Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 

Munchen

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
190 replies to this topic

#91
silviu_n

silviu_n

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,459
  • Înscris: 11.12.2008

View Postmannes, on 08 iunie 2018 - 13:55, said:

în general, cam oriunde e un parc sigur e și o crâșmă acolo. Regula generală de la Biergarten este că îți poți aduce mâncarea de acasă, dar berea o cumperi de acolo.


Foarte tare chestia asta, mersi!

Am mâncat foarte bine (și am băut și mai bine) la Englischer Garten, era aglomerat dar este imensă terasa, nu trebuie să dai multe ture să găsești o masă. În general, nu mă interesează ce e în jurul meu, doar halba mea, așa că poate fi oricât de aglomerat!

Pentru că am intrat, să dau și eu două -trei informații:

- am stat foarte bine (cam 80 e camera dublă cu mic dejun), în august 2017, la Hotel Pension Haydn, pe strada Haydn, la vreo 10 minute de Oktoberfest. În perioada festivalului (văd că mai există camere) este 215 e;

- dacă stați câteva zile, instalați-vă aplicația MVV a companiei de transport local, îți arată ruta cea mai  bună și alegi instant biletul cel mai convenabil, în funcție de câte persoane sunteți și cât de mult mergi în ziua respectivă;

- transportul local este de-a dreptul fantastic, te uiți în aplicație și îți arată în câte minute vine tramvaiul și când ai legătură. Așa, de exemplu, când plecam spre aeroport, i-am „mânat” pe ceilalți să se grăbească un pic ca să prindem S-bahn, altfel mai așteptam un sfert de oră, iar când am ajuns la peron, trenul era în stație, cu ușile deschise. Astfel, este incorect să afirmi că transportul în comun e scump... e scump față de ce îți oferă, un transport rapid și comod? Eu cred că nu!

- am și condus prin Munchen (am închiriat un van, fiind 6 persoane), se circulă excelent, cursiv. Chiar, îmi aduc aminte, erau lucrări pe o străduță prin zona centrală și sensul meu de mers era dirijat pe jumătate de trotuar, ca să nu gâtuie circulația;

- sunt multe locuri de mâncat bine și la preț rezonabil, le găsiți pe tripadvisor, noi am încercat meniul zilei de la Andy's Krablergarten (parcă vreo 11-12 e), mâncare excelentă și aproape de hotel, în altă zi am nimerit la un restaurant vietnamez de pe lângă Viktualienmarkt dar și la Hofbräuhaus am Platzl (unde am mâncat mai bine decât la vecinii lor Augustiner am Platzl);

- dacă stați mai multe zile, puteți lua în considerare și o excursie într-unul din orașele alăturate, menționez Ingolstadt (unde este sediul Audi) și Straubing. Aici are loc, în august, Gäubodenvolksfest, un festival de aceeași amploare și vechime cu Oktoberfest, doar mai puțin popularizat. O dată cu festivalul se organizează și un târg de comerț, aveți ce face o zi întreagă! Ne-am deplasat cu trenul, folosind excelentele bilete Bayern Ticket pentru 5 + 1 persoane, a fost ceva mai mult (pentru 4 persoane ar fi fost 11,5 euro/pers) în care aveți inclus și transportul local. Drumul până la Straubing durează 3 ore, trebuie să plecați de dimineață și vă întoarceți noaptea, dar deplasarea merită cu prisosință!

- cu Bayern Ticket puteți depăși granițele Bavariei, până în primul oraș, de exemplu puteți face o excursie la Salzburg, conform hărții;

- în a 5-a zi la Munchen am închiriat un van, cu care am făcut turul castelelor lui Ludwig II (cu o incursiune pe la Innsbruck - Wattens), întorcându-ne pentru zborul retur;

- vara nu puteți vizita castelul Neuswanstein decât rezervând biletele online. Este puțin nașpa că trebuie să declari ora la care le ridici, noi am făcut deplasarea în week-end și era să pierdem biletele din cauza traficului, au sărit ceilalți „din mers” să ajungă la casa de bilete iar eu am plecat să parchez. La celelalte castele nu este aceeași înghesuială (chiar într-un week-end de august) se pot cumpăra pe loc. Toate sunt superbe!

În general, Germania este țara în care toate lucrurile sunt așa cum ar trebui să fie, totul este curat și îngrijit, mă miră că sunt persoane nemulțumite... păi dacă nici în Germania nu e curat, atunci unde e mai curat?

#92
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
Ma bucur ca ti-a placut in Bavaria,  si ma bucur ca ai scris pe aici experientele tale. Intr-adevar, transportul in comun si traficul sunt de top in München chiar si pentru Germania.

#93
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,585
  • Înscris: 17.08.2007

View Postsilviu_n, on 03 septembrie 2019 - 02:43, said:


... păi dacă nici in Germania nu e curat, atunci unde e mai curat?
In Elveția :)

#94
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
Dupa o saptamana petrecuta in Mittenwald, am vizitat si Munchen timp de 2 zile si un pic (o seara). Cum ritmul nostru devine din ce in ce mai lent, timpul a fost insuficient si pt ce ne-am propus. Orasul ne-a placut (f ofertant), transportul e impecabil, ne dorim sa revenim si in alte perioade din an, nu doar vara.

Attached Files


Edited by dariuscha, 08 September 2019 - 09:00.


#95
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003
Ma doare gatul.
1. Primaria orasului - nu stiu daca colega a prins dansul marionetelor sau cum se numeste. Ati urcat in Turnul Sankt Peter? Daca nu, data viitoare.
2. Nu recunosc obiectul.
3. Vechea primarie. Cica e un muzeu de jucarii acolo, n-am fost niciodata.
4. Banuiesc ca e biserica din Odeonsplatz.
5. Turnul chinezesc. Sper ca nu ati mancat/baut acolo. Scump, dincolo era mai ieftin.
6. Parcul englezesc. Daca nu ati vazut babalacii nudisti stand la soare ati fost degeaba.
7. Alte Pinakothek - am fost si eu acolo. M-am uitat ca matza in calendar. Duminica costa doar 1 euro intrarea
8. Asta cred ca e vizavi, la Modern. Acolo m-as fi uitat ca vitelul la poarta noua. N-am fost.
9. La surfing. E chiar misto sa-i vezi (ca turist).

21. Sept - 6. Okt e Oktoberfest, in caz ca sunteti prin zona. Ne vedem acolo Posted Image

#96
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
Imi cer scuze, am incercat sa rotesc fotografiile insa nu am gasit cum.
Acum:
1. Sigur ca nu am ratat marionetele. Inca din prima seara, la 17h. Dansul a inceput cu ceva intarziere si daca nu ar mai fi fost alte cateva sute (piata era plina ochi!) de oameni cu privirile in sus as fi crezut ca am incurcat orarul. In turn nu am urcat ( 300 si de trepte!) si nici in altele (al catedralei era in renovare). Trebuie sa lasam ceva si pt data viitoare!
2. Obiectul e in vechea gradina botanica. Doar numele aminteste despre asta, din vegetatie nu iti dai seama.
3. Nici noi nu am fost, daca e muzeu.
4. E Michaelskirche. De mentionat ca aici e ingropat “Lebada”.
5. Nu, e beraria din Viktualienmarkt. Am prins o petrecere ceva, erau si muzicanti, tare faina atmosfera. Prin urmare am revenit si a 2-a zi, sambata. De mancat am mancat ieftin aici (ca ne-am orientat de merinde in zona si am luat doar berea de la ei). Dincolo, unde ziceai, am mancat mai scump. Insa care mai e farmecul? Si nu e chiar asa negru, dovada ca am fost de 2 ori.😀
6. Pe astia i-am ratat! Stiam ca exista, insa chiar nu am vazut. Unul singur, insa tanar, la intrarea in parc, care se spala, asa ca nu l-am incadrat la nudisti.
7. Duminica am fost. Si, contrar credintei mele ca o sa ne calcam pe picioare, a fost surprinzator de liber. Muzeul e fabulos si il recomand din suflet. Cum noua pinacoteca e inchisa, acesta gazduieste o parte dintre tablourile acesteia. Asadar, bucurati-va de floarea soarelui +!
8. Da, Modern. Tot duminica, tot 1€. A vizitat doar copilul, chiar a prins un tur scurt cu ghid. Noi am asteptat la cafeneaua muzeului. Planuiseram mai mult pt ziua aia (caci toate au tariful asta!) insa cred ca se facuse spre 16h, asa ca am luat-o incet la picior spre parcul englez.
9. Ei, astia sunt la inot. I-am vazut si pe cei care fac surf. 2 zone distincte, una de incepatori, alta de avansati. Incepatorii picau ca mustele, spectatori amuzati, plus ca sunt pe traseul inotatorilor! La avansati spectacol, cred ca cronometrul ticaie indelung.

O sa mai pun foto, pt exercitii cervicale. 😀
Din pacate nu am f multe, am avut numai telefonul si bateria mi se termina repede.

Anul asta nu 🍻. De ani ne tot amagim ca ajungem! Cum speranta moare ultima, poate-poate anul viitor?!

Edited by dariuscha, 09 September 2019 - 18:55.


#97
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003
Nu ai de ce sa te scuzi Posted Image Sa-mi fie rusine ca nu am recunoscut beraria din Viiktualienmarkt. Cand sunt in centru dau o raita la Nordsee si bag ceva peste la burticica. Asta se intampla de 2-3 ori pe an.
Vizavi de inot: cei care inoata pe canal, se pot balaci pana aproape de Turnul chinezesc. Acolo au voie sa se urce in tramvai si sa se intoarca de unde au plecat. Calatoria e gratis.

[ https://www.englischer-garten-muenchen-infos.de/wp-content/uploads/2019/01/schwimmen-eisbach-trambahn-haltestelle-tivolibruecke-englischer-garten-muenchen-b.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Tineri asteptand tramvaiul.
Hmmm de fapt: Ohne gültigen Fahrschein zu fahren ist eigentlich nicht erlaubt, die Stadtverwaltung drückt aber oft beide Augen zu. Cica nu e gratis, dar controlorii inchid ochii si permit. Deci e neoficial faza cu gratis.

View Postdariuscha, on 09 septembrie 2019 - 18:51, said:

O sa mai pun foto, pt exercitii cervicale. ��
Daca tot le urci strambe, pune-le una pe stanga, una pe dreapta, mai facem gimnastica Posted Image

Edited by Bursul, 09 September 2019 - 20:52.


#98
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postdariuscha, on 09 septembrie 2019 - 18:51, said:

Trebuie sa lasam ceva si pt data viitoare!
Mai sunt o gramada de chestii faine. Eu am tot fost cu munca prin München asa cate o zi, reuseam sa am cate o dupa-amiaza libera si mi-o tot ocupam cu cate un muzeu/parc/berarie in functie de anotimp. Cand am fost o data 4 zile doar in scop turistic in oras mi-am dat seama cu adevarat cate chestii faine poti face , bine, era si perioada targurilor de Craciun.
- Schloss Nymphenburg
- BMW Welt
- Olympiapark
- Allianz Arena
- Rezidenz
- Deutsches Museum
.....mi le amintesc asa in mare. Daca aveti meserii/orientari tehnice Deutsches Museum e ceva de neratat. De fapt e de neratat pt orice persoana dupa parerea unui inginer :) si trebuie sa planifici o zi intreaga doar pt muzeul asta.
In plus, in München pe langa traditionala mancare bavareza poti manca mancare italiana la fel de buna ca in Italia, de fapt se spune ca München e cel mai nordic oras italian :)


View Postdariuscha, on 09 septembrie 2019 - 18:51, said:

5. Nu, e beraria din Viktualienmarkt. Am prins o petrecere ceva, erau si muzicanti, tare faina atmosfera. Prin urmare am revenit si a 2-a zi, sambata. De mancat am mancat ieftin aici (ca ne-am orientat de merinde in zona si am luat doar berea de la ei). Dincolo, unde ziceai, am mancat mai scump. Insa care mai e farmecul? Si nu e chiar asa negru, dovada ca am fost de 2 ori.��
Pentru mine nu exista vizita la München fara o plimbare in Viktualienmarkt si daca nu-s cu masina fara o bere nu plec de acolo :) Mi se pare ca locul ala are ceva special.


View Postdariuscha, on 09 septembrie 2019 - 18:51, said:

7. Duminica am fost. Si, contrar credintei mele ca o sa ne calcam pe picioare, a fost surprinzator de liber. Muzeul e fabulos si il recomand din suflet. Cum noua pinacoteca e inchisa, acesta gazduieste o parte dintre tablourile acesteia. Asadar, bucurati-va de floarea soarelui +!

Am vizitat cele doua Pinacoteci (Noua si veche), cea noua mi s-a parut si mie fabuloasa.

#99
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003
Daca veniti la targurile de Craciun sunt 2 faine, amandoua langa Odeonsplatz.
Una in curtea muzeului Residenz, cealalta si cea mai faina in Wittelsbacherplatz, doi pasi mai incolo. Targul are o tematica medievala si o atmosfera misto: inghesuiala, mici spectacole, animatori, Glühwien cu cubulet de zahar flambat Posted Image.
Din pacate in ultimii ani temperaturile in Decembrie sunt tot mai ridicate si nu prea vine cheful sa bei Glühwein. Mai degraba o bere.

#100
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View PostBursul, on 10 septembrie 2019 - 10:06, said:

Daca veniti la targurile de Craciun sunt 2 faine, amandoua langa Odeonsplatz.
Una in curtea muzeului Residenz, cealalta si cea mai faina in Wittelsbacherplatz, doi pasi mai incolo. Targul are o tematica medievala si o atmosfera misto: inghesuiala, mici spectacole, animatori, Glühwien cu cubulet de zahar flambat Posted Image.
Din pacate in ultimii ani temperaturile in Decembrie sunt tot mai ridicate si nu prea vine cheful sa bei Glühwein. Mai degraba o bere.

Locuiesti in München? Am fost in dec 2017 4 zile in München si am fost si la targul ala din gradina Rezidenz. A fost fain, dar mi-au placut toate de prin centru, prin fiecare piata mai mare era ceva.
Am avut noroc ca am prins vreme chiar rece, 4 zile sub 0°C si una dintre ele cu zapada ca in povesti.
Era un targ fain la Theresienwiese  intr-un fel de cort ca de circ si imi amintesc ca iesind de acolo am mers la plimbare seara prin ninsoare si zapada pana la glezne prin tot Theresienwiese. A fost fantastic, ningea ca in povesti.

#101
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
giuliani,
crede-ma, lista pt data viitoare e deja lunga, chiar daca nu include BMW si arena! Faptul ca am prins o zi de duminica a cantarit in deciziile luate, nu puteam rata oferta muzeelor. Apoi, faptul ca timpul a fost frumos ne-a facut sa ne dorim mai mult sa ne bucuram de spectacolul strazii si de parc. Ce nu am luat mai deloc in calcul a fost oferta pt cumparaturi, unde am pierdut ceva timp.
Pietele ne plac f mult si noua, incercam sa nu ratam niciuna. Iar italieneste nu am mancat ( gasisem ca e si un etaly), am zis sa ne incadram in specificul locului.

#102
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
Si fotografiile promise
Attached File  5BF7F5EA-BA0F-4F7F-BEB8-0AE1BC9DFB28.jpeg   215.74K   14 downloadsAttached File  31EB283E-0838-4AF0-8397-75D97E644C1B.jpeg   273.2K   14 downloadsAttached File  F7101449-7059-455B-9C58-7F8703A6EDDE.jpeg   227.43K   14 downloadsAttached File  CCC892C5-4A7A-4AB1-8BB8-0B1A0461909C.jpeg   231.37K   13 downloadsAttached File  C8EBB188-640F-4087-A8EC-7501C0F94C0F.jpeg   119.28K   16 downloadsAttached File  13D36544-7CAA-47C0-97A0-A1535EB4BED0.jpeg   258.8K   21 downloadsAttached File  6EE87225-D5FC-40B8-AF34-F941ACFB1CC2.jpeg   305.64K   18 downloadsAttached File  E7F993D1-B7B8-4851-A0EE-58FB37CE30DD.jpeg   295.95K   20 downloadsAttached File  FF8229FA-F810-448B-9747-4F9ED99D2DC8.jpeg   399.75K   16 downloadsAttached File  F6993341-8390-4902-A953-01E42FFC5BF8.jpeg   330.42K   17 downloadsAttached File  B24752D2-6248-4CC4-B769-A9F909700936.jpeg   307.8K   15 downloads

#103
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postdariuscha, on 11 septembrie 2019 - 21:35, said:


Daca in a doua poza este Pschorr Passage, acolo am gasit absolut intamplator un restaurant afghan excelent, Nigin se numeste.

#104
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
Chiar nu stiu cum se numeste pasajul. Insa uitandu-ma pe harta, cred ca e Kaufinger Tor.
E bine de retinut restaurantul!

#105
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,514
  • Înscris: 26.04.2005
am o neclaritate ref la biletele ce se achizitioneaza pt mij transport in comun: cand cumperi bilet pentru Entire Network, acopera si calatoria pana la aeroport sau nu?
Gesamtnetz inseamna Entire Network?

#106
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 14.04.2008
https://www.mvv-muen...Ringe-Zonen.PDF
Conform hartii, include si aeroportul

#107
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,514
  • Înscris: 26.04.2005
multumesc, ceva asemanator gasisem si eu, doar ca era in germana si nu intelegeam ce inseamna gesamtnetz

#108
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,535
  • Înscris: 30.10.2003
Vii la beute?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate