Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2
 Anul asta vinerea neagra chiar va...

Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...
 Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...
 Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...

videoproiector vs oricare display

Produse comandate din china (wish...
 

Clasament procesoare&placi video pentru soft editare

- - - - -
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#19
c_anicai

c_anicai

    Constantin Aanicai

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 25.01.2007

leonard_222003 said:

E de neconceput pentru mine sa iau desktop de la HP,Dell,Acer......etc. , laptop da ca nu am ce face dar desktop niciodata.

nu sunt de acord, am câteva sisteme mai vechi, două buc dell gx270 la 2,8 si 3 ghz, si un inspiron2350 la 2,5 ghz,  să știi că sunt foarte fiabile și stabile, si mai ales nu sunt zgomotoase. colerele de la vechiul gx270 nu sunt standard și nu au avut probleme niciodată de când le folosesc.

Pot fi unele incopatibilități la sistemele construite, ceva nu se potrivește cu altceva și poate da uneori bătăi de cap.

sistemele mele ar avea unele neajunsuri: trebuie de acum înlocuite cu ceva mai nou.

Edited by c_anicai, 26 September 2010 - 21:23.


#20
c_anicai

c_anicai

    Constantin Aanicai

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 25.01.2007
pun o întrebare aici, nu știu dacă e locul potrivit.

am calculator foarte slab adică un p4 3ghz, si camere cu destule probleme și mai fac uneori (adică mai tot timpul) denoise la unele materiale cu neat și Virtualdub care durează o veșnicie.

Cum pot seta virtualdub să ocupe numai 60% din procesor, deoarece vreau să mai fac și altceva la calculatorul respectiv.

De obicei închid calculatorul cu hibernate, iar când îl deschid îmi reia treaba începută, de unde a rămas ... compresie ... etc (opera'iile mari consumatoare de timp)
Pentru browsing merge dar dacă deschid un editor de imagine se poticnește.

Altă întrebare ar fi cum pot suplimenta puterea, adică dacă se pot conecta prin rețea 2 calculatoare (am rețea 10/100/1000), astfel încât să se comporte ca unul mai puternic.

Ar fi util pt mine chestia asta dacă e posibil deoarece dispun de 4 calculatoare, 2buc p4 cu HT plus alte două p4 mai amețite.

sper că nu sunt chiar aiurea întrebările, și soluția cea mai ok ar fi upgrade dar nu dispun de $$$.

Edited by c_anicai, 27 September 2010 - 15:18.


#21
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010

View Postc_anicai, on 26th September 2010, 22:22, said:

nu sunt de acord, am câteva sisteme mai vechi, două buc dell gx270 la 2,8 si 3 ghz, si un inspiron2350 la 2,5 ghz,  să știi că sunt foarte fiabile și stabile....
Si daca eu iti aduc primul meu PC facut de mine in stare de functionare de pe vremea lui Pentium II ce zici ?

PC`urile de brand de obicei sunt facute pentru cei care vor un PC dar nu se pricep la componente si la asamblare dar asta costa bani in plus decat daca ti`ai asambla singur PC`ul ... cat despre fiabilitate .. sa zici ca PC`ul asamblat nu e fiabil e ca si cum ai zice firmelor gen Asus Intel etc ca nu fac componente care sa mearga bine impreuna.


Cat despre a 2`a intrebare a ta cu 60% .. nu e setare de 60% dar iti permite sa lucrezi in paralel (pe cat posibil cu pc`ul tau) . Click dreapta pe task bar > Start Task Manager > Processes > selectezi din lista programul dorit in cazul tau Virtualdub.exe > click dreapta > Set Priority > Below Normal.  Asta spune windows`ului sa aloce putere de procesare pentru VirtualDub doar ce este disponibil nu sa ia cat i`ar fi lui nevoie si sa cedeze din puterea de calcul daca apare un program care necesita mai multa.

Edited by Ohim, 27 September 2010 - 15:54.


#22
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009

View Postleonard_222003, on 26th September 2010, 18:47, said:

Desktop cumparat de la un brand ? dar ce avea daca il faceai tu ?
Pai nu avea nimic, eu inteleg perfect ceea ce vrei tu sa spui si mai mult ca sigur ca poate fi inclusiv metoda ideala. Doar ca traim intr-o societate de consum, poti sa o numesti daca vrei si "de prosti". Ceea ce spui tu imi aduce aminte de primul meu pc sau de cel cumparat cu multi ani in urma sorei mele. Doar ca erau alte timpuri sau poate eu am devenit mai prost, mai nepriceput sau mai indiferent. Se mai spune ca in viata este bine sa stii din fiecare cate putin, am ajuns sa cred ca in ritmul asta niciodata nu vei stapani ceva cu adevarat. Metoda ta este perfecta pentru cine domina cat de cat informatica in tot ansamblul ei. Nu este cazul meu. Eu aici nici nu as fi stiut unde sa ma duc, ce piese sa iau, cum naiba sa le montez, etc, etc.... In concluzie, de acord cu tine; dar nu pentru cei ca mine care la informatica se rezuma la stadiul de "bazic", "cat de cat" sau "cat sa nu ma fac de ras".

#23
c_anicai

c_anicai

    Constantin Aanicai

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 25.01.2007
eu dea lungul timpului am avut experiențe plăcute cu pc-urile de firmă și neplăcute cu cele construite, și să mă explic în ce fel.

primul meu pc a fost un acer unitate/monitor pentium 1 la 75 mhz foarte bun și stabil, care mergea chiar și cu overclock până la 120 mhz.
http://gadgetress.fr..._desktop460.jpg

apoi pentium 2 compaq la 350 mhz, o bijuterie care nu făcea nici un zgomot iar unitatea consuma doar 50 wați, și filmele divx mergeau impecabil.
http://cdn2.ioffer.c...-EN-SFF350c.gif

de aici începe calvarul, adică primul meu calculator construit pe un mb p5mvp3 cu procesor amdk6-2 la 450 mhz, am cheltuit o avere la acea vreme, iar filmele divx/xvid rulau cu probleme.

al doilea calculator construit pe baza unui kt133a cu procesor athlon 1,4 ghz, e primul sistem cu care am început să mă gândesc la editare video, mă leagă amintiri total neplăcute, ore de muncă pierdute, se restarta singur cel puțin o dată pe zi.

alt calculator construit cu procesor barton la 2,2 ghz pe o placa nforce 2, puțin mai bun ca anteriorul dar la fel se bloca rareori.

De aici am rămas cu ideia că așa sunt de fapt pc-urile, îți vine să dai cu ele rareori de pământ.

Apoi de lene să mai construiesc ceva am luat un pentium4 gx270 apoi încă unul care merge impecabil chiar dacă le las săptămâni în șir să ronțăie câte ceva. Sunt rămas în urmă acum dar am rămas cu o ideie, ce înseamnă lucru conceput de o companie cu nume în domeniu.

#24
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010
Probabil amintirile neplacute ale tale despre PC`urile construite de tine, tin probabil si de batranul windows 98 pe care presupun ca l`ai fi folosit in acele vremuri si care stim toti ca nici nu`i in aceeasi categorie cu XP.

#25
c_anicai

c_anicai

    Constantin Aanicai

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 25.01.2007
după sortare și dat la gunoi ce e defect, o mică parte din componente rămase în urma unor construcții și upgrade de-a lungul timpului.

poza poate fi exemplificativă, pentru a nu lungi mult ce și cum, despre sisteme de brand vs cele construite.

Attached Files


Edited by c_anicai, 27 September 2010 - 18:56.


#26
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
@c_anicai, esti un martir :) Vezi...oameni ca tine sigur au habar de calculatoare mai mult decat unul ca mine.
Daca tot am vorbit de procesoare si placi video care pot ajuta in editare, exista si un top legat de "motherboard"? Foarte frumos m-am fixat eu pe "ce procesor, ce placa video, cate rpm are HDD-ul, cat RAM, cat....?" si acum vad ca motherboard-ul este o Acer FIH57. Am cautat pe google dar nu am gasit nimic concret, o fi de bine, o fi mai de slaba... Dumnezeu cu mila ca eu inca nu ma elucidez.

Attached Files


Edited by _DelSte_, 27 September 2010 - 21:52.


#27
c_anicai

c_anicai

    Constantin Aanicai

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 25.01.2007
cu părere de rău, sunt rămas cu cunoștințele hardware la nivel de pentium 4,

din cauza unor motive personale am avut un gol de documentație și upgradare între 2004 până în 2010

#28
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
E de bine. Oricum ai garantie 2 ani asa ca nu te plange. Daca se duce dupa aia, cumperi alta cu 60-70 euro noua. La inceput totul e scump, apoi se ieftineste. Pc-urile se devalorizeaza cel mai repede. Eu am dat pe un P4 prin 2003 vreo 80 mil, l-am dat acum 2 ani cu 7 mil. Oricum tu l-ai luat bine, si cu licenta inclusa la Win7 banuiesc, nu?

#29
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
@c_anicai: Stai linistit, la mine golul este parca permanent :) O sa mai caut pe net, poate gasesc ceva.
@xkos: Da, este inclusa. Nu prea se vand aici fara. Stau linistit, ma gandeam sa nu ajung chiar "persona non-grata" in orasul asta, vara asta tot ce am cumparat s-a reintors pe raftul magazinelor.  :confused:

Edited by _DelSte_, 27 September 2010 - 22:09.


#30
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006

View Postc_anicai, on 27th September 2010, 11:31, said:

de aici începe calvarul, adică primul meu calculator construit pe un mb p5mvp3 cu procesor amdk6-2 la 450 mhz, am cheltuit o avere la acea vreme, iar filmele divx/xvid rulau cu probleme.
al doilea calculator construit pe baza unui kt133a cu procesor athlon 1,4 ghz, e primul sistem cu care am început să mă gândesc la editare video, mă leagă amintiri total neplăcute, ore de muncă pierdute, se restarta singur cel puțin o dată pe zi.
alt calculator construit cu procesor barton la 2,2 ghz pe o placa nforce 2, puțin mai bun ca anteriorul dar la fel se bloca rareori.
De aici am rămas cu ideia că așa sunt de fapt pc-urile, îți vine să dai cu ele rareori de pământ.
Apoi de lene să mai construiesc ceva am luat un pentium4 gx270 apoi încă unul care merge impecabil chiar dacă le las săptămâni în șir să ronțăie câte ceva.
Daca te uiti la postul tau vei vedea ca problemele au aparut cand ai trecut de la Intel la AMD si au disparut cand ai trecut invers. No comment...

Edited by SuperDuper, 27 September 2010 - 22:13.


#31
leonard_222003

leonard_222003

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 385
  • Înscris: 10.07.2009

View Postc_anicai, on 27th September 2010, 18:31, said:

eu dea lungul timpului am avut experiențe plăcute cu pc-urile de firmă și neplăcute cu cele construite, și să mă explic în ce fel.

primul meu pc a fost un acer unitate/monitor pentium 1 la 75 mhz foarte bun și stabil, care mergea chiar și cu overclock până la 120 mhz.
http://gadgetress.fr..._desktop460.jpg

apoi pentium 2 compaq la 350 mhz, o bijuterie care nu făcea nici un zgomot iar unitatea consuma doar 50 wați, și filmele divx mergeau impecabil.
http://cdn2.ioffer.c...-EN-SFF350c.gif

de aici începe calvarul, adică primul meu calculator construit pe un mb p5mvp3 cu procesor amdk6-2 la 450 mhz, am cheltuit o avere la acea vreme, iar filmele divx/xvid rulau cu probleme.

al doilea calculator construit pe baza unui kt133a cu procesor athlon 1,4 ghz, e primul sistem cu care am început să mă gândesc la editare video, mă leagă amintiri total neplăcute, ore de muncă pierdute, se restarta singur cel puțin o dată pe zi.

alt calculator construit cu procesor barton la 2,2 ghz pe o placa nforce 2, puțin mai bun ca anteriorul dar la fel se bloca rareori.

De aici am rămas cu ideia că așa sunt de fapt pc-urile, îți vine să dai cu ele rareori de pământ.

Apoi de lene să mai construiesc ceva am luat un pentium4 gx270 apoi încă unul care merge impecabil chiar dacă le las săptămâni în șir să ronțăie câte ceva. Sunt rămas în urmă acum dar am rămas cu o ideie, ce înseamnă lucru conceput de o companie cu nume în domeniu.

Hai sa iti spun ce ai omis in toate configuratiile tale si este vital pentru a nu avea probleme , sursa de brand , chieftec , corsair , sirtec , fortron .... erau pe vremurile alea si salvau multe calc. de la MB-uri arse si tot felul de probleme ciudate.
Diferenta asta era intre un calc. construit de brand si alea care cica le construiam noi , sursa cu adevarat de 300-400W care furniza un curent stabil si curat calc. , la placile alea de baza care aveau curentu in 2 faze sau dracu stie ,  si cu condensatorii aia ieftini care se umflau si pocneau atat le mai trebuia , o sursa din aia chinezeasca care bubuia la peste 100W consum real.
Alta chestie importanta pentru un calc. stabil si fiabil pe termen lung e sa il ai curat , un aspirator la 3 luni nu strica , faci overclock atunci si o racire buna e binevenita.
Nu exista nici un secret al brand-urilor cand fac un calc. din ala , ei nu fac nimic important in calc. ala , procesorul vine de la intel/amd , placa video de la sis/ati/nvidia , mb-ul de la cel mai ieftin brand ( in general foxconn ) si mai sunt unii care isi lipesc firma ca cica sunt facute de ei dar .... sa fim seriosi , chipsetul MB-ului e facut de intel/amd/sis/nvidia... in nici un caz acer/hp/dell.... , hdd-urile de la WD,seagate,maxtor...... si lista continua.
Tu defapt dai bani pe un sticker.
Acum toate sunt facute sub un standard pe care toata lumea se obliga sa il respecte daca vrea sa faca bani , pci express , USB 2.0 , 3.0 , chipset-uri cu limita de viteza de ram specificata ca la prosti pe cutie sa nu ia ce nu trebuie , al fel si suportul de procesor , totul cu minimul de necesar de W ca sa stii ce sursa sa iei ........totul e facut ca pentru oameni care nu se pricep si ca sa reusesti sa iti faci un sistem bun si stabil.
Eu am un calc. care l-am dat la un prieten , vechi de vreo 6 ani cred , sursa sirtec de 300w , proc athlon XP 1700+ Thunderbird ( ia overclock mult ) , mb un gigabyte pe nforce 2 , merge si in ziua de azi si a fost si server de internet vreo 2 ani la mine , ce sa vrei mai mult de atat ca in 2-3 ani un calc. e asa depasit ca nu mai poti porni nici un program de actualitate.

#32
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009

View Postleonard_222003, on 27th September 2010, 22:18, said:

...faci overclock atunci si o racire buna e binevenita....
Cine imi traduce si mie ce este mai exact "overclock"-ul asta si cum adica "faci overclock"?

#33
Ohim

Ohim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 833
  • Înscris: 14.04.2010

View PostSuperDuper, on 27th September 2010, 23:11, said:

Daca te uiti la postul tau vei vedea ca problemele au aparut cand ai trecut de la Intel la AMD si au disparut cand ai trecut invers. No comment...
Deja ai indus lumea in eroare intr`un mod barbar... sa inteleg ca esti fan inflacarat intel nu ? Am avut incepand de la AMD 5x86 133 MHz la AMD K6-2 300 MHz OC la 350 ... erau ceva pe atunci 50 MHz, la AMD Barton 2500+ la AMD Althlon X2 5000+ , la AMD Pheonm II 940, daca erau asa de varza cum vrei tu sa arunci boaba crezi ca mai mergeam pe toate generatiile de CPU de la AMD ? Nu vreau sa transform topicul intr`o bataie Intel vs AMD .. dar problema pe vremurile cand el avea PC`ul ala era legata de OS in primul rand win98 la sigur care nu era stabil nici pe Intel de nici un fel, iar majoritatea care`si fac un PC ignora cu desavarsire cel mai important lucru posibil din tot PC`ul ... si anume Sursa , am avut mereu prieteni care s`au plans de calculatoare instabile .. cand le`am recomandat sa arunce gunoiul de sursa de 40 ron din PC si sa cumpere una de cel putin 150 ron  se uitau lung la mine , dar dupa trecerea aceasta 90% din cazuri scapa de dureri de cap si cand zic asta ma refer indiferent de brand`ul procesorului. Memoriile .. in trecut existau destul de multe firme fantoma sa pot zice asta ... care iar erau aducatoare de coruperi de date in memorie ducand la o instabilitate sporita a sistemului. Sa zici ca o firma produce un procesor defect care da erori e de neconceput , tu iti dai seama cate procese la tribunal ar fi avut? Chestia asta ca e procesorul de vina pentru instabilitatea sistemului in functie de brand e doar in mintea fanilor.

Si de ce iti zic ca gresesti? Pentru ca zici exact de Pentium 4 care la vremea lui a fost o varza totala comparativ cu AMD Athlon 64 care existau atunci. Scuze de zidul de text folosit si de lipsa de punctuatie dar sunt prea obosit sa mai tin cont de ele :)

Edited by Ohim, 27 September 2010 - 22:45.


#34
c_anicai

c_anicai

    Constantin Aanicai

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,134
  • Înscris: 25.01.2007

leonard_222003 said:

Diferenta asta era intre un calc. construit de brand si alea care cica le construiam noi , sursa cu adevarat de 300-400W care furniza un curent stabil si curat calc.

Jeantech JNP-350P îți spune ceva ? stă prin grămada de componente.

vechiul p4 prescot 3ghz ht, cu 1,5gbram 1tb hdd, video fx5500 in full load, adică neat cu vdub la 1,5fps pe materiale cu zgomot mergând nonstop cu temperatura deasupra colerului acum 48,5 grade ce zici, are sursa de numai 200 wați, și consumă în full load 150 wați numai unitatea.

calitatea componentelor și chiar SuperDuper a dat un răspuns anterior. Un brand nu se face de cacao cumpărând de la chinez componente sub stas.

_DelSte_ said:

Cine imi traduce si mie ce este mai exact "overclock"-ul asta si cum adica "faci overclock"?

la un pc cu mainboard nforce2 procesor barton puteam schimba fsb sau multiplicarea la procesor și blocarea agp, astfel încât să cresc frecvența de lucru, cu problemele care puteau apărea ca supraîncălzire și instabilitate.

la astea noi nu știu cum mai e, la pc-urile folosite de mine model gx270 cu p4 nu se poate
rezultate spectaculoase numai in teste care să arate vai ce tare sunt, că altfel la randare video nu era ok, dupa un bluescreen trebuia sa iei munca de la capăt.
athloane xp1700+ cele mai overclockabile care au existat, chiar si unele semproane, dar ce ziceți de primul meu p1 de la 75 devenea 120 mhz raport de 1,6 !!!

Attached Files

  • Attached File  pcs.jpg   147.43K   26 downloads

Edited by c_anicai, 27 September 2010 - 22:56.


#35
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
In principiu intri in Bios si maresti multiplicatorul procesorului, de la 2.80 cat ai tu acum frecventa o ridici la o valoare mai mare, 3Ghz, 3.20 Ghz etc. Poti face overclock atat la procesor cat si la Ram si placa video. dar daca nu stii unde sa te  opresti poti sa le arzi pe toate! La procesor iti trebuie neaparat un cooler(ventilator) mai puternic, nu cel care il ai acum. Ma rog, ai aici mai pe larg: http://en.wikipedia....ki/Overclocking
Si vezi ca e arie dedicata aici pe softpedia la PC-uri. Poti afla acolo o gramada de chestii tehnice legate de pc si in 2 zile esti tun, te saturi de pc:)) Sau probabil de bagat bani in pc-uri:D

#36
_DelSte_

_DelSte_

    Softpedia Grup

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,751
  • Înscris: 30.07.2009
@xkos, multumesc de lamurire. Un lucru mai stiam si eu ("cooler") si nu te-ai lasat pana nu l-ai tradus si pe asta  :D

Offtopic: intotdeauna am crezut ca inteligenta a ramas in "est", chiar si in conditiile unei zone mai putin norocoase de-a lungul timpului. Stiam mai multa informatica in tara mea decat aici. Stiam mai multa engleza in tara mea decat aici. "Somnul ratiunii naste mostrii": traducerea mea cateodata a fructului numit "capitalism". Intre oameni ca voi realizez de multe ori cat de prost sunt.

Edited by _DelSte_, 27 September 2010 - 22:58.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate