Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e
 Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 

Arheologia si Tanachul

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
436 replies to this topic

#37
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010
Alta

http://ro.wikipedia.org/wiki/YHWH
Atât dovezile arheologice cât și textele biblice redau tensiunile dintre grupuri care acceptau adorarea lui Iahveh împreună cu zeități locale, ca Așerah si Baal, și cei care țineau la a-l adora numai pe Iahveh, în perioada monarhică.7 Sursa deuteronomistă oferă dovezi ale existenței unei puternice facțiuni monoteiste în timpul domniei regelui Iozia, spre sfârșitul secolului al VII-lea î.e.n., De exemplu, un stâlp cultic din secolul al X-lea î.e.n. din Taanach (un oraș din Israelul de Nord, lângă Megiddo) are implicații politeiste evidente. Stâlpul are patru nivele sau regiștri. În registrul de jos, sau pe nivelul patru este o figură de femeie cu mâinile așezate pe capetele a doi lei care stau așezați la dreapta și la stânga ei. Figura de femeie poate fi interpretată drept zeiță, fie Așerah, Astarte, sau Anat. Al treilea registru are două figuri de sfinx aripi cu un loc liber între ele. Al doilea nivel conține un arbore sacru flancat de ambele părți de ibiși care stau pe picioarele lor din spate. Registrul de sus arată un patruped (fie o bovină fie un cal) cu un disc solar deasupra lui. Nu este cert dacă Taanach a fost fie sub control israelit fie sub control canaanit când a fost produs stâlpul, iar interpretările lui diferă.10 Dacă patrupedul de pe nivelul de sus este luat drept bovină, el poate fi identificat fie cu Iahveh fie cu Baal. Discul solar de deasupra patrupedului reprezintă fie zeul Soarelui fie cerul.11 Cei mai mulți autori sunt de acord că arborele sacru din al doilea registru trebuie identificat cu o așerah, deși arborele stilizat este adesea văzut drept obiect de cult mai degrabă decât imagine a unei zeițe.12 Figurile de tipul sfinxului înaripat de pe al doilea nivel au fost interpretate drept heruvimi iar spațiul dintre ele îl reprezintă pe invizibilul Iahveh ca „stând pe tronul făcut din heruvimi” deși spațiul liber poate fi de asemenea interpretat ca permițând observatorilor să vadă un foc sau o figurină dinăuntrul stâlpului.13 Deși sunt posibile o varietate de interpretări, Mark S. Smith conchide că „Pe scurt, asumând datarea corectă a acestui stâlp în secolul al zecelea, stâlpul atestă politeismul din zonă.”14
Alt exemplu de politeism din Levantul de Sud a fost descoperirea unei combinații de iconografii și inscripții la un centru religios/loc de poposire pentru călători de la Kuntillet Ajrud, în nordul deșertului Sinai, care datează din secolul al VIII-lea î.e.n.15 Printre multe alte artefacte se afla un mare vas de păstrat care a atras multă atenție. Fața vasului conține iconografie arătând trei figuri antropomorfice și o inscripție care se referă la „Yahweh … și a sa așerah”. Inscripțiile conduc la identificarea rapidă a două din figurile care stau în prim-plan ca reprezentându-l pe Iahveh și soția lui, Așerah, dar cercetări ulterioare le-au identificat drept figuri Bes.16 Câțiva cercetători, inclusiv William G. Dever,17 și Judith Hadley18 continuă să interpreteze inscripția într-un mod în care ea se referă la Așerah drept zeiță israelită și soția lui Iahveh. William Dever a scris o carte numită „Did God Have a Wife?” (A avut Dumnezeu o soție?) care se referă la dovezile arheologice, printre care multe figurine femeiești dezgropate din Israelul antic, care susțin ipoteza sa că Așerah a funcționat drept zeiță și soție a lui Iahveh în religia populară israeliană din perioada monarhică. Un recenzent consideră că teoria lui Dever „este plin de lacune iar cartea e plină de dezinformări.”19 Opus interpetării „așerei” drept zeiță în inscripțiile din Kuntillet ‘Ajrud inscriptions, alți câțiva autori, inclusiv Mark S. Smith,20 John Day,21 și Andre Lemaire,22 văd așerah din aceste inscripții obiect de cult, arbore stilizat sau loc de închinare prin care binecuvântările lui Iahveh erau comunicate, mai degrabă decât o zeiță care ar putea funcționa drept soție.23 „Nici iconografia nici textele nu ne pot obliga să interpretăm relația dintre ‘Yahweh ... și a sa așerah’ din Epoca Fierului IIB în sensul unei relații (determinată sexual) dintre două forțe care ar fi împerecheate și să ne oblige astfel să acceptăm că așerah ar avea statut de parteneră. ‘Așerah lui Yahweh’ nu era egală în rang cu Iahveh ci este mai degrabă o entitate mediatoare care aduce binecuvântările lui și este concepută mental sub forma unui arbore stilizat, care îi era astfel subordonat lui Iahveh.”24


Eugen3 !, de ce ma-i uitat?

#38
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostBen_Gal_1, on 13th July 2011, 06:45, said:

În Israel au fost descoperite urmele "băieților răi" din Biblie, filistenii lui Goliat
http://www.realitate...nii_852526.html

Fragment:

Săpăturile de la Gat au arătat, de asemenea, urme de distrugere a orașului în secolul al nouălea î.Hr., inclusiv un șanț și o îndiguire construită în jurul orașului, încă vizibile ca o linie întunecată care traversează dealurile din jur.

Distrugerile provocate la acel moment par să fi fost "opera" regelui Arameul Hazael, în 830 î.Hr, un incident menționat în Cartea Regilor.

Inca o dovada ca Biblia este si carte de istorie.
Aceeasi dovada care arata ca Biblia este eronata: http://www.agentia.o...ilia-34534.html

#39
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

View Postmario_bril, on 14th July 2011, 12:49, said:

Aceeasi dovada care arata ca Biblia este eronata: http://www.agentia.o...ilia-34534.html
Vad titlul, insa continutul e f imbucarator pt. a demonstra ca Biblia e si carte istorica.
Eu cred ca ai citit numai titlul.
Oricum, darul LINK-ului ma bucura.

#40
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010
Aduc aici un articol documentat si foarte bine scris de catre Parintele D. STAMATOIU.
Am extras fragmente care pomenesc de dovezi gasite in sapaturi arheologice, insa limba placuta si simpla a Parintelui, e un indemn de a citi totul.


Exodul in lumina descoperirilor arheologice_ Parintele D. STAMATOIU
http://www.crestinor...gice-69473.html
Fragmente:

Exodul si calatoria poporului evreu
spre Canaan sub conducerea lui Moise,
in lumina descoperirilor arheologice
Stramutarea lui Iacob si a urmasilor sai in Egipt
S-a ridicat un alt faraon "care nu cunoscuse pe Iosif" (Exod 1,8) si care "vazand multimea fiilor lui Israel" si socotindu-i un pericol pentru egipteni, mai ales in vreme de razboi, a hotarat asuprirea acestora, in vederea slabirii si imputinarii lor (1, 9-10). Aceasta asuprire cunoaste mai multe etape: supunerea evreilor la munci grele (1, 11-14); suprimarea noilor nascuti de parte barbateasca (1, 15-22) ; ingreunarea conditiilor de munca (5, 6-23). Impilarea si prigoana au avut, insa, urmari complet opuse. Ele au contribuit la trezirea in randul celor nedreptatiti a sentimentului de comunitate etnica, a necesitatii de rezistenta. Acest proces este vizibil chiar in exemplul lui Moise. Uciderea asupritorului egiptean si fuga spre Rasarit, nu sunt numai un reflex al revoltei lui personale ci, totodata, primul semnal de revolta a poporului asuprit.
Autorul biblic nu mentioneaza, nici de aceasta data, care este numele faraonului asupritor. Parerile sunt, iarasi, impartite. Diversi comentatori l-au identificat cu Ahmes sau Amosis I (circa 1546-1525 i.d.Hr.), fondatorul dinastiei a XVIII-a (1546-1319 i.d.Hr.), cel care a alungat definitiv din tara pe hicsosi. Altii il identifica cu Ramses al II-lea (circa 1292-1234 i.d.Hr.), al treilea si unul dintre cei mai mari faraoni din dinastia a XIX-a (circa 1319-1200 i.d.Hr.). Aceasta identificare se face pe temeiul indicatiei de la Exod 1, 11, care ii arata pe evrei siliti sa lucreze la zidirea cetatilor Pitom si Ramses. Potrivit stirilor istorice si vestigiilor arheologice, aceste cetati au fost marite si fortificate de catre Ramses al II-lea. In scopul intaririi statului egiptean si al organizarii unor conditii de contopire, acest faraon a construit mult in delta si a mutat capitala din Teba, in cetatea Ramses, ridicata pe locul vechiului Avaris, aflat in decadere.
In stransa legatura cu problema de mai sus, sta aceea, tot atat de controversata, a stabilirii datei "iesirii" evreilor din Egipt, sub conducerea lui Moise. Datarea acesteia difera de la un invatat la altul, inscriindu-se in perioada de la mijlocul veacului al XV-lea ", pana catre mijlocul sau chiar sfarsitul veacului al XIII-lea. Dificultatile de datare sunt explicabile, pe de o parte datorita lipsei de precizie a stirilor referitoare la acest fapt, pe de alta parte, pentru ca perioada respectiva a fost cea a unei mari framantari si migrari de popoare in intregul Orientul Apropiat, in cadrul careia instalarea evreilor in Canaan n-a fost decat un element. Cronicile egiptene trec sub tacere completa acest eveniment, socotindu-1, probabil, de importanta minora, care nu isi gasea locul in povestirea faptelor marete ale faraonilor pe care ei aveau misiunea de a le imortaliza. Pentru stabilirea acestei datari se iau in considerare numai stirile biblice, cat si cele furnizate de vestigiile arheologice. Dar si acestea par, oarecum, contradictorii
+++
Cel de al doilea text: Jud. 11,26, vorbeste de o perioada de 300 de ani care s-au scurs de la razboiul purtat de israeliti, sub conducerea lui Moise, contra lui Sihon, regele amoreilor (Num. 21, 21-30; Deut. II, 27-37), pana in timpul lui Ieftae. Daca il situam pe Ieftae la mijlocul perioadei "judecatorilor", israelitii au sosit in Transiordania in jurul anului 1400 i.d.Hr. Aceste date par a fi confirmate de unele descoperiri arheologice. Astfel, sapaturile arheologice efectuate pe ruinele stravechiului oras Ierihon, cucerit de catre Iosua (Iosua VI), confirma ca acest oras a fost distrus, intr-adevar, de catre cotropitori si anume in veacul al XIV-lea i.d.Hr. ".
De asemenea, pe tablitele cu scriere cuneiforma, descoperite la Tell-el-Amarna, s-a descifrat o corespondenta diplomatica, datand din veacul al XIV-lea i.d.Hr., in care regii canaaneni, vasali Egiptului, comunica faraonului Amenofis III si Amenofis IV despre atacurile unor triburi habiru, de dincolo de Iordan si cer ajutor. Intr-una din scrieri este mentionat un oarecare conducator numit Iesua .Pe aceeasi linie de argumentare, poate fi utilizat si un text egiptean: stela din anul al cincilea al domniei lui Menephtah (1234-1277 I.d.Hr.), care aminteste de prezenta, la acea data, a    israelitilor in Canaan.
+++
Drumul "iesirii" ne este indicat, mai intai, in cartea cu acelasi nume (12, 37; 12, 17-18, 20; 14, 2), apoi este reluat in cartea Numeri, cap. 33, care reda, intr-o privire de ansamblu, intregul itinerariu si toate popasurile. Reconstituirea lui pe harta are, totusi, un caracter ipotetic, deoarece sapaturile arheologice nu au reusit sa identifice cu toata siguranta numele localitatilor mentionate de textul biblic. Alteori se cunosc mai multe localitati cu acelasi nume.
Locul de plecare este Ramses (Exod 2, 37). Identificat cu asezarile Tanis-Qantir, aceasta asezare se afla chiar in centrul tinutului Gosen, la vest de lacul Timsah, si convenea foarte bine ca loc de intalnire generala a evreilor inaintea plecarii definitive. De aici, se indreapta spre Sucot. Sapaturile arheologice demonstreaza ca acest oras era identic cu Pitom (= Tecu ; Exod 1, 11). El avea doua nume: unul religios  si  sacru,  Patum ("locuinta lui  Turn",  divinitate  egipteana);  altul civil si profan : Thekut (ebraic Sukkot). Era una din "partile de-sertului". Pe aici fugeau, in antichitate, sclavii. Astazi se afla, aici, localitatea Tell-el-Maskhuta. De la Ramses la Sucot este o etapa scurta, dar necesara pentru a da israelitilor timpul de a se concentra.

#41
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostBen_Gal_1, on 14th July 2011, 14:56, said:

Vad titlul, insa continutul e f imbucarator pt. a demonstra ca Biblia e si carte istorica.
Eu cred ca ai citit numai titlul.
Oricum, darul LINK-ului ma bucura.
„Biblia este un text religios, ideologic, scris de evrei. E normal ca filistenii sa fie prezentati intr-o maniera subiectiva. Noi am vrut sa aflam cum traiau filistenii si sa intelegem adevarul din spatele descrierii lor din Biblie", a incercat sa explice Maeir de ce filistenii sunt prezentati negativ in Biblie.

Partea subliniata aici ai citit-o? O carte istorica se presupune a fi OBIECTIVA. Ca atare argumentarea ta ca Biblia ar fi un document istoric cade... :thumbdown:  

De fapt ce ma mira, ca voi ati falsificat istoria in permanenta. Cel mai nou exemplu ar fi camerele de gazare care nici macar nu au existat. Dar fara ele nu ar mai fi fost Holocaust, nu-i asa? :naughty:

P.S. Partea cu incercarea explicarii ma amuza cel mai mult...:P

Edited by mario_bril, 16 July 2011 - 02:11.


#42
perpetumobile

perpetumobile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 20.09.2009

View Postmario_bril, on 16th July 2011, 03:09, said:

„Biblia este un text religios, ideologic, scris de evrei. E normal ca filistenii sa fie prezentati intr-o maniera subiectiva. Noi am vrut sa aflam cum traiau filistenii si sa intelegem adevarul din spatele descrierii lor din Biblie", a incercat sa explice Maeir de ce filistenii sunt prezentati negativ in Biblie.

Partea subliniata aici ai citit-o? O carte istorica se presupune a fi OBIECTIVA. Ca atare argumentarea ta ca Biblia ar fi un document istoric cade... :thumbdown:  

De fapt ce ma mira, ca voi ati falsificat istoria in permanenta. Cel mai nou exemplu ar fi camerele de gazare care nici macar nu au existat. Dar fara ele nu ar mai fi fost Holocaust, nu-i asa? :naughty:

P.S. Partea cu incercarea explicarii ma amuza cel mai mult...:P

Interesant ce scrii mata.Camerele de gazare nu au existat. Daca nu au existat,evreii au reusit sa primeasca pagube enorme de la Germani asa pe degeaba. In curand vom cere si de la romani. Evreii istia sunt destepti foc.Nu ca romanii de la care  numai sa luat si azi sunt cea mai saraca tara din Europa. Nu numai evreii au parasit-o ci in ultimul timp si multi tigani dar fara frica.Au ramas in romania destui ca strainii din Europa sa cheme pe toti romanii,"tigani".

#43
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

View Postmario_bril, on 16th July 2011, 03:09, said:

P.S. Partea cu incercarea explicarii ma amuza cel mai mult...:P
LOST CASE
Nimeni nu incearca sa va convinga de nimic.

View Postperpetumobile, on 16th July 2011, 12:33, said:

In curand vom cere si de la romani
Lost case.
In Romania nu este parale.

#44
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postperpetumobile, on 16th July 2011, 12:33, said:

Interesant ce scrii mata.Camerele de gazare nu au existat. Daca nu au existat,evreii au reusit sa primeasca pagube enorme de la Germani asa pe degeaba. In curand vom cere si de la romani. Evreii istia sunt destepti foc.Nu ca romanii de la care  numai sa luat si azi sunt cea mai saraca tara din Europa. Nu numai evreii au parasit-o ci in ultimul timp si multi tigani dar fara frica.Au ramas in romania destui ca strainii din Europa sa cheme pe toti romanii,"tigani".
Deci tot la bani ajungem... Germania au dat banii pentru atrocitatile comise impotriva evreilor sau pentru camerele de gazare? Hai sa te vad.

Si nu ma mira cand vreti bani de la toti. Asta e mentalitatea voastra. Totul se rezuma la bani.

#45
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

View Postmario_bril, on 19th July 2011, 00:50, said:

Deci tot la bani ajungem... Germania au dat banii pentru atrocitatile comise impotriva evreilor sau pentru camerele de gazare? Hai sa te vad.

Si nu ma mira cand vreti bani de la toti. Asta e mentalitatea voastra. Totul se rezuma la bani.
Subiectul este "Arheologia si Tanachul".
Putin respect.
PLEACA !

#46
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View PostBen_Gal_1, on 19th July 2011, 06:19, said:

Subiectul este "Arheologia si Tanachul".
Putin respect.
PLEACA !
Am o veste proasta pentru tine... Desi te crezi moderator, NU ESTI. Asa ca nu am de gand sa plec decat cand vreau eu, pricepi?

#47
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View PostBen_Gal_1, on 14th July 2011, 15:51, said:

Autorul biblic nu mentioneaza, nici de aceasta data, care este numele faraonului asupritor. Parerile sunt, iarasi, impartite. Diversi comentatori l-au identificat cu Ahmes sau Amosis I (circa 1546-1525 i.d.Hr.), fondatorul dinastiei a XVIII-a (1546-1319 i.d.Hr.), cel care a alungat definitiv din tara pe hicsosi. Altii il identifica cu Ramses al II-lea (circa 1292-1234 i.d.Hr.), al treilea si unul dintre cei mai mari faraoni din dinastia a XIX-a (circa 1319-1200 i.d.Hr.). Aceasta identificare se face pe temeiul indicatiei de la Exod 1, 11, care ii arata pe evrei siliti sa lucreze la zidirea cetatilor Pitom si Ramses. Potrivit stirilor istorice si vestigiilor arheologice, aceste cetati au fost marite si fortificate de catre Ramses al II-lea. In scopul intaririi statului egiptean si al organizarii unor conditii de contopire, acest faraon a construit mult in delta si a mutat capitala din Teba, in cetatea Ramses, ridicata pe locul vechiului Avaris, aflat in decadere.
In stransa legatura cu problema de mai sus, sta aceea, tot atat de controversata, a stabilirii datei "iesirii" evreilor din Egipt, sub conducerea lui Moise. Datarea acesteia difera de la un invatat la altul, inscriindu-se in perioada de la mijlocul veacului al XV-lea ", pana catre mijlocul sau chiar sfarsitul veacului al XIII-lea. Dificultatile de datare sunt explicabile, pe de o parte datorita lipsei de precizie a stirilor referitoare la acest fapt, pe de alta parte, pentru ca perioada respectiva a fost cea a unei mari framantari si migrari de popoare in intregul Orientul Apropiat, in cadrul careia instalarea evreilor in Canaan n-a fost decat un element. Cronicile egiptene trec sub tacere completa acest eveniment, socotindu-1, probabil, de importanta minora, care nu isi gasea locul in povestirea faptelor marete ale faraonilor pe care ei aveau misiunea de a le imortaliza. Pentru stabilirea acestei datari se iau in considerare numai stirile biblice, cat si cele furnizate de vestigiile arheologice. Dar si acestea par, oarecum, contradictorii
+++
Cel de al doilea text: Jud. 11,26, vorbeste de o perioada de 300 de ani care s-au scurs de la razboiul purtat de israeliti, sub conducerea lui Moise, contra lui Sihon, regele amoreilor (Num. 21, 21-30; Deut. II, 27-37), pana in timpul lui Ieftae. Daca il situam pe Ieftae la mijlocul perioadei "judecatorilor", israelitii au sosit in Transiordania in jurul anului 1400 i.d.Hr. Aceste date par a fi confirmate de unele descoperiri arheologice. Astfel, sapaturile arheologice efectuate pe ruinele stravechiului oras Ierihon, cucerit de catre Iosua (Iosua VI), confirma ca acest oras a fost distrus, intr-adevar, de catre cotropitori si anume in veacul al XIV-lea i.d.Hr. ".
De asemenea, pe tablitele cu scriere cuneiforma, descoperite la Tell-el-Amarna, s-a descifrat o corespondenta diplomatica, datand din veacul al XIV-lea i.d.Hr., in care regii canaaneni, vasali Egiptului, comunica faraonului Amenofis III si Amenofis IV despre atacurile unor triburi habiru, de dincolo de Iordan si cer ajutor. Intr-una din scrieri este mentionat un oarecare conducator numit Iesua .Pe aceeasi linie de argumentare, poate fi utilizat si un text egiptean: stela din anul al cincilea al domniei lui Menephtah (1234-1277 I.d.Hr.), care aminteste de prezenta, la acea data, a israelitilor in Canaan.
Toata problema e ca in istoria oficiala s-au introdus secole intregi din burta, ceea ce a falsificat cursul real al evenimentelor.
Cine incearca sa adapteze Biblia la istoria oficiala intra intr-o incurcatura fara seaman.
Chiar daca unele chestii pusca, altele raman total inexplicabile.
Incercati sa faceti rost de "Pillars of the past" de Charles Ginenthal.
Lamureste multe si nu prea mai raman nepotriviri.

#48
perpetumobile

perpetumobile

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 20.09.2009

View Postmario_bril, on 19th July 2011, 00:50, said:

Deci tot la bani ajungem... Germania au dat banii pentru atrocitatile comise impotriva evreilor sau pentru camerele de gazare? Hai sa te vad.

Si nu ma mira cand vreti bani de la toti. Asta e mentalitatea voastra. Totul se rezuma la bani.

Nu exact,stimate. In ultimele zie a fost publicat in lume ca Germania a acceptat sa se construiasca la ei pentru Israe, fii atent:  al saselea submarin atomic.  Vezi mata,socoteala iese ca pentru fiecare milion de evrei omorati de nazisti si acolitii lor,afara de o groaza de despagubiri,primim si un submarin atomic. Un chilipir.
Cate tari din lume au submarine atomice?

Mentalitatea noastra este a arata la persoane care scriu ca tine al treilea deget in sus.
Cand baba nu are dinti sa muste din mancare zice ca mancarea este prea tare. Asta-i mentalitatea unor romani.

View Postmario_bril, on 19th July 2011, 10:05, said:

Am o veste proasta pentru tine... Desi te crezi moderator, NU ESTI. Asa ca nu am de gand sa plec decat cand vreau eu, pricepi?

Eu cred ca nu ai inteles ce ti-a scris Ben Gal si de fapt nu ma mira. Ben Gal a observat ca nu ai ce scrie la subiectul ista si ti-a propus sa mergi sa te joci popice, poate la asta ai mai mult succes.

View Postsearcher-star, on 19th July 2011, 12:58, said:

Toata problema e ca in istoria oficiala s-au introdus secole intregi din burta, ceea ce a falsificat cursul real al evenimentelor.
Cine incearca sa adapteze Biblia la istoria oficiala intra intr-o incurcatura fara seaman.
Chiar daca unele chestii pusca, altele raman total inexplicabile.
Incercati sa faceti rost de "Pillars of the past" de Charles Ginenthal.
Lamureste multe si nu prea mai raman nepotriviri.

Domnule, la noi, evreii nu avem "istorie oficiala" ci numai istoria reala cunoscuta. Nimeni nu incearca sa transcrie istoria noastra si nici nu poate deoarece cartea istorii noastre este cea mai veche si raspandita carte din lume.Se afla in miliarde de familii din lume.
Arheologii descopera din cand in cand adevaratele locurile care  sunt amintite in VT ca localitati in teritoriul vechii Palestina.
In general,cele scrise  care  gasesc  arheologii nu prea au ce schimba mersul istorii.
Inca un amanunt,Tara Sfanta se bucura de multe campanii de arheologi cu echipe de voluntari si studenti care traditional,vin din toata lumea ca sa sape si sa gaseasca urmele trecutului. 99% Din aceste echipe nu sunt deloc evrei. Anumite universitati din SUA fac sapaturi anii indelungati in anumite locuri alese de ei si permise de Israel. Toate descoperirile sunt publicate de catre Autoritatea arheologica israeliana si in presa straina.


In legatura cu ce  ai scris: "Cine incearca sa adapteze Biblia la istoria oficiala intra intr-o incurcatura fara seaman.
Chiar daca unele chestii pusca, altele raman total inexplicabile." : Eu as raspunde la aceasta observatie cam asa: Cine se bazeaza  in cercetarile lui pe o biblie tradusa,numai Dumnezeu stie de cate ori si din ce limbi,si nu pe o biblie scrisa in limba ei originala,ebraica,desigur ca de multe ori va intalni fraza si psalmi de neinteles. Fapt este ca arheologii israelieni gasesc uneori ramasite de scrise in care gasesc numai cateva cuvinte cu goluri intre ele si uneori lipsesc litere. Cu toate astea cu putin efort ei rastalmacesc cele scrise si de multe ori si sursa lor. Asta este imposibil la cine face sapaturi si nu stie ebraica.

#49
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

View Postsearcher-star, on 19th July 2011, 12:58, said:

Toata problema e ca in istoria oficiala s-au introdus secole intregi din burta, ceea ce a falsificat cursul real al evenimentelor.
Cine incearca sa adapteze Biblia la istoria oficiala intra intr-o incurcatura fara seaman.
Chiar daca unele chestii pusca, altele raman total inexplicabile.
Incercati sa faceti rost de "Pillars of the past" de Charles Ginenthal.
Lamureste multe si nu prea mai raman nepotriviri.


Nu am ezitat si am gasit o recenzie. Scrie acolo:

"Pillars of the past"
http://doctor.claude...-testament.html

According to Velikovsky, the events related to the ten plagues that struck Egypt at the time of the Exodus was caused by a comet that passed close to earth around 1500 B.C. This comet eventually became the planet Venus. Velikovsky describes this event:

Imi pare rau, insa e o prostie. Comete trec, relativ, des, insa nu am aflat sa fi adus cu ele boli.
Mai este ceva: aici este vorba de o ipoteza dupa care planeta Venus nu a existat acum 3500 de ani, insa nu am vazut ca asa spun si astrologii.

Inainte de 1948, sapaturile arheologice din Israel au fost efectuate de arheologi straini si am amintit numele Warren care a adeverit felul in care Regele David a cucerit Ierusalimul. Au fost si alti arheologi si pina si in ziua de zi vin multi voluntari crestini si ajuta la sapaturi. Vreau s spun ca falsul in ceea ce priveste istoria nu este posibil.
Inca ceva:
daca citim cu atentie BIBLIA, referindu-ne la istoria poporului evreu, vedem ca aceasta lucrare e impartita in doua categorii. In una se pune accent pe aspectul religios, insa in alte versete vedem istorie, parte dovedita de arheologie.
Nu este usor sa gasim vestigii clare daca ne afundam in istoria legata de Exodus. Natura cu intemperiile ei le-a distrus, insa avem tablite de argila incepind cu 2700 de ani in urma: Saneherib, Lachis, robia Babiloneana, constructia celui de al doilea Templu, etc. La Tel Dan a fost descoprita o placa de bazalt care mentioneaza numele Regelui David.

Domnule searcher-star, eu stiu ca te maninca invidia, dar mai bine e sa gindesti inteligent


View Postmario_bril, on 19th July 2011, 10:05, said:

Am o veste proasta pentru tine... Desi te crezi moderator, NU ESTI. Asa ca nu am de gand sa plec decat cand vreau eu, pricepi?
Ai ceva constructiv de spus?

#50
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,511
  • Înscris: 26.09.2006

View PostBen_Gal_1, on 19th July 2011, 21:52, said:

Ai ceva constructiv de spus?
Sunt convinsă că are. Si eu am și garantez că sunt la fel de constructive și la subiect așa cum sunt și intervențiile tale pe celelalte arii unde bați câmpii cu grație și împrăștii fiere iudaică.

Încercăm? Uite, fac eu primul pas... "arheologia" a scos la iveală faptul că 3,14zdraelul este singura țară din lume care a avut 3 prim-miniștrii cu acte teroriste la activ.  :naughty:

#51
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

View PostMegara, on 20th July 2011, 02:01, said:

Sunt convinsă că are. Si eu am și garantez că sunt la fel de constructive și la subiect așa cum sunt și intervențiile tale pe celelalte arii unde bați câmpii cu grație și împrăștii fiere iudaică.

Încercăm? Uite, fac eu primul pas... "arheologia" a scos la iveală faptul că 3,14zdraelul este singura țară din lume care a avut 3 prim-miniștrii cu acte teroriste la activ.  :naughty:
eu va inteleg. Mai aveti de astea?

#52
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View PostBen_Gal_1, on 19th July 2011, 21:52, said:

Domnule searcher-star, eu stiu ca te maninca invidia, dar mai bine e sa gindesti inteligent
Ce invidie domnule? :huh:

View PostBen_Gal_1, on 19th July 2011, 21:52, said:

Imi pare rau, insa e o prostie. Comete trec, relativ, des, insa nu am aflat sa fi adus cu ele boli.
Mai este ceva: aici este vorba de o ipoteza dupa care planeta Venus nu a existat acum 3500 de ani, insa nu am vazut ca asa spun si astrologii.
E vorba de tulburari climatice si de mediu care aduc boli si alte asemenea.
Si nu e vorba de existenta planetei ci de modificarea orbitei.

#53
Ben_Gal_1

Ben_Gal_1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,356
  • Înscris: 30.04.2010

View Postsearcher-star, on 20th July 2011, 10:05, said:

Ce invidie domnule? :huh:
Cred ca v-am nedreptatit si imi cer scuze.

View Postsearcher-star, on 20th July 2011, 10:05, said:

E vorba de tulburari climatice si de mediu care aduc boli si alte asemenea.
Si nu e vorba de existenta planetei ci de modificarea orbitei.
Cunosc, in mare doar, acel cataclism petrecut in urma cu 65 de miloane de ani. Un asteroid cu diametrul de 10 Km. a cazut pe Terra sapind Golful Mexic. Atmosfera s-a umplut de praf si soarele nu a mai aluns pe pamint. Ca urmare a murit vegetatia si mastodontii ierbivori. Astfel a disparut hrana mastodontilor carnivori si au murit si ei.
Cometa de care vorbiti e alta ceva. Cred ca e o greseala. Planeta Venus exista de miliarde de ani. Inca ceva, insa tot din Biblie: copiii evreilor nu au murit. Sarbatoarea Pstelui se numeste in engleza Pass-over - adica boala a trecut PESTE copiii evreilor, fara sa-i atinga. In ebraica numele este Pesach, de la cuvintu "pasach" si are acelasi inteles.

#54
searcher-star

searcher-star

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,274
  • Înscris: 07.01.2009

View PostBen_Gal_1, on 20th July 2011, 12:41, said:

1Cunosc, in mare doar, acel cataclism petrecut in urma cu 65 de miloane de ani. Un asteroid cu diametrul de 10 Km. a cazut pe Terra sapind Golful Mexic. Atmosfera s-a umplut de praf si soarele nu a mai aluns pe pamint. Ca urmare a murit vegetatia si mastodontii ierbivori. Astfel a disparut hrana mastodontilor carnivori si au murit si ei.
Cometa de care vorbiti e alta ceva. Cred ca e o greseala. Planeta Venus exista de miliarde de ani. Inca ceva, insa tot din Biblie: copiii evreilor nu au murit.
2Sarbatoarea Pstelui se numeste in engleza Pass-over - adica boala a trecut PESTE copiii evreilor, fara sa-i atinga. In ebraica numele este Pesach, de la cuvintu "pasach" si are acelasi inteles.
1Hmm, lucrurile nu-s deloc asa simple, de pilda mamutii inghetati la poli au in guri vegetatie tropicala, ori enzimele din saliva le distrug in minute, deci au inghetat in sub un minut, e evident ca au loc catastrofe mult mai rapide decat se crede.
Chiar si fara a il lua pe Dr.V. in calcul, vezi tot ce scrie acolo cu mestesugarirea istoriei, am postat fragmente si pe alt topic, Arca lui Noe parca.
2Pai e stiut ca evreii au trait mereu mai mult, in 1700 aveau speranta de viata de 48 ani fata de 35-37 restul europenilor si 22-25 restul lumii.
Acuma, ca persoana credincioasa eu cred ca a fost ceva supranatural in acel context specific, dar si de obicei vorbind, situatia sanitara a comunitatilor evreiesti e mai buna decat media. Cam in orice epidemie mureau mai putini evrei, de unde invidia celor din jur si acuzatiile de vrajitorie.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate