Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Realitatea HD.

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#1
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,753
  • Înscris: 07.04.2006

Sebastian Ghiță, patronul Asesoft, noul manager al postului Realitatea TV.

Consiliul de Administrație al Realitatea Media a semnat azi un contract de management cu Divizia Media a grupului Asesoft, compania condusă de Sebastian Ghiță, așa cum a relatat încă de aseară Evenimentul Zilei. Contractul în valoare de 75 de milioane de euro a fost încheiat pe o perioadă de cinci ani. Sebastian Ghița, patronul consorțiului Asesoft din Ploiești, ocupă locul 50 în Topul celor mai bogați români realizat de revista Capital.


Sebastian Ghița, patronul consorțiului Asesoft din Ploiești, ocupă locul 50 în Topul celor mai bogați români realizat de revista Capital. El a fost unul dintre principalii organizatori ai Congresului PSD din februarie, unde Victor Ponta a fost ales președintele social-democraților.

Negocierile dintre omul de afaceri Cristian Burci și Sorin Ovidiu Vîntu privind tranzacția postului Realitatea TV au eșuat aseară, au declarat pentru EVZ surse apropiate discuțiilor.

Sebastian Ghița, patronul consorțiului Asesoft din Ploiești, a fost unul dintre principalii organizatori ai Congresului PSD din februarie, unde Victor Ponta a fost ales președintele social-democraților. Omul de afaceri, care are relații apropiate cu secretarul general al PSD Liviu Dragnea, a finanțat de-a lungul timpului și PNL, și PSD, și PDL.

Sebastian Ghiță, locul 50 în Top 300 cei mai bogați români

Patronul grupului Asesoft, Sebastian Ghiță, ocupă locul 50 în Top 300 Capital. El are o avere estimată la 120-125 milioane de euro, este căsătorit și are un copil.

În vârstă de 31 de ani, Ghiță deține și poziția a treia în clasamentul făcut de revista „Capital” în ceea ce privește vârsta. Pe primele două poziții se află Andrei Lișinschi (25 de ani – 40 mil. euro) și Iustin Paraschiv (29 de ani – 55-65 mil. euro).

Potrivit Top 300 Capital, Sebastian Ghiță are afaceri în domeniul IT (recent a achiziționat acțiuni la Flanco), distribuție, producție, servicii, vinificație și imobiliare. Ghiță a intrat anul trecut și în alt domeniu de activitate - vinificație. Omul de afaceri, care deține Societatea Budureasa, s-a decis să facă din vin un business profitabil. După ce a lansat deja două game de vin premium, Ghiță vrea să facă turism în mijlocul podgoriei.

Afaceri profitabile

Grupul Asesoft, din care fac parte Asesoft Distribution, Asesoft International, Asesoft Net, Teamnet International, Asesoft Smart, 2kTelecom, a înregistrat în 2009 o cifră de afaceri de circa 300 milioane de euro, mai mult cu 100 milioane de euro față de anul precedent. O pondere importantă în cifra de afaceri a avut-o Asesoft Distribution, unul din primii zece jucători de pe piața locală de distribuție și IT&C. Astfel, magazinul on-line eMag a avut în 2009 o cifră de afaceri de 60 milioane de euro.

La jumătatea lunii septembrie, Iulian Stanciu și Sebastian Ghiță, acționari ai grupului Asesoft, au anunțat că vor investi în perioada următoare 4 milioane de euro pentru dezvoltarea businessului Flanco, după ce au preluat 60% din capitalul social al retailerului de electronice Flanco.

Realitatea TV, cel mai important activ din trustul media al lui Sorin Ovidiu Vîntu, este la un pas de a fi vândută. Scoaterea la mezat a televiziunii lui SOV ne-a fost confirmată de surse din interiorul trustului de presă "Realitatea- Cațavencu". În plus, însuși SOV a confirmat că mai multe firme sunt interesate de preluarea televiziunii din Casa Presei Libere.

Unul dintre motive pentru care Realitatea TV este pe cale de a fi vândută este datoria trustului de presă, cifrată în jurul sumei de 25 milioane de euro. Unul dintre cei care a fost aproape de preluarea televiziunii este omul de afaceri Cristian Burci, dar înțelegerea a picat aseară.

"Am primit nouă oferte"

Ceea ce se tot bănuia de la o vreme încoace, de când Sorin Ovidiu Vîntu a fost prins tot mai strâns în chingile justiției, a început să prindă contur: vânzarea postului Realitatea TV este tot mai probabilă. Informația a fost întărită și de apariția pe site-ul paginademedia.ro a unei declarații a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, care afirmă: "Am primit nu mai puțin de nouă oferte în această săptămână. Printre ele și cea de la Cristi Burci".

Petrișor Obae, cel care a introdus informația pe paginademedia.ro, a declarat pentru "Evenimentul zilei" că, deși avea mai de mult informația potrivit căreia Realitatea TV s-ar vinde, abia ieri i s-a confirmat negocierea dintre Sorin Ovidiu Vîntu și Cristian Burci.

Potrivit lui Obae, cei doi afaceriști s-au întâlnit vineri seara. Aceeași sursă ne-a declarat că Sorin Ovidiu Vîntu a mai spus: "E vorba de faptul că am primit oferte, nu că vreau eu să vând".

Dacă tranzacția dintre Vîntu și Burci se materializează, susțin aceleași surse, la conducerea postului ar putea fi numit Sorin Oancea, fostul director la Antena 3. Burci a declarat că nu comentează informația. În această seară, acesta a declarat doar că se află într-o ședință, iar până la această oră nu a mai răspuns la telefon.

O altă variantă: Nelu Iordache

Potrivit unor surse din interiorul trustului lui SOV, printre potențialii cumpărători ai postului Realitatea TV s-ar fi numărat și Nelu Iordache, miliardarul care deține compania aeriană Blue Air. Acesta a fost plasat pe locul al doilea într-o ordine a potențialilor cumpărători, spun surse din interiorul trustului. Iordache a negat însă că are intenția de a cumpăra postul de televiziune.

"Am contract de publicitate cu Realitatea TV și avem de pus la punct un nou proiect de promovare a companiei mele. Am fost de vreo câteva ori în ultima vreme acolo, dar nu sunt interesat să cumpăr postul", a precizat Iordache pentru "Evenimentul zilei".

Freciu: "Nu pot să vă spun dacă mâine sau săptămâna viitoare se va semna"

Președintele Consiliului de Adminisatrație al Grupului Realitatea-Cațavencu, Sorin Freciu, a precizat pentru "Evenimentul zilei": "Nu pot să comentez, în acest moment, niciuna dintre variante. Oricum, decizia vânzării nu îmi aparține. Știu că sunt mai multe oferte dar nu s-a concretizat nimic. Nici nu pot să vă spun dacă mâine sau săptămâna viitoare se va semna", a declarat Freciu.

Acesta a precizat că nu sunt frământări sau controverse legate de numele viitorului investitor. "Nu sunt discuții atât timp cât afacerea nu ține de noi, de cei din conducere", susține Freciu.


Sursa: http://www.evz.ro/de...-tv-910147.html

#2
musso

musso

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 27.06.2005
"Astazi, 25.10.2010, compania noastra a decis preluarea managementului grupului Realitatea Media. In acest mod, compania Asesoft, cunoscuta atat pe piata interna, cat si pe plan international pentru calitatea serviciilor informatice, vine in intampinarea nevoii Realitatea TV de retehnologizare in vederea trecerii la emisia HD (high-definition)", se arata intr-un comunicat al Asesoft citat de Mediafax.

Potrivit comunicatului, compania Asesoft va pune la dispozitia Realitatea Media atat sumele necesare acestui proces, cat si expertiza profesionala.

"Compania noastra va incerca astfel sa raspunda noilor provocari tehnice si editoriale pe care evolutia industriei media la nivel mondial le reclama. Asesoft este convinsa ca investitia de 75 de milioane de euro pe care o va face in decurs de cinci ani in modernizarea si dezvoltarea operatiunilor internationale ale Realitatea Media va reusi sa genereze o rata a profitului de circa 35%, rezultat peste media europeana a acestei industrii", se mai arata in comunicat.

http://economie.hotn...pul-asesoft.htm

#3
estropy

estropy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 22.02.2010
Realitatea HD - powered by Asesoft & PSD
pentru a viziona acest post, cumparati de la Flanco un televizor HD-ready

#4
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005

 estropy, on 25th October 2010, 13:39, said:

Realitatea HD - powered by Asesoft & PSD
pentru a viziona acest post, cumparati de la Flanco un televizor HD-ready
Pai Asesoft are vreo legatura cu PSD? Eu chiar ma asteptam la revenirea pe o linie neutra a postului, dpdv politic!

In aceste conditii ne asteptam ca si Money Chanel sa treaca la HD, odata cu Realitatea.

#5
GABBO

GABBO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,028
  • Înscris: 02.05.2006

 Lyvyoo, on 25th October 2010, 14:16, said:

In aceste conditii ne asteptam ca si Money Chanel sa treaca la HD, odata cu Realitatea.

Ar fi foarte bine sa faca trecerea in HD a canalelor Cinestar.

#6
duculeana

duculeana

    Erou de sacrificiu

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,889
  • Înscris: 08.10.2006
Cica omul e cu PSD, ramane de vazut daca se va implica in politica editoriala a televiziunii. Ce de la Realitatea FM spuneau az-dimineata ca nici vorba de asa ceva, fiecare prezentator are dreptul la propria opinie. Spre binele lor sper sa fie asa ca sa-si pastreze in continuare audienta.

#7
musso

musso

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 901
  • Înscris: 27.06.2005
80% din profitul Realitatea Media va reveni Asesoft, iar 20% - Realitatea, a spus luni, pentru HotNews.ro, Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie al Realitatea Catavencu. Acesta a precizat ca negocierile cu Asesoft "au loc de mai mult timp, de cateva luni", iar contractul ar putea fi extins si la alte entitati din grup, precum F5.

Sorin Freciu pentru HotNews.ro:

    * Contractul de management a fost semnat intre Asesoft International si Realitatea Media (ce detine Realitatea TV, The Money Channel, Realitatea FM, Radio Guerrilla - n.r.)
    * Despre cum ar urma Asesoft sa recupereze investitia de 75 de milioane de euro: "Cand am parafat contractul ne-am gandit la profit. Profitul urmeaza sa revina 80% Asesoft si 20% Realitatea Media. Consideram ca putem sa obtinem profit"
    * "Negocierile au loc de mult timp, de cateva luni".
    * "E un contract semnat intre Consiliul de Administratie al Realitatea si Asesoft. Consiliul de Administratie nu poate discuta, nu isi pune problema sa discute schimbari de actionariat, care, drept urmare, nu fac obiectul acestui contract.
    * In privinta extinderii contractului la entitati ale grupului Realitatea Catavencu, altele decat Realitatea Media - precum divizia online a grupului, F5 - "exista orice posibilitate. Vom vedea in perioada urmatoare. Realitatea Media fiind o structura complexa, nu a fost efectiv timp pentru discutarea altor entitati. Vom vedea in lunile urmatoare"
    * Un reprezentant al lui Sebastian Ghita va intra in Consiliul de Administratie alaturi de mine si de Dragos Nedelcu, vicepresedintele CA. Va fi convocata o adunare generala si vom stabili atunci.
    * "Am convenit cu ceilalti sa nu vorbim nimic, pentru moment, despre extinderea regionala, care este un proiect complex, nu este inca public".

http://economie.hotn...pul-asesoft.htm

#8
Tavy88

Tavy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 22.09.2010
Sa se relanseze , odata cu aceasta,  si postul TeleSport care a cam murit in ultima perioada ajungand sa dea meciuri in reluare si darts seara?...

Sa speram ca va face treaba buna acest manager care se pare are resurse destule.

#9
djmaxx

djmaxx

    Tehnicus20

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,183
  • Înscris: 15.07.2005

 Tavy88, on 25th October 2010, 22:26, said:

Sa se relanseze , odata cu aceasta,  si postul TeleSport care a cam murit in ultima perioada ajungand sa dea meciuri in reluare si darts seara?...

Sa speram ca va face treaba buna acest manager care se pare are resurse destule.


ce sa mai relanseze frate telesportul? ca numai are nici macar un sg angajat telesportul i-au bagat pe toti in somaj! de 2 luni merge un serrver cu cateva materiale care ruleaza la nesfarsit sau pana crapa serverul :) ca nu poate intra nimeni acolo ca ts e dator vandut in curand se scoate totul la vanzare la licitatie:)asa ca luati-va gandul de la ts ca numai invie

#10
acabes

acabes

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 166
  • Înscris: 18.01.2009

 musso, on 25th October 2010, 18:47, said:

80% din profitul Realitatea Media va reveni Asesoft, iar 20% - Realitatea, a spus luni, pentru HotNews.ro, Sorin Freciu, presedintele Consiliului de Administratie al Realitatea Catavencu.

http://economie.hotn...pul-asesoft.htm
Cred ca mai degraba tot profitul va reveni PSD

#11
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,793
  • Înscris: 28.11.2005

 Lyvyoo, on 25th October 2010, 14:16, said:

Pai Asesoft are vreo legatura cu PSD?

Da!

#12
msn2

msn2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 25.04.2008
soft astia au bagat acu 2 ani un purcoi de bani la base in curte... psd-isti curati.
da au dat si la psd.

#13
estropy

estropy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 22.02.2010
Nu exista entitate cu putere financiara atat de mare care sa nu fie legata intr-un fel sau altul de politica romaneasca.
Altfel, nu aveau cum sa faca atatia bani. Bugetul statului roman i-a "sponsorizat" pe toti, intr-un moment sau altul.

Daca Asesoft vrea profit, atunci sa aduca manageri buni, realizatori buni si promovare la greu (inclusiv outdoor) plus o relansare spectaculoasa (eventual si rebranduire).

#14
unchiujim

unchiujim

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,294
  • Înscris: 01.04.2007

 estropy, on 26th October 2010, 13:10, said:

Nu exista entitate cu putere financiara atat de mare care sa nu fie legata intr-un fel sau altul de politica romaneasca.
Altfel, nu aveau cum sa faca atatia bani. Bugetul statului roman i-a "sponsorizat" pe toti, intr-un moment sau altul.

Daca Asesoft vrea profit, atunci sa aduca manageri buni, realizatori buni si promovare la greu (inclusiv outdoor) plus o relansare spectaculoasa (eventual si rebranduire).
profit nu vor scoate in veci din realitate tv. de la sta DA ... :naughty:

#15
Lyvyoo

Lyvyoo

    Membru espressoman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,402
  • Înscris: 10.01.2005
Daca vor continua sa aiba tenta politica favorizanta clar ca profitul din publicitate va fi dezamagitor. In schimb cel venit din alte surse obscure e posibil sa creasca vertiginos...

Nu imi doresc decat sa intre PRO-ul pe segmentul de stiri. Insa neavand bani nu cred ca se va intampla prea curand! Au potential mare, mai ales daca izoleaza la anumite ore jurnalele morbide, au scule HD, au oameni de talk show si reportaj...banii sa vina si licenta de la CNA!

Edited by Lyvyoo, 26 October 2010 - 22:06.


#16
estropy

estropy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,676
  • Înscris: 22.02.2010

 Lyvyoo, on 26th October 2010, 23:02, said:

Daca vor continua sa aiba tenta politica favorizanta clar ca profitul din publicitate va fi dezamagitor. In schimb cel venit din alte surse obscure e posibil sa creasca vertiginos...

Nu imi doresc decat sa intre PRO-ul pe segmentul de stiri. Insa neavand bani nu cred ca se va intampla prea curand! Au potential mare, mai ales daca izoleaza la anumite ore jurnalele morbide, au scule HD, au oameni de talk show si reportaj...banii sa vina si licenta de la CNA!
da, media pro ar fi putut cumpara realitatea de la vantu, dar nu au in plan deschiderea unui post de stiri
mie imi pare rau ca nu sunt mai multe stiri internationale, din diferite domenii, nu doar cel politic, iar realitatea si antena3 fac toata ziua sezatori in care se vorbeste despre nimic

#17
scorpyo

scorpyo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,460
  • Înscris: 14.01.2008
Cica Realitatea TV  nu ar fi obtinut INCA,aprobarea prelungirii licentei actuale, de la CNA

...Aceasta urmand a fi discutata intr-o sedinta ulterioara

WTF?  :D

LE: Scuze,acum am vazut ca e deschis un topic pe tema asta... mea culpa :peacefingers:

Edited by scorpyo, 27 October 2010 - 09:36.


#18
mtest

mtest

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,957
  • Înscris: 13.06.2002
Profitabilitatea inseamna a deveni o copie proasta a Antenei 3?
Sa zicem ca nu ma pricep.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate