Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

viata din anii '90-2000

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
14684 replies to this topic

#11971
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,236
  • Înscris: 24.02.2007
Daca zici ce calculator smecher din acea perioada, trebuie mentionat https://en.wikipedia.org/wiki/TI-81

#11972
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,906
  • Înscris: 14.11.2004
Unchiul meu avea un "ladoi" Normende de diagonala mare, stereo, era special fata de Telecolorul pe care-l aveam acasa. A fost o moda pana prin 2005 sa luam TV-uri SH din vest.

#11973
mrfe

mrfe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 12.01.2004
nu știu de ce dar am simțit nevoia să las link către un alt topic Posted image

#11974
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Citisem iniţial stalinismul în loc de stalinismul. Când am mers o dată cu "D.A.F."-ul #666 şi avea şoferul o agendă pe care scria 666 m-am întrebat dacă e satanist.    :huh:   Lol, ce minte nu aveam pe atunci.

Vizualizare mesajdani.user, pe 27 octombrie 2021 - 14:32, a scris:

Daca zici ce calculator smecher din acea perioada, trebuie mentionat https://en.wikipedia.org/wiki/TI-81

Da' cu ăsta puteai să desenezi şi triunghiuri?
Credeam că sunt mai recente calculatoarele grafice, adică apărute nu mai devreme de 1995.
Erau şi sunt bune la matematică. La facultate, dar şi în generală şi liceu (Ani de liceu/Când la mate dau de greu). Dar cât de mult atârnau la buzunar (în sensul de cât costau) în anii '90 la noi. Că ieftine nu cred că erau   :samui:

#11975
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
Suntem la un numar diabolic de pagini. Imi place ca acest topic este initiat in 2011. 2011-2012-2013, cei 3 ani in care am putut gusta fericirea, lucru aproape imposibil in aceasta viata. Evident ca nu a tinut mult.

Dar si 2006 a fost un an fericit. Pana in toamna.

#11976
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,877
  • Înscris: 28.11.2006

Vizualizare mesajconnectorxp, pe 27 octombrie 2021 - 19:17, a scris:

Unchiul meu avea un "ladoi" Normende de diagonala mare, stereo, era special fata de Telecolorul pe care-l aveam acasa. A fost o moda pana prin 2005 sa luam TV-uri SH din vest.
Si eu am avut un NordMende cu sunet stereo, teletext si afisaj in afara ecranului. Era al dreq de greu si cred ca si tubul era putin dereglat, ca la margini culorile erau putin defazate (o linie alba se vedea aproape ca un curcubeu). A mers vreo 5 ani si cand s-a stricat, am luat unul nou, tot de 70 cm, care mai mergea acum 2 ani la persoana careia i l-am vandut.

#11977
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Televizoare Germane şi cele "Philips" (aveau fabrică şi în Germania) erau în general destul de durabile. "Philips" MachtLine erau tari, dar cine îşi permitea aşa ceva pe vremuri, îşi permitea în general la second-hand, că erau scumpe rău, fiind de top. "Sony" Trinitron (ăştia au dat ceva rateuri cu cinscoapele şi înainte de anii '000) în general la s.h., că şi astea erau scumpe. Ştiam vreo 1 sau 2 din 1994 când eram la dusul cu revistele (unul era într-un birou din "Inter"). Ăla din 1994 avea încă imagine buncică după 14 ani de viaţă... aş fi fost curios să văd cum se comportă unul aşa de vechi după 20-25 ani de viaţă.
Oare în anii '90 care era proporţia de televizoare noi vândute versus televizoare s.h. vândute. Din Germania aduceam la greu second-hand. Colecţionar să fi fost pe atunci şi să fi pus mâna pe un color hibrid cu cel puţin 8 lămpi (cu cel puţin 12 ar fi fost şi mai mişto), numai să nu fie dereglat cinscopul, că alea delta erau crimă la reglaje. Oare firmele implicate în producţie aduceau utilaj second-hand?   :huh:  Strâmbăm  noi din nas acum la s.h., dar fără el nu am fi putut duce-o un pic mai bine şi nici de transport civilizat nu am fi putut beneficia în unele locuri (sau s-ar fi dus pe copcă transportul în comun prin unele locuri). Culmea, la feroviar mai mult s.h. a fost după 2000. Ce-mi plac schlafwagenurile alea vechi.
Acum  încă o întrebare: la vehicule mici (autumobile) şi electrocasnice care o fi fost cele mai vechi chestii care au nimerit pe aici. Automobile şi electronice vechi (în special audio) încă se aduc, primele pentru că unii nu au bani de maşini noi, iar electronice că sunt căutate de pasionaţi. Dar şi asta cu electronica a devenit prea de samasari    :disgust:
Un lucru e cert: în anii '90, la aparate scumpe încă se mai făceau chestii de calitate. Cel puţin în prima jumătate a decadei. Când am pus catalogul ăla vechi pe scannerul A3 ("Epson" GT-15.000) şi am admirat din nou frumuseţea scannerului, m-am gândit la rulat casetă (sau de ce nu LaserDisc) cu un film mistery/thriller din anii '90, cu ceva înaltă societate, oameni care lucrau în domenii de vârf. Nu un anume film, ceva imaginat de mine.

Hai şi la chestii mai comune, pe care le folosea majoritatea boborului.
1) Articole vestimentare de calitate la preţ acceptabil mai erau produse în România anilor '90?:
2) Pe subiectul cu "Ce vă aduce aminte de copilărie" s-a menţionat de halva. Aşa ceva nu mâncam în anii '90, însă a început să mă pasioneze în anii '000. Mâcam destul de des, luată de la supermarket. Cum se numea marca, am uitat.
Mai era şi chestia aia zisă "halviţă". Ceva alb cu alune pusă între 2 folii de napolitană. Nu era cine ştie, dar îmi plăcea;
3) Deşi asta e de nişă, mai ţine minte cineva TeleŞcoala? Ştiu că cel puţin făceau cursuri de limbi străine.

#11978
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Măi colegilor, ştiţi ce era mai mult în Bucureşti pe vremuri? Spaţiu verde. Asta şi poate faptul că erau mai puţine maşini făceau aerul mai respirabil în anumite zone şi nu era aşa de cuptor vara. Nu ştiu de ce am ajuns să ne înghesuim aşa. Credeam că după ce am scăpat de comumism (şi temporar de P.D.S.R.) ne vom deştepta, dar de unde? De unde dorinţa asta de a te înghesui la modul extrem?
De baie în lac, ştranduri, am mai zis, aşa că nu am să reiaua tema.
Mi-e dor de acea libertate pe care o aveam atunci   :(   Şi de când tehnologia ne apropia  :(

#11979
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,798
  • Înscris: 14.10.2008
Mie mereu imi va fi dor de libertatea dintre 2010 si 2014. Dintre terminarea masteratului si decesul tatalui. In februarie-martie 2010 Andra (ce piese oribile face azi) canta Abelia, piesa in care eu auzeam ceva de genul "kiss my life sweet Abelia", nu am stat sa caut versurile, era ceva portughezo englezesc, ca pe vremea aia artistii romani cantau in mai multe limbi pentru succes international. Dar my life devenise foarte sweet atunci cand scapasem de orice fel de scoala si serviciul era extrem de usor.

In decembrie 2010 am fost daramat de o combinatie amoroasa fortata pe care a incercat sa o faca maica-mea si cu matusa (mi-au stricat Craciunul dar nu si Revelionul) insa in 2011 am renascut si astfel 2011-2012-2013 au fost anii pe care cred ca nu ii voi scoate niciodata de la semnatura mea.

#11980
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Uite că la ora asta, care datorită discuţiilor şi atmosferei din cameră îmi dă senzaţia de anii '90 (şi ar fi ora... ce încercam de revelioane să stau până târziu), o s-o dau în discuţii filozofale: libertatea poate fi de mai multe feluri. În anii '90 începuse cu libertatea de a putea face şi avea unele lucruri, dar nu aveam libertatea financiară, că veniturile erau mici sau slabe faţă de nevoi. Pe urmă a venit cea financiară şi cele 2 au coexistat un timp, fiind un fel de apogeu al libertăţii. După care libertatea libertate a început să dispară, cu complicitatea tacită a omului. Iar eu, dornic de mic de libertate şi care credeam că scăpăm de unele aberaţii ale comunismului, nu pot să înghit faptul că ni se ia din libertăţi.
Puii mei, cică libertatea de a alege. La cum arată comerţul de azi şi produsele de azi, în unele cazuri (ar fi incorect să zic în toate) te simţi ca în comerţul socialist 1950-1960 sau 1980-1989. Mda, cam aceleaşi produse, nimic diferit. Hai cu corporaţiile şi interzicerile verzi. Ălora cu interzisul pe motiv de "verde" le zic să ia TransSiberianul şi apoi un alt tren către Coreea de Nord. Dar stai, că acolo nici măcar Kim nu a putut interzice telefoanele mobile, deci şi ăla ar fi greu de digerat pentru pleava verde.
Mă uitam mai acum ceva minute la un produs de curăţat, cred că "Cilit" (Bang, şi lucrurile bune dispar). Ce cretină. Îmi vine să fac mişto de alea care apar în reclamă. Alea o fi fomiste şi au o scuză măcar, dar ce scuză au creatori de reclame care înjosesc fiinţa umană aşa cum o fac politicenii de după 1989? Nu ar trebui puşi la măturat străzile?
Muzica din România s-a internaţionalizat destul de târziu, deşi la ce foame de distracţie era s-ar fi putut întâmpla mai devreme fenomenul, când încă se mai făcea ceva zdrăgăneală plăcută. Să nu debutăm cu Zorzon şi Kitchy Girls ("la voi când au loc erecţiile?") --- bine, ultimele erau emigrate. Cinematografia de festival internaţional făcută de Români e în general axată pe premii, deci de prostii (să le dedic muzicienilor şi cineaştilor nişte versuri de la Paraziţii?).
Ce beri erau căutate în anii '90? Bere la bar în tren am băut foarte târziu...

#11981
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,821
  • Înscris: 15.08.2014

Vizualizare mesajNeaceasca85, pe 29 octombrie 2021 - 01:17, a scris:

Mie mereu imi va fi dor de libertatea dintre 2010 si 2014. Dintre terminarea masteratului si decesul tatalui. In februarie-martie 2010 Andra (ce piese oribile face azi) canta Abelia, piesa in care eu auzeam ceva de genul "kiss my life sweet Abelia", nu am stat sa caut versurile, era ceva portughezo englezesc, ca pe vremea aia artistii romani cantau in mai multe limbi pentru succes international. Dar my life devenise foarte sweet atunci cand scapasem de orice fel de scoala si serviciul era extrem de usor.

In decembrie 2010 am fost daramat de o combinatie amoroasa fortata pe care a incercat sa o faca maica-mea si cu matusa (mi-au stricat Craciunul dar nu si Revelionul) insa in 2011 am renascut si astfel 2011-2012-2013 au fost anii pe care cred ca nu ii voi scoate niciodata de la semnatura mea.
Dar ce ti au facut de te au darimat asa rau ? Ti au prezentat vreo domnisoara care te a violat? Trebuia sa le faci jocul si sa i dai sub coada drei pe care ti au prezentat o, daca iti placea mai vedeai, daca nu, bîști,o lasati. Ce esti asa speriat de p....a?

#11982
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
aveam un amic care era in bloc cu mine, si zicea el de un nepotel de la tara.  Au venit si alte rude pe la ei la tara si a venit si o fetita.  Si nepotelu' lu amicu meu ce se apuca ?   O convinge pe fetita sa isi dea jos pantalonasii si isi da si el.  Si ii prind parintii asa

Replica nepolelului amicului meu geniala cand au zis parintii ca de ce au facut asaPosted image

Cica "am vrut sa vad si eu cum are cucu" Posted image

Asa si cu neaceasca Posted image

#11983
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,669
  • Înscris: 23.10.2006
Va plangeti pe aici ca nu aveti libertate. Unul este toata ziua liber sa faca ce doreste, celalalt tot la fel, in afara de serviciul care este in familie si nu pare ca sparge la piatra, alte obligatii nu au. Traiti-va viata asa cum doriti, ca aveti posibilitatea, nu va opreste nimeni si nimic, sa poti face orice va doriti, in limite legale  si de bun simt. Sa il vad pe Djl in anii dupa care suspina el pe strada, oprit de militie si sa prezinte legitimatia de serviciu impreuna cu buletinul. Daca nu puteai sa probezi ca ai loc de munca, iti gaseau baietii rapid unul pe la o mina, pe la canal, ceva placut, unde nu mai aveai timp sa te plangi.

#11984
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,078
  • Înscris: 20.12.2007

Vizualizare mesajpetit_christian, pe 29 octombrie 2021 - 06:51, a scris:

Dar ce ti au facut de te au darimat asa rau ? Ti au prezentat vreo domnisoara care te a violat? Trebuia sa le faci jocul si sa i dai sub coada drei pe care ti au prezentat o, daca iti placea mai vedeai, daca nu, bîști,o lasati. Ce esti asa speriat de p....a?
Pai nu merge asa. Venea aia cu toate neamurile ca sa fie luata de nevasta odata ce si-a pierdut "onoarea".

#11985
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Mai există aberaţii din astea, aşa că mare atenţie!
@ baribalu : dacă suspin după anumiţi ani, nu suspin după chestiile negative şi nu mă visez la nivel mediu. În comunism, aia a fost o prostie. Care era treaba statului ce faci, atât timp cât nu-i ceri bani şi nu faci prostii. Prostie că era şi păguboasă, că trebuia supradiemnsionată în unele cazuri schema de angajaţi ca să aibă toată lumea de muncă. Am văzut după 1989 ce înseamnă supradimensionare aparatului birocratic.
Şi nu ştiu cum era în anii '90 şi anii '000, dar azi sunt şi mai multe reguli pentru a îţi deschide o firmă. Faci cumva (legal) rost de capital, te nenoroceşte statul. Uite, dacă aici vreau mai multă libertate şi mai puţină birocraţie e rău?
Nu vreau libertate la modul să facă unii prostii, dar nici nu-mi convine că ţi se impun unele lucruri aiurea. Şi dacă aş fi acum angajat pe un salariu nu prea mare, dar care să-mi permită să iau unele chestii, crezi că mi-ar conveni să nu găsesc unele chestii să le cumpăr că nu mai sunt importate sau nu se mai fabrică din cauza unor norme aberante?

Edited by djl, 29 October 2021 - 11:08.


#11986
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Nici eu nu prea is cu verdele si etc.  De exemplu eu mananc hamburgeri.  Poate sa fie si mama lu tata lu verde sa imi zica , nu e verde , nu e sanatos etc. imi plac hamburgerii, si imi plac patiseriile.  Pizzele , hamburgerii, patiserii pateuri gogosi etc. mananc si gata
E adevarat ca eu zilnic bag mixuri de muzica dance si bag vreo juma de ora de miscare , da miscare.   Ridicat de greutate , bidon de apa , plus miscari.  Dupa juma de ora is obosit

plus ca ma duc la plimbari

#11987
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,554
  • Înscris: 13.06.2004
Nu e vorba de mâncare de origine vegetală. Îmi place să mânc salate, deși în ultima vreme nu prea am mai făcut-o. La ce minciuni spun știriștii, nu știu dacă s-o cred pe aia că să mănânci vegetal sau sănătos e mai scump decât să mănânci nesănătos.
E vorba de verdele ecologic. Adică interziceri pe motiv de protejat mediul. Unele chiar protejează mediul, alte sunt făcute fix din pix și nu fac decât să-ți producă nervi. Prostia asta a început mai mult prin anii '000, dar încă nu era așa de enervantă la toate palierele. După aia s-a ajuns la nebunia după lumea.
Dintr-o dată am devenit "eco" peste noapte, așa cum în anii '90 eram cu "American" în denumire firmelor și după 2000 am început cu "Euro" în loc de "American". Nu ne mai minciuniți.

Hai să ne aducem aminte.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mZp6zK3-pGA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#11988
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,821
  • Înscris: 15.08.2014

Vizualizare mesajKokoshmare, pe 29 octombrie 2021 - 10:51, a scris:


Pai nu merge asa. Venea aia cu toate neamurile ca sa fie luata de nevasta odata ce si-a pierdut "onoarea".
Cum venea, asa si putea sa plece. Poate ca i ar fi facut o lucrare de n o mai lasa neaceasca sa plece de la el. Ideea e alta, cum naibilui sa ti fie frica de femei. Si sa nu poti, tot ai dégete si limba.
Ma rog, am avut eu cazuri in RL si mai si.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate