Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Programul ''Casa Verde''

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
764 replies to this topic

#19
davdav

davdav

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 23.06.2010
Daca va amintiti despre acest program s-a vorbit din 2008.Atunci am demarat instalarea unei centrale termice cu acte in regula ,contracte , chitante ...dar s-au aplicat doar pentru persoane juridice.In ghidul nou nu este prevazuta nicio data de cand sa ai centrala.credeti ca eu mai pot beneficia de suma data  pentru centrale?Nu am un proces verbal de receptie a lucrarii iar acesta ar putea avea data de 2010 .Ce parere aveti? vreau sfaturi competente ,eventual indrumati-ma spre cine ma poate lamuri.

#20
turistro

turistro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 25.07.2008

Quote

Cei care depun dosarul pentru finantare trebuie sa stie ca doar cateva cheltuieli sunt eligibile: achizitia de instalatii pentru producerea de energie termica, cheltuielile cu montajul si punerea in functiune a sistemului, efectuare, verificarea probelor si incercarilor si TVA-ul. Sunt eligibile numai cheltuielile efectuate dupa semnarea contractului. Nu va apucati asadar de treaba inainte de a afla daca primiti banii. ?Nu se va finanta costul proiectului in intregime, ci o suma fixa: 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare si pentru instalatiile pe baza de peleti, brichete etc. si 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura?, a specificat ing. Paul Toderica, directorul APM Bacau.
sursa

Am subliniat si ingrosat precizarile directorului, deci cel mai bine e sa mergi la APM-ul local si sa te interesezi.

Edited by turistro, 24 June 2010 - 08:30.


#21
chinezbrun

chinezbrun

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 03.03.2008
Problema apare in momentul in care cumperi panourile solare sau instalatia si incerci sa le instalezi singur.Nu ai PV de punere in functiune nu ei banii!

#22
sorryn81

sorryn81

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 20.05.2008

View Postscurt_pe_2, on 14th June 2010, 01:38, said:

Programul "Casa Verde", prin care statul finanteaza achizitia de sisteme alternative de incalzire pentru proprietarii persoane fizice va demara la 1 iulie, bugetul alocat pentru acest program ridicandu-se 110 milioane lei.
Programul "Casa Verde" destinat persoanelor fizice ar urma sa inceapa dupa 30 iunie, ideea subventionarii unui procent din investitia in sistemele alternative de caldura si apa calda fiind inlocuita cu acordarea unor subventii fixe pentru fiecare tip de instalatii.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat saptamana trecuta, intr-o conferinta de presa, ca reprezentantii ministerului au finalizat deja Ghidul aplicantului pentru programul "Casa Verde", actul urmand sa fie publicat in Monitorul Oficial.

"Speram ca in 1 iulie sa pornim programul. Alocam pentru 2010 suma de 110 milioane de lei, bani care vor fi repartizati pe judete, in functie de numarul de locuitori", a spus Laszlo Borbely.

Astfel, persoanele fizice care doresc sa-si completeze sistemele traditionale de incalzire si apa calda la case cu instalatii alternative ecologice vor beneficia de subventii fixe din partea statului, si nu de un procent din investitie, asa cum fusese anuntat initial. Astfel, pentru "centrale de pellete/pelleti" statul va aloca suma de 3.000 de lei, pentru o instalatie de panouri solare statul va da 6.000 de lei si pentru pompele de caldura, 8.000 de lei.

"Aceste sunt valori maxime si nu sunt conditionate de valoarea totala a investitiei. Fireste, daca cineva vrea o instalatie mai sofisticata de, sa zicem, panouri solare, si-o poate face, insa noi nu-i vom deconta decat 6.000 de lei", a spus Borbely.

Potrivit e-casaverde.ro, suma de 6.000 de lei reprezinta circa jumatate din costurile pentru cumpararea si montarea unui sistem de panouri solare care sa deserveasca o casa de dimensiuni medii (casa de dimensiuni medii se refera de fapt la situatia unei familii alcatuite din maximum 2 adulti si 2 copii - calcularea necesarului de apa calda se face in functie de numarul de persoane, nu de suprafata casei.)

"Am ales varianta unor subventii fixe pentru ca fiind primul an incercam si sa tesam piata, sa vedem cum va fi primita initiativa noastra", a mai spus ministrul.

Potrivit ghidului de finantare, cei care intentioneaza sa aplice pentru acest proiect trebuie sa mearga la Agentiile de protectia mediului din judetul in care locuiesc si sa depuna copii de pe cartea de identitate si actul de proprietate asupra casei care va beneficia de investitie, precum si o adeverinta fiscala care sa ateste ca beneficiarul nu are datorii. Sistemul va fi cumparat apoi de pe piata libera si montat de o firma care nu va mai trebui sa treaca prin vreun proces de avizare. La final, beneficiarul va prezenta factura pentru instalatie, iar dupa ce autenticitatea acesteia este verificata, primeste subventia aferenta tipului de lucrare pentru care a optat.

"Am ales sa nu mai mergem pe varianta firmelor autorizate si sa lasam la latitudinea viitorului proprietar alegerea furnizorului. Am gandit ca proprietarul este direct interesat sa beneficieze de o lucrare de calitate", a mai spus ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului anunta, in martie, ca programul "Casa Verde" se va adresa, din 2010, si persoanelor fizice, asa cum de fapt fusese initial gandit.

"Orice cetatean va putea sa acceada la acest program fara niciun fel de discriminare sau conditii suplimentare, incepand cel tarziu de la 1 iulie. Inscrierea se face prin agentiile judetene pentru protectia mediului, deci nu trebuie sa vina la Bucuresti si vor trebui sa prezinte o copie dupa Cartea de Identitate, dupa proprietate si o copie sa demonstreze ca nu este dator la stat. Atat”, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citat de Agerpres.

Dosarul este verificat si, daca avizul este pozitiv, solicitantul poate angaja o firma capabila sa execute lucrarea, dupa care statul va deconta factura.

Bugetul programului „Casa verde” se ridica la 110 milioane de lei, dar poate fi suplimentat, a mai spus ministrul Mediului. Suma va fi repartizata pe judete, in functie de numarul locuitorilor.

Subventiile ce se vor acorda prin programul „Casa verde”:

* 3.000 de lei pentru centrala pe rumegus;
* 6.000 de lei pentru panouri solare;
* 8.000 de lei pentru pompe geotermale.

Da, suna frumos, 6000 lei pt panouri solare, 8000 pt pompe de caldura, si 6000 lei pentru peleti, desi sumele astea nu acopera decat in cel mai fericit caz 50% dintr-un proiect.
Eu m-am linistit cand am vazut ce buget are programul asta=110 milioane de lei. Daca faci un calcul simplu, considerand ca toate proiectele vor fi la minimul sumei accordate, adica 6000 lei, ceea ce nu se va intampla, din bugetul asta nu vor ajunge decat pentru 18000 de dosare. Tarisoara noastra avand 41 de judete +Bucurestiul, ar reveni aproximativ pt fiecare din judete 18000/42=428 dosare pentru care exista bani.

Deci....praf in ochi!!

#23
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005
Din text nu se intelege daca se refera la sistem de panouri solare pt. incalzire sau/si fotovoltaice.  Puse impreuna cu pompele de caldura si centralele pe peleti, mi se pare ca ar fi vorba numai de panouri pt. incalzire.

Legea practic ii descurajeaza pe cei ce vor sa-si faca singuri sisteme de incalzire solara. Astia sunt oameni cu venituri reduse, probabil fara un serviciu stabil, care nu isi permit sa cumpere sisteme gata facute deci ar beneficia cel mai mult de pe urma unui astfel de program.

Sunt curios daca subventia mai e valabila daca aleg sa cumpar de la un furnizor de echipamente din UE. Unii au preturi mult mai avantajoase, chiar daca includ transportul.



View Postsorryn81, on 2nd July 2010, 10:53, said:

... Tarisoara noastra avand 41 de judete +Bucurestiul, ar reveni aproximativ pt fiecare din judete 18000/42=428 dosare pentru care exista bani.

sau si mai simplu socotit: 110 / 22 = 5 lei pe cap de locuitor!

#24
turistro

turistro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 389
  • Înscris: 25.07.2008
Schema finantarii, documente legale pt descarcare/cerere, declaratie:
http://www.afm.ro/program_casa_verde

#25
ovidiuprotv

ovidiuprotv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 05.09.2008

View Postvioleta2, on 22nd June 2010, 22:25, said:

Stie cineva daca pot sa depun dosarul pentru panouri solare in cazul in care casa e inca in constructie???


da scrie daca citesti atent, tre sa depui autorizatia de constructie legalizata si e ok, eu asa am facut


Eu ieri am depus dosarul pt finantare la panouri solare, treaba merge cam asa mergi la primarie iti dau de acolo o foaie cum ca ai platit impozitele, o adeverinta de al obanca unde ai un cont deschis cum ac ai cont si care e acela,copie de buletin si 2 formulare care tre complectate pe calc, in cazul meu aut. de constr legalizata sau cf  al casei si gata, se  ia dosarul si cam in 1-2 saptamani se trimite la comisie care verifica dosarele si daca e ok se semneaza contractul iar doar dupa te poti apuca de montat si cumparat sistemul, cand e gata si dat in functiune se merge cu facturile se face un dosar si urmeaza sa fie tranferati bani in cont....candva teoretic pina la sf anului.

#26
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007

View Postblimpyway, on 2nd July 2010, 14:54, said:

sau si mai simplu socotit: 110 / 22 = 5 lei pe cap de locuitor!
Departe de a tine partea celor care ne conduc, pot spune ca este un efort laudabil de a gasi putinii bani (mai ales pe praful asta - cand dupa ultimele stiri, Basescu nu se lasa pana nu "taie si pensia lu' bunicu").
Este un inceput deci. In Europa se finanteaza de mult proiecte individuale de producere a energiei. era cazul sa inceapa si la noi.
Ca mai anemic, mai stangaci lasa sa inceapa.
Numai sa nu se opreasca aici.
Au mai fost proiecte avangardiste in Romania care nu au mai fost continuate, vezi aici "analizele" lu' Nicolaescu, care nu au mai fost apoi continuate................. ca era jaf in banul public. Ne conduc niste oameni fara viziune, asta e.

#27
bluebilly

bluebilly

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 493
  • Înscris: 15.08.2006
Deci la dosar in afara de hartiile de la primarie, banca, legalizari, ce trebuie sa ai pentru a dovedi achizitia panourilor solare/PDC/CT peleti?
O factura proforma sau ce? Se fac 2 dosare? Daca vreau sa-mi montez panouri solare si pompa de caldura in acelasi timp , cati bani primesc?

Edited by bluebilly, 12 July 2010 - 09:19.


#28
lacusta

lacusta

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 16.02.2007

View Postbluebilly, on 12th July 2010, 10:14, said:

Deci la dosar in afara de hartiile de la primarie, banca, legalizari, ce trebuie sa ai pentru a dovedi achizitia panourilor solare/PDC/CT peleti?
O factura proforma sau ce? Se fac 2 dosare? Daca vreau sa-mi montez panouri solare si pompa de caldura in acelasi timp , cati bani primesc?
cumperi pe bani tai,sa ai facturi,bonuri fiscale;si cel mai important sa ai procesl verbal de receptie si punere in functiune;dupa care mergi cu facturi bonuri fiscale etc la administratia fondului pentru mediu si depui documentele;si iti vor vira bani in cont
ATENTIE!!!!!
nu cumparati nimic inainte sa semnati contractul cu administratia fondului pentru mediu
datele de pe facturi si bonuri fiscale tb sa fie dupa data inscrisa pe contract
daca vrei sa montezi 2 sisteme mediu iti deconteaza maxim 8000 lei

Edited by lacusta, 12 July 2010 - 21:50.


#29
parintily

parintily

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 08.01.2007
Intrebare: La cat timp, dupa ce s-a facut instalarea si s-au depus actele la Adm. de Mediu, se vireaza banii in cont?

#30
lord_adex

lord_adex

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 15.05.2010
Raspuns direct si autorizat de la afm Bucuresti : la 2-3 de la depunerea actelor (al doilea dosar) se vireaza banii. Eu am negociat cu un furnizor sa ii virez banii dupa ce ii primesc de la mediu, sper sa reuseasca figura.

PS : doua judete au terminat fondurile, grabiti-va !

Attached Files



#31
lacusta

lacusta

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 16.02.2007

View Postlord_adex, on 13th July 2010, 22:20, said:

Raspuns direct si autorizat de la afm Bucuresti : la 2-3 de la depunerea actelor (al doilea dosar) se vireaza banii. Eu am negociat cu un furnizor sa ii virez banii dupa ce ii primesc de la mediu, sper sa reuseasca figura.

PS : doua judete au terminat fondurile, grabiti-va !
si care sunt judetele sa nu ma mai agit,mai am de luat maine extrasul de carte funciara si daca e pe jud meu.............

#32
parintily

parintily

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,571
  • Înscris: 08.01.2007

View Postlacusta, on 13th July 2010, 23:41, said:

si care sunt judetele sa nu ma mai agit,mai am de luat maine extrasul de carte funciara si daca e pe jud meu.............
In ce judet eti?

#33
Nightwishh

Nightwishh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,456
  • Înscris: 13.01.2009

View Postlord_adex, on 13th July 2010, 22:20, said:

Raspuns direct si autorizat de la afm Bucuresti : la 2-3 de la depunerea actelor (al doilea dosar) se vireaza banii. Eu am negociat cu un furnizor sa ii virez banii dupa ce ii primesc de la mediu, sper sa reuseasca figura.

PS : doua judete au terminat fondurile, grabiti-va !

La 2-3 ce? Zile, saptamani, luni? Ani? :D

#34
lord_adex

lord_adex

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 15.05.2010
2-3 zile, imi cer scuze. Harghita si Covasna sunt cele doua judete.

#35
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007

View Postlord_adex, on 14th July 2010, 20:56, said:

[...] Harghita si Covasna sunt cele doua judete.
Oare de ce?  :naughty:

#36
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Cel mai tare m-ar interesa sa vad la terminarea acestui program o lista (statistica ) a celor ce au beneficiat de el. Si de curiozitate sa vedem ce rude de gradul 1,2 sau 3 de prin ministere si-au facut treaba pe banii statului, si cati muritori de rand au ajuns sa prinda si ei ceva.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate