Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

HYUNDAI HiE-S400VG, monocristalin...

Înca are utilitate

Romanii si masinile de spalat vase
 Functionare anormala combina frig...

Probleme cu front speaker-ul

Tár (2022)

modificare setari implicite camer...
 Unde gasesc whiskey Macallan 12 a...

Cana filtranta

Concret: Cat ai platit pt rca? 2022

Convertirea religioasa.
 Transformator electric

Intrerupator cap scara si cap cru...

Watcher (2022) - film despre Roma...

Centrala lemn cu puffer si centra...
 

Cum se fac site-urile?

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
elicopter

elicopter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 17.04.2010
Salutare la toti
De un timp m-am apucat de site-uri simple in html si css
Ce parere aveti cum e mai bine sa le faci cu blocuri div sau cu tabele?
Va rog argumentati raspunsul
Eu cu blocurile div intilnesc o gramada de probleme mai alesc cand vine vorba de pozitia lor in pagina : 3 blocuri unul dupa altul pe orizontala etc...

#2
secretalex92

secretalex92

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 28.12.2008
Depinde, personal imi place sa fac impartirea paginii ( header/logo, menu, content, footer ) cu div-uri intrucat acestea sunt doar niste blocuri de date ( informatii ), iar div asta face, separa diverse blocuri de elemente.

#3
Nemesis-

Nemesis-

    Zeitsă

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,253
  • Înscris: 23.05.2011
Asta pt ca nu cunosti bine CSS.
Daca vrei 3 blocuri pe orizontala alineaza-le in stanga de exemplu cu float:left;

#4
trackback

trackback

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,394
  • Înscris: 04.08.2011
Ca sa nu mai ai probleme cu asezarea div-urilor declara-ti un !DOCTYPE al paginii. Cauta pe google cum sa declari doctype-ul paginii. Personal recomand sa il declari de tip xhtml 1.0 .
La fel si eu, recomand sa imparti pagina pe div-uri, iar in div-uri poti sa incluzi si tabele.

#5
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
Voi ati auzit de SeaMonkey? acest......web
browser ".....e un software integrat de acces la Internet, care folosește aceleași motoare ca și Mozilla Firefox sau Mozilla Thunderbird și include, suplimentar, un program-client pentru știri, unul pentru discuții (chat/IRC) și un editor HTML foarte flexibil.

SeaMonkey este „moștenitorul” (free software) produsului Netscape Communicator.

Ca și în cazul lui Firefox, punctul puternic al lui SeaMonkey este securitatea sa înaltă. Proiectat de la bun început cu intenția de a recunoaște și respinge atacurile la securitate ce pot veni prin Internet, SeaMonkey protejează calculatorul de programele de spionaj, blocând modulele ActiveX periculoase, și oferă și un set consistent de unelte pentru navigația pe web în condiții de siguranță și protejare a sferei personale, particulare.
*sursa: wikipedia

va usureaza munca in crearea site-urilor  :peacefingers:

#6
elicopter

elicopter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 17.04.2010

View PostNemesis-, on 3rd December 2011, 21:43, said:

Asta pt ca nu cunosti bine CSS.
Daca vrei 3 blocuri pe orizontala alineaza-le in stanga de exemplu cu float:left;
Credema azi imi ieseam din minti nu ajuta nici float
Scriam codul cum trebuia in IE imi arata ce trebuie in mozzila sa-l ia dr*** nu mergea cum trebuie, credeam ca nici Bill Gates nu poate rezolva problema asta.
De aia am intrebat imi creaza o groaza de probleme div urile asa din senin asta e cel mai enervant.scrii codul cum trebuie in IE arata bine in Firefox care il credeam mai de treaba :lol: nu arata cum trebuie

View Posttrackback, on 3rd December 2011, 21:43, said:

Ca sa nu mai ai probleme cu asezarea div-urilor declara-ti un !DOCTYPE al paginii. Cauta pe google cum sa declari doctype-ul paginii. Personal recomand sa il declari de tip xhtml 1.0 .
La fel si eu, recomand sa imparti pagina pe div-uri, iar in div-uri poti sa incluzi si tabele.
treaba cu DOCTYPE nu am inteleso explica te rog mai detailat

si inca ceva da care e diferenta intre divuri si tabale doar ca tabelele nu au atitea proprietati ca divurile dar faci si asa site uri frumoase nu?

Edited by elicopter, 03 December 2011 - 21:55.


#7
yonut_a

yonut_a

    Trala la la la

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,885
  • Înscris: 03.08.2008
Nu prea am facut eu proiecte insemnate in html dar nu cred ca trebuie sa iei drept referinta IE ca browser.

#8
elicopter

elicopter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 17.04.2010

View Postyonut_a, on 3rd December 2011, 21:59, said:

Nu prea am facut eu proiecte insemnate in html dar nu cred ca trebuie sa iei drept referinta IE ca browser.
pai trebuie sa le iei pe toate drept referinta pentru ce mai faci site uri dac nu le vede cum trebuie lumea

#9
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010

View Postelicopter, on 3rd December 2011, 21:52, said:

Scriam codul cum trebuia in IE imi arata ce trebuie in mozzila sa-l ia dr***
Ia mai scrie un cod dintr-ăla de-al tău și verifică în mai multe browsere, cum ar fi opera, chrome, Firefox, safari și după în ie. Cum ți-a zis și yonut_a, nu te lua după ce îți afișează rahatu' ăla de Internet Explorer. Ia-te după celelalte. Ai două variante mari și late. Fie folosești doctype-ul potrivit, fie îți faci stiluri css diferite în funcție de browser. Că folosești tabele sau div-uri, mai puțin contează.

Edited by w3room, 03 December 2011 - 22:40.


#10
elicopter

elicopter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 17.04.2010

View Postw3room, on 3rd December 2011, 22:35, said:

Ia mai scrie un cod dintr-ăla de-al tău și verifică în mai multe browsere, cum ar fi opera, chrome, Firefox, safari și după în ie. Cum ți-a zis și yonut_a, nu te lua după ce îți afișează rahatu' ăla de Internet Explorer. Ia-te după celelalte. Ai două variante mari și late. Fie folosești doctype-ul potrivit, fie îți faci stiluri css diferite în funcție de browser.
Bine dar pana la urma de ce nu arata bine in firefox?
asta folosesc eu <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR...ml4/loose.dtd">
dac cinstit nu prea stiu multe despre DOCTYPE
cum fac stiluri css in functie de browser? Trebue conditiii ?

#11
mateiuli

mateiuli

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,027
  • Înscris: 07.08.2006
DIV only.
Tabelele nu se mai folosesc de mult.

#12
elicopter

elicopter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 17.04.2010

Quote

<div id="articolblockleft">

<img src="images/peste.png" width="191" height="127">-03.02.2011-<p><span class="verde">sport<p></span>Размер имеет значение

</div>
<div id="articolblockcenter">
<img src="images/peste.png" width="191" height="127">-03.02.2011-<p><span class="verde">sport<p></span>Размер имеет значение
</div>
<div id="articolblockright">
<img src="images/peste.png" width="191" height="127">-03.02.2011-<p><span class="verde">sport<p></span>Размер имеет значение
</div>

<div id="articolblockleft">

<img src="images/peste.png" width="191" height="127">-03.02.2011-<p><span class="verde">sport<p></span>Размер имеет значение

</div>
<div id="articolblockcenter">
<img src="images/peste.png" width="191" height="127">-03.02.2011-<p><span class="verde">sport<p></span>Размер имеет значение
</div>
<div id="articolblockright">
<img src="images/peste.png" width="191" height="127">-03.02.2011-<p><span class="verde">sport<p></span>Размер имеет значение
</div>

Quote

#articolblockleft {
width:185px;
height:220px;
overflow:hidden;
outline:0px solid red;
float:left;
margin-left:10px;
margin-top:10px;
}


#articolblockcenter {
width:185px;
height:225px;
overflow:hidden;
outline:0px solid red;
margin-left:225px;
padding-top:10px;

}

#articolblockright {
width:200px;
height:226px;
float:right;
margin-top:-224px;
margin-right:0;
margin-left:0px;
outline:0px solid red;
}

Ce nu am scris corect in Firefox nu imi arata cum trebuie
am dat la margin-top - ca sa se puna langa celelalte pe orizontala
altfel aparea in coltul din dreapta jos
de ce?

#13
mateiuli

mateiuli

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,027
  • Înscris: 07.08.2006
Pune la fiecare position:relative;

Ma, tu sti ce e un id?
IDENTIFICATOR UNIC!

Explica-mi si mie de ce ai pus acelasi id la mai multe DIV-uri? Pentru asta exista clasele.

Edited by mateiuli, 03 December 2011 - 23:01.


#14
elicopter

elicopter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 17.04.2010

View Postmateiuli, on 3rd December 2011, 22:58, said:

Pune la fiecare position:relative;

Ma, tu sti ce e un id?
IDENTIFICATOR UNIC!

Explica-mi si mie de ce ai pus acelasi id la mai multe DIV-uri? Pentru asta exista clasele.
ce e cu asta ?
1daca arata la fel din toate punctele de vedere de ce sa nu le dau acelasi ID nu vad problema?
2 eu credeam ca clasele se folosesc doar la texte

uite ce vreau sa fac
da-mi tu codul in html si css ca sa iasa asa ceva
[ http://img694.imageshack.us/img694/8539/f6ce76d3fbf9420eaa680d8.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by elicopter, 03 December 2011 - 23:12.


#15
w3room

w3room

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 22.09.2010
E ok așa ?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<style>
#ceva {margin:auto; width: 560px;}
#ceva a.produs{text-decoration:none; font:11px verdana; color:grey; outline:none;
 border: solid 1px grey; padding:5px; margin:5px; width:160px; display:inline-block;}
#ceva a.produs img{width:160px;}
#ceva p.categorie{color:green; text-decoration:underline;}
</style>
</head>

<body>
<div id="ceva">

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

</div>
</body>
</html>

Edited by w3room, 03 December 2011 - 23:54.


#16
elicopter

elicopter

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 17.04.2010

View Postw3room, on 3rd December 2011, 23:48, said:

E ok așa ?

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html>
<head>
<style>
#ceva {margin:auto; width: 560px;}
#ceva a.produs{text-decoration:none; font:11px verdana; color:grey; outline:none;
 border: solid 1px grey; padding:5px; margin:5px; width:160px; display:inline-block;}
#ceva a.produs img{width:160px;}
#ceva p.categorie{color:green; text-decoration:underline;}
</style>
</head>

<body>
<div id="ceva">

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

<a class="produs" href="http://www.google.ro">
<img src="http://img545.imageshack.us/img545/1158/imgfb.png">
<p class="data">03 - 12 - 2011</p>
<p class="categorie">Sport</p>
<p class="descriere">Bla bla bla</p>
</a>

</div>
</body>
</html>

Ms de cod da la mine mai era si un background la fiecare bloc il poti adauga te rog?

#17
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View Postelicopter, on 3rd December 2011, 23:11, said:

ce e cu asta ?
1daca arata la fel din toate punctele de vedere de ce sa nu le dau acelasi ID nu vad problema?
2 eu credeam ca clasele se folosesc doar la texte
1. Daca arata la fel se folosesc CLASELE. ID-ul este un IDentificator, si ca si CNP-ul, este UNIC pentru in orice pagina din website.
2. clasele se folosesc pentru orice elemente care trebuie sa se comporte similar.

#18
secretalex92

secretalex92

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 28.12.2008

View Postelicopter, on 3rd December 2011, 23:11, said:

ce e cu asta ?
1daca arata la fel din toate punctele de vedere de ce sa nu le dau acelasi ID nu vad problema?
2 eu credeam ca clasele se folosesc doar la texte
E adevarat ca la css chiar nu conteaza daca id-ul este unic sau nu, dar javascript cred ca crapa, sau oricum returneaza prostii daca cauti un element dupa ID.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate