Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Convectoare electrice sau nu ?

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
tenoztz

tenoztz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 12.12.2001
Salut.
Vine (a venit ) iarna si apare din nou problema caldurii in minunatele blocuri bucurestene racordate la RADERT sau care o mai fi.
Pe scurt trebuie sa gasesc o solutie alternativa de incalzire.
Din start pica centrala. Apartmentul are o forma foarte complicata, 100 de usi si ar insemna sa daram jumate din casa plus ca o sa stau cu toate tevile aparente pe langa tavan.
Din ce am citit pe ici pe colo cele mai convenabile par convectoarele. Convectoar, nu aeroterma!
Am vazut 2 tipuri: cu stocare de caldura si fara.
Ma intereseaza daca stie cineva mai multe despre fiecare, daca merita sau nu ca raport randament / cost curent. Dimensionarea mi-o fac singur, insa ma intereseaza daca sunt ok au ba. Sa nu ajung totusi sa platesc 100000/luna.
merci

Edited by anaki, 07 October 2010 - 13:30.


#2
_bcristian_

_bcristian_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 31.12.2006
1. randamentul (real, nu inchipuit) al aproape tuturor sistemelor electrice de incalzire este acelasi, adica foarte aproape de 100%. Diferentele intre cea mai ieftina aeroterma si cel mai scump convector (sau mai rau, centrala electrica) sunt dpdv al randamentului practic nule. Desigur, sunt celelalte aspecte - fiabilitate, cost, aspect, usurinta de utilizare.
2. cele cu acumulare au avantajul de a putea fi "incarcate" noaptea - desigur acesta este un avantaj doar daca treci la un astfel de plan tarifar. Ia in calcul insa ca toti ceilalti consumatori o sa coste mai mult ziua.
3. nu stiu cazul tau, dar in general apartamentele au puteri instalate mici, de 6-9KW, adica total insuficient pentru incalzire electrica ca sistem de baza.

#3
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
o izolatie serioasa la apartament si cateva calorifere cu ulei cred ca ies bine (sunt ieftine)
se ia in calcul ca nu vor fi folosite decat cateva saptamani pe an, pana porneste radet-ul;

#4
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Daca vrei cu stocare de caldura: ai contract (si implicit contor) cu tarife multiple in functie de ora zilei (ca altfel nu e nici o diferenta)?
Nu stiu ce vrei sa spui cu 100.000 pe luna, vrei sa spui 10 RON? Nu de alta da 1 kWh parca era 0.4 RON (aprox, functie de contract, etc). Asta inseamna 25 kWh pe luna in 10 RON - adica mai putin de 1kWh pe zi, adica o scula de aia de 1kW functionind 1h. Daca e acceptabil bine, daca nu iarasi ghinion...

Problema cu incalzirea electrica la apartament n-a fost neaparat puterea instalata ci pretul. Nu ai pierdere 1kW nici macar la apartamente de peste 100 m^2 (iar la apartamentele mari ai circuite multiple de 16-25A deci nu-i asa mare problema). Problema e pretul, chiar si la o medie de 1kW ai la 0.4 RON suma de 288 RON pe luna. Nu vorbesc de puteri mai mari...

#5
tenoztz

tenoztz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 12.12.2001
merci de raspunsuri.
o iau pe rand la fiecare:
@f300
1000000 aia reprezentau o suma astronomica. Era din burta.
In cazul cel mai rau la tarif fix si o putere de 1KW la masinarie am calculat 31zile*20 ore/zi * .4 RON = 248 RON/luna. Intradevar e scump, dar asta iarna in ianuarie-februarie am platit cam 4 mil/luna in conditiile in care super RADET dadea caldura pe sponci si in casa aveam caloriferele calai. Nu ajungeam la 20 grade desi am geamuri foarte bune si o camera care e pe colt e izolata la interior cu polistiren de nu-stiu-care..care era maismecher acu 3 ani.
Si apartamentu are 2 camere, 47 mp...deci nu e hala. De asta cred ca rezolv problema doar cu un convertor din asta.


@aeon
calorifere nu. Si cap la cap oricum iese un consum mai mare decat la varianta mea.Fiecare calorifer are ~1kw. Nu cred ca fac mare scofala cu inertia la temperatura. In plus ma fac cu mobila in plus in casa.

@_bcristian_
am instalatia refacuta si tine bine merci destul de mult. Deci nu asta e problema.

Ramane valabila intrebarea : merita au ba convertoarele astea? Si daca da, merita diferenta foarte mare intre cele cu stocare si cele fara? (Alea cu stocare ajung pe la 2000 RON...)


merci

#6
adipit

adipit

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 05.05.2007
de 3 zile tot incerc sa incalzesc o camera de 12mp, am incercat cu un calorife rmic pe ulei, praf, azi am incercat cu o lampa pe halogen, cta de cat ok, mai am sa incerc convector. caut ceva cu cronotermostat sau macar cu termostat, ori sa tina temperatura in camera ori s ail programez sa pornesca cu o ora inainte sa ajung eu la birou.
in alta ordine de idei ma puteti sfatuii care este cel mai bun plan tarifar la energie electrica? nu ma descurc cu siteul anre, nu stiu ce inseamna cu rezervare, monom, fara rezervare , cu consum inclus, etc. trebuie sa imi aleg un plan tarifar si nu stiu ce

#7
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 17.03.2009

 tenoztz, on 7th October 2010, 14:19, said:

Ramane valabila intrebarea : merita au ba convertoarele astea? Si daca da, merita diferenta foarte mare intre cele cu stocare si cele fara? (Alea cu stocare ajung pe la 2000 RON...)
merci
Cele cu stocare merita daca iti faci un contract cu tarif diferentiat pe intervale orare.

#8
tenoztz

tenoztz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 43
  • Înscris: 12.12.2001

 anaki, on 7th October 2010, 15:35, said:

Cele cu stocare merita daca iti faci un contract cu tarif diferentiat pe intervale orare.

oke. Ma cam sperie pretul. De aia vroiam sa stiu daca are cineva si le-a probat pe propria piele. Ca incercari de 2000RON...mai usor cu ele :)

#9
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 17.03.2009

 tenoztz, on 7th October 2010, 14:45, said:

oke. Ma cam sperie pretul. De aia vroiam sa stiu daca are cineva si le-a probat pe propria piele. Ca incercari de 2000RON...mai usor cu ele :)
Daca este bine izolat apartamentul,si treci pe tarif diferentiat,costurile vor fi acceptabile.
1600-lei vechi/kwnoapte

#10
harif

harif

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 06.10.2009
@adipit

@si toti ceilalti

eu folosesc un calorifer electric cu ulei. date tehnice ar fi ....hm... nici nu mai stiu, undeva in jur de 1200W? e vechi de cel putin 20 de ani, facut la targu mures aparatu'.
booon...
zilele astea cat a fost mai frig si in bucuresti, l am avut pornit la fii mea in camera, dimensiuni de 12-14 mp. a stat pornit vreo 7-8 ore pe zi, inchis in perioada zilei, astfel: primele 60 min pornit cam la trei sferturi butonul termostat, apoi coborat la putin peste sfert in restul timpului.
temperatura obtinuta a fost de 22-25 grade. daca tineam si usa inchisa nu poti sta in incapere.
peste o luna o sa fac bilantul sa vad cu cat e plusat la curentul electric.

temperatura se mentine acceptabila si pe timpul zilei cat este oprit aparatul.

bine de stiut: fiind pe ulei, daca l mananca rugina (cum am patit eu) curge. caz in care trebuie aruncat si luat altul, sau alt tip de aparat de incalzire.

urmaresc cu interes discutiile despre aceste convectoare, ma intereseaza ptr ca anul acesta cheltuielile cu intretinerea vor fi exagerat de mari. ganditi-va ca fata de 2009 cand trebuia sa suportam 20% din val. totala a facturii radet, anul acesta prin bunavointa guvernului vom suporta 30%.
la asta se va adauga si valoarea Gcal care in ciuda a ceea ce a spus oprescu, cu siguranta va fi mai mare.

socoteala mea a fost in felul urmator: iarna trecuta valoarea cea mai mare a facturii de intretinere a fost de 390 lei. scazand valoarea ei intr o luna de vara, adica 140 lei, inseamna ca ptr caldura am platit maxim anul trecut 250 lei.
prin marirea de mai sus de care am amintit, am facut o estimare oarecum empirica a cresterii, dar care cred ca totusi se va arpopia de realitate de 70-100 lei. total caldura: 250 + 70-100 = 320-350 lei. total intretinere: 450-500 lei. sigur aceasta va fi suma la care se va ridica in final in aceasta iarna.

asadar la un cost de 300-350 lei ptr caldura ma intereseaza orice alta alternativa.
deci chiar si un convector pornit 20 ore pe zi duce la 280 lei pe luna, tot mai ieftin, dar asta inseamna ca spatiul de incalzit are pierderi excesive de caldura ce trebuiesc remediate. la 10 ore pe zi aparat pornit, cred ca sumele vb., 140 lei pe luna.

#11
dradis

dradis

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 891
  • Înscris: 27.08.2009

 _bcristian_, on 7th October 2010, 14:32, said:

nu stiu cazul tau, dar in general apartamentele au puteri instalate mici, de 6-9KW, adica total insuficient pentru incalzire electrica ca sistem de baza.
Eu ma incalzesc electric deocamdata inclusiv apa calda, si am grija sa nu depasesc 5-6kwh ca altfel se arde siguranta de pe scara. Probabil se poate face cu management electronic dar noi cand bagam ceva in plus in prize ne asiguram ca oprim altceva, nu e mare deranj. Am 24 de grade in caldurosul meu apartament.
Pana acum am testat aerul conditiont, caloriferul electric, lampi cu halogen, convector. Toate au avantaje si dezavantaje:
- aerul cond nu merge la temperaturi foarte scazute si face un zgomot usor deranjant, altfel randamentul e cel mai bun din toate;
- halogenul, face multa lumina deci nu poate fi folosit noaptea in camerele de dormit;
- convectorul usuca aerul cel mai mult din cate am observat;
- favoritul ramane caloriferul pe ulei chiar am un "whirpool" pe care il folosesc de 10 ani, imi place ca are termostatul foarte sensibil astfel incat nu apar variatii de temperatura in camera cum se intampla cand folosesc aerul sau convectorul.
Convectoare din astea de perete am vazut in niste poze la un prieten in occident, dar nu se baseaza pe le si-a pus sobe misto pe lemne din piatra si sticla.

Edited by dradis, 11 October 2010 - 10:40.


#12
adipit

adipit

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 05.05.2007
si mie imi plac caloriferele pe ulei, mai nou sunt unele si cu convectie cica 30% mai eficiente, am gasit o supe rpromotie in prakktiker, am luat un convector chinezesc la 130 ron, are: termostat(il pun sa tina 23 grade in camera si atat tine), telecomanda, 2 rezistente una de 1000w si una de 1200w, timer, il pot programa sa mearga o ora 2 4 sau 8.
pentru pretul care lam dta pe el ma declar super incantat, termostatul acesa de camera fiind ce cautakm cel mai mult. daca o sa usuce aerul inca nu stiu, probabil pun un lighean cu apa pe langa el.
am si un calorifer mic de targu mures pe ulei cu termostat fin dar nu stiu cat egrade sunt cate grade tine, daca as fii luat calorife rp e ulei era bun unul cu cat mai multi elementi, se incalzeste greu dar o data incalzit mai cupleaza doar din cand in cand.
ma declar multumit de convector desi consider ca mai bun este caloriferul pe ulei, dar ucm nu locuiesc acolo si am nevoie doar cand ajung sa bage repede caldura, e mai bun convectorul.

#13
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Nu poate un calorifer (sau orice scula "continuta in camera") sa-ti dea randament mai mare cu 30%, practic toate au randament 100%; caldura e o forma degenerata de energie si tot ce maninca din priza se transforma in caldura mai putin pierderi absolut nesemnificative total teoretice gen evaporarea metalului din care e facut obiectul sau parazitii electromagnetici (eventual inclusiv lumina) care iti ies prin pereti/geamuri si de fapt se transforma in general tot in caldura in final.

#14
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,628
  • Înscris: 06.03.2005
Cel mai eficient imi pare aerul conditionat.
La mine pe incalzire consuma 750W/h si produce 10 000 BTU.
Practic incalzeste puternic foarte rapid aerul chiar si in mod silentios.Singulele lipsuri ar fi ca produce un usor curent de aer si binenteles usuca aerul.
In specificatii se precizeaza ca nu functioneaza sub -15 grade la unitatea externa.

#15
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Ca o regula simpla pentru necunoscatori o formula de urmat: nu exista NIMIC masurat in W/h. Da, poti sa faci constructii ipotetice gen "viteza de variatie a puterii" ca sa fie masurate in W/h si sa aibe vreun rost in vreo documentatie obscura. In practica nu o sa intilniti asa ceva.

Da, sistemele pompa de caldura (aer conditionat, frigider deschis spre inafara, etc) care schimba caldura cu exteriorul pot avea randament considerabil peste 100% daca consideram raportul dintre cita energie capata camera incalzita si cita energie electrica consumi.

#16
anaki

anaki

    IES-CONSULTANTA DE SPECIALITATE

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,260
  • Înscris: 17.03.2009

 f300, on 12th October 2010, 12:54, said:

Ca o regula simpla pentru necunoscatori o formula de urmat: nu exista NIMIC masurat in W/h. Da, poti sa faci constructii ipotetice gen "viteza de variatie a puterii" ca sa fie masurate in W/h si sa aibe vreun rost in vreo documentatie obscura. In practica nu o sa intilniti asa ceva.
Da, sistemele pompa de caldura (aer conditionat, frigider deschis spre inafara, etc) care schimba caldura cu exteriorul pot avea randament considerabil peste 100% daca consideram raportul dintre cita energie capata camera incalzita si cita energie electrica consumi.
Energia electrica se masoara in watt x ora.Si in practica  se foloseste la precizarea productiei sau consumului de energie electrica.

Edited by anaki, 19 October 2010 - 16:37.


#17
plimbaretul

plimbaretul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,854
  • Înscris: 12.05.2006
are cineva aeroterma DeLonghi ? As vrea sa cumpar asa ceva si as dori un feedback de la cei care un asemenea aparat. Ma intereseaza pentru 2 scopuri: ventilare baie pentru uscare/eliminare aburi si respectiv pentru usoara incalzire dormitor/camera bebe.

#18
geo1975g

geo1975g

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 14.12.2010
Despre incalzire eficienta... mai bine zis ce iti permiti! Personal am incercat cam tot: aeroterma usuca atat aerul din incapere cat si "portofelul", convectorul electric (fara acumulare) este... un frate al aerotermei mai splicuit, caloriferul electric pe ulei usuca doar "portofelul" si probabil in cele mai multe case si prizele , transformandu-le, spre bucuria vanzatorilor de profil, intr-un plastic contorsionat si inutil (ma rog, ceva la categoria investitii "degeaba"), convectorul electric (cu acumulare) este de asemenea un frate cu facultate.
eu am incercat altceva inca de acum 4 ani si jumatate: incalzire electrica prin pardoseala! Am instalat-o singur! Sunt paznic si nu am vreo specializare in domeniu, doar curiozitate ascutita. Stiu ca sunteti sceptici, dar merita. Sa vedem: suprafata de 100mp; a intrat 700 m liniari de conductor electric x 4E = 7000 lei(acum 4 ani, in prezent a scazut la 2,35 E/m liniar), 100mp folie de cea mai proasta calitate pe care am plasat-o sub izolatia de polistiren extrudat(aprox 150 lei); 120mp polistiren extrudat 30kg/mp(aprox 500 lei); 120mp plasa sudata de 4mm pt a arma sapa (aprox 360 lei); sapa (nisip + margaritar de 0,5mm  - 200lei o raba de 16mc  da, da o cunostiinta, probabil costa dublu); 25 saci de ciment (aprox 300 lei);am adunat 10 rude la claca, pe care le-am minunat cu sistemul; Bun total = aprox 9000lei
Bun : consum... am incremenit la inceput (am dat drumul la sistem in luna Decembrie 2006) 2500kw in prima luna, da da am injurat am... in sfarsit ma consolam ca am o atmosfera f placuta , etc...., dar daca ai rabdare... 1600kw in a doua luna, iar in februarie 1200kw(luna scurta o sa spuneti carcotasilor), totusi inmultiti si dezumflativa... La ora actuala am dat drumul mai din timp evident am plecat de la 5kw /zi si astazi am 20kw/zi, deci inmultiti. In plus sistemul la electric nu esti deranjat de cetatenii de la distrigaz: revizia la doi ani, vtp-ul la centrala, revizii de spag..control, etc.
Concluzii: doar asta recomand!
Un alt model, de data asta la bloc  pe 74 mp, pe care l-am facut fratelui meu, tot un sistem electric , dar diferit: intrucat nu puteam sa torn sapa la etajul 2 de acelasi fel ca la casa (sper ca intelegeti motivul), am procedat la urmatoarele: 80mp folie plastic sub stratul de polistiren extrudat(50 lei); 80mp polistiren extrudat de 3 cm grosime 30kg/mp (600lei), teava plastic polibutilena 300m liniari (660 lei), teava am ingropat-o in santuri in polistiren si... gata,. In bai am turnat sapa pt a putea lipi gresia , in rest parchet laminat. In continuare m-am chinuit sa aleg o varianta de consum-randament-pret pentru un sistem de producere a caldurii... si am ales.... un boiler de 120 litri cu serpentina 448 lei de la Metro, o pompa de circulatie a apei la mana a doua de la un service de centrale termice, la pachet cu un termostat cu reostat (160lei), un vas de expansiune, tot second-hand (20lei), distribuitori- colectori pe 6 linii cu supape de siguranta / refulare, alte fitinguri (350 lei)... incredibil , dar chiar merge! Consum intre 10 si 25kw/zi(sa fie clar zi numesc 24 h si ma refer la consumul tuturor consumatorilor din casa). super onorabi , mai ales ca vecinii platesc la intretinere 450 lei, din care 350 lei , doar caldura.
Sper ca ideile mele, chiar daca par cam "piperate", le recomand. Sper ca nu v-am plictisit prea mult! Pe curand.

Edited by anaki, 14 December 2010 - 22:25.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate