Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...

Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...
 Subscriptii

Cat ar costa acest poster, se poa...

Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...
 COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...

Viata cu butelie versus retea de ...

Nelamurire succesiune
 Roka Residence Doamna Ghica

Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.
 

ciclocomputer

- - - - -
  • Please log in to reply
100 replies to this topic

#19
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Nu prea ai de ales, astea sînt singurele metode de măsurat altitudinea: prin presiune atmosferică sau cu ajutorul sateliților GPS. Ambele cu neajunsurile lor.

Bine, mai sînt diverse metode folosite de avioane dar nu cred că are rost să vorbim de ele pentru că sînt tehnologii care nu au sens în contextul ciclismului (triangulație cu radare și transpondere, lasere etc.)

O idee: află ce folosesc alte sporturi, cum ar fi parapanta sau deltaplanul. S-ar putea ca nici asta să nu te ajute la ciclism, fiind vorba de alte condiții, dar poate afli ceva interesant.

#20
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Am primit raspuns.

Buna ziua,
GPS Garmin edge 500 nu include niciun senzor suplimentar.
GPS Garmin edge 500HRM include atat senzorul de cadenta cat si senzorul de monitorizare ritm cardiac .
Referitor la senzorul de viteza - acesta nu este un obiect separat, edge 500 sau edge 500HRM va furnizeaza informatia de viteza dupa GPS.


Asadar senzorul de viteza/cadenta e aceeasi piesa si e de fapt senzor de cadenta (nu inteleg de ce ii mai spune si de viteza).

#21
pg-soare

pg-soare

    Ciclist de mahala

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,533
  • Înscris: 14.09.2008
Edit, nu intelesesem corect.
Are doar senzor de cadenta. Gps-ul calculeaza viteza, cum au zis. Pai poate au scris pentru utilizatori care nu au de aface cu tehnologia. Nu stiu cum ii cu GPS-ul, iti afiseaza fidel viteza?

Edited by pg-soare, 06 March 2012 - 10:57.


#22
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Da, la masina arata exact cit trebuie sa arate, de regula afisajul de la bord sau pilotul automat sint cu 3-5km/h mai optimiste.
Asadar e aparatul de baza care are functia de masurare a viteze, apoi se poate pune senzor de cadenta (denumit gresit zic eu senzor de viteza) si la final senzorul HRM.

#23
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,323
  • Înscris: 02.02.2006
Parcă s-au mai purtat discuțiile astea despre altimetre (barometrice sau GPS) anul trecut prin toamnă, înainte să-ți iei ciclocomputerul. Aici. Și ți-am spus de atunci că, dacă folosești ceva barometric, nu vei obține precizia pe care o pretinzi. Văd că acum ai ajuns, în sfârșit, la aceeași concluzie. :)

Nici cu GPS nu obții precizia maximă. Și nu e vorba numai de resursele consumate, ci probabil de o limitare a sistemului GPS. Unele dispozitive Garmin știu că vin inclusiv cu GPS și barometru, plus valori pre-încărcate de referință. Iar în timpul funcționării se fac foarte multe aproximări, ajustări, corectări, statistici etc... pe baza celor 2 altimetre + sistemul de referință, și tot se plâng utilizatorii finali că precizia nu este tocmai OK (chiar, uneori, precizia astfel obținută se zice că e mai slabă decât un GPS simplu).

Deci, cum ți-am spus și atunci: nu mai căuta altimetrul perfect, pentru că nu există. Toate sunt valori orientative. ;)

#24
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Ideea e ca la un altimetru cu GPS se presupune ca nu ii faci corectia/etalonarea inainte de fiecare cursa. Am un HTC si la navi imi arata cca 90-100m desi se pare ca stau pe la 50-55m. Edge500 asta pare ca are si GPS si barometric, nu am spus ca vreau neaparat sa arate la metru pentru ca stiu ca nu se poate. Nu am luat atunci cu GPS deoarece nu stiam ce abia acum am aflat referitor la acei senzori si nu avea sens sa bag la final de sezon bani in asa ceva. Acum, e posibil sa iau unul.

#25
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,323
  • Înscris: 02.02.2006
După cum ți-am spus și data trecută: ia-ți GPSul (smartphone, cel de la mașină, sau orice ai), și dă câteva ture prin cartier. Deși poziția 2D (lat/lon) ți-o fixează destul de rapid, precizia altitudinii variază (și de obicei se îmbunătățește) în timp. După o perioadă în care GPSul stă pornit și în mișcare, altitudinea ar trebui să fie cât de cât precisă. De asemenea, precizia unui GPS este cu atât mai ridicată, cu cât spațiul în care te afli este mai deschis (fără clădiri în jur, de exemplu, sau nu pe vreme înnorată). Orice element pus între receptorul GPS și sateliți poate afecta precizia 2D/3D.

Așa că nu lua de bun ce-ți afișează un GPS pornit de câteva minute și, mai ales, nu când ești în casă sau în locuri strâmte (gen între blocuri). Mai ales la smartphone-uri, localizarea nu se face numai prin GPS, ci și prin A-GPS (adică localizare folosind semnalele de la antenele GSM). Deci chiar dacă ție îți afișează telefonul o localizare aproximativ corectă, deși tu ești în casă/spații închise, acea localizare nu este neapărat oferită de sateliți. Iar altitudinea prin A-GPS n-am idee cât e de precisă (sau dacă există).

#26
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Intre timp am primit un raspuns de la alt comerciant care mi-a spus ca de fapt aparatul de baza nu afiseaza viteza fara acel senzor de cadenta/viteza. Naiba sa-i mai inteleaga pe astia, constat ca pe masura ce trece timpul in loc sa ne perfectionam ne prostim...

#27
gozmyn

gozmyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,642
  • Înscris: 17.03.2009
Depinde cine ti-a raspuns. Nu prea am incredere in personalul ce se ocupa de comunicarea cu un viitor client prin internet. In e-mail scrie ca au o gama larga de produse ce pot fi probate in magazin iar cand sunt in locul prorpiu-zis, surpriza, se pot lua produsele respective doar prin comanda.

Pentru mine , singurele functii ce mi se par utile la un ciclocomputer, si ce ma intereseaza in momentul de fata, ar fi cea a distantei totale si a vitezei medii.

Din ce vazusem pe internet, langa senzorul respectiv se aplica si un magnet pe spita rotii din spate+ o banderola pe pedala.

#28
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Pai asa am crezut si eu numai ca unul spune ca acest model nu are nevoie de acel senzor de cadenta/viteza iar altul spune ca da. La toate computerele avute am avut magnet lipit de spita si senzor prins de furca. De asta tot intreb pe aici sa aflu ce si cum ca despre ce fac eu cu el/daca imi trebuie sau nu e alta problema. Vreau sa vad ce ofera la un anumit pret pentru ca daca nu pastrez actualul computer.

#29
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Sint edificat. Am intrebat la unul din magazinele care oferea preturi foarte bune si i-am intrebat daca au in stoc, au spus ca livrarea se face in cca 3 saptamini de la comanda. Bun zic... Stiu ca sint cu meniu in majoritatea limbilor europene sau facute in Taiwan cu meniu doar in chineza si engleza. Cind i-am intrebat daca sint facute in Taiwan si ca daca e asa mai bine cumpar direct de la ei nu au mai raspuns. In plus, chiar cu EMS costa cu cca 100 lei mai putin si ajunge cu 2 saptamini mai devreme.
Avind in vedere ca Garmin au productia in 3 tari printre care si Taiwan ma intreb daca o fi diferenta de calitate intre ele. Am negociat 200$ unul fara cadenta si HRM adus acasa.

#30
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Voi credeti ca e important sa fie si functia HRM precum si cadenta la un ciclocomputer? Am gasit un site in UK care are preturi mult mai joase fata de orice altceva, la concurebnta cu alea chinezesti. Pentru 180 lei se poate cumpara pachetul cadenta+HRM, totul adus adaca cu DHL in 3-4 zile (ca de pe Bike24). Merita?

#31
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,323
  • Înscris: 02.02.2006
Depinde ce pretenții și așteptări ai, și ce îți dorești de la obiectul respectiv. Niciuna dintre funcțiile respective nu este obligatorie. Dacă vrei doar să te miști, să faci plimbări (de orice fel), fără să te intereseze un anume antrenament, atunci poți să mergi liniștit și fără senzor de cadență/HRM. Oricum vei merge instinctiv cu un anumit ritm.

Dar dacă vrei să stai cu ochii pe ele, să urmezi vreun program de antrenament anume, sau mai știu eu ce, atunci ți-ar fi foarte utile funcțiile respective. Sau, evident, dacă îți place să ai gadget-uri la tine, și să le urmărești doar orientativ. :) Și eu mi-am luat un ceas cu HRM, dar nu pentru antrenamente, ci doar de informare.

Atenție, însă, ca să nu fi dezamăgit: în caz că nu ai observat, senzorul HRM este, de fapt, o bandă elastică ce se pune pe piept, pe piele (nu pe haine). Este posibil să te deranjeze chestia asta, sau nu (depinde de fiecare persoană în parte), mai ales că-ți va opune puțină rezistență la respirație (cât de multă, depinde de cum o reglezi). De asemenea, pentru acuratețe maximă, senzorul de HRM este recomandat să fie folosit cu gel special (ca cel care se folosește la EKG sau ecografii). Merge și fără gel, însă s-ar putea să fie mai puțin precis, cel puțin până transpiri și te umezești puțin. Eu unul nu l-am folosit niciodată cu gel și n-am avut probleme majore.

Cât despre preț, ai grijă să nu cumva să fie vreo chinezărie, dacă zici că e mult mai ieftin. Sau să fie ceva SH, sau vreun produs returnat și revândut la preț redus. Interesează-te care e exact starea produsului, să nu ai surprize.

#32
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Acum am in dotare la cutie un Sigma care are HRM. Imi amintesc de faptul ca la inceput, cind nu aveam nici echipament, nici pantofi, nici antrenament imi spunea un amic: vezi, daca aveai cadenta stiai sa-ti dozezi efortul. Ca si tine zinc si eu: vax... degeaba vreau sa mentin un 80 daca nu pot... vorba ta, instinctiv mentii un ritm. Ala e valabil pentru ciclistii de preformanta care fac antrenament special. La fel si cu HRM, pe eliptica imi arata si 165 puls. Nu vreau sa stau cu ochii pe gadget insa in alte locuri pretul per total (cadenta+HRM) e dublu. Iata produsul:
http://www.handtec.c...6/109.100.51.40
ajunge 170 lire adus acasa. Pentru HRM sau pachet complet (si cadenta) sint preturile tot acolo.

#33
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,323
  • Înscris: 02.02.2006
Ești sigur că sunt incluși în preț senzorii ăia? Că mie îmi pare că exact produsul ăla nu vine cu senzori, după cum scrie la ”What's in the box”. Iar în lista de produse similare de jos, un Edge 500 cu HRM și cadență ajunge la 228 lire (+ livrare probabil).

#34
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Ala e pretul pentru 500 simplu, fara senzori. Pentru senzori e exact cum ai spus.

#35
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,323
  • Înscris: 02.02.2006
Păi pe mine unul m-ai cam băgat în ceață. :)

Inițial ai spus că e 180 lei cu totul (HRM + cadență și livrare), apoi că e 170 de lire (ceea ce depășește cu destul de mult 180 de lei), iar acum că e 228 de lire cel cu HRM+cadență. Sau am înțeles eu ceva greșit? (caz în care îmi cer scuze, sunt și cam adormit momentan) :D

#36
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,775
  • Înscris: 21.08.2008
Nu. Aparatul de baza costa 170 lire adus acasa (este 150 lire cu TVA dar se scade la ei si se adauga taxele de transport si ajunge la 170 lire). Fata de acest pret se adauga cca 180 lei (echivalent in lire) pentru achizitionarea pachetului cadenta+HRM.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate