Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Grecia - Peloponez

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1274 replies to this topic

#469
danavl62

danavl62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 09.03.2009

View Postrapture, on 16 septembrie 2015 - 08:20, said:

Va salut din drumul spre Gialova!
După fix 12 ore am ajuns în Panteleimonas cu plecare din București la ora 18.45 și sosire la 7.00.
La 20.00 eram deja în Bulgaria, 15 min la granița,  și la 2.00 la MAKAZA adică 6 ore pentru trecut Bulgaria cu o ora timp total de pauze. Fără politie. Trafic redus în B și Grecia.
App, am luat-o prin Pasul Shipka... fără sa vreau dar frumos și drum ca în palma. Mie unul îmi plac curbele Posted Image))


Drum bun si vacanta placuta ! Sigur vei fi incantat de alegerea Peloponezului ca destinatie de vacanta.
Daca ai cazare in Gialova nu rata principalele atractii din zona: plaja Voidokilia, frumosul orasel Pilos si castelele de la Methoni si Koroni.

#470
rapture

rapture

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 09.10.2006
Mulțumesc!
Va salut cu drag din Gialova!
Voi fi scurt dar voi reveni cu detalii mai tarziu: drum lung dar frumos cu pauza la Panteleimonas de o noapte (ok), 22- Toll-uri  (exasperante), Acropole - superb= vis împlinit,  Canalul Corint - încântător,  căldură mare :)
Azi vreau sa ajungem la Voidokilia dacă nu sta nevasta-mea iar 2 ore sa se pregătească :))))) Cazarea este superba, se vede golful Pilos-ul și parca golful de la Voidokilia :P
Voi urma cu sfințenie traseul "inaintasilor" mei de pe forum: Dana, Blue  și restul urmând a vizita cat mai multe locuri și seara plaja. Repet, soarele este foarte puternic pana la 17 sau poate asa mi se pare  mie care nu am mai fost în Peloponez. Aseară am înotat la 19.00 și apa era calda bine...plăcut.
App, benzina variază se pare intre 1,39 și 1.72 cea de 95, cel mai ieftin la Atena. Supa de pui 8€ :)))))

#471
danavl62

danavl62

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 515
  • Înscris: 09.03.2009
Sa nu cumva sa ne lasi cu ochii-n soare..... (atat cat va mai fi soare).
Cand te intorci,vrem poze multe si impresii la cald.
Vreme buna sa aveti , apa calda si timp sa vedeti cat mai multe!!!

#472
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,857
  • Înscris: 04.07.2010

View Postrapture, on 18 septembrie 2015 - 15:11, said:

... Cazarea este superba, se vede golful Pilos-ul și parca golful de la Voidokilia ...

Te pomeneşti că stai la Thanos Village, că aşa se vede de acolo, exact cum spui ...


Sănătate şi distracţie plăcută !

#473
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011
Deci, deja incepeti sa ma enervati Posted Image n-am mai trecut prin Grecia din primavara si deja simt ca-mi lipseste ceva...sper sa fie "de bine" cu alegerile de Duminica si biletele de avion pentru primavara viitoare sunt ca si luate Posted Image ...inca oscilez intre sudul P`pones-ului sau Creta sau altceva

#474
rapture

rapture

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 09.10.2006
Stam aici: http://www.gialovaga...n/villa-andrea/
doar noi doi :) , ne răsfățam in liniște si natura. Gialova este mică si cocheta, ieri am făcut plaja la Voidokilia Beach, superba dar un pic cam aglomerata, ma așteptam sa fie mai putini turiști (majoritatea greci, nici o masina romani, de fapt nu am întâlnit romani decât la Acropole - un cuplu, fiecare cu DSLR-ul la gât si care la rugămintea "Ne faceți si noua o poza?" s-au făcut ca nu aud sau nu înțeleg românește ....... wtf Se simțea pe fata lor ca sunt copleșiti de importantă momentului, el dirija toate acțiunile nevestii iar ea îndeplinea directivele cu sfintenie. Nu știam de ce sunt scarbit, de faptul ca s-au făcut ca nu aud când i-am întrebat sau de felul lor de a fi! Am trecut peste si am rugat un cuplu de englezi sa ne pozeze, cuplu la care si noi le făcusem acelasi serviciu :P Asta ca o paranteza la faptul ca nu sunt romani aici, a nu ma înțelege greșit, sunt roman dar parca unii dintre noi au reacții deplasate când se văd in "civilizatie". App, cam multă mizerie lăsată de turiști in urma la Vodikilia deși este un tomberon mare după dune.
Azi mergem la Methoni si Koroni iar pe seara plaja la Romanos probabil :P
Zi cu soare va doresc! si da, este încă foarte cald aici!

Edited by rapture, 19 September 2015 - 10:07.


#475
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View Postrapture, on 19 septembrie 2015 - 10:04, said:

de fapt nu am întâlnit romani decât la Acropole - un cuplu, fiecare cu DSLR-ul la gât si care la rugămintea "Ne faceți si noua o poza?" s-au făcut ca nu aud sau nu înțeleg românește ....... wtf Se simțea pe fata lor ca sunt copleșiti de importantă momentului, el dirija toate acțiunile nevestii iar ea îndeplinea directivele cu sfintenie. Nu știam de ce sunt scarbit, de faptul ca s-au făcut ca nu aud când i-am întrebat sau de felul lor de a fi!
Scuze de off topic: poti sa fii mai clar despre "obligatia" cuplului respectiv de a socializa sau de a va face voua un serviciu? De ce crezi ca esti indreptatit sa fii scarbit de comportamentul lor? nu cumva tocmai aceasta mentalitate e de condamnat / evitat? ....eu apreciez foarte mult romanii care stau in banca lor si nu isi baga nasul in ciorba altora indiferent pe ce meridiane ne intalnim

#476
rapture

rapture

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 09.10.2006
Nu te cunosc dar îți respect punctul de vedere! Mai departe nu dezvolt subiectul pentru ca nu își are rost aici, dacă vrei vorbim în particular cu draga inima.
Ori eu nu am fost prea clar ori tu nu ai inteles dar nu-i bai, ne-au tras altii in poza :), eu unul am făcut poze la toate cuplurile care mi-au cerut indiferent de nație, etc... Cei în cauza nu aveai nici o obligație ci doar cel mult bun simt sa nu întoarcă spatele. Mai departe rămân cu impresia mea și punct. Episodul asta îmi aduce aminte de un alt moment când am avut explozie la un cauciuc  în apropiere de MAKAZA și din 100 de mașini românești nu a oprit unul sa ne întrebe de sănătate... din nou ma repet "nu-i bai" - s-a rezolvat și atunci tot cu străinii.  
   Gata cu amintirile, plec la Romanos ca mai este puțin soare pe ziua de azi și vreau sa fac înotul de seara!
Voie buna va doresc :)

#477
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View Postrapture, on 19 septembrie 2015 - 16:50, said:

Episodul asta îmi aduce aminte de un alt moment când am avut explozie la un cauciuc  în apropiere de MAKAZA și din 100 de mașini românești nu a oprit unul sa ne întrebe de sănătate... din nou ma repet "nu-i bai" - s-a rezolvat și atunci tot cu străinii.  
Ok am inteles, nu sti sa faci poze pe automat si nici sa schimbi roata de unul singur....tare neindemanatic :)...hai vacanta placuta in continuare

LE: aia 100 de masini erau satre care se tineau unii de altii de teama raketzilor bulgari Posted Image ; ca un sfat prietenesc ti-as spune "ajuta-te singur" oriunde te-ai afla

#478
rapture

rapture

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 09.10.2006
Off ce ma fac cu tine!!! Mașină de la vremea respectiva era a nevestii și ca orice mașină sport nu era dotata cu roata de rezerva ci kit de reparație cu compresor și lipici.... în urma exploziei, cauciucul s-a secționat longitudinal pe tot perimetrul :P Nu știu ce vrei sa spui cu automat dar în prezent nu mai folosesc decât telefonul pe post de aparat de pozat din motive de ergonomie asa ca nu are telecomanda ci doar comenzi vocale dacă vrei sa îți faci singur poze. Era cam aiurea nu sa pun aparatul la 5 metrii și sa strig cat ma țin plămânii :"Cheeze!" :))))) parca mai de doamne ajuta este un:"Please Sir...a pictura pentru mine cu nevasta-mea! " doar ca Please sa nu fie adresat vreunui concetatean  :))))

Edited by rapture, 19 September 2015 - 19:52.


#479
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View Postrapture, on 19 septembrie 2015 - 19:49, said:

doar ca Please sa nu fie adresat vreunui concetatean  Posted Image)))
sunt intru totul de acord cu tine, zi merci ca nu l-ai vazut pe concetatean "roind-o" pr Acropole-n jos cu telefonul tau cu tot :)....prin "automat" ma refeream intr-adevar la DSLR; eu l-am pus pe o piatra, stat si gata poza, nici please nici paracalo nici bite :);

LE: ceva hoteluri / resorturi mai de doamne ajuta in sudul peninsulei ai vazut?

#480
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008

View Postrapture, on 19 septembrie 2015 - 19:49, said:

...  în prezent nu mai folosesc decât telefonul pe post de aparat de pozat din motive de ergonomie asa ca nu are telecomanda ci doar comenzi vocale dacă vrei sa îți faci singur poze. Era cam aiurea nu sa pun aparatul la 5 metrii și sa strig cat ma țin plămânii :"Cheeze!"
Pentru toate acestea exista selfie si selfie-stick (sau cum s-o numi batul ala)  :)

Scuze de offtopic, dar nu m-am putut abtine!
Trebuie sa ajung si eu sa stau mai mult pe acasa, am ramas dator cu poze din acest an!

#481
rapture

rapture

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 09.10.2006
@blue: Am mana lunga, n-am nevoie de 'stick' ;) și în plus vreau sa ies în poze cu cap,trunchi și picioare ca m-a făcut mama frumos :)))))
Probabil sunt multe resorturi de 5 stele dar și prețul este pe măsură. Eu unul nu eram chitit pe Gialova dar uitându-mă pe booking după genul de locație care ma interesa pe mine adică o casa cu "the view" care sa se încadreze în sub 100 E pe noapte și sa fie complet echipata, am găsit căsuța asta:Andrea din "Gialova Gardens" - este cocheta și "dotata" dar undeva la 3* as spune. Mai sunt încă 3 bungalow-uri în complex, fără vedere la golf. Este liniște și curățenie,  probabil as mai veni aici dacă nu ar fi drumul destul de lung.
Ps: azi am fost leneși și ne-am trezit la 11....am dat bice și într-un final am ajuns la Methoni pe la 13, glonț la castel. Surpriza: E gratis! Am rămas perplex, obișnuit fiind la greci sa bag mana în buzunar pentru orice "bolovan" de văzut.  Am pierdut 2 ore prin cetate.... mers prin toate cotloanele si pozat din toate unghiurile.. pana la ora inchiderii cand a venit paznicul dupa noi.
Frumos! as fi dat bani fără sa clipesc dacă era cazul ;) Interesanta și plaja din Methoni dar nu am avut timp de zabovit, ne-am întors în Pylos pentru cumpărături și mers spre casa pentru plaja de seara. Acasă un dus scurt și repejor în masina pentru Romanos care este de fapt plaja cu dune. Frumoasa și plaja dar fără locuri de mers la toaleta asa încât toată lumea merge după dune....nevasta-mea ma tot bătea la cap ca simte un miros, eu nu și nu ca i se pare...pana ce m-a lovit și pe mine! Merge de înotat și bălăcit pentru ca nu sunt valuri și apa este ca cristalul. Într-un final am strâns trancafusele și mers iar acasă pentru un dus scurt.
Urcat iar în masina și mers viguros la Pylos pentru o mica plimbare nocturna pe faleza. Frumos iar! Fiind ziua mea, ne-am așezat la o cofetărie unde i-am făcut consoartei cinste cu o prăjitură iar ea i-a rugat pe ce-i de acolo să-mi pună și o lumânărica în a mea :P Culmea ca o doamna mai în vârstă a auzit-o pe sotie ca îmi canta Happy b-day și mi-au cantat împreună :)))))) ne-am mai plimbat puțin și repejor acasă căci mâine ne așteaptă o noua aventura, cel mai probabil Vasta!

Edited by rapture, 19 September 2015 - 23:17.


#482
livdan

livdan

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 57
  • Înscris: 14.05.2011
Buna seara ,
    rapture ,  Methoni ,Koroni si seara Romanos  - mi se pare putin cam alert programul pentru o singura zi in Messinia dar asta este optiunea voastra  !?
                  Vazand ca ai ales seara pentru a merge la Romanos credeam ca te referi la barul de acolo nu pentru baie.Mergand pe aceeasi linie am vazut un bar deosebit la Mati Beach unde seara  se desfasoara si evenimente ( din Gialova ai vreo 10 km.).
                 Ti-as recomanda ca interesanta Tsapi Beach , situata intre Finikounda si Koroni dar atentie ca indicatorul este vizibil doar cand vii dinspre Koroni, la care se ajunge pe un drum cam virajat (cam 6km.dela soseaua principala ) si unde exista trei taverne bune.
                Vacanta placuta in continuare  !!!

#483
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

View Postrapture, on 19 septembrie 2015 - 23:12, said:

Frumos iar! Fiind ziua mea,
La Multi Ani! Posted Image ....cadou mai frumos ca o iesire in Grecia nici ca se putea

#484
rapture

rapture

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 09.10.2006
De la Castelul Methoni!
App, la Koroni nu am mai ajuns dar este în plan. Mulțumim de sugestii.
@Octavian: Mulțumesc! :)

Și 'sefie' :))))
Ps: peisajele vin când voi avea timp

Attached Files


Edited by rapture, 20 September 2015 - 07:30.


#485
rotnic

rotnic

    Proud "United Gashka" member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,794
  • Înscris: 28.11.2005
Ba da' va doare mana sa faceti o poza cuiva? Doar trei natii exemplu care s-au oferit singuri sa imi faca poza: austriac, englez și croat  (o ea). Doamne ferește in ce lume trăim.  Scuze de off.

#486
rapture

rapture

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 09.10.2006
Ziua 4
Vasta și Stoupa

Bisericuță Sfintei Teodora trebuie văzută,  iar peisajele sunt superbe. De văzut și sătucul Vasta. La lăcaș era aglomerație mare, adevărat loc de pelerinaj, apa este într-adevăr rece ca gheata și pare sa izvorasca de sub bisericuta, unii o puseseră de un grătar, tipul care vinde suveniruri știe și românește, drumul virajul urca și coboară virajul de ambele părți - superb -noua ne place derapajele controlate asa ca a fost o încântare drumul :))
Stoupa - sătuc liniștit cu plaja cocheta unde ne-am relaxat pe plaja și în apa limpede și fără valuri - recomand - multi pensionari și nemți. După plaja, ne-am plimbat și curioși nevoie mare am intrat și la o agenție imobiliara sa ne facem o idee despre preturile unei "căsuțe de vis" - pleacă de la 55k euro pentru un "cotet" nerenovat și ajunge la +250k euro la o casa cu vedere la mare și piscina. Pe la 22.30 am ajuns acasă la dus și somn.
Întrucât azi a plouat zdravăn și nu prea este de plaja, vom merge la Olympia și apoi Templul lui Apolo.
Nu știu cine zicea ca preturile la taverne sunt acceptabile! mi-e unul mi se pare jecmaneala pe fata dar nah, dacă tot ești aici ce mai contează niște bani în plus... 8 euro omleta și 3 euro berea în Gialova, majoritatea mâncărurilor ca sa zic asa, conțin cel puțin jumătate de farfurie de cartofi prajiti/natur/condimentați iar pestele este de la cel puțin 10 euro în sus - asta la o taverna mediocra, pizza 8-10 euro. Am observat ca majoritatea clienților de la tavernele de aici servesc gustări și băutură bere/limonada/vin - apoi o lungesc la vorba cu orele în fata unui pahar aproape gol. App, "carafa" este de fapt o cana de dimensiunile unui pahar.
Era sa uit, în Pylos este frumos în piață centrala de stat la un pahar dar seara este forfota mare și gălăgie mai ales de la copii - un pic mai sus, spre parcare sunt terase chiar în buza golfului mult mai liniștite.
Va salut și am plecat ca începe sa iasă soarele și a stat și ploaia! :)

Attached File  20150920_192347.jpg   534.17K   63 downloads

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate