Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aparat foto zoom mare

Daca aveți chef, descrieți locuin...

Smecheri vs populime

La multi ani @Lieutenant!
 La multi ani @xmanyacs77!

Tableta office

Comanda Mobexpert - o zi inainte ...

Ocolirea limitatoarelor de viteza...
 Recomandare adeziv - pt pervaz PVC

Sfat achizitie, Xiaomi 14 Ultra s...

Priza contorizare consum energie

Cat timp purtați o pereche d...
 Problema Makita PLM 4628n

Nelamurire sunet navigatie auto

Ma bate gandul la primul bmw

Cum rezolv o incompatibilitate in...
 

SUNET DE FUNDAL ...cablu digital DIGI. (Pentru a scăpa de problemă luați un cablu Euroscart bine ecranat - Megafanro).

- - - - -
  • Please log in to reply
107 replies to this topic

#91
alexa32

alexa32

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,294
  • Înscris: 12.08.2006
Si unele televizoare sunt "panarame".
Am folosit si  stb-ul SD Humax pe LG CRT si LCD sau Sony CRT fara nicio problema cu brumul pe sunet.

Edited by alexa32, 15 January 2012 - 14:44.


#92
tcdr

tcdr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 676
  • Înscris: 03.10.2007
.... pt. ca mufa de antena este separata galvanic de selectorul de canale numit si tuner respectiv masa televizorului - valabil pt. anumite televizoare.

#93
patratel

patratel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 28.06.2004
Eu am pus un alimentator mai mare (fizic) dar cu aceeast tensiune si amperaj si mi-a disparut zgomotul de fond.

#94
dmaria84

dmaria84

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 01.08.2008
Am aceeasi problema de bruiaj audio cu coaxial conectat in Humax SD...am comandat separator galvanic, sunt curioasa care va fi efectul. Mai jos sunt 3 solutii pentru problema asta - bucla de masa:
http://www.epanorama...a_isolator.html

#95
dmaria84

dmaria84

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 01.08.2008
Am primit separatorul galvanic. Dupa instalare, zgomotul audio s-a redus considerabil, acum mai este sesizabil doar la volum mare iar zgomotul pe semnalul video a disparut si el. Consider problema rezolvata.

#96
DIVX2006

DIVX2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,598
  • Înscris: 15.07.2007

 patratel, on 21st April 2012, 13:54, said:

Eu am pus un alimentator mai mare (fizic) dar cu aceeast tensiune si amperaj si mi-a disparut zgomotul de fond.
Da, tensiunea nu e bine filtrata in alimentatorul original ....baga brum de retea

#97
bucuresti123

bucuresti123

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 27.07.2012

 ulisica, on 9th July 2010, 17:57, said:

Exact  acum 7 zile cand am primit decodorul Humax de la digi am beneficiat de semnal digital .La numai 3 zile dupa asta se aude un sunet de fundal care eset foarte enervant/deranjant si nu  se aude cum s-a auzit in prima zi.Am pus semnalul  (antena) direct in tv ( lg37lh5000) fara a mai  folosi decodorul Humax si  sunetul deranjant  a disparut dar  binenteles nu  mai  era aceiasi calitate la semnalul  video.
Am sunat la dep. tehnic la RDS si  de acolo  mi-a spus sa revin la setarile din fabrica , restart, si  iarasi  cautare automata dar sunetul de fundal nu  a disparut .Atunci  respectivul consultant mi-a spus sa ma duc la service .Am fost  si  baiatul de la service a efectuat aceleasi operatii ca si  cele executate de mine la sfatul celor de la tehnic de la bucuresti .In plus mi-a fost usgerta ideea sa folosesc pt. conexiune cablu RCA in locul celui  Euroscart.
Am ajuns acasa si dupa conectarea aparatului nu  este nici  o  modificare in bine, sunetul deranjant fiind prezent din nefericire.
Ce dumnezeu  sa mai  fac ca daca sonorul din telecomanda Humax este la minim se aude sunetul  ala de parca ar face `masa` undeva ( nu  face dar  e un sunet aprox. la fel pt. cunosctori)
***********************************

GATA MERGE..AM DAT VOLUMUL LA MAXIM DIN TELECOMANDA DECODORULUI ..SI APOI AM AJUSTAT-O DIN CEA A TV-ULUI..SI..NU SE MAI AUDE..
MAI VERIFIC LA NOAPTE ...DAR..BAZAIA RAU DE TOT...
MERCI,....CUI A POSTAT CEA MAI IEFTINA SI CEA MAI INDEMANA SOLUTIE !!!!
NU CONTEAZA PRETUL..TIMPUL E IMPORTANT!
DECI..DUPA CE AM CUMPARAT UN ALT CABLU..AM DAT UN SEARCH PE NET...SI..GATA


HAI BAFTA... LA TOATA LUMEA

#98
gandacul

gandacul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.07.2007
Cea mai simpla solutie este egalizarea potentialelor dintre masa de la intrarea RF a tv-ului si masa de la intrarea RF a decodorului. Un conductor subtire, legat la exteriorul unei mufe metalice F-RF tata (care intra in RF tv) si la exteriorul alteia F-RF tata (care intra in RF decodor), rezolva problema.  Ideal ar fi, daca stati la casa, sa legati la impamantare masa cablului coaxial. In felul asta evitati aparitia de tensiuni periculoase pe conductorul de masa (sursa fiind tv-ul). E putin probabil dar nu imposibil. Daca stati la bloc, ar fi trebuit RDS-ul sa aiba grija de impamantare (in teorie). Intrerupeti alimentarea tv-ului si a decodorului cand faceti legarea conductorului.
"Succesuri"!

Edited by gandacul, 16 September 2012 - 11:10.


#99
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 12.01.2004
Reteaua RDS nu trebuie sa constituie sursa de impamantare pentru reteaua catv a casei. Luati si legati macar splitterul central al casei la impamantarea din tabloul electric al apartamentului. Ideal asa ar fi. La o tensiune mai serioasa, intoarsa dintr-un TV al casei, prajeste toate firele de masa la contactul cablului cu mufele F tata - valabil pt orice cablu RG6 de calitate medie.

#100
gandacul

gandacul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 16.07.2007

 mhanor, on 16 septembrie 2012 - 13:28, said:

Reteaua RDS nu trebuie sa constituie sursa de impamantare pentru reteaua catv a casei. Luati si legati macar splitterul central al casei la impamantarea din tabloul electric al apartamentului. Ideal asa ar fi. La o tensiune mai serioasa, intoarsa dintr-un TV al casei, prajeste toate firele de masa la contactul cablului cu mufele F tata - valabil pt orice cablu RG6 de calitate medie.

Nope, nu sunt de acord cu asta! Cu toate ca, in teorie, pare o idee buna, in practica, mai ales la blocuri vechi de 30, 40 de ani, calitatea instalatiei de impamantare este discutabila.  Nu riscati!
Un alt sfat, ca am vazut multe situatii din astea: cablurile catv, utp, telefonie, n-au ce sa caute  in acelasi tub cu cablurile de joasa tensiune folosite pentru alimentarea prizelor electrice !!!
In concluzie:
- pentru retelele catv cu sursa fibra optica (cu terminal gpon) in scara blocului: ori gasiti o solutie alternativa de impamantare, ori lasati-o asa si bazati-va ca si-a facut RDS-ul treaba.
- pentru fibra optica si terminal gpon la case, construiti-va o instalatie de impamantare separata de cea a prizelor electrice (RDS-ul nu impamanteaza nimic).

Dar, ca sa ramanem la subiect, zgomotul dispare daca egalizati potentialele dintre masa de la intrarea RF a tv-ului si masa de la intrarea RF a decodorului. Se poate face asta fie printr-un conductor, fie printr-un splitter catv.

Salutari!

#101
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 12.01.2004
Pui la indoiala reteaua electrica a blocului... RDS de unde crezi ca si-a tras curent si impamantare? In plus, se poate testa impamantarea din reteaua apartamentului. Despre impamantarea RDS-ului nu prea ai ce sa apreciezi. Si revenim la faptul ca te increzi in tresa cablului coaxial, ca va duce curenti mari, cand va fi cazul.

In plus, masele sasiurilor TV/decodor sunt conectate deja prin pinul 21 al mufelor cablului SCART. Probat si cu multimetrul, intre mufa TV mama a TV-ului si cea a decodorului, fara sa fie conectate la reteaua electrica/TV, doar cablul SCART fiind conectat.
http://www.hardwarebook.info/SCART

Edited by mhanor, 24 September 2012 - 23:06.


#102
lentzylaur

lentzylaur

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 07.12.2008
Buna ziua,
Nu sunt in domeniu dar inteleg cat de cat.
Am luat si eu un decodor humax sd de la RDS.
Detin un tv lcd nomane..
Am conectat decodorul la tv prin cablul euroscart din cutia decodorului. Am bagat cablu tv in decodor. Am pornit tv-ul care s-a dus automat pe Scart, am scanat programele, eram foarte incantat.
Dupa 30 minute de vizionat un program tv, deodata au inceput sa apara niste dungi pe ecran si un sunet de fundal foarte deranjant.
Am scos toate cablurile din priza ..(mai aveam un router in aceeasi priza si un sistem 5.1 conectat pe intrarea casti la tv,,,) si am organizat firele in spatele tv-ului
Am observat ceva ciudat alimentatorul de la router wirelesS(acelati voltaj 12v si 0.5 mA) nu mai functiona..mi-am dar seama cum am vazut ca are aceeasii mufa ca si alimentatorul de la decodor si am testat routerul cu acesta(12v 1A).
Lasand routerul m-am intors la problema cu dungile si bazaitul de pe tv si am observat:
   - daca scot cablu tv din decodor bazaitul disparte odata si cu imaginea
   - daca pun doar miezul cablului in decodor - am imagine blocata si sunet intermitent
   - daca pun doar exteriorul cabluri tv in decodor apare bazaitul
Am reusit totusi de reduc bazaitul si sa fac sa dispara dungile prin faptul ca am conectat TV-ul la o priza fara impamantare (nu inteleg logic dc s-a intamplat asta deoarece nu am cunostinte bune in domeniu) dar totusi exista un mic sunet de fundal.

Poate cineva sa imi explice si ma refer mai mult la user "DIVX2006" daca alimentatorul decodorului s-a defectat  de la o fluctuatie de curent -se poate asa ceva? si din cauza lui sa apara problemele (chiar nu cred sa le fi observat prima oara cand am conectat decodorul) - Faptul ca am legat tv-ul la priza fara impamantare este o dovada a faptului sa alimentatorul este defect?
Se poate sa fi aparul ceva pe reteaua de cablu si invelisul exterior al cablului tv sa genereze aceste probleme si intamplare sa se strice si alimentatorul routerului sa fie doar coincidenta?

Eu voi incerca maine sa pun si un cablu SCART mai profi, pentru a vedea daca se schimba situatia si tot odata am sa caut si un cablu RCA pentru a vedea daca e vreo diferente pe partea aceasta.
Totusi daca incarcatorul s-a defectat, ar trebuie sa il duc inapoi celor de la RDS?
Il pot modifica eu sau sa cumpar unul la fel?  De unde stiu ca este mai bun ca acesta si nu face probleme?
Conectarea tv-ul la o priza fara impamantare poate sa fie o probleme in viitor?
Sa montez un UPS inainte de decodorul Humax poate stabilizeaza fluctuatiile de curent?
Sa sun la RDS si sa ii las sa isi bata capul?

Multumesc frumos,
Scuzati lunga povestire!

#103
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 12.01.2004
Daca zici ca, fara masa, se atenueaza zgomotul, incearca si cumpara un separator galvanic, gen:
http://www.e-rusu.ro...re&iProduct=122

In al 2-lea rand, ar trebui sa verifici daca ai tensiune pe mufa mama a TV-ului (sasiul TV-ului) sau pe tresa cablului TV. Eventual verifica toate tv-urile din casa, individual, cu mufa TV scoasa din TV, la momentul verificarii. Iar cablul RDS il verifici la intrarea in casa, deconectat de reteaua catv a casei.

Edited by mhanor, 18 October 2012 - 16:24.


#104
lentzylaur

lentzylaur

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 07.12.2008
imi poti explica in 2 -3 pasi cum sa verific daca am tensiune pe cele enumerate de tine? presupun ca am neoie de multimetrul dar setarile pe care trebuie sa le fac?

#105
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 12.01.2004
Mai intai seteaza-l pe curent alternativ (V~) 700V, si masori la priza, intre faza si nulul de lucru si intre faza si impamantare. Valorile trebuie sa fie aproximativ egale intre ele, fara sa varieze brusc si cu diferente mari. Daca vrei sa verifici impamantarea cum trebuie, trebuie sa chemi un electrician autorizat.
Apoi il setezi pe curent continuu, 1000V. Masori intre sasiul TV-ului (masa mufei TV) si impamantarea prizei. La TV-urile fara priza cu impamantare, foloseste nulul de lucru (verifici cu creionul de tensiune). Atentie la neatentie :) La fel procedezi si cu cablul de la intrarea apartamentului.
Inainte de testul cu multimetrul, poti face si o verificare bruta, cu creionul de tensiune, pe mufa TV a TV-ului.
Cand masori/verifici, sa ramana conectat doar cablul de alimentare ar TV-ului, orice altceva deconectat (alte cabluri HDMI, SCART, cablul TV). Chiar si PC-ul conectat in aceeasi priza/tripla poate trimite curent in sasiul TV-ului (si invers), daca nu exista impamantare functionala. Si cablul catv de la intrare sa fie deconectat de la reteaua casei, cand il verifici.

#106
lentzylaur

lentzylaur

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 07.12.2008
Multumesc mhanor!
Maine am sa fac si am sa dau rezultatele.

Am facut totusi cateva mici experimenta sa zic asa:
Am luat un cablu RCA - 2tata-2tata  si am conectat video la tv din stb  - nu se aude bazaitul dar se vede cu dungi (tv in priza cu impamantare) (in priza fara impamantare se vede frumos nu se aude nimic)
Am conectat inca 1 rca din acel cablu cu 2 rca-uri la sound R - si la tv  la fel - se aude si bazaitul in tv (asta cu tv in priza cu impamantare) (in priza fara impamantare se aude foarte putin un bazait totusi -deci inca persista ceva in retea dar foarte redus)   - cablul rca mai are un fir aditional de masa si l-am legat la carcasa stb-ului si la carcasa tv-ului -atenuiaza din bazait dar nu foarte mult
Am pus tv in priza fara impamantare - cu 1 RCA in video si unul in audio R - la fel si in TV  - se vede bine se aude un mic zgomot  - am legat iar firul aditional de masa de la cablul rca si mai atenueaza si acesta din bazaitul acela care acum era  foarte redus.
Am incercat si cu legare la masa stb-ului si la impamantare de la priza...ma gandeam ca alimentatorul stb-ul neavand impamantare intra curent prea mult si de aceasta face dar nu am sezizat nici o diferenta.

1) Simptome - bazait puternic in boxe tv-ului si dungi pe ecran care dispare in momentul cand scoti mufa de Cablu din stb - direct legat de invelisul exterior al cablului tv-testat doar nu miezul nu apare nici un sunet dar nu mai poate decoda stb doar cu miezul) - testat si cu cablu euroscart din fabrica si cu cablu A/V cu contacte aurite si ecranat  -nici o diferenta
Concluzie - bazait puternic si dungi pe ecranul TV-ului au legaturai cu impamantare * in ce fel si cum - nu stiu sa ma explic - dispare cand legi tv la priza fara impamantare
2)Simptome - tv legat la priza fara impamantare dispar dungile si bazaitul puternic - ramanand un bazait pe fundal cand dai stb la 0 si tv la 50% apare bazaitul -devenind mai putenic apoi in functie de volum. Aici nu mai are legatura cu cablul tv deoarece apare chiar si cand cablu TV este scos din STB  -acest bazait ramane si se mai micsoreaza cand conectezi masa stb cu masa tv legat la priza fara impamantare.
Concluzie - stb genereaza si el un bazait fara cablu legat la el - necontand daca e tv la priza cu impamantare sau nu - se micsoreaza cand se leaga masa stb de masa tv-ului!

#107
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Rezolvat problema bazait cu un cablu RCA cu 3 fire: alb, galben si rosu.

#108
szjozsef

szjozsef

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 517
  • Înscris: 22.11.2004
in detrimentul calitatii imaginii, pe Euroscart setat pe RGB calitatea video e mult mai buna decat la Video Composit (galbel)
In majoritatea cazurilor despre care stiu eu, un separator galvanic a rezolvat problema.

Edited by szjozsef, 09 December 2012 - 12:05.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate