Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

Clasament procesoare&placi video pentru soft editare

- - - - -
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#1
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Stiu ca aria video poate nu este cea mai potrivita pentru acest subiect, am folosit "trucul" "soft editare" in speranta ca domnii moderatori nu vor sterge din prima comentariul meu.
Stiu ca aici sunt oameni competenti care ma pot ajuta cu o informatie de care am multa nevoie: am nevoie de un calculator cu procesor Intel si placa video NVidia.. Bineinteles ca va fi folosit inclusiv pentru editarea video. Ma poate ajuta cineva cu 2 link-uri unde pot gasi un clasament/top al procesoarelor Intel [de la Celeron pana la I7] si al placilor video NVideo?
As aprecia mult daca cineva m-ar putea ajuta, trebuie ca maine sau poimaine sa ma decid la un astfel de pc si nu stiu exact un top clar a ceea ce ma intereseaza [ma incurc in special la DualCore, Core 2,... nu stiu daca sunt acelasi lucru, daca unul e mai bun ca altul....]

Multumesc anticipat pentru orice ajutor.

#2
blacksarumman

blacksarumman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 15.03.2008
http://www.tomshardw...onents,1/CPU,1/

http://www.tomshardw...cs-cards,1.html

Sper sa iti fie de ajutor !

Bafta !

#3
Kaskadoru

Kaskadoru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 758
  • Înscris: 20.02.2010
Aici este ceva, dar nu stiu cum sunt obtinute datele si in ce masura se aplica la partea de editare.

http://www.cpubenchmark.net/

Edited by Kaskadoru, 23 September 2010 - 20:33.


#4
marcopolo80

marcopolo80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,429
  • Înscris: 09.02.2004
crezi ca un sistem cu Phenom II X6 1055T Hexa sau Phenom II X6 1090T Black sughite la editare video?la h264 este extrem de competent.iar pretul rezonabil.deocamdata cuda(din NVIDIA) nu-ti prea este de folos la transcodare(din cauza de lipsa optiuni/calitate)
LE
http://www.tomshardw...4-AVC,2424.html
http://www.tomshardw...H.264,2421.html

Edited by marcopolo80, 23 September 2010 - 21:27.


#5
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010
http://www.tomshardw...2010,11343.html

#6
the_ice_master

the_ice_master

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 845
  • Înscris: 20.03.2008

View Post_DelSte_, on 23rd September 2010, 21:09, said:

Stiu ca aria video poate nu este cea mai potrivita pentru acest subiect, am folosit "trucul" "soft editare" in speranta ca domnii moderatori nu vor sterge din prima comentariul meu.
Stiu ca aici sunt oameni competenti care ma pot ajuta cu o informatie de care am multa nevoie: am nevoie de un calculator cu procesor Intel si placa video NVidia.. Bineinteles ca va fi folosit inclusiv pentru editarea video. Ma poate ajuta cineva cu 2 link-uri unde pot gasi un clasament/top al procesoarelor Intel [de la Celeron pana la I7] si al placilor video NVideo?
As aprecia mult daca cineva m-ar putea ajuta, trebuie ca maine sau poimaine sa ma decid la un astfel de pc si nu stiu exact un top clar a ceea ce ma intereseaza [ma incurc in special la DualCore, Core 2,... nu stiu daca sunt acelasi lucru, daca unul e mai bun ca altul....]

Multumesc anticipat pentru orice ajutor.
Salut.Din mare,situatia sta cam asa,la intel:i7>i5>Core 2 Quad>Core 2 Duo/i3>Pentium Dual Core>Celeron Dual Core>pentium D>pentium 4 .ultimele 2 is vechi si nu mai tare isi au rostul in ziua de azi.  
In primul rand,i7-ele,e un procesor cu 4 nuclee,este varianta si cu 6,(cam scump,ce-i drept),dar care,pe langa functia ca Turbo Boost(functie ce ridica frecventa automat la anumite nuclee in caz de full load),dispune de Hyperthreading Technology,care permite ca fiecare nucleu sa fie vazut ca 2 de fapt,avand unul logic si unu fizic,dar nu sunt de fapt 8 nuclee reale,insa permite ca procesorul sa se "ocupe" de 8 fire de executie in caz de quad core sau 12 in caz de 6 nuclee.Se zice ca cresterea de performanta ar fi undeve de la 5 la 20%.(socket 1366)
i5 e tot un quad core(sunt si variante cu 2 nuclee,pentru laptop-uri,cred),dar care nu are Hyperthreading.(socket 1156)
Core 2 Quad procesor cu 4 nuclee bazat pe arhitectura Core 2,folosita si la Core 2 Duo,socket 775.
i3 e un dual core,cu hyperthreading.(socket 1156)
Core 2 Duo dual core,fara hyperthreading.
Pentium Dual Core,nu are nicio legatura cu vechile Pentium 4,de fapt e bazat pe aceeasi arhitectura ca a procesoarelor Core 2 Duo,doar ca au mai putina memorie cache.Memoria cache face ca anumite date/instructiuni sa fie stocate in procesor si sa nu fie nevoie sa se acceseze memoria RAM,care e mai lenta decat cea cache.tot socket 775.
Celeron Dual Core varianta budget dual core,bazat si el pe arhitectura Core 2,dar are mai putina memorie cache decat Pentium Dual Core.
Pentium D primele dual core-uri de la intel,bazate pe vechea arhitectura NetBurst,cu performante slabe datorita pipeline-ului lung.Is practic 2 nuclee Prescott.
Pentium 4 Single core cu hyperthreading.
Sfatul meu ii ar fi ca,tinand cont ca te ocupi cu editare video si vrei sa fie cat mai rapida toata treaba,iti trebuie un procesor cu cat mai multe nuclee fizice.Deci,un quad core ar fi bun,un procesor cu 6 nuclee perfect.Acuma vine problema bugetului.6 nuclee de la intel is cam scumpe,la fel si 4.In schimb,de la AMD,poti lua cu ~1200 de RON amd phenom II x6,care are performante cu vreo 20% mai slabe decat i7 980,dar intel-ul are pret aproape triplu :deadtongue:
P.S. daca am gresit cu ceva date la procesoare,rog sa ma corecteze cineva.

#7
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010
La anu AMD lanseaza noua gama de procesoare bazate pe arhitectura Buldozer cat si pe Llano (CPU + GPU ) fusion, daca nu te grabesti asa tare poti sa mai astepti sa vezi de ce sunt capabile noile oferte AMD ... inca nu sunt benchmark`uri pe net dar presupun ca o sa apara curand.. AMD totusi declara performante marite intre 20% si 50% fata de actuala oferta AMD, asa ca pe orice ai merge la anu ar fi bine sa astepti. Presupun ca odata cu venirea noilor procesoare o sa vina si un val de iefteniri la cele actuale si s`ar putea sa`ti para rau ca te`ai grabit sa`ti iei din iarna.

Edited by Ohim, 23 September 2010 - 21:41.


#8
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,439
  • Înscris: 07.08.2008
Mai există varianta placilor de editare care pot funcționa și pe un sistem mai vechi dar cu PCI Express.
Dacă faci socoteala la bani vei ieși mai ieftin decît dacă ți-ai schimba tot sistemul și viteza de facere a unui bluray bate clar orice procesor cu x nuclee.
Un ex ar fi asta http://www.media-sol...alii/33/Canopus
Mai există și alte variante depinde de buget.

#9
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010
Daca ai deja un PC slab nu te ajuta cu absolut nimic placa aia la editare material HD sau cum se plang unii la AVCHD .. ea doar codeaza si in nu cred ca`i garantata accelerarea si la plugin`uri externe. Iar peste toate te forteaza sa folosesti EDIUS ... iar din cate stiu eu DelSte foloseste Vegas.

#10
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Sony Vegas nu are accelerare nativa GPU. Se poate folosi un thrid-party, dar ala functioneaza numai pe 32 biti, ceea ce este o limitare.
Adobe Premiere CS5 se poate pacali sa folosesca accelerarea GPU pentru cam orice placa video nVidia (cu 1GB de mem video), nu numai pentru cele din gama FX.
Noile placi din clasa Fermi sunt se pare peste ce poate sa faca orice 4-6 core actual:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/3TuXZZNcbEU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Nu toate efectele sunt utilizabile de noul engine in mod GPU accelerated, dar este un pas major inainte.
Adobe CS4 poate face uz de placile dedicate Matrox: http://www.matrox.co...hd_h264_option/

Edited by SuperDuper, 24 September 2010 - 22:42.


#11
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004

View PostSuperDuper, on 24th September 2010, 23:34, said:

Sony Vegas nu are accelerare nativa GPU...

S-ar parea ca noua versiune (10) va folosi GPU pentru encodarea AVC. Mai multe detalii aici.

#12
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Nu stiam.

Quote

GPU-Accelerated AVC Encoding
Editors using a CUDA-enabled NVIDIA? video card are able to encode to the Sony AVC format using GPU-accelerated rendering ? providing improved AVC rendering performance and speed, ensuring final projects are published faster than ever before.
Da' numai encode in AVC? Concurenta deja aplica efecte! Sa vedem...

Edited by SuperDuper, 25 September 2010 - 03:15.


#13
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009
Sa folosesti cu adevarat GPU-ul la compresia video e mult mai benefic daca sa aplici niste efecte , si nu se stie in ce masura accelereaza compresia , poate e vorba si de efecte si de video.
Daca pui un efect in Sony Vegas care nu e bine optimizat pentru cpu sau gpu iti incetineste TOT , exemplu magic bullet looks este optimizat cred ca single core ca imi sta la 30% quad-ul , asta inseamna ca pot sa am eu o ferma de servere ca nu va conta , cum scot magic bullet looks cum imi sare consumu la procesor la 98-99% si viteza de compresie multtt mai mare.
Asta inseamna ca daca aplici efecte din sony vegas ( nu din alea new blue , prodad - cu toate ca astea sunt accelerate GPU .....si altele ) si nu sunt accelerate GPU atunci nu ai nici un avantaj de viteza CUDA daca e pe partea simpla de video si nu stie de efecte nimic.
Mai bine vedem in ce masura accelereaza compresia ca multi pana acum au spus tare si sus ca ei rup tot si nu a fost asa.

#14
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Multumesc tuturor pentru ajutor, s-a rezolvat pana la urma. La inceputul saptamanii laptopul la care tineam atat de mult mi-a murit. Pacat, a tras saracul 5 ani mai mult decat un desktop, greu mi-a fost dat sa vad un laptop atat de bun, pentru mine tot ce inseamna HP ramane o icoana. S-a ars placa de baza, 350 € + TVA, nu mai merita facut nimic. Conventia familiala pentru pc's era clara, fiecare cu al lui, nu rup eu ce-i al tau, nu intri tu in ce-i al meu. Asa ca trebuia sa caut relativ repede ceva pentru a continua, nu puteam folosi desktop-ul sotiei [ocazional, proiecte foarte dificile].
==========================================

Acer Aspire X3900 [699 € incluzand tastatura&mouse "Acer"]
Windows 7 Home Premium 64 bits
Procesor Intel® Core™ i7 CPU  860 @ 2.80 GHz
RAM 4,00 GB, virtual total 7,92 GB
HDD 500 GB
NVIDIA GeForce 315  512 MB


Monitor Acer 23" 1920x1080 ppp  300cd/m2 Contrast 8000000:1  Response Time 5ms [119 €/oferta]

Stiu, stiu... e Acer. Si sunt doar 4 GB RAM. Si NVIDIA GeForce nu este CUDA. Doar ca totul se poate amplia pe parcurs, deocamdata imi este mai mult decat suficient. Iar vremea prejudecatilor proaste "doar Sony Vaio & Hewlett Packard" cred ca este timpul sa treaca. Media Markt este aici probabil cel mai puternic complex de vanzare/distributie produse informatica, iar serviciul tehnic al lor a suferit o situatie destul de ciudata pe parcursul verii 2010: mai multe Sony Vaio intoarse de clienti decat Toshiba(?!?). Asta nu spune totul [Sony Vaio ca si HP raman 2 puncte de referinta in lumea informaticii], doar ca totusi spune ceva. Aceeasi injustitie o sufera in lumea televizoarelor o alta marca, numarul 1 in vanzari in toata lumea: Samsung. Ca deh... "nu e Sony sau Panasonic" [cele mai proaste experiente traite de mine in aceasta vara cu aceste 2 marci TV]. HP la acelasi pret imi oferea aproape pe jumatate, Sony Vaio parca nu stie nimic sub 1000 €. 5 carduri video se pot citi pe Acer fara probleme, placa firewire DV, flash memory. Domnii de la Sony&HP au uitat de aceste mici detalii, normal; brand-ul scuza totul.

Sony Vegas Pro 9.0 64bit este super incantat cu noua achizitie [sa vedem si pluginurile ce vor spune], lucreaza perfect impreuna. Pana la urma a fost tot ceea ce imi doream. Nu am facut multe teste, pot spune doar ca 3 piste AVCHD 1920X1080 una peste alta [PIP]/tranzitii/1 titlu pus pe ecran ruleaza impecabil cu Preview activat "Best (Full)". Oare nu este suficient la banii astia?!?

Am intrat sa va multumesc; si mai ales sa va spun ca pentru mine brand-uri nu mai exista. Cel mai bun brand devine propia mea experienta. Restul este doar publicitate si "acelasi praf pe bani mai multi". Sa dea Dumnezeu sa tina si asta nu 5 ani cat a alergat HP-ul ala. Cu doar 3 ani in conditii perfecte pun si Acer-ul la tablou.

Attached Files


Edited by _DelSte_, 26 September 2010 - 03:22.


#15
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
Frumos sistem, sa-l stapanesti sanatos. Oricum, asta nu e laptop, daca-ti moare ceva se inlocuieste repede si ieftin, mai ales peste 3 ani cand vor fi la preturi ieftine procesoare, placi de baza, etc... Eu am un quad q6600 si ma tin in loc hdd-urile. Ma gandesc serios sa le trec in mod Raid, dar imi mai trebuie un Hdd ptr sistem.

#16
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Bafta cu noul sistem. i7-le ala merita toti banii.
O corectie doar: GT315 are CUDA, doar ca are numai 48 cores, ceea ce scade din viteza posibila cu GPU. Oricum, cu Sony Vegas 9.0 nu te ajuta, poate la urmatorul (10.0) sa ne zici ce si cum :)

Edited by SuperDuper, 26 September 2010 - 03:45.


#17
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Va multumesc prieteni. Sa dea Dumnezeu sa tina ca mi s-a luat de produse intoarse la magazin sau stricate in ultimele luni. Nu am stiut @SuperDuper ca placa are CUDA, adevarul este ca in acel moment nici nu mai m-a interesat atat de mult.

#18
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009
Desktop cumparat de la un brand ? dar ce avea daca il faceai tu ?
Avantaje :
1. iesi mai ieftin
2. poti alege componente de calitate de la HDD pana la MB si placa video
3. poti sa faci overclock
4. il poti face silentios cu componente de racire performante , brand-urile folosesc coolerele alea standard care sunt niste paraitoare enervante.

E de neconceput pentru mine sa iau desktop de la HP,Dell,Acer......etc. , laptop da ca nu am ce face dar desktop niciodata.
Numai imagineaza-ti core i7-le racit de un TRUE 120/Baram/Megahelms  si cu overclock pe la un 3,9 ghz ca sa nu ai probleme de erori la editare  , monstru ala de procesor  combinat cu un GTX460 pentru CUDA + vreo 8gb ram DDR3 pe la vreo 2000 mhz si toate astea pe un MB solid gen gigabyte cu chipset p55.
Mai bagi si 2 HDD-uri WD black edition de 1 tera in raid 0 si inca 2 mai bune la citire gen seagata 7200.12 , iese ceva minunat si extrem de rapid pentru editare video.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate