Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Parter plus mansarda - casa familiei mele

- - - - -
  • Please log in to reply
429 replies to this topic

#1
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
Dragi colegi,

Intrucat saptamana viitoare voi incepe lucrarile viitoarei casute, m-am gandit ca este timpul deschiderii unui jurnal.

Voi constui o casa parter plus mansarda, cu o suprafata desfasurata de cca. 160 mp, gandita dupa nevoile unei familii compusa din trei persoane, familie care in prezent isi duce traiul intr-un apartament cu doua camere de 50 mp.

Vreau sa spun, de la bun inceput,  ca suprafetele camerelor viitoare au avut ca baza prezentul existent. Primele ganduri despre idealul locativ au pornit de la schita actualului apartament. De la bucataria incomoda, baia destul de mica (3,9 mp) si livingul supraglomerat. Am dorit o bucatarie cu 4-5 mp mai mare, o baie cu 1-2 mp in plus si cate un dormitor pentru fiecare membru al familiei. Calculele mele s-au facut in functie de bugetul existent (nu foarte generos) si traiesc cu teama ca nu voi reusi (din punct de vedere financiar) sa o finalizez cu totul. Desi m-am gandit la o casa mica, proiectul a iesit de casa medie... :)

Mai intai am cumparat terenul. Am cautat cateva luni un teren nu foarte departe de Bucuresti, unde sa se poata ajunge relativ repede, sa aiba un pret convenabil, sa existe asfalt si utilitati. Dupa cateva vizionari am avut noroc – terenul achizitionat are 428 mp (mai am si o cota de drum de cca. 68 mp) si se afla la 50 metri de drumul principal, drum pe care exista curent electric, gaz metan, cablu tv si internet, telefon si (cel mai important) canalizare. In comuna se lucreaza si la alimentarea cu apa si cred ca intr-un an va fi si la mine pe strada (oricum voi sapa un put).

De la iesirea din Bucuresti, pe A1, am exact 10,8 km. Mi-ar fi placut sa fie mai aproape dar, pentru 1-2 km, pretul era aproape dublu... Pret pe care nu mi-l puteam permite. Oricum, l-am luat anul trecut, in plina criza, cam la jumatate fata de 2008.

Dupa achizitionarea terenului am scos Certificatul de urbanism si a inceput alergatura dupa avize – Mediu, Enel, Distrigaz, Transgaz, Salubritate. Plus scoaterea din circuitul agricol (era intravilan agricol), plus trasarea si intarusarea acestuia. Inclusiv studiul geotehnic care mi-a indicat adancimea de fundare 1,1-1,3 metri si a relevat aparitia panzei freatice (nisip umed si pietris) de la 4,6 metri.
Nervi, bani, cozi, timp... Totul la noi presupune multa rabdare la reavointa functionarilor... Peste tot teancuri de xeroxuri, de pe contractul de vanzare, certificatul de urbanism, buletin etc. etc. Ca o paranteza – cel mai mult se asteapta la Enel – niciodata nu am stat la usa mai putin de 2 ore si jumatate!

Intre timp am gasit un arhitect. Grea treaba si aceasta. Pentru ca arhitectul trebuie sa fie si priceput si rabdator cu clientul si intelegator la pret. Pana la urma, dupa vreo 2 luni de cautari acestea au dat roade. Jos cu palaria! Omul nu m-a amanat, nu m-a plimbat cu vorba si a acceptat propunerile mele. M-a ajutat cu toata documentatia necesara avizelor, mi-a dat sfaturi, fara de care m-as fi descurcat mai greu in hatisul birocratic.

Mai departe am depus documentatia la Primarie si am scos Autorizatia de constructie, dupa care am intocmit instiintarile de incepere la I.S.C. si la Primarie. Am mai facut cateva drumuri si pentru obtinerea adresei postale...

Urmatoarea etapa (nici aici nu-i usor) este sa gasesti meseriasii. Multe cautari, multe telefoane, multe intalniri, multe discutii. Pana la urma am gasit si echipa cu care am batut palma.

Acum caut materiale de constructii. Atat pe internet cat si “pe teren” la fata locului. Se pare ca am gasit si aici o firma mai “omenoasa” pentru fier, cherestea, caramida, Multibat etc. Fierul il voi lua maine pe tot (5 tone) pentru ca se scumpeste in draci (2,7 la unele depozite fiind deja 3,05 ron/kg).

Astazi am luat avizul tehnic de la Enel si voi incepe sa ma interesez de o societate care sa execute lucrarea (devizul avansat de ei este de cca. 1.800 lei si il voi plati dupa ce firma executatanta va obtine nu stiu ce alte aprobari).

Apropo de cheltuieli – am tinut o evidenta a acestora (in euro la cursul din fiecare zi) – pana acum s-au dus 12.500 euro.

Interesanta este opinia romanului despre cei ce isi fac o casa – incepand cu functionarii/angajatii de la variatele avize, cunostinte ori oameni obisnuiti, care isi dau cu parerea despre acest lucru – au senzatia ca esti milionar, asteapta ceva “in traista”, ori exprima judecati “de valoare” de natura a te deceptiona/demoraliza.
Romanul nu se gandeste la sacrificiile facute si la faptul ca oricine este proprietarul unui apartament la bloc si a reusit sa stranga (cu dificultate) banii pentru a-si lua un teren, cu mult curaj isi poate face o casa vanzand-si acel apartament (eu asa am facut). Dar ii e mai usor sa zica cu ura si rautate “da-l dracu’, ca-si face casa...”ori “las’ ca vede el...”.

Sper ca pe acest topic vor predomina sfaturile din partea celor care intradevar se pricep, din activitatea lor profesionala sau din experienta dobandita ca beneficiar al unei case noi. Pentru ca intrebari vor fi multe... :)

Mi-ar placea sa citesc postari cursive si la obiect si as dori sa fie un topic util, atat pentru mine cat si pentru cei ce vor sa faca pasul trecerii de la bloc la casa.

Atasez cateva schite. Promit ca poze vor fi multe. Voi face zilnic pe toata perioada lucrarilor.

Attached Files



#2
Business_style

Business_style

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,207
  • Înscris: 10.07.2010
Salut, voi incepe si eu la casa de anul viitor... deocamdata am gasit terenul, intravilan agricol, poti sa imi spui aproximativ cat ai dat sa il treci in intravilan construibil? cat dureaza ? Se plateste in functie de ceva anume?
Eu am 25 ari !
Daca ma poti ajuta cu un pret estimativ...iti multumesc in avans !

#3
dexter000

dexter000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 16.04.2008
Referitor la proiect: mie mi-ar placea o usa intre living si bucatarie avand in vedere ca ai prevazut locul de luat masa in living (aceasta usa nu o exclude pe cea dintre bucatarie si hol).
Altfel va trebui sa treci cu mancarea / bautura / cafelele / etc. prin holul cu intrarea.

Succesuri!

Edited by dexter000, 23 February 2011 - 20:12.


#4
maneanec

maneanec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 03.01.2011
1. Eu as fi schimbat CT in partea bucatariei, dupa Carport-ul masinii , iar in locul ei as fi prevazut o terasa, cu iesire de la living.
2. Podestul de  acces in casa ,e prea mic -  mareste-l , mutand scarile mai in exterior.

#5
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010

View PostBusiness_style, on 23rd February 2011, 20:11, said:

... intravilan agricol, poti sa imi spui aproximativ cat ai dat sa il treci in intravilan construibil? cat dureaza ? Se plateste in functie de ceva anume?
Daca ma poti ajuta cu un pret estimativ...iti multumesc in avans !
Se plateste in fuctie de suprafata terenului. Eu nu am apelat la intermediari (care cereau pentru "prestatia" lor 1.000 ron) si m-a costat exact 500 ron, plus cozi, alergatura etc.
Prima etapa este la Agentia Nationala de Imbunatatiri funciare unde depui actele (contract, planuri - 1:500, 1:2000, de incadrare in zona). Apoi cu avizul de aici faci 3 dosare cu aceleasi xeroxuri si le depui la OCPI. Avizul final il ridici de la Directia Agricola... E ceva alergatura dar am scutit 10 milioane!

View Postdexter000, on 23rd February 2011, 20:11, said:

Referitor la proiect: mie mi-ar placea o usa intre living si bucatarie avand in vedere ca ai prevazut locul de luat masa in living (aceasta usa nu o exclude pe cea dintre bucatarie si hol).
Altfel va trebui sa treci cu mancarea / bautura / cafelele / etc. prin holul cu intrarea.

Succesuri!
Initial asa imi propusese si arhitectul, dar urasc sa-mi vina miros de prajeala/mancare de la bucatarie. Mai era si ideea unui geam glisant intre bucatarie si living.
Uzual vom servi masa in bucatarie (incape o masa pentru 3 persoane) sau afara (vara). In living doar cand vom avea musafiri sau cu alte ocazii, iar atunci nu va fi prea dificil sa vin cu farfuriile (voi lua un carucior special pentru aceasta).

#6
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009

View PostV_i_c_t_o_r, on 23rd February 2011, 19:52, said:

Promit ca poze vor fi multe. Voi face zilnic pe toata perioada lucrarilor.
sunt cu benoclul pe tine ,ai grija ca promisiunea e mai tare decat un contract scris
bafta iti doresc si spor la treaba

ce structura vei avea ?

#7
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010

View Postpetre69, on 23rd February 2011, 20:29, said:

sunt cu benoclul pe tine ,ai grija ca promisiunea e mai tare decat un contract scris
bafta iti doresc si spor la treaba

ce structura vei avea ?
Va fi o casa clasica - beton si caramida. Fundatia va fi la 1,3 metri adancime iar elevatia de 0,5 m. Beton armat. Numai in fundatie vor intra 1,8 tone de fier tone.
Peretii - portanti, din caramida Durotherm de la Soceram.
Am poze si acum. :)

Attached Files

  • Attached File  a.JPG   796.86K   264 downloads
  • Attached File  b.JPG   565.04K   238 downloads


#8
Rocknroll

Rocknroll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,785
  • Înscris: 16.12.2006
Concis si la obiect...
Felicitari pentru curajul de a trece de la apartament in Bucuresti la casa, fie si-n afara orasului! ;)
Succese!

#9
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009

View PostV_i_c_t_o_r, on 23rd February 2011, 20:42, said:

Am poze si acum. :)
asta-mi place ca esti dibace ,
te asteptai sa ma vezi comentand ?
sau intentionai  sa le pui oricum

#10
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
In sfarsit :) Chiar ma gandeam cand ai de gand sa-ti incepi jurnalul. Prima chestie care mi-a sarit in ochi e cota mansardei +2,80, la fel ca si la mine, cu care am un pic emotii pentru ca unii constructori mi-au zis ca ei toarna 10 cm de sape :confuzzled: ..........mie si tie trebuie sa ne iasa foarte dreapta placa parterului, ca sa nu fim nevoiti sa turnam sape mai mult de 3,5-4 cm.
Proiect frumos lucrat, ingrijit, lizibil, in rest nu-l comentez, fiind chestie de gusturi  :peacefingers:
Suces iti doresc !  :peacefingers:

Edited by Inginerul_bv, 23 February 2011 - 22:17.


#11
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
Multumesc. In privinta placii de la parter - ma voi stradui sa iasa dreapta, poate si prin prezenta mea zi de zi pe santier (cu ruleta, nivela cu bula, sfoara cu plumb, schite). :)  
Voi incerca, si cu viitoarele sfaturi ce le voi primi aici, sa remediez din mers eventualele erori pentru ca treaba sa iasa cat mai bine.
In privinta proiectului - acesta a fost discutat cu arhitectul si am cautat solutia sigura (in principal la seism), avantajoasa financiar si convenabila ca functionalitate si dimensiuni. Nu am pretentia ca este ceva nemaipomenit, dar este un echilibru intre cele mentionate.

Initial proiectul avea terase exterioare. Facand un calcul numai pentru cantitatea de beton (se realiza la adancimea minima de inghet de 0,8 si elevatie de 0,5 m, cu latime de 2 metri si lungimea de 10) veneau 26 metri cubi de beton. Apoi mai intra si fier, manopera, balustrade... Rezulta un pret de peste 2.000 euro. Am optat pentru scarile pe care se coboara in curte si voi asfalta la nivelul solului. Costuri? - la jumatate.

In spatele copertinei pentru autoturism va fi o mica incapere ce va adaposti putul si hidroforul. De aici va porni teava de apa catre bucatarie. Cu timpul ma gandesc sa fac un beci, in care se va intra din aceasta camera a hidroforului. Dar este doar o idee de viitor mai indepartat.

Deocamdata sunt in cautarea firmei care sa realizeze bransamentul electric. De la Enel mi s-a spus ca gasesc o lista pe site-ul ANRE... Eu nu am gasit asa ceva pe acolo...

#12
kendy

kendy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 109
  • Înscris: 08.01.2007
Foarte frumos. Succes, ca inteleg ca vei lucra in regie proprie.
Intrebare: cat te-a costat proiectul / mp? Ai facut si detalii tehnice de executie (DDE)?
Chiar asa mult costa terasa? M-am topit...

Edited by kendy, 23 February 2011 - 23:53.


#13
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010

View Postkendy, on 23rd February 2011, 23:52, said:

Foarte frumos. Succes, ca inteleg ca vei lucra in regie proprie.
Intrebare: cat te-a costat proiectul / mp? Ai facut si detalii tehnice de executie (DDE)?
Chiar asa mult costa terasa? M-am topit...
Da, in regie proprie. Firmele imi cereau aproape dublu, iar termenul de executie era mai lung.
Proiectul are tot ce-i trebuie. Detalii, armari, instalatii... Pretul acestuia a fost cel mai mic din ceea ce am gasit (ma refer la arhitecti cu experienta). Undeva la 6 euro.

#14
claudiaradu

claudiaradu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 872
  • Înscris: 08.08.2008

View PostInginerul_bv, on 23rd February 2011, 22:17, said:

In sfarsit :) Chiar ma gandeam cand ai de gand sa-ti incepi jurnalul. Prima chestie care mi-a sarit in ochi e cota mansardei +2,80, la fel ca si la mine, cu care am un pic emotii pentru ca unii constructori mi-au zis ca ei toarna 10 cm de sape :confuzzled: ..........mie si tie trebuie sa ne iasa foarte dreapta placa parterului, ca sa nu fim nevoiti sa turnam sape mai mult de 3,5-4 cm.
Proiect frumos lucrat, ingrijit, lizibil, in rest nu-l comentez, fiind chestie de gusturi  :peacefingers:
Suces iti doresc !  :peacefingers:

pai la 10 cm grosime aia nu mai se numeste sapa...ar semana mai mult cu o placa, chiar daca grosimea unei placi de planseu e min 13 cm....
max 5 cm ar fi o sapa.

#15
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
poate vrea ip ,si deaia 10 cm

#16
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
Astazi am luat o parte dintre primele materiale. Fier - 5.170 kg, cherestea, popi, sarma, folie, polistiren, plasa sudata. O nimica toata - 18.587 ron - 4.392 euro (voi tine aici si o evidenta a tuturor cheltuielilor).
Am cumparat tot fierul necesar, pentru ca se anticipeaza cresteri de pret (a fost 2,7 ron/kg mai putin cel de Ø8 care a fost 2,75).
Deja am constatat o diferenta intre cantitatea de fier din proiect si realitate (numarate de cateva ori toate armaturile, bucata cu bucata). In proiect erau 4,3 tone iar in realitate 5,2.
Cei de la depozit spuneau ca se anunta cresteri de pret si la caramida si la polistiren. Nu stiu daca va fi adevarat sau este doar ceea ce isi doresc vanzatorii. La intrebarea mea - de ce? - mi s-a dat ca motiv pretul carburantilor, criza din Orient (a crescut pretul la petrol si polistirenul se face din acesta)... Am ezitat sa intreb - "daca vor mai creste preturile, cine va mai cumpara?" ori " uitati ca veniturile romanilor au scazut semnificativ si ca bancile nu se mai inghesuie sa acorde credite?". Tacerea e de aur...  :D
Luni vor fi livrate, iar de marti dimineata vom incepe treaba.

#17
Habarnistul

Habarnistul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 11.01.2011

View PostV_i_c_t_o_r, on 24th February 2011, 17:16, said:

Am cumparat tot fierul necesar, pentru ca se anticipeaza cresteri de pret (a fost 2,7 ron/kg mai putin cel de Ø8 care a fost 2,75).

Salut,

de unde ai luat fierul? Este fier romanesc?

Merci!

#18
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
Au si romanesc si bulgaresc. Eu am optat pentru cel bulgaresc. Firma este pe sos. de Centura. Au si site aici.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate