul clar cel mai customer oriented insa si aici aveau niste bannere cum nu au nici producatorii de tigari. Te simteai fix ca la piata cu marketingul lor agresiv.
Poate sunt oameni care sunt complet de alta parere, dar atunci cand ai pentru o banca de recoltare celule stem un pachet piramidal prin care primesti ani gratuiti de depozitare si daca aduci al 3-lea om primesti vouchere la e-mag, probabil ca ar trebui sa scriu no Comment... Cred ca toti ar trebui sa isi axeze mai mult mesajul pe ce pot sa faca pentru tine, pe informare asupra a ce vand si pe creerea unui mediu de incredere, lucru care este de fapt ce cauta sa cumpere omul.
6. O firma din aglia cu health ceva, nu merita mentionati din punct de vedere al prezentarii si prezentei la targ. Poate o fi ceva de capul lor, dar eu sincer cautam INCREDERE, departe de ce ar fi putut sa faca ei.
Cert e ca unde am plecat 100% hotarat sa semnez cu cineva am luat ulterior decizia dupa cateva zile de studiu numai pe aceasta tema si dupa ce am discutat cu o serie de parteneri de afaceri din italia, franta si germania ca .. doar la noi e povestea asta si moda asta (care probabil se va spulbera ca si creditele in Franci elvetieni peste cativa ani) doar alimenteaza un fenoment care a fost efemer in majoritatea tarilor civilizate europene.
Pe scurt, ganditi-va de 2 ori si daca luati o decizie si mare atentie la contract pentru ca e ceva pe 18 ani, cumparati un serviciu pe termen lung si nu doar o punga de floricele la cinema.
PS: bravos tuturor firmelor mai sus mentionate. Vine un om care are intrebari(pertinente) referitor la stocare si cand intrebi cat depoziteaza, din dorinta de a nu intra in detaliile deja usor de gasit ca pentru 10 ml de sange prelevat (cum e stipulat in anumite contracte ca fiind cantitatea minima recoltata) abia se trateaza un copil pentru orice fel de boala si nicicum un adult, ei vin cu texte cum ca se depoziteaza pe 18 ani pana copilul devine major si apoi poate sa semneze el contractul (Probabil acolo ii pierd pe toti parintii care nu se gandisera inca asa in perspectiva la momentul cand copilul lor va ajunge la 18 ani) astfel ca acolo se incheie subiectul.
Stiu ca am scris mult, dar eu am cautat un astfel de comentariu mult timp pana am pierdut jumatate de zi la targ si inca 3 zile aproape documentandu-ma in stanga si in dreapta...
Sper sa ajute pe cineva

#11
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Astea sunt banci de stocare a celulelor nu sunt centre de binefacere sau spitale. E o diferenta. Tu ii platesti sa-ti tina la "rece" niste celule. In caz ca ai nevoie de ele te descurci tu cu tratamentul. Nu sunt ei obligati sa-ti plateasca interventia pentru care tu nu le platesti nici o taxa. lor le platesti doar taxa de depozitare. Pt restul se plateste separat. Ce naiba cind va cumparati masina vanzatorul e obligat sa va plateasca si benzina?

#12
Andreea36

Andreea36

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.02.2013
Buna dragilor si dragelor,

Vad discutii intense aici cu bancile de celule stem. Eu una am ales sa apelez la recoltarea de celule stem si dupa indelungi documentari am apelat la MLB Cells . E o banca de celule stem din Germania si are o oferta aniversara foarte buna pentru ca anul acesta laboratorul implineste 30 de ani. Eu am fost foarte multumita de serviciile si transparenta lor plus ca au cateva atuuri pe care celelalte banci nu le au : stocare in 3 esantioane toate eliberabile,  certificat GMP. Pentru recoltarea si stocarea de celule stem platesti 12 luni cate 99 euro / luna si 150 euro kitul de recoltare. In pret sunt incluse  toate taxele chiar si tva si este fara rate anuale. Stocarea se face pe 20 de ani . Aveti aici linkul pentru mai multe detalii :http://www.mlbcells.ro/pretcomanda.html  Multa bafta!

Edited by Andreea36, 22 April 2013 - 11:49.


#13
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 Andreea36, on 22 aprilie 2013 - 11:48, said:

Buna dragilor si dragelor,

Vad discutii intense aici cu bancile de celule stem. Eu una am ales sa apelez la recoltarea de celule stem si dupa indelungi documentari am apelat la MLB Cells . E o banca de celule stem din Germania si are o oferta aniversara foarte buna pentru ca anul acesta laboratorul implineste 30 de ani. Eu am fost foarte multumita de serviciile si transparenta lor plus ca au cateva atuuri pe care celelalte banci nu le au : stocare in 3 esantioane toate eliberabile,  certificat GMP. Pentru recoltarea si stocarea de celule stem platesti 12 luni cate 99 euro / luna si 150 euro kitul de recoltare. In pret sunt incluse  toate taxele chiar si tva si este fara rate anuale. Stocarea se face pe 20 de ani . Aveti aici linkul pentru mai multe detalii :http://www.mlbcells.ro/pretcomanda.html  Multa bafta!
Tare reclama asta mascata.

Edited by Clovis, 02 May 2013 - 12:51.


#14
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005

 ROBERTFLO, on 21 martie 2013 - 22:49, said:


5. Biogenis - pe ei ii las la sfarsit pentru ca au fost cei mai profi, cu contractul clar cel mai customer oriented insa si aici aveau niste bannere cum nu au nici producatorii de tigari. Te simteai fix ca la piata cu marketingul lor agresiv.
Poate sunt oameni care sunt complet de alta parere, dar atunci cand ai pentru o banca de recoltare celule stem un pachet piramidal prin care primesti ani gratuiti de depozitare si daca aduci al 3-lea om primesti vouchere la e-mag, probabil ca ar trebui sa scriu no Comment... Cred ca toti ar trebui sa isi axeze mai mult mesajul pe ce pot sa faca pentru tine, pe informare asupra a ce vand si pe creerea unui mediu de incredere, lucru care este de fapt ce cauta sa cumpere omul.


Un amanunt dezarmant, descoperit in cautarile mele - Biogenis au tancurile in Bucuresti la un parter de cladire de birouri din Pipera, intr-un spatiu inchiriat! Halal mod de stocare! Cum a luat foc cladirea de la Armeneasca sau altele, asa se poate duce orice bloc de birouri construit pe genunchi in Romania.

#15
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 Dania89, on 13 aprilie 2017 - 14:39, said:

Salut! M am gandit si eu multa vreme daca si ce banca de celule sa aleg si am ramas la babystem. I-am contactat prima data telefonic ca sa nu ma deplasez degeaba pana la ei. Am vrut sa vad daca imi pot raspunde la cateva intrebari si am fost foarte incantata sa vad ca oamenii chiar isi fac bine treaba si sunt adevarati profesionisti. Dupa, procesul a mers foarte ok, am folosit kit-ul de la ei si am ramas placut impresionata de serviciile lor si de transparenta lor: cu asigurari impotriva falimentului, transparenta totala atunci cand ne referim echipa medicala, la banca de celule si la procedurile de prelevare. Multumim Babystem!!!!
Las-o balta cu reclama.....Chiar crezi ca noi suntem prosti si tu desteapta........

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate