Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Sfat optimizare site

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#37
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004
Daca publici un articol trebuie publicat cu anchors ?
Multe situri / dorectoare nu iti dau voie sa daugi aceste ancore. In cazul asta mai au articolele adaugate vreun efect SEO ?

Daca publici acelasi articol pe 50 de situri este posibil sa iei penalizare google? Sau sa fie considerat continut duplicat ?

#38
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004

View PostBukum, on 30th June 2010, 20:47, said:

1. Pe langa directoare (care inca mai merg la noi) mai sunt si directoare de articole, bloguri dofollow, forumuri dofollow, link exchange, social sites (personal n-am folosit aceasta metoda cu toate ca se pare ca ar da rezultate bune) si multe altele. Poti citi aici mai multe http://www.submitsui...-obtine-linkuri
2. Nu.

Am citit tot ce scrie acolo si singura concluzie la care am ajuns este ca sunt niste aberatii. Niste chestii inventate de google pentru a le servi maselor.
Daca vrei sa astepti ani pana sa ajungi in prima pagina google poti scrie pe forum, poti publica articole unicat, etc ... si e [posibil sa ai niste rezultate modeste, insa daca vrei sa faci chestia asta destul de repede (3 -4 luni) te chinui degeaba.

De ce ? Pai sa vedem:

- daca daca scrii pe un forum mare si pui link catre situl tau, fie va fi sters de admin (apropo, ii multumesc moderatorului ca nu a sters linkul meu), fie va dura saptamani pana va fi indexat in google. Daca scrii pe un forum mic, nu-l citeste nimeni;
- daca publici articol unicat e tot degeaba pentru ca daca nu stie nimeni de tine, nu are cine pune linkuri catre tine. Ca sa puna link catre tine, trebuie sa fii in prima pagina google si astfel te invarti in jurul cozii. Eu am pus aici un program unic (cel putin eu nu am mai gasit unul similar si explicat la fel de detaliat), insa nimeni nu e interesat de el, pentru simplu motiv ca nu stie de el;
- daca scrii pe bloguri, e similar cu forumul: fie are prea putini utilizatori, fie ti se sterge linkul;
- sa scrii articole pe situri cu aceeasi nisa ar fi ok, dar in domeniul "termopane" tot au situri statice, fara forum, deci nu prea ai unde sa scrii;
- retelele sociale e posibil sa functioneze insa eu nu folosesc si habar nu am despre ele;
- si tot asa ....

Cum vad eu situatia:

- inscrierea in directoare este mai mult decat ok;
Nu stiu de ce se considera ca este invechita si nu mai aduce rezultate pentru ca este cel mai usor mod de a obtine linkuri. Aveam un dubiu in legatura cu inscrierea in directoare cu PR0 insa mnemos avea dreptate. N-ar nici un fel de importanta PR-ul sitului;
Daca ar conta, sau ar dauna, eu m-as apuca sa-mi inscriu concurentul in toate siturile cu PR0. Sau alta chestie: PR-ul sitului se actualizeaza la cateva luni. Ce se intampla daca atunci cand te-ai inscris era 4 si dintr-o data a scazut la 1. Ceri sa fii delistat. Putin probabil, pentru ca nimeni nu urmareste directoarele in care s-a inscris.
- directoarele de articole mi se par cele mai OK pentru ca iti dau voie sa faci linkuri pe mai multe cuvinte cheie. Din pacate, sunt destul de putine .ro;
- cumperi linkuri sau faci exchange de linkuri.
- cazul ideal, si cred ca cel mai bun (cand ai suficienti bani): angajezi o societate sa-ti faca link building, insa o societate care are o retea de situri si doar publica acolo link catre tine, fara sa stea sa astepte aprobari si tralala ... Daca stiti o astfel de societate sau individ, astept un PM.


Nu am pretentia ca ma pricep, insa asta pare a fi realitatea.

#39
Bukum

Bukum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 14.10.2008
He, macar e bine ca ai facut ceva research. :)

Si in cazul forumurilor si in cazul directoarelor de articole, traficul venit din ele este un bonus si nu trebuie sa te bazezi pe asta. De asemenea, faptul ca ai linkuri in semnatura in mai multe forumuri si articole pe directoare de articole nu are ca scop sa-ti aduca trafic direct, ci de a te ajuta in serps dupa ce paginile cu linkul tau sunt indexate. Pe forumurile si dir de articole mari indexarea este destul de rapida, de ordinul a cateva zile.

Deci, traficul forumului sau al directoarelor de articole (ma rog, pagina pe care ai postat articolul/ reply-ul) nu te intereseaza pentru ca scopul nu e acela de a primi trafic de acolo ci de a primi backlinkuri. (cu toate ca sunt si exceptii care iti pot aduce trafic mai mult decat decent) Intr-adevar, a activa pe mai multe forumuri mari e destul de solicitant.

La fel e si cazul blogurilor, doar ca aici google e notificat mai repede de linkul catre siteul tau pt ca blogurile in general sunt indexate des. Si daca scrii un comentariu folositor bloggerul respectiv nu are de ce sa-ti stearga linkul, doar daca nu te apuci sa faci spam.

- nu trebuie (neaparat) sa folosesti dir de articole romanesti
- exista multe retele de siteuri la care te poti abona si beneficia de backlinkuri directe pe diverse siteuri/bloguri.

Da, nu conteaza PR dar in general, 95%, dir au PR0 pentru ca n-au pic de optimizare. Oricum, nimeni nu ia in serios ce se spune pe forumuri, pentru ca parerile sunt impartite. Ramane la dispozitia ta si nu ai decat sa incerci insa trebuie sa tii cont ca exista si posibilitatea de a fi penalizat.

#40
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004

View PostBukum, on 4th July 2010, 21:13, said:

- nu trebuie (neaparat) sa folosesti dir de articole romanesti

Exista directoare straine care iti accepta articolul in romana ?
Daca nu, si trebuie sa-l publici in engleza, nu vad cum l-ai putea optimiza. Daca pe mine ma intereseaza cuvantul termopane degeaba scriu eu in engleza "windows".
Sau am gresit eu articolul de aici (totusi mi l-au acceptat destul de repede) ?

View PostBukum, on 4th July 2010, 21:13, said:

Oricum, nimeni nu ia in serios ce se spune pe forumuri, pentru ca parerile sunt impartite. Ramane la dispozitia ta si nu ai decat sa incerci insa trebuie sa tii cont ca exista si posibilitatea de a fi penalizat.
Chiar nu ignor ce se spune pe forum, insa nu inteleg pentru ce ai putea fi penalizat.

Edited by dallass, 04 July 2010 - 20:58.


#41
Bukum

Bukum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 14.10.2008
Prea putine care accepta articole si in alte limbi, insa ai putea sa scrii articolul in engleza.

Poti fi penalizat daca incerci sa-ti construiesti backlinkuri in mod artificial. Defapt, suna a pleonasm. Google merge pe principiul ca backlinkurile trebuie sa vina spre siteul tau datorita "contentului original si de calitate", si nu sa fie create de tine... De aceea, orice metoda de link building trebuie facuta in asa fel incat backlinkurile sa para a fi naturale. Si gandeste-te un pic la directoare, scopul lor asta e, de a ajuta webmasterii sa-si creeze backlinkuri artificiale. Bineinteles, unele nu sunt chiar asa spammy.
De aceea spun ca directoarele in care iti inscrii siteul trebuiesc alese cu grija, astfel risti o penalizare care se traduce prin pozitii inferioare in google.

#42
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004

View PostBukum, on 4th July 2010, 23:00, said:

Poti fi penalizat daca incerci sa-ti construiesti backlinkuri in mod artificial. Defapt, suna a pleonasm. Google merge pe principiul ca backlinkurile trebuie sa vina spre siteul tau datorita "contentului original si de calitate", si nu sa fie create de tine... De aceea, orice metoda de link building trebuie facuta in asa fel incat backlinkurile sa para a fi naturale. Si gandeste-te un pic la directoare, ...

Am priceput la ce te referi.

Are Vame Veche o melodie despre americani. Coreleaza intr-un mod "foarte original si de calitate" gura lor cu organul masculin.

View PostBukum, on 4th July 2010, 23:00, said:

Prea putine care accepta articole si in alte limbi, insa ai putea sa scrii articolul in engleza.

Asta tot n-am inteles cum ar putea ajuta.
Iti treci adresa websiteului la autor ? Sau te referi la faptul ca daca articolul este de calitate altii vor face linkuri catre tine ?

#43
Bukum

Bukum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 14.10.2008
Da, tot author box folosesti pentru backlink. Ca vei reusi sa scrii un articol de calitate si vei primi niste backlinkuri asta e altceva.

#44
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004
Revin cu inca o intrebare. Desi am am acceptat in foarte multe directoare, si multe dintre ele cu PR5, tot nu avansez in rezultate.

E posibil sa fie o problema faptul ca pentru toate paginile care se acceseaza din meniul Cereri oferto au aceeasi descriere si acelasi titlu ?
Practic in webmaster tools la HTML suggestion imi spune ca 366 de pagini au descriere si titlu duplicat.

Edited by dallass, 13 July 2010 - 18:00.


#45
vipw

vipw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 20.09.2009
Ma rezum doar la ultimul post pentru ca nu are rost sa stau sa citesc!
Inscrierea in directoare reprezinta doar visul copiilor ca ii va ridica in Google,insa este buna sa fie dar este egala cu 0.0001 pentru optimizare.
Tu nu ai site-ul listat pe pagina cu PR 5 ci pe o pagina indepartata care poate ca are chiar n/A.Se observa clar ca zvonul ca nu ar mai conta PR nu prea mai este un zvon...

#46
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004
Doar de dragul discutiei, desi ma inderpartez de intrebarea mea, si cam ce te-ar putea ridica ?

#47
Bukum

Bukum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 14.10.2008
Da, e o problema faptul ca ai titluri si descrieri identice pe 366! de pagini. Uite aici pentru mai multe detalii http://www.seomoz.or...cannibalization

Ce pagina incerci sa optimizezi si ce rezultate ai avut pana acum ?


P.S.: Ce e cu paginile astea /cerere-preturi-termopan-pvc-30.html /cerere-preturi-termopan-pvc-29.html etc...

#48
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004

View PostBukum, on 13th July 2010, 20:53, said:

Ce pagina incerci sa optimizezi si ce rezultate ai avut pana acum ?
Incerc sa optimizez doar prima pagina dupa mai multe cuvinte cheie.
Am adus-o pana in pagina 2-3 dar stau de cateva saptamani buna acolo si nu ma misc, desi, OFF-site, m-au acceptat multe directoare si am si cateva articole. D-asta cred ca am o problema.
S-au poate nu le fac eu bine. E ok articolul asta ? (e clar ca nu m-a interesat continutul ci doar link-urile din author box).

View PostBukum, on 13th July 2010, 20:53, said:

P.S.: Ce e cu paginile astea /cerere-preturi-termopan-pvc-30.html /cerere-preturi-termopan-pvc-29.html etc...
Unde ai gasit astea ? Pe google ?

Inca o chestie. Prea multe linkuri interne pot dauna ? Eu cica am vreo 10870 desi nimeni nu am facut linkuri pe ele (vezi attach). Nici nu stiu de unde sunt.

Attached Files



#49
vipw

vipw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 20.09.2009
nu am sa iti cercetez optimizarea on-site asa ca legat de optimizarea off-site pentru care ti-am dat cateva detalii,da ma intrebi cam ce te-ar putea ridica nu are rost sa discutam pentru ca nu esti clientul meu sa incerc sa iti explic si nici nu platesti consultanta SEO.
Sper sa nu te superi dar asa este politica....nu doream sa mai raspund dar daca ai avut placerea sa pui o asa stupida intrebare am zis ca trebuie sa te aduc putin mai aproape de pamant!
Intr-un site pentru o optimizare este inevitabil sa nu dai bani ....poate te prinzi la ce ma refer...Poate tu vrei ca site-ul tau sa urce in Google, in top in decursul unui an,insa eu merg pe varianta "in maxim 2-3 luni" de la cumpararea domeniului:

Edited by vipw, 13 July 2010 - 21:57.


#50
Bukum

Bukum

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 14.10.2008
E ok articolul, doar incearca sa formulezi o propozitie in author box in care sa incluzi 1-2 linkuri catre site. Si inca ceva, nu incerca sa optimizezi o pagina pentru mai mult de 2 cuvinte pentru ca e foarte greu. Gaseste 2 keyworduri si optimizeaza pentru alea, si on si offpage. Poti folosi google insights si google external keyword tool sau mai usor uitate in webmaster tools la top queries, ai acolo niste date interesante despre potentialul trafic pe care il poti avea.

Paginile alea cu cerere sunt la tine in sitemap :).

#51
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004

View Postvipw, on 13th July 2010, 22:54, said:

nu am sa iti cercetez optimizarea on-site asa ca legat de optimizarea off-site pentru care ti-am dat cateva detalii,da ma intrebi cam ce te-ar putea ridica nu are rost sa discutam pentru ca nu esti clientul meu sa incerc sa iti explic si nici nu platesti consultanta SEO.
Sper sa nu te superi dar asa este politica....nu doream sa mai raspund dar daca ai avut placerea sa pui o asa stupida intrebare am zis ca trebuie sa te aduc putin mai aproape de pamant!
Intr-un site pentru o optimizare este inevitabil sa nu dai bani ....poate te prinzi la ce ma refer...Poate tu vrei ca site-ul tau sa urce in Google, in top in decursul unui an,insa eu merg pe varianta "in maxim 2-3 luni" de la cumpararea domeniului:

Nu inteleg de ce dracu' te-ai bagat in seama daca nu aveai de gand sa participi. Ai cautat laude sau ...? Nici o problema, ti le dau eu: Bravo! Felicitari! Uraaa! Esti un adevarat specialist!
Daca citesti tot postul iti vei da seama ca am mai avut de-a face cu specialisti d-astia ca tine care cred ca daca stiu si ei ca trebuie sa bolduiasca un cuvant in pagina sunt specialisti. Daca ii intrebi de unde obtii ancore habar n-au. Dar sunt specialisti.


Bukum, ai dreptate cu paginile alea. O sa intreb webdesignerul ce e cu ele. Sper ca nu e si asta specialist.

Sunt o problema linkurile interne?

#52
vipw

vipw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 20.09.2009
Vezi ca faci riduri de la nervi....
Am vazut ca vrei sa cumperi link-uri cu minim pr 2 sau 3.In sfarsit esti pe un drum bun,chiar daca google nu accepta asta,presupun ca o faci cu cap.
Cand te gandesti sa cumperi link-uri sunt anumite standarde care trebuiesc puse la punct ca de exemplu: cumperi minim 3 luni,cumperi minim 10 link-uri pr 3,10 link-uri pr 4 si poate streciori un 5 si 6 apoi cat mai multe pr 2.
Cand ai facut asta te apuci sa strangi link-uri dofolow spre site-ul tau.
Din experienta mea nisa nu prea conteaza mai ales daca gasesti link-uri pe site-uri de acceasi nisa foarte greu.
Este o schema b16,mqai c omplicata si anevoioasa de optimizare off-site care te duce in top google in maxim 2 luni dar din pacate fiecare are schema lui secreta asa ca trebuie sa te multumesti cu ceea ce ti-am zis daca iti este cu folos.
Directoarele tale web,repet sunt pretu a prosti necunoscatorii....
Sunt multe de zis prietene....incearca sa nu ma iei in ras ca nu vrei sa ma enervezi pentru ca eu iti spun prieteneste

#53
dallass

dallass

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 310
  • Înscris: 30.09.2004
Spre deosebire de postul anterior, acum ai spus ceva util mie: exista niste scheme care se folosesc. Habar nu aveam despre ele dar o sa ma documentez.

Daca te enervez sau nu, chiar nu ma intereseaza.

Edited by dallass, 14 July 2010 - 10:33.


#54
vipw

vipw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 20.09.2009
Nu vei gasi pe net decat generalitati,iar de cumparat carti ,nici sa nu te gandesti,sunt tot generalitati.Fiecare om care se ocupa de cel putin 2 ani de optimizare isi are schema lui,secretul lui si nu il poate spune nimanui.Vezi tu problema este alta,la unii merg la unii nu,pentru ca fiecare are modul lui de lucru!
Nu am sa imi pun mitea cu tine,apropo de vorba "Daca te enervez sau nu, chiar nu ma intereseaza.  " pentru ca  nu stii ce vorbesti!
Baga doar la cap ce iti zic si nu mai da din coate1

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate