Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce ai mancat azi?
Last Updated: Apr 26 2024 19:29, Started by
Jo_jo
, Aug 26 2005 10:34
·
274
#22123
Posted 15 November 2018 - 13:26
M-am dus la buda sa ma "pipi" si idiotii mi au luat cafeaua. Acum tre sa iau alta
Attached FilesEdited by MembruAnonim, 15 November 2018 - 13:29. |
#22125
Posted 15 November 2018 - 18:56
Somonel cu salată minimalistă, castraveti acrii si verzi.
al-padrino, on 15 noiembrie 2018 - 18:10, said:
Trei covrigi cu sare si mac. Ce desfatare... Am momente cind mă sfîrșesc de dorul lor. Las icrele negre la o parte si merg sa maninc un covrig fierbinte cu mac Tot asa ma apucă cu merdenelele cu brînză sarata Dar alea le gasesc greu. Inca nu am reușit sa dau de o merdenelărie", sa imi fac pofta. Attached FilesEdited by crisstonne, 15 November 2018 - 18:57. |
#22126
Posted 15 November 2018 - 19:00
As fi mancat ceva, dupa un ibric de cafea (la propriu) si o doza de pecsic !
Apoi m-am luat cu treburile si am uitat, mai de mila sau mai de sila, sa mananc mancare adevarata. |
#22127
Posted 15 November 2018 - 19:08
Fasole cu sos de rosii, ceapa rosie prajita, piper, sare si patrunjel + ceva pe langa :
Attached Files |
#22129
Posted 15 November 2018 - 20:00
Darkage_, on 15 noiembrie 2018 - 07:38, said:
Pai na, suna mai interesant si mai important... una e sa zici "am mancat snitel de porc" alta e " porc katsu". In dimineata asta am mancat canned tuna steak and kalamata olives...ca doar nu o sa spun conserva de ton si niste masline Pork katsu NU ESTE snitel de porc cum se face in Romania! O fi similar cu ce se face in unele locuri dar nu e ca ce fac oamenii in casa sau restaurantele de duzina. MembruAnonim, on 15 noiembrie 2018 - 12:49, said:
S-a chinuit putin sotia sa scoata poza, ca oricum nu avea prea multe opțiuni de pozat. Credeți-ma s-a chinuit o idee sa faca poza si in realitate arata chiar asa de bine dar e cred cel mai prost mic dejun mancat de mine in ultimii peste 18 ani de cand am ieșit din tara. Cel mai saracacios. Adica le da lectii orice hotel de 3 stele mai de pe oriunde, tot ce aveau astia la mic dejun se gaseste intr-un colt in orice mic hotel din Germania. E frumoasa fereastra si gradina. Fasolea aia englezeasca nu e ceva pe care sa ne batem, evident |
#22130
Posted 15 November 2018 - 20:47
La orice restaurant mediu (mediu după standarde de Bucuresti și orașe mari), găsești schnitzel făcut in felul acesta. A evoluat bucătăria și la noi.
|
#22131
Posted 16 November 2018 - 07:46
La noi se mănâncă f bine. Am.mai zis si pe alt topic, cu cat vizitez mai mult cu atat imi dau seama. Si nu numai f bine ci f ieftin si de obicie e f.f.f. curat aproape peste tot. Si e nou, romanii schimba vesela si tacamurile des, pun fete de masa, iti pun un șervețel de bumbac
... Ca sa obtii acelasi condiții te costa. Cam la fel e in Germania peste tot, ca la noi, in rest totul e cam cantina pe afara, mese de plastic si cantine de luat masa. Azi am fost la cosmo sa umflam matzul cu tot felul de mancaruri. Era mancare indiana, asiatica chinezeasca, ceva sushi si europeana la all u can eat. Frumos aranjat dar pe sistemul impinge tava si sa mananci pana cazi jos. Ceea ce am si facut. eu ca sotia a mancat legumele ei, a si avut de unde alege. Attached FilesEdited by MembruAnonim, 16 November 2018 - 07:48. |
#22132
Posted 16 November 2018 - 08:54
Pai daca compari cu un buffet amestecat, normal ca orice mincare ti se pare superba.
Ce spui tu aici eu nu am mai mincat de cind eram student cu 1300$ in NY (adica loc foarte scump) si chiar si atunci nu stiu daca am facut-o de mai mult de 5 ori in 5 ani. Acum n-as face-o daca mi-ar da ei 40 de lire. |
|
#22133
Posted 16 November 2018 - 12:20
Aranzazu, on 13 noiembrie 2018 - 05:56, said:
N-am stiut ca se servesc paste cu peste! Nu sint bine cunoscator de pesti, cu mujdei si mamaliga e reclamat, felul in apa rece cu ardei iute de pe gratar nu-mi place. Pe langa ca e Dunarea in centrul ungariei, natia maghiara consuma cea mai mica cantitate de peste din Europa. Poza arata super, n-am vazut inca peste Biban. Pestele se consuma cam cu orice, eu cu mamaliga nu pam mancat niciodata pentru ca la noi acasa in Ardeal nu prea s-a facut combinatia asta. De fapt, destul de rar mancam peste. Am mancat peste bun de tot in Spania, Italia si in Germania. Dupa parerea mea cea mai buna combinatie e asa cu paste, sau cu un sos alaturi de o garnitura. Altfel poate sa fie prea fad pentru gustul meu. |
#22134
Posted 16 November 2018 - 12:44
#22135
Posted 16 November 2018 - 12:52
MembruAnonim, on 16 noiembrie 2018 - 07:46, said:
La noi se mănâncă f bine. Am.mai zis si pe alt topic, cu cat vizitez mai mult cu atat imi dau seama. Si nu numai f bine ci f ieftin si de obicie e f.f.f. curat aproape peste tot. Si e nou, romanii schimba vesela si tacamurile des, pun fete de masa, iti pun un șervețel de bumbac ... Ca sa obtii acelasi condiții te costa. Cam la fel e in Germania peste tot, ca la noi, in rest totul e cam cantina pe afara, mese de plastic si cantine de luat masa. Azi am fost la cosmo sa umflam matzul cu tot felul de mancaruri. Era mancare indiana, asiatica chinezeasca, ceva sushi si europeana la all u can eat. Frumos aranjat dar pe sistemul impinge tava si sa mananci pana cazi jos. Ceea ce am si facut. eu ca sotia a mancat legumele ei, a si avut de unde alege. Stiu genul asta de restaurante in Germania, mai mananc si eu ceva de genul o data pe an sau de maxim doua ori. E ok mancarea daca stiu ce sa imi aleg, insa majoritatea luate separat sunt sub ce poti gasi la un restaurant de specialitate in domeniul respectic. Oricum, pentru mine All you can Eat nu e ceva recomandabil pentru ca mananc prea mult asa ca incerc sa evit pe cat posibil asa ceva. Insa exista adevarate restaurante asiatice, unde mananci mancare incomparabil mai buna. De exemplu la mine in oras este un mic restaurant japonez de familie, fac un sushi exceptional dupa parerea mea, si mai mult ca sigur nu se poate compara cu ceva de lux din Stuttgart sau München. Dar ala face doar sushi, de-aia e mai bun. In rest, daca vorbim de mancare traditionala am mancat excelent prin multe locuri in Germania, chiar daca bucataria nu e asa deosebita (in genul bucatariei romanesti) , iar in Franta si mai ales in Italia am mancat de-a dreptul fabulos. Mai degraba as numi mancare de cantina ce gasesti prin Romania la restaurantele normale, in primavara stiu ca m-am intors tare dezamagit dupa vreo 4 zile in Sibiu unde la restaurante cu pretentii si recenzii ok n-am mancat ceva care sa mi se para mai bun decat pot face au acasa. |
#22136
Posted 16 November 2018 - 16:15
giuliani, on 16 noiembrie 2018 - 12:52, said:
... n-am mancat ceva care sa mi se para mai bun decat pot face au acasa. Restaurantele alea asiatice de genul Asia-Food-Palace cu all-you-can-eat... bleah! Nu numai ca mancarea nu se compara cu cea a la carte, dar cel mai mult ma deranjeaza atmosfera. Am fost in unele care aveau, fara sa exagerez, peste 100 de mese. Este o galagie ca la gara centrala, aproape imposibil sa conversezi normal la masa. In Germania, probabilitatea sa nimeresti un restaurant prost este mare. Are din pacate de a face cu faptul ca nu trebuie sa ai nici o calificare. Oricine doreste, face un curs de cateva ore de higiena (ala e musai), apoi gateste la restaurant ptr clienti. Ce ajunge in farfurie... Ce sa faca saracu' bucatar, ultimii 10 ani a reparat poate masini, sau vopsit garduri. |
#22137
Posted 16 November 2018 - 17:12
Passenger001, on 16 noiembrie 2018 - 16:15, said:
In Germania, probabilitatea sa nimeresti un restaurant prost este mare. Are din pacate de a face cu faptul ca nu trebuie sa ai nici o calificare. Oricine doreste, face un curs de cateva ore de higiena (ala e musai), apoi gateste la restaurant ptr clienti. Ce ajunge in farfurie... Ce sa faca saracu' bucatar, ultimii 10 ani a reparat poate masini, sau vopsit garduri. Ai dreptate cu galagia, si eu am fost in cateva astfel de restaurante "Asia Gourmet" care erau cat o hala cu enorm de multe mese....galagie cat cuprinde. Multi merg pentru ca platesc 14-15€ de persoana si mananca ca purceii, insa practic daca stai si calculezi cat mananci de 14€ la un fast food asiatic simplu nu faci decat sa iesi in minus la un All You can eat din asta. Cel putin in Germania pentru 7-8€ gasesti multe localuri unde mananci portii enorme...... Legat de cine gateste la restaurante, posibil sa fie asa de usor sa lucrezi ca bucatar, nu ma pricep. Insa sunt o gramada de modalitati prin care iti poti alege locatii bune unde sa servesti masa. Tripadvisor este cel mai usor de folosit,dar mai exista si alte ghiduri culinare unde poti sa gasesti ceea ce doresti. Statistic vorbind, Ghidul Michelin spune ca Germania e pe locul trei la capitolul culinar in urma Frantei si italiei, avand doar 5 restaurante Stelate mai putin ca Italia. Insa ceea ce e super in Germania e ca are aproape de doua ori mai multe restaurante in categoria Bib Gourmand (mancare exceptionala la preturi moderate, <35€ pe meniu, insa evident, nu trebuie sa mananci tot meniul). Din experienta mea la restaurantele care apar in ghidul Michelin, fie si doar amintite pentru o anumita categorie, preturile sunt absolut normale si calitatea exceptionala. |
|
#22139
Posted 16 November 2018 - 19:55
MembruAnonim, on 16 noiembrie 2018 - 12:44, said:
Problema ta,care nu este si a mea. Eu mănânc orice si oriunde si nu ma dau in laturi de la nimic. Stiu, dar voiam sa subliniez ca perarea ta de cum se maninca nu stiu unde e la fel de valabila ca parerea mea despre istoria boshimanilor. Dat fiind ca esti intr-un oras divers cultural cred ca nu iti lua mai mult de citeva minute sa cauti pe un ghid sau chiar tripadvisor un restaurant bun de la vreo natiune din cele care se invirt pe acolo la un pret similar sau chiar mai ieftin. Passenger001, on 16 noiembrie 2018 - 16:15, said:
Pai nu stiu daca sunt multe mancaruri care nu le poti face acasa cel putin la fel de bine ca la restaurant. Presupunand ca ai oarecare interes si talent la gatit. N-am mai citit de mult ceva atit de hazliu Sigur, exista restaurante care fac mincare similara cu ce pot face eu, in teorie cel putin. Dar alea nu sint nici pe de parte regula definitia cuvintului "restuarant". Quote
In Germania, probabilitatea sa nimeresti un restaurant prost este mare. Are din pacate de a face cu faptul ca nu trebuie sa ai nici o calificare. Oricine doreste, face un curs de cateva ore de higiena (ala e musai), apoi gateste la restaurant ptr clienti. Ce ajunge in farfurie... Ce sa faca saracu' bucatar, ultimii 10 ani a reparat poate masini, sau vopsit garduri. E absolut normal sa nu intereseze pe nimeni calificarea, problema e insa alta. Restaurantele sint o afacere groaznic de competitiva. Daca nu ai ceva deosebit nu ai cum sa rezisti. Exceptia e numai in locurile cu vad comercial si lipsa de concurenta, pe care insa in general le evit (desi rar se mai intimpla sa fie un restaurant ok intr-un loc cu vad). Daca intr-un oras decent ca marime rezista restaurante percepute ca proaste, e o chestie de cultura culinara locala. Restaurantele de succes pe care le stiu eu functioneaza asa: omul stie sa faca ceva foarte bine are o idee buna si diferita. Stie sa faca cei mai buni ceva, chiar chestii simple, eventual cu niste ingrediente deosebite sau gatit la perfectie. Dupa aia se pune pe experimentat si experimenteaza o mutime de timp, luni, ani. Abia dupa aia deschide un restaurant si chiar si asa in 9/10 cazuri da faliment in citeva luni, un an. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users