Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ce ai mancat azi?
Last Updated: Apr 27 2024 21:16, Started by
Jo_jo
, Aug 26 2005 10:34
·
274
#17011
Posted 31 May 2017 - 20:40
Tocana siciliana + orez si o veste buna , rosie , fara alcool ...
|
#17012
Posted 31 May 2017 - 22:31
#17013
Posted 01 June 2017 - 12:27
AlbastruIndigo, on 31 mai 2017 - 22:31, said:
Salata cu somon afumat. Doar ouzo nu am. Poate îmi trimiți tu. AlbastruIndigo, on 31 mai 2017 - 17:11, said: Nu stiu daca este in Romania, stiu ca ai mei parinti aveau reticente sa manance tort de orez, li se parea ciudata ideea. Bine, e de fapt tarta, am zis io aiurea tort. Am gasit o reteta dar, pentru ca trebuie sa fug acum, o scriu cand ma intorc. |
#17014
Posted 01 June 2017 - 12:55
cleopatra00, on 01 iunie 2017 - 12:27, said:
Ce conține salata ta? Portocală și lâmâie? Arată perfect. Aș face și eu una, cu somonul pe care îl am. Doar ouzo nu am. Poate îmi trimiți tu. Frunze de salata verde, ardei, ceapa, somon si da, este dreasa cu zeama de lamaie si portocala. Trimit si ouzo. Hai sa scriu si reteta de tarta cu orez. Ingrediente pentru blat: 125 g faina 1 pliculet de drojdie uscata 2 lingurite de zahar Un praf de sare 20 grame unt topit 2 oua batute 45 ml lapte caldut Pentru umplutura: 700 ml lapte 115 grame orez pentru desert 100 g zahar 2 lingurite esenta de vanilie 2 oua batute. Topping: 400 ml frisca 3-4 linguri zahar Fulgi mari de ciocolata. Aluatul se framanta pana devine suplu si nelipicios si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand e gata, se intinde intr-o tava pentru tarte si se gaureste cu furculita. Laptele se pune la fiert cu esenta de vanilie si se adauga orezul si zaharul cand incepe sa fiarba. Se fierbe la foc mic (se amesteca des pentru a nu se lipi orezul) pana cand orezul este gata si compozitia arata ca in pozele pe care le veti vedea in link. Se ia oala de pe foc si se amesteca compozitia cu ouale batute. Umplutura se toarna in tava peste blat si se coace la cuptor pentru 25-30 minute la 190 grade. Se orneaza cu frisca si ciocolata cand se raceste. Reteta am luat-o de aici, pun link pentru a vedea pozele, eu nu stiu sa explic prea bine chestii d-astea din lumea prajiturilor. |
#17016
Posted 01 June 2017 - 19:48
Un pateu gol si o panaramă de brânză topită goală,un castron de bors de legume gol ,un copan de pui prăjit ,50 g de brânză sărată si doi litri de bere rece.
|
#17017
Posted 02 June 2017 - 13:53
Mi-a ramas mamaliga de aseara.
Am prajit-o bine si am pus-o intre doua oua....!!!!! ochiuri cu mamaliga prajita.jpg 193.49K 50 downloads cleopatra00, on 01 iunie 2017 - 12:27, said: Doar ouzo nu am. Poate îmi trimiți tu. Daca nu gasesti la greci incearca Arak.la arabi...se aseamana foarte bine Edited by vio69a, 02 June 2017 - 13:47. |
#17018
Posted 02 June 2017 - 13:54
#17019
Posted 02 June 2017 - 14:29
Astia nudisti în buzunare )
Azi la 12 doi macroi fripti goi si un pahar de saramură...m ă gîndesc să mă duc să mai fur unu din oală că au adormit astia si ghiortăie matele în mine de foame.. |
#17020
Posted 02 June 2017 - 14:47
scaiba, on 02 iunie 2017 - 13:54, said:
Biftec tartar cu capere, pe pită de secară crocant+ prăjită-n toaster. care este rolul caperelor in biftec. sunt un pasionat al acestui fel de mancare, cu moderatie desigur, am incercat "variante" de pe la diversi, dar nu mi-au placut, am ramas la reteta clasica "traditional romaneasca" - carne, sare/piper, ceapa/castravete si galbenus de oo. punct. normal, pe paine prajita, de fapt, taiata feliute subtiri si cuptorizata. |
|
#17021
Posted 02 June 2017 - 15:19
r_murphy, on 02 iunie 2017 - 14:47, said:
... carne, sare/piper, ceapa/castravete si galbenus de oo... Ceapă nu mai pun de-o vreme, mă coafează mai bine usturoiul. Gălbenușuri da, (puneam și fulgi de gheață însă am renunțat și la ei). În schimb adaug o linguriță de de pastă de ardei (din cel iute, afli în Lidl). Caperele le-am pus fiindcă îmi parea cumva anost, voiam ceva diferit. Am ezitat oleacă la capere, da' schimbarea de aromă/gust/ritm m-a făcut să zâmbesc, de asta v-am scris și vouă... Data viitoare voi rupe monotonia cu măsline verzi umplute cu anșoa. |
#17023
Posted 02 June 2017 - 16:21
La's că îți amintești matale la vremea când rândunelele se transformă-n pinguini
|
#17024
Posted 03 June 2017 - 09:31
r_murphy, on 02 iunie 2017 - 14:47, said: care este rolul caperelor in biftec. sunt un pasionat al acestui fel de mancare, cu moderatie desigur, am incercat "variante" de pe la diversi, dar nu mi-au placut, am ramas la reteta clasica "traditional romaneasca" - carne, sare/piper, ceapa/castravete si galbenus de oo. punct. normal, pe paine prajita, de fapt, taiata feliute subtiri si cuptorizata. |
#17025
Posted 03 June 2017 - 09:53
recunosc ca-s nostalgic si retrograd si pina la ora actula nu cunosc gustul caperelor, desiiiiiii am auzit numai de bine despre ele. mi-am trasat de nenumarate ori sarcina mentala ca la proxima vizita la cumparaturi sa ahizitionez si un borcanel, dar a naibii fatalitate nu mi-am indeplinit sarcinile de plan pe motiv de batrinete sau mai stii, neamtul ala .. alzheimer .. dar sa revenim la caperele noastre. ii trasez sarcina de la partid si nevestii, care acum este in plin proces de creatie si productie cu una bucata oala cu ciorba radauteana / a' la grec, despre care voi reveni cu noi stiri intr-un breiching niuz
|
|
#17026
Posted 03 June 2017 - 14:12
#17027
Posted 04 June 2017 - 13:24
Cam asta a ieșit după ce am curățat oasele din supa de curcan de ieri:
IMG_2188.JPG 306.67K 61 downloads |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users