Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dade, dade

Parola la lock screen

Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...
 Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle

Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik
 Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...

Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...
 Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?

A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?
 

Politia rutiera - Metode de intimidare ale participantilor la trafic

- - - - -
  • Please log in to reply
402 replies to this topic

#1
victima

victima

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 10.06.2009
sal. eu am castigat un proces, domnul politist a folosit instant on. am contestat faptul ca nu s-a facut autotestarea!! am cerut pozele de la politie si SURPRIZE SURPRIZE!!!! in primele 2 poze nu apare nici viteza mea  si nici viteza masinii de polite (amandoi eram in deplasare!). deci, daca cereti pozele de la politie si nu apar viteze e clar ce s-a intamplat, iar daca se trimit numai 1-2 poze atunci CERETI CATE 15-20 POZE ANTERIOARE DIN FIECARE SECUNDA SA SE VADA CLAR DACA NU CUMVA INTRE TIMP ERA INTRERUPT CIRCUITUL APARATULUI RADAR.  restul stiti: nml 021-05 , contestatie, etc...

#2
ambvision

ambvision

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 900
  • Înscris: 11.04.2005
O intrebare, fara legatura cu detectoarele de radar:
Am depasit exact inaintea unui indicator cu depasirea interzisa, mai incolo la 500m era o duba din aceea cu echipaj politie + rar, am vazut-o insa am depasit vazand ca apuc sa depasesc inainte de indicator. M-a oprit un politist care a zis ca am depasit in zona de actiune a indicatorului. Celalalt politist era in duba, la o masa, scria ceva. El o tinea pe a lui, eu pe a mea. Pana la urma, dupa ce m-a verificat de verificare tehnica, extinctor, trusa medicala, suflat in fiola, m-a lasat zicand ca data viitoare raman fara carnet. Si zice politistul: 'Haideti sa vedeti' - am crezut ca au ceva inregistrare video, si eram chiar bucuros ca mergem sa vedem. De fapt m-a chemat sa-mi arate unde e indicatorul. De la distanta aceea, eu m-am putut sa-mi dau seama exact de masinile care veneau cand erau in dreptul indicatorului acela.
Ce e de facut in asemenea cazuri? Ca era cuvantul lui contra cuvantului meu, celalalt politist era in masina. Plus ca fiind pe inserat, poate sa vada exact prin trafic de la 500m ca eu am intrat inapoi pe banda mea inainte de indicator ? Incalcarile de linie continua, indicatoare, etc nu trebuie probate prin mijloace tehnice sau martor ?

#3
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
1.Al doilea politist nu poate sa fie martor pentru primul. Nici un politist in misiune nu poate fi martor pentru un alt politist in misiune.
2. De regula cand un politist este pus pe sanctiuni si nu are camera video opreste atat masina care a incalcat o regula cat si urmatoarea dupa el cerand soferului acesteia sa  semneze ca martor.
Aici pentru descurajarea martorului tu trebuie sa spui, "nene nu semna minciuni, ca eu oricum contest in instanta si te tarasc prin tribunale si pentru marturie minciunoasa", la faza asta martorul refuzand ferm sa semneze PV-ul politistului.
3. Cand un politist va opreste ca a "a vazut el" este clar la intimidarea sau spaga, deci nu va lasati.
Daca intocmeste PV scrieti pe PV pozitia politistului, pozitia indicatorului, absolut tot cadrul, si LUATI PV-ul ca sa nu gaseasca vreun martor din slugile taximetriste si sa-l semneze dupa aceea.

Edited by Speedo, 25 June 2009 - 09:21.


#4
mario75

mario75

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,341
  • Înscris: 14.06.2007
@ambvision - Din pacate nu ai ce sa-i faci la fata locului. Ca doar nu o sa te certi cu el acolo, "da permisu/nu-l dau". Singura solutie e sa contesti procesul verbal. Pe asta se bazeaza si ei, ca noi nu avem timp de pierdut prin tribunale si mergem sa platim amenzile. E tot o japca. Daca platesti bine, daca nu, asta e, au incercat. Impotriva astora mai merge si un proces pentru abuz in serviciu. Atunci sa mai vedem cand se vor inmulti astea si isi vor pierde painea, cati politisti vor mai aplica amenzi asa, dupa ureche, ca asa i s-a parut lui. La fel, ei se bazeaza  pe faptul ca nu ne batem noi capul sa-i dam in judecata.

L.E. Plus ce a zis Speedo (ca am postat in acelasi timp)

Edited by mario75, 22 June 2009 - 12:32.


#5
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,243
  • Înscris: 05.06.2002
Am aflat ca al doilea politist nu poate semna ca martor pt primul. simpla declaratie a primului politist e suficienta sa-ti ia carnetul (de obicei de carnet este vorba, ca aici treaba-i serioasa si merita incurcatura)?
In cazul in care se ia carnetul si se contesta procesul verbal, respectiva contestatie se judeca in orasul in care a avut loc contraventia, adicatelea posibil si la vreo 200km de casa.
Am impresia ca si asta-i o practica, sa ia masini cu numere din alte judete, ca astia chiar stiind ca au dreptate vor prefera calea scurta decat sa conteste si sa se judece la 'spe km distanta de casa.

S-au semnalat pe topicul de detectoare radar si situatii in care au fost oprite persoane si li s-a spus ca circulau cu 102km/h si cand le-a spus politistilor ca vor contesta procesul verbal pe baza marjei de eroare a aparatului radar, politianul le-a dat drumu sa plece fara nici o amenda sau avertisment. lucru care mie imi pare cel putin suspect fiindca daca politaiul avea respectiva viteza pe inregistrare i-ar fi fost egal ce faceai tu in continuare, el iti lua carnetul pe baza a ce avea pe inregistrare si chit ca tu contestai si obtineai numai amneda si puncte asta n-ar fi trebuit sa-l sperie. si cazurile astea se incadreaza aici.

Edited by Speedo, 25 June 2009 - 09:26.


#6
asztalos

asztalos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 13.01.2007

View PostSpeedo, on 22nd June 2009, 23:11, said:

Am vorbit cu un prieten care umbla in toata tara, zilnic, cu detectorul Bel 940 pe care eu i-am luat. Mi-a confirmat (umbla mai ales in Ardeal) ca de foarte mult timp nu a mai intalnit un radar constant-on; peste tot numai instant-on-uri, la intrare in Lugoj a si fost prins prin aceasta metoda.
Insa ce am remarcat eu : politistul care face instant-on sta singur in masina, baga mufa cand esti aproape si transmite prin statie agentului care te opreste in satul urmator sa-ti acorde "premiul" viteza. Ce se intampla de ex. daca remarci ca ai intrat in radar (instant-on, viteza prea mare), iar inainte sa intri in localitatea urmatoare (cel putin in jud Mures in localitatea imediat urmatoare se afla, de regula, echipajul de oprire), te intorci si nu te mai indrepti spre locatia "periculoasa" de unde poate nu scapi cu permisul in buzunar?
Nu de altceva, dar am avut un prieten care a procedat astfel si nu s-a intamplat nimic, au trecut 6 luni sau si mai mult...

#7
copjob2000

copjob2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,813
  • Înscris: 26.11.2006
Ce e de făcut în asemenea cazuri? Că era cuvântul lui contra cuvântului meu, celalalt polițist era în mașină. Plus că fiind pe înserat, poate să vadă exact prin trafic de la 500m că eu am intrat înapoi pe banda mea înainte de indicator? Încălcările de linie continuă, indicatoare, etc. nu trebuie probate prin mijloace tehnice sau martor ?




Scopul principal al unei sancțiuni contravenționale este crearea unei stări de teamă contravenientului, pentru ca acesta, când se va afla în cazuri similare, să reacționeze conform legii și a principiului "frica păzește bostănăria!"
Pe contravenient nu îl doare faptul că este amendat, ci că rămâne fără niște bani (iar mai nou și fără puncte de pe permis)... asta chiar dacă face contestație la judecătorie și i se anulează procesul-verbal, a cheltuit bani cu avocatul... :confuzzled: , deci s-a atins scopul preventiv al sancțiunii, nu?
Răspuns final: Nu prea poți face mare lucru!

#8
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Esti in eroare si arata modul in care "intelege" politistul din Romania sa-si faca treaba.

Inaintea sanctiunii contraventionale exista AVERTISMENTUL, care este inutilizat, practic militienii de la noi stiu doar amenda/puncte si spaga, in ordine inversa.

O atitudine civilizata si corecta a politistului face de multe ori minuni, fara sanctiuni, doar vorba buna, si nu in ultimul rand OBIECTIVITATE.
Numai prin OBIECTIVITATE militianul rutier poate deveni Politist, cat timp actioneaza dupa tipicul prostiei de grup si la ordinele sefilor care vor sa vada planul depasit la amenzi si spaga, nu poate fi numit decat un hot la drumul mare.


Daca politia (serviciul juridic) pierde procesul, avocatul este platit de catre politie, precum si alte cheltuieli de judecata pe care le-a cerut petentul.
Daca IPJ-ul respectiv sta prost cu banii i se pot imputa politistului cheltuielile pe care le-a avut Inspectoratul in acel proces, dar de regula sindicatul ii protejeaza.
Mai mult, dupa hotararea definitiva va puteti indrepta in instanta impotriva politistului, sau daca este deranj prea mare puteti cere sefului IPJ sanctionarea lui si a sefilor directi pentru proasta pregatire si neaplicarea corecta a legii.
Cu niste avertismente tot se aleg, si acestea mai conteaza in evolutia lor, alta data se vor gandi mai bine daca se iau de orice nevinovat pe strada sau daca merg pana la capat cu amenintarile.


Din aceste motive este necesar sa va stiti drepturile si sa luati actiune impotriva abuzurilor, practic publicul este nevoit sa-i responsabilizeze pe cei de la rutiera.

Edited by Speedo, 24 June 2009 - 08:46.


#9
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001

View Postasztalos, on 23rd June 2009, 22:05, said:

Am vorbit cu un prieten care umbla in toata tara, zilnic, cu detectorul Bel 940 pe care eu i-am luat. Mi-a confirmat (umbla mai ales in Ardeal) ca de foarte mult timp nu a mai intalnit un radar constant-on; peste tot numai instant-on-uri, la intrare in Lugoj a si fost prins prin aceasta metoda.
Insa ce am remarcat eu : politistul care face instant-on sta singur in masina, baga mufa cand esti aproape si transmite prin statie agentului care te opreste in satul urmator sa-ti acorde "premiul" viteza. Ce se intampla de ex. daca remarci ca ai intrat in radar (instant-on, viteza prea mare), iar inainte sa intri in localitatea urmatoare (cel putin in jud Mures in localitatea imediat urmatoare se afla, de regula, echipajul de oprire), te intorci si nu te mai indrepti spre locatia "periculoasa" de unde poate nu scapi cu permisul in buzunar?
Nu de altceva, dar am avut un prieten care a procedat astfel si nu s-a intamplat nimic, au trecut 6 luni sau si mai mult...


Nu se intampla nimic.
Recomand acest mod de actiune, ei stau doar la "ars" sau spaga.
E prea multa munca in back-office ca sa selectioneze masinile din video si sa dea amenzi, plus ca nu o fac ei ci un agent care este "instruit" sa lucreze cu aparatul video si sa faca stop-cadru, si poate are si ala alta treaba, de ce el sa munceasca si ceilalti de pe teren sa faca matul gros si sa taie frunza la caini.

#10
asztalos

asztalos

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 13.01.2007

View PostSpeedo, on 24th June 2009, 01:13, said:

Nu se intampla nimic.
Recomand acest mod de actiune, ei stau doar la "ars" sau spaga.
E prea multa munca in back-office ca sa selectioneze masinile din video si sa dea amenzi, plus ca nu o fac ei ci un agent care este "instruit" sa lucreze cu aparatul video si sa faca stop-cadru, si poate are si ala alta treaba, de ce el sa munceasca si ceilalti de pe teren sa faca matul gros si sa taie frunza la caini.
Deci putem intelege ca metoda mai sus descrisa poate fi una ca sa scapi de amenda ca urmare a unui instant-on?

#11
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001

View Postasztalos, on 24th June 2009, 08:33, said:

Deci putem intelege ca metoda mai sus descrisa poate fi una ca sa scapi de amenda ca urmare a unui instant-on?

Da, daca se lucreaza cu echipaj "opritor".

#12
mphlorin

mphlorin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.12.2007

View PostSpeedo, on 24th June 2009, 09:21, said:

Da, daca se lucreaza cu echipaj "opritor".

confirm, am patit si eu.. odata in oras, alta la o plimbare spre cluj
faza tare la intamplarea din oras a fost ca i-am vazut pe cei de la premiere cum au iesit in mijlocul strazii bucurosi, dar am luat-o printre blocuri si dus am fost :)
..si a trecut peste un an si ceva de atunci :D

#13
pustiu_22

pustiu_22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,049
  • Înscris: 19.01.2007

View Postasztalos, on 23rd June 2009, 22:05, said:

...politistul care face instant-on sta singur in masina, baga mufa cand esti aproape si transmite prin statie agentului care te opreste in satul urmator sa-ti acorde "premiul" viteza. Ce se intampla de ex. daca remarci ca ai intrat in radar (instant-on, viteza prea mare), iar inainte sa intri in localitatea urmatoare (cel putin in jud Mures in localitatea imediat urmatoare se afla, de regula, echipajul de oprire), te intorci si nu te mai indrepti spre locatia "periculoasa" de unde poate nu scapi cu permisul in buzunar?
Dar nu mai bine ii i-au eu frumos tablita si scriu la observatii ca PV nu a fost completat de catre agentul constatator?

#14
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001

View Postpustiu_22, on 24th June 2009, 10:03, said:

Dar nu mai bine ii i-au eu frumos tablita si scriu la observatii ca PV nu a fost completat de catre agentul constatator?

Obiectiile pe PV se scriu numai de catre agentul care il intocmeste la dictarea petentului.
Daca refuza sa scrie este problema grava, pentru ca-ti incalca niste drepturi si PV-ul devine nul de drept, de altfel te pune sa semnezi ca n-ai avut obiectii daca nu ai.
In cazul refuzului de a scrie obicectiile ajuta mult un martor sau inregistrare video.

Conteaza daca se mentioneaza ca agentul care intocmeste PV nu este si cel contatator, pentru ca nu intruneste O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, dar totusi sansele se joaca in instanta, pentru ca nu se stie peste ce judecatori nimeriti, totusi la recurs de regula se rezolva si eventualele abuzuri.

Edited by Speedo, 24 June 2009 - 09:21.


#15
victima

victima

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 10.06.2009
pt. mine personal imi convine sa se foloseasca instant on. am castigat un proces unde s-a folosit acesta metoda, am contestat lipsa autotestarii. data viitoare daca sunt  oprit de radar depun dosarul la judecotorie si am sa cer si DAUNE MORALE!!!

#16
cryo

cryo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,499
  • Înscris: 28.09.2005

Quote

Din aceste motive este necesar sa va stiti drepturile si sa luati actiune impotriva abuzurilor, practic publicul este nevoit sa-i responsabilizeze pe cei de la rutiera.
101% de acord. Desi mi-am pierdut cateva luni pe la tribunal (o infatisare pe luna), am anulat un PV mincinos scris de un politai probabil iesit dupa spaga, respectivul a fost sanctionat pe linie interna si in plus, e si audiat la parchet pentru alte asemenea incidente. Cheltuieli nu am avut (in afara de xerox, timbre fiscale pt cereri & stuff, m-am reprezentat singur (desi nu sunt nici pe departe avocat) si la judecatorie, si la ancheta interna impotriva respectivului agent. Chiar daca se va alege doar cu o linie la palma, si in cazul lui se va aplica exact ideea pe care merg ei: se gandeste de doua ori inainte de a face o tampenie care-l poate costa in viitor.

#17
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001

View Postvictima, on 24th June 2009, 10:34, said:

pt. mine personal imi convine sa se foloseasca instant on. am castigat un proces unde s-a folosit acesta metoda, am contestat lipsa autotestarii. data viitoare daca sunt oprit de radar depun dosarul la judecotorie si am sa cer si DAUNE MORALE!!!

Atentie cand cereti DAUNE MORALE, trebuie sa dovediti ca ceea ce cereti este intemeiat.
De asemenea si cheltuielile de judecata trebuie motivate, nu puneti cheltuieli cu masa in restaurant pentru ca judecatorul va spune ca indiferent daca veneati la instanta sau nu, masa tot o luati.
Se accepta chestii de bun simt, cheltuieli cu benzina/transport, avocat, etc.
Nu uitati ca prezenta in instanta nu este obligatorie, deci judecatorul poate sa nu admita ca politia sa plateasca tot ce vreti voi pentru ca in primul rand nu erati obligati sa mergeti.

#18
jay333

jay333

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,174
  • Înscris: 02.04.2007

View PostSpeedo, on 24th June 2009, 01:06, said:

Esti in eroare si arata modul in care "intelege" politistul din Romania sa-si faca treaba.

Inaintea sanctiunii contraventionale exista AVERTISMENTUL, care este inutilizat, practic militienii de la noi stiu doar amenda/puncte si spaga, in ordine inversa.
Exista si exceptii si pot confirma cu PV-ul de avertisment (e adevarat, 2 puncte pe permis dar fara amenda). Din pacate sunt prea rare avertismentele fara spaga.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate