Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Noul format Jpegli iși propu...

Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...
 Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...
 switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa
 cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS
 

Rimini

- - - - -
  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#37
babydoll09

babydoll09

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 19.04.2008
As vrea sa va povestesc despre vacanta mea in Rimini si poate va ajut cu cateva informatii. Am plecat in data de 18 septembrie cu avionul din Timisoara la Forli. Un zbor linistit si cam intr-o ora si jumatate am fost acolo (cu stat la coada la control pasapoarte cu tot).
Ca sa ajung din aeroport la gara a trebuit sa iau un bus din fata aeroportului (Aerobus), iar biletul l-am luat de la sofer si a costat 3.50 eur. Busul te lasa fix in fata garii. Un tichet dus Forli/ Rimini 4.40 eur si calatoria dureaza cam 30 min. A mai povestit si alta lume de validarea biletelor in gara pentru ca pe tren nu sunt masinute de validat si eu as mai adauga ca nu sunt masinariile astea nici pe peron (mentionez asta pentru ca o data m-am trezit ca era trenul in statie si a trebuit sa cobor repede sub pasaj sa-mi validez biletul si sa urc intr-un suflet inapoi sa nu cumva sa plece trenul).
In Rimini ca sa ajungi la hotelurile din statiune in principiu trebuie sa iei busul (numarul 11 este cel care acopera acea parte a orasului), iar statiile sunt numerotate (de exemplu eu trebuia sa cobor la statia 17 - banuiesc ca toate hotelurile dau informatia referitoare la ce statie de bus trebuie sa cobori ca sa ajungi la ei). Un tichet de bus pentru oras este 1.20 eur dar daca il iei de la sofer este 2 eur. Poate cum sunteti grabiti si obositi si abia asteptati sa ajungeti la hotel nu va mai chinuiti sa va uitati dupa ghereta cu bilete dar exista una la statia de la gara (chiar in fata ei) scrie mare bus tickets pe ea (eu nu am observat-o decat cu proxima ocazie cand am trecut pe la gara) si de acolo puteti lua bilete de bus la 1.20 eur.
La ora 14 am ajuns la hotel, ma rog, eu am stat la Hotel Migami Spiaggia care este mai degraba un hostel dar am avut camera mea cu un pat imens si o baie foarte mica dar care nu m-a deranjat in mod special. Fara televizor in camera, exista unul doar in sala de mese/ camera de zi. Hotelul m-a costat 134 eur pentru o saptamana. Pentru mine a fost ok, pentru o familie cu copii nu stiu cum ar fi. Trebuia sa mentionez de la inceput ca eu ca si turist ma incadrez la categoria 'buget traveller', in sensul ca prefer ca banii alocati pentru calatorie sa-i cheltui pe excursii si intrari la obiective mai degraba decat pe o camera de hotel,  asa ca pentru mine nu conteaza foarte mult unde stau atata vreme cat camera de hotel/ hostel/ guesthouse are un pat, o baie este curata si nu costa mult. Din toate aceste puncte de vedere hotelul asta a fost perfect pentru mine.
In ziua in care am ajuns m-am plimbat un pic pe langa plaja (zic pe langa pentru ca nu pot sa o numesc faleza). Este un drum lung cat vezi cu ochii de pe care intri pe diferitele plaje private. Toata plaja e privata, hotelul meu avea contract cu una din ele si m-a trimis acolo cu un tichet de reducere de 20%. Si plajele sunt numerotate. unde am fost eu avea numarul 63A. Plaja foarte lata cu nisip fin, curata, fara muzici balcanico-orientale, intrarea in apa e foarte foarte lina, atat de lina ca eu m-am tot dus vreo 30  de metri si tot maxim pana la brau imi venea (cui ii place sa inoate nu o sa-i prea placa acest aspect, stiu ca pe mine m-a cam enervat). Ah, si sunt valuri ceea ce a fost fun pentru ca daca tot nu puteam da din labute macar mi le mai masau valurile :).
Luni si marti (eu am ajuns duminica) a fost vreme urata asa ca mi-am inceput calatoriile pe care le aveam planificate. Luni am fost in Ravenna (tichet de tren 4.40 eur / calatorie) unde am vizitat Basilica di S. Apollinare Nuovo, Batisteriul Neonian, Mausoleul Galla Placidia, Basilica S. Vitale si batisteriul Arian. Toate acestea fac parte din patrimoniul UNESCO si sunt absolut impresionante. Nu ai cum sa nu iesi impresionat din toate locurile astea cand vezi mozaicurile acelea atat de frumoase si daca te uiti mai de aproape si vezi cat de mica este bucatica de mozaic si te gandesti ca din mii si mii de astfel de bucatele a iesit ceva care poate intr-o poza de ansamblu ti-ar parea o pictura murala... Pur si simplu frumos. In Ravenna ca sa ajungeti la toate obiectivele in principiu nu trebuie sa folositi un mijloc de transport in comun se poate si pe jos. Tichetul de intrare la obiective (cumulat 5 obiective) 9.50 eur. In timpul verii am inteles ca e 8.50+2 deci 10.50 eur.
Marti am fost in Urbino, un oras universitar care pare coborat dintr-o poveste cu printi si printese. Ca sa ajungi in Urbino trebuie sa iei trenul din Rimini pana la Pesaro (3.60 eur) si pe urma un bus (Adriabus) pana in Urbino (2.85 cursa normala sau 3.20 eur cursa rapida), bus pe care il iei tot din gara dar mai din dreapta garii. Mi-a placut foarte mult si ce am vazut pe drumul dintre Pesaro si Urbino desi am trecut si printr-o zona mai industriala plina de depozite, dar dupa ce iese din zona respectiva busul trece printr-o zona plina de coline cu cate o casa ici si colo sau cate o fortareata pe varful unei coline (am citit ca aceasta zona are foarte multe fortarete si castele de pe vremea cand zona era stapanita/ administrata de doua familii rivale Malatesta si Montefeltro). Aproape idilic. Odata ajunsa in Urbino am luat liftul cu 0.50 eur (busul te lasa intr-o parcare la baza orasului vechi) sau poti merge si pe jos dar eu cum sunt obisnuita cu orasele din Italia stiu ca trebuie sa-mi salvez fortele/ picoarele acolo unde se poate. Unde era liftul era si un birou de infoturistic si de acolo am luat harta turistica si cateva pliante. Cand am ajuns sus am avut senzatia ca nu sunt imbracata adecvat :) parca trebuia sa port o rochie ca si doamnele de la curtea regala de demult. Este extraordinar de bine conservat si foarte curat. Tot orasul este dominat de piatra si caramida galbena pamantie. O cladire mai impresionanta ca alta si totul este atat de natural si totusi parca ireal. M-am simtit transportata in timp in acest loc. Dar revenind la lucruri mai concrete aici am vizitat doar palatul ducal si catedrala, in rest m-am plimbat pe strazi pana nu am mai putut (cam toate drumurile sunt in panta asa ca daca va decideti sa-l vizitati sa va pregatiti picioarele pentru ca oriunde vrei sa ajungi va trebui sa urci si sa cobori pante) dar a meritat fiecare muschiulet dureros de a doua zi. Intrarea la palatul ducal a costat 5 eur orar 10-17 si cu cei 5 eur am vizitat palatul, biblioteca, o capela care nu mai stiu cum se numea si subsolul). Palatul in sine a avut cateva lucruri care mi-au placut dar cel mai mult mi-a placut beciul. un beci imens atat ca si suprafata cat si ca inaltime. M-am simtit ca un copil care ar avea tot acel loc la dispozitie ca sa se joace. Poate pare ciudat dar asa m-am simtit.
A treia zi vremea era inca cam indecisa, dar am ramas in Rimini. Nu aveam chef sa ma duc la plaja asa ca m-am dus frumos in centrul istoric, cu busul pentru ca era cam departe de unde stateam eu. In centrul istoric am vizitat castelul lui Sigismundo Malatesta (Rimini a fost administrata de familia Malatesta cateva sute de ani), templul lui Malatesta, arcul lui Augusto si podul lui Tiberiu considerat cel mai vechi pod din Italia fiind construit in secolul 1. Nu a trebuit sa platesc nici o intrare aici. Castelul avea intrarea libera pana la sfarsitul lui octombrie. In interior castelul este gol (era o expozitie de sculptura, pictura si alte obiecte de arta moderna) dar castelul in sine nu mai are nici un fel de obiect decorativ lasat intru admiratie turistica. Asa ca sa nu va asteptati sa vedeti camere fastuoase si cu pereti pictati/ tapetati. Daca in schimb va plac fortarele (ceea ce de fapt este acest castel) atunci nu o sa va para rau. Mie nu mi-a parut. Mi-a placut foarte mult templul lui Malatesta, decoratiunile de pe pereti si coloane sunt foarte frumoase. Atat in interiorul templului cat si la exterior se poate vedea ici si colo un semn care seamana cu simbolul dolarului american. Daca nu citeam cateceva despre templu inainte mi-ar fi mirosit a teorie a conspiratiei :). De fapt, semnul face referire la Sigismundo Malatesta si ultima lui sotie Isolda de unde S -ul intretaiat vertical de I. Mi s-a parut funny oricum cand l-am vazut. Atat templul cat si castelul nu se viziteaza in timpul pranzului, adica, intre 12.30 si 15.30, in cazul templului si 12.30 si 16.00, in cazul castelului.
In ziua a patra am fost in San Marino. Eram oarecum in dubiu daca sa ma duc sau nu acolo pentru ca am auzit ca toata lumea merge acolo pentru shopping dar cum la mine nu era cazul ca doar m-am dus la vizitat si eventual un pic de plaja nu stiam daca merita sa ma duc pana acolo. Pana la urma am decis sa ma duc. Am luat busul (Bonelli Bus) din fata garii din Rimini. Inainte sa vina busul vine o tanti care vinde ticheti (nu sunt de vanzare in alta parte). Un bilet 4 eur/ calatorie. Orarul puteti sa-l gasiti si online pe site-ul firmei Bonelli. Rimini este plina de turisti rusi sau, ma rog, de vorbitori de limbi slave (ca nu fac diferenta intre ei), asa ca si la busul de San Marino erau o gramada de rusi. Atentie cum intrati in bus ca toti rusii se imbulzeau la intrare de parca era intrarea in rai sau la discount 100% la alde D&G, Gucci, Prada etc. Iarasi, zona dintre orase este spectaculoasa. Daca ai un job stresant, o plimbare prin zona respectiva, chiar daca nu intri in nici un oras sa-l vizitezi, te calmeaza instantaneu. Deja de pe bus puteam sa vad turnurile din San Marino si in ziua respectiva era un pic de ceata, asa ca imaginea pe care o aveam din bus era una feerica. Cand am ajuns acolo busul ne-a lasat intr-o parcare P9 un pic mai jos de intrarea in orasul San Marino, iar din parcare poti lua liftul (gratuit de data asta) ca sa ajungi mai sus sau poti merge pe jos (aici nu era chiar asa de abrupta situatia). Am intrat prin poarta San Francesco si cum intri, in dreapta este muzeul torturii 8.50 eur intrarea. Foarte interesant. Ma bucur intr-un fel ca traiesc in zilele noastre, desi poate ca daca s-ar mai folosi 'instrumentele' pe care le-am vazut acolo s-ar gandi multi de 2 ori inainte sa faca vreo isprava. Sau poate nu, cine stie. De acolo am luat-o in sus pe stradute si am ajuns la Basilica del Santo care mi-a placut in mod deosebit pentru ca nu avea aerul unei biserici traditionale. Basilica nici nu este foarte veche, a fost construita abia in sec. 19, motiv pentru care inca pare noua sau abia renovata. De acolo am urcat mai departe catre primul turn Guaita. Evident ca la tot pasul gasesti magazine cu suveniruri ieftine si kitch pe care le gasesti in orice oras turistic sau statiune. Erau foarte multe shoppuri si tarabe cu genti de piele. Nu a fost rusoica fara macar o geanta cumparata cand m-am dus la bus. Nu as putea sa va spun daca pielea era intr-adevar piele sau cat costau ca nu m-a interesat asa ca nu am stat sa-mi pierd vremea cu gentile lor. Am ajuns intr-un final la primul turn unde intrarea costa 3 eur daca vrei sa vizitezi doar un turn sau 4.50 eur pentru 2 turnuri. Din nou m-am simtit ca un copil. Ca sa ajungi pana in varful turnului trebuie sa urci o scara foarte abrupta si la final sa te strecori prin tavan :) cui nu-i place asa ceva ?! ma rog, nu recomand asta pentru persoanele in etate sau cu vreo problema locomotorie si in general cine vrea sa viziteze locul trebuie sa stie ca are ce umbla pe jos si de urcat si coborat pentru ca aproape toate stradutele sunt in panta, iar accesul cu masina este foarte limitat. De aici am plecat la al doilea turn care se afla la o distanta de 300 m de primul. Al doilea turn nu este la fel de fun dar inauntru la parter si la etaj sunt expuse arme vechi (sabii, pusti, pistoale, arbalete etc.) care mie de exemplu imi plac, asa ca eu am fost fericita sa vad si colectia respectiva. Accesul in turn este mai usor, de aceea nu mi s-a parut la fel de fun ca si primul dar privelistea si senzatia sunt la fel de frumoase si intense. Privelistea nu m-a impresionat din toate punctele cardinale (nu ca as fi stiut unde era nordul :) ) Adica, in partea cu basilica, in jos se vede orasul si e campie... nimic fascinant, dar in partea opusa (cea cu turnurile) se vad colinele de care am tot povestit. partea aceea e foarte frumoasa. Am citit intr-o brosura ca ar trebui sa vezi si marea din San Marino dar in ziua aceea era ceata asa ca nu am vazut-o. Dar nu a fost nici o problema, copilul din mine a fost foarte satisfacut cu turnurile.
Vineri si sambata am stat la plaja si m-am mai plimbat prin Rimini. Accesul la plaja privata cu reducerea de la hotel cu tot a fost 4 eur. Am vrut sezlong mai aproape de mare, poate daca vroiam mai departe de mare costa mai putin, nu stiu ca nu am intrebat. Am descoperit si plaja publica care era la capatul statiunii (daca vii din centrul istoric in linie dreapta spre mare ajungi direct acolo, daca vii cu busul de la hoteluri trebuie sa opresti la statia cu numarul 10, o iei direct prin parc inspre mare si faci stanga. De acolo mergi drept inainte inca vreo 2-300 de metri. nu prea ai cum sa o scapi ca dupa plaja publica este un dig. acolo e ok atata numai ca stai direct pe nisip si mai gasesti cate un muc de tigara ici colo.
Cine vrea sa mearga in Rimini doar pentru plaja le recomand plaja privata pentru ca acolo ai acces in costul biletului la teren de tenis, volei, masa de ping-pong,  teren pentru copii etc. Fiecare plaja are specificul ei, de exemplu cea pe care am fost eu era cu tema sportiva si avea o sala de forta in toata regula pe langa toate terenurile de care am pomenit anterior. Mai mult ca sigur ca nu apuci sa te plictisesti si daca ai si copii sunt asigurati si ei pe partea de entertainment.
Preturile la restaurant sunt acceptabile pentru o statiune, adica, o portie de spaghete intre 6-12 eur depinde de 'umplutura', suc 250 ml 2-3 eur, bere/ vin nu stiu ca nu am baut. Sunt mai multe market-uri unde preturile sunt un pic mai mari fata de un supermarket (diferenta si de 1-2 eur la unele produse) dar este si o Billa intre statiile de bus 12 si 13. In centrul istoric am gasit un Conad care avea preturi mai ok decat Billa. Conad il gasiti cum veniti de la arcul lui Augusto inspre centrul centrului istoric a treia strada pe dreapta.
Sunt multe locuri pe care le-am mai vizitat si de care nu am pomenit dar asta ar insemna sa mai scriu inca o data pe atata, dar le-am pomenit pe cele mai importante. Cam asta a fost, in mare, vacanta mea in Rimini.
Singurul regret pe care il am este ca nu am putut vizita San Leo. Tot Bonelli se ocupa si de transportul spre San Leo dar nu fac cursa asta decat pe timpul verii, iar in 20 si ceva septembrie era deja extrasezon, iar alt bus sau tren nu am gasit. Dar intotdeauna trebuie sa lasi ceva de vazut si pe data viitoare.

#38
pretty_woman

pretty_woman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 820
  • Înscris: 16.06.2007
Mi-a parut bine sa citesc toate aceste informatii utile despre Rimini si imprejurimile de acolo.Si eu abia am rezervat hotelul si abia astept sa ajung in iulie  :rolleyes:
Numai bine!

#39
bucharest72

bucharest72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 25.02.2009

View Postbabydoll09, on 1st October 2011, 21:05, said:

As vrea sa va povestesc despre vacanta mea in Rimini si poate va ajut cu cateva informatii. Am plecat in data de 18 septembrie cu avionul din Timisoara la Forli. Un zbor linistit si cam intr-o ora si jumatate am fost acolo (cu stat la coada la control pasapoarte cu tot).
Ca sa ajung din aeroport la gara a trebuit sa iau un bus din fata aeroportului (Aerobus), iar biletul l-am luat de la sofer si a costat 3.50 eur. Busul te lasa fix in fata garii. Un tichet dus Forli/ Rimini 4.40 eur si calatoria dureaza cam 30 min. A mai povestit si alta lume de validarea biletelor in gara pentru ca pe tren nu sunt masinute de validat si eu as mai adauga ca nu sunt masinariile astea nici pe peron (mentionez asta pentru ca o data m-am trezit ca era trenul in statie si a trebuit sa cobor repede sub pasaj sa-mi validez biletul si sa urc intr-un suflet inapoi sa nu cumva sa plece trenul).
In Rimini ca sa ajungi la hotelurile din statiune in principiu trebuie sa iei busul (numarul 11 este cel care acopera acea parte a orasului), iar statiile sunt numerotate (de exemplu eu trebuia sa cobor la statia 17 - banuiesc ca toate hotelurile dau informatia referitoare la ce statie de bus trebuie sa cobori ca sa ajungi la ei). Un tichet de bus pentru oras este 1.20 eur dar daca il iei de la sofer este 2 eur. Poate cum sunteti grabiti si obositi si abia asteptati sa ajungeti la hotel nu va mai chinuiti sa va uitati dupa ghereta cu bilete dar exista una la statia de la gara (chiar in fata ei) scrie mare bus tickets pe ea (eu nu am observat-o decat cu proxima ocazie cand am trecut pe la gara) si de acolo puteti lua bilete de bus la 1.20 eur.
La ora 14 am ajuns la hotel, ma rog, eu am stat la Hotel Migami Spiaggia care este mai degraba un hostel dar am avut camera mea cu un pat imens si o baie foarte mica dar care nu m-a deranjat in mod special. Fara televizor in camera, exista unul doar in sala de mese/ camera de zi. Hotelul m-a costat 134 eur pentru o saptamana. Pentru mine a fost ok, pentru o familie cu copii nu stiu cum ar fi. Trebuia sa mentionez de la inceput ca eu ca si turist ma incadrez la categoria 'buget traveller', in sensul ca prefer ca banii alocati pentru calatorie sa-i cheltui pe excursii si intrari la obiective mai degraba decat pe o camera de hotel,  asa ca pentru mine nu conteaza foarte mult unde stau atata vreme cat camera de hotel/ hostel/ guesthouse are un pat, o baie este curata si nu costa mult. Din toate aceste puncte de vedere hotelul asta a fost perfect pentru mine.
In ziua in care am ajuns m-am plimbat un pic pe langa plaja (zic pe langa pentru ca nu pot sa o numesc faleza). Este un drum lung cat vezi cu ochii de pe care intri pe diferitele plaje private. Toata plaja e privata, hotelul meu avea contract cu una din ele si m-a trimis acolo cu un tichet de reducere de 20%. Si plajele sunt numerotate. unde am fost eu avea numarul 63A. Plaja foarte lata cu nisip fin, curata, fara muzici balcanico-orientale, intrarea in apa e foarte foarte lina, atat de lina ca eu m-am tot dus vreo 30  de metri si tot maxim pana la brau imi venea (cui ii place sa inoate nu o sa-i prea placa acest aspect, stiu ca pe mine m-a cam enervat). Ah, si sunt valuri ceea ce a fost fun pentru ca daca tot nu puteam da din labute macar mi le mai masau valurile :).
Luni si marti (eu am ajuns duminica) a fost vreme urata asa ca mi-am inceput calatoriile pe care le aveam planificate. Luni am fost in Ravenna (tichet de tren 4.40 eur / calatorie) unde am vizitat Basilica di S. Apollinare Nuovo, Batisteriul Neonian, Mausoleul Galla Placidia, Basilica S. Vitale si batisteriul Arian. Toate acestea fac parte din patrimoniul UNESCO si sunt absolut impresionante. Nu ai cum sa nu iesi impresionat din toate locurile astea cand vezi mozaicurile acelea atat de frumoase si daca te uiti mai de aproape si vezi cat de mica este bucatica de mozaic si te gandesti ca din mii si mii de astfel de bucatele a iesit ceva care poate intr-o poza de ansamblu ti-ar parea o pictura murala... Pur si simplu frumos. In Ravenna ca sa ajungeti la toate obiectivele in principiu nu trebuie sa folositi un mijloc de transport in comun se poate si pe jos. Tichetul de intrare la obiective (cumulat 5 obiective) 9.50 eur. In timpul verii am inteles ca e 8.50+2 deci 10.50 eur.
Marti am fost in Urbino, un oras universitar care pare coborat dintr-o poveste cu printi si printese. Ca sa ajungi in Urbino trebuie sa iei trenul din Rimini pana la Pesaro (3.60 eur) si pe urma un bus (Adriabus) pana in Urbino (2.85 cursa normala sau 3.20 eur cursa rapida), bus pe care il iei tot din gara dar mai din dreapta garii. Mi-a placut foarte mult si ce am vazut pe drumul dintre Pesaro si Urbino desi am trecut si printr-o zona mai industriala plina de depozite, dar dupa ce iese din zona respectiva busul trece printr-o zona plina de coline cu cate o casa ici si colo sau cate o fortareata pe varful unei coline (am citit ca aceasta zona are foarte multe fortarete si castele de pe vremea cand zona era stapanita/ administrata de doua familii rivale Malatesta si Montefeltro). Aproape idilic. Odata ajunsa in Urbino am luat liftul cu 0.50 eur (busul te lasa intr-o parcare la baza orasului vechi) sau poti merge si pe jos dar eu cum sunt obisnuita cu orasele din Italia stiu ca trebuie sa-mi salvez fortele/ picoarele acolo unde se poate. Unde era liftul era si un birou de infoturistic si de acolo am luat harta turistica si cateva pliante. Cand am ajuns sus am avut senzatia ca nu sunt imbracata adecvat :) parca trebuia sa port o rochie ca si doamnele de la curtea regala de demult. Este extraordinar de bine conservat si foarte curat. Tot orasul este dominat de piatra si caramida galbena pamantie. O cladire mai impresionanta ca alta si totul este atat de natural si totusi parca ireal. M-am simtit transportata in timp in acest loc. Dar revenind la lucruri mai concrete aici am vizitat doar palatul ducal si catedrala, in rest m-am plimbat pe strazi pana nu am mai putut (cam toate drumurile sunt in panta asa ca daca va decideti sa-l vizitati sa va pregatiti picioarele pentru ca oriunde vrei sa ajungi va trebui sa urci si sa cobori pante) dar a meritat fiecare muschiulet dureros de a doua zi. Intrarea la palatul ducal a costat 5 eur orar 10-17 si cu cei 5 eur am vizitat palatul, biblioteca, o capela care nu mai stiu cum se numea si subsolul). Palatul in sine a avut cateva lucruri care mi-au placut dar cel mai mult mi-a placut beciul. un beci imens atat ca si suprafata cat si ca inaltime. M-am simtit ca un copil care ar avea tot acel loc la dispozitie ca sa se joace. Poate pare ciudat dar asa m-am simtit.
A treia zi vremea era inca cam indecisa, dar am ramas in Rimini. Nu aveam chef sa ma duc la plaja asa ca m-am dus frumos in centrul istoric, cu busul pentru ca era cam departe de unde stateam eu. In centrul istoric am vizitat castelul lui Sigismundo Malatesta (Rimini a fost administrata de familia Malatesta cateva sute de ani), templul lui Malatesta, arcul lui Augusto si podul lui Tiberiu considerat cel mai vechi pod din Italia fiind construit in secolul 1. Nu a trebuit sa platesc nici o intrare aici. Castelul avea intrarea libera pana la sfarsitul lui octombrie. In interior castelul este gol (era o expozitie de sculptura, pictura si alte obiecte de arta moderna) dar castelul in sine nu mai are nici un fel de obiect decorativ lasat intru admiratie turistica. Asa ca sa nu va asteptati sa vedeti camere fastuoase si cu pereti pictati/ tapetati. Daca in schimb va plac fortarele (ceea ce de fapt este acest castel) atunci nu o sa va para rau. Mie nu mi-a parut. Mi-a placut foarte mult templul lui Malatesta, decoratiunile de pe pereti si coloane sunt foarte frumoase. Atat in interiorul templului cat si la exterior se poate vedea ici si colo un semn care seamana cu simbolul dolarului american. Daca nu citeam cateceva despre templu inainte mi-ar fi mirosit a teorie a conspiratiei :). De fapt, semnul face referire la Sigismundo Malatesta si ultima lui sotie Isolda de unde S -ul intretaiat vertical de I. Mi s-a parut funny oricum cand l-am vazut. Atat templul cat si castelul nu se viziteaza in timpul pranzului, adica, intre 12.30 si 15.30, in cazul templului si 12.30 si 16.00, in cazul castelului.
In ziua a patra am fost in San Marino. Eram oarecum in dubiu daca sa ma duc sau nu acolo pentru ca am auzit ca toata lumea merge acolo pentru shopping dar cum la mine nu era cazul ca doar m-am dus la vizitat si eventual un pic de plaja nu stiam daca merita sa ma duc pana acolo. Pana la urma am decis sa ma duc. Am luat busul (Bonelli Bus) din fata garii din Rimini. Inainte sa vina busul vine o tanti care vinde ticheti (nu sunt de vanzare in alta parte). Un bilet 4 eur/ calatorie. Orarul puteti sa-l gasiti si online pe site-ul firmei Bonelli. Rimini este plina de turisti rusi sau, ma rog, de vorbitori de limbi slave (ca nu fac diferenta intre ei), asa ca si la busul de San Marino erau o gramada de rusi. Atentie cum intrati in bus ca toti rusii se imbulzeau la intrare de parca era intrarea in rai sau la discount 100% la alde D&G, Gucci, Prada etc. Iarasi, zona dintre orase este spectaculoasa. Daca ai un job stresant, o plimbare prin zona respectiva, chiar daca nu intri in nici un oras sa-l vizitezi, te calmeaza instantaneu. Deja de pe bus puteam sa vad turnurile din San Marino si in ziua respectiva era un pic de ceata, asa ca imaginea pe care o aveam din bus era una feerica. Cand am ajuns acolo busul ne-a lasat intr-o parcare P9 un pic mai jos de intrarea in orasul San Marino, iar din parcare poti lua liftul (gratuit de data asta) ca sa ajungi mai sus sau poti merge pe jos (aici nu era chiar asa de abrupta situatia). Am intrat prin poarta San Francesco si cum intri, in dreapta este muzeul torturii 8.50 eur intrarea. Foarte interesant. Ma bucur intr-un fel ca traiesc in zilele noastre, desi poate ca daca s-ar mai folosi 'instrumentele' pe care le-am vazut acolo s-ar gandi multi de 2 ori inainte sa faca vreo isprava. Sau poate nu, cine stie. De acolo am luat-o in sus pe stradute si am ajuns la Basilica del Santo care mi-a placut in mod deosebit pentru ca nu avea aerul unei biserici traditionale. Basilica nici nu este foarte veche, a fost construita abia in sec. 19, motiv pentru care inca pare noua sau abia renovata. De acolo am urcat mai departe catre primul turn Guaita. Evident ca la tot pasul gasesti magazine cu suveniruri ieftine si kitch pe care le gasesti in orice oras turistic sau statiune. Erau foarte multe shoppuri si tarabe cu genti de piele. Nu a fost rusoica fara macar o geanta cumparata cand m-am dus la bus. Nu as putea sa va spun daca pielea era intr-adevar piele sau cat costau ca nu m-a interesat asa ca nu am stat sa-mi pierd vremea cu gentile lor. Am ajuns intr-un final la primul turn unde intrarea costa 3 eur daca vrei sa vizitezi doar un turn sau 4.50 eur pentru 2 turnuri. Din nou m-am simtit ca un copil. Ca sa ajungi pana in varful turnului trebuie sa urci o scara foarte abrupta si la final sa te strecori prin tavan :) cui nu-i place asa ceva ?! ma rog, nu recomand asta pentru persoanele in etate sau cu vreo problema locomotorie si in general cine vrea sa viziteze locul trebuie sa stie ca are ce umbla pe jos si de urcat si coborat pentru ca aproape toate stradutele sunt in panta, iar accesul cu masina este foarte limitat. De aici am plecat la al doilea turn care se afla la o distanta de 300 m de primul. Al doilea turn nu este la fel de fun dar inauntru la parter si la etaj sunt expuse arme vechi (sabii, pusti, pistoale, arbalete etc.) care mie de exemplu imi plac, asa ca eu am fost fericita sa vad si colectia respectiva. Accesul in turn este mai usor, de aceea nu mi s-a parut la fel de fun ca si primul dar privelistea si senzatia sunt la fel de frumoase si intense. Privelistea nu m-a impresionat din toate punctele cardinale (nu ca as fi stiut unde era nordul :) ) Adica, in partea cu basilica, in jos se vede orasul si e campie... nimic fascinant, dar in partea opusa (cea cu turnurile) se vad colinele de care am tot povestit. partea aceea e foarte frumoasa. Am citit intr-o brosura ca ar trebui sa vezi si marea din San Marino dar in ziua aceea era ceata asa ca nu am vazut-o. Dar nu a fost nici o problema, copilul din mine a fost foarte satisfacut cu turnurile.
Vineri si sambata am stat la plaja si m-am mai plimbat prin Rimini. Accesul la plaja privata cu reducerea de la hotel cu tot a fost 4 eur. Am vrut sezlong mai aproape de mare, poate daca vroiam mai departe de mare costa mai putin, nu stiu ca nu am intrebat. Am descoperit si plaja publica care era la capatul statiunii (daca vii din centrul istoric in linie dreapta spre mare ajungi direct acolo, daca vii cu busul de la hoteluri trebuie sa opresti la statia cu numarul 10, o iei direct prin parc inspre mare si faci stanga. De acolo mergi drept inainte inca vreo 2-300 de metri. nu prea ai cum sa o scapi ca dupa plaja publica este un dig. acolo e ok atata numai ca stai direct pe nisip si mai gasesti cate un muc de tigara ici colo.
Cine vrea sa mearga in Rimini doar pentru plaja le recomand plaja privata pentru ca acolo ai acces in costul biletului la teren de tenis, volei, masa de ping-pong,  teren pentru copii etc. Fiecare plaja are specificul ei, de exemplu cea pe care am fost eu era cu tema sportiva si avea o sala de forta in toata regula pe langa toate terenurile de care am pomenit anterior. Mai mult ca sigur ca nu apuci sa te plictisesti si daca ai si copii sunt asigurati si ei pe partea de entertainment.
Preturile la restaurant sunt acceptabile pentru o statiune, adica, o portie de spaghete intre 6-12 eur depinde de 'umplutura', suc 250 ml 2-3 eur, bere/ vin nu stiu ca nu am baut. Sunt mai multe market-uri unde preturile sunt un pic mai mari fata de un supermarket (diferenta si de 1-2 eur la unele produse) dar este si o Billa intre statiile de bus 12 si 13. In centrul istoric am gasit un Conad care avea preturi mai ok decat Billa. Conad il gasiti cum veniti de la arcul lui Augusto inspre centrul centrului istoric a treia strada pe dreapta.
Sunt multe locuri pe care le-am mai vizitat si de care nu am pomenit dar asta ar insemna sa mai scriu inca o data pe atata, dar le-am pomenit pe cele mai importante. Cam asta a fost, in mare, vacanta mea in Rimini.
Singurul regret pe care il am este ca nu am putut vizita San Leo. Tot Bonelli se ocupa si de transportul spre San Leo dar nu fac cursa asta decat pe timpul verii, iar in 20 si ceva septembrie era deja extrasezon, iar alt bus sau tren nu am gasit. Dar intotdeauna trebuie sa lasi ceva de vazut si pe data viitoare.


Buna ziua..Tocmai am achizitionat o minivacanta la Rimini si m-au ajutat f. mult informatiile pe care le-ai postat aici..As avea cateva intrebari,cu rugamintea mare,daca  e posibil,sa ma lamuresti...
-de la aeroport se poate ajunge la Rimini doar cu trenul,sau sunt si shuttle-bus-uri pana acolo?
-Bus-ul cu care ai mers pana la gara are plecari dese(am vazut pe site aeroport Forli ca sunt trei sau patru toata ziua,la 13.20, 14.00,17.50 si unul seara tarziu).?
-biletele de tren Forli-Rimini se cumpara din gara si se valideaza tot acolo?
-Bus-ul care merge in Rimini(cel cu statiile 1,2,3,etc),ajunge si in zona Torre Pedrera(acolo este hotelul Graziella,unde am cazare luata).?
Multumesc mult daca ma poti ajuta..!

#40
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,548
  • Înscris: 14.04.2008
Pt. ca ma intereseaza subiectul , iti raspund eu :
-inca nu am gasit nimic referitor la existenta unui shuttle-bus intre aeroportul Forli si Rimini . Daca cineva stie ceva...
-aero-bus-ul acela inteleg ca are plecari doar la orele mentionate . Insa mai exista 2 variante
a )  taxiul , care am inteles ca ar costa 11 euro ( deci daca sunteti 3-4 pers. e OK)
b ) autobuzul nr. 2 pana in piata Vittoria , apoi pe jos ( cca 500m ) sau cu alt bus  ( 5 sau 6 , de ex. )  http://www.atr.fc.it....php?id_pag=115   , bilet 1,2 euro/60 minute
- Biletele le poti cumpara din gara  si se valideaza tot in gara , in cutiile galbebe de pe peron , deci inainte de a te urca in tren . Sfat in  ce priveste cumpararea biletelor ( din proprie experienta) : ar fi bine sa ai un card la tine pt cazul in care ghiseul este inchis si esti nevoit sa cumperi de la automat ( nimic complicat , are meniu in engleza )
- Bus-ul folosit de ea nu e acelasi care-ti trebuie tie . Al tau e nr. 4 si are si el statiile numerotate . Pt. ca ai mentionat cayarea , as zice ca statia la care trebuie sa cobori e nr.28 ( Gebel ) sau , daca o ratezi , 29 - hotelul e cam la jumatatea distantei - .  Ai harta aici   http://www.tramservi...ppa-riviera.pdf
Concediu placut !

#41
bucharest72

bucharest72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 25.02.2009

View Postdariuscha, on 13th May 2012, 19:34, said:

Pt. ca ma intereseaza subiectul , iti raspund eu :
-inca nu am gasit nimic referitor la existenta unui shuttle-bus intre aeroportul Forli si Rimini . Daca cineva stie ceva...
-aero-bus-ul acela inteleg ca are plecari doar la orele mentionate . Insa mai exista 2 variante
a )  taxiul , care am inteles ca ar costa 11 euro ( deci daca sunteti 3-4 pers. e OK)
b ) autobuzul nr. 2 pana in piata Vittoria , apoi pe jos ( cca 500m ) sau cu alt bus  ( 5 sau 6 , de ex. )  http://www.atr.fc.it....php?id_pag=115   , bilet 1,2 euro/60 minute
- Biletele le poti cumpara din gara  si se valideaza tot in gara , in cutiile galbebe de pe peron , deci inainte de a te urca in tren . Sfat in  ce priveste cumpararea biletelor ( din proprie experienta) : ar fi bine sa ai un card la tine pt cazul in care ghiseul este inchis si esti nevoit sa cumperi de la automat ( nimic complicat , are meniu in engleza )
- Bus-ul folosit de ea nu e acelasi care-ti trebuie tie . Al tau e nr. 4 si are si el statiile numerotate . Pt. ca ai mentionat cayarea , as zice ca statia la care trebuie sa cobori e nr.28 ( Gebel ) sau , daca o ratezi , 29 - hotelul e cam la jumatatea distantei - .  Ai harta aici   http://www.tramservi...ppa-riviera.pdf
Concediu placut !

Multumesc mult pentru informatii,ma ajuta extrem de mult.!Da,singura varianta directa Forli-Rimini este doar taxiul,costa intre 70-100 euro calatoria(conform celor de la hotel si a celor de la aeroport Forli,mi-au transmis asta pe mail)..In rest,ma voi folosi de informatiile date de tine,sau de alte persoane care cunosc detalii...Inca o data,multumesc mult..! Din pacate,a doua harta nu o pot deschide,cea cu bus-ul din Rimini( imi apare *file damage*)....

Edited by bucharest72, 13 May 2012 - 19:54.


#42
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,548
  • Înscris: 14.04.2008
Taxiul la care ma refeream ( si pretul aferent ) era pt. distanta dintre aeroport si gara .
Nu stiu de ce-ti da eroare la deschidera hartii , la mine merge perfect . Incearca sa cauti pe http://www.tramservizi.it , mergi sus pe SERVIZI DI TRANSPORTO , apoi pe ' mappa dellla rete '  -  http://www.tramservi...-della-rete.php     . Sper sa fie OK !

#43
anonima1

anonima1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,952
  • Înscris: 05.01.2008
plaja e cu pietre sau nisip?intrarea in mare e lina?

#44
eva_xyz

eva_xyz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 28.06.2009
Din cauza faptului ca nu suntem inca 100% hotariti pentru Rimini, as mai avea nevoie de cateva detalii si anume:
- in august este foarte aglomerata statiunea? adica exista o limita de intimitate pe plaja, nu sa stea cei de linga la 2 m de noi? si de asemenea, seara daca iesi la o plimbare sa nu ai senzatia ca te lovesti de ceilalti pe strazi de plin ce este?
- marea este curata? sau exista alge, meduze etc?
- sunt tintari, gandacei zburatori?

Exista vreo alternativa in zona, a unei statiuni linistite, dar nu de pensionari care se culca la 8 seara, si mai putin aglomerate?

Poate vi se vor parea caraghioase intrebarile mele, dar sincer chiar as dori niste raspunsuri sincere de la persoane care chiar au fost acolo recent!
Multumesc anticipat!

#45
bucharest72

bucharest72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 25.02.2009

View Postdariuscha, on 13th May 2012, 19:34, said:

Pt. ca ma intereseaza subiectul , iti raspund eu :
-inca nu am gasit nimic referitor la existenta unui shuttle-bus intre aeroportul Forli si Rimini . Daca cineva stie ceva...
-aero-bus-ul acela inteleg ca are plecari doar la orele mentionate . Insa mai exista 2 variante
a )  taxiul , care am inteles ca ar costa 11 euro ( deci daca sunteti 3-4 pers. e OK)
b ) autobuzul nr. 2 pana in piata Vittoria , apoi pe jos ( cca 500m ) sau cu alt bus  ( 5 sau 6 , de ex. )  http://www.atr.fc.it....php?id_pag=115   , bilet 1,2 euro/60 minute
- Biletele le poti cumpara din gara  si se valideaza tot in gara , in cutiile galbebe de pe peron , deci inainte de a te urca in tren . Sfat in  ce priveste cumpararea biletelor ( din proprie experienta) : ar fi bine sa ai un card la tine pt cazul in care ghiseul este inchis si esti nevoit sa cumperi de la automat ( nimic complicat , are meniu in engleza )
- Bus-ul folosit de ea nu e acelasi care-ti trebuie tie . Al tau e nr. 4 si are si el statiile numerotate . Pt. ca ai mentionat cayarea , as zice ca statia la care trebuie sa cobori e nr.28 ( Gebel ) sau , daca o ratezi , 29 - hotelul e cam la jumatatea distantei - .  Ai harta aici   http://www.tramservi...ppa-riviera.pdf
Concediu placut !
O intrebare scurta..Cat de des pleaca trenuriel din Forli la Rimini si,mai ales ,la ce ora pleaca ultimul.? Mersi mult daca imi poti raspunde..

#46
zuv

zuv

    Erectile member :)

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 05.01.2008

View Postbucharest72, on 1st July 2012, 15:09, said:

Cat de des pleaca trenuriel din Forli la Rimini
In medie,ai un tren la 30 min.

View Postbucharest72, on 1st July 2012, 15:09, said:

la ce ora pleaca ultimul.?
Ultimul tren al zilei e la 23:43.
Detalii gasesti pe trenitalia.com

Edited by zuv, 01 July 2012 - 17:04.


#47
nicoletass

nicoletass

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 31.07.2009

View Posteva_xyz, on 9th June 2012, 23:27, said:

Din cauza faptului ca nu suntem inca 100% hotariti pentru Rimini, as mai avea nevoie de cateva detalii si anume:
- in august este foarte aglomerata statiunea? adica exista o limita de intimitate pe plaja, nu sa stea cei de linga la 2 m de noi? si de asemenea, seara daca iesi la o plimbare sa nu ai senzatia ca te lovesti de ceilalti pe strazi de plin ce este?
- marea este curata? sau exista alge, meduze etc?
- sunt tintari, gandacei zburatori?

Exista vreo alternativa in zona, a unei statiuni linistite, dar nu de pensionari care se culca la 8 seara, si mai putin aglomerate?

Poate vi se vor parea caraghioase intrebarile mele, dar sincer chiar as dori niste raspunsuri sincere de la persoane care chiar au fost acolo recent!
Multumesc anticipat!

Am fost in Rimini in luna iunie, pentru o vizita scurta. A fost prima data si am fost impresionata de latimea plajei. Am fost pe plaja doar seara, in jurul orei 19, cand lumea se retrasese deja. Ca sa iti faci o impresie, despre "intimitatea" plajei, am sa postez cateva poze. Cred ca este o statiune foarte aglomerata in timpul verii, dovada, multitudinea de hoteluri de pe faleza si puzderia de sezlonguri de pe plaja. Plaja este lata, pare nesfarsit de lunga, cu nisip fin si intrare lina in apa. Cand am fost noi, nu ne-am "bucurat" de tantari, gandacei sau alti nepoftiti. Era frumos, curat, atat pe plaja cat si in apa.
Vacanta frumoasa iti doresc!

Attached Files



#48
bucharest72

bucharest72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 173
  • Înscris: 25.02.2009

View Postzuv, on 1st July 2012, 18:04, said:

In medie,ai un tren la 30 min.


Ultimul tren al zilei e la 23:43.
Detalii gasesti pe trenitalia.com

Multumesc mult..!

#49
anonima1

anonima1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,952
  • Înscris: 05.01.2008
De abia am venit din Rivazzura,Rimini am fost cazata la hotel Telstar de 3 * ,dar la noi ar fi avut 1 * ,deci ocoliti hotelul
Plusuri pt statiune:nisipul f fin , plaja f lata , in fata loc de cearceafuri ,gratuite , on spate sezlonguri .
Negative: partea de cearceafuri a plajei era cu ginoaie partea de sezlonguri curata , in apa mai pkutea una ,alta chiar si tampon . Apoi ar mai fi multitudinea de negri si arabi care fac comert pe plaja
-aerul greu de respirat , nu e ca la noi
-negroteii de la semafoare ca voiau sa spele parbrizul , sa vanda batiste de hartie etc
--mizeria statiunii , in curtile pe care le vedeam de pe balcon era de asemenea mizerie ,nu doar in statiune
Per total nu recomand marea italiana ,prefer pe cea greceasca si pe cea autohtona .

#50
oprea_rd

oprea_rd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 16.06.2010

View Postanonima1, on 4th July 2012, 22:04, said:

Per total nu recomand marea italiana ,prefer pe cea greceasca si pe cea autohtona .

toate observatiile tale sunt adevarate dar aplicabile doar zonei litoralului adriatic in zona Rimini..
Marea in Italia e extraordinara, eu unul ador Grecia, dar Italia nu are nimic de invidiat Greciei..
Zona Rimini (pana jos inspre Marche-Abruzzo) e "populara" iar marea nu are nimic special.. insa tot sudul Adriaticii ca si coasta marii Ionice (incepand cu Liguria si terminand in sud in Salento)  e deosebit de frumos..  ca sa nu mai vorbim de Sicilia si Sardinia..

Edited by oprea_rd, 05 July 2012 - 11:36.


#51
eva_xyz

eva_xyz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 28.06.2009
Nicoletass iti multumesc de raspuns si poze! Utile bineinteles ca sa imi fac o idee.

Ma dezamagesc comentariile voastre, dar asta e, nu prea mai avem de ales caci mai in sud nu avem timp de mers, de-a lungul coastei, din pacate! Vom vedea, atit timp cat nu ne agaseaza nimeni cu mitocanii, cred ca va fi ok. Nu e cea mai crstalina apa de mare (ba chiar seamana cu Marea Neagra) dar asta e  :rolleyes:  copilul nu va observa amanuntele astea  :thumbup:

Exista vreun club/ disco unde poate merge sa danseze si un cuplu mai familist asa?  :naughty:

#52
alexandrinabora

alexandrinabora

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 31.05.2008

View Postcodruta, on 4th June 2010, 00:34, said:

Anul acesta, dupa indelungi dezbateri am hotarat sa mergem in concediu in Italia la Rimini. In seara asta am cumparat si biletele la Wizz deci in 20 iunie decolam.
Daca a mai fost cineva in zona mi-ar prinde bine niste informatii:
- cu ce ajungem din Forli in Rimini - bus, tren sau taxi de la aeroport. verifica pe site-ul aeroportului orarul busului.
- ce se poate vizita in zona - rimini, san marino, parcuri de distractie - mirabilandia, italia in miniatura si mai e unul dar i-am uitat numele. Se pot face fara probleme excursii de o zi in florenta si venetia.
- preturi la masini de inchiriat - aici nu stiu, dar transportul in comun e foarte bine pus la punct si pretul la un abonament pe o saptamana era in jur de 11 euro. circulatia e infernala acolo iar parcarile sunt scumpe, asa ca nu va recomand sub nici o forma sa inchiriati masina. exista si busuri de noapte care acopera o zona serioasa, asa ca nu aveti cum sa nu va descurcati fara probleme fara masina.
- recomandari de hoteluri sau apartamente eu am stat o data aici (http://www.hotelimpe...e&ID=70&macro=1). hotelul e un hotel bun de 4 stele, cu mic dejun bufet suedez consistent, direct pe plata. am mai stat si aici www.riminiresidence.com, la rezidenta Nautic. Eu ti-as recomanda-o cu conditia sa iei un apartament mare. Daca te intereseaza vreunul din ele, iti mai pot da detalii.
- cat de scumpa e mancarea. Cel mai avantajos e sa iei un apartament si sa iesiti doar la cina sau la pranz la masa. Preturile nu sunt foarte mari dar nici mici. Calculeaza intre 15 si 35 euro o masa de pers in functie de locatie, feluri de mancare si bautura. Ex, o cafea la malul marii mergea inspre 2 euro. Aceeasi cafea 3 strazi mai spre centru o beam cu 0,75 euro. Asta acum 4 ani.
- cum e vremea(daca a fost cineva in iunie, se poate face baie in mare?). Nu stiu, dar cred ca da.
- orice alte informatii
Codruta,

la Hotel Imperial Beach ai avut demipensiune?daca da,in ce consta cina(erau incluse si bauturi?).am rezervat o camera la acest hotel si as vrea daca poti sa-mi dai cateva detalii.

Multumesc

#53
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,894
  • Înscris: 14.08.2007
Pun si eu cateva poze (inclusiv 2 din San Marino) ...

Rimini aduce cumva a Mamaia (plaja lata, intrare lenta in apa), apa e mai curata ca la noi dar mai au si ei ceva alge (putine cand am fost eu - nu erau o problema), am vazut o gramada de pesti la mal. Ca si oras ar fi si cate ceva de vazut, inclusiv chestii de acum 2000 de ani gen podul lui Tiberiu, arcul lui Augustus, dar si pietele Cavour, Tre Martiri, etc. Partea buna e ca ai mai multe de vizitat in jur, de la San Marino pana la Urbino, Ravenna, Bologna, etc. Si mai multe parcuri de distractii (in care nu am fost). Sezlong plus umbrela era 11 euro pe zi (cel putin pe plaja 37), daca vroiai doua sezlonguri era 15 euro pe zi. Pe mai multe zile ai diverse reduceri.

Plin de turisti italieni si rusi, cand am fost eu (21-24 iunie) nu era foarte aglomerata raportat la capacitatea ei de cazare/plaja, adica era bine, fara aglomeratie excesiva. Pana la San Marino costa 4.5 euro autobuzul, sa vizitezi un turn in San Marino e 3 euro (4.5 euro doua turnuri), palatul public inca 3 euro (asta e micut si nu e mare lucru de vazut, sediul "parlamentului" lor).

Din punctul meu de vedere, e mai usor de ajuns decat la Mamaia (eu locuind in Cluj si avand avion ieftin spre Bologna) si poti vedea mult mai multe lucruri in jur. Trenurile lor accelerate (regionale veloce) sunt aglomerate si cateodata nu au aer conditionat, intercity e preferabil (sau alea rapide frecce daca luati bilete din timp mai ieftine). Transferul din aeroportul Bologna pana in gara in Bologna e 6 euro de persoana daca iei aerobus, altfel e bilet normal de 1.2 euro cu autobuze normale. Probabil o sa revin ca sa merg si la Urbino si sa o duc pe fiica-mea pe la parcurile de distractii ... si poate sa mai vizitez Bologna. Alta varianta fezabila e sa mergi spre vest din Bologna, spre litoralul din Toscana/Liguria, unde peisajele sunt mai spectaculoase (dar nu intotdeauna plajele sunt la fel de spatioase/cu nisip ca la Rimini). Parerea mea e ca apa doar pare mai curata in zonele mai stancoase din Italia, e normal ca intr-o zona cu nisip apa sa para mai "murdara" decat intr-una cu stanca, unde apa prinde culori faine verzui/albastre.

Attached Files



#54
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,894
  • Înscris: 14.08.2007

View Postbabydoll09, on 01 octombrie 2011 - 20:05, said:

In ziua a patra am fost in San Marino. Eram oarecum in dubiu daca sa ma duc sau nu acolo pentru ca am auzit ca toata lumea merge acolo pentru shopping dar cum la mine nu era cazul ca doar m-am dus la vizitat si eventual un pic de plaja nu stiam daca merita sa ma duc pana acolo. Pana la urma am decis sa ma duc. Am luat busul (Bonelli Bus) din fata garii din Rimini. Inainte sa vina busul vine o tanti care vinde ticheti (nu sunt de vanzare in alta parte). Un bilet 4 eur/ calatorie.
Daca iei autobuzul din capat de statie, adica din ceva piata (fosta Tripoli) apropiata de plaja, iti vinde biletul direct soferul, insa e 4.5 euro de acolo. Avantajul e ca nu e inca coada prea mare si iti poti alege locul usor, in gara deja e ingramadeala si "tabarasc rusii".

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate