Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Pareri Freza de zapada?

- - - - -
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#37
Iuliaparda

Iuliaparda

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 84
  • Înscris: 19.02.2014
Dar de asta ce ziceti?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/tSUDxN5z8eE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#38
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Merge cand e zapada mica si cand ai unde sa o dai deoparte. Ce te faci cand ai vreo 20 cm si nu ai decat cativa m latime? Si fac pariu ca nici jucaria aia nu e sub 3 mil...

#39
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Ma intrebase un coleg cum ma impac cu freza (de zapada, nu asta de pe cap Posted Image ). Postez aici un mic review (ce i-am scris si lui pe pm):

Deci, sa incepem cu partile bune:
++++++ pret foarte bun pentru ce stie sa faca!!!
+ ce ii dai sa faca, aia face. Intra in maxim 40 cm de zapada, daca e pufoasa, pur si simplu o impingi fara sa opuna rezistenta, arunca zapada pana in 10 metri, dai hornul in ce parte vrei si duce zapada fix acolo.
+ rade pana la ciment/iarba, are o lama de plastic in fata si niveleaza fain de tot, juri ca e maturat.
+ daca zapada e mai "batura" (adica apoasa sau inghetata) si nu dovedeste, ii dai sa "urce" pe la jumatatea grosimii si o zboara fara doar si poate.
+ arunca inclusiv pietre, daca le prinde in zbaturile de cauciuc panzat. In caz ca se strica, se inlocuiesc usor (adica le pui in caetva minute, singur, trebuie doar niste material similar). Nu se strica daca prinde pietrele, fii fara grija.
+ porneste la turatie maxima instantaneu.
+ nu ai cum sa o pornesti accidental, sub nicio forma. Un copil nu o poate opera decat cu mare greutate.
+ se curata usor de zapada.
+ e aproape complet din plastic, deci nu cred sa rugineasca usor.
+ manerul e reglabil, eu l-am setat pe cea mai inalta pozitie (daca mai avea cativa cm in plus, nu ma suparam, am 1,82).
+ se potriveste cu orice priza simpla tip mama (am luat una de genul asta http://www.dedeman.r...capac-9696.html ), din complet din cauciuc, pare ok pentru ce o sa ii dau de facut (freza are motor de 2 kw, totusi). Ii trebuie cablu de 2,5 mmp, cu sau fara impamantare (eu am fara, vad ca nu m-a zgaltait pana acum).
- greutate redusa, usor de manevrat.
De rau (sau se putea si mai bine):
- cat cablu are, atat te poti plimba cu ea. Eu am unul de 30 m, imi ajunge fara probleme.
- face galagie, e recomandat sa porti casti antifonice, dar si ochelari (daca bate vantul, ibi baga zapada in ochi, depinde cum dai cu hornul).
- latime/inaltime de lucru relativ mici, dar pentru curtea de cca 80-100 mp cat am eu (plus carari prin spatele ei, pana la lemne si caine)- e ok.
- garantie mica (2 sau 3 ani, la cat e folosita, putea fi de 5 ani).
- ghid de asamblare oarecum tampit, daca o iei la viteza, nu-ti iese prea usor (am stat jumatate de ora, pe un frig cumplit, imi inghetau mainile; romanul e oricum mai destept ca manualul, asa ca o scurta lectura nu face rau deloc).
Cam atat. Nu am apucat sa o folosesc decat de cateva ori asta iarna, ca dupa ce am luat-o nu prea au mai fost zapezile lui peste (pana sa o iau, am facut munti in curte, cu lopata). In orice caz, sunt incantat de ce poate sa faca jucaria asta, ma asteptam sa fie de slaba calitate, dar m-am inselat. Jetul de zapada (daca e in sarcina) duce pana in 10 metri, o distanta absolut bestiala, daca ne gandim la cat costa. Abia astept sa o pun la munca din nou, curtea ramane ca maturata dupa ce termin treaba. Nu va luati cu zbaturi din plastic, dati banii de pomana. Avand in vedere ca e single-action (adica are doar zbaturi/melc), nu are inca o paleta pentru a arunca zapada, se misca foarte bine. Spre deosebire de una pe benzina, nu are aceeasi putere si nici nu ai autonomie de lucru mare. Dar nu puti a benzina dupa ce termini treaba, nu ai grija uleiului si a pornirii. SI sa nu uitam ca una pe benzina costa de minim 4 ori mai mult. Face treaba foarte buna, mai buna decat asta electrica, insa eu unul is extrem de multumit.

Aviz amatorilor, acum e 399 lei http://www.praktiker...apada-electrica .

Edited by Lucian_M, 06 November 2014 - 21:52.


#40
sorrynellul

sorrynellul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.11.2014
Lucian, foarte util si cuprinzator raspunsul tau. am totusi o rugaminte, la praktiker.ro zice doar de inaltimea de lucru, de aproximativ 30 cm, latimea cam care ar fi? ca nu este trecuta in descrierea produsului. Zici ca lucreaza bine? singurul inconvenient ar fi cel legat de cablu. Pe de alta parte, ar mai fi oferta buna si la freza pe benzina, acum de black friday este la emag o freza HECHT de 3.5cp pe benzina la 800 de lei, ce nu imi convine mie este ca are latimea de lucru de doar 36 cm, am mai gasit la alt magazin la 1.100 lei alta freza de 4cp cu latimea de lucru de 50 cm, dar pretul este ... mult mai mare decat cea de la praktiker - sunt incantat de descruerea facuta de tine, dar am totusi rugamintea sa imi spui si la ce latime lucreaza, cat cuprinde cu o tura. Multumesc pentru raspuns. toata stima!

#41
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Mã bucur cã le sunt de ajutor unor colegi. Imediat trag o turã pânã la magazie si mãsor cotele de lucru. Revin.

45 cm lãțime si 29 înãlțime.

Edited by Lucian_M, 22 November 2014 - 18:56.


#42
sorrynellul

sorrynellul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.11.2014
Multumesc frumos domnule Lucian, sunteti foarte amabil. Cred ca la pretul asta este suficienta pentru mine ... locuiesc in Giurgiu, la curte. Am de facut o carare lunga de aproximativ 50 de metri de la poarta pana la intrare in casa si de aici pana la ograda animalelor. Intrarea in casa este undeva la jumatatea celor 50 de metri. Aici dispun si de o priza exterioara. latimea potecii ar fi de un metru. aaa ar mai fi si fro7-8 mp in fata portii pentru parcarea masinii. Deci de recomandat un cablu de fro 30 de metri cu stecher si cupla. In total freza plus cablul m-ar duce la 500 de lei. Ies ceva mai ieftin decat cu cea pe benzina si mai stau si fara grija consumabilelor si a intretinerii, singurul inconvenient ar fi  ... cablul. Inca o data va multumesc pentru promptitudine. Sper sa o cumpar chiar zilele astea, am sa va tin la curent. O seara placuta in continuare, tuturor!

#43
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Ma bucur ca am putut fi de ajutor!
Sa nu se cumpare prelungitor gata facut, cel mai bine se ia cablu de 2,5 mmp, stecher si priza mama pe fir, varianta din cauciuc (parca am scris intr-o postare). Prelungitorul portocaliu de la practiker e o gluma proasta, este extrem de fragil, nu are fir mai gros de 1 mmp.

#44
wmihaiw

wmihaiw

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 25.11.2014
Bine v-am gasit!
Locuiesc langa Iasi intr-o zona impadurita, cu acces difici - drum pietruit si in panta. Un vecin si-a luat o freza de zapada wolfengarden senilata - buna si nu prea, adica dificil de manevrat, iar in panta trebuia ajutata. Mai avea una mai mica, wg 153sf - asta este foarte manevrabila, insa nu arunca suficient de departe. Ce mi-am zis, hai sa caut una de acelasi calibru, dar cu motor mai mare. Am gasit in Dedeman o Stiga Prisma Bazic, motor B&S, puternica si manevrabila. Am pus-o la treaba, am curata cam 700m liniari si 3 latime. Asta se intampla sera. A doua zi mi-am gasit treaba si prin curte, ocazie in care am observat 2 sparturi in protectia melcului - in spatele axului care se invarte este o protectie care nu este din metal, ci dintr-un plastic ordinar , casant. Dupa cateva telefoane si agitatie, m-am consolat si in privinta garantiei, adica nu intra in ea componenta de plastic. Am fost indrumat sa cumpar componenta cu aproximativ 600 lei, intreaga freza costand 2200lei. Bineinteles ca nu am dat curs sfatului, mai ales ca daca o cumparam era tot din acelasi plastic ordinar. Am peticit-o cu tot felul de chestii, am avut noroc ca iarna trecuta nu a fost multa zapada. Am incercat sa gasesc un meserias sa o confectioneze din tabla - carcasa are o forma destul de complicata si greu de replicat. De turnat, nu am gasit in Iasi. Am incercat sa o ramforsez cu fibra de sticla, dar meseriasul mi-a zis ca solutia topeste plasticul. Acuma am ramforsat-o cu folie de aluminiu si bitum ( se foloseste la izolatii pt acoperisurii), am mai dat si cu flacara pe deasupra - poate poate o face mai bine contact).
Pe mine nu ma dau banii afara din casa, de aceea sunt foarte suparat pentru teapa care am luat-o! Mai ales ca mie chiar imi trebuie scula, trebuie sa ajung la serviciu la ora fixa, am nevoie de acces. Imi lua cam 7 ore la lopata sa-mi deblochez drumul, cu freza rezolvam in 2 ore. Am ales freza asta, deoarece este destul de usoara, pot sa o scot si sa o bag usor intr-o magazie. Senilata vecinului are 90kg si o tine in garaj, nu trebuie sa coboare si sa urce scari.
Luna asta am vazuta aceeasi freza Stiga Prisma Bazic redusa de la 2200lei la 1700. Daca este cineva tentat de oferta, sa cantareasca bine ce am scris aici. Pacat de motor, care este bun, designul este ok, este manevrabila. Probabil ca au creat-o doar pentru cei care au alei betonate perfect plane si  zapada fara gheata. Iar servicele Stiga din Bucuresti - faci riduri multe incercand sa expui problema!
Cum vad freza ideala, din pmv? Usoara, maximum 45k, motor minim 4hp, autopropulsie prin impingere (cele cu viteze nu au nici o eficienta in panta - impingi mai mult la una autopropulsata decat la una cu propulsie generata de axul melcului), carcasa metalica, inclusiv tunul de zapada, care apropo, mi-am adus aminte ca si asta e crapat la Stiga Prisma Basic. Manere incalzite, manivela pentru tun, automatizare pornire, far - astea sunt alintaturi pentru oameni care vor sa se distreze curatind zapada, la mine e chestie de supravietuire! Si nu te poti baza ca pretul face diferenta la calitate - am vazut scule foarte scumpe, dupa ce au iesit din garantie - ceau! Poate stie cineva de vreo firma care face freze de zapada si pentru amarasteni, care nu-si permit sa schimbe scula o data la 2 ani.

#45
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006
Eu ieri am luat-o pe asta. Sper sa isi faca treaba si sa merite banii.

http://www.praktiker...1q-cu-tractiune

#46
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
A dat cineva cu o "single stage" pe teren cu pietris ? Eu am drumul exterior cu piatra marisoara(de genul celei pe care o pun cei de la drumuri sub asfalt ) ! Se poate "da" cu un single stage ridicand putin din maner "lama" ???

#47
sorrynellul

sorrynellul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 22.11.2014

 Lucian_M, on 22 noiembrie 2014 - 19:55, said:

Ma bucur ca am putut fi de ajutor!
Sa nu se cumpare prelungitor gata facut, cel mai bine se ia cablu de 2,5 mmp, stecher si priza mama pe fir, varianta din cauciuc (parca am scris intr-o postare). Prelungitorul portocaliu de la practiker e o gluma proasta, este extrem de fragil, nu are fir mai gros de 1 mmp.

Salutari tuturor, am reusit sa ajung la Praktiker si am cumparat freza electrica de mai sus, in valoare de 400 Lei. Am  cumparat separat din Dedeman cablu de 3*1.5 si cupla + stecher ambele cu IP44. Am montat freza, adica am pregatit-o de lucru destul de usor si repede, citind inainte instructiunile de montare. I-am facut proba la rece, pentru ca deocamdata nu a nins in Giurgiu. Functioneaza, e OK, face si ceva zgomot ... face zgomot destul de tare. Are o latima de lucru de 45 cm, iar inaltimea de 30, exact asa cum a spus si Lucian.
Acum, ce pot sa zic ... Let it snow! si apoi revin cu impresii

#48
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Cica la mine acasa am 15 cm de zapalete, abia astept sa ma intorc si sa ma jucaresc un pic cu freza. A nins ieri de a rupt.

#49
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Ajuns in noaptea asta acasa, vreo 15 cm de zapad ain curte. Scos freza, pus prelungitorul si da-i! Nu am prins decat o gramada de pietroaie si o cutie de tabla. Merge blana, zapada zbura de jurai ca viscolea. Am facut curtea BEC!

#50
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Si de la pietroaie nu s-a spart nimic ?

#51
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Nu, ca am evitat sa trag in geamuri :D. Iar in "gura" frezei e doar plastic dur si cauciuc pe metal. Asteptam urmatoarea zapada :D.

#52
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

 Lucian_M, on 04 decembrie 2014 - 17:01, said:

Nu, ca am evitat sa trag in geamuri Posted Image. Iar in "gura" frezei e doar plastic dur si cauciuc pe metal. Asteptam urmatoarea zapada Posted Image.
Ma interesa "elicea" si "tubul de evacuare" ! Am inteles....e rezistenta !

#53
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
O sa le examinez mai cu atentie, insa nu cred ca au probleme, pare un plastic destul de rezistent.

#54
rhdghdhs

rhdghdhs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,462
  • Înscris: 22.05.2011
cata zapada aveti voi de investiti bani in astfel de scule? Eu iarna trecuta in banat nici  nu am vazut culorea zapezii...

Edited by rhdghdhs, 04 December 2014 - 19:30.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate