Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 Ar trebuii sa vindem imobiliarele...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik

Noul format Jpegli iși propu...
 

De la DivX la DVD in 80 de minute

- - - - -
  • Please log in to reply
222 replies to this topic

#1
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005
Acest ghid se adreseaza celor care:
- urasc sa vada filme pe ecranul calculatorului
- nu au dispozitia necesara sa traga zeci de metri de cablu prin casa ca sa lege calculatorul de TV
- considera ca investitia intr-un DivX player este nejustificata (bani, timp, nervi din cauza de lipsa suport firmware etc)

Inainte de a incepe: aceasta este o solutie pe care am pus-o singur cap-la-cap din diferite ghiduri si eu sunt un amator. Nu cred ca e cea mai buna (si nici cea mai completa) solutie, dar este printre cele mai flexibile si mai rapide. O data ce invatati aceasta rutina va puteti face singuri propriile setari pentru a obtine propriul rezultat optim. Daca aveti sugestii pentru imbunatatiri, promit sa actualizez acest ghid (in masura timpului disponibil).

Inca un disclaimer legat de timpul ‘trambitat’ in titlu: acest timp (de fapt un pic mai scurt, cam 70 de minute :P) este obtinut pe un P4 la 3.0GHz cu HT si SSE2 (relevant la codare), cu 1GB de RAM si HDD S-ATA (relevant la multiplexare). Asa ca daca sunteti incepatori sau aveti un calculator mai lent, sa nu va asteptati la o asemenea viteza, insa cert e ca este o metoda foarte rapida, principalul ‘vinovat’ fiind desigur CCE :).

Ce vom face pe scurt: luam un (singur) AVI, aplicam subtitrarea pe el, facem re-size si separam sunetul. AVI + subtitrarea vor fi multiplexate si fluxul rezultat va fi re-codat ca mpv (video MPEG2 compliant). Sunetul va fi re-codat ca mp2 (audio MPEG2 compliant). Cele doua fluxuri (mpv si mp2) vor fi apoi re-multiplexate intr-un MPEG2 clasic.

Ca urmare un alt punct interesant este ca acest ghid poate fi descompus in ghiduri mai mici:
- cum se ‘lipeste’ o subtitrare permanent pe un film (pasii 1 + 3b)
- cum se face frameserving de la VirtualDub la Cinema Craft Encoder (pasul 3c)
- cum se proceseaza sunet in BeSweet (pasul 2)
- cum se multiplexeaza fluxuri audio si video pentru obiecte DVD (pasul 6)

Nu am acoperit cazul in care aveti 2 AVI-uri, deoarece lucrurile se complica daca apar decalaje la sunet etc, asa ca recomand sa luati fiecare AVI si sa-l treceti prin aceasta procedura.

Software necesar:
Subtitle Workshop 2.51– freeware. Este cel mai bun si complet program de creare, editare si conversie de subtitrari pe care l-am intalnit.
VirtualDubMod 1.5.10.1 – freeware. Un excelent program pentru editare liniara video, chiar daca dezvoltarea sa a fost oprita, principalul developer concentrandu-se pe VirtualDub MPEG2. Mai aveti nevoie de filtrul de subtitrare pentru VirtualDubMod. Acest filtru se copiaza in folderul ‘plugins’ al lui VirtualDubMod.
BeSweet [versiunile: BeSweet v1.4, BeSweet Gui v0.6b61] – freeware. Un foarte puternic transcoder pentru diferite formate audio.
Cinema Craft Encoder SP 2.70.02 – NU este free, folositi versiunea trial daca nu vi-l puteti permite. Cel mai puternic si mai rapid MPEG encoding software existent pe piata la aceasta ora.
DGPulldown 1.0.3 Un mic utilitar pentru aducerea framerate-ului la standard DVD.
Muxman 0.14g – freeware. Un muxer simplu. Il vom folosi pentru re-multiplexarea fluxului audio si a celui video intr-un MPEG2. Multiplexeaza si subtitrari, dar aceasta varianta a ghidului o voi publica ulterior.


0. Informatii despre fisierul AVI (durata: 1 minut)
Inainte de a incepe, avem nevoie de cateva informatii despre AVI-ul pe care il procesam, vom avea nevoie de ele mai tarziu. Le putem afla ori din utilitarul Gspot, sau pur si simplu deschizand AVI-ul in VirtualDubMod si mergand la File | File Information…
[ http://img95.imageshack.us/img95/930/00fileinfo8wp.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Trebuie sa notam urmatoarele informatii:
Fisier video: rezolutie, framerate, durata film.
Fisier audio: sampling rate, audio tag, bitrate.

1. Preparare subtitrare in Subtitle Workshop (durata: 1 minut)
In primul rand, ne asiguram ca subtitrarea este sincronizata corect. Subtitle Workshop are unelte foarte bune pentru asta, insa acest pas este in afara scopului acestui ghid. In al doilea rand, subtitrarea trebuie convertita in formatul .ssa (Substation Alpha Script) pentru a putea fi citita cu filtrul corespunzator din VirtualDubMod. Initial, va puteti defini un template al formatului *.ssa in care se vor salva subtitrarile (culoare, font, script etc) in functie de propriile preferinte. In acest fel nu mai trebuie sa aveti grija de aspectul subtitrarii la fiecare conversie:
Link: http://www.turbouplo...mplate.avi.html
Conversia este de fapt un simplu File | Save As…, navigati pana la formatul *.ssa si acolo dati dublu-click.
[ http://img95.imageshack.us/img95/9748/02converttossa6sg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Alegeti un nume pentru noua subtitrare si salvati. Puteti inchide acum Subtitle Workshop.

2. Procesare sunet in VirtualDubMod si BeSweet (durata: 10 minute)
Avem doua motive pentru care dorim sa codam sunetul separat:
- formatele non-AVI standard (AC3, MPR vb script:
- BicubicResize este filtrul (aproape) similar pe care l-am selectat in VDM, iar AddBorders face letterboxingul pe care l-am introdus in cadrul aceluiasi filtru VDM, astfel incat inaltimea filmului sa devina 40 (banda neagra) + 400 (cadru film) + 40 (banda neagra) = 480 (inaltime standard NTSC DVD)
- filtrul TextSub opereaza cu mai multe formate (SRT, SUB, SSA) etc. Am ales sa folosesc subtitrarea originala, deoarece scriptul SSA trebuie modificat la aspectul fonturilor si e mai complicat putin. Daca subtitrarea voastra are o calitate buna, setarile implicite din TextSub ar trebui sa mearga foarte bine.
- AVISynth 2.5 opereaza in spatiul de culoare YV12, care este formatul nativ pentru DVD. Din pacate, CCE (inca) nu citeste nativ input YV12 (ceea ce ar ajuta enorm viteza la frameserving, deoarece paleta de culori nu ar mai trebui convertita), ci doar RGB si YUY2. De aici si ultima linie din scriptul nostru.

Acest script simplu se introduce (evident, cu setarile proprii filmului la cale, resize si la borders) intr-un fisier text care se salveaza (sau se redenumeste) cu extensia *.avs.

4. Re-codare in CCE (durata: ~60 minute cu VDM, ~45 minute cu AVISynth)
Pornim CCE. Right-click in spatiul de lucru, Add…, dupa care incarcam fisierul *.vdr creat de VDM la pasul c1 (sau fisierul *.avs creat de noi in Notepad la pasul c2). In acest moment CCE este frameclient-ul lui VDM.

Dublu-click pe fisier. Urmeaza fereastra cu setarile CCE. O sa explic propriile mele optiuni, referentiate pe captura:
[ http://img182.imageshack.us/img182/1971/11avssettingsro3wv.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

1. am eliminat outputul de sunet (il avem deja ca AC3, sau l-am procesat deja cu BeSweet in MP2)
2. calitatea unui DivX este oricum proasta fata de un DVD. Re-codarea nu va imbunatati niciodata calitatea sursei originale. De aceea consider ca un 1-pass VBR este mai mult decat suficient. Am aflat valoarea pentru max bitrate cu Bitrate Calculator sau online la http://www.videohelp.com/calc.htm in care am introdus durata filmului, numarul de CD/DVD-uri pe care o sa ardem filmul si bitrate-ul pe care il punem la fisierul audio (daca avem AC3, luati bitrate-ul aflat de la pasul 0, daca am procesat fisierul audio in BeSweet conform setarilor, atunci bitrate-ul este 224kbps).
[ http://img182.imageshack.us/img182/1841/12bitratecalculator1zc.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
3. Atentie la framerate, care trebuie setat la fel cu cel din AVI-ul original.

Dupa ce ne-am jucat destul cu setarile CCE (va puteti face propriile setari in functie de preferinte), dam OK si apasam butonul ‘Encode’. Asteptam sa se termine codarea. Asta poate insemna, pe P4, o viteza de la 1.5x (cu frameserving din VDM) pana la 2.0x (cu frameserving din AVISynth) pentru un film obisnuit. Avand in vedere ca filtrele (mai ales bicubic resize) mananca in jur de 25% din puterea de procesare, viteza nu-i deloc rea, in comparatie cu TMPGEnc. Pentru comparatie, CCE codeaza fara filtrari la o viteza de 4x – 5x.
[ http://img182.imageshack.us/img182/1440/13cceprogress3ka.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Rezultatul codarii este un flux video elementar cu extensia *.mpv, care insa nu este inca conform standardului DVD.

5. Aducerea mpv-ului la standard DVD (durata: 3 minute)
Aceasta procedura se numeste ‘pulldown’ si are ca scop transformarea framerate-ului filmului mpv (care trebuie sa fie acelasi cu framerate-ul AVI-ului initial – aflat la pasul 0-, daca am respectat setarile din CCE de mai sus) la un framerate standard pentru formatul DVD care este 29.97 fps.

Atentie, daca nu facem acest pas, sunetul nu va fi sincronizat cu fluxul video!

Pulldown se face foarte simplu cu utilitarul dgpulldown. Imaginea de mai jos nu necesita explicatii:
[ http://img182.imageshack.us/img182/3548/14pulldown6os.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Atentie, nu facem pulldown cu optiunea similara din CCE! CCE foloseste automatic pulldown detection, iar algoritmul folosit lasa de dorit deoarece da frecvent erori din cauza letterboxing-ului aplicat prin filtrul de resize si din cauza artifactelor prezente mai ales la AVI-urile codate puternic (sau prost : ) ).

6. Re-multiplexare cu Muxman (durata: 3 minute)
Muxman va re-multiplexa fluxul video (*.pulldown.m2v) si pe cel audio si va crea o structura corecta de DVD (director VIDEO_TS cu IFO, VOB etc). Iarasi, fereastra nu necesita comentarii, atentie doar sa folositi fluxul video la care s-a facut deja pulldown.
[ http://img182.imageshack.us/img182/5830/15remux3ka.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cand multiplexarea se termina, veti primi un mesaj de genul:
[ http://img182.imageshack.us/img182/1718/16remuxresult4xx.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Folderul VIDEO_TS contine filmul vostru, gata sa fie scris pe un DVD cu burner-ul vostru preferat (de ex. in Nero cu optiunea DVD-Video, sau facut imagine cu ImgTool si imaginea scrisa ulterior cu DVD Decrypter). Dati un preview inainte cu un software DVD player sa fiti siguri ca fluxul audio nu are probleme (volum prea mic, spikes, desincronizãri) si ca aspectul este cel dorit.

DVD playerul vostru din living ar trebui sa citeasca discul fara nici o problema. Enjoy.

Glumetu.

Edited by glumetu, 25 July 2005 - 22:28.


#2
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004
Felicitari, e de apreciat efortul tau...

#3
marcopolo80

marcopolo80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,438
  • Înscris: 09.02.2004
eu fac un pic altfel.
1.Script avs pt frame serving(rez pal 720x576,ntsc 720x480)

##############
# Parameters #
##############
LoadPlugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\Grip.dll")
m_width=720
myoverscan=0
AviSource("i:\Bulletproof Monk.avi",false)
gripCrop(m_width, 576, overscan=myoverscan,source_anamorphic=false,dest_anamorphic=false)
GripSize(resizer="BicubicResize")
GripBorders()
ConvertToYUY2()



2.sunetul demultiplexat cu vdub convert wav cu headac3he,pe urma convert din wav to mp2 tot cu headac3he(pt dvd samplerate 48000hz).Trebuie convertit din mp3 in wav caci altfel pot apare desincronizari pe sunet.Daca sunetul este ac3 eu fac asa:unesc in vdub cele 2 cd,demux ac3,intr-un singur fisier,video un singur fisier.Se ajusteaza sub pt 1 singur fisier.Ideal ar fi ca si la cele cu mp3,daca e pe 2 cd sa se faca la fel,doar ca va fi codat in mp2 cum am scris mai sus.LA fisierul ac3,din cauza ca lipseste de obicei 1frame din cauza split-ului in 2 cd pot apare erori asa ca se foloseste besliced.exe drag'n'drop si "fix file".
3.Pt puldown :nu conteaza metoda,se poate face si din CCE direct la codare se alege puldown 2:3  :mellow:
4.Multiplexarea cel mai bine facuta cu DVD LAB PRO-poti face si un mic meniu(chapters,etc).

Un mic secret:pt viteza mai mare la codare folositi 2 HDD(nu conteza prea mult SATA).Unul cu fisierele sursa si altul ca destinatie.La multiplexare IDEM.

PS.nu alegeti yes la incarcarea avi cu mp3 vbr in vdub(trust me).va baga un delay de o sa inebuniti.

Edited by marcopolo80, 27 July 2005 - 12:07.


#4
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005
multumesc de sugestii. Sa le iau pe rand:

- nu pot sa ma pronunt pe scriptul AVS (nu am lucrat cu filtrul de care vorbesti), insa pare specific pentru anumite tipuri de filme, nu? Tu ii spui dinainte daca sursa are aspect anamorfic sau nu etc si faci crop inainte de resize. Sincer, nu am vazut multe DivX-uri care sa necesite cropping inainte (decat daca aveau artifacte pe margine), asa cum am scris si in ghid. Eu personal folosesc Lanczos4resize, are calitate un pic mai buna decat bicubic (e si un pic mai sharp). BTW, la gripfit, nu ai nevoie si de o linie care sa zica: AssumeFPS(xx.xx) in cazul in care AVI-ul are un framerate bagat 'cu mana'  :) ?
- sound de-muxing: VD mi-a dat multe probleme la demuxing cu convert (poate ultima versiune merge ca lumea, nu am apucat sa o incerc). VDM a mers fara probleme. Corect punctul cu salvare ca WAV (desi daca MP3-ul e CBR n-ai probleme sa faci 'MP3 to AC3', decat bug-ul lui ac3enc.dll cu volumul redus) si reconstructie cu headac3he (eu folosesc AC3Machine, merge moft si asta). Am evitat intentionat situatia cu doua AVI-uri, pt. ca am vrut sa evit discutia cu BeSliced, care de fapt corecteaza header-ul AC3 si nu o problema de frame. Dar ai perfecta dreptate, la unire asa trebuie facut.
- pulldown: eu am avut numai belele cu CCE pe tema asta si documentandu-ma mai bine am aflat ca sta prost la capitolul asta. E adevarat ca problema era documentata (si suferita de mine) in versiunile mai vechi (2.67.xx), nu am retestat pe 2.70 dar nici nu am vazut vreo confirmare cum ca s-ar fi rezolvat.
- multiplexare: am incercat pe cat posibil sa urmez ghidul asta folosind numai programe freeware (singura exceptie este CCE, insa la asta nu as face rabat :) ). In plus, atunci cand convertesti un singur film si ai un singur chapter, ce nevoie mai ai de meniu? Un alt argument este ca lucrul cu DVD LAB-pro este un pic mai greoi decat sa zicem MuxMan, nu? Ghidul meu se adreseaza incepatorilor care cauta o metoda performanta.
- S-ATA: are importanta pentru dupa ce muxerul ti-a umplut memoria cu date incepe sa le toarne pe disc si S-ATA are 7200 RPM, plus buffer de 8MB, plus bus de 150. Ajuta, iti spun sigur, asta a fost pe incercate. Evident, daca ai doua HDD-uri, e clar mai rapid sa citesti de pe unul si sa scrii pe altul.
- MP3 VBR: nu te intereseaza delay-ul pe care ti-l baga VD daca dai 'Yes' la eroare, oricum salvezi stream-ul ca WAV necomprimat (si il codezi separat). VDM, pe langa faptul ca demultiplexeaza mai bine decat VD, iti da posibilitatea sa 'disable AVI audio stream', deci n-ai treaba cu audio-ul din VDM  ;)

Multumesc de comentarii -- keep'em coming!  :)

Edited by glumetu, 27 July 2005 - 15:53.


#5
marcopolo80

marcopolo80

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,438
  • Înscris: 09.02.2004
Cu VD su VDM doar demux audio-save as...xxxx.mp3,convert in wav cu headac3he(e foarte rapid la conversie).Scriptul avs iti baga direct dungile negre(nu face crop!!) si nu mai stai sa calculezi cit trebuie sa fie benzile negre.Iti a intotdeauna aspect 4:3(nu inseamna full screen),la dvdrip dupa operatia de crop toate filmele ies 4:3 oricum.Nu trebuie sa-i spui ce fps,il vede singur,trebuie doar sa stii tu pt alegerea corecta a rezolutiei de codare(PAL sau NTSC).Eu am dat doar niste sugestii,nu e solutia ideala(nici nu exista).Ahh,si cu DVDLAB poti sa-i faci tu capitole,e mai usor de facut browsing prin film.

#6
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005
e interesant filtrul asta Gripfit, cred ca o sa ma joc si eu un pic cu el, pare special facut pentru smecherii de genul asta... :) multumesc de pont ;)

corect, cu DVDLAB poti sa-ti faci propriile capitole, dar mi se pare overkill... eu convertesc AVI-uri doar ca sa le vad atunci pe loc, nu sa le si pastrez. Pastrez doar DVD-uri :)

#7
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Softul "BeSweet " da eroare cand vreau sa-l execut.Aveti idee de la ce e?????

#8
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005
ce fel de eroare? vezi ca se instaleaza mai intai BeSweet GUI, care e o interfata grafica pentru BeSweet. In BeSweetGUI trebuie sa pui locatia fisierului BeSweet.

ai fi util sa postezi cumva eroarea, din log sau fa o captura de ecran.

#9
sandibad

sandibad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 18.11.2004
Un posibil program care ar face astea in mod "automat" ar fi AVI2DVD si este freeware.


Adresa web este urmatoarea:
http://www.trustfm.n...areAvi2Dvd.html

Iata din linkurile de download postate pe site-ul programului:
http://rapidshare.de..._Setup.exe.html
http://s2.ultrashare...f7759cef432894/

Aceste linkuri contin sigur cea mai recenta versiune.


Asa arata programul:

[ http://www.trustfm.net/divx/Images/Avi2Dvd.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Pe asta il testez in momentele astea si pare ok.

Desi setarile manuale asa cum le-a prezentat glumetu sunt excelente puteti incerca si asa.


#10
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005
cu siguranta ca se poate si cu AVI2DVD, sandibad. E chiar extrem de simplu.

Din cate stiu insa, AVI2DVD nu prea merge bine cu CCE (chiar nici nu stiu daca poti schimba setari in CCE prin AVI2DVD), iar celelalte encodere care sunt free (QuEnc cred ca e printre cele mai bune) merg destul de incet.

Dar daca tot te apuci de teste, n-ar strica sa le postezi aici, sa vedem cum merge!
Incearca si cu CCE, oamenii se plangeau pe net acum cateva luni ca nu le-au putut face sa mearga impreuna.

later_edit:

Quote

Supports only CCE ver. 2.6.7 because ECLCCE supports only that version.
deci e adevarat, insa ar trebui incercat cu versiuni CCE 2.70+, care au inclus din nou suport pentru ECL  :naughty:
o sa incerc si eu acasa.

Edited by glumetu, 11 August 2005 - 12:09.


#11
sandibad

sandibad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 18.11.2004
CCE 2.70+ nu merge cu Avi2DVD, da o eroare (nu suporta versiunea ... bla bla...)

Intr-adevar AVI2DVD nu permite accesul la configurarea CCE ci numai numarul de Pass (parca). Intr-adevar, am avut si eu erori cu CCE 2.67 dar independent de AVI2DVD. Le voi posta ulterior ...

Am reusit aseara un test si diseara va spun care sunt rezultatele.

:D  sau :death:



Acesta este tab-ul cu optiunile de codare video din AVI2DVD

[ http://i.afterdawn.com/v3articles/avi2dvd_avi2dvd_4.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Tabul cu obtiuni titrare:

[ http://i.afterdawn.com/v3articles/avi2dvd_avi2dvd_5.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Tutorial puteti gasi aici :
http://www.afterdawn...dvd_avi2dvd.cfm


Ce este foarte "COOL" este ca daca filmul divx este pe 2 cd AVI@DVD "stie" sa faca joint automat atat la video cat si la partea de titraje.

Este adevarat, nu am testat chestia asta pana la final dar altii asa spun ... ca ar merge ...

Vom vedea.

Cu trecerea timpului cred ca trecerea la codarea "manuala" propusa de glumetu este mai buna chiar daca pare mai dificila.

Edited by sandibad, 11 August 2005 - 12:44.


#12
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005
ce-am mai citit este ca nu prea se descurca la sunet nestandard sau ne-sincronizat, deci ajungi iarasi la VDM si la BeSweet.

#13
sandibad

sandibad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 18.11.2004

glumetu, on Aug 11 2005, 13:40, said:

ce-am mai citit este ca nu prea se descurca la sunet nestandard sau ne-sincronizat, deci ajungi iarasi la VDM si la BeSweet.

<{POST_SNAPBACK}>



Asa este.

Am facut un test cu un film de desene animate. (coderul era CCE). Primele 2 minute a mers bine la play. Dupa aceea, nesincronizare subtitrare si audio. Ma gandesc totusi ca am facut erori.

Adevarul este ca este prima data cand incerc asa ceva ...

Aseara am codat cu FreeEnc si sunt curios ce a iesit. (timpul de codare video a fost de 2h 30 cu un 1,7 Pentium si 1 GB de memorie RAM


Acum 2 zile am urmat pasii din tutorialul tau (felicitari, este foarte clar) dar singura problema a fost chiar la final cand am rulat Muxman nu a vrut sa-mi "primeasca' fisierul audio.

Enervant. Dar, asta este, mai incerc. Uneori nu iese nimic din prima, nu ?
Probabil zilele viitoare voi incerca si tutorialul lui Mtz

Edited by sandibad, 11 August 2005 - 12:54.


#14
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005

sandibad, on Aug 11 2005, 13:48, said:

Acum 2 zile am urmat pasii din tutorialul tau (felicitari, este foarte clar) dar singura problema a fost chiar la final cand am rulat Muxman nu a vrut sa-mi "primeasca' fisierul audio.
daca-mi aduc bine aminte, Muxman versiunea free are limitare pe formatele acceptate.

Incearca Imago MPEG Muxer sau bbMPEG.

Edited by glumetu, 11 August 2005 - 13:06.


#15
sandibad

sandibad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 18.11.2004
multam pentru promptitudine !

#16
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005

sandibad, on Aug 11 2005, 13:48, said:

Am facut un test cu un film de desene animate. (coderul era CCE). Primele 2 minute a mers bine la play. Dupa aceea, nesincronizare subtitrare si audio. Ma gandesc totusi ca am facut erori.
daca zici ca si subtitrarea era desynched, este posibil sa fi facut pulldown gresit sau sa nu fi facut deloc.

#17
sandibad

sandibad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 18.11.2004
Pulldown am facut (e posibil chiar bine  :)  )

Cu toate astea se pare ca a fost o eroare la subtitrarea *.ssa (am pus probabil alt framerate  :death: si era o intarziere de 30 de secunde... in rest imaginea era perfecta ...)

Dar voi incerca sa adaug titrajul ulterior cu DVDLAB pro pentru ca as vrea si un meniu la DVD.

In cazul asta voi face numai demultiplexarea.

#18
iso

iso

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 19.10.2004
A incercat cineva vso divxtodvd de aici  ?
Eu am testat in viteza versiunea 1.99.13.30 (cea actuala) si face conversia la DVD la o calitate a imaginii mai mult decit multumitoare . :rolleyes:

Partea proasta ca desi are ca optiune adaugarea automata a subtitrarilor din format  .srt  aceasta nu functioneaza , vorbesc de varianta inregistrata a programului .

Testati si voi , e cea mai simpla metoda de a face DVD din DivX , poate merge si partea de subtitrare si am omis eu ceva .  :w00t:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate