Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...

C.E.R.F. '96
 Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei
 banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 

Clasament procesoare&placi video pentru soft editare

- - - - -
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#37
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
rezultate spectaculoase numai in teste care să arate vai ce tare sunt, că altfel la randare video nu era ok, dupa un bluescreen trebuia sa iei munca de la capăt.
athloane xp1700+ cele mai overclockabile care au existat, chiar si unele semproane, dar ce ziceți de primul meu p1 de la 75 devenea 120 mhz raport de 1,6 !!!

Dragule, la overclock nici sa nu te gandesti sa te bagi fara sursa, cum spunea si Ohim si musai cooler pe masura. Rezultat spectaculos oricum nu exista pe anticele cpu, poate un spor de 10-15%. Eu ridicam la nevoie fostul P4 de la 2.5 la 2.8 ( am facut teste pana am vazut unde rezista si valoarea 2.8 Ghz a fost penultima stabila). Ia in calcul ca orice overclock scurteaza viata unui procesor sau ce mai este ridicat la frecvente. Dar daca respectiva piesa se tine 2-3 ani nu e problema. Acum, foarte mult depinde si de procesor cat de mult poate fi ridicat la multiplicator. Uite, procesorul meu q6600 are mai multe variante/revizii. Desi ar trebui sa-l pot duce lejer la 3.2  sau  3.4 si sa forjez in el stabil nu merge decat la 2.8-2.9 stabil. Acum tine si de memoriile Ram, placa de baza etc, sunt multi factori care influenteaza stabilitatea unui sistem cand faci pasul asta. Oricum, il am la 2.40 acum ca valoare, procesorul duce lejer, hdd-urile ma tin pe loc cu a lor viteza de 7200 [email protected]
@_DelSte_: Inteligenta asta e cu 2 taisuri... stii pe de-o parte....dar le ce te ajuta ca stii, ca unii devin din oameni ...neoameni. Ma refer in viata de zi cu zi.

#38
c_anicai

c_anicai

    Constantin Aanicai

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 25.01.2007
de ce folosesc eu pc-uri vechi ?

poate nu am upgradat și din lipsă de $$$$$

dar principalul motiv

la mine unitățile gx270 și monitorul p1110 acceptă alimentare între 90 .... 230 volți.

într-o localitate din nordul moldovei e mare problemă cu electica, mai ales iarna, uneori nu mai funcționează tv și nimic altceva dar pc-urile nu mă lasă.

#39
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
no comment...esti lovit rau de soarta cu aia de la electrica, si nu cred ca ar rezista vreun pc nou  pe acolo, numai sa ai generator. :deadtongue:
O varianta e sa vinzi pc-urile si iei un laptop sh bun. Eu am luat un toshiba a200, cu proc Intel dual core T7200 la nici 900 lei. Am mai luat 1 gb ram sa am 2 =950 lei cu totul. Ce i-ar trebui e un hdd mai rapid de 7200 intern sau unul extern dar merge si asa, la recomandarea lui SuperDuper am pus Corel x3 si merge fluent, fara probleme. Si vreau sa spun ca se misca, cpu nu trece de 40 % in load , poti sa faci si altele.

Edited by xkos, 27 September 2010 - 23:55.


#40
c_anicai

c_anicai

    Constantin Aanicai

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 25.01.2007
la laptop trebe și hard extern
am avut unul dar se supraîncălzea, o să mai studiez problema.

acum e ok, văd și eu filmul pe prima, apoi s-au îndurat să ne dea 175 volți. Dar sub 160 încep becurile economice să se stingă, apoi și tv-ul.

am terminat de acum cu offtopicul pe aici,
noapte bună !!

Edited by c_anicai, 28 September 2010 - 00:00.


#41
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010
Lovit de soarta cu electrica esti chiar si in mijlocul Bucurestiului ... am locuit la 2 statii de Piata Unirii si vreau sa zic ca erau probleme dese cu tensiunea la priza ... ce pretentii sa mai ai la nu stiu ce sat de prin tara .

#42
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009
WOW , sa inteleg ca un core i7-980x cu un crossfire de 5970-uri sau sli de 480-uri lasa satu fara curent :).
Arpopo de overclock , am experimentat si eu cu un E5200 (inainte sa il vand  ) si cu al meu TRUE  si un delta de 5000 RPM mai mic si un 2000 rpm de 120 cm am reusit 4,5 ghz la 1,6 , consumu sarise in aer de parca aveam AC pornit sau microundele , cand am bagat FurMark combinat cu prime sursa de 550W scotea niste sunete de m-am speriat ( coil noise ).
Lectia de invatat e sa te opresti undeva unde sa nu ai nici consum mare de curent ca omori si MB=ul cu timpul , nu numai procesorul.

#43
c_anicai

c_anicai

    Constantin Aanicai

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 25.01.2007

leonard_222003 said:

WOW , sa inteleg ca un core i7-980x cu un crossfire de 5970-uri sau sli de 480-uri lasa satu fara curent :).

nu e greu de măsurat puterea reală consumată care = U x I (tensiunea în acel moment la priză înmulțit cu intensitatea măsurată cu ampermetru de alternativ legată serie cu unitatea).

Majoritatea pc-urilor nu iau mai mult de 100/150/200 wați idle-full/load (servere multiprocesoare independente și multe harduri SCSI sunt excepție de la regulă)

cazuri măsurate de mine folosind multimetru mavo 35 (citez din memorie, am scrise pe undeva toate datele măsurate idle/full-load, sau la nevoie pot face alte măsurători pentru cei care vor precizie +/- 5...10%)

cel mai mic consum unitate pentium 3 la 950mhz cu grafică integrată pe mb. cca 50 wati (folosită ca server stocare în rețea și share net)
unitate cu barton 2,2 ghz pe mb nforce2, 512mb ram, video gf4mx440, aprox 130 wați 40 gb hdd, (unitate folosită de copii în casă)
unitate pentium 4 dell inspiron 2350 la 2,5ghz 512mb ram, 60 + 80 gb hdd, grafică integrată, aprox. 90 ...100 wati (unitate folosită de copii în casă)

apoi două unități care le folosesc la captură și randare ca să nu se încurce reciproc
unitate pentium 4 dell gx270 cu ht 2,8ghz 1gb ram video gf4mx440, 500gb hdd, aprox 100... 120 wati
unitate pentium 4 dell gx270 cu ht 3ghz prescot 1,5gb ram video fx5500, 1tb hdd, aprox 150 ... 170 wati

dacă sunt incluse mai multe hdd consumul crește cu aprox 10...18 wați-buc.
dvd rw când scrie mai consumă cca 10....15 wați

tehnologia actuală nu aduce consumuri mult exagerate în special la pc-uri brand tip desktop, aici rugăm pe cei care au date măsurate să le publice pentru a avea cu toții o ideie (sunt și eu interesat)

În special la randări consumurile sunt un pic mai mari, hardurile procesoarele și mai nou plăcile video sunt stresate.
Sursele de pc sunt calibrate în wați chinezești (am glumit) dacă scrie 400 wați atunci are real out cca 150 cu aproximație (a se vedea pc-uri brand cu sursa maxim 250 wați funcționând fără probleme chiar în stres)

pentru cei care se ocupă cu randări și pc-urile merg aproape nonstop e bine de știut și consumul pentru a adăugare la cheltuieli specifice.

#44
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Randarea ca randarea (pe sisteme cu ATI nu se simte, ca nu prea le au au accelerarea GPU), dar jocurile sa le vezi ce se infig la wati :)

#45
anda_ro

anda_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 31.03.2010
DelSte:
"Acer Aspire X3900 [699 € incluzand tastatura&mouse "Acer"]
Windows 7 Home Premium 64 bits
Procesor Intel® Core™ i7 CPU 860 @ 2.80 GHz
RAM 4,00 GB, virtual total 7,92 GB
HDD 500 GB
NVIDIA GeForce 315 512 MB"

felicitari Delste! tot raul catre bine. ai achizitionat o super piesa de calculator.
nu ai nevoie de nici o schimbare overclock, acest pc este foarte dotat si este deja dintr-o alta categorie. i5 ca si i7 detin sistemul intel Turbo Boost, se materializeaza intr-o crestere CPU clockspeed atunci cand este ceamai mare nevoie. este un brand bine facut, in garantie, nu-l da peste cap inutil.
http://en.wikipedia....tel_Turbo_Boost

coolerul de racire CPU trebuie schimbat doar daca nu este suficient de solid pentru a face fatza. atata timp cat nimeni nu l-a vazut in afara de tine, eu nu ti-as da acest sfat.

Nu uita: este un brand sigilat in garantie, nici o companie nu are interesul sa le fie intoarse produsele in garantia de 2 ani. este construit bine, lasa-l asa cum este si bucura-te de el. salutari ca nu te-am mai salutat de mult :)

o intrebare poatre idioata: HDDul merge 7200 rpm?

#46
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Da, la 7200 rotatii alearga. Si nu am nici o intentie sa dau ceva peste cap, era doar un schimb de experiente si opinii per ansamblu, punerea a tot in practica merita sau poate fi recomandat de la caz la caz, nu intotdeauna.

#47
mariusgb

mariusgb

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 524
  • Înscris: 25.01.2010
Ca o paranteza daca vreti la ce sa discutat mai sus.Atentie DelSte racirea e foarte importanta pentru un PC mai ales ca stiu ca tragi tare in proiecte iar la randare o sa ai nevoie de racire.Procesoarele se duc naibi din doua mari motive: Racirea si praful e un mare dusman a lor.Sistemul e bun chiar foarte bun[ felicitari]. Dar e bine ca macar acum la inceput dupa parerea mea sa vezi la randarea unui proiect mai complicat la ce temperatura iti urca atat procesorul cat si placa video si abia atunci sa iei in calcul un cooler mai mare pentru procesor sau placa, sau poate unul care se ataseaza la carcasa.Si peste toate astea nu uita de sursa..

Edited by mariusgb, 28 September 2010 - 20:35.


#48
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Marius, atata timp cat acest calculator este in garantie NU-MI FAC NICI O PROBLEMA NICI DE TASTATURA, NICI DE CASTI, NICI DE COOLER.. Si da, chiar nu am de gand sa desfac eu calculatorul, jucandu-ma cu garantia oferita, pentru a schimba unul dintre coolere doar asa pentru ca mi se pare mie ca...ar fi bine sa il schimb. Cand eram mic desfaceam si demontam toate masinutele pentru ca nu ma simteam eu bine sa le las asa cum au iesit ele din fabrica. Probabil de aceea am ramas fara nici una.
Legat de "sursa".... te explici putin mai detaliat?

Edited by _DelSte_, 28 September 2010 - 20:53.


#49
anda_ro

anda_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 160
  • Înscris: 31.03.2010
in general problemele apar de la supraincalzirea sursei. cum adica sa atasezi un cooler la carcasa? in exteriior?
Delste, tu stii k daca desfaci unitatea pierzi garantia?
ceea ce spune mariusgb este adevarat dar trebuie imbunatatit ceva daca se poate fara sa desfaci unitatea.
la rendere video o sa apara caldura.

si eu as schimba calculatorul. am nevoie atat de procesor cat si de placa video mai bune pt editare. supraincalzirea este o problema dar solutia ideala poate fi numai prin imbunatatire fara sa implice desfacerea unitatii in garantie.

#50
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010
http://extreme.outer...culatorlite.jsp

calculati singuri cat consuma PC`ul si la ce % de procesare.

#51
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
Prieteni, majoritatea dintre noi cei de aici ne dedicam editarii video, lucru care forteaza cateodata suficient de mult calculatoarele noastre. Daca aceste editari nu le-am face prin si cu ajutorul calculatoarelor atunci acest topic nu-si mai avea rostul aici. Oricum multumita bunavointei moderatorilor aici ne-a mai fost permis si mici devieri de la titlul topicului, altfel eram de mult stersi sau trimisi spre alte arii.

Eu personal nu am sesizat nicio incalzire anormala a pc-ului in timpul functionarii si navigarii normale. In timpul randarii unui material video este adevarat si normal ca si temperaturile urca si asta se simte mai ales in partea din spatele unitatii. Calculatorul are coolerele lui montate, unele se vad prin acele aerisiri ale carcasei.
Ca sa nu ne ametim cu surse si coolere, las doar 2 screenshot-uri in care se poate vedea clar unde consider eu ca poate exista zona de un potential risc. Calculatorul este per total rece chiar si la o functionare mai puternica. O singura zona este ceva mai calda sau pe acolo se elimina caldura [am marcat si in screenshot-uri unde este]. Nu stiu....probabil ca este in zona sursei la care se refera Marius. Si ce as putea sa-i fac eu?

Sa deschid unitatea si sa inlocuiesc acel cooler cu unul mai puternic? Ok, dar se pierde garantia, nu merita.
Sa atasez un cooler exterior?!? Habar nu am...se poate asa ceva? Si la ce va ajuta? Sa impinga caldura inapoi in unitate?!?
Nu stiu.... sunt un elev in banca clasei care invata de la cei mai buni.

@Ohim, nu am inteles mare lucru din link-ul tau. Ce sa calculam? Cat consuma? Are importanta asta?

Attached Files



#52
taranu

taranu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 31.01.2006
Este normal ca un calculator in functionare sa se mai incalzeasca putin.Cele cu sisteme speciale de racire sint foarte rare si foarte scumpe.In general sint softuri dedicate pentru citirea temperaturii anumitor componente din calculator,eu folosesc 2 care sint free;pc wizard si everest.Nu recomand interventia intr-un calculator in garantie fara un motiv temeinic.

#53
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
_DelSte_
Ce-s cu atatea griji pe capul tau? pc e bine pus la punct, chiar e mai bine realizat decat avem toti pe aici, ai un airflow beton din ce vad. Overclocking nici nu ai nevoie la monstru ala de procesor, daca vrei viteza mai pune un hdd identic ca ala care il ai, le pui in Raid si ai spart gheata, in rest nu ai nevoie decat de nervi ptr vegas. Griji sa-si faca baietii cu AMD, care se poate praji daca nu mai are pasta termoconductoare si lesina cand ii e prea cald. Intelul e un magar bine pus la punct, trage si in clipele cele mai grele. Cand te vei apuca de encodari care iti solicita GPU de la placa video faci un mic efort (100-150 euro) si-ti iei o placa cu accelerare cuda , nvidia seria GTX ( sau ceri sfat la SuperDuper). In rest... spor la munca.

#54
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
@taranu: Sunt de acord cu tine, Everest-ul deja il am instalat. O intrebare aparte: sa inteleg ca sursa mentionata de @mariusgb este chiar zona marcata de mine in screenshot ca fiind in general mai calda? Poate fi tampita intrebarea, doar ca in general la rendere mai puternice este singura zona mai hot din toata unitatea.

@xkos, nu sunt griji :) Doar ca atunci cand s-a vorbit despre fortarea prin render video a pc-ului s-a facut aluzie clara la coolere si sursa. Ai dreptate, airflow-ul [ce termen potrivit] este bine pus la punct, de fapt toate acele zone nu le-am simtit niciodata incalzite, in afara de zona cea mai joasa din partea spate unitate care este in general mai calda si ma intrebam daca aia o fi sursa. Manualul pc-ului..... varza. Intuitia mea....varza. Am preferat sa va intreb pe voi.

Edited by _DelSte_, 29 September 2010 - 20:02.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate