![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Austria
Last Updated: Jul 27 2021 14:11, Started by
danielaionela
, Mar 05 2011 21:58
·
0

Posted 10 January 2012 - 09:08

ma intereseaza zona carinthia si styria
ma puteti ajuta? scuze pentru mesajul scurt.... as dori sa merg la vara vreo 10 zile in sudul austriei.... ma documentez si eu dar ma ajuta orice informatie imi puteti da din proprie experienta.... locuri frumoase de neratat .... va multumesc |
Posted 15 January 2012 - 01:23

Pe 17 plec la Salzburg si as avea cateva intrebari referitoare la ce as putea face in statiunile din Salzkammergut iarna (fara schi). Am fost la Salzburg si in Salzkammergut de mai multe ori dar niciodata iarna asa ca nu stiu exact ce se poate face iarna, ce e deschis, etc. Am vazut ca ,de ex, Schafbergbahn-ul din St Wolfgang e inchis (ce pacat ca mi-ar fi placut sa merg si iarna), se poate ajunge si altcumva acolo? Tot asa pentru priveliste/putina plimbare in localitatile din Salzkammergut ce e deschis? Functioneaza autobuzele, nu?
|
Posted 08 May 2012 - 09:12

Salutare iubitori de Austria!
Nu mai e mult pana in august cand sper sa revad Austria. Pana atunci pun si eu cateva poze din 2009: - casa din Hallstatt: ![]() ![]() - 5 Fingers - pe Krippenstein: ![]() ![]() - ghetarul Pasterze si Vf. Grossglockner; ![]() - in Zell am See: ![]() ![]() - Bad Ischl: ![]() ![]() - Spre Vf. Kitzsteinhorn: ![]() - pe Alexander Enziger Weg - traseu de creasta de pe Kitzsteinhorn pana la Maiskogel: ![]() ![]() - Valea Kaprun vazuta din creasta: ![]() - verde de Austria ![]() ![]() - pe Schmittenhohe: ![]() Edited by saxonul, 08 May 2012 - 09:17. |
Posted 24 August 2012 - 21:02

Mergand spre Belgia ( mai 2012 ) , facem o escala la Melk pentru a vizita Abatia din Melk. Manastirea este benedictina, fiind una din
locurile istorice ale crestinismului monahic european.Este situata deasupra orasului, pe un deal cu vedere spre Dunare. Biletul de intrare este 9.5 Euro/pers. ( fara ghid ) ![]() ![]() 57298:DSCN0400.JPG] ![]() ![]() ![]() 57303:DSCN0367.JPG] ![]() ![]() Biserica abatiei este decorata cu superbe fresce in stil baroc . ![]() ![]() 57309:DSCN0423.JPG] ![]() ![]() ![]() 57314:DSCN0446.JPG] In incinta manastirii a functionat o scoala, iar biblioteca - impunatoare - detine o colectie de carti de peste 80000 exemplare si manuscrise medievale- peste 20000. ( nu am avut voie sa facem poze ) Parcul se incadreaza perfect cu ansamblul monahic baroc. Exista o alee de tei de peste 250 ani vechime. ![]() ![]() 57323:DSCN0473.JPG] ![]() ![]() ![]() 57331:DSCN0490.JPG] ![]() In interiorul parcului se gaseste pavilionul gradinii, pictat la interior cu fresce cu plante, animale exotice din jungla, precum si cu bastinasi. Acum este o cafenea. ![]() ![]() 57338:DSCN0494.JPG] ![]() ![]() ![]() Attached Files |
Posted 31 October 2012 - 22:29

Nu stiu daca merita un topic separat, dar postez mai intai aici.
Fiind in concediu in acest moment, am observat pe autostrada un fenomen care mi s-a parut ciudat la prima vedere, in momentul cand se formeaza o coada (stau) , masinile se deplaseaza spre dreapta ocupand zisa banda de urgenta, iar cele de pe banda de langa axul drumului se lipesc aproape de parapet, astfel incat pe mijloc ramane un spatiu gol. Am aflat dupa ce m-am documentat aici: www.asfinag.at/was-ist-die-rettungsgasse , ca se numeste rettungsgasse. Asa am inteles si semnificatia unui indicator proaspat aparut pe autobahn. ![]() Amenzile sunt de pana la 2000 euro, asa ca atentie! Edited by ghidioneanu, 31 October 2012 - 22:38. |
Posted 01 November 2012 - 08:31

da, legea e in vigoare de aproape un an si are ca scop asigurarea spatiului de trecere pentru masinile de urgenta (SMURD, politie, pompieri, etc). Din ce am vazut asta vara in Austria, nu se prea aplica sau e posibil sa se aplice doar in momentul in care se apropie o masina de interventie.
|
Posted 01 November 2012 - 12:16

Legea a intrat in vigoare la 01.01.2012 si este in armonie cu ce s-a legiferat si in Elvetia, Cehia si Slovenia. Probabil urmeaza si la altii. Amenzile sunt de pana la 2000 euro, asa ca atentie! Au inventat austriecii in 2012 ceea ce prin Germania este regula de cand exista Autobahn. |
Posted 01 November 2012 - 14:22

Au inventat austriecii in 2012 ceea ce prin Germania este regula de cand exista Autobahn. Poate in Germania era/ este o conventie pe care o aplica toata lumea dar nu cred ca exista o lege in sensul asta (fac de ani buni Germania, am prins si stau-uri si nu am vazut nimic asemanantor). Si la Romani e obligatoriu sa faci loc echipajelor cu girofaruri, obligatoriu fiind sa tragi pe dreapta. La Austrieci e de fapt departirea masinilor stationate in doua, o parte se duce in dreapta (grosul masinilor) si o parte se duce in stanga (banda de pe partea stanga). E cam cum a despartit Moise marea si au trecut evreii ![]() |
|
Posted 04 November 2012 - 17:18

Nu-i conventie, ci lege, din 1982: § 11 Abs. 2 StVO, iar austriecii promoveaza aceasta regula, de parca ei ar fi inventat-o.
|
Posted 03 April 2013 - 01:42

Salutare !
Pe data de 31 august 2012, la întoarcerea spre casă, am făcut un scurt popas de jumătate de oră (13.00 - 13.30) la Mânăstirea Melk. Întrucât ploua, am vizitat numai biserica abaţială. Frescele sunt realizate de Johann Michael Rottmayr, un excelent pictor baroc, cu contribuţii în multe locuri (eu i-am mai admirat frescele din Karlskirche, Peterskirche şi Palatul Liechtenstein, toate 3 din Viena) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sănătate şi toate cele bune ! Edited by OvidiuNS, 03 April 2013 - 01:44. |
Posted 07 July 2013 - 08:38

buna ziua
am citit tot ce se putea citi despre austria noi am fost o data in graz si in zona montana dn sud si alta data in viena sincer viena nu m-a impresionat deloc atunci deoarece am vazut-o dupa un circuit prin praga si aproape toata germania unde curatenia era la mama ei acasa si vazand resturile umane dintre cladirile austriece si mirosurile imbietoare sincer m-am gandit la orice oras al romaniei ca sa nu mai zic ca nu mi-a placut deloc iluminarea slaba de pe timpul noptii intr-o perioada cand inca nu era criza cu toate aceastea anul acesta vrem iar sa mergem dar undeva in nord suntem doi adulti si doi copii mici 2 si 4 ani si v-as intreba ce zona imi recomandati cand plecam din viena mentionez ca nu as vrea sa facem hei rup cu masina dar uitandu-ma pana acum cele mai interesante mi se par tirolul si zell am see dar in acelasi timp mi se par foarte departe nu stiu ce sa aleg va rog sa-mi dati cateva idei nu mai am mult timp de cautari nu vreau cazare rezervata vreau doar o zona in care sa stiu ca au si fetele ce sa faca sau cum sa se bucure nu vreau piscine ci locuri de joaca pt copii la cazare si telecabine si obiective dragute in apropiere |
Posted 20 July 2013 - 13:43

Eu am in plan anul asta Graz si imprejurimi + abatia Melck. Se merita sau sa aleg alta parte a Austriei ? Daca da, care.
|
Posted 23 July 2013 - 07:03

nu am fost la Graz, dar la Melk nu ai ce face mai mult de 2 - maxim 3 ore daca vizitezi si parcul. Eu ti-as recomanda sa cauti ceva in jurul Salzburgului: fie spre Zeel am See/Kaprun, fie spre St Wolfgang
|
|
Posted 07 May 2019 - 11:06

Salutare tuturor,
La intoarcere din zona Bad Ischl m-as mai opri pe drum, undeva in Austria, in drum spre casa. Nu vreau sa merg direct - e lung pt copil. Nu vreau sa stau in Ungaria. Nu mai vreau Viena. Ce ar fi de vazut prin Styria de nord? Am notat Manastirea Almond. thx, dan. |
Posted 21 June 2019 - 17:41

Dupa o calatorie in Austria am fost prinsa cu uriasa viteza de 56 km/h pe limita de 50 km/h si am primit o felicitare acasa care ma anunta sa platesc 30 euro in 4 saptamani de la emitere. Unde pot plati aceasta amenda si sa nu mai am parte de comisioane?
Azi am intrebat la diverse banci si comisionul variaza intre 10-30 euro. |
Posted 21 June 2019 - 18:00

incearca cu un card revolut. nu am, insa am inteles ca nu se percep comisioane.
acu' vreo 3 ani am primit si noi una (singura din toate perindarile noastre!), evident tot din AT, viteza a fost putin mai mare ca a voastra (cu 6 in fata), iar nota de plata in jur de 50. am platit prin transfet bancar, cu comisionul aferent. chestia e ca noua ne-a sosit f tarziu, iar cand am platit-o trecusera cele 30 de zile. de atunci, nicio noutate, pastram dovada platii. bine, ei zic ca poti contesta daca proprietarul masinii (pe numele caruia, de altfel si vine amenda) nu conducea si la volan era altcineva. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users