Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Obiecte vechi și inutile car...

Mentenanta Acoperis

Cheder deteriorat , zgariat, cum ...

Laptop HP 15-AF001NQ, AMD E1-6015...
 Blat de bucatarie lungime 4,60 m

Termostat incalzire si racire

Configurare retea cu modem Vodafo...

Curtea Penala Internationala soli...
 Sunt obligate bancile sa opteze p...

Pensie anticipata partiala cu cer...

Subscriptii

Cat ar costa acest poster, se poa...
 Cum sa scapam de sobolani?

Alser Forest SA a dat teapa de 1,...

COD Eroare ABS ( Ford Mondeo MK5 )

Implanturi dentare clinici Consta...
 

HD sau mini-DV pt nunta

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 20,342
  • Înscris: 14.06.2006

View Postatupi, on 20th January 2010, 13:35, said:

O camera cu adevarat din categoria profi nu va avea probleme de zgomot dar nu isi permit multi "filmatori" sa cumpere asemenea camere.
Niciodata nu ai lumina suficienta.

View Postglido, on 22nd January 2010, 09:19, said:

5 din top10 restaurante din zona nu permit montarea folosirea reflectoarelor ca strici ambianta restaurantului
Discuti cu conducerea inca de cand rezervi restaurantul anumite conditii.

#20
forza-stiinta

forza-stiinta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 20.05.2007
uitati ce oferta am gasit eu (Craiova):
2800 RON unde imi face un album 150 poze 13x18  + un album mare si gros cu 30 poze (tip altlas, ceva de genul asta)  + 4 ore filmare (banuiesc faptul ca ei filmeaza totul si rezuma la 4 ore) sub forma a 4 dvduri....


Acuma intrebarea: merita?

Au Nikon D3 pt foto si Sony VX (sperand ca aceste detalii ale camerei sunt complete).
Alta intrebare: sunt bune, nu? (adica deja stiu raspunsul pt foto. este sublim aparatul)

Multumesc

#21
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Din cate am observat eu pana acum, pe tine te intereseaza mai mult pozele decat filmatul.
Legatura intre 4 ore de filmare si 4 DVD-uri o vad ca pe o simpla coincidenta. Sau iti pune cate o ora de filmare pe fiecare DVD? :o

Daca ar fi sa revad un set de poze, as prefera sa ma uit la ele pe un TV si cu telecomanda in mana sa zburd de la una la alta.
Ah... si e mult mai ieftin sa multiplici un DVD cu film sau altceva decat 150 de poze. ;)

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 31 January 2010 - 17:51.


#22
glido

glido

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 31.03.2005

View Postforza-stiinta, on 31st January 2010, 13:09, said:

uitati ce oferta am gasit eu (Craiova):
2800 RON unde imi face un album 150 poze 13x18  + un album mare si gros cu 30 poze (tip altlas, ceva de genul asta)  + 4 ore filmare (banuiesc faptul ca ei filmeaza totul si rezuma la 4 ore) sub forma a 4 dvduri....


Acuma intrebarea: merita?

Acum tu ce faci ? Sondaj de opinie in ceea ce priveste pretul ? Pana nu vad cum arata acele albume, pana nu vad cum este filmat si prelucrat materialul video NU NU MERITA !!!
Cum ramane cu restul pozelor ca nu se fac numai 150+30 poze la o nunta, primesti CD/DVD cu toate pozele sau te trezesti dupa nunta ca le ceri si ... "aaa pai alea costa inca xxx lei..." sau acele pe CD sunt retusate sau aruncate acolo la gramada. Album mare "atlas" ( :D ) ce marime ? 30x40, 20x40, 30x80 ??? Multe detalii lipsesc din descrierea ta.


Alta chestie 3ore 4ore ,... chiar nu conteaza Pot sa fie 4 ore de plictiseala tremurat abureala sau 2 ore de actiune si emotii non stop. ce alegi ? Greu inteleg mirii nostrii ca nu numarul de ore conteaza. Uite i-ti fac 6 ore !!! Ma iei pe mine ? aaaa vin din ardeal am nevoie de cazare si masa plus cheltuieli de transport  B)

Edited by glido, 31 January 2010 - 21:34.


#23
forza-stiinta

forza-stiinta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 20.05.2007
O sa revin acolo maine cu intrebari suplimentare deoarece azi (duminica) intrebai si fu doar "un nene" care nu prea ma informa cum trebuie. Gresii si nu luai dimensiunea albumului, dar il vazui si fu mare. Maine revin pt a cere dimeniunea exacta. costa 800 ron albumul, adica pot sa comand aceleasi servicii (cele 150 poze + filmarea) fara albumul acesta si costa 2000 ron (din cei 2800 initial).

da, e cam ciudata coincidenta dintre ore/nr de dvd-uri.

Restul de poze, cca. 800, le primesc pe dvd (inclus in pretul initial). Banuiesc ca nu sunt grupate pe evenimente dar nu-i bai ca le sortez eu.

si da mtz si eu prefer sa le vad in format digital, tocmai de aceea am pe calculatorul meu 13.200 de jpg-uri. cam 60% au fost facute de mine iar restul de un prieten de-al meu DAR la fiecare sfarsit de an scot un album cu "best of anul trecut" pt ca este bun si albumul uneori (mama mea zice ca degeaba am poze pe calculator daca nu am si album. eu ii impartasesc parerea. uite cand ma duc la bunici pot sa iau albumul la mine. Laptop nu am :).

am primit un site cu portofoliul sau si este super reusit (dupa parerea mea). ti-l trimit ca mesaj ca daca postez aici se considera ca e reclama.
firma respectiva cred ca este buna, se ocupa cu developare poze + mai tot ceea ce se poate oferi in materie de "scos poze". Tot acolo pot gasi MULTE tipuri de invitatii pt nunta (adica tot tacamul) + un link catre un site partener ce ofera servicii gen: buchete de mireasa, baloane, artificii, impodobit sala restaurant, buchete ornamentale, etc.

multumesc

iar acest fotograf, Tibi Iovan, a pozat si la un prieten de-al meu la nunta si a fost multumit (ginerele)

Edited by forza-stiinta, 31 January 2010 - 23:11.


#24
forza-stiinta

forza-stiinta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 20.05.2007
4 ore de filmare a zis ca le da sub forma a 4 dvd-uri (1 dvd are o ora). altii au spus ca tot 4 ore de filmare le dau sub forma a 2-3 dvd-uri (depinde cum intra).
acuma nah, depinde cum le-au impartit.

albumul are dimensiunea de 60x30 cm (adica 30x30 pagina si poza este imprimata pe ambele pagini stanga-dreapta). nr total de poze este 20. deci 20 poze (poze... mari mici, combinate, frumos aranjate, etc) de dimensiune 60x30 costa 800 ron. :D

#25
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
salut.
In primul rand am vazut ca cereai parerea daca e bine SD sau HD, la un moment dat ai zis ca ai o plasma de 106 cm. In momentul cand am aratat la client un material SD si altul HD a ales imediat HD, iar alt client a zis ca e multumit cu SD. Insa diferenta dintre ei este ca primaul are HDTV, al doilea nu. Sfatul meu e sa optezi pt HD.
Insa la firma aia cu VX2100 si Nikon D3... e clar ca video este ceva optional la ei, pun accentul pe foto. In primul rand VX-ul este SD, nu HD, e o camera din gama "advanced amateur" ce se comporta foarte bine in lumina slaba si e consideran un etalon la filmarile SD. Dar pe HD sunt multe variante de camere, fiecare cu plusuri si minusuri. In lumina slaba sunt neegalate performantele lui Sony EX, insa preturile sunt mari la cine detine o astfel de camera.

#26
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
În principiu nu se depășeste 5 ore de filmare la o nuntă fără zorzoane multe chiar dacă cameramanul și fotograful stă cu tine pe tot parcursul nunții pînă la 6 dimineața. Din 5 ore brut să zicem că finalul va fi de 4 ore montat și dat pe dvduri. Se poate da și pe discuri dual layer de 8 GB.
Album foto la banii aia ar trebui să fie cu coperți de piele și cu pozele imprimate direct pe file și nu detașabile.
Caută și tu pe cineva care îți oferă un pachet foto+video la pretențiile tale financiare.
Apropo de camerele video dacă vrei ceva de fițe caută pe cineva care lucră la televiziune și o să-ți vină cu ditamai JVC broadcast pe umăr. :coolspeak:

#27
forza-stiinta

forza-stiinta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 611
  • Înscris: 20.05.2007
pai in Craiova ofertele pentru pachete foto+filmare nu sunt asa multe. Iar peste tot unde am intrebat au spus ca nu fac filmari HD :)
Am gasit pe forumuri amatori ce se ofereau dar unde am fost eu sunt "profesionisti".
Deci... nu stiu ce sa fac cu acel HD. Iar despre SD camera da, este buna.
Pozele din album sunt imprimate pe ... "carton". Erau niste foi foarte groase. Erau mai multe variante: mata, metalizata, etc. Unele mai lucioase, altele cu pretentii la amprente si la caldura.

In concluzie, as lua de aici (de altundeva nu am de unde) si obtin:
- poze facute cu aparat D3
- filmare SD de buna calitate (+ speranta ca a zis ca isi va cumpara o camera video HD... dar chiar daca nu, ramane SD de calitate)
- are experienta mare in a face poze, portofoliul lui m-a incatat MULT

multumesc frumos pt sfaturi si critici

#28
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
Mai degraba lasi impresia ca vrei sa intri in bransa si faci si tu un studiu de piata,aici,pe forum.Iar la un moment dat chiar te dai in vorba despre obiective.Si nu in ultimul rand dialectul oltenesc care apare doar in prima fraza din postul #23.  :naughty:

#29
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008

View Postnirosbog, on 1st February 2010, 22:29, said:

Mai degraba lasi impresia ca vrei sa intri in bransa si faci si tu un studiu de piata,aici,pe forum.

Posibil și asta.
Pt cineva care se interesează de filmare la propria nuntă colegul are prea multe nedumeriri tehnice ca să fie doar ginerică.  :photo:

#30
diawolu

diawolu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 23.11.2007
Salut. Am o nedumerire...cu toate ca am citit pareri pro si contra casete HD vs SD. De curand am filmat la o nunta cu un Sony Z5 pe caseta miniDV, in format HDV progresiv. La partea de editare am intentionat sa folosesc un slow motion (lucrez cu gama Adobe, chiar  cu premiere CS5...e in teste ) si din pacate rezultatul nu a fost cel asteptat. Chiar si randat...si exportat...miscarea este sacadata... deci produsul finit. Sa fie din cauza casetei miniDV?

Si inca o intrebare la care astept sfaturi: am un material filmat HDV(aceasi camera video), progresiv, adus in Encore si facut bluray. Toate bune si frumoase. Se vede excelent pe un player bluray + tv HD ready. Clientul are nevoie si de DVD la acelasi material. Am facut conversia direct din encore la acelasi proiect dar rezultatul final ....catastrofa. Pe miscare in jurul obiectelor sau oamenilor se vede ca si cum imaginea se distorsioneaza..ca niste valurele..  :)   O fi din cauza conversiei? sau nu am setat ceva bine la transcodare?

#31
vgabi

vgabi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,449
  • Înscris: 07.08.2008
Explică-ne ce workflow folosești.
Dai render la dvd direct din timeline sau exporți fișierul final întreg și apoi comprimi dvd?
Încearcă și variantele astea dacă nu le-ai folosit și vezi rezultatul.
E important ca și dvd să fie tot 16/9.

#32
CristianAdrian

CristianAdrian

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,573
  • Înscris: 11.08.2009
Ai filmat HDV progresiv, deci 1080p25. La slowmotion vei avea intotdeauna sacadare. 24-25 frame-uri sunt minimul pentru ca ochiul nostru sa observe o miscare placuta. Mai putin de atat vei avea parte de sacadarea filmarii.
Chiar si la 25fps, viteza normala fara slowmotion, vei observa o miscare sacadata deoarece filmarea nu se face la intamplare ci sunt anumite reguli care nu se potrivesc la un eveniment live filmat de o persoana fara pregatire substantiala si cu echipament rudimentar. Uita-te pe net la clipuri, filme, tot ce vrei, vei observa ca sunt anumite miscari permise, lumina joaca deasemenea un rol important.

Mai stiu pe cineva care avea impresia gresita ca la 24p va face un slowmotion mult mai bun ca in 50i. Din pacate s-a convins ca si tine, "the hard way". Trebuia sa tragi interlaced pentru o miscare fara sacadari.

#33
iulianbadiu

iulianbadiu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 09.01.2008

View Postforza-stiinta, on 1st February 2010, 21:41, said:

pai in Craiova ofertele pentru pachete foto+filmare nu sunt asa multe. Iar peste tot unde am intrebat au spus ca nu fac filmari HD :)
Am gasit pe forumuri amatori ce se ofereau dar unde am fost eu sunt "profesionisti".
Deci... nu stiu ce sa fac cu acel HD. Iar despre SD camera da, este buna.
Pozele din album sunt imprimate pe ... "carton". Erau niste foi foarte groase. Erau mai multe variante: mata, metalizata, etc. Unele mai lucioase, altele cu pretentii la amprente si la caldura.

In concluzie, as lua de aici (de altundeva nu am de unde) si obtin:
- poze facute cu aparat D3
- filmare SD de buna calitate (+ speranta ca a zis ca isi va cumpara o camera video HD... dar chiar daca nu, ramane SD de calitate)
- are experienta mare in a face poze, portofoliul lui m-a incatat MULT

multumesc frumos pt sfaturi si critici
Man,produsul final pe care-l vei primi va insemna 50% mana operatorului si 50%postprocesarea. Sculele video-foto sunt uneltele ajutatoare,insa nu ele decid in totalitate calitatea finala,repet, factorul uman este decisiv in businesul asta. Degeaba iti pozeaza cu D3,daca optica e slaba,sau fotograful va lucra stil sablon,sau aparatul va fi setat pe P sau auto etc,sunt multi factori.Si apoi pot sa pun pariu ca acele foto carti,sau atlase cum le zici tu,sunt kitch-ureala lucrate in dgfotoart. Cel mai bine e sa-ti faci tu templeturile de pagina,sau daca nu te pricepi dai la un designer bun,si le trimiti la o firma care face fotocarti,google serch,si iesi si mult mai ieftin si o sa ai si ceea ce vrei. Cat despre video, vx-ul este ok,insa repet,depinde ce o sa-ti faca editorul cu materialul video brut. Iti dau un sfat,la pretul asta afisat de tine mai sus,cere-le sa-ti traga RAW-uri,pe care ti le v-or da separat pe dvd-uri dl si ia-le si casetele minidv cu nunta bruta.Daca nu vei fi multumit de produsul lor,vei avea materialul brut ca sa-ti refaci tu nunta cum vrei. Si faza ca hd-ul,nu cred,e imposibil ca in Craiova sa nu fie camere hdv,mai intereseaza-te

#34
mitelc

mitelc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 16.04.2008

View Postforza-stiinta, on 21st January 2010, 20:47, said:

"...dar sa dai banii in plus pt HD si sa ti se livreze materialul final pe DVD clasic e tzeapaaaa" - corect
"multe camere HD se lauda cu 2 lux, dar daca observi rezolutia efectiva la aia 2 lux vei vedea ca nu trece de cea SD
(noise reduction puternic)."

eu am un tv panasonic plasma de 106 cm, deci o sa ma orientez spre un HD, si da, normal, trebuie sa verific camera cu care vine (sa nu fie sapuniera) eventual sa specific in contractul pe care il semnez cu el.

multumesc frumos & o zi buna


cineva a spus ca are:
video: sony v1p (presupun ca este cumva asta http://www.price.ro/...vr-v1_65357.htm ) si sunt curios daca ar fi ok!
foto: nikon d700 + ob. 24-70 + SB-900 - aici nu vreau pareri, este sublim totul!
acolo unde ai fost tu la tibi cu nikon d3 sa stii ca au si ...ATENTIE...SONY pmw EX1 R PRIMA CAMERA FULL HD CU 0,14 LUX
Deci aviz amatorilor FULL HD nu  va lasati pacaliti de altii ...care spun ca trag full hd si ei trag hdtv cu amarate de camere cu 4 lux ...ca unmic truc intrebatii daca va dau casetele cu filmarea bruta si cei care spun ca vi le dau atunci VA PACALESC nu exista filmare full hd pe caseta miniDV
DAR oricum este singura full hd si acum de ce sa dati banii pe hdtv canr puteti sa aveti full hd cu un detaliu fantastic si la o lumina foarte scazuta


View Postforza-stiinta, on 1st February 2010, 20:41, said:

pai in Craiova ofertele pentru pachete foto+filmare nu sunt asa multe. Iar peste tot unde am intrebat au spus ca nu fac filmari HD :)
Am gasit pe forumuri amatori ce se ofereau dar unde am fost eu sunt "profesionisti".
Deci... nu stiu ce sa fac cu acel HD. Iar despre SD camera da, este buna.
Pozele din album sunt imprimate pe ... "carton". Erau niste foi foarte groase. Erau mai multe variante: mata, metalizata, etc. Unele mai lucioase, altele cu pretentii la amprente si la caldura.

In concluzie, as lua de aici (de altundeva nu am de unde) si obtin:
- poze facute cu aparat D3
- filmare SD de buna calitate (+ speranta ca a zis ca isi va cumpara o camera video HD... dar chiar daca nu, ramane SD de calitate)
- are experienta mare in a face poze, portofoliul lui m-a incatat MULT

multumesc frumos pt sfaturi si critici
  te sfatuiesc sa i alegi au si camera FULL HD SONY EX1 R prima din craiova

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate