Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 

State of the art phones: Benefon, cele mai performante terminale GSM si NMT din lume

- - - - -
  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#19
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
Masterboy, ash vrea sa'mi spui shi mie cum potzi comunica cu un Benefon prin GPS, ca imi scapa...

Stilul exclusivist al acestui gen elitist de a face afaceri se bazeaza pe numar mic de exemplare vandut pe bani grei unor snobi plini de bani (cu foarte putzin contact cu o realitate pe care oamenii de rand o resimt)

Aceste firme sunt sortite pieirii mai devreme sau mai tarziu...

vezi Apple, Bugatti, Jaguar shi exemplele pot continua

cu aspectul telefonului ma abtzin, degustibus, personal nu'mi place.. cel micutz. mie imi plac telefoanele mai "caramidoase" am mana mare shi buzunare largi shi ma enerveaza sa'mi pierd un telefon "de dama" printre degete sau printre chei.

cel maricel, cu ecran mare pt GPS navigation iara imi displace... motivul e unul ce tzine mai mult de practica... vorbind la telefon, vrand nevrand atingi pielea fetzei (unsuroasa) de ecranul mare al mobilului, asha ca o sa stai sa'l curetzi dupa fiecare apel? mai practic era daca avea o clapa peste ecran...

mie mi'ar trebuii un telefon care sa mearga in USA shi pe GSMurile europene. sa nu ma intrebatzi ce folosesc aici pt ca habar n'am... nu mi'au spus, nici nu i'am intrebat, atata vreme cat merge bine mi'i se rupe ca e pe 1 Mhz, 100 sau 1000. retzeaua se cheama Cingular. so, e cineva trecut prin experientza asta sau mai bine imi iau telefon nou cand vin in romania?

#20
RedGuy

RedGuy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 499
  • Înscris: 10.09.2002

Quote

Originally posted by Masterboy
 
 

PS Si cind te gindesti ca prin 94-95 un Benefon pe NMT costa cam 1500 $. De fapt asta a fost si motivul pt care NMT inainte sa  
apara GSM, era exclusiv o retea pt apanajul bastanilor.

Da, si cand te gandesti ca un pager Motorola Advisor cu lantzishor auriu costa vreo mie de $ la inceput... Bhahaha! Toti managerii se bateau sa aiba rasnita aia amarata la curea - deh, alta mai buna nu era.

Bose... Apple... Hai ma, tu vrei sa zici ca ratza-mpunge, cand ea macane si fuge...

#21
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001

Quote

Originally posted by Masterboy
Gioro, Benefon Esq! nu are nu numai GPRS ci si GPS si se adreseaza exclusiv retelor din GSM si NMT din Europa
(450+900+1800mhz) si in mai ales pt "high profiles" customer
la ce preturi record au pt telefoane.
    Insa sa ai si GSM si acces satelit prin GPS pe acelasi telefon este ceva unic si de vis pt un telefon mobil.  Asta ca sa nu mai vorbesc de cea mai buna performantza radio din lume pe care telefoanele Benefon le au mai ales pe NMT, dar si GSM ;)

unu: who cares about NMT ?

doi: daca nu calatoreshti des prin europa sa cazi in nu'sh ce roaming, banda dubla este absolut inutila la un telefon. so, daca eshti pe connex sau orange, la ora actuala telefonul de 900 ajunge. faptul ca se fac dual band, asta nu este insa features.. ci sunt IMPUSE ca features de catre producatori care n'au chef sa produca 2 telefoane identice, unu pt 900 shi unu pt 1800. userului ar trebuii sa i'i se rupa de frecventza, practic.

cum bine spunea cineva aici, pe un thread, romanii insa cumpara TEHNOLOGIE nu Servicii.. adica.. prefera unui 900 unul cu dual band (mai scump) chit ca nu va folosii decat o singura banda 99-100% din viatza telefonului... pe conceptul, 900 sau 1800 (single band = rabla, dual band = bunicel iar TRIPLE BAND = COOOOOL !

shi daca se poate sa aibe shi NMT !!! :) domne' unde xista NMT shi nu este GSM ca sa nu itzi ajunga ? sa nu vorbim de performantze...

trei: masterboy, tot nu m'ai lamurit cum e cu accesul GPS de pe telefon... sunt tare interesat cum ai putea sa comunici prin GPS :)

shi acum sa va prezint telefonul pe care il viseaza Romanul...

deci,

x benzi, NMT, GSM 900/1800/1900, CDMA450/900/1800/1900, UMTS, GPRS, etc

ecran color, fara antena, sub 100 grame, baterie 1000 ore standby,  camera digitala cu 512 MB compactflash, terminal GSM, player de MP3 (compact flash shared.. eh, asta e)

SMS shi celalalat.. extinsu', imi scapa...

Bluetooth, IR, Serial, Paralel, USB (all cables included)

Sistem de operare open, java based, browser inclus, GUI pt windows/Mac/Linux/solaris/irix pt gestiune telefon, baza de contacte, etc.....

3-4 SIMM carduri acceptate simultan, gestiune conferintza.. so, potzi sa ai o conexie GPRS shi una CDMA DATE same time (sa potzi chiar routa pachetele de pe una pe alta) shi intre timp sa te joci un space invaders (in retzea evident) shi in timp ce eshti in mod conferintza (cu headset wireless prin Bluetooth) cu prietena... sa'i uploadezi poze de pe camera digitala... cu datele GPS watremarked la subsolul imaginii :) ... normal, totul pe fondul unei muzici mixate de jukeboxul mp3 incorporat.

hmmm, cam atat. ... pare inca subtzire... ashteptam sugestii...

shi asta evident, sa'l foloseasca sa dea "beep" ... ca sa fie sunatzi :)))))))

#22
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002
las ca vezi tu la anul cand intra connex/orange pe banda dubla 900/1800 :drac:

#23
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
ok ok, dar pana atunci ? chestia asta cu "dual band" e pe piatza de ani de zile, nu ? shi e chiar stoopid sa iei ceva (shi sa dai in plus) care nu foloseshti.

#24
FlakShell

FlakShell

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 306
  • Înscris: 16.10.2002
Personal am un Benefon ESC! cumparat umm, anul trecut. Sincer n-am vazut nicaieri in manual ca ar suporta 450Mhz ?!
La capitolul semnal sta binisor, daca ai pornit GPSul e cam nasol. Maninca bateria ceva de speriat. Bateria nu e prea puternica, doar 650mAh, ceea ce mi se pare extrem de putin pentru un telefon cu GPS. In full power GPS-ul imi termina bateria in vreo 4 ore (in functie de coverageul satelitilor).
Al'minteri ca si interfata e un telefon obisnuit, fara nimic fancy (are ce-i drept vreo 10 jocuri). Sincer duc lipsa memoriei telefonului - memorie doar pe SIM si basta.
Sincer n-am avut pe nimeni sa testez facilitatile specifice cum ar fi friend find (trimiti un sms cu pozitia ta curenta cuiva care are un telefon identic si-i indica respectivului pozitia pe ecran).
Accesoriile sint super-scumpe, un software update costa 50 de euro !
Memoria GPS e doar 2 mega, adica foarte mica daca ai o harta detaliata. Sa nu mai pomenesc ca hartile se incarca de pe internet direct in telefon si nu pe gratis !

Concluzia mea: e bun daca il iei cum l-am luat eu adica la jumatate din pret si-l folosesti cind esti offroad, de exemplu. M-am ratacit pe munte odata si sincer m-a scos bine din situatie. Si pentru ca e "Maserati" cum zicea cineva, totul pentru el e scump...evident.

My two cents....

#25
ing

ing

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 04.06.2002
[off topic]
cateva sugestii pt tel. romanului:
1. "beep" automat formezi nr. si tel suna si inchide singur ca sa nu se mai chinuie sa inchida el
  2. sa aiba voice recorzition adca sa dicteze omul textul si tel. sa il trimita sub forma de SMS (ete na ca e mai ieftin...)
  3. sa fie mic ca sa se poata sparge in figuri cu el...
  4. sa fie rezistent la apa (ete mai mere omu la strand si daca primeste un "beep" sa poata vedea cine l-a sunat fara sa mai iasa din apa)

cam atat pt. acum daca mai apar o sa mai adaug
[/off topic]

pt. moderatori scuze pt off topic dar nu m-am abtinut sa nu spun cateva sugestii de luat in seama pt. tel. de vis al romanului

#26
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
da, cool, la "beep" function nu m'am gandit...

so, in meniu sa fie pe langa Calls shi MSG shi Optziunea BEEP .. selectezi la cine shi automat itzi face beep shi inchide.

hmmm, Propun "Advanced Beep"

daca suni pe un telefon care "shtie de Adv Beep" dupa ce tu ai dat Beep Request la cineva, Telefonul ala "intzelege" despre ce e vorba shi automat formeaza numarul, dand evident shi posesorului semnalul de Apelare... so, e ca shi cum ai suna TU, dar o faci pe banii altuia...

asta ar fi pt romani ... feature DE AUR !

#27
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,910
  • Înscris: 24.06.2002

Quote

trei: masterboy, tot nu m'ai lamurit cum e cu accesul GPS de pe telefon... sunt tare interesat cum ai putea sa comunici prin GPS

Arty, nu prea am cum sa te lamuresc, pt ca nu am testat GPS pe un mobil pina acum.
Am intr-adevar un Benefon Exion pe NMT pe care il folosesc cind
vin in tara. Si crede-ma, peste tot in tara pe unde am fost am avut semnal. Chiar si la barajul de la Siriu, unde mobilele pe  
GSM nu mergeau nici macar cu antena de masina. De aceea nu regret ca am dat~ $ 350 pe el, chiar dac il folosesc numai o luna pe an in RO. Singurul lucru care ma deranjeaza putin sint
dimensiunile lui, care sint extrem de mici  90 x 44 x18 mm :( pt un mobil pe NMT
    Referitor la Benefon ESQ cu GPS, mai ales cel cu noul upgrade de soft NT 2002, este o bijuterie. Insa si pretul de 900 $ e cam
usturator. :(   In plus, cred ca este singurul mobil din lume cu
  GSM+loc satelit GPS.
     Cel putin aici, in NY, la Verizon unde lucrez eu, nu exista vreun
  mobil cu GPS, si nici la Cingular(GSM 1900), unde esti tu abonat.

#28
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
so, cingular e GSM totushi ? ca nu scrie pe el sau something like that...

#29
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
are un amic d'al meu canadian un gps pe telefon, mi'a zis ca consumul daca foloseshti gps este tragedie.

#30
Gioro_T

Gioro_T

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 29.04.2002

Quote

Originally posted by Sybilia


Da, de aici trebuie sa intelegeti urmatoarele:
1. Masterboy este posesorul a unui Benefon. Iar pe el sa nu il faceti pustan caci are benefon...  
2. In ceea ce priveste designul gusturile nu se discuta. Barbatul meu prefera un A2618 unui Ericsson sau Nokia de generatie "mica dimensiune", asta in ceea ce priveste GSM, si h100 lui s200 (in ceea ce priveste CDMA450)
3. Telefoanele Benefon costau la noi in tara 1500 usd, acelasi tip de telefoane in afara costau 400-500-700 usd, dar Telefonica nu le comercializa. De asemenea Telefonica impreuna cu Birta Group (parca) a detinut un monopol si asupra telefoanelor.
4. MasterBoy are puterea de a-si impune placerile si dorintele peste tot, dar in general nu se bazeaza pe nimic sau pe foarte putin...

O zi buna

Bei, tu esti cam xxxxxxxxx, asa de felu tau ... insa in cazul asta iti dau dreptate (stiu, este un mare fu'cking shock pentru mine, da' na', asta e)
Dreptate partiala, deci nu totala - nu ti-o lua in cap !

Best regards,

Gioro Trancanu

#31
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
la GSM4all Benefon nu e pe primul loc, ci un Bosch

#32
bibicu

bibicu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,341
  • Înscris: 28.11.2001
Benefon esc ala e cam pe locul 4-5-5 in site-ul indicat de tine... :P

Iar pe aici lumea foloseste telefoane mobile, NU benefon... :drac:  :D  :P

Modelul esc! in afara de gps nu are nimic deosebit... Pe citi crezi tu ca ii intereseaza gps pe mobil? 1 la 100,000 useri? :P

Mai sint 2 modele disponibile pe aici, q si twin. Care nu au absolut NIMIC deosebit. Deci comparativ cu ce exista deja pe piata, cele 2 modele sint un mare rahat... :P

Mai mult, nici o companie de telefoane  nu are vreun benefon in oferta... Oare de ce? :P  :drac:

In concluzie: las-o mai moale cu benefonul... Sau vrei sa faci la fel ca cei de la zap? :P Pentru mine zap si benefon sit tot una: un rahat... comparativ cu ce exista deja pe piata...

#33
zmith

zmith

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,122
  • Înscris: 10.07.2002
Telefoanele Benefon sunt in top pe pozitii fruntase pentru ca a votat cineva pentru ele. Ele nu sunt cotate pe primul, sau mai stiu eu ce loc pentru ca au fost testate si ca urmare a testului au ajuns pe primul loc. Acel top e absolut relativ.

Ele nu se gasesc in oferta dealer-ilor din Romania. Asa ca las-o mai moale. Ceea ce aduc nou este GPS-ul, si cu ce ne incanta asta? Iti spun eu, pe majoritatea cu absolut nimic. O fi un telefon scump, dar asta nu inseamna ca e bun. Au design care nu e prea reusit. Sunt foarte scumpe. Nu prea sunt motive sa le mai lauzi.

#34
Gioro_T

Gioro_T

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 29.04.2002
Bei, clasamentu ala de la gsm4all este o aberatie.
scartza-martza este tot ca se poate zice de clasamentu ala !

Eu daca ar fi sa ma uit (doar sa ma uit) la Benefon ar fi doar modelu Q ... dar faza este ca n-are GPRS, nici tri-band, si nici BT :vomiton: lurcuri care mie imi trebuie, si asta fara sa fac bashca.
In fine, is curios si eu de un review adevarat, si la propriu a lu' Q asta ... deci nu doar o lista de features (care si aia e cam mica) dar un fu'cking review complet (cum ar fi de exempluasta , scris de un un cunoscut de-a meu care se pricepe) si atuncea sa vad si eu cum se descurca sa "tina" de un semnal in cine stie ce beciuri sau catacombe, si + audio, ca doara pentru mine aicea-si poate castiga un cell cele mai bune clasificatii (uite, cum e P280-ul).
Deci daca gasesti si tu un review calumea baga aicea, MBoy !


A, si inc-o faza care mai tre' sa precizez cu GPS-ul. Mah, sa ai GPS cu tine mereu, incorporat intr-un telefon, mie mi se pare o porcarie (in primu rand pt ca face telefonu sa fie o caramida).
Uite, eu mereu port la mine cell-ul si PDA-ul, da ? Ei, daca-mi trebe GPS imi iau cu mine un modul (vezi mai jos in sig line linkul cu Pretec) si pe urma am GPS pe PDA, tot-absolut (mult mai frumos, vreau sa zic, decat daca l-as fi avut pe Benefon ESq-ul ala) si cand nu mai am nevoie de el il dau jos. Dar sa car eu tot "hardware"-ul de GPS mereu cu mine pt ca e incorporat in telefon mi se pare o porcarie !
--Just my 2 cents--

Trancanu

#35
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

............................
VERDICT  
Excellent is the constructive quality, above all for the materials used, very rich the endowment of functions, a little bit less the one of the accessories which have a series that are the basic ones.  
Elevated potentiality for the access to internet thanks to the functionalities WAP, HTML and E-mail. Indisputable is the charm for an original and exclusive model surely

Cititi un review  complet pentru Benefon Q, facut pe 6 Decembrie 2000.

Oricum de atunci sunt 2 ani asa ca au dreptate cei din topul CONNECT cand il aseaza pe locul 70, pur si simplu este out-dated.

Greets,
Speedo

#36
Gioro_T

Gioro_T

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 604
  • Înscris: 29.04.2002
mdeah -- dar totusi este o porcarie de review pentru ca tot ce face este sa povesteasca de spre features si alea-alea, iar cand vine vorba de RF, zice ca

Quote

the small GSM has well behaved, excellent is the sensibility to the signal, above all, very fast at the turning on while hooking to the net.  
... deci un review de rahat !

In fine, mi-o placut totusi ca-l compara cu Sony CMD-Z5, ca features si tot ... hehe ... eu acu o saotamana am cumparat un Z5 cu $US 50. Daca Benefonu ala stie la fel de multe ca Z5, atuncea care-i faza ?

Trancanu

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate