Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 

Stiri din lumea catolica

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
365 replies to this topic

#37
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012

View Postasher95, on 14 mai 2013 - 20:33, said:

Adica insarcinate de la sfantul spirit.
Spiritus sanctus.
Sa asteptam noua luni si vom vedea pe viu, la ce s-a referit papa.

Da o fuga pana la DEX ca ai nevoie. Posted Image

Apropo, oricum ceea ce au preluat romanii si Sofica s-a grabit sa ingurgiteze asa cum face intotdeauna cand e vorba de mizerii, sunt franturi rupte din context. Daca s-ar fi publicat tot ceea ce s-a zis, probabil ai fi inteles. Tu probabil ca Sofica nu intelege oricum.

Edited by Megs, 14 May 2013 - 21:48.


#38
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012
Cardinalul Bisericii Greco-Catolice îi scrie lui Vasile Blaga, preocupat de un nou proiect de lege anti greco-catolic initiat de PDL
Data:16.05.2013

Preafericirea Sa Cardinal Lucian Muresan, Intaistatatorul Bisericii Greco-Catolice, a adresat o scrisoare pe data de 16 mai 2013 domnului Vasile Blaga, presedintele PDL, prin care isi exprima “deosebita ingrijorare si neliniste” fata de un nou proiect de lege anti greco-catolic initiat de vicepresedintele PDL Ioan Oltean.

“Proiectul respectiv cauta prin toate mijloacele sa opreasca retrocedarea proprietatilor greco-catolice confiscate in 1948 si date de catre comunisti Bisericii Ortodoxe, chiar si cand acestea sunt castigate in instanta definitiv si irevocabil”, se mentioneaza in deschiderea scrisorii. “Acest proiect de lege consfinteste epurarea culturala si religioasa a comunitatii greco-catolice din Romania inceputa de catre comunisti.”

Solutia propusa de vicepresedintele PDL Ioan Oltean de rezolvare a situatiei acestor proprietati printr-o comisie mixta, care sa tina “seama de dorința credincioșilor din comunitățile care dețin aceste bunuri”, este similara cu pozitia FSN-ului din 1990 ce desconsidera dreptul de proprietate.

Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a mai fost initiatorul unui alt proiect de lege anti greco-catolic (PL368/2007), care prevedea ca proprietatile greco-catolice confiscate de comunisti sa ramana in posesia Bisericii Ortodoxe in baza principiului majoritatii. Proiectul respectiv a fost recent respins de Camera Deputatilor.

In scrisoare se explica ca Biserica Greco-Catolica a propus Bisericii Ortodoxe folosirea alternativa a bisericilor greco-catolice confiscate, lucru refuzat de reprezentantii Bisericii Ortodoxe. In urma acestei atitudini greco-catolicii sunt opriti sa se roage in bisericile lor, acestia fiind nevoiti ca in multe localitati sa isi desfasoare serviciile religioase din duminici si sarbatori in case particulare sau sali de clasa in scoli.

Scrisoarea Cardinalului Lucian Muresan condamna, de asemenea, “manipularea grosolana” a opiniei publice pe marginea acestui proiect de lege, care a fost dusa in eroare spunându-i-se că “Biserica Ortodoxă să le restituie greco-catolicilor proprietățile”, cum titrau ieri stirile din presa.

“Ne adresăm Dumneavoastră direct, în calitatea pe care o aveți de președinte al Partidului Democrat Liberal, și implicit partidului pe care-l conduceți, ca acest proiect rușinos să fie retras deîndată,” a spus Cardinalul Muresan. “Domnul Deputat Ioan Oltean nu este un simplu membru sau parlamentar PDL, ci vicepreședintele acestui partid, ca atare acțiunile domniei sale se înțelege că au în spate susținerea partidului pe care-l reprezintă.”

“Biserica Greco-Catolică cere ca să-i fie respectate drepturile în conformitate cu prevederile Constituției. Și noi suntem români, am contribuit deplin la făurirea României moderne și dorim să lucrăm pentru binele țării noastre fără ca libertatea religioasă să ne fie îngrădită în vreun fel”, se mentioneaza la finalul scrisorii.


Continutul integral al scrisorii semnate de Cardinalul Lucian Muresan si Episcopul Curiei Claudiu Pop poate fi găsit mai jos:

Nr. 456/13
Blaj, 16 mai 2013


Domniei Sale,
Domnului Vasile Blaga
Președintele Partidului Democrat Liberal


Stimate Domnule Președinte,

Biserica Greco-Catolică a aflat despre inițierea unui nou proiect legislativ (BP253/2013), anti greco-catolic, de către vicepreședintele PDL Ioan Oltean, care stârnește deosebită îngrijorare și neliniște în rândul comunității noastre.

Proiectul respectiv caută prin toate mijloacele să oprească retrocedarea proprietăților greco-catolice confiscate în 1948 și date de către comuniști Bisericii Ortodoxe, chiar și când acestea sunt câștigate în instanță definitiv și irevocabil. Acest proiect de lege consfințește epurarea culturală și religioasă a comunității greco-catolice din România începută de către comuniști.

Metoda propusă de vicepreședintele PDL Ioan Oltean de soluționare a “situației juridice” a proprietăților Bisericii Greco-Catolice confiscate de comuniști și date Bisericii Ortodoxe prin inițierea unei comisii mixte de dialog între cele două Biserici, dar care să țină “seama de dorința credincioșilor din comunitățile care dețin aceste bunuri”, este similară cu cea a FSN-ului din 1990.

Menționăm că un proiect similar, 368/2007, inițiat tot de reprezentanți ai PDL, între care actualul vicepreședinte Ioan Oltean, a prevăzut ca proprietățile greco-catolice confiscate de comuniști să nu mai fie retrocedate, pe motiv că greco-catolicii sunt mai puțini în România. Proiectul a fost respins recent de Camera Deputaților aproape în unanimitate, cu excepția unui vot pentru, dat de un deputat PDL.

Soluția practică propusă de Biserica Greco-Catolică pentru rezolvarea situației proprietăților greco-catolice aflate în posesia Bisericii Ortodoxe a fost folosirea alternativă a bisericilor greco-catolice de ortodocși și greco-catolici. Același lucru se practică și în Occident, unde Biserica Catolică pune la dispoziția Bisericii Ortodoxe sute de biserici catolice pentru ca ortodocșii români să aibă unde se ruga și nu e nici o problemă.

Din păcate, soluția practică propusă de Biserica Greco-Catolică a fost refuzată constant de Biserica Ortodoxă în cadrul acestor comisii de dialog, iar din 2004 Biserica Ortodoxă a sistat unilateral dialogul cu Biserica Greco-Catolică. Datorită faptului că greco-catolicii sunt opriți să se roage în propriile biserici, există comunități greco-catolice care și astăzi se roagă în condiții improprii, în case particulare ori săli de clasă, în școli.

Acest proiect de lege a fost inițiat fără consultarea cu reprezentanții Bisericii noastre iar modul cum a fost conceput încalcă libertatea religioasă și dreptul de proprietate, ceea ce este inacceptabil.

Mai mult, modul cum acest proiect a fost făcut cunoscut opiniei publice, spunându-se că “Biserica Ortodoxă să le restituie greco-catolicilor proprietățile” este o manipulare grosolană care dovedește reaua intenție a celor din spatele acestei acțiuni.

Ne adresăm Dumneavoastră direct, în calitatea pe care o aveți de președinte al Partidului Democrat Liberal, și implicit partidului pe care-l conduceți, ca acest proiect rușinos să fie retras deîndată. Domnul Deputat Ioan Oltean nu este un simplu membru sau parlamentar PDL, ci vicepreședintele acestui partid, ca atare acțiunile domniei sale se înțelege că au în spate susținerea partidului pe care-l reprezintă.

Biserica Greco-Catolică cere ca să-i fie respectate drepturile în conformitate cu prevederile Constituției. Și noi suntem români, am contribuit deplin la făurirea României moderne și dorim să lucrăm pentru binele țării noastre fără ca libertatea religioasă să ne fie îngrădită în vreun fel.

† Cardinal LUCIAN
  Arhiepiscop Major


† CLAUDIU
Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore


Sursa: bru.ro

Edited by Megs, 17 May 2013 - 18:06.


#39
mario_bril

mario_bril

    Hermetic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 52,421
  • Înscris: 13.05.2010

View Postasher95, on 18 mai 2013 - 19:35, said:

Preşedintele Ungariei, Janos Ader, şi vicepremierul ţării vecine, Zsolt Semjen, participă, în calitate de pelerini, la procesiunea religioasă organizată sâmbătă la Şumuleu Ciuc, cu prilejul Rusaliilor catolice. Pelerinajul de pe muntele Şumuleu, la care sunt prezenţi aproximativ 100.000 de oameni, este considerat cel mai mare de acest fel din Europa Centrală şi de Est.

Pelerinajul de Rusalii de la Şumuleu are o tradiţie de peste patru secole.

În 1567, principele Transilvaniei, Ioan Sigismund, a încercat să le impună religia unitariană credincioşilor din scaunele secuieşti Ciuc, Gheorgheni şi Casin. Aceştia, adunaţi la Şumuleu sub conducerea preotului Istvan din Joseni, au pornit să înfrunte armata principelui. În acest timp, cei rămaşi la biserică – bătrânii, femeile şi copii – s-au rugat la statuia Fecioarei Maria să-i ajute pentru a-şi apăra credinţa. După respingerea atacului, împodobindu-şi steagurile cu crengi de mesteacăn, bărbaţii s-au întors la Şumuleu şi împreună cu ceilalţi s-au rugat Domnului şi Sfintei Fecioare, exprimându-şi astfel recunoştinţa pentru obţinerea victoriei.
Sa speram totusi ca respectivii din Ungaria vor respecta ceea ce au declarat cu patos ca vin in calitate de persoane particulare. Ar fi frumos sa se intample asa.

#40
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012

View Postasher95, on 19 mai 2013 - 15:39, said:

De fapt nu e mare deosebire intre inghesuiala ortodocsilor sau a catolicilor sa pupe icoanele,oasele,aschiile de lemn,sa se tarasca in genunchi pana la culmea muntelui Sumuleu
Se putea sa nu apari si sa incepi iarasi sa scuipi. Inca o data iti dovedesti caracterul infect ca majoritatea musulmaniolor care v-ati perindat pe aici.

Ba tocmai ca la stiri peste tot s-a spus ca a fot ordine si nu au fost imbranceli. Numai tu le vezi fiindca vrei sa le vezi ca sa mai poti scupa putin peste tot ceea ce nu tine de islam.

Ca sa nu mai vorbesc  de faptul ca prima poza nu este de acum. Insa tu ai publicat-o ca sa generezi flame.
Pai la festivalul turcesc din herastrau au fost numai steaguri turcesti. Asta ca sa vezi cat esti de ipocrit.

Edited by Megs, 19 May 2013 - 18:41.


#41
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012
Dupa ce o biserica copta a fost incendiata si un preot copt a fost ucis in Benghazi (Libia) in data de 17 mai o bomba a fost pusa la intrarea in Biserica catolica "Neprihanita Zamislire" din acelasi oras libian.

http://it.radiovatic...gasi/it1-693720

#42
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012
Nou raport al Departamentului de Stat al SUA expune abuzurile contra comunitatii greco-catolice din Romania

Intr-un nou raport care relateaza starea libertatii religioase din Romania dat publicitatii pe data de 20 mai, Departamentul de Stat al SUA expune in termeni largi abuzurile, discriminarea, hartuirea, intimidarile, amenintarile si agresiunile pe care comunitatea greco-catolica din Romania le sufera din partea reprezentantilor Statului Roman si ai Bisericii Ortodoxe Romane.

Pe langa aceste actiuni, “lipsa progresului in restituirea bisericilor greco-catolice transferate de fostul guvern comunist Bisericii Ortodoxe in 1948 continua sa ramana o problema semnificativa”, se arata in deschiderea raportului.

Raportul vorbeste despre cadrul legal din Romania care e discriminatoriu la adresa Bisericii Greco-Catolice. Desi exista legi care reglementeaza retrocedarea proprietatilor religioase confiscate intre 1940 si 1989, Biserica Greco-Catolice este exceptata de la ele.

“O lege separata permite Bisericii Greco-Catolice sa deschida actiuni in justitie cand incercarile de a obtine restituirea proprietatilor sale prin dialog cu Biserica Ortodoxa esueaza, legea insa nu retrocedeaza bisericile automat”, se mentioneaza in raport.

Raportul vorbeste si despre atitudinea unor instante de judecata care “au amanat audierile in numeroase procese intentate de Biserica Greco-Catolica, iar procesele au fost adeseori prelungite de apeluri sau solicitari ale Bisericii Ortodoxe de a transfera procesele la alte instante. De asemenea, instantele au hotarat in unele cazuri in favoarea Bisericii Ortodoxe pe baza faptului ca aceasta are mai multi credinciosi decat Biserica Greco-Catolica.”

Chiar si dupa ce greco-catolicii castiga in instante bisericile pe care le revendica dupa ani de procese, “preotii ortodocsi in general se opun si amana restituirea bisericilor catre greco-catolici, argumentand ca fostele biserici greco-catolice au apartinut comunitatilor care le folosesc in prezent. De asemenea, preotii ortodocsi argumenteaza ca numarul redus de greco-catolici nu justifica restituirea proprietatilor greco-catolice.”

Raportul relateaza cazul Casva (MS), unde “autoritatile locale au esuat sa aplice o hotarare judecatoreasca din 2010 care prevedea restituirea bisericii greco-catolice [...] cu toate ca Biserica Greco-Catolica a apelat la Presedinte, Primul-Ministru, Ministrul de Interne si Prefectul Judetului Mures ca hotararea judecatoreasca sa fie pusa in aplicare”.

“In cazurile unde instantele de judecata au cerut Bisericii Ortodoxe sa retrocedeze bisericile fostilor proprietati, preotii ortodocsi in mod frecvent au instigat populatia locala sa se opuna aplicarii acestor hotarari. Autoritatile locale adesea au ezitat sa aplice asemenea hotarari, dar in unele cazuri Biserica Greco-Catolica a reusit sa le aiba aplicate dupa eforturi de durata”, se arata in raport.

Exista situatii unde greco-catolicilor li se impiedica accesul in cimitir sa isi ingroape mortii cu proprii preoti. Raportul ofera ca exemplu situatia din Pesceana (VL), unde “autoritatile si preotii ortodocsi locali au continuat sa le impiedice [greco-catolicilor] accesul in cimitirul public din localitate in ciuda unei decizii a Curtii de Apel din 2009 care a hotarat ca un preot greco-catolic poate celebra servicii religioase in cimitir pentru decedatii greco-catolici”. Tot la Pesceana, in luna noiembrie, preotul ortodox a instigat un grup de credinciosi ortodocsi sa agreseze verbal un grup de greco-catolici care mergeau sa se roage la mormantul unui greco-catolic.

“Cu toate ca Biserica Greco-Catolica a oferit Bisericii Ortodoxe posibilitatea ca in bisericile pe care le-a recastigat sa aiba loc slujbe religioase alternative, in cele mai multe cazuri Biserica Ortodoxa a refuzat aceste oferte”, se mai arata in raport.

“Biserica Ortodoxa si Greco-Catolica nu au reusit sa inceapa un dialog pentru rezolvarea disputelor patrimoniale existente, cu toate ca a existat in timpul anului un schimb de mesaje cu scopul de a ajunge la o intelegere asupra termenilor sub care un dialog poate incepe”, afirma raportul Departamentului de Stat.

In concluzia raportului se mentioneaza ca oficiali ai Departamentului de Stat continua sa fie interesati de situatia Bisericii Greco-Catolice din Romania, iar “oficialii ambasadei si-au exprimat in cadrul discutiilor cu oficialii guvernului ingrijorarea fata de ritmul lent al procesului de retrocedare al proprietatilor religioase, cu precadere al bisericilor greco-catolice”.

In incheiere, raportul mentioneaza ca “membrii Ambasadei au incurajat continuu Biserica Ortodoxa si Biserica Greco-Catolica sa reinceapa dialogul in scopul reconcilierii si rezolvarii disputelor patrimoniale existente. Ambasadorul american si alti sase ambasadori s-au intalnit in luna februarie cu Patriarhul Ortodox si cativa episcopi pentru a incuraja reinceperea dialogului dintre Biserica Ortodoxa si Greco-Catolica.”

Raportul integral al Departamentului de Stat poate fi accesat aici: www.state.gov/j/drl/rls/irf/religiousfreedom/index.htm?year=2012&dlid=208358
Pana la traducerea sa oficiala in limba romana, Romanian Greek-Catholic Association pune la dispozitia publicului interesat, la sfarsitul acestui comunicat, traducerea in romana a sectiunilor din raport care au legatura directa cu comunitatea greco-catolica.

“Lecturarea acestui raport dovedeste nu numai ca Biserica Greco-Catolica este cel mai discriminat cult din Romania, dar ca impotriva comunitatii greco-catolice din Romania se poarta o politica organizata de epurare culturala si religioasa continuata si dupa caderea comunismului”, a spus Pr. Chris Terhes, Presedintele Romanian Greek-Catholic Association.

“Precedentul creat de o hotarare judecatoreasca care prevede ca bunurile greco-catolice confiscate de comunisti si date Bisericii Ortodoxe nu se retrocedeaza pentru ca greco-catolicii sunt mai putini scoate Romania din randul tarilor care garanteaza dreptul de proprietate”, a spus acesta. “In baza acestei hotarari, un grup de oameni poate intra oricand peste orice familie si sa-i ia casa, de exemplu, iar statul sa dea dreptate grupului daca e mai numeros.”

“Din punct de vedere uman si crestin, este de neinteles de ce Biserica Ortodoxa Romana, care are zeci de mii de biserici – cateva mii construire numai in ultimii ani -, refuza sa retrocedeze bisericile greco-catolice pe care le-a primit de la comunisti. Aceasta, cu atat mai mult cu cat Biserica Greco-Catolica si-a oferit disponibilitatea de a oferi bisericile retrocedate pentru celebrari alternative comunitatilor ortodoxe astfel incat atat greco-catolicii cat si ortodocsii sa se poata ruga intr-o biserica”, a spus Pr. Terhes.

Raportul Departamentului de Stat vine la cateva zile dupa ce vicepresedintele PDL Ioan Oltean a initiat un nou proiect de lege anti greco-catolic care cauta sa ingradeasca comunitatilor greco-catolice dreptul de a se adresa in justitie.

In perioada ce va urma Romanian Greek-Catholic Association va oferi detalii publice in legatura cu fiecare caz prezentat in acest raport.



Sursa: http://www.bru.ro/ge...ce-din-romania/

#43
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012
Ioan Oltean a RETRAS proiectul legislativ privind retrocedarea proprietăţilor cultelor

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a anunţat că a retras proiectul legislativ privind retrocedarea proprietăţilor cultelor, relatează Mediafax.

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă a luat vreo decizie în privinţa proiectului său legislativ privind retrocedarea proprietăţilor cultelor, după ce preotul Chris Terhes, preşedinte al Romanian Greek-Catholic Association din Statele Unite, i-a adresat o scrisoare deschisă în care i-a adus mai multe acuzaţii, Oltean a spus că a retras această iniţiativă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
.....................

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a depus în Parlament o iniţiativă legislativă prin care propune o serie de modificări şi completări la Decretul-Lege nr.126 din 24 aprilie 1990 privind unele măsuri referitoare la Biserica Română Unită cu Roma (greco-catolică). Una dintre cele mai importante modificări propusă de parlamentar prevede ca situaţia juridică a bunurilor care au aparţinut Bisericii Române Unite cu Roma şi au fost preluate de Biserica Ortodoxă Română să fie stabilită de o comisie mixtă formată din reprezentanţii celor două culte, dar care "să ţină seama de dorinţa credincioşilor din comunităţile care deţin aceste bunuri".
.....................

Intreg articolul poate fi găsit la:  http://www.romaniali...lor-302871.html

#44
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012
Cardinalul Lucian Mureşan va oficia duminică Liturghia, în română, la Catedrala Notre-Dame din Paris

Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla anunţă că duminică, 26 mai, în Catedrala Notre Dame din Paris va fi celebrată Sfânta Liturghie în limba română, la ora 15,30 (ora României 16.30).

Evenimentul se află sub înaltul patronaj al Eminenţei Sale Cardinalul Andre Vingt-Trois, Arhiepiscop de Paris. Liturghia va fi oficiată de Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România, împreună cu alţi 4 ierarhi ai acestei Biserici - PS Alexandru, Episcop Greco-Catolic de Lugoj; PS Florentin, Episcop Greco-Catolic de Cluj-Gherla; PS Mihai, Episcop Greco-Catolic de Bucureşti şi PS Claudiu Episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore.

„Va fi un eveniment istoric, întrucât, în 2013, catedrala Parisului sărbătoreşte 850 ani de existenţă, iar celebrarea Sfintei Liturghii în limba română se înscrie în momentele liturgice organizate cu ocazia acestui Jubileu. Sfânta Liturghie în limba română din Catedrala Notre Dame este organizată împreuna cu asociaţia franceză l`Oeuvre d`Orient, care sprijină de peste 150 ani misiunea de evanghelizare a Bisericilor Răsăritene aflate în comuniune cu Scaunul Apostolic“, mai anunţă Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla.

Slujba de duminică se înscrie pe linia cauzei de beatificare a episcopilor greco-catolici români prigoniţi de comunişti şi morţi în închisorile. Dosarul lor este în examinare la Vatican. Slujba va fi transmisă în direct pe www.ktotv.com


Sursa: http://adevarul.ro/l...2a56/index.html

Edited by Megs, 25 May 2013 - 12:22.


#45
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008
O treaba interesanta din lumea catolica mi-a atras atentia,

http://www.upi.com/T...87371369810800/

Cum se poate ca papa sa spui ca atei vor intra in rai si apoi suordonatii tai sa vina si sa spuna ca nu stii ce vorbesti si sa te contrazica.

Oare Papa nu stie cine e nasul cu adevarat la Vatican?

#46
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012

View PostAMAN_SER, on 31 mai 2013 - 17:57, said:

O treaba interesanta din lumea catolica mi-a atras atentia,

http://www.upi.com/T...87371369810800/

Cum se poate ca papa sa spui ca atei vor intra in rai si apoi suordonatii tai sa vina si sa spuna ca nu stii ce vorbesti si sa te contrazica.

Oare Papa nu stie cine e nasul cu adevarat la Vatican?

http://www.mediafax....ficari-10912059

Citez:
O partea a presei, în principal cea britanică şi americană, a speculat că, în cursul unei predici, Papa Francisc ar fi recunoscut că şi ateii se pot mântui dacă pur şi simplu îndeplinesc condiţia faptelor bune.

De fapt, Papa Francisc a spus: "Dumnezeu Tatăl a realizat mântuirea (obiectivă - n.red.) prin Sângele lui Hristos, pentru noi toţi; pentru toţi, nu doar pentru creştini. Dumnezeu este şi Părintele ateilor? Da, şi al ateilor. Al tuturor! Suntem creaţi după asemănarea lui Dumnezeu, iar Jerfta lui Hristos ne-a mântuit pe toţi (la nivel obiectiv - n.red)! Şi toţi avem datoria de a face binele. Porunca de a face binele este un sentiment al păcii. Dacă fiecare dintre noi îşi face partea sa, dacă le facem bine altora, ne întâlnim toţi prin faptele bune, ajungem la o cultură a întâlnirii. Trebuie să ne întâlnim făcând bine. Iar dacă unul nu crede şi spune că este ateu, prin facerea binelui se întâlneşte cu noi".

Însă declaraţia vagă a Papei a lăsat loc speculaţiilor, fiind criticată de specialişti în Dogmatică şi de unii jurnalişti catolici.

Pe fondul interpretărilor, un purtător de cuvânt al Vaticanului, Thomas Rosica, a explicat că "faptele bune" nu sunt o condiţie suficientă pentru mântuire.

#47
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008
Megara, totusi mi se pare o gafa de proportii, adica eu inteleg acceptare si toleranta insa dupa atatea secole de conditii stricte sa vi sa spui vag ca si atei sunt pe acolo...... ori in crestinism se pun clar doua conditii inca din cele mai vechi timpuri.

#48
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012

View PostAMAN_SER, on 31 mai 2013 - 20:27, said:

Megara, totusi mi se pare o gafa de proportii, adica eu inteleg acceptare si toleranta insa dupa atatea secole de conditii stricte sa vi sa spui vag ca si atei sunt pe acolo...... ori in crestinism se pun clar doua conditii inca din cele mai vechi timpuri.

Reciteste ceea ce am bolduit.
Nu este absolut nici o gafa.Ceea ce a spus este corect insa nu complet. Oricum nu era rostul lui sa faca precizari complete ca alea pot fi gasite oricand in catehism.

#49
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,566
  • Înscris: 10.11.2008

View PostMegs, on 31 mai 2013 - 20:37, said:

Reciteste ceea ce am bolduit.
Nu este absolut nici o gafa.Ceea ce a spus este corect insa nu complet. Oricum nu era rostul lui sa faca precizari complete ca alea pot fi gasite oricand in catehism.

Nu neg faptul ca este vaga declaratia iar daca este analizata nu ar iesi ce s-a spus in presa.

#50
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012
Noua editie integrala catolica a Bibliei:

http://www.bibliacat...a.ro/Biblia.php

#51
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012
Cuvânt la slujba de înmormantare a preotului prof. dr. Moisin Gh. Octavian, canonic mitropolitan şi prelat papal din 28 iunie 2013 în Catedrala Greco-Catolică "Sf Nicolae" din Oradea.

Participăm astăzi la un moment care va rămâne consemnat în istoria Bisericii noastre: plecarea dintre noi a ultimului mare luptător din „generaţia de aur” a Bisericii Române Unite, cu episcopi martirizaţi, cu zeci de preoţi ucişi în temniţe şi cu atâţia mărturisitori ai credinţei catolice în prigoană. Toţi au plecat la Domnul, în aceşti 65 de ani de mari încercări, începând din noaptea de 28 Octombrie 1948, când episcopii uniţi au fost arestaţi, până acum, în 28 Iunie 2013, când ultimul mare luptător, Preotul Profesor Doctor OCTAVIAN MOISIN, Canonic Mitropolitan şi Prelat Papal, este condus de noi la mormânt. Luaţi bine aminte: este un semn foarte important, deoarece „generaţia de aur” a luptătorilor martirizaţi sau mărturisitori români uniţi s-a întregit în Ceruri. Semnul e cu atât mai elocvent cu cât Părintele Octavian Moisin a fost primul preot hirotonit în secret după începerea prigoanei comuniste; Biserica Română Unită a fost scoasă în afara legii în mod oficial la 1 Decembrie 1948, iar el a fost hirotonit preot după o săptămână, la 8 Decembrie 1948, în ascuns.

Primul preot hirotonit în taină este şi ultimul care încheie acţiunea „generaţiei de aur” pe Pământ, pentru a o continua la alt nivel şi cu o altă putere în Cer.
De-acum o altă pagină începe în istoria Bisericii noastre, iar Cristos a dorit s-o înceapă împreună cu toţi cei care l-au urmat pe Calea Crucii în Biserica Noastră. În comunism a fost Vinerea Patimilor pentru Biserica Noastră şi îngroparea ei. În ultimii 24 de ani, după revoluţie, a fost pentru ea acea zi de Sâmbătă în care Cristos a stat cu trupul în mormânt. Acum vine adevărata Înviere, răsturnarea lespedei de nedreptate şi minciună sub care zace ea mai peste tot. Această răsturnare va fi grozavă pentru mulţi şi pilduitoare pentru toţi. Cristos vrea să iasă din acest mormânt însoţit de ceata sfinţilor Săi, pentru ca , după ce au fost îngropaţi cu El, tot cu El să învie, în învierea Bisericii noastre.

Când a început marea prigoană, în 1948, Preotul Octavian Moisin avea numai 34 de ani însă deja suferise mai mult decât alţii într-o viaţă. S-a născut la 18 Mai 1914 la Hunedoara, într-o familie care era atestată de multe secole, cu înaintaşi înrudiţi cu Iancu de Hunedoara şi alţii cu funcţii în Biserică în secolele XV – XVI. Tatăl lui Octavian, pe nume Petru, intelectual din Hunedoara, patriot român, a recurs la un gest curajos în 1917, când Imperiul Austro-Ungar, în care era înglobată Transilvania, era în război cu România: a aşezat de ziua împăratului austro-ungar tabloul acestuia în fereastra casei lui din Hunedoara, cu capul în jos, între lumânări aprinse, iar deasupra, cu capul în sus, portretele lui Avram Iancu şi Horea, Cloşca şi Crişan. Acest gest a schimbat soarta familiei, care stătea de secole în Hunedoara ( strămoşii ei fiind nobili din Haţeg ). Autorităţile de ocupaţie au hotărât arestarea lui Petru Moisin, ca instigator al românismului. Ca să scape, acesta a fugit în munţi, unde s-a îmbolnăvit şi după câteva luni a murit. În aceeaşi zi a murit şi fiul său mai mare. Soţia lui Petru, pe nume Maria, a rămas văduvă, cu 4 copii, printre care şi Octavian, lipsită de avere. A trebuit să plece din Hunedoara, s-a dezrădăcinat şi a mers la Câmpina, unde au urmat mulţi ani de privaţiuni, foame şi sărăcie. Fraţii s-au sprijinit pe măsură ce creşteau. Octavian a ajuns inginer chimist dar vocaţia lui era să se preoţească. Totuşi, s-a gândit să devină misionar călugăr în coloniile din Africa. Dumnezeu însă a intervenit, arătându-i ce voia de la el. A permis să fie trimis în 1942 pe frontul antisovietic de la Cotul Donului- Stalingrad, ca ofiţer chimist care-i verifica pa soldaţi în tranşee să fie pregătiţi pentru un atac sovietic cu arme chimice şi totodată ca ofiţer de legătură al statului-major, între regimente. Când sovieticii au dat atacul în noaptea de 19 noiembrie 1942, cu tancuri de tip nou, ce n-au putut fi oprite, Octavian a rămas singur la statul-major al Diviziei 5 Infanterie, de unde ceilalţi se retrăseseră, coordonând rezistenţa. În Noiembrie 1942, sovieticii au spart totuşi frontul la Cotul Donului- Stalingrad, prinzând în încercuire 80.000 de soldaţi români. Din divizia lui Octavian a scăpat el ( iar o divizie avea 10.000 de militari ), după cum şi din divizia la care se retrăseseră ( 6 Infanterie ) a scăpat, acolo, doar preotul , la care Octavian se spovedea. Amândoi s-au prins de mână şi au pornit prin furtuna de gloanţe şi obuze, ca să nu cadă în încercuire. Preotul, pe nume Petre Băcăoanu, romano-catolic, se ruga la Sf. Anton iar Octavian la Sf. Maria. Sovieticii trăgeau direct sore ei cu mitralierele, apoi cu tunul de pe tanc, văzând că sunt ofiţeri. Brusc, un val de ceaţă deasă i-a acoperit şi ruşii s-au oprit. Retragerea lui 2000 de kilometri până în ţară a fost aproape un şir de minuni dumnezeieşti. Atunci a promis că, dacă e salvat, se va preoţi. Rugăciunea lui la Maica Domnului a fost ascultată. Toată viaţa a avut o devoţiune specială pentru Născătoarea de Dumnezeu. Când era încă un copil, a avut o viziune în vis, Maica Domnului arătându-i-se pe vârful muntelui din apropierea casei lui, unde el mergea uneori să culeagă ghiocei, stând cu braţele întinse şi chemându-l la Ea. Astăzi, după mai bine de 90 de ani de la acea viziune, chemarea s-a împlinit, este alături de Mama Cerească.

Revenind de pe front în ţară, Octavian s-a căsătorit cu Maria, descendentă din familia lui Avram Iancu. Paralel cu serviciul de inginer, a urmat Academia de Teologie din Blaj. Era foarte apreciat. Episcopul Vasile Aftenie i-a scris la 6 martie 1945, încurajâdu-l să-şi urmeze vocaţia preoţească, deşi arăta că vin „vremuri apocaliptice”, subliniind: „Cu siguranţă, că pe cine-l alege Tatăl ceresc îl şi ajută”. În vremea războiului, Episcopul Vasile Aftenie a stat des la locuinţa Preotului Laurenţiu Moisin în Câmpina, fiind socotit un fel de membru al familiei. Mitropolitul Alexandru Nicolescu, Episcopul Valeriu Traian Frenţiu, Episcopul Ioan Suciu, Cardinalul Iuliu Hossu şi alţii îl apreciau foarte mult pe Octavian. Cu o zi înainte de arestare, Episcopul Vasile Aftenie îi spusese: „Tavi, ultima mea dorinţă este să te hirotonesc preot”; n-a mai apucat, fiind arestat împreună cu toţi episcopii greco-catolici. Atunci l-a hirotonit Mitropolitul romano-catolic de Bucureşti, Alexandru Cisar; s-a temut puţin, pentru că era un risc mare, dar Episcopul Anton Durcovici, de faţă la discuţie, i-a cerut Mitropolitului Cisar să-l hirotonească pe Octavian, spunând că „tocmai acum e momentul”, fiind nevoie de preoţi.

De atunci, din 8 Decembrie 1948 până în 30 Decembrie 1989, deci 41 de ani, a urmat crunta prigoană ateo-comunistă. După hirotonirea lui a început să se vadă planul lui Dumnezeu cu Preotul Octavian Moisin. A fost obligat să plece din Câmpina la Victoria, unde comuniştii construiau un nou oraş, pe care l-au declarat ateu, fără biserică. Dictatorul Gh. Gheorghiu- Dej a spus textual: „Câtă vreme noi comuniştii vom fi la putere, în Victoria nu va fi biserică”. Cu alte cuvinte, era prima localitate din România în care stăpân urma să fie diavolul, iar Dumnezeu alungat. Însă Dumnezeu nu poate fi învins de Satana. Acum s-a văzut clar planul său cu Octavian Moisin, de ce l-a făcut inginer chimist şi de ce l-a salvat de pe front pentru a deveni primul preot unit secret.
La Victoria se construia de către ruşi un gigantic combinat chimic, iar Octavian a fost adus ca inginer răspunzător de punerea lui în producţie. Astfel, încă din prima zi de şedere în oraş, care pe atunci se numea Colonia Ucea Roşie, mai exact din 21 Iunie 1952, el a început să slujească Sfânta Liturghie în Capela-catacombă din propria-i locuinţă. De atunci până astăzi a slujit zilnic, vreme de peste 60 de ani, în acea catacombă. Prin urmare, „oraşul fără biserică” ridicat de comunişti a avut permanent biserică tainică şi astfel nu diavolul a învins ci Dumnezeu, căruia Preotul Octavian i-a apărat onoarea.
Dar preţul a fost foarte mare, cu zeci de ani de urmărire, anchete, ameninţări cu arestarea, nedreptăţi, mari lipsuri, marginalizare totală. Şi totuşi, Dumnezeu l-a susţinut mereu. Comuniştii au făcut tot posibilul ca să-l determine să cedeze. L-au mutat forţat cu serviciul departe de familie 6 ani şi jumătate, întâi la Buzău, apoi la Făgăraş, soţia lui rămânând singură cu şapte copii la Victoria. La un moment dat n-a mai putut rezista aşa, trebuia să revină la Victoria. S-a dus la ministru pentru transfer dar nu a fost lăsat să intre. Era o situaţie fără ieşire. A mers atunci la mormântul lui Vasile Aftenie şi a strigat: „Frate Vasile, ajută-mă!” La întoarcere, trecând pe lângă minister, s-a auzit strigat de la fereastră pe nume, spunându-i-se că îl cheamă ministrul. S-a dus la el. „Ce vrei să fac pentru dumneata ?, l-a întrebat acesta. „Să fiu transferat !”. „Dă-mi cererea !”. I-a semnat-o pe loc. Episcopul Vasile Aftenie ascultase strigătul.

Prigonitorii observaseră devotamentul eroic al lui Octavian faţă de familie, deşi fusese despărţit forţat de ea. De aceea, la un moment dat a fost întrebat dacă va renunţa la Biserica Română Unită în cazul în care-i vor fi reprimaţi copiii. A răspuns: „Chiar dacă-i omorâţi pe toţi şapte, nu voi ceda !. A suferit pentru credinţă zeci de ani dar nu a cedat nimic, dovedindu-se un adevărat mărturisitor al Bisericii noastre. Mai mult, a trimis numeroase memorii şi scrisori de protest autorităţilor din fruntea Statului comunist, cerând dreptate şi libertate pentru Biserica Română Unită martirizată, deşi a fost ameninţat să înceteze. A ţinut legătura cu mai mulţi Papi, de-a lungul vremii, asigurându-i de devotamentul celor din rezistenţa greco-catolică. Era foarte apreciat la Vatican, dovadă fiind numeroasele scrisori şi gesturi de atenţie de la ei. Voi da numai două exemple. La Alba-Iulia era în prigoană un episcop maghiar curajos, anume Marton Aron, aflat în domiciliu forţat după eliberarea din temniţă. Am fost de faţă când, la o mare sărbătoare religioasă, a venit din locuinţa sa spre catedrală, prin curte, cu un mare cortegiu. Era multă lume, supravegheată de Securitate. L-a văzut pe margine, între oameni, pe tatăl meu Octavian. A oprit cortegiul, s-a dus la el şi l-a îmbrăţişat. După un timp i s-a permis să meargă la Roma. S-a dus la Papa Paul al VI-lea. Când s-a întors, i-a spus tatălui meu: „ Ştiţi care a fost primul lucru pe care mi l-a spus Papa ? M-a întrebat: „ Ce face Părintele Octavian Moisin ? ” ”. De altfel, ca să-i dea de înţeles că o anumită scrisoare a tatălui meu a ajuns la el, Papa Paul VI i-a răspuns scriind cu mâna lui, cu cerneală violetă, continuarea unei propoziţii din Noul Testament, pe care Octavian o începuse şi o lăsase intenţionat neterminată în scrisoarea lui. Alt exemplu : Papa Ioan Paul al II-lea, din partea căruia avem numeroase scrisori, l-a numit Prelat Papal pe Preotul Octavian Moisin. Nu mă mai refer aici şi la alţi Papi, Cardinali sau Episcopi străini care-i scriau, inclusiv Patriarhi ortodocşi, cum a fost şi Patriarhul Constantinopolului de atunci, pe lângă mulţi Episcopi, şi Mitropoliţi ortodocşi, ca şi toţi Episcopii greco-catolici din prigoană care au mai ieşit vii din închisoare. Părintele Octavian Moisin le scria multor ierarhi şi preoţi uniţi din prigoană, încurajându-i în rezistenţa religioasă. A fost ca o flacără, răspândind lumină şi căldură. A slujit în multe locuri, inclusiv în Munţii Făgăraş într-o grotă, deşi Securitatea supraveghea masivul din cauza partizanilor.

După revoluţie, cu toate că împlinise 75 de ani când a căzut comunismul, a desfăşurat o amplă activitate înfiinţând Parohia Română Unită Victoria şi Munţii Făgăraş, reactivând Parohia Drăguş unde a slujit 6 luni, a slujit alte 6 luni în S.U.A., a servit Sfânta Liturghie în diferite ţări, a publicat numeroase lucrări, a înfiinţat Acţiunea Creştină pentru Renaştere Naţională, a constituit Mişcarea Bunavestire pentru ocrotirea copiilor nenăscuţi, a realizat materiale de bază pentru Biserica Română Unită cu Roma şi dovedirea drepturilor ei patrimoniale.
După întoarcerea din Israel, unde a slujit Sfânta Liturghie la Sfântul Mormânt, s-a îmbolnăvit. Au urmat alte complicaţii. În ultimele două luni practic eu n-am mai avut zi şi noapte, am stat permanent cu el. Ne-a spus încă în urmă cu cel puţin o lună: „Eu voi fi mort în 28 iunie”. Am căutat să-i alung aceste gânduri, dar cu trei zile înainte de moarte a precizat: „ Peste trei zile voi muri”. N-am crezut însă mi-a zis: „Vei vedea ce complicaţii vor apare şi voi muri”. Brusc s-a declanşat o hemoragie, a doua zi trei hemoragii, a treia zi şapte hemoragii şi a făcut stop cardiac. În acea noapte eram cu el singur în salonul de spital. Tot la două ore era pur şi simplu scăldat în sânge şi o ajutam pe infirmieră să-l spele. Ajunsese numai piele şi os de foame, gura îi era arsă de sete. La 2 noapte , când începuse deja ziua de 25 Iunie 2013, a murit. Când l-au coborât de pe patul însângerat să-l aşeze în sacul de dus la morgă, am avut parcă imaginea lui Cristos coborât de pe Cruce pentru a fi învelit în giulgiu. Totul era exact la fel, trupul, faţa, scena, era extraordinar !
Şi mi-au venit în minte cuvintele Papei Francisc I rostite în faţa Cardinalilor înmărmuriţi : „Putem fi preoţi, putem fi episcopi, putem fi cardinali, putem fi şi papi, dar dacă nu purtăm Crucea lui Cristos, nu suntem ucenicii lui ”. La această enumerare, i-aş adăuga şi pe patriarhii din orice Biserică.

Părintele Octavian Moisin a purtat o cruce grea întreaga viaţă şi a răspuns printr-o iubire extraordinară faţă de Cristos şi o devoţiune mişcătoare faţă de Maica Domnului. Cristos ne-a spus: „Cine vrea să vină după mine, să-şi ia crucea şi să mă urmeze”. Îi vine fiecăruia moartea şi apoi judecata. Iar acolo, dacă vom spune că am fost discipolii Lui, vom fi întrebaţi despre cruce. Şi dacă vom afirma că am purtat crucea, va voi să ne vadă semnele ei pe trup şi mai ales pe suflet. Acelea vor grăi despre noi, vor fi dovezile că am purtat crucea şi nu că am simulat purtarea ei. Iar Părintele Octavian Moisin are ce arăta ca un „ alter Christus”, ca un alt Cristos într-o asemănare uimitoare. N-a fost cruţat până în ultimele zile, iar în urmă cu peste două luni i-a venit ultima lovitură, din ultimul loc la care s-ar fi aşteptat pe acest pământ. Atunci a căzut sub povara crucii. M-am repezit să i-o port eu dar era prea târziu: venise sfârşitul.
Pe lângă suferinţa de o viaţă şi sacrificiul pentru Biserică, Părintele Octavian a fost de o moralitate exemplară, un soţ fidel şi un tată excepţional. Înainte de a trece la Domnul, a dorit să facă o Spovadă generală la mine, în Catacombă, şi i-am dat dezlegarea generală. A primit Sfântul Maslu. Timp de aproape 65 de ani a servit zilnic Sfânta Liturghie. Ultima a fost în ziua de Rusalii a acestui an. Era la capătul puterilor. Îl ţineam cu o mână să nu se prăbuşească iar cu cealaltă am făcut Consacrarea. A doua zi, când n-a mai putut servi, fiind fără cunoştinţă, a murit. Am servit eu singur şi m-am împărtăşit pentru el.
Asemenea preoţi sfinţi ne trebuie azi, gata să poarte crucea sfinţită de Cristos. Preotul Octavian Moisin, care a purtat-o în vremuri apocaliptice, ne dovedeşte că se poate. Şi mai mult, ne este un exemplu. Să-l urmăm, pentru a ne revedea în Cer, unde nu este nici durere, nici prigoană, nici întristare, ci viaţă şi fericire negrăită şi fără de sfârşit.

Bunul Dumnezeu să-l odihnească în bucuria Sa. Amin.

Pr. Anton Moisin

Edited by Megs, 06 July 2013 - 10:04.


#52
archaeus5

archaeus5

    The voice of reason

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,730
  • Înscris: 03.12.2006
S-a deschis sezonul de reduceri. Oferte speciale la indulgente pe Twitter! Nu pierdeti momentul!

Întoarcere în Evul Mediu a Bisericii Catolice. Decizia FĂRĂ PRECEDENT luată de Papa Francisc
Din dorinţa de a spori numărul credincioşilor care "sunt conectaţi" la mesajele spirituale postate de Papă prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă, Vaticanul este dispus să îi recompenseze cu "iertarea păcatelor" pe cei care îl urmăresc pe Suveranul Pontif pe Twitter.
Reintroducerea indulgenţelor în practica catolică din secolul XXI este o măsură care a şocat milioane de credincioşi. Papa este dispus să ofere indulgenţe plenare celor care participă la evenimentul religios din Rio de Janeiro la finalul acestei luni, începând cu 22 iulie.


http://www.guardian....-francis-tweets

#53
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012

View Postarchaeus5, on 17 iulie 2013 - 12:01, said:


Manipulare jegoasa.

Fiindca am mai explicat de multe ori si constat ca ignorantii tot bat apa in piua, o sa dau copy/paste din comentariile altora la articol.

Parohia Isus Bunul Pastor · Follow · Works at Roman, Neamt, Romania · 175 subscribers
De ce este atat de "socant"? Se vede ca sunteti in necunostinta de cauza. Biserica catolica a practicat dintotdeauna indulgentele plenare si partiale. Chiar si astazi, asa cum se vede. Doar ca exista o preconceptie de "ev mediu". Dumnezeu, si nimeni altcineva, nu iarta pacatele omului. Indulgentele nu se "vindeau" pe bani. Erau anumiti principi si oameni de vaza care aveau impresia ca pot, prin anumite donatii, sa-si cumpere iertarea pacatelor. Indulgenta plenara sau partiala este iertarea de pedepsele pe care, inaintea lui Dumnezeu, le-am merita pentru pacate. Dar ca sa ti se ierte PEDEAPSA pentru pacate, va trebui, mai intai sa te spovedesti, ca Domnul sa-ti ierte pacatele. Apoi, indeplinind anumite conditii (deci, dupa spovada, impartasanie, vizitarea unei biserici, participarea la sarbatoarea tinerilor, citirea mesajelor papei pe retelele de socializare, vizitarea cimitirului, rugaciunea dupa intentia papei, o alta rugaciune ceruta in conditiiile de acordare a indulgentie), papa, in virtutea puterii pe care i-a acordat-o Cristos, poate dispensa crestinul de PEDEPSELE pe care le-ar merita pentru pacatele savarsite si iertate la spovada (iar papa nu cere bani, iar in evul mediu erau oamenii care preferau sa doneze ceva decat sa implineasca conditiile de mai sus). Purgatoriul (lat. purgo, -are = a curati) este starea de purificare, de curatire in care este sufletul, dupa moarte, iar ca el sa fie eliberat din aceasta stare de suferinta vremelnica, doar cei de pe pamant o pot face prin faptele de credinta, spovada, impartasanie, rugaciune, fapte bune. Atunci cand nu cunoastem anumite lucruri este important sa ne interesam, inainte de a improsca cu noroi. Va multumim ca ne-ati citit! Va doresc gandul cel bun!


Claudia Stan · Follow · Universitatea din Bucuresti
Incao mostra a dezinformarii flagrante care se ascunde in spatele unor titluri pompoase din presa. Ceea ce nu e scuzabil, de vreme ce un simplu search pe google ar fi evitat penibilul... Sigur, e mai simplu sa dai titluri fancy, ce mai conteaza ca nu reflecta adevarul?



Restul e can can pentru prosti.

Edited by Megs, 17 July 2013 - 16:59.


#54
Megs

Megs

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,317
  • Înscris: 29.10.2012
Vorbisem pe aria aceasta că în perioada 23-28 iulie au loc la Rio de Janeiro Zilele Mondiale ale Tineretului Catolic.

Voi publica din cand in cand poze de la acest eveniment, ceea ce mi se pare mie mai interesant sau mai haios.

Attached File  WYD_0000.jpg   46.74K   2 downloads

Attached File  WYD_0001.jpg   71.79K   2 downloads

Attached File  WYD_0002.jpg   46.98K   2 downloads


Liturghia de deschidere a avut loc pe celebra plaja Copacabana

Attached File  WYD-Copacabana.jpg   108.25K   2 downloads

Attached File  WYD-Copacabana02.jpg   162.74K   2 downloads


Români la ZMT Rio 2013
29 tineri + 2 tineri voluntari internationali, 1 diacon, 6 preoti si 2 episcopi

Parohia Sao Conrado gazduieste tinerii din Romania si cateheza in limba romana

Attached File  WYD_0003.jpg   66.61K   2 downloads

Attached File  WYD_0005.jpg   91.61K   2 downloads


La liturghia de deschidere de pe Copacabana

Attached File  WYD_0004.jpg   66.1K   2 downloads

Attached File  WYD_0006.jpg   68.14K   2 downloads

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate