Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Expeditie In Munti Bucegi !

- - - - -
  • Please log in to reply
64 replies to this topic

#19
qqareb

qqareb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.08.2009

View Postdricsulescu, on 22nd August 2009, 18:28, said:

eu zic ca esti vijiit. cred ca de la curent ti se trage

Emiti un tip de parere ce nu a fost solicitat.
Regrete eterne!

#20
qqareb

qqareb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.08.2009

View Postqqareb, on 22nd August 2009, 18:03, said:

22.08.2009
ora 17:02, tocmai am venit din Bucegi. O relaxare preliminara  pentru ceea ce se doreste a fi o expeditie. Am vrut sa mai vad o data terenul pentru a injgheba posibile idei cu referire la subiectul pus in discutie. Si asteptand sa se puna oamenii ”la masa” pentru discutii.
Trebuie decantate si cantarite situatii, mai ales ca inca nici nu se stie care sunt cei 8 care vor merge, daca vor fi 8, s.a.m.d.
Am intrat acum numai ca sa pun niste poze. Pentru mine interesante prin necunoscutul subiectului: un elicopter. Si unul din cele pe care, repet, nu le cunosc. Nu ca si marcã, dar ca institutie care-l detine.
Având in vedere ca se doreste a se organiza expeditia care pare a avea un tel destul de bine definit (identificare realitatii informatiilor furnizate de autorul ce semneaza cu pseudonimul Radu Cinamar in primul sau volum, ”Viitor cu cap de mort”) m-am intrebat: nu cunosc acest tip de colorit, insemne nu pareau a exista; ce cauta acel elicopter acolo in jurul orei 12:30 p.m.?
Ar fi putut fi un zbor de agrement - un gest al unei  persoane ce isi poate permite; ar fi putut fi un zbor ”special” - culoarea inchisa mi-a ridicat semnele de intrebare ... etc ...
Asadar, pentru mine este o simpla necunoscuta pe care vreau doar sa o sesizez, fara sa insinuez absolut nimic, ci doar sa va intreb: care ar fi putut fi specificul acelui elicopter, dupa caracteristicile pe care le prezinta.
Personal as fi de parere ca e vorba de ”ceva” oficial. ”Tipologia” ”vorbeste” de la sine.
Atasez 2 poze din cele mai bune capturi, precum si un zoom pe aparat.

Va astept!

Cred ca am aflat raspunsul (si singur): este vorba de un YR-CBO, apartinand companiei COBREX.

#21
laurus

laurus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.05.2005

View PostLiveLifeToTheFull, on 22nd August 2009, 00:53, said:

Buna ziua ,

Am citit cele scrise de unii dintre voi  si ma gandeam ca as dori sa fac si eu parte dintr-o EXPEDITIE , asa cum este numita aceasta excursie.
EXPEDÍ?IE, expedi?ii, s.f. 1. Cãlãtorie lungã (?i anevoioasã) fãcutã de un grup organizat în regiuni îndepãrtate, cu scopuri ?tiin?ifice, comerciale etc
Sunt o persoana cu o vasta experienta in domeniul EXPEDITIILOR , si prima mea intrebare ar fi :
Ce fel de expeditie este acea excursie , care tine 4 zile ?
Tot aici vreau sa va mai lamuresc cu unele probleme care le puteti intalni intr-o expeditie:
In primul rand trebuie sa fie cineva care sa conduca toata aceasta excursie. Este de preferabil sa aveti langa dumneavoastra un medic sau o persoana care sa stie sa acorde primul ajutor (asta depinde de locurile care vreti sa le explorati).
Teoretic , un echipament vast , nu se va putea folosi intr-un interval de 4 zile , timpul este prea scurt.
Aceste lucruri se fac cu oameni pregatiti in domeniu si care stiu sa organizeze un asemenea "eveniment"
Trecand peste toate astea as vrea sa stiu :
1. Ce echipamente va lipsesc ? (concret) - ma gandesc ca daca vin cu o busola , nu va ajuta !
2.Cine garanteaza pentru cei 8 posibili membrii ca ajung acasa vii si nevatamati ? (exista ceva asigurari incheiate la una din societatile agreate ?)
3. De  unde are loc pornire ?

Cam atat pentru azi.. astept raspunsurile dumneavoastra si totodata va invit sa vizitati situl nostru : www.live-life-to-the-full.webs.com

Va multumesc pentru timpul acordat
Muresan Alin

Buna seara domnule Alin!
In primul rand cine stabileste ca expeditia e obligatoriu sa dureze un anumit numar de zile ? Apoi vedeti ca gresiti, sunt 5 zile folosite la maxim. Eu sunt organizatorul excursiei si din "fericire" am cunostinte si pentru acordarea primului ajutor in caz de nevoie. Apoi acesta e scopul site-ului de a aduce la un loc oameni ce au diverse echipamente ce sunt scrise mai sus. Mai exact in mesajul lui Raol cu numarul 12 .

1. Pe 1 septembrie o sa stiu de ce echipament nu am facut rost, tot atunci vom sti exact care sunt persoanele care merg.
2. Sa ma scuzati dar eu nu cred ca o asigurare "agreata" aduce omul acasa viu si nevatamat! Nu exista nicaieri in lume un asigurator care sa sustina aceasta ideie. Din fericire am lucrat in asigurari si stiu care e treaba. Apoi eu am asigurare, acum depinde de fiecare om in parte cum isi ia diverse masuri pentru sanatatea lui si pentru perioada pensionarii.
3. Pornirea va fi din Busteni. Si pentru persoanele care vin cu masina ne vom intalni cu ei la sfinx.

Am fost pe site-ul dumneavoastra si observ ca sunteti initiatorul clubului, felicitari! Mult succes in continuare si sa va strangeti cat mai multi iubitori de adrenalina!

Pentru "qqareb" saptamana viitoare vom posta mai multe amanunte pe aici: ce echipament va avea fiecare, ce traseu vom aborda, cand vor fi conferinte pe yahoo messenger, etc.
Iar despre elicopter, poate fac si ei cercetari  :photo: , sau poate e cineva care organizeaza excursii cu avionul pentru agrement prin zona si asta ar reiesi din acest anunt: http://www.brasovtou...u/page_211.html . Apoi daca cercetezi un subiect ai vazut ca obtii si raspunsul.  :P

Multumesc!
Iubire si Recunostinta!

Edited by laurus, 23 August 2009 - 00:15.


#22
dricsulescu

dricsulescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 02.07.2009

View Postqqareb, on 22nd August 2009, 18:44, said:

Cred ca am aflat raspunsul (si singur): este vorba de un YR-CBO, apartinand companiei COBREX.
aa, e clar. astia sunt masonii..sau francofonii..
ba nu, e vorba de sri aici. mai mult ca sigur.
intotdeauna ai impresia ca esti urmarit sau asta a fost doar o ocazie unica?

#23
sinaia

sinaia

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.08.2009
Cum merg pregatirile pentru aceasta expeditie?  Eu sunt acum in Sinaia si voi fi aici si in Septembrie.  Am fost sus pe platou in weekend si am coborat pe un traseu extrem de dificil (sapte ore - am pornit de la cruce si am taiat muntii pana la drumul care urca/coboara la Vf Omu si am ajuns la Gura Diham).  Nu il recomand.  Dar am sesizat ca astazi sunt plin de energie, si nu cred ca este o chestie psihologica.  In plus, nici n-am stat foarte mult timp, dar am de gand sa ma intorc.

"Expeditia" poate fi facuta destul de usor.  Sunt trasee si cabane; nu recomand corturi deoarece mai multi turisti au fost atacati de ursi.  Bine, orice actiune poate deveni foarte complexa - prefer sa nu va povestesc ce am patit la Metro saptamana trecuta...

Cred ca "valoarea adaugata" a acestei expeditii va fi timpul petrecut sus pe platou in zonele care sunt cunoscute (sau mai bine zis indicate) pentru campuri de energie.  Cineva mi-a spus ca toata tara (Romania) este acoperita de un camp magnetic mai puternic decat in alte locuri ale globului, si ca aceste campuri magnetice sunt miscatoare (dar nu stiu daca se misca in cursul anilor, sutelor sau miilor anilor)...

Daca aveti nevoie de vreo informatie / resurse, va stau la dispozitie.  Si sunt interesat sa urmaresc pe acest forum ce mai aflati despre acest subiect.  

Cateva poze de pe traseul care am mentionat mai sus.

Attached Files

  • Attached File  01.jpg   32.03K   81 downloads
  • Attached File  02.jpg   30.23K   64 downloads
  • Attached File  03.jpg   29.41K   51 downloads
  • Attached File  04.jpg   21.36K   58 downloads
  • Attached File  05.jpg   27.06K   50 downloads
  • Attached File  06.jpg   88.14K   55 downloads
  • Attached File  07.jpg   28.33K   41 downloads
  • Attached File  08.jpg   73.17K   66 downloads
  • Attached File  09.jpg   40.22K   61 downloads
  • Attached File  10.jpg   83.03K   76 downloads
  • Attached File  11.jpg   26.35K   53 downloads
  • Attached File  12.jpg   62.22K   73 downloads


#24
pontilius

pontilius

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 25.05.2009
[quote name='sinaia' date='24th August 2009, 22:05' post='6957340']
  Cineva mi-a spus ca toata tara (Romania) este acoperita de un camp magnetic mai puternic decat in alte locuri ale globului, si ca aceste campuri magnetice sunt miscatoare (dar nu stiu daca se misca in cursul anilor, sutelor sau miilor anilor)...

Ceva de genul asta am aflat si eu de pe la batrani. Cum spuneam mai sus: unii nu vor sa vorbeasca despre asa ceva iar altii nu stiu nik sau nu-si  mai aduc aminte.
Oricum bravo pt. initiativa si asteptam (cei care nu perticipam) un raspuns si cateva poze.


Uitasem.
In legatura cu elicopterul.
Am lucrat 8 ani in armata si am ceva idee despre anumite regulamente. Adik in acest caz orice aparat de zbor trebuie sa aibe o serie pe el sau un indicativ, pe cand acesta nu are decat steagul romaniei(pe coada) cele care au doar indicativ vocal (nu si pe el) fac parte din serviciile............   .
Nu vreau sa insinuez nimica si nici poza nu este pre clara.
[url="http://www.corporatehelicopters.com/images/h-helicopter-charter.jpg"]http://www.corporatehelicopters.com/images...ter-charter.jpg[/url]
[url="http://www.corporatehelicopters.com/images/9SA_and_LimoFamily55.jpg"]http://www.corporatehelicopters.com/images...imoFamily55.jpg[/url]
[url="http://farm1.static.flickr.com/102/250700795_87ea307a7e.jpg"]http://farm1.static.flickr.com/102/250700795_87ea307a7e.jpg[/url]
La ultima poza, nu lipseste ceva de pe el?

#25
laurus

laurus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.05.2005
Salut!
Astazi voi adauga asa cum am promis detalii despre expeditie. Ajutat de Raol am elaborat urmatoarele:

Echipamentul necesar:

Rucsac mare, de munte!

Haine inca un schimb , obligatoriu bocanci si o pereche de adidasi in cazul in care se vor distruge pe munte bocanci.
Pelerina de ploaie, un prosop, mai multe tricouri. Noapte e racoare pe munte prin urmare trebuie sa avem haine mai groase, pulover, geaca, caciula si nu uitati sosete si lenjerie intima de schimb! Echipament pentru pesteri: haine ce se vor murdarii.

Trusa de igiena personala:
Hartie igienica, periuta de dinti, sapun, pieptene .... a si nu uitati sa va luati oglinzi ( ca o sa facem un experiment) ;)

Trusa de prim-ajutor: Trebuiesc 2 truse complecte! ( asta vom stabili intr-o conferinta pe yahoo messenger duminica la ora 20. 00' )

a) De uz intern
Medicamente: Analgezice, calmante: paracetamol, algocalmin, aspirina
Probleme digestive: triferment- pt indigestii, furazolidon pt diaree usoara, smecta- pt diaree acuta.
Claritina/flonidan sau alt medicament antihistaminic pentru reactii alergice.
Pentru durerile de gat faringosept sau strepsils

B) De uz extern
- Antibiotic local
UNGUENT CU TETRACICLINA (diverse leziuni cutanate (plagi, rani) susceptibile de a se infecta)- 1 tub - Analgezic si antiinflamator local
UNGUENT CU DICLOFENAC / FASTUM GEL etc (sub forma de crema sau gel, cu aplicare locala) (antiinflamator, pentru inflamatii posttraumatice ale tendoanelor, ligamentelor, muschilor si articulatiilor (ex: datorate unei entorse, luxatii si contuzii)) - 1 tub;
- Dezinfectant / antiseptic
ALCOOL SANITAR - pentru dezinfectarea intrumentarului sau a mainilor celor care examineaza;
APA OXIGENATA, solutie 3 % sau/si RIVANOL solutie 1% (dezinfectant usor pentru rani deschise, plagi etc);
BETADINA, solutie (antiseptic cu spectru larg antimicrobian);
- SPRAY pentru CALMAREA ARSURILOR (spre exemplu Oximed - noua denumire pentru BIOXITERACOR);
- COMPRESE STERILE;
- FASA DIN TIFON de 8-10 cm latime;
- FASA ELASTICA de 10 cm latime pentru entorse, imobilizari usoare, etc;
- PLASTURI pentru diverse tipuri de plagi superficiale (gen Urgo);
- ROLA DE LEUCOPLAST de 3 sau 5 cm.
- 1 penseta, pentru a indeparta eventuale aschii etc;





Mancare:

Conserve, branza, paine, biscuiti,napolitane, ceai. Si sa nu uitam mierea de albine, e mult mai sanatoasa decat ciocolata si mai energizanta.

In timpul turei sunt bune si fructele uscate: stafide, curmale, smochine, banane, completate cu nuci. Se digera MULT mai rapid decat carnea si sunt MULT mai concentrate in calorii, carbohidrati, vitamine etc.

Apa sticla de 2 litri de persoana, sau termos care aveti. Alimentarea apei se va face din izvoarele Ialomitei, Ialomita si apa din dreptul sfinxului.

ATENTIE! Nu e admis nici un pic de alcool!


Si sa nu uitam : voie buna si spirit de aventura ca sa gasim cat mai multe informatii in teren.


Excursia va tine de vineri 4 septembrie dimineata , pana marti 8 septembrie, aici e o problema caci telecabina babele-busteni nu functioneaza in aceasta zii, fiind in revizie.



Pentru notarea observatiilor din teren un carnet sau caiet si 2 pixuri.



Vreau sa ma anuntati pe privat la ce ora puteti ajunge fiecare in Busteni vineri si la ce ora aveti mijloc de transport spre casa marti. Asta pentru a creea un traseu optim pentru prima si ultima zi.Si fiecare sa-mi spuna daca vrea sa urce muntele vineri pana la babele sau cu telecabina.  Apoi mai vreau sa stiu numele fiecaruia, un numar de telefon, grupa sanguina si antecedente medicale pe care le aveti.


Deoarece o sa avem nevoie de incarcarea aparatelor electronice sa nu va uitati incarcatoarele acasa si o sa avem nevoie de un prelngitor cu 5-7 prize.La fel aparatele de fotografiat sa aiba cablu de date si pe cat posibil cat mai multi acumulatori, se vor folosi aparatele simultan la cartare si pentru momentele deosebite, in rest le vom folosi rational pentru ca e mai greu cu incarcarea lor.Pentru a lua documentele stranse: poze, filmari,tot ce vom scrie le vom fotografia, va rog aduceti DVD-uri blank cred ca 4-5 sunt suficiente.  

Daca cineva are o ruleta de peste 10 m vreau sa ma anunte si sa il rog sa o aduca, o sa avem nevoie pentru masuratori ca sa dureze mai putin, la fel daca cineva are un GPS portabil, asta pentru a micsora timpul masuratorilor.Mai avem nevoie de 2 busole.

Vreau sa fie clar de la inceput ca acolo nu mergem pentru a vizita muntele ci pentru al cerceta. Vom masura distante, vom poza orientarile "stancilor scluptate". O sa vedeti la fata locului si acasa daca e asa sau nu. Iar referitor la sfinx am un fisier prin care demonstrez ca e o scluptura umana si nu e de mana naturi, la fel sunt si celelalte stanci presarate prin Bucegi, cine doreste acest fisire sa-mi spuna si-l voi trimite, e de peste 80 Mb, in format ppt.


Acum 2 zile am scos de pe internet toate informatiile despre energiile din Bucegi. In ordinea aparitiilor de la recent la vechi sunt urmatoarele carti si persoane care afirma despre aceste energii:

In 2008 in cartea: Tainele Kogaionului Muntele sacru al dacilor scrisa de Cristina Panculescu, autoarea afirma ca totul a inceput de la prima vizita la sfinx in anul 1984. Vorbeste despre o initiere ce ar avea 3 trepte astfel in ordinea urmatoare: pestera ialomita, sfinxul si vf. Omul. Eu nu stiu exact despre ce ar fi vorba pentru ca nu am citit decat reclama cartii de pe net. Daca cineva detine cartea o rog sa ne faca un rezumat la aceste locuri si energii din Bucegi.


In 2004 In cartea Viitorul cu cap de mort de Radu Cinamar ( singurul autor care isi ascunde adevarata identitate, oare de ce?) Afirma ca in 2003 cu ajutorul satelitilor americani sau descoperit niste tunele in pamant ( eu inteleg pesteri) dar care nu au corespondenta la suprafata, apoi sapa ei si descopera tot felul de tehnologii, ecran imens, holograme, etc Urmand in 2007 o continuare in acest stil in cartea "Misterul din Egipt primul tunel" Urmand cu alta carte in 2009 "Pergamentul Secret" In cartile acestea se vorbeste de masonerie si de exoterism.( carti citite de mine)


In anul 1999 Vasile Rudan studiaza Gura de rai, un loc benefic organismului uman, unde isi regenereaza foarte rapid energia.( informatia de pe internet)


In 1998 in cartea Fenomenul Valentina, aceasta clarvazatoare oarba din Iasi afirma ca sfinxul are acelasi suvoi de energie cu marea piramida din Ghiza, Egipt. Si ca sub sfinxul nostru ar fi o biblioteca foarte veche, mai veche de 2000 de ani.( carte ascultata personal in format mp3)

In  1992 vizionara bulgara Vanga Dimitrova afirma ca in bicegi ar fi o energie deosebita.( informatii luate de pe internet, ne fiind cu un citat!)

Intre 1993-1994 autorul Pavel Corut scrie mai multe carti SF din seria octogonul unde afirma ca in Bucegi ar fi o energie deosebita, niste tuneluri sapate de oameni de demult, avand nave si tehnologii avansate, chear pupitre cu ecrane imense, holograme, lifturi..... ( o parte din carti le-am citit)


Intre 1966 -1968, arhitectul peruan Daniel Ruzo a venit in Romania pentru a cerceta Sfinxul (denumire cu care nu era de acord) pe care il vazuse pe o carte postala. El a fost insotit de o echipa de romani care a realizat cu aceasta ocazie un film pentru Studioul Alexandru Sahia, ?Mistere in Piatra?. Ruzo observase ca Sfinxul semana cu chipul principal dintr-un ansamblu sculptat intr-o stanca de pe podisul Marcahuasi, Peru, denumit Monumentul Omenirii. De fapt, nici Sfinxul nu reprezinta doar un singur chip, dupa cum observa arheologul peruan, fiind inconjurat de alte chipuri umane, din rase diferite, precum si capul unui caine. Din lunga sa experienta, Daniel Ruzo trage concluzia ca acel caine are rolul de pazitor al unei comori si ca ?trebuie sa existe si o Pestera a Tezaurului? in apropierea acestui magnific monument al Omului.
Domnul Dan Braneanu are fotografiile cu sfinxu lasate de Daniel Ruzo, in 2007 a aparut la o emisiune la tvr cultural unde arata poze cu sfinxu reliefand mai multe chipuri umane pe el, ciudat e ca nu mi-au iesit toate aceste chipuri dar mi-au iesit multe altele, semn ca e extrem de complex sfinxul.

Vedeti:

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/OjCYUdj5zzU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

la minutul 1 si 44 ......4 si 08 e despre sfinx , mai putin e o eroare la segventa 2 si 08 ...2 si 16 aparand alte sclupturi de pe platou Bucegi.


In 1936 Vasile Lovinescu termina de scris "Dacia Hiperboreana", fiind publicata in strainatate dar in romania apare de abea in 1994, unde afirma ca "muntele Om este traversat de o grota imensa, care este una dintre cele mai mari din lume, in sensul ca nu i s-a dat de capat, fiind explorata doar pe vreo 20 de kilometri". Ulterior niste radiestezisti au spus ca intrarea in pestera ar fi in zona Biserica Trasnita din valea Obarsia Ialomitei.

PS: eu am studiat pesterile din romania, de fapt oricine pe wikipedia la pesteri afla ca romania are peste 12 000 de pesteri, cam putine, nu? :D Apoi cea mai lunga pestera de la noi din tara e pestera Vanturoasa de 52 Km , dar din lume e pestera Mammot din SUA cu 519 km. Normal aceste lucruri nu se stiau atunci in 1934.

Din cele de mai sus trag concluzia ca primul care a mediatizat aceste "tuneluri" a fost Pavel Corut, ulterior Radu Cinamar.

De aici reiese ca noi o sa cautam o pestera in jurul Vf Omu- Bucura. Pentru asta o sa avem nevoie de echipament pentru a explora eventuala pestera: ham, corzi, scara speologica, haine care se vor murdari in cazul in care vor fi zone foarte inguste de traversat, lumina de frunte, casca, acumulatori pentru schimbat la lumina, lanterne de mana pentru zonele in care vom sta si face poze.


Traseu provizoriu


In prima zi VINERI avem de studiat sfinxul si celelalte stanci de pe platoul Babelor, adica fotografiere, cartare cu busola orientarea, masurarea stancilor cu ruleta, lungimi, inaltimi, pozitionare GPS, altitudine. Plus pestera  de pe piciorul Babele si avenul daca o sa facem rost de 2 scari speologice.
Noaptea pozarea sfinxului la lumina lunii, care e plina, normal daca o sa fim ajutati de natura pentru ca zona e in general invaluita in nori.

A doua zi Sambata vom pleca spre varful Omu, urcand si pe varful Obarsiei, cautand in jurul muntilor : Obarsia, Omu si Bucura pestera. Si la OMU vom carta piatra mare si celelalte din jur.


A treia zi Duminica cautam in jurul Piciorului Doamnelor Gura de rai, daca o gasim o cartam.

A patra zi Luni, exploram pestera Ialomitei si alte pesteri care sunt in zona muntelui Batrana.

A cincea zi Marti va fi ziua la dispozitia noastra de a insista pe anumite zone mai mult, e adevarat ca se poate decala in orice zi daca gasim ceva ce merita mai multa atentie in anumite locuri.

In functie de cate persoane vom fi se vor face 2 sau 3 echipe pentru a merge mai repede cartografierea si cautarile.

Cazarea se va face la cabane: cabana Babele, cabana Omu( nu e apa si curent aici), eventual la chilii in pestera Ialomitei. Iar cine vrea la cort, cu sac de dormit si folie termica, atentie pe munte vor fi 2-9 grade seara.


Dupa cum stiti, e necesar sa respectam muntele pentru a fi respectati!

Va stau la dispozitie pentru eventuale intrebari.

Sa nu uitati de conferinta de duminica 30 august ora 20 si 00 minute pe yahoo mesenger!

Multumesc!
Iubire si Recunostinta!

Edited by laurus, 26 August 2009 - 23:02.


#26
laurus

laurus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.05.2005
Cazarea de la cele doua cabane e urmatoarea:


Cabana Babele

Pret:
- 30 lei / loc in camerele cu 4 - 12 paturi
- 70 lei / camera cu pat dublu fara grup sanitar propriu
- 100 lei / camera cu pat dublu cu grup sanitar
Cabanier: Dl. Costel Telefon: 0728 768995; 0744 772710; 0244 315304; 0723 191265 (Sorin Batcu)
Altele:
- Ceai - 3 lei
- Vin fiert - 3,5 lei

Usa cabanei se inchide la ora 22 sau 22,30 ; nu mai tin minte exact ora!
(din 18 Mai 2009 )

Cabana Omu

- Sala de masa cu bufet, fara apa. Curent electric in prima jumatate a salii de mese (spre bucatarie). Lumina se stinge la 22,30.

Pret:
- 30 lei/loc la prici
- 35 lei/loc in camera cu 4 paturi
- 15 lei/loc in mansarda/pod
- 5 lei/persoana in sala de mese (doar daca toate celelalte locuri din cabana sunt ocupate) Cabanier: Irina Popa Telefon: 0744 221582; Dl. Popa 0744 567290 Altele:
- Vin fiert - 5 lei
- Paine - 0,25 lei/felie
- Ciorba de legume - 9 lei
- Cabanos/carnati cu piure/iahnie - 16 lei
- Omleta simpla - 5,5 lei
- Omleta cu branza sau cu salam - 6 lei
- Apa (0,5 l) - 6 lei
- Ceai - 3 lei
- Ness - 4 lei
- Ciocolata calda - 4 lei
- Bere (pet de 0,5 l) - 6 lei

- Vara se recomanda rezervare

(din 3 August 2009 )

#27
Greuceanu

Greuceanu

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 1,273
  • Înscris: 12.03.2003
"stancilor scluptate", "o scluptura umana"?! De "i"-uri nu zic nimic, uneori sint prea multe, alteori prea putine, se compenseaza.

Hint: http://dexonline.ro/...p?cuv=sculptura, http://www.dictio.ro/dex/dex-sculptura.

#28
laurus

laurus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.05.2005

View PostGreuceanu, on 28th August 2009, 18:44, said:

"stancilor scluptate", "o scluptura umana"?! De "i"-uri nu zic nimic, uneori sint prea multe, alteori prea putine, se compenseaza.

Hint: http://dexonline.ro/...p?cuv=sculptura, http://www.dictio.ro/dex/dex-sculptura.

Ai perfecta dreptate Greuceanu! E vina mea ca am lipsit la orele de gramatica, nu fizic, dar cu gandurile eu eram plecat departe.  Iar referitor la cuvantul sculptura de acuma nu voi mai face aceasta greseala. Multumesc!

#29
raol

raol

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 13.08.2009
Naseara .

Se pare ca multimea interesate de aceasta expeditie a inceput sa se retraga incet incet .
Chiar si cei care neau contactat si chiar erau interesati si hotarati sa vina au inceput sa abandoneze ,
asta se intampla la noi ... :) ''toti suntem viteji si la lupta plecam 2-3 '' :)
vom vedea ce va fi oricum suntem dezamagiti ...


O seara f@ina !


Respect ''Raol''

Edited by raol, 02 September 2009 - 21:51.


#30
dricsulescu

dricsulescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 02.07.2009
si nenea ala vijitul cu elicopterele mai vine? chiar sunt curios ce 'descoperiri' face..

#31
qqareb

qqareb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.08.2009

View Postdricsulescu, on 3rd September 2009, 04:02, said:

si nenea ala vijitul cu elicopterele mai vine? chiar sunt curios ce 'descoperiri' face..

”Taranul de oras e cel mai prost animal” - te defineste!

Warn pentru limbaj. Vezi ce faci in continuare.

Edited by Greuceanu, 04 September 2009 - 09:05.


#32
sony2003

sony2003

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 21.01.2007
Nu va descurajati, asteptam cu interes rezultatele expeditiei voastre. Succes!

#33
dricsulescu

dricsulescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 02.07.2009

View Postqqareb, on 3rd September 2009, 20:13, said:

”Taranul de oras e cel mai prost animal” - te defineste!

Warn pentru limbaj. Vezi ce faci in continuare.
vezi ca aia ce te urmareau cu elicopterul te urmaresc acum cu satelitul. dovada o ai pe google earth. acum iti modifica si mesajele aici. baga adinc vata in urechi sa nu te mai traga curentul

Warn. Ai grija si tu ce postezi in continuare.

Edited by Greuceanu, 07 September 2009 - 12:36.


#34
qqareb

qqareb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.08.2009

View Postdricsulescu, on 5th September 2009, 22:03, said:

vezi ca aia ce te urmareau cu elicopterul te urmaresc acum cu satelitul. dovada o ai pe google earth. acum iti modifica si mesajele aici. baga adinc vata in urechi sa nu te mai traga curentul

Edited by qqareb, 05 September 2009 - 21:38.


#35
laurus

laurus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 20.05.2005
Salut oameni buni!

Am venit din mega expeditie ( am fost singur, atat de multi au venit cu mine :)))))))  )  :thumbup:
Sa incepem: vremea sa schimbat brusc, adica vineri a fost frumos, la  fel sambata pana la ora 15 , apoi a venit o furtuna, cu fulgere, grindina si ploaie. Asta ce am apucat eu sa vad pe munte ca la ora 17 deja eram in Busteni. In seara de vineri a fost superb, luna plina, vantul te lua pe sus :), dar ce mi-a placut a fost ca pe o raza de cateva sute de metri de sfinx era cerul liber de nori, de parca o forta invizibila ii tinea deoparte,  :confuzzled: oare de ce nu tinea si vantul? ... hmmm...  :confuzzled:  Acumulatorii la aparatul de fotografiat sau terminat in toiul noptii, dar am apucat sa fac cateva poze frumoase. Referitor la pestera de pe piciorul babei ea este surpata si dupa doar 20 si ceva de metri nu mai poti inainta, de avent nu am ce sa spun ca doar l-am privit de la gura lui. Distanta in linie dreapta de la pestera la avent e de 30 metri. Apoi am cartografiat cu GPS-ul toate "pietrele" de pe Babele, dar imi iese ceva gresit, la sfinx imi arata in fata capului mare 2230m altitudine plus stiu ca are 8 m inaltime sfinxul => 2238 m Punctul maxim, pe cand pe toate site-urile gasesc ca sfinxul e la 2216 m , acum nu stiu care greseste aparatul meu sau masuratoarea celui care a cartat prima data? Poate e cineva care ma lamureste si pe mine.
Urmeaza sa analizez datele obtinute pe teren si sa trag niste concluzii, pentru moment stiu doar ca ele sunt plasate in locurile de unde se vad cel mai bine toate sculpturile a celelalte pietre din jur. A si un lucru foarte interesant acel om mic ce e vizibil 200 si ceva de grade priveste perfect spre vf Omu , unde stim ca e o alta sculptura erodata de timp.

PS: daca stie cineva cu ce programe pot face sfinxul 3d din poze, va rog sa-mi spuneti. Multumesc!

Acum va las sa contemplati niste poze:

Attached Files


Edited by laurus, 08 September 2009 - 23:39.


#36
dricsulescu

dricsulescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 02.07.2009
poza aia cu sfinxul noptea cu norul deasupra chiar e reusita

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate