Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta

Problema imprimanta
 Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz
 EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost
 De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice
 

GDF Suez (ex Distrigaz) fortare semnare contract nou

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
charly_boo

charly_boo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 08.08.2008
Salutare. Locuiesc intr-un apartament cu incalzire centralizata (centrala pe gaze) mai sunt inca cateva persoane in bloc care au acelasi sistem de incalzire. Toti avem contract cu Distrigaz, de pe vremea cand nu era sub tutela francezilor de la GDF Suez. Acum cateva zile am primit o nota informativa care suna ca un ultimatum, copiez aici ce scrie pe site (aceeasi idee ca in nota):

"Începând cu luna septembrie a anului 2009, contractul de furnizare a gazelor naturale a fost modificat conform Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

Astfel, este obligația dumneavoastră să semnați noul contract.

Conform Ordinului A.N.R.E. nr. 74/14.08.2009 privind aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor raporturi juridice între furnizori și consumatorii de gaze naturale, art. 7, alin. 1, furnizarea reglementată a gazelor naturale se face numai în baza contractului comercial încheiat în baza contractelor-cadru de furnizare reglementată a gazelor naturale pentru consumatorii casnici sau, respectiv, noncasnici.


Contractul pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la consumatorii casnici este instrumentul legal prin care se stabilesc termenii și condițiile relațiilor comerciale dintre furnizor și consumator, semnarea acestuia fiind o obligație a ambelor părți.


GDF SUEZ Energy România vă sprijină în scopul îndeplinirii obligației legale de semnare a contractului. În cazul în care până la data de 31 mai 2011 nu veți reînnoi contractul, compania noastră va sista furnizarea gazului natural.


Ce trebuie să faceți pentru a semna contractul de gaze naturale?


    * Obținerea contractului

Puteți obține contractul descărcându-l de aici sau ridicându-l de la unul din sediile noastre. În caz că reprezentați o asociație de locatari puteti obține aici contractul, iar pentru persoanele juridice contractul este acesta.


    * Completarea contractului

Contractul trebuie completat și semnat în două exemplare.

Completarea contractului de furnizare, constă in:

a) Completarea datelor de identificare și a adresei locului de consum;

B) Completarea programului de consum potrivit nevoilor Dvs. de consum, ținând seama de aproximarea 1 metru cub = 10 KWh ;

c) Alegerea unei opțiuni privind: autocitirea indexului, folosirea datelor personale în conformitate cu Legea 677/2001 și alte modalități de notificare.

    * Depunerea contractului

Cele două exemplare vor fi depuse sau expediate către sediul nostru în raza căruia dețineți locul de consum (înscris pe fața facturii, în partea de sus, în stânga).

GDF SUEZ Energy România vă va returna unul din cele două exemplare.

Pentru a intra în legalitate, nu trebuie decât să urmați cei trei pași expuși mai sus. "



Pe langa faptul ca informatia a parvenit brusc (ca si anul trecut cand s-a fortat semnarea unui contract cu o companie satelit pentru verificarea instalatiei de gaze), sunt total nemultumit ca sunt pus sa semnez un contract in alb, sa il predau, apoi ei sa completeaze spatiile libere cu ce vor (exista un punct "alte clauze", presiunea minima de furnizare, etc). Apoi, nu inteleg daca eu am un contract deja cu ei de ce ar trebui sa semnez altul? Pot sa ma forteze sa fac asa ceva, in modul ales de ei?

Aici se gaseste si contractul, format .pdf contract gdf

Multumesc anticipat pentru orice sfat.

Edited by charly_boo, 03 May 2011 - 20:23.


#2
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,105
  • Înscris: 24.02.2006
il poti semna linistit, e doar o formalitate

ANRE (prin ordinul 77/2009) a decis ca furnizarea gazelor se face pe baza unui contract cadru identic pentru toti. toata lumea (si furnizorii si consumatorii) e obligata sa respecte deciziile ANRE. nu GDF Suez vrea sa te forteze sa semnezi un nou contract, ci statul (mai precis ANRE)
aici gasesti contractul cadru: http://www.legestart...-(MzM4NjQz).htm
dupa cum vezi, cei de la GDF Suez au luat exact contractul cadru dat de ANRE. au pastrat pana si acel articol 5 (Alte clauze), pe care ANRE l-a lasat special liber (in ideea ca poate vreun furnizor vrea sa introduca ceva clauze mai deosebite). daca te deranjeaza locul ala gol, poti sa-l tai cu pixul inainte de a semna contractul, dar cu siguranta nu o sa poata introduce nimeni clauze noi (oricum o sa ai si tu o copie a lui)

Edited by _Smiley_, 03 May 2011 - 20:39.


#3
fux

fux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 728
  • Înscris: 23.02.2010
Daca au venit alti sa faca ordine in tara noastra.... uite asa patim. Mancare chinezeasca prin supermaketuri, benzina din afara desi avem destule resurse de petrol in Romania, curentul electric il mai producem inca noi dar ca prostii tot niste straini ni-l vand la suprapret. Conducatori nostri de kkt ...doar aerul mai ramane de platit.

#4
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,105
  • Înscris: 24.02.2006
ce fumasi, vere?

ANRE = Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. institutie romaneasca.
http://www.anre.ro/

#5
charly_boo

charly_boo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 08.08.2008
Multumesc pentru lamuriri. Ideea e ca mie mi se pare normal ca atunci cand semnez un contract sa am totul in fata (sunt necompletate cateva campuri, am inteles punctul "Alte clauze" de unde a aparut - asa aveam de gand si eu sa fac), nu  ca dupa ce semnez sa mi se spuna ce am primit ("na si tie 0.005 bar ca asta ai semnat, pentru perioada nedeterminata"). Am inteles ca ANRE doreste introducere unui contract sablon pentru toti, dar zic eu ca GDF trebuia sa trimita "sablonul" completat cu partea lor (fara semnatura, parafa, data), nu "sablonul" general in care si-a pus doar numele.

Edited by charly_boo, 03 May 2011 - 21:20.


#6
fux

fux

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 728
  • Înscris: 23.02.2010

 _Smiley_, on 3rd May 2011, 20:57, said:

ce fumasi, vere?

ANRE = Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. institutie romaneasca.
http://www.anre.ro/


niste iarba, da nu asta e problema  :coolspeak:  

Pe astia de la ANRE ii doare in cur de noi. Adevarul e ca nu avem ce guita si trebuie sa inghitim orice kkt. Tu chiar crezi ca ANRE nu a facut contractele si clauzele cu avocatii EON, Suez etc ? Pe tine ca client cine te-a reprezentat cu adevarat, nu asa de fatada ? Nu iti convine pretul la curentul electric sau la gaz, ai posibilitatea de a alege alta firma ? Nu cred. Sa-ti povestesc cum se intrerupea in draci curentul si gazul asta iarna la minus - 30 de grade afara ? Si nu am primit nici o reducere la abonament pentru serviciul nefurnizat in parametri normali. Sau poate nu te-ai lovit de abuzurile acestor firme monopoliste. Hai sa-ti dau eu un exemplu. Am un prieten care si-a facut casa si normal ca a trebuit sa isi puna curent.... care se afla la distanta de 400 m. A dat omul 1 miliard sa puna 10 stalpi pe banii lui si ce sa vezi. In contract la renel zice ca stalpii nu sunt a omului ci a renelului, chiar daca el a platit si proiectul si tot. Si cine se mai conecteaza la reteaua facuta va plati tot la renel si nu la omul care a investit. Asa e legea si asa scrie in contract reglementat de ANRE. Ti se pare normal ? In alte tari vine statul si la draqu in praznic sa-ti faca strada, sati traga curent, apa, gaz. Aici platesti ca prostul si nici nu ai vre-un drept. Pt mine toate asta inseamna ca ANRE se pisha direct pe noi.

Edited by fux, 03 May 2011 - 21:21.


#7
sandel_u

sandel_u

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 21.11.2009

 _Smiley_, on 3rd May 2011, 21:57, said:

ce fumasi, vere?

ANRE = Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. institutie romaneasca.
http://www.anre.ro/
Stai linistit, omu nu a fumat nimic, doar nu prea stie sa se exprime.
Cred ca se refera la faptul ca Petrom este al austriecilor si ei extrag gazele noastre si ni le vand noua, faptul ca centralele vand curent la intermediari sau baieti destepti si apoi este vandut noua, faptul ca GDF ne vand noua gazele la super pret (cel extras de Petrom), etc etc etc.
Liberalizarea pietei energiei ce crezi ca inseamna? Si se apropie mai repede decat crezi.
Foarte curand o sa avem preturi si la curent si gaze exact ca la nemtii, chiar daca la noi un salariu mediu este de 300 de euro iar la ei un salariu mediu este de 2000 de euro.
Oricum masinile si alimentele sunt deja la preturi apropiate (probabil sunt mai multe, dar de astea stiu sigur).

Stii ca deocamdata Petromul ne vinde gazul cu vre-o 160 de euro mia de metri cubi si in momentul de fata nu are posibilitatea fizica de a-l exporta?
Stii ca Romania este obligata de UE, sa asigure Petromului posibilitatea de a exporta gazul care il extrag?
Atunci crezi ca va mai conveni Petromului sa vanda gazul aici cu 160 de euro, cand in afara se va vinde cu 400 de euro?

Noi nu ne vindem tara, o dam pe degeaba.

#8
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008
Ăștia de la GDF sunt de o indolență incredibilă. De 8 luni (Octombrie 2010) am primit acordul de acces în sistemul de distribuție a GNC și am semnat contract de racordare ȘI DE FURNIZARE cu Distrigaz Sud și nici nu visează să trimită să execute racordurile. Sunt complet demenți. Pe de altă parte pun în poștă plicuri prin care însemnă oamenii să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire al radet și să se ducă la ei cu copie după buletin și copie după actul de proprietate să se aboneze. Și când te duci acolo îți mai trebuie, un cadastru, o intabulare, un extras de carte funciară, un acord al asociației de proprietari, un certificat fiscal și poate încă ceva. Niște nesimțiți sunt ăștia de la GDF SUEZ. Se iau la întrecere cu ăia de la Enel la care am reușit să stau 8 ore la coadă într-o zi, ritmul de lucru la informații/contractare fiind de 1 client la 45 minute.

 _Smiley_, on 3rd May 2011, 21:57, said:

ce fumasi, vere?

ANRE = Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei. institutie romaneasca.
http://www.anre.ro/
Da' de ANRGN ai auzit? Iexistă și ăștia...

Edited by ParapantaFlavia, 03 May 2011 - 21:25.


#9
sandel_u

sandel_u

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,663
  • Înscris: 21.11.2009

 ParapantaFlavia, on 3rd May 2011, 22:24, said:

Da' de ANRGN ai auzit? Iexistă și ăștia...
Au existat.
http://www.zf.ro/zf-...intata-3031948/

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate