Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Expeditie In Munti Bucegi !

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#55
bucegi

bucegi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 30.07.2010
Salut Raol, ai mai descoperit ceva prin Bucegi ?
Sant disperat dupa orice stire care apare din acea zona.
Ma uit cu mare interes la emisiunile cu Cristian Pompei, Oreste si Alina Badic
As dori sa fac sa iau si eu parte la o expeditie de acest gen. :peacefingers:

#56
demirels

demirels

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.08.2010

View Postlaurus, on 9th September 2009, 00:37, said:

Salut oameni buni!

Am venit din mega expeditie ( am fost singur, atat de multi au venit cu mine :)))))))  )  :thumbup:
Sa incepem: vremea sa schimbat brusc, adica vineri a fost frumos, la  fel sambata pana la ora 15 , apoi a venit o furtuna, cu fulgere, grindina si ploaie. Asta ce am apucat eu sa vad pe munte ca la ora 17 deja eram in Busteni. In seara de vineri a fost superb, luna plina, vantul te lua pe sus :), dar ce mi-a placut a fost ca pe o raza de cateva sute de metri de sfinx era cerul liber de nori, de parca o forta invizibila ii tinea deoparte,  :confuzzled: oare de ce nu tinea si vantul? ... hmmm...  :confuzzled:  Acumulatorii la aparatul de fotografiat sau terminat in toiul noptii, dar am apucat sa fac cateva poze frumoase. Referitor la pestera de pe piciorul babei ea este surpata si dupa doar 20 si ceva de metri nu mai poti inainta, de avent nu am ce sa spun ca doar l-am privit de la gura lui. Distanta in linie dreapta de la pestera la avent e de 30 metri. Apoi am cartografiat cu GPS-ul toate "pietrele" de pe Babele, dar imi iese ceva gresit, la sfinx imi arata in fata capului mare 2230m altitudine plus stiu ca are 8 m inaltime sfinxul => 2238 m Punctul maxim, pe cand pe toate site-urile gasesc ca sfinxul e la 2216 m , acum nu stiu care greseste aparatul meu sau masuratoarea celui care a cartat prima data? Poate e cineva care ma lamureste si pe mine.
Urmeaza sa analizez datele obtinute pe teren si sa trag niste concluzii, pentru moment stiu doar ca ele sunt plasate in locurile de unde se vad cel mai bine toate sculpturile a celelalte pietre din jur. A si un lucru foarte interesant acel om mic ce e vizibil 200 si ceva de grade priveste perfect spre vf Omu , unde stim ca e o alta sculptura erodata de timp.

PS: daca stie cineva cu ce programe pot face sfinxul 3d din poze, va rog sa-mi spuneti. Multumesc!

Acum va las sa contemplati niste poze:
Ai mai reluat discutile despre expeditie? Scuze, eu am venit abia ieri pe forum. Stiu subiectul si nu numai.

#57
Scrappy

Scrappy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 28.03.2006
O sa imi rezerv cateva zile pentru o expeditie de genul ... astept sa se stranga mai multe persoane doritoare . PM daca se leaga o excursie .

Edited by Scrappy, 04 August 2010 - 20:25.


#58
Silviu-76

Silviu-76

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 05.04.2007
Eu saptamana viitoare pornesc prin Bucegi. Mi-am propus sa plec din Busteni spre Cabana Diham - Cabana Poiana Izvoarelor - Pichetul Rosu - Vf. Omu si sa revin in Busteni pe valea Cerbului. Poate in alta zi sa merg la Omu si de acolo spre Predeal  pe la Maleiesti, prin Hornuri.
Daca mai sunt amatori, raspundeti aici poate luam legatura. Inca nu am stabilit exact o zi... ar putea fi miercuri, joi sau vineri... Depinde...  :rolleyes:

#59
VisibleNoise

VisibleNoise

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 12.05.2007
Legat de Gura de Rai, care a fost mentionata pe la inceput in topic... A fost cineva acolo pana la urma? As vrea sa aflu cum se ajunge si locatia exacta a 'platoului' Gura de Rai. Stie cineva pe la ce altitudine e? E pe vreun traseu marcat sau macar in apropiere de un obiectiv cunoscut?

Multumesc anticipat.

#60
pedroandrei

pedroandrei

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 29.10.2008
cautant ceva pe internet am gasit acest topic. Dupa ce am citit tot am constatat ca s-a lasat tacerea de mai bine de un an peste subiect.
Adaug cate ceva in cazul in care mai sunt interesati de subiect.
Fapte, nu supozitii , nu povesti, nu banuieli.
Sunt nascut si crescut in zona, cunosc muntii astia ca-n palma. Este cert ca sunt "incarcati energetic" si aici nu ma refer la stiu eu ce energii nedescoperite ci put si simplu la faptul ca aerul este mai ozonoficar si mai pur decat in alte zone (FAPT) ca nu este poluat , ca este o zona vasta impadurita. orice iesire in natura ne umple de energie pozitiva. Cutremurele din '93 le-am trait pe propria piele. nu stiu daca aveau ceva paranormal sau inexplicabil stiintific dar ceva ciudat era. La modul perceptiv, atipice. au fost cutremure de diferite intensitati pe durata lunga de timp, o luna daca imi aduc aminte. in zona e plin de povesti de la nemtii care au sapat un tunel la sinaia pentru a strapunge muntele si a face o cale ferata :console:  (de fapt nu erau nemti , era un proiect romanesc in vremea lui Carol al2-lea, dar e adevarat ca lucrarile au fost oprite in perioada razboiului si ceva nemti au fost in zona) pana la uriasii din munte sau gura raiului. (si multe altele). Diferenta dintre folclor si adevar este fireste subtire.
Vremea pe platoul bucegilor, vai, sau depresiuni este foarte imprevizibla si de obicei foarte umeda. Anul acesta (FAPT) nu a plouat in zona 3 luni ! Anul acesta s-a asfaltat drumul judetean (DJ713) care urca pe platou (cu bifurcatia bolboci-piatra arsa) 16 km  (FAPT).  Prima parte a lucrarilor s-a finalizat in prima jumatate a lunii mai. In aceeasi perioada s-a organizat o tabara de pregatire militara in zona bolboci-7 izvoare (FAPT) . Tabara destinata pregatirii militatilor armei vanatori de munte.
La iesirea din Sinaia spre Moroieni pe partea dreapta este o unitate militara (zice-se ca ceva depozite) despre care nici eu si nici cineva din zona nu stie nimic! (fireste ca in zona sunt povesti de la tuneluri care vin de la peles, pana la buncare subterane ) . Unitatea a servit ca baza pentru tabara de antrenament. (este ciudat ca nu am vazut nici eu si nici alti prieteni  de-ai mei nu au intalnit grupuri de soldati la antrenament , catarat, etc asa cum intalneam in zona cheilor rasnoavei la taberele consacrate). la tabara efectiva din zona mai sus mentionata erau transportoare, antene , tot ce trebuie, mai putin multi soldati asa cum banuiesc ca ar trebui, ca doar nu se antrenau numai o mana de oameni. (presupunere) Tabara a fost stransa in jurul datei de 10 septembrie.
La cota 1500 , la releul de translatie si transmisiuni,si meteo, unde ultimul etaj este al S.TS, si unde  de obicei (in afara de personalul civil de la meteo) nu exista personal permament (adica la transmisiuni ) in acest an a fost personal permanent pana prin septembrie. (FAPT)
Au aparut tot felul de proiecte de statiuni turistice (ca na si drumul ala trebuie sa duca undeva) ca ciupercile dupa ploaie in coinditiile in care nici cele 3-4 de la poalele bucegilor nu sunt bine dezvoltate.
in cele peste 3 luni fara ploaie numarul turistilor pe munte (nu in orase) a crescut mult. (firesc) Numarul turistilor care se aventureaza pe trasee mai dificile a crescut foarte mult in aceasta perioada si mai mult interesul spre o zona relativ mai putin cunoscuta, bolboci,ialomita, sapte izvoare, scropoasa, cheile tatarului, biserica trasnita, scaune , unde anul acesta era plin de turisti , "amatori speologi si geologi".
concluzia mea , fiind usor sceptic, ca daca ceva se intampla in zona, nu are legatura neaparat cu paranormalul ci cu alte "probleme" mai mult sau mai putin economice sau militare imbracate in diferite aure de mister.
Revin pe subiect daca suscita interesul cuiva

#61
cyber_jp

cyber_jp

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 23.12.2011
... :thumbup: lll am dat si eu peste subiectul asta.....trecem in 2012.....si totusi...exista gura de rai?

View PostVisibleNoise, on 14th September 2010, 11:07, said:

Legat de Gura de Rai, care a fost mentionata pe la inceput in topic... A fost cineva acolo pana la urma? As vrea sa aflu cum se ajunge si locatia exacta a 'platoului' Gura de Rai. Stie cineva pe la ce altitudine e? E pe vreun traseu marcat sau macar in apropiere de un obiectiv cunoscut?

Multumesc anticipat.
incep sa lucrez si eu la treaba asta...

#62
gva4

gva4

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 15.08.2007
Am citi topicul, foarte interesant. Eu ma duc maine pe acolo, adica in zona Babele , vf Omu, Valea sau vf Obarsiei, etc. Poate ca uneori reusesti sa faci mai multe singur....  cine stie. Daca intrarea respectiva chiar exista poate ca ar trebui sa se si vada pe undeva

#63
pedroandrei

pedroandrei

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 29.10.2008
Am urcat astazi pana la bolboci.. Interesant, a aparut o zona in care intrarea este interzisa: obiectiv militar . Sec.
Gura de rai se pare ca exista, in zona Omu-diham

#64
leusteanul

leusteanul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,549
  • Înscris: 09.09.2017
Atentie! Cabanele din Bucegi sunt praf!
https://m.stirilepro...icle_id=3829387

#65
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,082
  • Înscris: 20.12.2007
De când s-a construit Transbucegi  cabanele și-au pierdut potențialii clienți. În afara de cei care le-ar folosi pentru expediții montane adica pentru ce au fost construite ele inițial, în rest oamenii au multiple posibilități de cazare jos și pe urma un drum agreabil cu masina pana sus în apropiere de Piatra Arsa.

Edited by Kokoshmare, 25 August 2019 - 00:53.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate