Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil
 Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...
 "enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!
 La multi ani @burebista!

La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)
 

vreau casa

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
Adnann, eu i-am pus o intrebare lui RobMih, din pacate vad ca nu mai poate raspunde momentan. Mie casa nu prea imi inspira incredere, mai ales dpdv al structurii de rezistenta (daca exista asa ceva, eu una nu am vazut-o din fotografiile expuse). Din postarile lui anterioare, am inteles ca modelul de casa este inspirat din ce a vazut el prin calatorii din America de Nord. Doar ca in zonele canadiene, precum si in Seattle (daca retin bine) pe unde a fost el, nu exista nici tornade, dara-mi-te cutremure...

Tu ai spus "Sunt case serioase pe care nu prea imi dau seama de ce tinerii nu le iau in considerare" - la ce anume te refereai ?

Cat despre arhitect /constructor...eu am inceput cu gardul si-ti pot da niste horror stories pe tema  :death: Deocamdata m-am descurcat, dar stiu ca la casa nu voi mai folosi sigur aceiasi oameni; intrebarea e unde sa gasesti unii care sa respecte banii primiti si mai ales pe beneficiar, pentru ca deja ma cam ia groaza la cata neseriozitate am vazut... Da, stiu povestea cu contractul, am gasit si modele de contracte de consultanta, executie, etc. Intrebarea e daca le vor respecta...

#20
Addnann

Addnann

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 297
  • Înscris: 23.08.2005
Vorbeam in genere de casele pe structura din lemn. Nu neaparat de cele din imagine. Case care costa cu 20 - 30 % mai putin decit cele pe structuri de beton armat. Ceea ce le face atractive sunt pe linga acest cost scazut si alt avantaj: cel al economiei energetice (poate am uitat si de elementul ecologic pe care noi nu prea dam doi bani aici...).
Ideea acestui tip de case e tocmai o greutate scazuta (tornade nu sunt nici in Romania iar noi nu suntem in zone cu vinturi mari) astfel rezistind cu brio (impreuna cu factorul elasticitate) la diversele incarcari la care e supusa (actiunea seismica e doar una dintre ele).
Precizez faptul ca societatea mea NU construieste asemenea case pentru 2 motive:
1. Lipsa lemnului uscat din piata (iar daca il gasesti te cam usuca el pe tine de bani)
2. Inca nu am gasit un partener serios pentru know how si materiale (sunt in discutii cu un grup canadian)

Am insa un prieten care face asa ceva.
Romanii au facut si fac aceste case din lemn demult. Suntem insa in era betoanelor si trecem in cea a metalelor. Din ce in ce mai prost pentru noi (resurse / sanatate, etc.)

Legat de chestiunea contractelor ... :). Poti sa incepi o relatie contractuala cu cineva abia dupa ce discuti si vezi / simti ca persoana respectiva stie despre ce e vorba. Adica ma refer la ingineri carora sa le placa aceasta meserie. NU tipul de om care "da doamna, eu am facut si am dres si lucrez la negru de imi sar capacele si iti spun un pret care include si bautura (in caz ca nu te tocmesti sa o aduci personal pentru el si echipa)". Nu iti pot da o reteta anume. Ma confrunt mai mereu cu "parerile despre breasla" si incerc sa le schimb pe cit posibil. Citeodata reusesc, citeodata nu ... Exista de exemplu si beneficiari care doresc rapid / minunat / ieftin. E greu, trebuie sa recunoastem.
Ideea e sa incerci cu oameni deschisi si care nu se ascund dupa "ah... acesta e un secret al meserie, nu prea intelegeti dvs. ce se intimpla, e greu ...".
Mi-e greu sa fac o astfel de analiza. Meseria mea de constructor nu prea are multe in comun cu psihologia :).

#21
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
In primul rand, scuze pentru Rob, imi raspunsese dar nu am vazut eu. Nu mi s-a parut insa a fi convingator, teoria e buna, practica ne omoara  :) si nici nu vreau sa fiu eu deschizatoare de drumuri pentru tehnologii neverificate inca la noi.

Addnann, pai ce facem, ne insiri avantajele caselor pe structura de lemn, ca dupa aia sa ne dai doua motive -foarte serioase IMHO - pentru care nu faci asa ceva ?! :D Intamplarea face ca eu am in casa ceva mobila adusa de la Viena prin anii 1900, al carei lemn a stat - conform legendelor  - 3 ani la uscat. Daca pentru o amarata de mobila de sufragerie se asteapta atat la uscatul lemnului, imi dau seama ca pentru structura unei case nu am nici o shansa sau costurile vor fi exorbitante...si apropos de asta, conteaza doar lemnul uscat sau sa fie si fara noduri ?

Viitoarea mea vecina are casa pe structura de lemn si a fost destul de amabila sa ne lase s-o vizitam. Nu mi se pare admisibil ca la o casa neterminata inca (finisajele interioare nu exista inca si nici instalatiile in totalitate), structura de lemn - stalpi, grinzi - sa fi inceput deja sa plezneasca...ca si solutia de a trage tevile de apa direct prin shapa de beton  :D Si aici ajungem la lucrul cu firme, pentru ca aceasta casa a fost executata de o firma din Ploiesti, care pe langa ca a subcontractat lucrarea cu alte firmulitze, incarcand astfel devizul, a avut pretentia ulterioara ca beneficiarul sa achite cazarea muncitorilor in Bucuresti... :confuzzled:

Asadar, avem un buget, cum procedam ? Eu personal as lucra cu o firma pentru ca asta implica si raspunderea cuiva. Daca patrimoniul firmei consta insa intr-o betoniera mica si trei canciocuri... Cred ca solutia e sa vizitezi alte case executate de acea firma si sa vorbesti cu proprietarii, sa vezi daca-s multumiti. Chestie care se face mai greu daca apelezi la o firma din provincie...

Ah, si inca ceva (vorba ta): sa nu dai de arhitecti / constructori care cred beneficiarul blond  :cursing: si refuza sa dea pana si desfasurator de materiale, cum mi s-a intamplat mie la gard. Noroc cu cineva din familie care are niste zeci de ani de shantier in spate si a facut singur lista detaliata de materiale. Asta se poate face insa la un gard, nu si la o casa...

Si inca doua detalii picante, din ambele "tabere" :

1) Cf proiect, gardul trebuia sa aibe fundatia sub adancimea de inghet, ceea ce insemna vreo un metru adancime sapatura. Baietii de-au facut gardul "aoleu doamna, facem cazemata ?! Nu vedeti ca nimeni n-are asa ceva in jur?!". Pana la urma a ramas pe-a proiectului, dupa lupte seculare... :D

2) La casa vecina, cu structura pe lemn, fundatia are cam 110 adancime, DESI studiul geo recomanda calduros, dat fiind terenul pacatos  :D tratament special al terenului de fundatie (pat de balast, compactare, etc). Pana la urma fericitul proprietar a ajuns la concluzia ca de ce sa bage atatia bani in fundatie, ce stie ala de-a dat gaura in pamant... :nonobad: Noroc ca e suficient de departe de mine !!  :rolleyes:

Intrebare off-topic: ce-o fi in capul astora de-si risca propria viata cu astfel de economii?? Mai bine vinzi naibii terenul si iei in alta parte, oricum iesi in castig, la cat au ajuns terenurile in Bucuresti...

#22
Addnann

Addnann

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 297
  • Înscris: 23.08.2005
Dana draga,

Nu am sa-ti spun niciodata sa iti faci ceva atita timp cit nu sunt convins de asta. Iti spun si avantajele utilizarii lemnului cit si dezavantajele sale. Lemnul trebuie uscat. Poti sa il cumperi tu si sa il usuci natural timp de 2 ani. Daca nu vrei .. trebuie sa gasesti lemn uscat. Am zis ca e greu, dar nu imposibil. Personal ... imi plac structurile de lemn nu numai ca aspect dar si pentru ca sunt energetic sanatoase si .... nu uita te rog si de aspectul ecologic si de aspectul termic (spuneam de racoare vara = confort + consum energetic scazut si de caldura iarna). Sunt chiar recomandabile in cazul unor seisme si in cazul bugetelor mai mici (cunosc insa si case de lux de lemn in Suceava).

Legat de constructor ... conteaza sa te uiti la betoniera si cancioace dar uitati-va si ce e in capul lui. Sunt destui sarlatani cu escavatoare si alte alea... Iti iau banii fac treaba prost si ... te lasa.
Ce stie, ce atitudine are, ce oameni are, etc.

De ce are robmih avertisment?

Edited by Addnann, 13 December 2005 - 00:30.


#23
burghez

burghez

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 28.09.2005
daca folosesti economiile de o viata ,atunci nu te zgarcii la materiale ,alege materiale de calitate ,pentru profesionisti
preturi ,date tehnice ,consumuri ,


Userul posteaza DOAR anunturi publicitare si linkuri catre siteuri comerciale. Postul a fost modificat de catre moderator.

Edited by Kidu, 13 December 2005 - 22:52.


#24
robmih

robmih

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 07.08.2003
Salutare

din pacate, desi am setat postarea mea ca sa ma anunte cand sunt replay-uri noi prin email, nu stiu de ce dar nu am primit nimic, asta este si motivul intarzierii raspunsului meu.

Referitor la avertisment, moderatorul considera ca postarea mea avea un pronuntat caracter publicitar. Fapt pe care - l-am observat si eu - cand am privit din punctul lui de vedere, si l-am recunoscut, insotit de scuzele de rigoare.

In ceea ce priveste casele respective - in State sunt cateva zeci de milioane de case. Acum ce sa zic? Or fi toti inconstienti?
Nu stiu cum se face - dar una din recomandarile ce se fac in caz de cutremur este sa te adapostesti sub o masa - de lemn  !!! Daca ti s-ar spune - Fa-ti o casa DE LEMN - nu cred ca le-am lua in seama.

Sincer, eu unul mi-as face o casa din asta.


Am destule postari pe forumuri si mereu ma lovesc de aceeasi problema: increderea in ceva nou. Motiv ptr care incerc sa fiu cat mai reservat  si sa incerc sa port discutiile pe pm sau adresa personala.

#25
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
Adnann, nu ma intelege gresit. Sunt total deschisa la ideea unei case pe structura de lemn, calitatatea materialului ma sperie... Eu sper ca in primavara sa ma apuc de treaba, DACA ies toate actele (courtesy Primaria Sectorului 2 :worthy:) si DACA gasesc un arhitect / constructor cu care sa ma pot intelege omeneste. Daca tu stii un furnizor de lemn deja uscat, te rog trimite-mi un PM. Cat despre ecologie, bati la usi deschise :) am aruncat o capitza de bani pe teren tocmai pentru a avea o curte in care sa pot chema un peisagist, nu doar culoar de masina si loc de gratar :naughty:

Rob, total de acord cu tine. Ceea ce nu raspunde insa la intrebarea mea referitoare la INCERC. Sa ma ierti, dar nu-s genul care sa deschida drumuri cand e vorba de viata mea. Nu de alta, dar am vazut case de genul celor aratate de tine dupa cutremurul din San Francisco si nu aratau deloc bine  :confuzzled: Recunosc ca acolo era si vina terenului de fundatie, autoritatile pusesera moloz de la marele cutremur din 1908 peste o parte din Bay Area. Dar guess what : terenul meu are cam acelasi istoric (minus Bay Area, evident)  :huh: asa ca sper sa nu mi-o iei in nume de rau ca suflu si-n iaurt...

P.S. Si chiar dacainUSsunt cateva zeci de milioane de case d-astea, ei au dimensiunea unui continent, au cutremure doar in CA si in afara de asta... stii proverbul cu "suntem prea saraci ca sa avem lucruri ieftine". Parerea mea, of course... :rolleyes:

#26
Kidu

Kidu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,092
  • Înscris: 19.10.2003
burghez: absolut toate posturile tale sunt mesaje publicitare. Pauza!

#27
zen

zen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,952
  • Înscris: 18.03.2005

View PostDana_H, on Dec 13 2005, 22:28, said:

am aruncat o capitza de bani pe teren tocmai pentru a avea o curte in care sa pot chema un peisagist, nu doar culoar de masina si loc de gratar :naughty:

pe chestia asta, nu fa greseala sa iti pui garajul in fundl curtii, cum fac toti romanii fraieri..
maxim 3 m de la strada, gradina sa fie in spate, protejata de casa

#28
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Gasesti lemn uscat cat vrei, sunt firme cu gatere si cuptoare de uscare, nu mai trebuie sa stai cu lemnul in aer liber sa se usuce.

#29
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
@ zen: merci, culmea e ca nici macar nu-mi trecuse prin cap. Daca tot e terenul nasol si va trebui facuta o fundatie solida, ma gandeam de un garaj la demisol, evident cu intrarea pe latura din fata a casei  :) Regulamentarii 5 m la fatada, adancimea casei de 10-12 m (maximum), mai raman inca 13 m...deci ca gradina in spate (lasam fatada la o parte) ar ramane un dreptunghi de 20x13 (L x l). Nu-i mare branza, dar decat deloc...

@ quantum: merci de info. Stiu ca sunt firme destule, nu stiam de termenul "cuptoare de uscare" .Cum poti deosebi intre un lemn care a stat la uscat 6 luni si unul care a stat 2 ani?

#30
zen

zen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,952
  • Înscris: 18.03.2005

View PostDana_H, on Dec 14 2005, 21:07, said:

@ zen: merci, culmea e ca nici macar nu-mi trecuse prin cap. Daca tot e terenul nasol si va trebui facuta o fundatie solida, ma gandeam de un garaj la demisol, evident cu intrarea pe latura din fata a casei  :) Regulamentarii 5 m la fatada, adancimea casei de 10-12 m (maximum), mai raman inca 13 m...deci ca gradina in spate (lasam fatada la o parte) ar ramane un dreptunghi de 20x13 (L x l). Nu-i mare branza, dar decat deloc...

@ quantum: merci de info. Stiu ca sunt firme destule, nu stiam de termenul "cuptoare de uscare" .Cum poti deosebi intre un lemn care a stat la uscat 6 luni si unul care a stat 2 ani?

-de ce oare toata lumea vrea sa isi faca garaj? eu nu bag masina de mai mult de 5 ori pe an in el. Mai bine fa-ti o camera acolo, iar pt masina faci un carport.
-vezi sa iti lasi loc de trecere pe langa casa, sa nu o faci pe toata lungimea terenului. nu  de alta, dar am vazut unii care si-au trecut pe sub casa cu tractorasul, ca prin alta parte nu aveau acces la gradina  :D
-se deosebeste cu un aparat care masoara umiditatea si pe care il are orice tamplar decent  :)
bradul se usuca in 10-14 zile, nu e nici o filozofie.

#31
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005

View Postzen, on Dec 14 2005, 22:07, said:

-de ce oare toata lumea vrea sa isi faca garaj? eu nu bag masina de mai mult de 5 ori pe an in el. Mai bine fa-ti o camera acolo, iar pt masina faci un carport.

:huh: recunosc ca aici m-ai prins...ce e aia carport ? Garajul...n-am o justificare "beton" pentru el, poate doar latura de siguranta. Avand in vedere si luand in considerare ca nu am inca masina si ca oricum e pe un loc ultim in ierarhia prioritatilor  :naughty: n-ar cam fi nevoie de garaj...Pivnita insa e un must  :D

Altfel, ca idee e excelenta, subscriu 150% la orice lasa mai milt spatiu pentru gradina. Dac-ar fi dupa mine, as pune un cort si-as sta acolo, dar noroc ca mai sunt si alte vietzuitoare pe langa... :D

A, nu. Pai asta a fost si beleaua cu terenul, ca am vrut unul cu deschidere suficient de mare ca sa ramana spatiu de ambele laturi ale casei. Dupa alergatura, am gasit un teren de 20*30, iti dai seama ca n-am innebunit sa fac casa cu fatada de 20 ml... :D

Mmm, dar bradul (ca esenta) e suficient de tare / rezistent / etc pentru lucrari structurale ?

Si apropos, in Bucuresti nu faci lucrari ?  :)

Merci,

D.

#32
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
Oops, uitasem intrebarea mea legata de lemn, la care n-am primit inca raspuns :  -_-  e suficient ca lemnul sa fie bine uscat sau ar trebui sa nu aibe nici noduri?

#33
zen

zen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,952
  • Înscris: 18.03.2005

View PostDana_H, on Dec 15 2005, 11:43, said:

ce e aia carport ?
A
Mmm, dar bradul (ca esenta) e suficient de tare / rezistent / etc pentru lucrari structurale ?

Si apropos, in Bucuresti nu faci lucrari ?  :)

-carportul este o sarpanta , fara ziduri, sub care se pune masina, ca sa nu ploua pe ea sau sa cada zapada. e usoara, se face imediat, costa putin(mai ales asta :D ).De regula e lipita de casa
-bradul e ok pt lucrari structurale, din ce crezi ca se fac casele si la americani?
-nu fac lucrari fiindca nu am firma de constructii, ci vand inteligenta  :D

#34
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
1) Am inteles, il stiu dar nu stiam ca se numeste asa, merci.  :) Da, e o solutie buna.

2) OK...desi cam am rezerve la casele stil american, am intrat la cineva si trebuie sa marturisesc ca nu mi-a placut  :naughty:

3) Si inteligenta se vinde numai in Banat sau poate trece si muntii ? :D

#35
zen

zen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,952
  • Înscris: 18.03.2005

View PostDana_H, on Dec 16 2005, 09:16, said:

1) Am inteles, il stiu dar nu stiam ca se numeste asa, merci.  :) Da, e o solutie buna.

2) OK...desi cam am rezerve la casele stil american, am intrat la cineva si trebuie sa marturisesc ca nu mi-a placut  :naughty:

3) Si inteligenta se vinde numai in Banat sau poate trece si muntii ? :D

-ideea e ca o camera in demisol costa cam 20.000 euro, din cauza betoanelor, hidroizolatiilor, etc. de ce sa o irosesti pe un garaj si sa nu il faci spatiu locativ?
-casele in stil american sunt una, casele americane sunt alta. adica sunt facute cu materiale artificiale, pe fatada, cu rigips inauntru, etc. eu nu cred in casele de lemn, sunt mai traditionalist.
-se vinde si in bucuresti, dar nu de asta sunt pe forum. :P

#36
Dana_H

Dana_H

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,264
  • Înscris: 27.11.2005
Merci de info. :)

Am inteles ca pe forum faci munca patriotica :D dar nu cred ca e un conflict de interese daca-ti atragi si clienti cu asta :lol:

O sa mai revin pe forum cu intrebari...the journey just begins :D .

Merci inca o data,

D.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate