Castani comestibili , Aluni
Last Updated: Apr 17 2023 11:25, Started by
DDuras
, Feb 21 2010 18:48
·
0
#505
Posted 14 April 2017 - 19:33
eu am pus pe 5200 mp din 5800mp aluni tonda gentile romana cu polenizator Giffoni (10%) asa mi s-a recomandat.
La frigul ce a fost iarna asta am zis ca nu scapa nici unul.dar sunt prinsi toti 322 de bucati Mi-a sosit si iepurasul azi Attached Files |
#506
Posted 14 April 2017 - 19:51
Care au fost argumentele pentru Tonda Romana? Recomandarile nu sunt tot timpul dezinteresate, mai ales daca vin de la vanzator.
|
#507
Posted 26 April 2017 - 19:59
acest soi il avea de vanzare,l-am vazut in plantatie cu fructe pe el,pentru el mi-a dat pasaport fitosanitar,acte tot in regula,factura...
|
#508
Posted 26 April 2017 - 20:20
Contribui si eu cu 2 pdf-uri (in engleza) despre alun gasite pe net.
Intr-unul din ele, exista un tabel cu caracteristicile solului ideal pentru alun. Pe scurt, ar fi cam asa: pH: 5.5 - 6.5 N: 10 - 20 mg/kg P: 30 - 50 mg/kg K: 0.3 - 0.5 meq/100g Ca: 4 - 6 meq/100g Mg: 1 - 2 meq/100g EC: <0.15 dS/M Organic carbon (humus?): 3.5 - 4.0% Attached Files |
#509
Posted 07 May 2017 - 09:54
Buna ziua.
A incercat cineva conducerea / formarea alunilor sub forma de pom? Am plantat anul trecut aluni de 2 si de 3 ani, aproape toti au avut o singura tulpina, fara ramificatii. Cativa au avut si ramificatii firave. Se pricepe careva la tunderea ramurilor? Am tot studiat insa nu m-am lamurit. M-as bucura nespus daca mi-ar explica sau chiar arata cineva cum se tund alunii. |
#510
Posted 07 May 2017 - 10:22
yoda69, on 07 mai 2017 - 09:54, said:
Buna ziua. A incercat cineva conducerea / formarea alunilor sub forma de pom? Am plantat anul trecut aluni de 2 si de 3 ani, aproape toti au avut o singura tulpina, fara ramificatii. Cativa au avut si ramificatii firave. Se pricepe careva la tunderea ramurilor? Am tot studiat insa nu m-am lamurit. M-as bucura nespus daca mi-ar explica sau chiar arata cineva cum se tund alunii. Nu pot sa te ajut in mod direct, dar pot sa iti recomand cartea "Nucul, alunul, migdalul". O poti comanda de la noi, inclusiv de pe net (librarie.net, carturesti.ro) si contine, printre altele, un capitol special pentru taieri: de formare, de fructificare, de regenerare. |
#511
Posted 07 May 2017 - 11:02
404, on 07 mai 2017 - 10:22, said: Nu pot sa te ajut in mod direct, dar pot sa iti recomand cartea "Nucul, alunul, migdalul". O poti comanda de la noi, inclusiv de pe net (librarie.net, carturesti.ro) si contine, printre altele, un capitol special pentru taieri: de formare, de fructificare, de regenerare. Multumesc mult, am comandat cartea. Sunt pe aici cultivatori de alun din zona Bihor sau imprejurimi? Poate ne vizitam reciproc, vedem plantatiile, schimbam opinii, pareri, etc |
#512
Posted 15 May 2017 - 07:06
Buna ziua. Intrebare pentru pomicultorii cu experienta, din partea unui pomicultor incepator. Se pot face taieri de formare a coroanei acum, in aceasta perioada a anului? Am gasit tot felul de informatii contradictorii, ca se poate sau ca nu se poate acum. Am plantat niste aluni in octombrie si nu au fost scurtati la plantare. Zilele trecute se pare ca a fost ultima zi cu temperaturi negative in zona. M-ar interesa sfaturile si parerile unor "alunari" cu experienta. Va multumesc anticipat
|
#513
Posted 05 March 2018 - 19:11
salut
rescriu dupa o vreme relativ indelungata.Alunii nu se tund cand sunt relativ mici primii 2-3 ani. Mie asa mi s-a recomndat de cel care are plantatie si mi-a vandut alunii Legat de cei 320 aluni plantati nu le merge f bine,parca nu au crescut deloc,i-am udat in vara de 3-4 ori. Am si replantat vreo 30 in toamna lui 2017. Din pacate gardul de plastic mi-a fost spart si iepurii au atacat aproape 90% dein ei. Am pus aprox400 m de rabit pana la urma |
#514
Posted 05 March 2018 - 19:28
404, on 26 aprilie 2017 - 20:20, said:
Contribui si eu cu 2 pdf-uri (in engleza) despre alun gasite pe net. Intr-unul din ele, exista un tabel cu caracteristicile solului ideal pentru alun. Pe scurt, ar fi cam asa: pH: 5.5 - 6.5 N: 10 - 20 mg/kg P: 30 - 50 mg/kg K: 0.3 - 0.5 meq/100g Ca: 4 - 6 meq/100g Mg: 1 - 2 meq/100g EC: <0.15 dS/M Organic carbon (humus?): 3.5 - 4.0% interesante analizele si pdf urile |
|
#515
Posted 02 May 2018 - 01:03
Niste rasaduri arboricole din samanta...castan comestibil si piersic rosu decorativ...
Attached Files |
#516
Posted 21 January 2019 - 12:57
Salutare. Am doua mici nelamuriri. Am cumparat 6 soiuri de puiet de alun in anul 3, insa fara ramificatii. Este normal? A doua nelamurire este legat de un alun pe care il am plantat de cca. 10 ani. Nu gasesc informatii despre el nicicum. Are fructul alungit, miezul de culoarea rosie/mov. Cineva care are de vanzare pe olx mi-a zis ca este soi din Spania. Poate sa imi dea cineva raspuns la aceasta dilema? Atasez poza cu fruct/miez.
Attached Files |
#517
Posted 25 February 2019 - 20:30
Posibil sa fie Lungi de Spania cum scrie Vasile Cocis in cartea sa
|
#518
Posted 25 February 2019 - 22:12
#520
Posted 19 March 2019 - 22:25
Salut
Atasez aici analizele de sol. Se pare ca am carenta de azot. Am pus cam 100-120 grame la fiecare alun Attached Files |
#521
Posted 20 March 2019 - 00:18
JeNeI, on 21 ianuarie 2019 - 12:57, said:
Salutare. Am doua mici nelamuriri. Am cumparat 6 soiuri de puiet de alun in anul 3, insa fara ramificatii. Este normal? A doua nelamurire este legat de un alun pe care il am plantat de cca. 10 ani. Nu gasesc informatii despre el nicicum. Are fructul alungit, miezul de culoarea rosie/mov. Cineva care are de vanzare pe olx mi-a zis ca este soi din Spania. Poate sa imi dea cineva raspuns la aceasta dilema? Atasez poza cu fruct/miez. ....imi cer anticipat scuze ptr o interventie care nu o sa te ajute cu nimic ...e doar o mica curiozitate : in poza nr 3 sunt puietii declarati de 3 ani ??? Si apropo de ei , se spera ca nu isi vor face veacul prin vasul ala ca se supara rau de tot ...probabil tot de suparare daca au cum zici 3 ani , nu au vrut sa faca ramificatii ( ptr obtinerea lor se taie varful dar , respectand conitii de plantare si ingrijire necesare ) .... Cat despre fructul din poza poate foarte bine si sa fie de alun ...salbatic ( cel putin la prima vedere asa ar parea ) Edited by i-na, 20 March 2019 - 00:18. |
#522
Posted 20 March 2019 - 04:40
i-na, on 20 martie 2019 - 00:18, said: ....imi cer anticipat scuze ptr o interventie care nu o sa te ajute cu nimic ...e doar o mica curiozitate : in poza nr 3 sunt puietii declarati de 3 ani ??? Si apropo de ei , se spera ca nu isi vor face veacul prin vasul ala ca se supara rau de tot ...probabil tot de suparare daca au cum zici 3 ani , nu au vrut sa faca ramificatii ( ptr obtinerea lor se taie varful dar , respectand conitii de plantare si ingrijire necesare ) .... Cat despre fructul din poza poate foarte bine si sa fie de alun ...salbatic ( cel putin la prima vedere asa ar parea ) Nu ai de ce sa iti ceri scuze, dimpotriva, multumesc frumos pentru raspuns. La concluzia asta am ajuns si eu, sunt puieti luati de pe OLX :/ Mugurii par a fi uscati, insa puietii daca ii tai varful sunt verzi. Cine stie ce soiuri sunt si cum au fost depozitati. Marea parte deja i-am schimbat cu puieti de la persoane serioase, urmand ca saptamana viitoare sa ii schimb pe cei ramasi. Legat de alunul pozat, am aflat ca este Lung de Spania (are culoarea miezului rosu/visiniu si o forma alungita). Edited by JeNeI, 20 March 2019 - 04:41. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users