Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Rotoare, statoare și alte ge...

Achizitie logan nou (ce cutie, ce...

La multi ani @micutu82!
 Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!

Certion - proiecte la mare ș...

Pe Windows 10 am dat o scanare a ...
 Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?

Efect advers brahiterapie

Recomandare laptop gaming
 One plus 9 Pro sau Realme GT2 Pro

Cum scap de buruieni ?

Router HG8143A5 limiteaza viteza ...

Cine a fost primul?
 

video programe/placi

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
andiluX

andiluX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 20.12.2001
Salut prieteni. Cred ca numai voi ma putetzi ajuta...
Vreau sa cumpar o placa video cu care sa pot face prelucrare/editare video poate chiar in timp real... ceva de genul programelor folosite de televiziuni...
Momentan testez Adobe Premiere 6.0 dar placa pe care o detzin imi lungeste foarte mult timpul de lucru...poate mai cunoastetzi alte programe de acest gen sau cum am spus si mai sus programe de editare in timp real...
Astept sugestii din partea voastra... sper ca ma putetzi ajuta... in-tr-o luna voi deschide un studio local tv si am neaparata nevoie de sugestii referitoare la partea hard/soft.
Va multumesc anticipat...bafta...

#2
aallex

aallex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 153
  • Înscris: 11.12.2001
Pai ia sa vedem: prelucrare video in timp real inseamna captura in timp real?
Daca da, atunci procesor puternic (PIV) si soft (merge si adobe premiere)
Daca nu, atunci sa inteleg ca vrei sa-ti faci post TV?
Oricum, placa video nu are nici o legatura.

#3
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
Stai calm, grafica la televiziuni nu se face pe pc-uri, iar daca se foloseste vre-un calculator, acela este un Silicon Graphics (de ex: la ProTV). A, ca vrei sa pui sigla postului sau titlurile stirilor, asta este cu totul altceva :)
Cauta aparatura stand-alone pentru editare in timp real sau post-procesare daca vrei sa ai intr-adevar post TV si nu de altul...
BTW, sper ca nu t-e o-cupi si cu gra-matica. ;)

#4
Guest_argis_*

Guest_argis_*
  • Grup: Guests
  • Înscris: --
Hallo, andiluX !
Parca ne cunoastem de undeva, nu ?
Bye, bye !
:cya:

#5
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
argis, vad ca a fost primul tau post, incearca si tu pe viitor de obicei (a se citi ideal niciodata) sa nu fii prea offtopic . Thx

#6
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
mda, se mai folosesc shi SGIuri, dar incep incet incet sa iasa.. la ProTV este un Silicon, de fapt nu e la protv ci la VideoVision, ma rog, acelashi grup...

daca este sa iei o placa video, te sfatuiesc sa iei o placa simpla la inceput, de ex un miroDC30 ... chiar shtiu pe cineva care are una de vanzare. e buna la televiziune daca lucrezi pana la SuperVHS. Merge shi cu BetaSP dar ar un singur inconvenient, nu are intrari pe componente (RGB) ci doar composita shi SVHS. dar eu am lucrat acu vreo 2 ani shi pe Beta cu ele... shi a fost perfect.

acum daca camerele tale sunt DV shi "shtiu" de Firewire atunci ar fi preferabil sa transferi digital, dar pentru asta itzi mai trebuie o placa care sa aibe port Firewire, mai nou acest port este pe ultimul Soundblaster Audigy ... costa vreo 80$ sau asha. dar daca ai nevoie de OUT analogic, ... BetaSP sau SVHS tot trebuie sa ieshi pe ele cu ceva shi placa miro face treaba asta cu brio, in cazul in care nu ai shi Deckuri DV shi bagi digital in ele...
depinde ce vrei sa faci .. optziunile sunt foarte multe, daca itzi trebuie placa, sau knowhow, mail me, te ajut cu placere

soft.. ce sa zic ...

pentru video:

AVID News, AVID XPRess,
Discreet Combustion
Adobe Premiere shi After Effects + o tona de pluginurii care mai decare
Titlere, etc

pentru grafica:
Adobe Photoshop shi Illustrator (merge shi CorelSuite)
Aura

pentru 3D
3dsMAX, Lightwave, Maya sau care o fi, sunt N optziuni.....

asta e ce imi vine acum in cap..

ah, shi sa nu uit, cel mai important... oameni care sa shtie sa manuiasca toate astea, ca nu merg singure :)

#7
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
mirodc30-ul e o placa foarta buna, are codare hardware mjpeg si merge sub win2000, deci nu trebuie sa te mai sperii ca nu te lasa sa faci fisiere de zeci de giga cum facea win98.... partea slaba e ca e interna si ecranarea indiferent cat e de buna niciodata nu e perfecta, o unitate de captura externa e de preferat la capitolul calitate absoluta, dar ma rog, sa nu deviem

un tuner cu intrare normala pentru 50-75$ fara TVA e foarte bun pt antrenament initial, asta o spun sperand ca ai folosit cuvantul "televiziuni" la misto sau in necunostiinta de cauza, daca te intereseaza aparatura profesionala, prelucrare in timp real, aia e alta poveste insa nu cred ca daca aveai cateva zeci de mii de dolari sa investesti in asa ceva, habar nu aveai ce e aia si venei pe forum la noi sa intrebi asta "from scratch" :P

o placa mai serioasa si foarte buna o face matrox-ul, RT2000, e externa sa aiba interfata de mufe mai larga si sa scape de paraziti sau probleme de compatibilitate, are de fapt inca doua placi pe langa unitatea de captura, un agp pt placa video (are si un chipset de accelerare 3d pt efecte peste film) si o pci, are tranzitii gen premiere in timp real (hardware) insa nici ea nu face randare 1:1, e pe undeva intre 2:1 sau 3.5:1 insa e o scula super misto, care costa serios si pe langa ea ii trebuie si sistem k lumea.... dar dupa cum spuneam in studiouri de montaj nu se lucreaza cu "placutze" PCI la partea de video, ci sunt majoritatea unitati stand-alone

#8
andiluX

andiluX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 20.12.2001
Va multumesc tuturor pentru sfaturi... am studiat si intrebat intre timp... asa ca va spun si voua ce am achizitionat (tin sa va zic ca am luat aparatura mult mai buna decat aceea pe care se lucreaza in prezent la TV Alpha PRO Pitesti)
So : avand in vedere ca posibilitatile materiale de a lucra pe S-VHS sunt nule calitatea finala a materialului nu va fi cea sperata dar... asa-i in viata... timpul le rezolva pe toate...
cum spuneam.. sa incep... 1 buc. PC P4 la 1.4 Ghz 256 ram, 40 Gb bla bla placa video o balarie de tnt2 riva la 32 ram si placa de captura DV 500 pinnacle care de fapt e miezu'
....alt calc slabut cu tv out
.....vreo 4 tembelizoare
....3 video recordere, 2 camere panasonic m3000
....mixer video care  tre sa vina sapt asta
...& some other stuf (microfoane, mixer audio, lumini, etc.)
......si o mana de oameni entuziashti si plini de talent (si fiti siguri de asta)
Pai cam asta e... pe partea de soft ne este suficientr cel venit cu placa de captura.... de fapt in mare ceea ce mi-ati recomandat si voi. Sper sa ii dam drumul prin martie. Tineti-ne pumnii ! bafta tuturor ! 10x 4 everything !

#9
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
Panasonic alea m3000 trag VHS din cate stiu direct pe caseta mare, e plin de ele, eu ma tot intalnesc cu ele pe la nunti in timpul sezonului si am vazut ca se vede execrabil plus un nivel de noise penibil, de ce nu ai luat niste miniDV sau digital8, stiu ca sunt mai mici si nu mai li se pare la tzarani "pro" (le confunda cu beta) insa pana si Hi8 bate la funduletzul gol tunurile alea mari. Cat ai dat pe ele, de unde le-ai luat ?

arty, auzi, tu ce scule ai ? (ma refer la hardware) cum lucrezi si in ce codezi cand faci transcodari. hard, procesor ce folosesti, ca de soft si codecuri intreb dupa aia ;) la cat aveai de vanzare dc30-ul ala ? si ce ziceai ca are break-box, eu stiam ca e PCI intern de unde si distorsiunile si parazitii masurati de diferite site-uri pe tot felul de curbe de raspuns in freceventa & stuff...si eu am fost tentat f tare de el dar pana la urma am preferat o unitate TV si de captura externa cu codare hardware, dar poate ma insel eu, adevarul e ca pe viu nu am lucrat cu un dc30 sa zic ca stiu eu ca e bun sau slab...la stabilitate&compatibilitate cum se comporta ?

#10
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
cel mai des cu miniDV, mai rar cu BetaSP, digital8 chestii d'astea. eu nu am camerele, decat un miniDV cu care mai fac cate o chestie asha, mica.. prezentare etc.

transfer IN digital...

OUT spre miniDV, S-VHS, VHS sau Beta, depinde de la caz la caz. in ultima vreme dau TGA Sequence pe CDuri, e mai curat shi pot oamenii sa lucreze mai departe fara dureri de cap. Sunetul in WAV 16 bit stereo.

captura video din analogic (tot mai rar) cu o Targa 2000 RTX dar ishi face treaba cu succes.

procesoare: de la p2-450 la p4-2000, all intel, fara AMD,

am avut un XP 1800+ dar parca ceva nu era ok .. nu am timp sa stau sa fac expertize pe treburi care nu ma mai intereseaza..

ah, sa nu uit, mai am un Mac ... mai vechi dar cu un sistem Radius ... bunicel, mai fac cate o treaba rapida cu el...

#11
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
vezi ca am editat postul meu si poate nu ai vazut pt ca raspundeai in timp ce eu te intrebam ceva mai multe chestii, daca ai timp/chef sa-mi raspunzi mai pe larg ca sunt chiar curios. pana la urma ce lucrezi, cu ce te ocupi efectiv, general vorbind ?

#12
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
DC30 .. o placa excelenta... pe bune,

a fost luata de pe vremea cand se mai numea Miro ... direct din Germania. Acum e Pinnacle dar marfa e the same. sunt mai multe variante, DC30, DC30+ shi DC30pro parca. diferentzele sunt gargara.... de fapt e aceashi placa practic.

ce sa zic, a mers de la 486 pana la p3 .. acum aduna praful la un amic pe o etajera. da, este pe PCI, dar avea o conectare shi externa ... un extra de 50$ sau ceva bani maruntzi

sh'a facut treaba big time ... ca am avut'o shi eu multa vreme .. ne'o tot dadeam de la unul la altul. merge 7Mb/s ce ii da o calitate deosebita. daca nu eshti foarte pretentzios uitzi de treaba cu RGB shi intri cu S-Video ca nu e chiar nici o problema.

culori realiste shi calibrarea practic automata. nu am avut NICIODATA nici o problema cu ea. cu driverele... au to ieshit noi shi noi... so le'am tot updatatat cat o mai foloseam... cam asta e cu ea.

#13
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
asa stiam si eu, deci poate avea conectare externa dar unitatea de captura e pe ea acolo in carcasa :( 7mb scoate picvideo-ul meu software pe maxim la 704x576, deci daca ai un proc bun pana la urma nu-ti mai trebuie mjpeg hardware ? setarile nu sunt mai flexibilie totusi ?

si cat vrea pe ea, de ce o tine sa adune praf, cere prea mult si nu ii da nimeni ? daca e secret pretul da-mi pe private ;)

#14
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
domenii: Video, 3D, Audio, Multimedia shi mai nou Programare .. evident, soft de Media :)

in lucru .. un soft de Radio plus altele mai maruntzele ... apoi, vine unul de automatizare in Televiziune.. e multa munca dar shi recompensa e pe masura !

#15
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
codarea se face evident pe placa, breakoutboxul este doar "conducta" ca sa nu te mai bagi in spatele mashinii ca sa schimbi cablurile shi sa tot tragi de mufele de pe placa ca au shi alea o viatza.

da, poate scoate shi PICvideo ala 7 Mb DAR la 100% cpu :) cu asta, fluieri in timp ce faci captura,  totul e sa te tzina HDDul, in rest ai 0 frames dropped, shi nu asha, secunde ci zeci de minute bune la o adica.

nu stiu cat vrea pe ea, nu e secret, ii dau un mail omului sa'l intreb. nu o vinde pentru ca nu are timp sa se ocupe shi de asta. am zis shi eu de ea asha, intr'o doara, cred ca o mai are, intreb shi spun cand aflu ceva... dar e 99% ca o mai are shi e nemishcata de unde shtiu eu ca e.

#16
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
uite in momentul asta de curiozitate m-am dus pe pro tv am setat full screen resolution si cu PicVideo MJPEG software pe maxim compresion data rate 20, bit sample 4/4/1 am dat un "capture"... 2 min..0 frames droped, utilizare CPU sta cam in medie pe la 10-15% (a atins cel mai mult 27% pe tot parcusul la o schimbare brusca de cadru), imaginea necesita insa un filtru de deinterlance, insa pe un procesor mai bun il pot face real-time. asa..ca tot vorbeam de un procesor am un P3 850 bus 100, deci de aia ziceam ca e un codec performant. cu mirodc30-ul ala tot pe la 5% sta CPU ca chiar 0 mi se pare ca nu se poate..la mine pe codare mjpeg hardware sta cam la 3%, insa macar e AGP placa si fiind all in one se misca cu busul la 66 in loc de 33..conteaza si asta acolo putin cred. hardul pe care am tras e un quantum 40gb 7200 rpm, deci mediu ca sa zic asa, pana la urma codecul hardware se merita ca la afisare iese imaginea ok si reface filed-urile bine, la software trebuie muncite, divx4 mai nou vine cu deinterlance in codec, dar e cam naspa, face doar un blur pe linii :(

aaa, am uitat sa zic, data rate 7132 Kb/sec :D

#17
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001
sincer nu am monitorizat captura sa shtiu cat este in procente, dar nu am vazut dropped frames decat daca HDD era fragmentat rau de tot....

shi pe SCSIurile care le foloseam atunci, cu un Adaptec 2940UW erau doua Seagate Barracuda, nu a fost nici o problema.

sugestie: incearca 4.2.2, poate itzi dispare treaba cu interlaceul... e totushi ceva ciudat la mijloc... nu shtiu ce

poate il incerc shi eu, sa vad care e treaba cu el

#18
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
>sugestie: incearca 4.2.2, poate itzi dispare treaba cu interlaceul... e totushi ceva ciudat la mijloc... nu shtiu ce

nope, treaba cu interlance-ul nu are cum sa dispara, e vorba de altceva

>poate il incerc shi eu, sa vad care e treaba cu el

well ??  care e problema, ceva nelamuriri ? :confused:

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate