Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Fond de investitii serios

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001
OK. Pentru ca tot e criza, ne-am gandit sa fondam un fond de investitii. Da, suna cam aiurea sa fondam un fond, dar nu mergea cu C asa ca.. am creat o fafofonie  :D
O sa-i zicem Softnews Financial, Softnews Capital sau Softnews Investments... cum vreti voi.

So, cum sta treaba? E simplu!

Voi munciti (ani de zile) sa faceti afacerea voastra ok, cat mai profitabila. Da? Cand aveti un profit bun, va rugam sa ne chemati. Daca nu ne chemati voi, noi oricum venim dar asa, ca idee, sa nu credeti ca va grabim noi cumva.

Acum, daca aveti profit, sa zicem 2 mil euro pe an, noi va dam rapid o suma de bani. Well, de 3-5-7 ori profitul sa zicem. Depinde de multi factori dar sa zicem ca va dam daca aveti un profit de 2 mil, cam... 10 mil? Suna bine? Vreti banii? OK.

Acum, noi nu vrem sa fim majoritari (ca asa e politica noastra.. ce rost are sa fii majoritar cand poti controla o afacere si cu 10% din ea?) So, daca afacerea voastra valoreaza cu indulgenta 10 mil, dupa cum ziceam mai sus, noi vrem 20% din ea, deci va putem da .. 2 mil euro!!! Cash!!! Nu e super?! Cmon man! Daca nu intelegi beneficiile acestei investitii nu are rost sa mai discutam (traducere: esti prea prost)

So, vrei? Da? Sigur? (chiar esti prost?!!?) OK!

Acum, ce veti primi de banii astia? Simplu! Experienta noastra vasta (mai avem 1000 de prosti in portofoliu), relatiile noastre (va vor costa de nu o sa stiti cum va mai cheama), o organizare corporatista a firmei (ca acum e de kkt si noi nu putem lucra asa) plus eventuale alte investitii, apoi, in final, poate veti putea da exit impreuna cu noi :D

Ba taranilor, mai pe romaneste, numai asa se fac banii grasi!

Deci, primul pas. Facem audit etc etc. Apoi, facem noi o firma afara. Da ma, AFARA! Ca aici e legislatie de kkt. Ce dracu sa facem noi cu SRL-ul tau in care daca ai tu 80% ne faci pe noi cand vrei? Nu taticu! Facem afara in SUA/Olanda etc o firma noua. Nu va temeti ma bizonilor, e tot a voastra, dar ne veti da si noua 20% din ea cand batem palma. OK? Suna bine, nu? Da ma, pastram si firma asta ca sa dam taxe mai mici aici in .ro, dar banii din ea zboara afara ca sa avem control. OK? E clar ca pe alta legislatie voi veti fi niste parliti idioti si nu veti sti ca in noua organizare nu mai conteaza prea mult actiunile voastre, dar na.. asta e deja chestie de fineturi.

Apoi, maaaa, maaaa.. ce dracu e asta? Voi nu aveti un BOARD? Voi nu lucrati cu 100 de departamente inutile care sa toace bani? Nu aveti CEO? CTO? CMO? si alte C-uri de astea care suna cool? Fuck! Organizam totul ca la carte! Va zic! Asa se face treaba profi. So, o punem de un board, noi si voi suntem in board si alegem CEO si alti mizerabili pe care ii stim noi bine, si frateeee... voi stati si va uitati ca si noi, si CEO-ul conduce. Ca na, de aia il angajam si il platim cu jumatate din profit pe an  :rolleyes:

Voi doar ii cereti rezultate si cum le obtine el, e treaba lui. Remember? De aia il angajam "impreuna".

Acum, in primul an, futem aia 2 mil care i-am bagat IN FIRMA (doar nu credeati nebunilor ca o sa-i luati voi acasa?!?!?) dar am reorganizat firma, si o conducem prin intermediul profesionistilor care stau in apartament la Mariott si nu dau 2 lei pe tara asta ciudata din est. Intre timp, daca voi va intrebati din ce o sa traiti, pai va zic eu acum. Va dam un salariu baban (ceva sa va ajunga, cateva mii pe luna) ca dividende noi nu scoatem. Nu e in politica firmei. Noi INVESTIM, nu scoatem bani profit in timpul "exercitiului".

Si pentru ca a venit anul 2, sa zicem ca firma s-a dezvoltat, cu niste costuri monstruoase, avem profit MINUS dar cifra de afaceri s-a dublat. Deci, se cheama ca am optimizat afacerea voastra de kkt. Acum e parte dintr-un lant de firme cool :) OK?

Acum, e o mica problema. Nu putem asigura banii de cheltuieli, deci, fiind parteneri acum, trebuie sa aducem un aport sa marim capitalul de tocat ca CEO-ul vrea un S600 ca seria 7 e de kkt si mai sunt si alte chestii conexe. So, noi ne-am gandit, si mai sarim cu 4 milioane. Nu ne mai jucam. Deci, daca noi avem 20% si venim cu 4 mil, inseamna ca voi ar trebui sa sariti cu partea voastra echivalenta. Corect?  :lol: Aaaaaaaa.. voi din kktul ala de salariu nu prea mai aveti capital? Oooops! Se cheama ca avem o mica problema. Dar stiti cum facem? Fiti atenti! Ne mai dati voi inca 40% si punem noi toti banii. Da? Ca na, daca nu bagam bani, dam faliment. Vreti sa declaram faliment? Nu. Ma gandeam eu.

So, de maine avem aia 20% + 40% = 60%. Voi taranilor aveti 40% impreuna DAR aveti acum 40% dintr-o firma MULT mai mare si mai importanta. Este? V-am zis ca va ridicam din kkt!!!

Good!

Mai trec 1-2 ani, am futut si banii astia, avem ceva profit, dar na... noi ne-am cam plictisit de afacerea voastra. Cred ca NOI o sa dam exit! Am gasit un client, so, cred ca incheiem colaborarea. Cum? Vreti si voi exit? Pai gasiti pe cineva care sa va ia partea voastra.. Cum? Nu stiti pe cine? Lol (astia sunt mai prosti de cat credeam la inceput!!?!?!)

Pai na, noi am vandut deja de ieri la Private Capitalus Indianus. Sorry guys! A, uite ca am vb cu ei si ziceau ca va pot da si voua 1 mil pe partea voastra, na.. nu vor sa dea mai mult (noi ne-am luat 15-20 dar e partea a doua) Aveti parteneri noi!

Ce se intampla mai departe e lesne de ghicit... se majoreaza iar capitalul... aia au 90%, voi 10% dar din ceva MULT mai mare, dar fara bani in buzunare pana cand.. n-o mai ramane nimic. Aici puteti suna pentru sfaturi la lista lunga de suckeri ce au facut asemenea "pasi" in ultimii ani (prin .ro si nu numai)! Sa stiti ca sunt destui desi nu se prea mandresc cu asta... si si-au luat-o chiar mai putin poetic decat am fabulat eu mai sus.

Deci, daca vreodata vreti un investitor potent in afacerea voastra, va rog sa ne cautati pe noi. Promptitudine, rapiditate, servire ireprosabila!!! Dar nu uitati conditiile noastre de baza si NE negociabile:

1. nu luam decat 10-20-30%
2. NU va dam voua bani, ci bagam in firma
3. care firma o facem NUMAI in US sau alte tari cu legislatie imposibil de controlat si unde va putem da in judecata si daca ati stranutat si unde o singura virgula valoreaza mai mult decat procentele voastre imbecile din afacere ;)
4. firma poate functiona numai pe bazele unei organizari super profi (adica cu 1000 de persoane care taraie doua hartii si sunt conducatori de cariera si unde voi nu veti mai avea mare rahat de spus, dar noi vom specula cunostintele voastre la max)

Daca puteti trai cu astea 3-4 mici conditii de baza, cred ca vom putea face afaceri impreuna FOARTE profitabile!!!! Ganditi-va! Stiu ca nu puteti da un raspuns acum pe loc, pentru ca e o propunere fantastica si va oferim un parteneriat foarte puternic si de durata, dar ganditi-va! Sunteti pregatiti sa faceti ACEST PAS? :D

PS: pentru aia mai saraci cu start-up o sa revin cu un fond dedicat! Am preferat sa pornim direct cu pestii mari!

Edited by Monitoxus, 10 October 2009 - 07:07.
adaugare PS


#2
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
:huh:

Insista vreun VC american sa cumpere Softpedia, sau de unde ideea acestui pamflet?

Edited by don_dannielo, 09 October 2009 - 22:15.


#3
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001

 don_dannielo, on 9th October 2009, 23:11, said:

:huh:

Insista vreun VC american sa cumpere Softpedia, sau de unde ideea acestui pamflet?

Ideea mi-a venit de la Mufa, cu postul lui despre facutul banilor usor de la FUN  :lol:

Noi nu suntem interesati de vanzari/achizitii dar contacte am avut destule de-a lungul timpului... Oricum, e un pamflet (cu exagerarile lui) si atat. Am citit de multe ori despre antreprenori care si-au luat teapa, asa ca am incercat sa dezvolt si eu ideea un pic. E week-end  B)

Consider totusi ca poate fi utila scrierea de mai sus celor care au dubii, care se gandesc sa faca un pas in directia asta, etc. Nu trebuie sa se intample ca mai sus, dar e bine sa sufli si in iaurt, mai ales cand e vorba de bani, mai ales cand cineva vrea sa ii imparta cu tine ;)

Edited by Courage, 09 October 2009 - 22:26.
adaugat link


#4
blacatusu

blacatusu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,342
  • Înscris: 01.08.2006
super tare pamfletu'

  :roflmao:  :roflmao:

#5
izu

izu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 93
  • Înscris: 02.12.2005

 Monitoxus, on 9th October 2009, 22:19, said:

trebuie sa aducem un aport sa marim capitalul

In ce conditii se poate mari capitalul social? Mai clar: cine decide majorarea de capital si eventual, cum te poti opune?

#6
double_b_phantom

double_b_phantom

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 207
  • Înscris: 28.04.2005
Genial articolul. Felicitari! Poate asa mai rarim cazurile fraierilor care isi iau tepe grele... dar romanul tot roman este! Cand aude de bani uita ca are mama si tata...

#7
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005

 izu, on 10th October 2009, 00:24, said:

In ce conditii se poate mari capitalul social? Mai clar: cine decide majorarea de capital si eventual, cum te poti opune?


AGA

#8
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,663
  • Înscris: 26.11.2001

 izu, on 10th October 2009, 00:24, said:

In ce conditii se poate mari capitalul social? Mai clar: cine decide majorarea de capital si eventual, cum te poti opune?

Depinde de conditiile din statul firmei, de forma de organizare si legislatia tarii.

#9
olalaaa

olalaaa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 169
  • Înscris: 03.03.2007
Ideea voastra aduce un pic cu "leverage" -ul facut de unele firme mari de investitii din America.

Acolo firma nu mai este considerata un "client", caruia cauti sa ii vinzi ceva ( caci mai buni bani scoti de la firmele clienti, decat de la clientii particulari ).

In leverage, firmele sunt considerate "tinta" , si ele sunt respectiv achizitionate slabe, ridicate, si vandute la pret de 5-10 ori profitul pe care l-ar putea scoate intr-un an.

De exemplu, o firma in care vari bani ca sa produca vanzari de 1 milion de dolari anual si profit de 100 -150 000 dolari , odata ce ii creezi flux de furnizori + clienti , poti sa o vinzi usor / ca franciza, sau ca afacere, net / cu 2-3 milioane ( deci cat profit ai fi scos din ea in 10 -15 ani de activitate ).

Pentru cumparator este o investitie cu 10% rata de returnare a investitiei, in timp ce pentru tine, care ai cheltuit vreo 500 000 cel mult, e o super afacere, e pur si simplu o mina de aur...

Ca idee, insa, se bazeaza pe filozofia de a sti sa produci profit, si asta tine de modul pur de a gandi.

Un exemplu ar fi si aici - e ceva ce se leaga de subiectul crearii profitului, ca tot vorbim de bani si de afaceri...  :coolspeak:

#10
mindsoul

mindsoul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 969
  • Înscris: 03.05.2004
tare mesajul, imi place cel mai bine e sa incepi cum au inceput cei de la 37signal, simplu fara costuri extreme si nu ai sa ai nevoie de investitori externi, daca spargi din prima cite 300 de mii de euro ca si start up inainte sa vezi ce si cum dupa vreo 4-5 ani de activitate ai sa te cam plictisesti de mers pe 0 sau minus si ai sa vrei bani si caza plasa la investitori de genul

#11
Claudiu911

Claudiu911

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 09.08.2013
@Monitoxus: Nu pricep care e problema cu legislatia de aici. Cred că legislatia de aici este mai domoala că cea din Olanda/SUA.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate