Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...
 La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!
 Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...
 Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...
 

Ce ai mancat azi?

* * * * - 31 votes
  • Please log in to reply
40951 replies to this topic

#17011
adisluc

adisluc

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,451
  • Înscris: 02.09.2016
Tocana siciliana + orez si o veste buna , rosie , fara alcool ...Posted Image

#17012
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,999
  • Înscris: 16.09.2014
Salata cu somon afumat.

Attached File  IMG_0428.JPG   57.81K   59 downloads

#17013
Cleopatra-

Cleopatra-

    Fleur-Noire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,592
  • Înscris: 12.04.2009

View PostAlbastruIndigo, on 31 mai 2017 - 22:31, said:

Salata cu somon afumat.
Ce conține salata ta? Portocală și lâmâie? Arată perfect. Aș face și eu una, cu somonul pe care îl am. Posted Image

Doar ouzo nu am. Poate îmi trimiți tu. :P

View PostAlbastruIndigo, on 31 mai 2017 - 17:11, said:


Nu stiu daca este in Romania, stiu ca ai mei parinti aveau reticente sa manance tort de orez, li se parea ciudata ideea. Bine, e de fapt tarta, am zis io aiurea tort. Am gasit o reteta dar, pentru ca trebuie sa fug acum, o scriu cand ma intorc.
Mie nu mi se pare ciudată ideea deloc. Am citit când eram mică o carte de povești, a unei autoare japoneze, unde pomenea de prăjituri de orez și de atunci tot visez la așa ceva.

#17014
AlbastruIndigo

AlbastruIndigo

    Anima Sola

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,999
  • Înscris: 16.09.2014

View Postcleopatra00, on 01 iunie 2017 - 12:27, said:

Ce conține salata ta? Portocală și lâmâie? Arată perfect. Aș face și eu una, cu somonul pe care îl am. Posted Image
Doar ouzo nu am. Poate îmi trimiți tu.

Frunze de salata verde, ardei, ceapa, somon si da, este dreasa cu zeama de lamaie si portocala. Trimit si ouzo. :)

Hai sa scriu si reteta de tarta cu orez.

Ingrediente pentru blat:

125 g faina
1 pliculet de drojdie uscata
2 lingurite de zahar
Un praf de sare
20 grame unt topit
2 oua batute
45 ml lapte caldut

Pentru umplutura:

700 ml lapte
115 grame orez pentru desert
100 g zahar
2 lingurite esenta de vanilie
2 oua batute.

Topping:

400 ml frisca
3-4 linguri zahar
Fulgi mari de ciocolata.

Aluatul se framanta pana devine suplu si nelipicios si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand e gata, se intinde intr-o tava pentru tarte si se gaureste cu furculita. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie si se adauga orezul si zaharul cand incepe sa fiarba. Se fierbe la foc mic (se amesteca des pentru a nu se lipi orezul) pana cand orezul este gata si compozitia arata ca in pozele pe care le veti vedea in link. Se ia oala de pe foc si se amesteca compozitia cu ouale batute. Umplutura se toarna in tava peste blat si se coace la cuptor pentru 25-30 minute la 190 grade. Se orneaza cu frisca si ciocolata cand se raceste.

Reteta am luat-o de aici, pun link pentru a vedea pozele, eu nu stiu sa explic prea bine chestii d-astea din lumea prajiturilor. :D

#17015
Cleopatra-

Cleopatra-

    Fleur-Noire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,592
  • Înscris: 12.04.2009

View PostAlbastruIndigo, on 01 iunie 2017 - 12:55, said:

Reteta am luat-o de aici, pun link pentru a vedea pozele, eu nu stiu sa explic prea bine chestii d-astea din lumea prajiturilor. Posted Image
Ești grozavă. Nu îți face probleme, nici eu. Posted Image

#17016
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Un pateu gol si o panaramă de brânză topită goală,un castron de bors de legume gol ,un copan de pui prăjit ,50 g de brânză sărată si doi litri de bere rece.

#17017
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Mi-a ramas mamaliga de aseara.
Am prajit-o bine si am pus-o intre doua oua....!!!!!

Attached File  ochiuri cu mamaliga prajita.jpg   193.49K   50 downloads

View Postcleopatra00, on 01 iunie 2017 - 12:27, said:


Doar ouzo nu am. Poate îmi trimiți tu. Posted Image


Daca nu gasesti la greci incearca Arak.la arabi...se aseamana foarte bine

Edited by vio69a, 02 June 2017 - 13:47.


#17018
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postsilesax, on 01 iunie 2017 - 19:48, said:

...pateu gol...
...brânză topită goală...
...bors de legume gol...
Matale scrii de pe plajă de la nudiști? Posted Image

on:
Biftec tartar cu capere, pe pită de secară crocant+ prăjită-n toaster.

#17019
silesax

silesax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 47,162
  • Înscris: 15.10.2009
Astia nudisti în buzunare :))
Azi la 12 doi macroi fripti goi si un pahar de saramură...m ă gîndesc să mă duc să mai fur unu din oală că au adormit astia si ghiortăie matele în mine de foame..:)

#17020
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 30.04.2007

View Postscaiba, on 02 iunie 2017 - 13:54, said:

Biftec tartar cu capere, pe pită de secară crocant+ prăjită-n toaster.

care este rolul caperelor in biftec. sunt un pasionat al acestui fel de mancare, cu moderatie desigur, am incercat "variante" de pe la diversi, dar nu mi-au placut, am ramas la reteta clasica "traditional romaneasca" - carne, sare/piper, ceapa/castravete si galbenus de oo. punct. normal, pe paine prajita, de fapt, taiata feliute subtiri si cuptorizata.

#17021
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postr_murphy, on 02 iunie 2017 - 14:47, said:

... carne, sare/piper, ceapa/castravete si galbenus de oo...
Musai de vițel carnea, asta-i clar.
Ceapă nu mai pun de-o vreme, mă coafează mai bine usturoiul.
Gălbenușuri da, (puneam și fulgi de gheață însă am renunțat și la ei).
În schimb adaug o linguriță de de pastă de ardei (din cel iute, afli în Lidl).

Caperele le-am pus fiindcă îmi parea cumva anost, voiam ceva diferit.
Am ezitat oleacă la capere, da' schimbarea de aromă/gust/ritm m-a făcut să zâmbesc, de asta v-am scris și vouă...
Data viitoare voi rupe monotonia cu măsline verzi umplute cu anșoa.

#17022
al-padrino

al-padrino

    TCB

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,968
  • Înscris: 13.11.2016
Azi am uitat sa mananc...

#17023
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
La's că îți amintești matale la vremea când rândunelele se transformă-n pinguini Posted Image

#17024
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,478
  • Înscris: 04.05.2006

View Postr_murphy, on 02 iunie 2017 - 14:47, said:



care este rolul caperelor in biftec. sunt un pasionat al acestui fel de mancare, cu moderatie desigur, am incercat "variante" de pe la diversi, dar nu mi-au placut, am ramas la reteta clasica "traditional romaneasca" - carne, sare/piper, ceapa/castravete si galbenus de oo. punct. normal, pe paine prajita, de fapt, taiata feliute subtiri si cuptorizata.
Caperele pot înlocui castravetele.

#17025
r_murphy

r_murphy

    ANTENIST SPALAT PE CREIER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,113
  • Înscris: 30.04.2007
recunosc ca-s nostalgic si retrograd si pina la ora actula nu cunosc gustul caperelor, desiiiiiii am auzit numai de bine despre ele. mi-am trasat de nenumarate ori sarcina mentala ca la proxima vizita la cumparaturi sa ahizitionez si un borcanel, dar a naibii fatalitate nu mi-am indeplinit sarcinile de plan pe motiv de batrinete sau mai stii, neamtul ala .. alzheimer .. dar sa revenim la caperele noastre. ii trasez sarcina de la partid si nevestii, care acum este in plin proces de creatie si productie cu una bucata oala cu ciorba radauteana / a' la grec, despre care voi reveni cu noi stiri intr-un breiching niuz ;)

#17026
Cleopatra-

Cleopatra-

    Fleur-Noire

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,592
  • Înscris: 12.04.2009

View Postvio69a, on 02 iunie 2017 - 13:53, said:

Daca nu gasesti la greci incearca Arak.la arabi...se aseamana foarte bine
Mulțumesc pentru pont. Posted Image

#17027
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Cam asta a ieșit după ce am curățat oasele din supa de curcan de ieri:

Attached File  IMG_2188.JPG   306.67K   61 downloads

#17028
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Salata bef?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate