Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...

Sfat alegere parbriz
 EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai

Semnal bun da'... prost
 De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?

Prelungire fire electrice
 Amintiri despre satelit si retran...

Care este cel mai bun mod de a pr...

Recomandare centrala termica apar...

samsung Xcover 5 Nu mai vrea
 

LCD SAMSUNG 32B530

- - - - -
  • Please log in to reply
159 replies to this topic

#145
Chisa

Chisa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 23.05.2007
Da, ai fost de ajutor, multumesc. Ideea e ca si celelalte modele de care am vb se vad destul de bine, intrebam daca exista in aceasta zona de pret si dimensiuni un model care , prin tehnologia lui, procesor, etc, se evidentiaza clar de restul concurentei la redarea imaginii dintr-un semnal analog. Daca diferentele sunt minore (de multe ori subiective) atunci aspectul ca modelul SONY nu stie sa citeasca subtirarile e destul de important.
Chiar daca LCD-urile pe LED s-au mai ieftinit tot scumpe sunt pt bugetul meu :)..care e in jur de 1800 RON.
Cred ca voi ramane pe LG 32 LH5000. Daca imi spuneti de un model anume (chiar si altul din cele enumerate de mine) ca s-ar diferentia vizibil la calitate pe semnal analog fata de LG 32 LH5000, voi cauta sa-l vad in functiune.
Luni voi face comanda, deci mai am timp sa primesc sfaturi si pareri..sa ma razgandesc, deci va rog :)

Edited by CristianAdrian, 15 July 2010 - 18:56.
scos citat inutil


#146
vicky_boy

vicky_boy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 21.03.2010
Aceeasi dilema am avut-o si eu. Initial am vrut sa-mi iau samsung-ul asta, dar mergand pe la domo si stand de vorba cu un baiat de acolo, am realizat ca LG e mai bun, in sensul ca iti permite sa vezi filme de pe stick sau HDD extern, prin portul USB pe care il are atasat, plus ca este la 100 Hz si vede imaginea mai bine, mai ales daca esti la RDS. Modelul asta de Samsung nu are asa ceva.

As avea totusi o intrebare catre cunoscatori... Pot prinde grila de programe digitale de la UPC pe acest TV? Intreb pentru un prieten care si-a luat asa ceva de curand.

Edited by CristianAdrian, 15 July 2010 - 18:56.
scos citat inutil


#147
reb

reb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 22.11.2005
Am comandat un LE-32B550 -azi mi se livreaza- (versiunea cu cateva intrari suplimentare - USB, 4xHDMI, 2 scart) si am un PC cu placa video GA-MA780G-UDH3 care are iesire HDMI si optical S/PDIF.


1. Are cineva idee daca prin HDMI-ul de la aceasta placa de baza se poate transmite sunet si daca e satisfacator? Am citit prin ceva forumuri ca sunetul transmis prin HDMI nu ar avea calitatea prea buna - stiti ceva de asta? [Later edit - am gasit in final precizarea ca placa de baza suporta HDMI 1.3 - deci... ar trebui sa mearga, nu? Neavand cablu HDMI, nu as vrea sa ma arunc sa cumpar unul si sa nu mearga. Rugamintea mea este daca poate cineva sa confirme ca a conectat astfel PC-ul, prin HDMI, si are semnal audio. ]

2. Aceste televizoare B530/B550 nu au S/PDIF IN, right? Deci nu pot transmite sunentul de la PC la TV prin s/pdif...

3. Am vazut mai sus mentionat in cel putin doua locuri ca intrarea PC/DVI audio in ar fi de fapt un banal jack de 3,5 mm, desi in schema din manualul PDF nu pare desenata ca un jack (adica ar fi un jack, dar intr-un patrat cu colturile... desenate parca altfel decat m-as astepta pentru un jack). Pun mai jos pozele din manual (atat schita -similara oarecum cu cea din manualul de la 530, cat si poza "reala").
Poate cineva sa confirme ca acele "PC IN [AUDIO]" de la puncul 4 din schema si "DVI AUDIO IN" de la punctul 2 sunt intr-adevar jack stereo obisnuite?
Ma gandesc ca daca nu sunt multumit de conexiunea HDMI, as putea incerca una DVI + audio separat, dar in acest caz nu stiu cum duc audio in TV.

4. Eu am comandat B550 la domo, cu aproape 1799 ron, dar l-am vazut in selgros la vreo 2100 ron. Ideea e insa ca langa el era un LG, care pe trusted reviews era cotat cu imagine de nota 7 (iar samsung B5x0 cica e de nota 9) - insa mie mi se parea ca LG-ul se vede mult ma bine. M-am cam speriat! Samsungul se vedea sters, parca fara rezolutie, desi pareau toate cuplate la aceeasi sursa.
Nu sunt fan Samsung (desi am avut televizor CRT samsung de care am fost multumit) dar daca pe 10 site-uri scrie ca e bun... m-am lasat convins. Puteam lua fie LG fie Toshiba daca review-urile spunea ca sunt mai bune.
Ceva idei despre cauza unei asemenea diferente? Reglaje? Mint cei de la  trustedreviews (dar nu sunt singurii care lauda calitatea panoului samsung de pe B5x0) ?
http://www.trustedre...-32in-LCD-TV/p1
http://www.trustedre...-32in-LCD-TV/p1

Multumesc anticipat pentru pareri.

[L.E.) 5. In manualul placii de baza scrie:
?   After installing the HDMI device, make sure the default device for sound playback is the
HDMI device. (The item name may differ by operating system. The following screen is
from Windows Vista.)
?   Please  note  the  HDMI  audio  output  only  supports  AC3,  DTS  and  2-channel-LPCM
formats. (AC3 and DTS require the use of an external decoder for decoding.)

intrebari:
5.1. - la mine (XP sp3) in appletul din control panel Sound and Audio Devices / Audio / Default Device, am doar Realtek HD Audio Output, care este soundchipul placii de baza (si aditional o placa de sunet separata cu chipset C-media pe care o am) . Nu apare Realtek HDMI Output asa cum arata in exemplul lor. In schimb, la Sound and Audio Devices / Hardware apare si ATI HDMI AUDIO, "This device is working properly" - dar nu o pot selecta in tabul Audio  la Default Device, pentru ca nu apare.

5.2. - daca prin HDMI se poate trimite DTS, dar televizoarele Samsung B530/B550 nu decodeaza DTS, inseamna ca un film mkv cu sunet DTV, in PC, nu va putea fi auzit in TV?

Stiu ca sunt o gramada de intrebari, am mai cautat si prin google, dar peste tot am gasit ca nu au probleme si ca se poate scoate sunet prin HDMI.
Sau poate ca "HDMI Audio Output" devine vizibil doar dupa ce conectez TV-ul prin cablu HDMI?

Astept cu interes si speranta :D raspunsurile voastre!
Multam fine anticipat.

Attached Files


Edited by reb, 08 May 2010 - 14:25.


#148
akayy

akayy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,556
  • Înscris: 01.03.2006
1. daca placa video are iesire hdmi,poti vedea la tv si filme mkv,pt.ca poti face downmix la dts
2. b 530,are iesire optica ,nu si intrare ,probabil si la tine e idem
3 . nu folosesc pc-ul pe post de player ,pt ca am 2 mediaplayere standalone  ,calitatea imagini difera fata de pc !
4. calitatea imagini la samsung e superioara lg-ului , acum depinde cu ce semnal  il "alimentezi"!
5 .treci pe win 7,daca vrei sa folosesti pc-ul pe post de player,calitatea imagini e mult mai buna dect XPsp3.

#149
reb

reb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 22.11.2005
Multumesc pentru raspunsuri. O sa-mi iau un cablu HDMI, clar.
Am primit ieri TV-ul, calitatea imaginii e buna (in special pe digital, dar nu la posturile romanesti - la acelea nu e nicio diferenta, la majoritatea), insa tunerul analogic mi se pare slabut. Unele posturi analogice se receptioneaza mai slab decat cu un no-name (Bunz) de 300 ron.
In plus, e o adevarata brambureala cu raportul de ecran. Am impresia ca unele posturi straine emit deja in digital pe 16:9, dar cele romanesti nu. Trebuie in permanenta sa jonglezi cu P.Size.
Setarea Panoramic Automat, care e default, e o porcarie - distorsioneaza imaginea la posturile 4:3 (si astea sunt majoritatea) - de fapt ma asteptam la asta si stiu ca nu e vina displayului ci... asta e situatia cu toate TV-urile 16:9.
Singura optiune ca sa se vada raportul corect si fara bare negre e setarea zoom, dar asta scoate uneori inafara ecranului sigla postului sau subtitrarea. La  posturile digitale e f. haios ca subtitrarea e aplicata acumva "peste" imagine, deci orice setare alegi la dimensiuni si raport subtitrarea va sta in ecran, setarea Zoom fiind o optiune viabila. La cele romanesti si la toate cele analogice, subtitrarea e "in imagine" si se muta/dimensioneaza odata cu ea, si cum nu toate posturile o pozitioneaza la fel, trebuie cautata o solutie de compromis.
Mai e si potiunea "Panoramic Zoom" care si ea distorsioneaza, dar mai putin decat Panoramic Auto.

Una peste alta la bani astia e o achizitie care merita. Daca viitorul e 16:9 si/sau digital, atunci totul e ok. TVR HD si DigiSport HD se vad foarte forate ok.
Restul... mai asteptam (si da, nici tunerul nu e foarte "puternic", dar si eu am vreo 10 m de cablu, plus, probabil ca lui RCS lasa de dorit).

#150
Adrianp03

Adrianp03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 05.11.2005
Care sunt impresiile dupa o luna si jumatate de utilizare? Vreau sa imi iau si eu un 32B550 tot de la domo dar inca mai oscilez la un LG 32LH3000 / 32LD450.
Ceva recomandari?

Edited by CristianAdrian, 15 July 2010 - 18:57.
scos citat inutil. regula 9 aria Video. citeste regulamentul


#151
reb

reb

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 22.11.2005
acum am vazut mesajul tau, nu stiu daca te mai intereseaza...
overall sunt multumit

m-am lamurit cu picture size, dar exista niste limitari enervante datorate faptului ca majoritatea posturilor nu sunt 16:9 dar si o limitare a firmwareului
1. daca alegi panoramic automat, va face panoramic (16:9) doar la posturile care transmit in semnalul lor informatia ca emisia este 16:9. asta merge in general bine pe posturile digitale (mai ales cele straine, dar de ex. pro cinema cand emite 16:9 nu include in semnal aceasta informatie, deci panoramic automat nu poate detecta ca este o emisie 16:9 si o va afisa ca si cand nu e 16:9)

Cu setarea panoramic automat, trebuie sa alegi o setare secundara pentru posturile care nu sunt 16:9. aici e buba.
1.a. setarea secundara ideala ar fi zoom (pentru cele care nu se "califica" pentru panoramic automat), dar in aceasta setare zoom nu poti controla inaltimea (nu poti face panning sus -jos) si subtitrarile vor iesi de multe ori din ecran. unele posturi digitale au si transmisia subtitrarii intr-un format digital, separat de film si atunci zoomul e foarte misto, ca se aplica doar la imagine, iar subtitrarea e afisata tot unde trebuie. la posturile care nu emit subtirarea digital, ea este "pe imagine" si de regula zoom-ul o scoate din imagine.
1.b. poti lasa si raport non-wide, fara zoom, dar vei avea bare negre cel putin sus si jos, iar uneori -daca asa emite postul- vei avea si sus si jos - o gramada de risipa.
1.c. poti pune setarea secundara panoramic zoom, care combina zoom cu o latire a imaginii. aceasta va fi un pic distorsionata dar vei avea intotdeauna subtitrarea in ecran)

2. daca alegi orice alta setare inafara de panoramic automat, atunci acea setare se aplica si e batuta in cuie (nu mai ai o setare alternativa)
ai 3 setari disponibile:
2.a. zoom cu control sus-jos (un fel de panning cred) ca sa poti inalta imaginea daca subtitrarile sunt "hard-coded"
posturile care emit 16:9 se vor vedea turtite pe orizontala, pentru ca setarea zoom considera sursa ca nefiind wide.
2.b. panoramic zoom - posturile non-wide se vor vedea latite prea mult, iar cele wide turtite (pe verticala)
2.c. 16:9 afiseaza toate posturile in 16:9. evident cele care nu sunt wide se vor vedea si mai mult latite

deci oricum le combini nu e perfect
poti lasa panoramic automat ca setare principala si la posturile non-wide sa le lasi asa cum sunt (nu mai stiu cum se numeste setarea - probabil 4:3 sau 5:4?). dar vei avea un chenar negru de jur imprejur (sau doar bare laterale negre, verticale) - o gramada de risipa de spatiu.
sau daca suporti imagini turtite (latite pe orizontala) poti alege zoom panoramic la setarea secundara, dar se vede nashpa.
ideal era ca setarea secundara de zoom (nu panoramic, ci doar zoom) sa permita si ea control pe inaltime ca sa poti ridica imaginea

sau poti jongla manual intre wide si non-wide de la butonul P.size, dar mie mi se pare neacceptabil

acum, aceste probleme sunt partial datorate bramburelii de sisteme care coexista. nu garantez ca alta marca s-ar descurca mai bine.
daca LG-ul are posibilitatea mutarii sus-jos a imaginii cand setarea e pe zoom, dar nu cand e setare principala ci cand e cea secundara (cea principala fiind panoramic automat) atunci poate ar merita mai mult. indiferent de calitatea panoului (si nu spun neaparat ca samsug e mai bun) sa tot stai sa jonglezi raportul de ecran sau sa accepti bare negre la posturile non-wide din cauza unei limitari a firmwareului nu deranjant

alte detalii despre acest tv - versiunile actuale de firmware nu mai permit hecareala lor si nu se poate activa suportul pentru filme pe mufa usb (merge doar pentru poze si mp3-uri dar cine are nevoie de asta?); exista o comunitate online care face firmwareuri de samsung pentru deblocarea unor functii ascunse, dar cand m-am uitat ultima data (in saptamana cand l-am cumparat) nu gasisera nicio varianta pentru versiunea mea. alte LE-32B550 -uri mai vechi se pot debloca si ofera suport full matroska (cu unele buguri - resetari ale tv-ului pentru cam  1 din 10 filme din cate am citit)

pot confirma din nou ca tunerul analog este un pic cam slab, dar cand digitalul se vede atat de bine, aproape ca nu mai conteaza.

pe digital, posturile serioase care emit wide si in calitate buna (PAL, nu HD) se vad impecabil (gen BBC, TV5monde, cele nemtzesti), apoape ca zici ca sunt HD; evident si TVR HD se vede foarte bine, dar cele straine sunt foarte aproape, fara a fi HD.
posturile romanesti (majoritatea) se vad mai slab -este evidenta diferenta de tehnologie- adica nu ca ar avea purici sau ceva... dar parca nu arata asa bine (plus ca nu sunt wide si parca lipseste ceva)

nu in ultimul rand, filme blu-ray din PC prin hdmi se vad impecabil. fara sacadari, fara probleme. nu am nimic de reprosat.

avand in vedere ca sunt putine posturi wide si putine posturi HD, momentan un televizor fullHD este un pic inaintea vremii lui (in romania cel putin). daca din 70 posturi vreo 5 sunt wide si acelea nu foarte interesante (din pacate si rusine lor axn, discovery si nat geo nu emit wide) tage tu concluziile.
daca furnizorul tau de cablu are si un pachet HD mai serios (UPC are vreo 10 posturi, RDS doar 4) atunci se schimba situatia. full HD face toti bani daca ai ce afisa pe el lol
momentan eu ma consolez cu filme fullHD din pc

cam asta e. succes la cumparaturi, daca nu ti-ai luat deja

#152
Eagle Raider

Eagle Raider

    try

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,961
  • Înscris: 29.04.2006
a aparut un nou firmware... 2006.2, mi-am facut upgrade`ul, dar nu stiu ce aduce nou :P
se poate download`a deAICI

#153
akayy

akayy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,556
  • Înscris: 01.03.2006
am facut si eu update de firmware,am scotocit tot internetul sa imi dau seama de diferenta ,imbunatatiri,.... si nimic!
ce o fi astia asa de secretosi nu stiu!

#154
Adrianp03

Adrianp03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 341
  • Înscris: 05.11.2005
Multumesc reb pentru informatii.
Am apucat sa imi iau un LG LD450 de care sunt multumit.

#155
mih79

mih79

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 23.08.2009
Salutari tuturor.  De la un timp ma confrunt cu unele probleme la acest tv. Memorez un program pe canalul 6,iar dupa ce inchid tv si-l repornesc se sterge canalul din memorie,adica apare 4,5 si apoi trece direct la 7. Acelasi lucru il pacesc si cu alte canale. O alta problema este canalul 31 pe care orice memorez  se memoreaza pe canalul 0 si deci canalul 31 nu apre deloc,adica tot asa apare 29,30 si apoi trece direct la 32,33,...,. Va rog sa ma ajutati cu vreun sfat. Mentionez ca tv este in garantie,dar poate e ceva usor pe care-l pot face si eu. Multumesc anticipat.

Edited by mih79, 26 February 2011 - 23:47.


#156
djloppy

djloppy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 05.07.2008
Salut, am si eu o dilema nu stiu ce ar fi bine sa aleg intre un SAMSUNG 32C530 si un PANASONIC TX-L32U2E ,SAMSUNGul l-am gasit la 1550 ron , iar Panasonic la 1499 ron.Astept opinii de la cunoscatori,ms!

#157
subiectivu

subiectivu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.12.2008
Salut

Nu sunt foarte stiutor de carte, dar ceva ma face sa cred ca nu sunt chiar nebun. Ma poate ajuta cineva cu urmatoarele chestiuni legate de un 32B530 ?

1. Cum pot introduce/activa un player, folosind USB-ul existent pt service ?
2. Stie cineva cum pot prinde posturile digitale si HD din UPC, fara "conserva" lor pe care tocmai am achizitionat-o ?

Multumesc anticipat,
Subiectivu'

#158
akayy

akayy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,556
  • Înscris: 01.03.2006
1.din cate stiu eu nu merge usb-ul pt "media player",parca se incercase ceva "hack"...
2. upc nu are la liber cum are rds-ul free digital & hd,depinzi de "conserva "lor ! poti prinde terestru doar tvrhd ,protvhd ,etc + canalele digitale emise terestru,acum 2 ani erau 7-8 canale acum nu mai stiu... ca nu folosesc DBVT.

#159
momotara

momotara

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 05.06.2007
inteleg ca nu a reusit nimeni sa activeze portul usb pentru filme?

#160
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,150
  • Înscris: 05.12.2002
Are cineva idee ce ventilatoare (dimensiune/voltaj) are 37B530?
Cel putin unul dintre ele a inceput sa bazaie enervant de tare si nu mai este in garantie :(

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate