Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 

Transilvania L!VE.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
278 replies to this topic

#19
mojook

mojook

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 28.03.2004
Au incropit si un site, partial functional deocamdata...

http://www.transilvanialive.ro/

#20
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010
Ce nume au gasit si astia !

#21
raduors

raduors

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,108
  • Înscris: 13.07.2008
http://www.citynews....te-l-ve-211150/
se pare ca de maine emit... si se mare pare ca vor emite HD....
sa vedem, chiar m-au facut curios

#22
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

Transilvania emite L!VE    


Transilvania L!VE va fi lansată luni, 19  decembrie, la nivel regional, iar de anul viitor va emite la nivel  național. Este cel mai mare proiect de televiziune regională și o  premieră nu doar pentru România, dar și pentru Europa Centrală și de Est Totul e pregătit. Pe ultima sută de metri, producători, reporteri,  știriști, cameramani, oamenii din spatele camerelor, din regie, sunet și  imagine muncesc de două ori mai mult și așteptă cu sufletul la gură  marea lansare. Între știri, sincroane, telefoane și probe, oamenii care  fac lucrurile să se întâmple explică ce înseamnă, în viziunea lor,  Transilvania L!VE. Ce așteptări au, cu ce speranțe pornesc la drum, ce  reprezintă noul post de televiziune pentru Transilvania și România.

Pare simplu, dar..

Pe Patrice Podină, producător de știri, îl găsim în redacție,  preocupat cu știrile. Despre Transilvania L!VE spune că este de departe  cel mai avangardist proiect de televiziune pornit vreodată din altă zonă  a țării decât București.

“În cei 16 ani de când lucrez eu în mass media, e pentru prima dată  când sunt implicat într-un proiect de asemenea anvergură, mă refer aici  la finalitatea acestuia, de a emite în toată Transilvania, într-o primă  fază, pentru ca mai apoi să acoperim întreaga țară. Pare simplu, dar să  pregătești o emisie de aproape 20 de ore zilnic, presupune multe  sacrificii, oboseală, nervi întinși la maximum, ore fără număr petrecute  în cabina de montaj, probe, audiții, vizionări etc. Mai sunt doar  câteva zile și e normal ca nivelul de adrenalină să fie crescut, dar  sunt convins că începând cu data de 19 decembrie vom avea și motive de  satifacție. Până la urmă obiectivul acestui proiect este de a aduce în  casele oamenilor informații corecte și emisiuni în care telespectatorii  noștri să vadă ceea ce nu pot vedea în altă parte”.

O nouă surpriză

Una dintre imaginile NCN, Marius Bența, spune că Transilvania L!VE e o  schimbare care vine natural, dar și paradoxal în același timp. “E  normal ca NCN să se extindă, dar e paradoxal pentru că a crescut în  toată istoria lui aproape continuu. Foarte rar găsești o instituție cu  atâtea creșteri. De-a lungul timpului, au fost mai multe rebranding-uri,  urmate de căderi, în care toată lumea se grăbea să vadă sfârșitul NCN.  Acum, s-a produs un nou salt, imens, pe care nimeni  nu l-ar fi anticipat  –  emisia full HD e impresionantă. Locul spre care ne îndreptăm acum e  un experiment necesar pentru Transilvania și România – primul proiect  media care e polarizat altundeva decât la București. Sigur, implică un  drum lung și șerpuit, dar fenomenele din lumea vie nu sunt niciodată  drepte – așa curg și râul și vântul”.

Un proiect inovativ

Ovidiu Pop, producător general, structurează esența noii televiziuni:  „E cel mai mare proiect de televiziune după ceea ce se întâmplă la  București. Practic este vorba despre un produs mediatic foarte complex,  care nu cuprinde doar Transilvania L!VE, ci implică și presă scrisă,  online și radio. Transilvania L!VE va fi televiziune națională, cu  conținut regional, cu transmisie prin satelit”.

Transilvania L!VE reprezintă un produs inovativ în peisajul mediatic  românesc, care mobilizează jurnaliști din toată Transilvania, dar și din  capitală. Clujenii vor avea o sursă constantă de informare, dar și o  voce reprezentativă care să dezbată obiectiv deciziile de la București,  care îi afectează în mod direct. Dana Berinde, prezentatoarea  principalului jurnal informativ al zilei, crede că „vocea Transilvaniei  trebuie să se facă auzită”.

„E un proiect ambițios, e singura investiție de acest gen care se  face în mass-media în altă parte decât în București. Clujenii merită să  se știe de ei, să le fie cunoscute valorile, tradițiile, pretențiile. E o  mobilizare extraordinară de forțe, de la partea tehnică, la partea  editorială. Vorbim de jurnaliști, realizatori TV cunoscuți deja  publicului clujean, oameni care fac presă de mulți ani și care sunt  dornici să le împărtășească și colegilor mai tineri din experiența lor.  Le vom spune clujenilor ce se întâmplă în imediata lor apropiere. Vom  încerca să abordăm lucrurile nu sentimental, nu părtinitor, ci la nivel  de consecințe și efecte ”, a adăugat Dana.

Pentru Alina Olpretean, Transilvania L!VE înseamnă inovație: „E un  pas imens înainte, o provocare mare pentru noi. Sper ca în scurt timp  Transilvania L!VE să figureze pe butonul 1 al telecomenzii ardelenilor,  ca oamenii să nu fie nevoiți să caute informațiile care îi privesc în  altă parte”.

Cei mai buni oameni din Ardeal

Florin Țene, unul dintre șefii de tură ai operatorilor de imagine,  vorbește la superlativ despre noul post: “Majoritatea oamenilor buni din  zona Ardealului sunt implicați în proiectul Transilvania L!VE. Avem cei  mai buni oameni pe domeniul tehnic, cu vechime de ani buni în  televiziune. Am încredere că va fi un proiect grandios pentru Ardeal,  pentru că este prima televiziune regională cu transmisie full HD.

  
Printre emisiunile care vor fi difuzate la Transilvania L!VE se  numără: “Dimineața de știri” (luni – vineri, între 7.00 – 10.00),  “știri” (buletine scurte) (de luni până vineri, de la 10.00 – 10.15,  12.00 – 12.15, 15.00 – 15.15, 16.00 – 16.15), “știrile Transilvania  Live” – principalul jurnal de știri al zilei (luni-vineri, 18.00-18.45),  talk show-ul “Tema zilei” (luni-vineri, 19.00 – 20.00), “Audiența în  direct”, “Transilvania Brief”, “Transilvania City”, “În miezul zilei”,  “Transilvania în direct”, “Transilvania business”, “București – ora  exactă”, “Transilvania politică”, “Sinteza săptămânii” și “Revista  presei din Transilvania”.

  
Televiziunea va difuza programe de informare (75%), programe  educative și culturale (13%) și publicitate și teleshopping (12%).  Programele producție proprie vor reprezenta 80% din grila televiziunii,  în timp ce producțiile audiovizuale ale altor producători – 20%.

Transilvania L!VE va transmite un program generalist, 24 de ore din  24, șapte zile pe săptămână și va fi centrată pe reflectarea  actualității pentru regiunea Transilvania. Televiziunea își dorește să  devină principalul agregator de construcție a identității regionale, licența audiovizuală prin satelit putând permite extinderea emisiei  postului la nivel național.

  Sursa: http://www.citynews....te-l-ve-211150/

Edited by megafanro, 18 December 2011 - 17:33.


#23
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,523
  • Înscris: 16.12.2006
suna bine :D

#24
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

View Postcatalinman, on 18th December 2011, 17:42, said:

suna bine :D

Și este HD full! :D

#25
rz

rz

    Moderator

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,172
  • Înscris: 05.05.2003
Nu cred pana nu vad... daca tot vor sa faca o treaba, sa vanda receptoare de satelit HD dar subventionate caci altfel nu vor avea maximul de clienti posesori de antene satelit (multi inca au receptoare obisnuite, care nu stiu HD)
Si eventual sa-si faca o retea digital

Edited by rz, 18 December 2011 - 18:02.


#26
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

View Postrz, on 18th December 2011, 18:00, said:

Nu cred pana nu vad...

Nici eu nu cred.

Edited by megafanro, 18 December 2011 - 18:52.


#27
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,080
  • Înscris: 29.04.2006
http://www.transilva...transilvania-ta

Tara Mea si Transilvania Ta. Pana mea!

Deja dau semne de profesionalism astia. Acolo pe site scrie: "Fi reporter''

#28
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

View PostZygoth, on 18th December 2011, 19:58, said:

http://www.transilva...transilvania-ta

Tara Mea si Transilvania Ta. Pana mea!

Deja dau semne de profesionalism astia. Acolo pe site scrie: "Fi reporter''
Și mai zic că sunt jurnaliști. :thumbdown:

#29
mojook

mojook

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 28.03.2004
Deocamdata emit un fel de countdown, cred ca de la ora 19.00 incep emisia oficiala. Partea buna este ca emisia este 16:9 si pare ok ca si calitate. Daca vor  emite HD sau nu urmeaza sa vedem.
Succes!!!

#30
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

View Postmojook, on 19th December 2011, 12:21, said:

Deocamdata emit un fel de countdown, cred ca de la ora 19.00 incep emisia oficiala. Partea buna este ca emisia este 16:9 si pare ok ca si calitate. Daca vor  emite HD sau nu urmeaza sa vedem.
Succes!!!
Succes! Și poate pui niște capturi.

#31
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

View Postramiz, on 5th December 2011, 20:11, said:

Ce nume au gasit si astia !
Adica ? :w00t:

Edited by DIVX2006, 19 December 2011 - 14:52.


#32
ramiz

ramiz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,897
  • Înscris: 25.12.2010

View PostDIVX2006, on 19th December 2011, 14:52, said:

Adica ? :w00t:
Pai cum bre Transilvania Live TV? suna naspa rau de tot!

#33
andreyszekely

andreyszekely

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 513
  • Înscris: 21.01.2008

View Postmegafanro, on 19th December 2011, 14:44, said:

Succes! Și poate pui niște capturi.

intra oare si pe digital la rds in oradea ?

#34
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

View Postramiz, on 19th December 2011, 14:53, said:

Pai cum bre Transilvania Live TV? suna naspa rau de tot!
TLT HD :naughty:
Ps: da bucuresti 1 tv ?

#35
mojook

mojook

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 28.03.2004
Am facut un pic de captura...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/LpLhVFFJ5Ak?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#36
mardan66

mardan66

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,142
  • Înscris: 15.10.2010
bucuresti 1 tv i-au zis la inceput cand aveau gargauni in cap si visau ca vine Sky si Murdoch pe la ei. Se visau number one in cativa ani. Pe urma si-au dat seama ca sunt penibili si l-au facut B1TV prin rebranduire, un fel de aceeasi Marie cu alta palarie...
Acum postul a ajuns un fel de struto-camila, nici generalist, nici de stiri, nici ei nu mai stiu ce sunt...
Din ce vad din filmuletul de mai sus si postul asta nou e ca monstruletul ala din Alien care iese din pieptul unui cadavru, adica al postului ala clujean...

Edited by mardan66, 19 December 2011 - 15:32.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate