Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e
 Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...

Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...
 Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 

Incalzire si ventilatie - gospodarie si adaposturi de animale

- - - - -
  • Please log in to reply
427 replies to this topic

#415
ggelu

ggelu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 7,316
  • Înscris: 21.01.2009

View Posthoria66, on 13th July 2011, 17:18, said:

Da' cu galvanu', cu galvanu' cum e? Merge la instalatii de incalzire, au ba ?
Dom' doctor - merge si aia argintata  da e pacat ! Eu n-am vazut cu astia doi ochi ai mei instalatie din fier fara sa fie nevoie de sudura - ba nu ai loc de un cot, ba nu-ti cade colinear teava de urca cu cea care coboara....si atunci tot oxigenul de-l pomeneam va face oxid intr-un singur loc. - ghici care ! Din cate stiu eu continutul de aer in lichide tine si de vascozitatea acestora - asa ca si in antigel continutul de oxigen va fi mai mare decat in apa . Dar e suficient de putin incat sa nu fie motiv de ingrijorare. Ca o comparatie : toti am locuit in blocuri ce au calorifere de fonta . A povestit si Dorel mai  sus si instalatiile alea ruginite la greu au tinut cel putin 30 de ani.
Probabil ca si acum se mai folosesc tevi zincate la apa potabila - tin foarte bine dar fara sudura.
@Dorel : Monteaza termostatul unde ai loc intre cazan si cos ; daca ti se va parea candva ca cele 1,25 grd. diferenta intre iesirea cazanului si cos sunt cu problema poti sa setezi termostatul mai jos si gata ! Sau reglezi timpul de pornire / oprire a pompei mai mare. Totul este ca informatia sa fie repetitiva  ( de incredere) si nu neaparat exacta.  
Nu pot sa ma abtin : si cand iti spuneam : Mai Dorele , da' e teava prea groasa ...si tu nu , ca sudura , filete, .... Acum nu pot sa-ti urez decat sa ai rabdare sa termini .

Edited by ggelu, 13 July 2011 - 20:45.


#416
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007

View Postggelu, on 13th July 2011, 21:42, said:

Mai Dorele , da' e teava prea groasa ...si tu nu , ca sudura , filete, .... Acum nu pot sa-ti urez decat sa ai rabdare sa termini .
Cei drept pana la instalatia asta nu am dat filete la teava! Doar la suruburi. Nu credeam ca trebuie sa ai asa forta sa invarti filera! Dar a trecut!
Acum practic instalatia e gata! Mai trebuie instalat senzorul de fum, termostatul de ambianta, legate cele 2 pompe si ceva maruntisuri la centrala!
Urmeaza proba de apa si daca trece, proba cu lemne! Daca trece si asta, bagat antigel in instalatie! Si iar o proba de lemne ca sa se amestece antigelul!
Pentru toate astea astept iar o perioada de concediu de mai multe zile ca sa pot sa o supraveghez!
Ce pot sa spun la cei ce vor sa faca asa ceva: cand calculeaza nr de niple, coturi, mufe, teava necesare sa inmulteasca cu 3! E fantastic cum creste numarul lor pe teren! Si la 5/4' invarti la ele de vorbesti singur! Am avut noroc de un vecin fortos, ca altfel nu stiu ce faceam! Tragea saracu' la filete de ridica bancul de fier plin cu scule in sus!
Dar au trecut! Astept cu nerabdare proba cu apa si mai ales, cea cu lemne! Pompa pt etaj nu am cumparat inca! Astept intai sa vad daca face fata cea de parter si dupa aceea daca face fata, cumpar una identica, daca nu, o trec in pod si cumpar una mai mare pt parter!
Si inca ceva: fitingaraia, tevile, pompele depasesc valoric pretul centralei!

#417
salix_viminalis_energo

salix_viminalis_energo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 14.11.2012

View Postdorel232004, on 07 iulie 2010 - 23:07, said:

S-a mai discutat pe aici sistemul asta, dar nu prea si-a castigat adepti! E intr-adevar un sistem nou, dar pe la noi lumea e tot timpul reticenta la progres! Vezi casele din lemn! Pana nu trec 20 de ani, nu facem nimic!
Este un sistem nou de cel putin 120-150 de ani,cel putin in America de Nord.A fost folosit pentru a da locuinte pieilor rosii din rezervatii.Multe dintre ele inca mai sunt locuite si astazi .

#418
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006
Pai, de-aia sunt noi prin partile noastre, ca mai de mult n-aveam indieni (piei rosii)... ca acuma.

#419
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Eram dator sa va povestesc si rezultatul la marea mea instalatie de incalzire! Nu v-am spus pana acum pt ca asa m-a chinuit pana i-am dat de cap, incat nici nu mai puteam sa ma gandesc la ea! Acum functioneaza aproape ok, e altceva decat la sobe, pot sa zic ca merita efortul, ce a fost s-a dus, senzatiile de cosmar s-au estompat in timp, a ramas realizarea!
Multumesc lui florin71_skoda (am stat de vorba ore in sir, intr-o noapte, cu el la telefon), ggelu, gelenechifor care m-au ajutat si care m-au sfatuit ce sa-i mai fac sa o scot la liman! Florin71_skoda e chiar un om de exceptie, rar intalnesti asa ceva! Si nu exagerez!
Axioma: nu faceti instalatii de incalzire cu vas deschis daca nu aveti macar 2 etaje diferenta de nivel! Mi-a mancat sufletul si ultima picatura de rezistenta fizica, intr-o zi si o noapte cand aveam pata pusa pe ea sa o dau la gata!
De ce nu a mers cu vas deschis? Nu stiu cum pm tragea aer fals din vas si din cauza asta nu reuseam sa sa-i dau de cap!
Inca o treaba pe care n-am stiut-o eu, cu toate ca am vorbit pe forum in prostie, era ca pompele astea de inst de caldura sunt pompe de CIRCULATIE! Adica ajunge apa la ele, o plimba, nu ajunge apa, nu o plimba prin instalatie! Deci nu sunt ca pompele care le stim noi de apa care fac ceva presiune! Aici am pierdut mult timp ca nu intelegeam cum de nu functioneaza instalatia!
Vasul de expansiune deschis mai avea si dezavantajul ca se incalzea primul si chiar bine si pierdeam caldura in pod in loc sa o pierd in camere, prin calorifere!
Am bagat vas de expansiune inchis, pana la urma, de 150 litri! Greu mi-a fost sa accept ideea asta, dar dupa o noapte pierduta, in care am facut peste 150 de drumuri in pod si dupa ce am facut si o baie de antigel, am devenit mai intelept!
Acum merge bine, oarecum! Zic oarecum, ca pierde presiunea in timp dar am o galeata cu antigel amestec si o pompa mica din targ in ea, langa centrala si cand vreau sa-i dau drumul presurizez instalatia si dupa aceea e ok!
Iarna trecuta au fost acolo -29 grade, am avut putin cu..ul strans cand m-am dus in primavara sa nu am ceva crapat (amestecul antigel era de -14 grade), dar D-zeu e mare!
Hornul are tiraj, trage la greu, e ok!
Cam intr-o ora de cand fac focul incep caloriferele sa se incalzeasca, in 2 ore frig. Cu autonomia nu prea sunt multumit dar nici nu am avut ocazia sa incing pufferul la 90 de grade sa vad cat tine!
Am scapat de mizeria de la lemne din camere, de frigul din baie si hol! E altceva! Nu mai e asa romantic dar nici fum in camere nu mai am (cand faceam focul)!

#420
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,591
  • Înscris: 31.01.2010

View Postdorel232004, on 10 ianuarie 2013 - 11:08, said:

Axioma: nu faceti instalatii de incalzire cu vas deschis daca nu aveti macar 2 etaje diferenta de nivel! Mi-a mancat sufletul si ultima picatura de rezistenta fizica, intr-o zi si o noapte cand aveam pata pusa pe ea sa o dau la gata!
De ce nu a mers cu vas deschis? Nu stiu cum pm tragea aer fals din vas si din cauza asta nu reuseam sa sa-i dau de cap!

Dorele in primul rind ma bucur ca esti multumit si merge aproape bine.
S`o folosesti sanatos si sa te bucuri de ea.
Referitor la problema ta , raspunsul e foarte simplu, nu are cum sa traga aer fals din vasul de expansiune
daca e pus peste cel mai ridicat punct al instalatiei tale ca nu curge acolo apa ca in sifonul chiuvetei!
Ai in cazan o "pata calda" unde fierbe apa cu bulbuci!
Aerul ala de fapt sint vapori de apa.
Rezolvarea ai facut`o prin cresterea presiunii in circuit
si implicit marirea temperaturii de fierbere a apei.
La 2atm apa fierbe pe la 130C parca.


Grig

#421
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Apa nu ajungea sa fiarba, ca atunci as fi avut alte belele cu conductele si mai aveam si termometre pe instalatie! Nici eu nu am gasit explicatia dar nici nu am mai stat sa vad de unde e, mai ales ca mi-am dat seama ca se si pierdea multa caldura pe acolo (prin vasul deschis de expansiune)! Am aerisit instalatia de zeci de ori si degeaba! Cand am eliminat vasul de expansiune a mers perfect dar nu puteam merge asa ca bubuia undeva din cauza presiunii! Cum timp nu mai aveam, fizic eram epuizat, am acceptat ideea (spusa de multi pe aiciPosted Image ) de a face circuit sub presiune ca vas inchis! Am fost capos, am tras, am cheltuit, m-am lamurit!

#422
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,591
  • Înscris: 31.01.2010
Am spus " pata calda", acolo din cauza lipsei de circulatie
incepe sa fiarba apa pe acea portiune mica, nu in tot cazanul.
Poti avea 60C pe tur si sa ai si vapori in instalatie.
Ridicind presiunea in circuit ai crescut temp de fierbere a apei si din cauza asta
fenomenul nu se mai manifesta.
Fenomenul e cunoscut si nu ar trebui sa puna probleme unui instalator.

Grig

P.S. Daca ai cazanul industrial si e proiectat sa lucreze in circuit inchis , sub presiune,
atunci asa trebuie sa`l folosesti.

Edited by Ion_Bumbu, 11 January 2013 - 09:36.


#423
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Deci la mine circuitul implica si un puffer si aveam o pompa/sistem de amestec Laddomat21! Nu stiu unde putea sa apara o fierbere! Din ce vorbeam eu la telefon in noaptea aia de cosmar cu Florin71_skoda era posibil ca inaltimea maxima a pufferului sa fie f aproape de nivelul din vasul de expansiune si atunci sa fure aer!

#424
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,591
  • Înscris: 31.01.2010
Toate alea le ai si acuma , doar ca in circuit presurizat.
Fierbere apare in cazan, acolo poate apare acea "pata calda".
Cauzele`s multiple, de la proiectare/executie/instalare defectuoasa pina la debit mic de recilculare si mai stiu ce altele pot fi.
Daca ai cazan industrial si a fost facut sa lucreze sub presiune ( vezi fisa tehnica )
e normal sa se intimple asta, asa a fost calculat/testat, sa admita in anumite puncte apa peste 100C.
Daca e artizanal asta e.

Grig

#425
dorel232004

dorel232004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,253
  • Înscris: 04.02.2007
Era un cazan Attack FD42!  Acum din ce zici tu inseamna ca toti care au cazane pe lemne cumparate nu pot merge cu vas deschis? Ma gandesc ca toate sunt prevazute sa lucreze sub presiune! Parca scaibaPosted Image  avea asa ceva si nu avea probleme dar avea si o coloana de apa mult mai mare!

Dar sa lasam asta ca au inceput sa ma doara salele iar, din ce imi aduc aminte! O sa deschid un subiect nou unde sper sa-mi dai o rezolvare sau macar ceva idei! Asta cu centrala e istorie acum!

#426
Ion_Bumbu

Ion_Bumbu

    User asocial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,591
  • Înscris: 31.01.2010

View Postdorel232004, on 11 ianuarie 2013 - 10:40, said:

Parca scaibaPosted Image  avea asa ceva si nu avea probleme dar avea si o coloana de apa mult mai mare!


Corect!
Coloana aia inseamna presiune.
10m = 1 atm.

Grig

#427
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006

View Postdorel232004, on 11 ianuarie 2013 - 10:40, said:

...Parca scaiba[ http://1.1.1.3/bmi/forum.softpedia.com//public/style_emoticons/default/naughty.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]  avea asa ceva si nu avea probleme...
Dap !
Vas deschis, izolat termic, presiunea în instalație este de cca. 0,2 atm.
O fi bine o fi rău nu-mi pasă, mere !

Aer nu are cum trage, dacă-i vreo problemă de etanșare, curge apa...
Explicația dată de Grig sună palpabil, eu aș fi introdus și o verificare de orizontalitate a centralei, în ideea că a aparut o capcană cu aer...


A doua pompă o folosesc pe UPS, pentru a nu complica prea mult instalația.

#428
hunor66

hunor66

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,413
  • Înscris: 23.11.2006

View PostIon_Bumbu, on 11 ianuarie 2013 - 10:25, said:

Fierbere apare in cazan, acolo poate apare acea "pata calda".
Cauzele`s multiple, de la proiectare/executie/instalare defectuoasa pina la debit mic de recilculare si mai stiu ce altele pot fi.
Daca ai cazan industrial si a fost facut sa lucreze sub presiune ( vezi fisa tehnica )
e normal sa se intimple asta, asa a fost calculat/testat, sa admita in anumite puncte apa peste 100C.

Si daca vasul de expansiune se "alimenteaza" din puffer, sau este la capatul instalatiei (prelungirea turului ultimului calorifer) - deci nu pe o conducta care sa porneasca direct din cazan, vaporii proveniti din acea "pata calda" nu au timp sa se raceasca in drumul lor prin tot puffer-ul, sau prin toata instalatia ? In asa fel incat sa nu mai iasa vapori din vasul de expansiune ?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate