Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!

Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...
 Best gaming laptop?

Humane (2024)

Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3
 Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...

Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions
 Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...
 

raw-vegan

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
5203 replies to this topic

#4807
brokedheart

brokedheart

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 03.07.2016
Am renuntat la carne si paine acum 3 ani. In schimb nu pot sa renunt la lapte, oua, miere si nici nu ii vad rostul. la urma urmei, omul este un animal de prada care vaneaza sa supravietuiasca. 800 de milioane de oameni n-au hrana suficienta sa duca o viata sanatoasa, miliarde traiesc din mezelurile, branzeturile de prin supermarketuri iar eliminarea din schema a animalelor de carne si lapte ar fi o catastrofa la nivel mondial si nici nu cred ca se va intampla vreodata. Cam 45K-50K de oameni mor zilnic de foame, daca nu ma insel.
Populatia de la nivelul rural traieste exclusiv din cresterea animalelor - sursa de hrana si de venit.
Pe de alta parte, carnea contine multe enzime si vitamine benefice organismului - eu umblu cu tubul de cobalamina in buzunar.

#4808
Darkman48

Darkman48

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,100
  • Înscris: 24.05.2009
Pt mine modul asta de viata nu ar prinde...totul cu moderatie, de acord, ca nici prea multa carne nu e buna, dar nici numai vegetale. Prefer sa raman la stadiul de animal omnivor, nu frugivor sau alte minuni, chiar mi s-ar strepezi caninii in vegetale toata ziua :))))

#4809
FlorinAnt

FlorinAnt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 24.07.2016
Pai..... nu cred ca iti iei suficiente vitamine sau minerale din carne stiind faptul ca produce aciditate.... iar aciditatea creata provoaca pierderi de vitamine/minerale.  De acea incerc sa introduc si ceva produse vegetale .....doar ca ma baloneaza sima simt cam lleguma dupa ce consum o salata verde sau varza si iar nu e ok....

#4810
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006

View PostFlorinAnt, on 09 august 2016 - 20:31, said:

... Asa ca daca natura prin definitie nu e etica nu vad de ce ne-am bate capul..... oricum dupa normele europene animalele mor instant fara sa mai simta vreo durere.
Revenind la subiect : sa inteleg ca e o problema care va disparea in timp sau pur si simplu omul nu trebuie sa consume prea multe fibre?
Oamenii își bat capul cu etica în fiecare zi. Trebuie doar să extinzi etica și la felul în care tratezi toate animalele. Că pe unele specii le tratezi deja foarte etic, de exemplu pisicile. Posted Image
Animalele nu mor instant și fără durere. Uită-te pe Youtube la înregistrări din abatoare. Chiar dacă ar muri fără durere, uciderea lor tot nu este etică. Uciderea unui animal nu este cel mai bun lucru care i se poate întâmpla. Ca și tine, orice animal vrea să trăiască, e o caracteristică universală a animalelor. Consumul de carne și alte produse animaliere produce suferință și moartea a miliarde de animale. Spre deosebire de lei, tu ai opțiuni care ar reduce enorm suferința și moartea altor animale.
Nu ar trebui să te balonezi dacă mănânci o salată. Du-te la doctor.


View Postbrokedheart, on 09 august 2016 - 20:35, said:

Am renuntat la carne si paine acum 3 ani. In schimb nu pot sa renunt la lapte, oua, miere si nici nu ii vad rostul. la urma urmei, omul este un animal de prada care vaneaza sa supravietuiasca.
...
Nu poți sau nu vrei? Posted Image Eu de ce pot?
Păi tu nu vânezi ca să supraviețuiești; înseamnă că nu ești om? Dacă nu ai avea altă opțiune, așa cum nu au animalele sălbatice carnivore, atunci uciderea animalelor pentru a-ți asigura supraviețuirea ar fi un comportament acceptabil. Dar ai opțiuni și nu îți imagina că dacă consumi doar lapte nu contribui la suferința și moartea vacilor.

View Postbrokedheart, on 09 august 2016 - 20:35, said:

...
800 de milioane de oameni n-au hrana suficienta sa duca o viata sanatoasa, miliarde traiesc din mezelurile, branzeturile de prin supermarketuri iar eliminarea din schema a animalelor de carne si lapte ar fi o catastrofa la nivel mondial si nici nu cred ca se va intampla vreodata. Cam 45K-50K de oameni mor zilnic de foame, daca nu ma insel.
...
Așa cum probabil am mai arătat în paginile din urmă de câteva ori, consumul de carne nu este cel mai eficient mod de a hrăni populația. Conversia produselor vegetale în hrană pentru om ar fi mai eficientă dacă s-ar elimina intermediarii adică animalele. În privința asta există consens științific, citește paginile din urmă.
Ar fi o catastrofă economică dacă peste noapte ar fi interzise creșterea și consumul de animale pentru că nu toți producătorii și-ar putea schimba activitatea imediat. Dar nu există un dictator planetar care să ia decizia asta și să o impună peste noapte. Deci nu te speria.

View Postbrokedheart, on 09 august 2016 - 20:35, said:

...
Populatia de la nivelul rural traieste exclusiv din cresterea animalelor - sursa de hrana si de venit.
Pe de alta parte, carnea contine multe enzime si vitamine benefice organismului - eu umblu cu tubul de cobalamina in buzunar.
Dacă există comunități omenești a căror supraviețuire depinde de creșterea animalelor și chiar nu se poate face nimic ca să schimbăm asta, atunci acțiunile lor sunt justificate. Dar sper că nu te referi la țăranii ăia care vând un porc pe an și trăiesc din ajutor social pentru că le e lene să muncească.
Ce enzime conține carnea? La care te referi? Sunt esențiale?
Vitamina B12 este produsă de bacterii și ea este esențială, adică omul trebuie să o obțină din afara organismului pentru că nu o poate produce. Asta e valabil și pentru animale. Și în cazul acesta, animalul este doar un intermediar prin care obținem B12. Putem să obținem B12 și altfel. De exemplu, unele produse vegetale sunt contaminate intenționat cu B12 ca să nu mai fii nevoit să căsăpești și să mănânci un animal contaminat.
În afară de B12 nu mai lipsește nimic din produsele vegetale igienizate că dacă le-ai mânca de pe jos, nici B12 nu ar lipsi. Posted Image

Edited by EXIT, 10 August 2016 - 01:59.


#4811
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Reiau aici ce am scris mai demult ca oamenilor le e greu sa citeasca in urma.

Quote

Food production is the most significant influence on land use and therefore habitat change, water use, overexploitation of fisheries and pollution with nitrogen and phosphorus. In poorer countries, it is also the most important cause of emissions of greenhouse gases (CH4 and N2 O). Both emissions and land use depend strongly on diets. Animal products, both meat and dairy, in general require more resources and cause higher emissions than plant-based alternatives. In addition, non-seasonal fruits and vegetables cause substantial emissions when grown in greenhouses, preserved in a frozen state, or transported by air. As total food consumption and the share of animal calories increase with wealth, nutrition for rich countries tends to cause higher environmental impacts than for poor countries.
...
Agricultural materials, especially animal products, are also a very important material flow in terms of their contribution to a large number of impact categories. Animal products are important because more than half of the world’s crops are used to feed animals, not people. Land and water use, pollution with nitrogen and phosphorus, and GHG emissions from land use and fossil fuel use cause substantial environmental impacts.
Din Assessing the Environmental Impacts of Consumption and Production - un document al Organizatiei Natiunilor Unite care trateaza relatia dintre productia de hrana si mediu.

In textul din martie am prezentat si cateva date interesante despre productia si consumul de soia.

#4812
FlorinAnt

FlorinAnt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 24.07.2016
Soia..... cam greu de digerat ca sa o poti numi hrana.... merge in cantitati mici dar atat de altfel la fel ca si leguminoasele sau diverse seminte asa ca pentru a consuma suficienta hrana singura optiune ramane diverse vegetale usor de digerat + produse de origine animala. Intreb si eu pe cei care consuma predominant vegan... nu va simtiti cu stomacul pe dos doar vegan fara pic de produse animale?
Intreb deoarece vegetalele contin inhibatori enzimatici care blocheaza absortia..... deci cum putem fi sanatosi daca suntem malnutriti?

Produsele animale nu sunt sanatoase?! Desigur daca consumi toata ziua si in cantitati masive fara nimic vegetal.... deci cred ca undeva trebuie creat un echilibru.... cat despre raw vegan.....cred ca pe un astfel de regim nimeni nu poate pune masa musculara findca singurele optiuni usor de digerat sunt fructele care nu au proteine.

Edited by FlorinAnt, 11 August 2016 - 13:30.


#4813
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Ce de presupuneri faci. Nu ți-e greu să trăiești numai cu presupuneri?
Soia este foarte hrănitoare și digerabilă, o sursă importantă de proteine și ulei. Soia e la baza producției de hrană pe planeta asta. E folosită ca plantă furajeră cu un succes imbatabil și tu nu poți să o numești hrană... Eu mănânc soia procesată în diverse feluri și mă simt foarte bine. Poți să digerezi și cereale integrale dacă le ții în apă un timp.
Nu îmi simt stomacul pe dos ci chiar mă simt foarte bine. În ciuda inhibatorilor enzimatici. Deci nu sunt malnutrit deși în luna iulie am consumat în medie 1850 calorii pe zi (Fat: 62.09g, Protein: 121.60g, Carbs: 218.87g). Toate calorii vegane. Am 178 cm înălțime și nu sunt slab.
Fructele au proteine. Spune-le și lor că nu pot pune masă musculară.

Edited by EXIT, 11 August 2016 - 14:31.


#4814
FlorinAnt

FlorinAnt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 24.07.2016
Recunosc ca nu am observat pana acum situl de bodybuilding vegan pe aceasta cale tind sa iti multumesc. Daca e asa cum scrie acolo toate ar fi f frumoase si probabil am reusi sa devenim toti vegani..... dar tipii respectivi folosesc izolat proteic si banuiesc ca in proportii mari la cum arata.... iar mie unul soia imi cauzeaza probleme digestive daca consum sa zic 60gr la fel si cerealele si semintele .... e adevarat depinde si modul de combinare, preparare. Poti da te rog un exemplu de meniu folosit pe o zi? Findca am incercat sa devin in trecut vegetarian dar nu a mers.... desi consumammai multa hrana ca de obicei de fiecare data scadeam in greutate  si aveam probleme digestive iar pe dinti aparea intotdeauna tartu pe acest regim alimrntar de acea am si renuntat la a fi vegan. Personal sunt dispus sa devin vegetarian atata timp cat nu ma simt o leguma si pot sa imi mentin sau chiar sa mai pun masa musculara.

#4815
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Izolatul proteic de soia este cel mai ieftin și se găsește la Redis. Și eu cumpăr de vreo 2-3 ani și mănânc aproape în fiecare zi 66 grame. Îl amestec cu fructe de pădure, cu iaurt, înghețată sau doar cu apă, îndulcitor și aromă de vanilie.
Asta am mâncat azi:
Attached File  11aug2016.png   21.35K   23 downloads
Am mers 14 km și am urcat 10 etaje câte două trepte cu sacoșa în mână. Puteam și mai mult dar nu vreau să zică lumea că sunt nebun așa că nu am coborât ca să urc iar.
Poți să vezi aici ce și cât mănânc în fiecare zi. Din 2014. Acuratețe peste 90%.

Nu mai mânca soia boabe, fierbe greu, soia e ca fasolea. Dacă nu o fierbi ca un profesionist o să viciezi aerul. Dacă ai bani mănâncă tempeh - boabe fermentate. Are un gust special, o delicatesă pentru cunoscători și nu cred că o să ai neplăceri.

View Postvictis, on 11 august 2016 - 21:03, said:

Care sunt fructele ale (nu de mare!) care conțin proteina completa?Posted Image
E o discuție stufoasă despre proteine și o să încerc să scriu când o să am mai mult timp. Nu ai nevoie ca un singur aliment să aibă proteină completă că oricum combini.
Între timp poate vrei să te uiți pe Youtube la Durianrider și Freelee. Ei mănâncă fructe și frunze de mulți ani.

#4816
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Despre soia întrebase FlorinAnt. Soia conține proteină completă. Și pâinea albă conține toți aminoacizii esențiali dar unii dintre ei sunt în cantități mai mici. Dacă mănânci doar pâine goală nu vei suferi de carențe proteice. Mai citește și în urmă poate găsești ceva convingător. Eu cum trăiesc de aproape 10 ani fără proteină completă? Sau alți oameni zeci de ani?
Omul nu a fost conceput.
Judecând după dentiție și organe interne, omul nu este carnivor. Omul poate mânca doar vegetale și nu moare, nu se îmbolnăvește din cauza asta. Uită-te la verii noștri cimpanzei și bonobo. Numai 2% din dieta lor este cu origine animalieră, in mare parte insecte care mișună pe copaci, fructe și frunze. Dacă omul a fost conceput să mănânce carne spune-mi de ce copiii nu sunt înțărcați cu carne. Să te ferească sfântu' și să nu te prindă Barnevernetul că dai carne bebelușilor că pușcăria te mănâncă. Carne crudă?! Doamne ferește! Halal carnivori sau omnivori. Mai spune-mi un carnivor sau omnivor care nu poate mânca decât carne bine preparată la foc sau căruia i se face greață când vede niște mațe sau sânge. Mai știi vreun carnivor sau omnivor căruia să-i repugnă numai gândul de a căsăpi un animal. Că cei mai muți oameni nici nu vor să audă de asta darămite să-i pui s-o facă.
Spune-mi legume sau fructe în privința cărora să existe avertismente emise și înnoite în fiecare an de autorități. Că în privința cărnii există. Carnea e pe lista cancerigenilor. Soia e? Cartoful? Banana? Nu? Spune-mi de ce omul a fost conceput să mănânce carne și în felul ăsta să aibă un risc crescut de a face cancer și boli cardiovasculare. Spune-mi de ce vegetarienii trăiesc mai mult și sunt mai sănătoși decât omnivorii.
Eu mai forțez unele lucruri să intre în altele și reușesc. Încearcă și tu. Ți-e frică?

Edited by EXIT, 11 August 2016 - 22:14.


#4817
FlorinAnt

FlorinAnt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 24.07.2016
Ok .... ai trait 10 ani vegan..... dar conteaza si calitatea lor. In acesti 10 ani ai avut probleme de sanatate.... dureri de articulatii , dentare etc adica nu simple raceli? Pentru ca majoritatea veganilor din ce am observat au astfel de probleme. Poate fi doar un mit ....  Da produsele animale nu sunt specifice omului.... doar ca uni dintre noi ne simtit destul de rau fara ele( nu ma refer la gust) ci la faptul ca acea hrana trebuie inlocuita cu altceva vegetal  iar uni nu pot absorbi corect seminte si cereale si atunci iar se ajunge la cealalta extrema ..... fructe cu gramada si laprobleme de glicemie.

Ps.... Acum am observat ce consumi . Da s-ar putea sa nu ai probleme consumand o astfel de dieta avand in vedere si proteina consumata zilnic+ faptul ca provine din tofu deci nu panaramele de snitele vegetale ( indigerabile) + salata ceea ce iar e un mare atu apropo ce constine salata? Singura problema care o observ e pretul ridicat la o astfel de alimentatie  in rest pare in parametri.

#4818
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Nu am avut probleme serioase de sănătate. Nu am pierdut nici un dinte. Ultima dată am fost la stomatolog în 2009 când a pus o coroană de porțelan unui dinte afectat încă de când aveam 20 de ani. In rest doar carii mici rezolvate pe loc. Dar mă spăl pe dinți sau mestec gumă după fiecare masă.
În 2009 am căzut cu bicicleta și am rupt o claviculă - accidentare frecventă în căzături cu bicicleta. S-a vindecat în timpul pe care l-a estimat doctorul.
Stări cu febră ușoară am cam o dată pe an dar iau 1-2 aspirine și trece. Nu zac, nu îmi afectează programul. Nu îmi amintesc când am tușit ultima oară. Nici când m-a durut capul.
Câți vegani cunoști tu de poți să tragi concluzii despre starea de sănătate a majorității?
Consumul de fructe nu provoacă diabet dacă de asta îți e frică. Poți să mănânci câte fructe vrei în limita caloriilor potrivite pentru tine.
Nu știi ce conține salata orientală? :D

#4819
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Victis, pentru liniștea sufletească opiumul e mai eficient decât religia.
Îți plac friptura, dumnezeu și să jignești. Du-te de-aci!

De unde știi că consumul de fructe crește riscul de cancer pancreatic?

Quote

Dietary factors for which there is some evidence of slightly increased risk (for pancreatic cancer) include processed meat, red meat, and meat cooked at very high temperatures (e.g. by frying, broiling or barbecuing).

Quote


Edited by EXIT, 12 August 2016 - 09:10.


#4820
FlorinAnt

FlorinAnt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 24.07.2016
Hmmm.... Pai cunosc vreo 3 care se tot plang de probleme cu incheieturile, dantura si cam astea ar fi cele mai semnigicative. Eu nu am fost la medici de oricare fel in viata mea si am oroare de ei .....am 27 ani si consum destul de multe produse animale practic toata alimentatia din adolescenta a fost bazata pe ele.... doar acum am coborat procentul consumat. In schimb am colesterol daca abuzez de produsele de origine animala asa ca in ultima vreme nu trec de 30% din totalul alimentelor consumate . Oricum recunosc ca din punct de vedere al longevitatii vegani sunt fruntasi  si au risc scazut de cancer, infarct sau diabet.

#4821
FlorinAnt

FlorinAnt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 24.07.2016
Cat despre fructe..... Aici nu sunt de acord. Fructele dau organismului enorm de multa energie intr-un timp scurt ca e zahar din fructe( fructoza) , cereale sau chiar zahar sau hidrolizat de porumb e aproape acelasi lucru.  La urma urmei daca adaugi in sirop de zahar acid citic..... zaharoza se va transforma in fructoza si glucoza(1/1).  Cat despre studiul postat .... are si o parte de adevar..... grasimile saturate provoaca mai rapid diabet decat zaharul ..... de ce? findca se depun pe vasele de sange iar in momentul in care consumi orice carbohidrat acesta nu va mai ajunge la tesut sau celule pentru a le hrani ci va sta in sange unde in timp va produce diabet. La fel se intampla si in cazul in care consumi fructe in exces .... celulele nu pot asimila atat de multi carbohidrati intr-un timp scurt iar excesul de carbohidrati ramane in sange.

#4822
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
Nu știu de unde culegi tu informația dar e cam pe dos.
Uite ce zice o asociație de specialiști în diabet din UK despre fructe:

Quote

The concern has been that because fruits contain sugar, it makes your blood glucose go up. In fact, most fruits have low to medium glycaemic index, so they do not lead to a sharp rise in your blood glucose levels compared to other carbohydrate containing foods like white or wholemeal bread.
...
It is very unlikely that fruits are the main culprit for high blood glucose levels as there is a tendency to over-estimate consumption of foods that are perceived to be healthy like fruits and vegetables.
...
For most people, you don’t have to reduce the amount of fruits and vegetables you eat.
MYTH: I CAN'T EAT FRUIT IF I HAVE DIABETES
Iar tu nici nu ai diabet!

Uite încă o sursă:

Quote

Yes, it’s true that fruit does contain some natural sugars, and like any food with sugar or carbohydrate, fruit will cause a small rise in blood sugar.
...
Most fresh fruits fall in the low-GL range of 1 to 10 with one common exception: bananas, which are medium-GL, according to the Sydney University Glycemic Index Research Services.
Does Fruit Make Your Blood Sugar Go Up?

Stai să vezi ce mâncai eu astăzi... :)

#4823
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006
În poze sunt fructele congelate (banane, ananas, papaya, mango, kale etc.) amestecate cu iaurtul si izolatul proteic de soia.
Attached File  a.jpg   201.88K   12 downloadsAttached File  b.jpg   156.67K   14 downloads

Mai înainte am mâncat și 1,5KG (miez) de pepene galben. Posted Image
Total:
Attached File  c.png   23.1K   14 downloads

#4824
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,825
  • Înscris: 10.12.2006
La un consum normal de fructe, da. Insa cand nu mancanci decat fructe toata ziua...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate