Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

Masura 141

- - - - -
  • Please log in to reply
148 replies to this topic

#19
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006
mergi cu 30-40 lei la registrul comertului+copie buletin. acolo faci rezervarea de nume. dureaza 24 de ore sa o elibereze. si acolo intrebi de acte

#20
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006
asa... sa va tin la curent.
Dupa ce terminati de facut actele pt pfa, tb sa va scoateti stampila (40-100lei).
Dupa asta, de la finante tb sa scoateti cazier fiscal (20 lei) PENTRU PFA nu pt voi ca pf.
Se elibereaza pe loc.
Apoi scoateti cazier judiciar (de data asta pt pf). 12 lei. Se elibereaza pe loc.
Dupa asta, cont la banca. eu am facut la Libra pt ca avea costurile cele mai mici de deschidere/administrare, dar fiecare face cum vrea. Iar tb atentie pentru ca trebuie o adresa de la banca, in care sa apara: adresa exacta, contul vostru, si mentiunea ca in acest cont se deruleaza operatiuni cu APDRP, masura 141.
apoi mergeti frumos la ... APIA (parca) si adaugati actele astea la dosar. Pe mine m-au chemat in ... 2 saptamani la semnat (cica ma suna ei-inca astept).
asta... asa... ca sa fie un fel de "User guide" :)

Preturile sunt valabile pt 06/2011 Iasi. Pentru alte judete... va descurcati voi

#21
bogmil

bogmil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 01.03.2011
Asa este exact cum spune d-nul Katilinus, si eu am depus azi dosarul la APDRP, ce vroiam sa mai adaug, deci Certificatul fiscal se elibereaza intr-o sapt, si ca toate taxele se platesc, de ex pt cazier judiciar la finantele unde sunteti mai aproape, iar pt cazierul fiscal la trezorerie. Eu asa am platit, iar ca sa-l ridicati mai trebuie si stampila. Iar contul eu l-am facut la transilvania ca e 5 lei/luna comision administrare. Bafta tuturor si sa stiti ca nu e greu, daca stiti unde sa mergeti!!!!!!!!

Edited by bogmil, 11 July 2011 - 21:33.


#22
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006
this is weird...but we live in... our beloved country.
ideea e ca e ciudat. adica la Iasi imi da actele pe loc si in alt judet ma pune sa astept?
hm... prin certificat fiscal intelegi cazier fiscal?
si la noi taxa pt cazier judiciar am platit-o chiar in ghiseul de unde am iesit dupa 10 min cu ... cazierul.
Ideea e ca dc stii unde sa mergi.... se poate rezolva intr-o zi.. inclusiv contul la banca. (atentie: vorbim de partea a 2-a actelor, deci din mom. in care aveti proiectul deja aprobat). :peacefingers:

#23
bogmil

bogmil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 01.03.2011
Da, deci am depus actele pt pfa,la comert si abia dupa 1 sapt au eliberat certificatul de inregistrare. Apoi mi-am facut cazierul judiciar la politia dintr-un orasel de langa mine, si apoi taxa la trezorerie, stampila, si cu acestea am ridicat cazierul fiscal. Apoi am facut contul ,dar am stat o ora, si am depus dosarul la apdpr, dar nu usor ci cu o hartie iar de pe la Apia.  Nu e greu,; eu dupa ce am ridicat certif de inregistrare am avut nevoie de o zi ca sa termin. dar trebuie rabdare. pa

#24
Patrick007

Patrick007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 30.04.2009
Masura 141 .. o masura care pacaleste argicultorul de rand.. cel care chiar se zbate pentru fiecare parcela de pamant.

Sa fiu mai clar ..

Am stat de vorba cu mai multe persoane din adprd si am ajuns cu toti la concluzia ca aceasta masura o sa creeze foarte mult datornici catre stat.. de ce?
O sa explic totul in cateva paragrafe..


Costuri directe la vedere
1. Daca ai acel minim de ude si iti faci dosarul la o firma de consultanta platesti in jur de 400 ron pentru tot.
2. Punem sa zicem o medie de cheltuieli cu actele si cu transportul la oficiile judetene 100 ron.
Deci avem 500 ron de platit pentru a avea acel dosar depus.

Ce primim daca accese masura 1500 euro timp de 5 ani ( asta daca respectam promisiunile din dosar  daca nu doar doar 3 ani ) --> aprox 6500 ron

DAR acum incepe toata "distractia" .. ce castiga statul / ue ca ofera acesti bani? E bine castiga mult mai mult decat ne-am fi asteptat.

Fiecare agricultor ca PF .. are certificat de producator si nu plateste taxe pentru productie o poate vinde la liber..plateste in schimb taxe de impozit la teren.. chiar mai mult primeste subventii pe suprafata de teren pentru APIA. Acum devenind PFA va deveni contribuabil la bugetul de taxe si impozite.

In primul rand masura se adreseaza celor sub 65 de ani care vor trebui sa se angajeze in cadrul pfa-ului si sa plteasca taxe si impozite pentru salariul sa zicem minim pe care il va avea.
La o analiza simpla trebuie sa plateasca 10.5% cas 5.5% cass 0,5%somaj 16%impozit deci daca punem un salariu minim de 600 lei brut , atunci angajatul plătește la bugetele de stat suma de 139 lei , iar angajatorul plătește la bugetele de stat suma de 173 lei deci practic lunar se vor plati catre stat intre 200-300 ron ( in fcte de cate ore iti pui in contract ) .. practic anual se va plati : 2400 RON ( 12 *200)

Scadem din cei 6500 si ramanem cu un venit deocmadata de 4000 ron anual.
DAR cine ii va ajuta pe batrani sa isi tina contabilitatea? Cine ii va ajuta sa-si depuna trimestrial foile cu declaratiile?
Aici apare prima problema.

In al doilea rand agricultorul devenit PFA va trebui sa isi inregistreze veniturile si practic va trebui sa plateasca impozit pe profit 16% anual.

CAnd am vazut ce persoane stateau cu dosarele in fata la ojpdrp m-am ingrozit.. oare cati dintre ei stiu de aceste lucruri? CAti vor fi in stare sa nu ramana restantieri la bugetul de stat? Cati ca pfa vor respecta regulile.. E o masura care ascunde foarte multe.

Eu am semnalat putine dintre multele problemele care pot aparea.

#25
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006
cand vad ca am depus proiectul si ma apropii de 10 luni pana vad practic banii in mana ma apuca groaza. mai ales ca m-am imprumutat pe la rude/prieteni si ... tre sa dau banii din buzunarul care... e gol.
anyway... ajung la 35 de familii. am plecat de la 2:).

Patrick tu ai dreptate intr-un fel...
zic ca ai dreptate pentru ca in momentul in care am facut proiectul nu stiam de legea asta care spune ca tre sa platest asigurare chiar dc lucrezi in alta parte... practic platesti asigurarile de 2 ori (cel putin asa stiu deocamdata).
ai dreptate la suma cu 40 mil, dar... intreb si eu ... mi-o da cineva?
in schimb mai e o lege care spune ca veniturile din apicultura nu se impoziteaza. gasisem pe forum.stuparitul, daca te intereseaza caut si postez si aici. Numai de-ar sti oamenii ...

cat despre contabilitate... fiecare cum se descurca...:(

Dosarul in schimb se intocmeste gratuit. Maxim 100 lei cheltuieli cu deplasare/xerox.. Costa actele pt PFA, dar asta ti-l faci abia in momentul in care ai proiectul aprobat
impozit pe teren... cat teren iti trebuie pt stupi? 500mp maxim.

pentru unul ca mine care se apuca de apicultura orice ban e bine venit. ca nu e 65 mil, ci doar 40-30 ... sunt buni si aia. La urma urmei nu ma opreste nimeni ca dupa acesti 5 ani sa inchid PFA-ul...

#26
Patrick007

Patrick007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 30.04.2009
De acord... dar ma refeream la proiectele care includ terenuri.. nu la cele cu stupi sau flori si nu ma referam la cei care deja lucreaza .. ma refeream strict la cei care nu au job au 1-2 ha de teren cu cereale au peste 45-50 de ani si au depus proiecte.

Cat am stat la ojpdrp am vazut zeci de oameni care depuneau si care nici macar nu stiau ce contine dosarul .. vroiau doar sa ia acei bani.

In cazul tau asigurare nu cred ca platesti de doua ori dar impozit pe salariu da si contributie la pensii.

Cu stupii e mai usor ce e drept.. doar sa ai unde vinde mierea pentru ca am vazut multe ferme deschise recent in aceasta zona. La fel si cu nucii / sere .. tot multe nou infiintate.

In pomicultura / viticultura sunt in schimb foarte putine noi.. poate ca aici ar trebui sa se investeasca. Avem ferme de fructe vechi care vor apune cat de curand si ce va ramane .. ?

#27
sulearazvanel

sulearazvanel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 18.08.2010

View PostPatrick007, on 18th July 2011, 17:28, said:


Buna ziua tuturor celor de pe softpedia!
Nu intru des, dar de data aceasta ma vad obligat sa intervin deoarece domnul patrick007 realmente abereaza. In cele ce urmeaza am sa insir doar ideile gresite cu care dezinformeaza lumea. Apropo, eu sunt consultant pe proiecte europene iar firma noastra este una dintre acele putine firme care intocmesc dosarele absolut GRATUIT.
Haideti sa exemplificam multele idei eronate pe care domnul patrick007 le prezinta atat de sigur pe el (si cu atat de multe greseli gramaticale):
1. "Am stat de vorba cu mai multe persoane din adprd si am ajuns cu toti la concluzia ca aceasta masura o sa creeze foarte mult datornici catre stat.. de ce?"
Raspuns: in primul rand poate ati vrut sa ziceti APDRP si nu "adrpd", ceea ce din capul locului scoate in evidenta faptul ca dumneavoastra nu stiti in primul rand despre ce vorbiti. Cum adica ati stat de vorba cu cei de la "adrpd" si ati ajuns cu toti la anumite concluzii??? Nu cumva i-ati confundat pe cei de la APDRP cu vreun portar care doar deschide usa sediului lor? Ei sunt primi care incurajeaza intocmirea si implementarea unor astfel de proiecte deoarece ei din asta traiesc(ca sa nu mai zic ca realmente e o masura ce vine in sprijinul fermierului). Un sfat: fiti mai precis ca sa deveniti cat de cat credebil si mare atentie cu numele Agentiei;
2. "Daca ai acel minim de ude si iti faci dosarul la o firma de consultanta platesti in jur de 400 ron pentru tot. "
Raspuns: Fals, domnule patrick007. Anul acesta consultanta este gratuita prin intermediul companiilor RGIC si RomActiv, prima dintre ele activand pe jumatatea de nord a tarii pe cand cealalta pe partea de sud. Retineti va rog, absolut GRATUIT;
3. "Punem sa zicem o medie de cheltuieli cu actele si cu transportul la oficiile judetene 100 ron."
Raspuns: vezi raspunsul de la problema 2, domnule patrick007. Nici macar deplasarea nu o plateste solicitantului fondului pentru masura 141;
4. "..plateste in schimb taxe de impozit la teren.. chiar mai mult primeste subventii pe suprafata de teren pentru APIA. Acum devenind PFA va deveni contribuabil la bugetul de taxe si impozite."
Raspuns: domnule patrick007, dumneavoastra asa stiti ca doar PF platesc impozit pe teren? Sunteti extrem de prost informat. Cu PF neautorizate ce credeti ca se intampla? Sunt in aer oare? Va spun eu ca la orice primarie de sat daca nu ti-ai platit impozitele la stat(atat pentru teren cat si pentru imobile) nu poti scoate nici o adeverinta de nici un fel. Inclusiv pentru scoaterea certificatului de atestare fiscala de care are nevoie agricultorul pentru masura 141 trebuie sa aiba impozitele platite la zi, indiferent ca e PFA sau nu. Dar se pare ca dumneavoastra vorbiti in nestiinta de cauza si nu umblati pe teren sa adunati acte impreuna cu omul de rand si nici nu ma mir deoarece nu aveti timp stand la povesti cu cei de la "adrpd";
5. "La o analiza simpla trebuie sa plateasca 10.5% cas 5.5% cass 0,5%somaj 16%impozit deci daca punem un salariu minim de 600 lei brut, atunci angajatul plătește la bugetele de stat suma de 139 lei , iar angajatorul plătește la bugetele de stat suma de 173 lei deci practic lunar se vor plati catre stat intre 200-300 ron ( in fcte de cate ore iti pui in contract ) .. practic anual se va plati : 2400 RON ( 12 *200) "
Raspuns: Nici un solicitant nu plateste impozit catre stat daca e angajat in timpul in care acceseaza un fond european. Doar daca nu e angajat el plateste impozit pe profit, insa dumneavoastra uitati ca acest profit se calculeaza prin scaderea cheltuielilor din venituri si acestea in cadrul agriculturii sunt chiar multe dupa cum urmeaza: motorina, ierbicide, pesticide, seminte, ingrasaminte etc.(singura diferenta consta in faptul ca in momentul in acre o persoana devine autorizata, adica PFA, va trebui sa ceara bon stampilat si factura pentru aceste cheltuieli). In consecinta agricultorul nostru poate plati impozit pe profit chiar si numai pentru 100 de lei, adica 16 lei si nu sume aberante cum ati mentionat dumneavoastra;
6. "DAR cine ii va ajuta pe batrani sa isi tina contabilitatea? Cine ii va ajuta sa-si depuna trimestrial foile cu declaratiile?
Aici apare prima problema."
Raspuns: Cu siguranta exista in orice comunitate o persoana care sa intocmeasca acele formalitati banale de altfel ce constau in trecerea in acte a tuturor veniturilor si cheltuielilor aferente gospodariei. Din experienta firmei noastre de consultanta am constatat ca batranii de care vorbiti dumneavoastra plateau suma de 100 de lei pe an si o persoana le rezolva tuturor acest bilant la sfarsit de an, astfel incat aceasta problema chiar nu reprezinta o chestiune grava cum o prezentati dumneavoastra;
7. "In primul rand masura se adreseaza celor sub 65 de ani"
Raspuns: Fals domnule patrick007. Masura se adreseaza tuturor persoanelor cuprinse intre 18 ani impliniti si 62 de ani neimpliniti la data depunerii dosarului;
8. "CAnd am vazut ce persoane stateau cu dosarele in fata la ojpdrp m-am ingrozit.. oare cati dintre ei stiu de aceste lucruri? CAti vor fi in stare sa nu ramana restantieri la bugetul de stat? Cati ca pfa vor respecta regulile.. E o masura care ascunde foarte multe. Eu am semnalat putine dintre multele problemele care pot aparea."
Raspuns: Apreciem cu totii sensibilitatea de care incercati sa dati dovada cu privire la acesti oameni pe care poate fara sa va dati seama ii desconsiderati, insa totusi consider ca i-ati ajuta mult mai mult daca nu i-ati dezinforma intr-un mod atat de cras cum ati facut-o. E evident faptul ca nu cunoasteti notiunea de PFA si ce presupune aceasta.
In final, cu permisiunea dumneavoastra, v-as da un sfat: in viata ar fi mult mai de folos, atat pentru dumneavoastra cat si pentru restul comunitatii, sa incercati sa deschideti gura sau sa accesati forumurile doar atunci cand sunteti realmente documentat pentru ca in societatea din zilele noastre nu se mai gaseste timp pentru cei de teapa dumneavoastra care vorbesc din povesti.
In speranta ca am reusit sa clarific anumite probleme care au luat nastere in urma comentariului domnului patrick007, va multumesc si va astept cu orice fel de intrebari referitoare la masura 141. Va multumesc!

Edited by horia66, 20 July 2011 - 00:01.


#28
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View Postsulearazvanel, on 19th July 2011, 22:53, said:

... multele idei eronate pe care domnul patrick007 le prezinta atat de sigur pe el (si cu atat de multe greseli gramaticale):
...
Cum adica ati stat de vorba cu cei de la "adrpd" si ati ajuns cu toti la anumite concluzii??? Nu cumva i-ati confundat pe cei de la APDRP cu vreun portar care doar deschide usa sediului lor? Ei sunt primi care incurajeaza intocmirea si implementarea unor astfel de proiecte deoarece ei din asta traiesc(ca sa nu mai zic ca realmente e o masura ce vine in sprijinul fermierului). Un sfat: fiti mai precis ca sa deveniti cat de cat credebil si mare atentie cu numele Agentiei;

Eu m-as uita la ba^rna din ochiul meu, inainte sa ma uit la paiul din ochiul altuia ...

#29
Patrick007

Patrick007

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 30.04.2009
OK.. sah mat..

Nu contrazic nimic din ce ati spus.

Ramane sa vedem peste 4-5 ani ce se va intampla si cine isi va plati taxele catre stat si cum o va face.
Sper sa aveti dreptate si sa fie totul in folosul agricultorilor accesarea masurii 141.  Sa cumpere tot cu chitanta, sa declare tot ce vand si sa elibereze bon si apoi sa aiba profit aproape de 0 ca sa nu plateasca impozit pe profit. Eventual sa bage cat mai multe bonuri/facturi fiscale stranse de peste tot pe pfa ca asa se procedeaza si asa vad ca sugerati ca trebuie facut.

Legat de masura 141 nu am spus ca nu e buna.. am spus doar ca pentru anumite persoane care se ingramadesc sa ia acei bani o sa le creeze doar probleme. Deci nu m-am referit la majoritatea persoanelor, m-am referit doar strict la cei care nu au o scoala cat de cat terminata si care au ales sa faca ce a facut si vecinul si mai ales la cei care nu au un serviciu actual. Nu desconsider nicio persoana pentru ca nu sunt eu in masura sa judec.

Legat de persoanele de la apdrp.. da pot spune ca sunt de nota 10, dar ei sunt cei care sunt in masura sa vada ce fel de persoane au depus proiecte. Cand ma refeream la apdrp nu ma refeream la toate persoanele.. ma refeream la 2-3 din vreo 4 centre judetene cu care am vorbit.. pentru ca am si eu depuse proiecte nu doar dumneavoastra si firmele de consultanta carora le faceti reclama.

Eu nu pot decat sa va felicit ca ajutati pf sa devina pfa, este un lucuru bun si important, mai ales la ce proportie exista in agricultura s-anume 97% sunt pf.

#30
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Adevarul este ca nici un stat pe lumea asta - si UE in ansamblul ei nu face exceptie (ba, dimpotriva) NU va accepta vreodata ca producatorii agricoli sa fie nefiscalizati si sa-si vanda produsele "la negru", fara a se putea aprecia nivelul incasarilor si impunerea unor impozite.

De fapt, toate aceste masuri destinate gospodariilor de (semi) subzistenta vizeaza si transformarea persoanelor fizice in PFA, tocmai pentru a le incadra pe o piata organizata si pentru a le calcula obligatii de plata la buget.

Cel putin obligatiile la bugetul asigurarilor sociale si de sanatate, tot trebuiesc platite. E adevarat ca multi vor ignora (este o asa stare de semi-analfabetizare la sate ...) obligatiile de plata si se vor trezi cu penalitati considerabile...

Iar daca e sa vorbim despre cum isi vor tine situatiile contabile, hai sa fim seriosi: multora le e greu sa scrie o propozitie cu subiect si predicat, si nu vor fi in stare sa-si tina registrele proprii. Vor incasa niste sume frumusele contabilii din mediul rural.

Edited by horia66, 20 July 2011 - 19:22.


#31
bogmil

bogmil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 01.03.2011
Baieti v-au chemat la semnarea dosarului? spuneti-mi si mie ce mai trebuie!!! mnersi

#32
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006
inca nu. e bataie de joc...
am sunat azi din nou si.... in curand veti fi chemati. cica din momentul in care semnezi mai dureaza 3 saptamani... dar cine ii mai crede?

#33
sudest_om

sudest_om

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,132
  • Înscris: 22.02.2011
Si eu sunt f. interesat de accesarea fondurilor europene.Pe masura 112 mi-au cam dat in bot, "ca cica" imi trebuie vreo 72 de stupi (informatie primita de la un consultant din Camera Agricola).
Respect intentiile constructive,dezinteresate, dar ar fi mai potrivit un ton mai amical.I-ar face pe toti mai dornici sa impartaseasca din experienta lor, si sinteza o face fiecare,folosindu-se de postarile de aici.
Sunt deacord ca limba romana trebuie respectata, dar dactilografia "ne greseste" pe toti, s'apai nu suntem la ora de "romina", desi unii "o comite" frecvent...asa ca io :D

#34
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006
man... depinde ce suma ochesti. pentru 10.000E poate iti trebuie 72, dar... dc mergi pe maxim cred ca ti-ar trebui cam 170...
0.083ude/stup
tre sa ai intre 6 si 25 ude nu? pt 6 ude ai 10.000E apoi pt fiecare ude inca 2000E.
73 stupi= 6 ude = 10.000E
170 stupi = 14 ude = 10.000+7*2000
e o diferenta nu?

#35
bogmil

bogmil

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 116
  • Înscris: 01.03.2011
Baieti eu am fost azi, ca m-au chemat ieri la telefon, sa semnez decizia de finantare. dar mai am iar o luna ca sa duc un dosar cu cererea de plata. Stie careva ce mai trebuie sa contina si acest dosar? si trebuie facut de persoana care a intocmit si scris proiectul. salutari

#36
katilinus

katilinus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 25.07.2006
in ce judet esti?
pai nu ti-au spus ei? chiar sunt curios ce acte mai cer... si dupa ce duci acele acte... cat mai dureaza?eu incep sa ma oftic ca am pus proiect... nici nu am inceput anul 0 si deja sunt inainte cu planul de afaceri... deja sunt la 50 de stupi  :cursing: . macar de mi-ar fi dat banii pana acu sa inteleg ceva din ei... ce sa mai cumpar in noiembrie?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate