Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pagina Wikipedia

Masina veche sau indatorat in ban...

Incalzire cu Boiler cu PDC + IPAT...

Salariu de șofer Uber 8000 l...
 Problema token semnatura electron...

Incarcator diy China

Unde au disparut tancurile federa...

RMN Decontat
 Jgheab clasic forma "U"- ...

Reparatie plafoniera LED

Problema PC - se blocheaza sau re...

Notebook HP 840G2 - Upgrade RAM, ...
 Defect ciudat Videorecorder Panas...

lege de reglementare a shrinkflat...

Care este cota parte la succesiun...

Camera auto DVR PNI Voyager S2600...
 

De ce uram soferii de BMW?

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
4491 replies to this topic

#4429
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,682
  • Înscris: 13.06.2004
@ ro_explorer : am să notez ca să ţin minte.
Ce zici tu e de râsu'-plânsu'. Aberaţie. Mă bucur că totuşi cei din conduceri nu gândesc precum tine. Probabil nu o să-mi iau vreodată maşină (nici nu mă mai atrage ideea), dar dacă aş fi obligat să umblu cu maşină mai nouă de 2006-2007 şi a nu-mi lua maşină, nu mi-aş lua maşină. În retrofit probabil aş investi, dacă nu ar fi mult. Pentru mine maşinile noi (afară de cele hibride şi electrice) sunt cazane. Măcar alea electrice şi hibride aduc un plus, restul sunt nişte oribilităţi pe roţi. Nu-mi plac maşinile urâte, cum sunt maşinile post 2000 în general.
Atât cât oamenii nu ţin doar la obiecte, ţin şi la oameni, oamenii ce apreciază obicte şi nu le aruncă doar "pentru că sunt vechi", sunt de respectat. Pentru că sunt oameni care apreciază prietenia de durată. Şi obiectele, maşinăriile pot fi prieteni, pentru că îţi fac viaţa frumoasă, îţi sunt alături la nevoie. Când ai proşti în jur, măcar ştii că te mai poţi baza pe prietenii care teoretic nu au suflet. În oamenii care se dau după cum bate vântul nu am încredere, că cine ştie, poate nu mai eşti cool şi te aruncă ca pe un obiect stricat. Să-mi trădez ideile când acestea nu sunt rele e ca şi cum m-aş transforma într-un tădător faţă de mine sau într-un mare quisling.
M-am apucat să zic astea deoarce am observat că "progresiştii" (vorbesc la modul general, nu fac referire la anumite persoane) sunt la fel de intoleranţi precum "conservatorii" pe care-i acuză că sunt încuiaţi şi intoleranţi.

Mă bucur că există locomotive Diesel non-Euro care mai circulă  B-)   Să le fac în ciudă eco-extremiştilor. La locomotive se face retro-fit cu măsuri de siguranţă, dar nu se pun catalizatoare.
E adevărat că trenurile nu se plimbă prin oraş.
E adevărat că maşinile noi scot mai puţine chestii nasoale decât cele vechi.
Dar vrei să fii eco. Renunţă parţial sau de tot la maşină. Orice maşină, veche sau nouă poluează. Dacă nu scoate fum în trafic sau nu scoate prea multe nasoale pe eşapament, tot aglomerează traficul în unele zone, deci direct sau indirect poluează. Fii eco pe bune, foloseşte transportul în comun şi/sau vehicule pe 2 roţi.

#4430
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

View Post_-livio-_, on 14 martie 2022 - 14:21, said:

Masinile clasice unde le incadrezi?
La mașini clasice. Le duci (pe platforma) la expo-uri sau la evenimente private. Dar ca să umbli cu ele pe șoselele publice ar trebui sa aibă retrofit cu chestii moderne de siguranță și filtrare.

View Postdjl, on 14 martie 2022 - 14:21, said:

...
Tu te-ai născut cu 100 de ani prea târziu. Sper ca realizezi ca nu te potrivești în sociologia societății moderne, așadar opiniile tale nu prea se aplica decât poate din întâmplare, la concepte care nu prea s-au schimbat în ultimul secol.

#4431
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,682
  • Înscris: 13.06.2004
Poate aşa e. Nu mi-ar fi plăcut mentalităţile de atunci, dar la partea de tehnică şi clădiri nu erau atâţia distrugători ca acuma. Proşti puşi pe distrugere erau şi acum 100 de ani.
Înţeleg că (vorbind de tehnică):
1) Nu mai foloseşti în mod curent televizor alb-negru sau televizor produs înainte de anii '80-'90;
2) Fotografia pe film e o nişă (deşi ar putea fi ceva mai mulţi pasionaţi), că şi eu fac mai mult pe digital. E mai facil;
3) Nu foloseşti în mod curent computere din anul 2000;
4) Foloseşti maşină de spălat automată, nu stil 'AlbaLux';
5) Tramvaie pe 2 osii la muzeu sau pe scurte trasee turistice,
dar societatea actuală a devenit prea exagerată şi e datoria morală a oamenilor cu mintea la cap să oprească răul.
Apropos de modernizare, hai, ce să mai folosim calupuri de gheaţă. Vitrine frigorifice. Mai găseşte bere rece în România... la fel de rară ca maşinile din anii '80 în trafic.
Şi genului de oameni care aruncă aiurea le-aş trage ţeapă dacă aş fi un mare măhar în domeniul comerţului. Ţeapă să arunce banii aiurea până îşi fac datorii şi încep să gândească.

Edited by djl, 14 March 2022 - 15:28.


#4432
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009
Si care e legatura cu gentelmanii care conduc masini cu sigla cu o elice de avion care se invarte?

#4433
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,682
  • Înscris: 13.06.2004
Tu ai zis de maşini vechi, eu ţi-am replicat şi am făcut o extensie. Tu mi-ai zis că eu sunt din altă epocă. Dacă replica ta cu că "ar fi trebuit să te naşti acum 100 de ani" se referea doar la maşini, trebuia să zici asta. Eu oricum am ţinut să subliniez că pot înţelege când e progres şi când e aberaţie.
Ah, în Bucureşti sunt numai autobuze minim Euro 3 şi 4. Uneori aştepţi în staţie   :naughty:  mai ceva decât pe vremea ălora Euro 1-2 şi non-Euro    :drac:   :samui:

Edited by djl, 14 March 2022 - 15:43.


#4434
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,713
  • Înscris: 30.07.2003
Vrem masina cat mai putin poluanta, ca sa emita cat mai putine noxe acolo unde functioneaza, in aglomeratie. Nu ne pasa de costurile ecologice pentru productia acestei masini noi plus reciclarea corecta a celei vechi.

Eh? Vezi problema? Ca insumat, faptul ca ti-ai luat masina noua si nu mai circuli cu aia veche produce mult mai multe noxe pe planeta asta. Vrei sa scoti noxele din oras? Pai sa punem la punct transportul in comun. Masina e un moft la oras, unde ai transport in comun, ai bicicleta, etc.

Stiti? Multi ar zice ca persoana mea aduce o amprenta grea de carbo pe lumea asta. Cel putin asa deduc din magnitudinea impozitelor pe care le platesc pentru toate masinile mele.
Dar gandeste cineva ca datorita mie exista trei masini potential poluante care stau pe dreapta? Ca eu pot sa conduc doar una - anume pe a patra - la un moment dat.

Auzi tu, sisteme actuale de siguranta activa. Citeste postarea mea cu cateva pagini in urma despre colega ce conduce SUV.
Genul asta de soferi chiar merita sa ajunga in parapeti, daca nu-s in stare sa-si tina bolidul in siguranta pe sosea si au nevoie ca masina sa stie sa franeze singura samd. Poate asa invata sa conduca preventiv.
Lane keep assist? Pai ce cauti la volan, daca nu esti in stare sa-ti tii banda? Mergi si te culca. Sau arunca telefonul ala din mana.

Edited by til, 14 March 2022 - 15:54.


#4435
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,713
  • Înscris: 30.07.2003

View Postro_explorer, on 14 martie 2022 - 14:33, said:

Tu te-ai născut cu 100 de ani prea târziu.
Mhm, s-a intamplat ceva, recent. Tot Vestul s-a nascut in zilele noastre. Comod si moale, adica. Cineva "nascut acum 100 de ani" a identificat slabiciunea asta si a hotarat sa faca ce vrea el, chiar daca, dupa cum s-a demonstrat, nu prea poate. Daca nu ar fi observat potentiala slabiciune a Vestului si presupusa lipsa de reactie (care in mare s-a confirmat), nu facea pasul asta. Stii despre ce vorbesc, nu?
Deci nu, nu e ok sa te lasi comod, pe baza altora sau a altceva, mai ales cand conduci masina.

#4436
Yo-carman

Yo-carman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,160
  • Înscris: 20.01.2022

View Postro_explorer, on 14 martie 2022 - 14:06, said:

Un cazan, oricat de intretinut ar fi, va fi tot un cazan. In conditiile in care stelele euroncap se dau pe criterii de AEB, lane keep assist si alte elemente de siguranta activa, orice masina care nu are asa ceva ar trebui scoasa de pe sosele dupa o perioada. Tehnologia evolueaza constant si criteriile de siguranta evolueaza constant de asemenea. Nu mai zic de standardele de poluare.
Da, daca iti iubesti asa de mult cazanul, esti invitat la service unde sa ii daci retrofit (pe banii tai, bineinteles) cu sisteme actuale de siguranta si filtrare anti-poluare ... in conditiile astea da, e OK sa te plimbi si cu relicve pe strada.
Īți dai seama ca rudele tale de la tara vor merge iarasi cu calul?
Iar calul este poluant.

#4437
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,682
  • Înscris: 13.06.2004
Niciuna dintre extreme nu e bună: stres mare (de exemplu la condus) te poate face să-ţi verşi frustrările asupra altora. Stresul de acum 100 de ani promova şi violenţa domestică. Prea relaxat, crezi că nu se poate întâmpla nimic; în cazul auto, poţi deveni prea încrezător şi să faci o nasoală mare.
Eu era s-o comit de câteva ori cu bicicleta. Mai mult sau mai puţin nasol.
Cum pot deveni şoferii şi bicicliştii prieteni? Fază văzută de la un şofer de "B.M.W." (care părea cocoalar): doamnă, traversaţi strada ca să pot trece şi eu (stradă circulată versus stradă mai secundară). Dacă e trecere de pietoni (cum era acolo), o pot face şi bicicliştii.   :)

#4438
Yo-carman

Yo-carman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,160
  • Înscris: 20.01.2022
Treci pe rosu cu bicicleta?

#4439
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

View PostYo-carman, on 14 martie 2022 - 16:26, said:

Îți dai seama ca rudele tale de la tara vor merge iarasi cu calul?
Iar calul este poluant.
Ce treaba am eu cu viata rudelor mele de la tara? Sa mearga cu ce vor ei ... si cu carul tras de boi daca asta vor si asta pot.

View Posttil, on 14 martie 2022 - 16:02, said:

Mhm, s-a intamplat ceva, recent.
Da, se cheama progres pe toate planurile.

#4440
Yo-carman

Yo-carman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,160
  • Înscris: 20.01.2022
E clara treaba...

#4441
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009
Este? Nu prea pare.

#4442
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,682
  • Înscris: 13.06.2004

View Postro_explorer, on 14 martie 2022 - 16:51, said:


Da, se cheama progres pe toate planurile.

Schimbarea de dragul schimbării nu e neapărat progres.

View PostYo-carman, on 14 martie 2022 - 16:37, said:

Treci pe rosu cu bicicleta?

Uneori da. Dacă nu mă pun în pericol şi nu-i pun pe alţii în pericol. Sunt însă intersecţii unde nu o fac niciodată, că nu am vizibilitate pe distanţă mare, deci nu pot să mă asigur.
O fac în unele cazuri forţat şi din cauza lipsei de respect a şoferilor. Dacă te pui mai în faţă, încep claxoanele şi atenţionările, că ce faci, dă-te la o parte şi din astea.
Da' am văzut biciclişti sincugiaşi de-a dreptul. Trecut pe roşu fără să întoarcă capul. Chiar 2 la mine în zonă (unul într-o zi, altul a doua zi)... au trecut pe roşu pe Şos. Mihai Bravu (venind dinspre P-ţa Iancului) şi traversând Bd. Ferdinand I (bulevard destul de circulat, cu transport în comun) fără să întoarcă măcar capul... venea un grăbit, ăia erau.

#4443
Yo-carman

Yo-carman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,160
  • Înscris: 20.01.2022
Ba da! Și īncć cum...

#4444
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,666
  • Înscris: 15.12.2009

View Postdjl, on 14 martie 2022 - 17:38, said:

Schimbarea de dragul schimbării nu e neapărat progres.
Unde vezi tu schimbare de dragul schimbarii in lumea auto sau a tehnologiei?
Filozofii de genul "las-o asa ca merge bine" sunt cancerul evolutiei. Nu, nu "o lasi asa" daca o poti imbunatati.

#4445
cosmin_235423

cosmin_235423

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 815
  • Înscris: 17.06.2018

View Postdacis2, on 13 martie 2022 - 10:06, said:

Oamenii care fac in ciuda "sarakilor" nu sunt altceva decat tot niste "saraki". Cam toti saraci cu duhul si cei mai multi saraci si in bani.
Asa o fi. Altfel ramaneam in comunism si toti foloseam acelasi produs.

View Post_-livio-_, on 13 martie 2022 - 10:28, said:

suna a frustrari ce spui tu acolo.
aveai cumva impresia ca fiinta umana e altceva decat o suma de frustrari?

#4446
til

til

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,713
  • Înscris: 30.07.2003
In lumea auto, de vreo 15 ani evolutia a fost accentuata spre consumerism. Adica optimizarea termenului la care masina incepe sa faca prea multe probleme marunte ca sa mai vrei sa o repari.
Nu se mai strica doar pentru ca sunt proaste, asa cumo faceau anumite masini pana prin anii '90. Se strica pentru ca asa au fost gandite, sa nu tina mult. Si nu e doar un text preluat. O vad la masinile mele. Vad calitatea plasticelor din ce in ce mai proaste. Vad cutiile de viteze mult mai pretentioase, vad furtune si cabluri casante.

Edited by til, 14 March 2022 - 18:17.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate