Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar
 pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen
 Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
14690 replies to this topic

#11989
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,832
  • Înscris: 14.10.2008

 petit_christian, on 29 octombrie 2021 - 06:51, said:

Dar ce ti au facut de te au darimat asa rau ? Ti au prezentat vreo domnisoara care te a violat? Trebuia sa le faci jocul si sa i dai sub coada drei pe care ti au prezentat o, daca iti placea mai vedeai, daca nu, bîști,o lasati. Ce esti asa speriat de p....a?
Stii ce naspa e sa ti se dea una de care nu iti place? Iti spun eu, groaznic. Noroc dupa aia ca a aparut in gasca vesela de la magazin o fata de care am fost obsedat, pacat ca in rest "nu am avut cu cine" si "nu era de nasul meu". Si acum revazui cu placere o stire Olt TV veche unde o antrenoare de box bruneta seamana cu ea. Matusa prin alianta imi zicea ca din cauza ei, a febletii de pe vremuri, m-am ingrasat.

 karax, on 29 octombrie 2021 - 06:58, said:

aveam un amic care era in bloc cu mine, si zicea el de un nepotel de la tara.  Au venit si alte rude pe la ei la tara si a venit si o fetita.  Si nepotelu' lu amicu meu ce se apuca ?   O convinge pe fetita sa isi dea jos pantalonasii si isi da si el.  Si ii prind parintii asa

Replica nepolelului amicului meu geniala cand au zis parintii ca de ce au facut asaPosted Image

Cica "am vrut sa vad si eu cum are cucu" Posted Image

Asa si cu neaceasca Posted Image
Aici in copilarie am provocat hohote de ras. Odata pentru ca atunci cand vedeam ca femeile se aseaza pe WC si pentru pipi, ma miram tot, mi se parea ca au un handicap.

Apoi pe plaja, pentru ca copiii de sub 10-12 ani nu aveau slip, ma tot chioram la o fetita pana a luat-o taica-su de sub ochii mei si cand am intrebat-o pe maica-mea de ce nu are cuc, mi-a zis o prostie ca creste mai tarziu si acuma este mititel inauntru. Posted Image

 djl, on 29 octombrie 2021 - 12:53, said:

Nu e vorba de mâncare de origine vegetală. Îmi place să mânc salate, deşi în ultima vreme nu prea am mai făcut-o. La ce minciuni spun ştiriştii, nu ştiu dacă s-o cred pe aia că să mănânci vegetal sau sănătos e mai scump decât să mănânci nesănătos.
E vorba de verdele ecologic. Adică interziceri pe motiv de protejat mediul. Unele chiar protejează mediul, alte sunt făcute fix din pix şi nu fac decât să-ţi producă nervi. Prostia asta a început mai mult prin anii '000, dar încă nu era aşa de enervantă la toate palierele. După aia s-a ajuns la nebunia după lumea.
Dintr-o dată am devenit "eco" peste noapte, aşa cum în anii '90 eram cu "American" în denumire firmelor şi după 2000 am început cu "Euro" în loc de "American". Nu ne mai minciuniţi.

Hai să ne aducem aminte.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mZp6zK3-pGA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Mancare "verde" mancare bio. La mancare bio se zice.

Verdele ecologic este verde de voma pentru mine. Aia sunt cei mai idioti si cretini in opinia mea. Ar vrea sa ne intoarcem in pesteri doar ca sa nu mai producem emisii. Posted Image

karaxe, eu shaorma, tu burgheri. Numai ca mie regimul imi taie shaorma, e al 3-lea weekend fara. Daca nici de Sarbatori nu am acces, ma enervez. Dar Sarbatorile de iarna compenseaza cu basculantele de carnati si sarmale. Insa shaorma e shaorma, nu se compara cu altceva.

*Regimul politic, nu dieta, de care nu am tinut niciodata, cu dieta si cu posturile nu ma impac. Daca prind vreo bisericoasa e la fel de nasol ca cu o friguroasa.Posted Image

 petit_christian, on 29 octombrie 2021 - 19:36, said:

Cum venea, asa si putea sa plece. Poate ca i ar fi facut o lucrare de n o mai lasa neaceasca sa plece de la el. Ideea e alta, cum naibilui sa ti fie frica de femei. Si sa nu poti, tot ai dégete si limba.
Ma rog, am avut eu cazuri in RL si mai si.
O frica ar fi pentru ca ele sunt iuti la manie. Am avut o mama vulcanica si cumnata e la fel. Tonul ridicat si discutiile aprinse nu le suport.

E greu sa se dea vreuna dupa mine, pentru ca am multe tabieturi enervante, la care ma enervez eu cand nu le pot face. Posted Image

Si da, imi place linistea si singuratatea, ochii nu pun decat pe cele care imi cad cu tronc, dar alea sunt rarisime, au fost 2, maxim 3 pana acum. Chimia nefiind reciproca, nu s-a legat nimic. Acum cu pandemia si mastile si magazinul inchis din 2020, sansele s-au redus drastic as spune.

Edited by Neaceasca85, 30 October 2021 - 02:12.


#11990
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 15.08.2014
Nu stiu, ca mie nu mi "s-au dat" femei niciodata, m am descurcat eu sa le agat.
Si la o lipsa mare, m as culca si cu vreo nesuferita(poate am si facut asa ceva).
Cind gasesti una sa ti suga si maduva din oase, uiti de mama si de casa, ba chiar si de tine, daramite de tabieturi. Si chiar nu mai conteaza cit e de vulcanica.
Dar daca nu le ai lasat sa si demonstreze calitattile....... Sa si faca talentul cum se spune in ziua de azi


#11991
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
Eu nu am mai ieşit pe vreme rece din casă aşa de devreme de nu ştiu când. Şi nici vara. Azi pe la 7 şi ceva am plecat din casă... nu ştiu de ce m-am gândit la vremurile când mergeam la A.S.E., deşi nici liceul nu era lângă mine şi tot de dimineaţă mă duceam. Acum povestesc amintirile la o "voie bună" (care e mai amară decât ţineam minte) primită azi la pomană. "Gust de detergent" cred că o s-o dau cadou.
În fine, m-am trezit cu unele sentimente de nostalgie cumva sau un sentiment al vremurilor trecute datorită acestui ieşit foarte de dimineaţă, dar şi a ce am văzut.
Eram pe la "Bucur Obor" şi înspre înaintaşul meu a trecut un tramvai V3A-93 revopsit recent. Da' nu revopsit oricum, ci în stilul original, cu banderolă albă pe partea roţii ce atinge şina (tramvaiele din Bucureşti au roţi bibloc) şi acele triunghiuri curbate şi colorate de pe uşi.

La "Flanco" era reclamă la maşină de spălat. Ieri am reuşit să dau în sfârşit de primul subiect lung cu maşini de spălat deschis pe softpedia: https://forum.softpe...-092002-012015/
că la cum merge căutarea forumului, nu l-am găsit căutând "maşină de spălat". Ştiam de existenţa lui, că doar a fost şi cel II, dar a durat până am dat de el.
E interesant că în 2006 încă se mai recomandau maşini de spălat s.h. Acum nu ştiu cât de valabilă era încă aia cu maşinile de spălat vechi erau mai bune decât cele noi, dar cu siguranţă acum îmi doresc una mai veche de anii '000. Navigând pe subiect nu găseşti însă numai sfatruri, vezi ce preţuri aveau pe atunci raportat la salarii, dar şi tarifele la apă, electricitate (pentru asta trebuie să te uiţi mai mult). Cică în 2005-2006 era 3.000 Lei un k.W.h. ... era mult, era puţin?
Şi îţi aminteşti şi de ce useri navigau pe forum pe vremuri      Posted Image
Acum, când scriu îmi amintesc că pe lângă invazia acestor magazine (era normal, că doar începeam s-o ducem mai bine), de la "Flanco", când era pe partea cealaltă a Şos. Mihai Bravu a fost cumpărat tv-ul color ce e încă în sufragerie.

Am ajuns şi în "Ţara cumpărăturilor" ("Kaufalnd" adică). Neh, uneori trebuie să mă duc şi în hypermarketuri ce au fost construite pe locul fabricilor. Când apăruse "Cora" Pantelimon mă duceam acolo pe motiv "că era mai ieftin" (ce om eram şi eu, nu cred că era atât de ieftin încât să merite drumul... poate dacă cumpărai mai mult era mai ieftin). Idem când apăruse "Kaufland". Am zis de ieftineală... chiar sunt curios cum erau la preţuri comparativ cu supermarketurile de pe vremea aia. Însă probabil apreciam (cred că mai mult în subconştient) că aveau marfă mai variată faţă de ce era în supermarketuri. De fapt când au apărut astea 2 nici nu prea erau aşa de multe supermarketuri în zona mea... poate doar "InterMacedonia", la care cred că am început să mă duc mai mult abia după 2006 în sus.

Închei cumva cu ce am început, adică A.S.E. Într-o noapte de dinainte de un examen la mate am visat că uit calculatoru acasă. Când ajung la metrou (dacă nu cumva la facultate), auleu, l-am uitat. Sun-o repede pe sora (nici nu mai ştiu dacă de pe fix sau mobil) să-l aducă. Probabil fără el arfi fost nasol la examen.

De fapt nu închei chiar cu A.S.E.-ul povestea din acest post. Că în ultimele 2 zile am băgat şi eu mâncarea lui Neaceaşcă (chiar dacă ce am mâncat aseară nu era chiar exact shaworma/kepab). Azi o să mânc ceva care mâncam pe vremea A.S.E.-ului, plăcintă cu brânză.
Şi hai cu postatul şi la celălalt subiect unde se mai vorbeşte de anii '000 (aici e şi cu anii '90). Că merită 5 stele, adică nota 10.
2000-2007. Cam ultima perioadă în care trecutul se întrepunea cu prezentul la modul frumos    Posted Image

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/jiY-cv8efWs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by djl, 30 October 2021 - 12:02.


#11992
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,832
  • Înscris: 15.08.2014
Kaufland nu este tara cumparaturilor, ci "ținutul", "pamîntul". Reich inseamna tara, Osterreich, Frankreich.
Cind ai scris ca luai salata de la magazin, m am mirat foarte, apoi mi am à mintit ca esti baiat de oras, probabil n ai vazut niciodata cimp cultivant cu salata. E trist sa maninci din frageda pruncie numai plastic uri de supermarket. Poate si de aia esti bolnavicios si slab fizic.
Si mai trist ça nici acum nu vrei sa te indrepti din punctul asta de vedere.
Eu daca nu maninc, un fruct, o leguma cruda, sau barem muraturi nu ma simt bine, n am stare. Din aprilie incepeam cu fragii direct de pe cimp, apoi capsuni din gradina, cirese, cotcodușe, prune, visine, smochine, zmeura, mûre, dude-mare fan, mère, père, caise, piersici, struguri, si restul. Mincam f mult malaiul cucului- peste ani am aflat ça i plin de vit C. Odat am mincat struguri din vie la 1 decembrie, țîța caprii, astia rezista la frig, dar à fost si un an mai calduros ça de obicei'
Legume aveam ardei, rosii, vinete,fasole, dovlecei, castraveti, Morcovi, porumb
Ultimile fructe de pe cimp sunt gutuile, poroambele care is bune numai dupa ce pica bruuma pe ele si care oricum nu mi plac si mosmoanele.
La pastrat puneam mère, père, mosmoane si fructe uscate-nuci.

#11993
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,832
  • Înscris: 14.10.2008
djl, esti prea odihnit, in veci iesitul de dimineata nu m-ar face nostalgic. Si nu din cauza frigului. Viata-i greu matinal vorbind, spunea un clasic in viata al forumului.

Bagati shaorma, ca la mine nu se stie cand va fi urmatoarea. Poate ca va mai fi pe la birou cand vor vrea colegele, 1 la 1-2 luni, dar shaorma mea din noptile de weekend intrerupta acum mai ceva decat in marele lockdown din 2020. Sigur e vreo prevedere legala imperativa de nu a mai reusit patronul Shaorma House sa jongleze ca pana acum.

Dar jongleaza pacanelele, 1 Cafe Bar si chiar un non stop ce vinde pe furis cu lumina stinsa.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/peyNHCRLWRY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

 petit_christian, on 30 octombrie 2021 - 14:56, said:

Kaufland nu este tara cumparaturilor, ci "ținutul", "pamîntul". Reich inseamna tara, Osterreich, Frankreich.
Cind ai scris ca luai salata de la magazin, m am mirat foarte, apoi mi am à mintit ca esti baiat de oras, probabil n ai vazut niciodata cimp cultivant cu salata. E trist sa maninci din frageda pruncie numai plastic uri de supermarket. Poate si de aia esti bolnavicios si slab fizic.
Bolnavicios ma puteam numi eu pana la 20 de ani. In fiecare iarna orice viroza ma punea jos. Pana la 14 ani cu febre de 39,5. De la 20 de ani am renuntat la maneca lunga si la plapuma. Si de 3-4 ierni am uitat ce inseamna sa fii racit.

De gripa nu m-am vaccinat niciodata, dar la Covid sunt la zi cu a 3-a doza pe 10 octombrie.

#11994
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,572
  • Înscris: 13.06.2004
@ petit_christian : Piaţa Obor nu e departe de mine şi e una dintre cele mai mari pieţe ale Bucureştiului, La bunicii materni, nici acolo nu-i departe piaţa. Deci legume mâncam. Şi azi vin ţăranii sau cei care cumpără de la ţărani. Salatele alea de super şi hypermarket sunt doar nişte legume tăiate. În loc să le tai eu, le taie ăia.
Varza o cam nimersc numai cotoroasă în piaţă.
Crezi că eu mă simt super dacă nu mai bag ceva fructă sau legumă din când în când. A fost o perioadă în care nu am băgat, dar corpul cere.
Da, ai dreptate la partea cu Land.
@ Neaceaşcă : nici mie nu îmi place să mă trezesc devreme. Dar azi a fost o excepţie. Poate pentru că a fost ceva excepţie şi când mai ieşi din banal, te simţi altfel. Vara e totuşi bine să te trezeşti un pic mai devreme, ca să faci activitatea de dimineaţă când nu e încă dogoare.
Nu am fost deloc treaz. După 4 ore de somn şi fără să fi băut cacao cu lapte am fost somnoros, dar destul de treaz. Poate şi vremea rece. Însă tot am băgat somn după amiază.
De dimineaţă nu-mi place să ies prea mult că e foarte aglomerat. Şi nu-mi place îmbulzeala dusă la extrem, traficul încet. M-am mirat de activitatea de azi de dimineaţă.
Tramvaiele sunt mai mişto că sunt mai încăpătoare decât autobuzele şi troleibuzele. Asta dacă nu e vreo Tartă solo.

Uitându-mă la aia cu maşinile de spălat am găsit un post de-al meu din toamna lui 2006. Nimic neobişnuit, dar numai că deja scriam cu diacritice. Mă întreb dacă eram pe computerul sorei (cel cu 'XP') sau pe al meu, care avea '98'-ul. De când am avut computer îmi doream să pot scrie cu ă, â, î, ş, ţ, dar s-a îndeplinit mai târziu dorinţa.

#11995
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,832
  • Înscris: 14.10.2008
Eu mi-am dorit diacritice. Dar sunt la telefon, automate, deci pe Whatsapp si SMS scriu asa.

Nici vara nu trebuie trezire matinala. Exista aer conditionat.

Iarna intunericul sau intunecimea face trezirea mai grea. Si cand ninge parca mai rau as dormi, daca nu e viscol spectaculos.

Prin mai 2006 Softpedia a suferit o mare pana de curent. Courage a fost cel care a anuntat, dar parca dupa revenire.

#11996
mrfe

mrfe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 12.01.2004

 djl, on 30 octombrie 2021 - 16:35, said:

Uitându-mă la aia cu mașinile de spălat am găsit un post de-al meu din toamna lui 2006. Nimic neobișnuit, dar numai că deja scriam cu diacritice. Mă întreb dacă eram pe computerul sorei (cel cu 'XP') sau pe al meu, care avea '98'-ul. De când am avut computer îmi doream să pot scrie cu ă, â, î, ș, ț, dar s-a îndeplinit mai târziu dorința.

Musai să fiu cârcotaș și să te penalizez. Ai greșit ceva la diacritice :)
PS: văd că nu-i numa de moment greșeala.

Legat de fructe mie îmi plac exoticele. Încerc toate ciudățeniile pe care le găsesc.
Dorința mea este să mănânc durian proaspăt.
De la noi gutuiul mi se pare cel mai bun.
Legat de umblat.. tot timpul mi-a plăcut să umblu pe jos.. azi am făcut cca 5km. Recordul persobal este undeva la 28-30 km într-o zi

Edited by mrfe, 30 October 2021 - 20:38.


#11997
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006
@djl:

Quote

Şi nu ştiu cum era în anii '90 şi anii '000, dar azi sunt şi mai multe reguli pentru a îţi deschide o firmă.
Nu ti se pare o fractura logica? De unde stii ca sunt mai multe reguli azi daca nu stii cum era mai demult? :w00t: Adevarul e ca azi iti poti deschide foarte uror o firma sau un PFA/II, e mult mai simplu ca in anii 90. Dar tu n-ai incercat si nici n-o sa incerci curand, pentru ca e in continuare mai simplu sa te plangi...

#11998
ssss

ssss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,396
  • Înscris: 04.02.2006

 mrfe, on 30 octombrie 2021 - 20:34, said:

Musai să fiu cârcotaș și să te penalizez. Ai greșit ceva la diacritice :)
Vrei să spui că ar folosi Ș/Ț cu sedilă în loc de virgulă. Păi așa scrie el, pentru că are setat la tastatură „Romanian (Legacy)” (aceea cu QWERTZ care era singura opțiune până la Windows Vista și care nu avea decât Ș/Ț cu sedilă, pentru că în Windows-1250/Central European, codarea de bază pentru română în cazul Windows, s-au pus caracterele cu sedilă, plus că până la Vista Ș/Ț cu virgulă nu prea erau disponibile)…


#11999
mrfe

mrfe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 12.01.2004
numa la ț folosește
dar de muuult este opțiune așa că set it right Posted Image
oricum bonus pentru tine @ssss. nu multă știe

Edited by mrfe, 31 October 2021 - 16:54.


#12000
ssss

ssss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,396
  • Înscris: 04.02.2006
@mrfe
1. Dacă te uiți pe forum de pe telefon, într‑adevăr, din cauza limbii paginii setate pe română, „Ş“ o să fie afișat ca „Ș“, dar „Ţ“ o să fie așa cum este el. De pe desktop nu este nici o diferență între cele cu virgulă și cele cu sedilă… (dar este la fontul setat de mine…)
2. „dar de muuult este opțiune așa că set it right“ – ce opțiune mai exact? Pentru diacritice? Aici pe forum? În orice caz, la mine limba forumului este engleza
3. Mulțumesc mult :kisstogether: ; „nu multă știe“ – adică nu multă lume știe ce știu eu?

Edited by ssss, 01 November 2021 - 19:31.


#12001
mrfe

mrfe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 12.01.2004
La mine atât pe telefont cât și pe desktop este diferență la diacritice.
Și eu am afișat forumul în engleză dar văd diacriticele ok. La Djl doar Ţ este problemă. este setare de input language din windows.

2 Setarea de care zic se face în windows nu are treabă cu forumul.
3 da multă lume nu doar că nu știe care variantă este corectă pentru română, dar habar nu are că sunt 2 tipuri.
La începuturi, nu existau diacriticile românești. Pentru că nu eram ”în lumea bună” să zic așa și de altă limbă nu știu să le folosească.. Doar după 90 au apărut ș&ț dacă bine știu. posibil cu win 95 dar nu vreau să afirm asta. Posted Image

Edited by mrfe, 01 November 2021 - 19:42.


#12002
ssss

ssss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,396
  • Înscris: 04.02.2006
Suportul pentru limba română în Windows a fost introdus în 1993 odată cu Windows 3.1 CE (Europa Centrală): http://tastatura.inf...ura-romaneasca/

#12003
mrfe

mrfe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 12.01.2004
Păi dai. Prima versiune a folosit caracterele disponibile.. a fost un fel de cârpeală..

#12004
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,238
  • Înscris: 24.02.2007
Decat atata critica la adresa tipului de diacritice folosite in diverse medii, nu mai bine se corecteaza automat din soft?

#12005
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,832
  • Înscris: 14.10.2008
Ca sa readuc in anii '90, TVR atragea atentia ca anumite televizoare pot sa nu inteleaga cum trebuie caracterele diacritice romanesti.

Samsung nu aveau probleme. A avea TXT la Spineni la taranoaia era lucru mare. Imi placea grafica de la horoscop prin 1998-1999.

#12006
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,880
  • Înscris: 28.11.2006

 ssss, on 01 noiembrie 2021 - 19:43, said:

Suportul pentru limba română în Windows a fost introdus în 1993 odată cu Windows 3.1 CE (Europa Centrală): http://tastatura.inf...ura-romaneasca/
Primul layout de tastatura era QWERTZ, cu Z si Y schimbate intre ele si niste probleme pe la diacritice. Exista si acum aceasta versiune, se numeste Romanian Legacy.

Asta imi aminteste de masina de scris Erika (fanricata in RDG) pe care o mai am si acum. Sunt curios cat costa asa ceva, daca m-as gandi s-o vand pe oleix :P

PS Televizoeul meuy NordMende nu intelegea ca lumea diacritiele de la teletext. Nici de la noi, nici de la italieni. Apoi cele mai noi nu mai au aceasta problema.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate