Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...

Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...
 Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012

Baby Reindeer - 2024

Hotii voteaza hoti?!
 Camera video masina

Zilele emailului din gospodaria n...

Best gaming laptop?

Humane (2024)
 Recomandare casti 100-150 lei

Schimbare bec far VW Touran 1T3

Plata impozit PF

Ce parere aveti de viteza/ modul ...
 

Hernie de disc

* * * * - 5 votes
  • Please log in to reply
5840 replies to this topic

#127
koxau

koxau

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 02.08.2010
am facut operatia de nucleoplastie percutana in luna februarie 2008 si vreau sa mentionez ca acum, dupa 2 ani si ceva situatia in cazul meu se prezinta din ce in ce mai bine (recuperare 90%). Am citit pe un site spaniol ca perioada de refacere completa este de aproximativ 2 ani. Cu exceptia cazurilor ca atunci cand stau pe scaun un timp mai indelungat ma mai doare un pic, nici nu simt ca as avea ceva. Eu zic ca inainte de o operatie clasica, daca medicul decide ca se poate face operatia, trebuie incercat ca in afara de bani nu ai ce pierde
   DIN PACATE,AM UNELE REZERVE. AI CE PIERDE SI INCA MULT. DE EXEMPLU MOBILITATEA PARTIALA SAU TOTALA A MEMBRELOR B)

Edited by koxau, 05 August 2010 - 12:54.


#128
GIGI2009

GIGI2009

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 12.06.2008
am facut operatie de hernie de disc la L5 pe 04 aug.in spital disparusera durerile si era totul ok,dar de doua zile piciorul care ma durea inainte de operatie are o usoara amorteala si mici dureri.daca poate sa-mi spuna cineva din experienta,este normal sa apara aceste simptome?cam in cat timp vor disparea?ce trebuie sa fac in aceasta perioada,medicul mi-a zis sa fac plimbari usoare si exercitiile de gimnastica.multumesc.

#129
ALTRUISTA999

ALTRUISTA999

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 11.10.2010
BUNA!
Eu am fost diagnosticata cu o hernie de disc lombara in urma cu aproape un an.Am fost la mai multi medici si peste tot mi s-a spus canu sunt operabila fiindca sunt prea tanara,aveam 19 ani, si mi s-au prescris anti-inflamatoare,repaus si sedinte de fizioterapie.Mi s-a spus ca nu e grav, ca hernia nu este mare si ca intr-o luna, o luna si 1/2, durerile vor disparea si ma voi simti bine.Am urmat tratamentul  si m-am simtit  mai bine, dar nu pentru mult timp, fiindca durerile au revenit si parca mai mari si simteam amorteala in picior, iar cand mergeam parca nu calcam corect, parca eram putin schioapa. Mi se parea ca si zgomotul produs de pantoful drept cand paseam, era diferit.Parintii mei erau ingrijorati si eu la fel,am fost din nou pe la mai multi medici dar si de data asta ni s-a spus la fel ca nu sunt operabila si ca trebuie sa fac tratament sa am rabdare ,sa stau mai putin la calculator, sa fac gimnastica medicala ca sa ajut coloana si cam atat. Am urmat si o cura termala, m-am simtit ceva mai bine, dar nu prea mult.Am cautat pe net sa vad ce spun alte persoane in situatia mea si am  fost ingrozita sa vad cata lume are probleme de acest gen unii chiar tineri, mai mici ca mine. Am crezut  ca poate aflu un tratament, o terapie care sa ma ajute sa scap de aceasta problema, dar n-am gasit nimic decat operatie prin diferite metode care reusea mai mult sau mai putin si multi care  se plangeau ca raman cu urmari. Asta ma speria si mai mult.Am facut si cateva sedinte la un bioenergetician, care mi-a spus ce problema am fara sa stie de la cineva, dar tratamentul nu m-a ajutat forte mult.
Salvarea (sper din toata inima sa fie asa),  a venit tot de pe net,acum mai bine de  o luna cand cautand , am gasit o persoana care povestea cum a reusit sa se trateze de hernie fara sa ajunga la operatie. Era vorba de folosirea unor lenjerii din lana. Partea 'amuzanta' era ca noi aveam acasa asa ceva.
Ai mei fusesera la o prezentare de produse, le-au placut, au luat pentru ei si au luat si pentru mine.Mie insa nu mi-a placut fiindca mirosea a oaie si mama le-a impachetat, le-a pus in dulap si mi-a spus ca mi le tine de zestre.Am inceput sa le folosesc imediat si nu m-a mai interesat ca miroase a oaie sau a ce miroase si deja ma simt mult mai bine. Nu ma mai doare decat putin, ma pot misca normal si mi-a disparut amorteala din picior.Ma bucur ca am gasit aceasta metoda si vreau sa multumesc si pe aceasta cale domnului care a avut inspiratia  sa posteze.Din pacate nu pot sa dau mai multe detalii.
Va doresc multa sanatate tuturor si sa va faceti bine fara sa ajungeti la interventie.

#130
eddiezack

eddiezack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 27.08.2007
Am sapat mult pe net. Am 40 de ani, si o hernie de disc cervicala C5-C6. As incerca ce am gasit aici:
link prin pm
Mie-mi suna foarte plauzibil. Dincoloo de parerile medicilor specialisti, care zic ca nu se poate fara operatie. Nu de alta, oamenii au idei profunde din antichitate, insa dincolo de ele, foarte mult timp "oamenii de stiinta" si "expertii" vremilor trecute au sustinut ca nimic mai greu ca aerul nu zboara, in timp ce pasarile se rahateau pe nasul lor. Deci, as incerca.
Dincolo de asta, bunica stia un remediu f f bun pentru rani si infectii: petale de crin, macerate in spirt medicinal, se bandajeaza pe rana. Si era o femeie la noi in bloc cu o infectie la mana de toata frumusetea, careia medicul ia spus: "urgent operatie!". a incercat leacul bunicii, si nu s-a mai operat. Asa ca daca cineva are informatii despre nenea de pe site-ul asta, " Filip Georgel ", (in afara de marturiile de pe site), astept ceva raspunsuri.

Edited by adadoi, 09 December 2010 - 14:02.


#131
gabriela_apostol

gabriela_apostol

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.12.2010
Buna ziua, mama mea a facut in 2 decembrie 2010 o interventie denumita Coblatie la Sys Tratament. As avea o intrebare daca este cineva pe acest forum si a facut aceeasi interventie: cum a reactionat dupa interventie? Mama are niste dureri ingrozitoare, mult mai mari decat cele avute inainte de operatie si nu ne dam seama daca asa trebuie sa se simta dupa interventie sau e ea un caz mai special. Dr care i-a facut interventie a avertizat-o ca s-ar putea sa aiba dureri mai mari decat pana acum dar mama nu se astepta ca durerile sa fie ingrozitor de mari. Mi-ar fi util sa stiu daca cineva a mai trecut prin asa ceva. A luat si Piafen injectabil si nu si-a facut efectul. Astept raspuns. Multumesc frumos

#132
djpadrecito

djpadrecito

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 12.02.2010
Buna seara Si eu am hernie de disc. Sufar de cativa ani buni de ceasta boala.Dupa prerea mea ,tot chirurgical se rezolva.Eu am incercat toat ce mi sa prescris si tot e am auzit,am facut si fizioterapie ,si culmea in timpul fizioterapiei m-a tinut pot sa spun ,,paralizata,,la pat 2 luni .Credeam ca nu voi mai merge niciodata.Acum m-am hotarat ,pentru ca nu mai pot rabda durerile.Am piciorul amortit,merg greu,nu pot sa stau mult nici in picioare nici culcata ,iar greutate mai mult de ,,,sa zic 3 kg nu pot duce.Asi  vrea sa va intreb  unde ma indrumati sa ma operez? La Craiova s-au Bucuresti?
La ce spital? Eu sunt din Craiova dar acolo nu fac R.M.N. ci ..... o  analiza numita,,mielograma,care consta in recoltarea di coloana vertebrla a unui lichid pentru a vedea pozitia vertebelor bolnave.Asi vrea sa ma operez la Bucuresti  dar nu stiu l ace spital si daca stie cineva si cat costa operatia?Va multumesc

#133
gabriela_apostol

gabriela_apostol

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 10.12.2010
Buna, daca nu fac Rmn eu te-as indruma din start sa megi la Bucuresti. Rmn arata exact ce ai la coloana.

Edited by Mig VWFan, 11 December 2010 - 21:34.


#134
djpadrecito

djpadrecito

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,244
  • Înscris: 12.02.2010

View Postgabriela_apostol, on 11th December 2010, 12:25, said:

Buna, daca nu fac Rmn eu te-as indruma din start sa megi la Bucuresti. Rmn arata exact ce ai la coloana.


multumesc frumos :)

#135
vlasinnicu

vlasinnicu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 05.12.2008
[quote name='djpadrecito' date='10th December 2010, 22:12' post='9166622']


Buna. Am si eu o hernie de disc L5S1 pe care o duc de aproape doi ani cu tratament.Am dobandit-o la un efort mai serios,doctorul mi-a zis din start ca daca nu fac precum imi zice ajung la cutit. Am avut 30 zile repaos total,combinat cu antiinflamatoare injectabile(dexametazona),masaj cu crema(clafen/diclofenac) si cald la spate,adica invelit in permanenta. Nu puteam pune piciorul stang in pamant deloc,dar dupa tratament ma miscam binisor. Acum pot duce si 50 kg,dar cu brau,iar daca ma jeneaza coloana,fac rapid 2 fiole de 2ml dexametazona(dexamed) si totul e ok. Nu stiu sigur care e treaba cu operatia,dar la mine e cam complicat si nu risc,am auzit si citit destule incat sa ma sperii;mi-am schimbat locul de munca,mi-am prelungit timpul de odihna(de la 6 la 8-9 ore) si pot spune ca imi e destul de bine,chiar daca uneori ma mai deranjeaza. Multa sanatate!

#136
Costin45

Costin45

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 03.02.2010
Buna seara!
   Stie cineva un Doctor osteopat foarte bun in Bucuresti ?
   Multumesc anticipat!

#137
rycy04

rycy04

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 24.11.2008

View Postgabriela_apostol, on 10th December 2010, 21:43, said:

Buna ziua, mama mea a facut in 2 decembrie 2010 o interventie denumita Coblatie la Sys Tratament. As avea o intrebare daca este cineva pe acest forum si a facut aceeasi interventie: cum a reactionat dupa interventie? Mama are niste dureri ingrozitoare, mult mai mari decat cele avute inainte de operatie si nu ne dam seama daca asa trebuie sa se simta dupa interventie sau e ea un caz mai special. Dr care i-a facut interventie a avertizat-o ca s-ar putea sa aiba dureri mai mari decat pana acum dar mama nu se astepta ca durerile sa fie ingrozitor de mari. Mi-ar fi util sa stiu daca cineva a mai trecut prin asa ceva. A luat si Piafen injectabil si nu si-a facut efectul. Astept raspuns. Multumesc frumos

salutare, parca tot sys le spuneau celor de la vict babes, nu ? in fine, eu am facut coblatie acum 2 ani, pe 1 aprilie  :thumbup: , acum este ok, dupa operatie m-am simtit super 3 zile, dupa care 3-4 luni de durere, dupa care nu am mai avut dureri in afara celor provocate de mine, adica... de cate ori ridici greutati, conduci mult, stai 14 ore la birou simti iar mici dureri, dar o sa fie bine daca nervul nu a fost calarit rau de disc, sanatate maxima !  :OK:

View PostCostin45, on 11th January 2011, 20:37, said:

Buna seara!
   Stie cineva un Doctor osteopat foarte bun in Bucuresti ?
   Multumesc anticipat!

salutare, cred ca este osteopat, parca asa a zis, e vb de dr hancu, trateaza la o clinica patriculara f...s de pe bd ferdinand, chiar langa gara de est, cauta pe goagal daca nu te desc da-mi un pm si te ajut, din pacat am aflat tarziu pt mine, m-am operat la vict babes pt l5-s1 dar am ajuns cu un amic acolo care are o hernie urata, discul a plecat bine la plimbare, dupa cateva sedinte anul trecut se simte bine, ozonoterapie si masaje, dar se duce la 2-3 luni de atunci timp de cateva zile, dar a scapat de cutit asta e cel mai important, sanatate maxima !

#138
alexbucur

alexbucur

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 26.01.2005

View Posthautav, on 6th March 2008, 14:38, said:

Luna trecuta am cautat foarte multe informatii despre metode noi de "tratare" a hernie de disc deoarece operatia clasica nu este deloc recomandata mai ales la o varsta 20 -30 ani. Am sa descriu aici putin din experienta mea :) stiind ca multi au nevoie de o parere despre aceasta metoda noua in Romania
Pe 14.02.2008 am facut operatia  de nucleoplastie percutana  (in singurul centru medical din Romania - Bucuresti) deoarece am fost diagnosticat cu o hernie discla destul de mare L4-L5 in urma unui examen RMN.
Operatia o puteti vedea filmata (nu a mea) pe un site (nu stiu daca e bine sa dau numele site-ului ) dar google il gaseste usor, asa ca nu are rost sa intru eu in detalii.
Am fost operat de Dr. Rares Nechifor, interventia a durat 30 minute, complicatii nu cred ca pot aparea in timpul interventiei deoarece nu te taie si ........, fiind doar un ac ce patrunde prin masa musculara pana la nivelul discului.
Dupa operatie, 3 ore la pat, dupa care pe propriile picioare -  acasa   :)   la mine tocmai in Iasi
Dupa ~ 3 saptamani cat au trecut pana acum recuperarea  - fizioterapie si antiinflamatoare- pot spune ca e cam de 70-75%. Mai greu a fost in primele 10 zile cand durerea exista si pe traseul nervului ( pe picior) dar si local din cauza punctiei respective.
In concluzie sunt de la multumit la f. multumit de rezultatele de pana acum.  Am sa vad in timp cum se comporta si ce o sa spuna dupa 1 luna Dl. Dr. la recontrol
Oricum restrictiile in efectuarea miscarilor si manipularea diferitelor obiecte trebuie respectate cu strictete acum si ......  tot inainte


Salut,
Ma intereseaza cum te simti si cum ai evoluat acum la 3 ani dupa operatia de nucleoplastie.
Am auzit si eu de Dr. Nechifor si ma gandesc la o interventie.

Numai bine!

Edited by alexbucur, 23 February 2011 - 13:26.


#139
lucianus85

lucianus85

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.02.2011
Salut,

am 25 de ani, hernie de disc L5/S1, clasic. Durerile au inceput prin decembrie 2010. Am incercat repaus la pat, medicamente (de exemplu diclofenac 150 mg pe zi combinat cu 3-4 algocalmine, mydocalm, etc.). Pentru ca durerile erau groaznice (nu mai dormeam aproape deloc) si nu mai aveam sperante, pe 1 februarie m-am operat prin operatie clasica, deschisa, microchirurgicala. Durerile au disparut imediat cum m-am trezit din operatie, m-a mai durut doar rana in sine vreo doua zile si apoi m-am simtit din ce in ce mai bine. M-am ridicat din pat cu fizioterapeuta la 1 zi dupa operatie si am mers cativa pasi, apoi in fiecare zi un pic mai mult, max. 15 minute, oricum senzatia de oboseala si teama e permanenta la inceput. M-au externat dupa 6 zile de la operatie.
Am inceput cu kinetoterapie dupa 3 saptamani, iar acum dupa 5 saptamani ma simt din ce in ce mai bine, nu am mai avut de la operatie niciun fel de dureri in picior, doar uneori dureri foarte slabe la spate, daca am stat prea mult in picioare sau am mers prea mult. Acum pot sa ma plimb cam 30-40 minute pana sa simt oboseala la spate, si fac zilnic gimnastica medicala, dar ma simt din ce in ce mai bine in fiecare zi, si trecand peste faptul ca nu ma indoi sau nu ma aplec jos dupa nimic, ma simt sanatos.
Incizia are cam 3 cm.
Mi-au spus 4 medici neurochirurgi ca nu mai aveam ce sa astept, hernia fiind atat de mare nu mai avea cum sa se retraga.

Sper sa va ajute cu ceva raspunsul meu.

#140
ella24

ella24

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 08.08.2006
Buna, si tatal meu probabil va recurge la interventie chirurgicala. Imi poti spune la ce spital te-ai operat, la ce medic si unde faci acum fizioterapie?Merci mult

Edited by Mig VWFan, 28 March 2011 - 17:49.


#141
lucianus85

lucianus85

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.02.2011

View Postella24, on 11th March 2011, 11:24, said:

Buna, si tatal meu probabil va recurge la interventie chirurgicala. Imi poti spune la ce spital te-ai operat, la ce medic si unde faci acum fizioterapie?Merci mult
salut. in viena la AKH, medic Engelbert Knosp. Fizioterapie fac acum cu cineva din Craiova - www.prokinetic.ro

#142
meldor

meldor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.03.2011

View Postlucianus85, on 28th March 2011, 17:41, said:

salut. in viena la AKH, medic Engelbert Knosp. Fizioterapie fac acum cu cineva din Craiova - www.prokinetic.ro

Salut, si eu am tot hernie de disc S5-L1 si sunt sanse destul de mari sa ajung la operatie. Poti sa-mi spui te rog cat a costat in total operatia la Viena?

Mersi mult!

#143
lucianus85

lucianus85

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 12.02.2011
16.000 euro cu 8 zile de spitalizare

#144
meldor

meldor

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.03.2011
Mersi inca o data! Am gasit pe net adresa cabinetului dr. Engelbert Knosp. A fost nevoie si de trimitere/recomandare din Romania sau ai fost direct la consultatie acolo?

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate