Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 Laptop cu HDD atasare memorie MMC...

Hartile google nu mai au chenarul...

Tomate in ghiveci la curte?

Idei cale de actiune recuperare g...
 Intoleranța lactoza- vegan v...

Tobe acustice insonorizare in blo...

Cine canta? Fragment din melodie...

Tablou sigurante Dacia Sandero 2012
 

Se poate insuma semnalul de la cablu cu o antena DVB-T

- - - - -
  • Please log in to reply
86 replies to this topic

#73
costidraghia

costidraghia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 619
  • Înscris: 12.01.2009
In primul rind este bine de stiut ca trustul Media Pro care emite cele 2 programe digitale, ProTv HD si Sport.RO HD pe canalul 30, o face in sistemul de transmisie cu polarizare verticala. Asta inseamna ca pentru a putea beneficia de un cistig maxim din partea antenei ea trebuie pozitionata in plan vertical, in caz contrar pierderile putind ajunge si pina la 90% din semnalul util. Aceasta informatie s-ar putea dovedi folositoare celor care nu locuiesc in apropierea emitatoarelor din Bucuresti (Baba Novac, Girurgiului si Piata Charles de Gaulle).

Pe de alta parte, TVR Bucuresti a crezut de cuviinta sa emita programul TVR HD pe canalul 54 in sistemul cu polarizare orizontala. Deja cred ca a inteles toata lumea ca in acest caz antena de receptie trebuie pozitionata orizontal.
Pentru bucuresteni aceste amanunte tehnice ar putea parea irelevante fiind beneficiarii unui semnal util puternic dar pentru cei care lociesc in suburbii sau chiar in localitati ceva mai indepartate este foarte importanta pozitia corecta a antenelor.

Pe de alta parte utilizarea unui sumator/spliter va conduce la scaderea calitatii imaginii. Atunci cind semnalul este puternic acest neajuns nu se evidentiaza dar in cazul unui semnal slab, e jale mare !

Edited by costidraghia, 25 April 2010 - 11:59.


#74
nukku

nukku

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 19.03.2007

Vizualizare mesajterim, pe 7th December 2009, 20:11, a scris:

Salut

Ca sa inteleaga tot prostu (vorbesc despre mine sa nu se supere nimeni):
Ce ma interesa pe mine era sa pot vedea in acelasi timp programele in format digital de pe cablu si cele tot digital terestru.
Am inteles ca treaba asta este imposibila, nu? Sa stiu ca sa nu mai tot pierd timpul incercand variante.
Singura varianta ramanand sa schimb mufele de la antena si de la cablu in functie de ce ma intereseaza. Si aici apare o problema ptr ca este necesara cautarea programelor iar in una din variante se sterge automat pe cele deja memorate in cealalta varianta, iar aceasta cautare pe optiune "cablu" in format digital dureaza foarte mult.
Insumarea posturilor analog pe cablu si digital terestru am rezolvat-o usor, cum a mai spus cineva pe forum, tot printr-un spliter banal pus invers, cu imagine destul de proasta pe analogic, cautarea analog+digital fiind posibila pe televizorul meu.
In situatia asta aleg linistit cablu digital, calitatea imaginii find clar superioara, unde mai pui ca e si gratis (adica pachetul standard), ramanad sa conectez antena doar ptr evenimente sportive exceptionale ca olimpiada (4 ani stau linitit) sau daca ajunge Urziceniul cel putin in semifinala.

Cu mentiunea ca acesta nu este un test sa vad daca este cineva care se pricepe  :D , va multumesc daca imi poate confirma sau infirma (varianta fericita) cineva daca tot ce am spus eu e corect.




Pentru insumarea semnalelor digital terestru + digital cablu, singura solutie pe care o vad in acest moment (si pe care o voi implementa in seara asta), este un receiver digital terestru.
Pe cablu aveam 3 posturi HD (Tvr HD, DigiSport HD, NatGeo HD), iar pe antena DVB-T tot 3 (ProTV HD, Sport.Ro HD, Tvr HD). Problema cu scosul antenelor si rememorarea programelor era foarte deranjanta dar o faceam cand era ce vazut. Personal, preferam cablul, ca era TvrHD si teoretic ei vor transmite CM de fotbal. Dar, de cateva zile, cei de la RCS au blocat accesul la programele HD, asa ca adio CM in HD.

Solutia este urmatoarea: receptor digital terestru pentru cele 11 programe digitale, printre care cele trei HD (ProTV HD, Sport.Ro HD, Tvr HD). Antena terestra in acest receptor, iesire in TV prin scart, rgb, sau ce o avea el, NU prin cablul de antena. Iar in TV, bagi cablul RCS sau ce o fi.
Inconvenientul (trebuie sa fie un inconvenient) este ca trebuie sa comuti pe AV si sa folosesti telecomanda receptorului pentru a schimba canalele terestre.
O sa revin cu detalii.

#75
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Pai da dar acest lucru nu se poate numi "insumare"  si fiind valabil doar pentru acele modele de lcd/plasme care nu au tuner dvb-t/c hd
Insa pentru acele modele de lcd/plasme care detin un tuner dvb-t/c , este o investitie in plus si nu este chiar ieftina in privinta receptoarelor dvb-t/c hd
In alta ordine de ideii este ca aceasta "insumare" impropie se poate aplica doar in zonele de receptie dvb-t , stiind ca nu in toata tara se poate receptiona prg. din dvb-t
Cred ca mai fiabila ar fii o insumare cu un sumator dedicat + amplif. de antena si apoi cu un lcd/plasma sa vedem cum sant practic rezultatele
Exista sumatoare care au posibilitatea de a face reglaj individual pe fiecare intrare pentru o eventuala echilibrare si apoi amplificata

#76
nukku

nukku

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 19.03.2007
Ai dreptate. Si poate ca "insumare" nu e cuvantul potrivit.
Eu ma adresam celor care sunt in situatia in care pot prinde terestru TVR HD, PRO TV HD, etc. si care nu vor sa scoata antena ca sa puna cablu si invers, sau sa caute iar programele de cate ori fac tranzitia intre cablu si antena. Situatie in care ma aflu si eu. Am facut ce spuneam in postul anterior, merge foarte bine si am scapat de un stress. Receiverul digital terestru m-a costat 299 Ron, e Eboda, nu o fi cea mai buna marca din lume, dar isi face treaba.
http://www.altex.ro/...amp;itemId=4349

#77
JanMakto

JanMakto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 14.05.2010
Eu cred ca este posibil o coexistenta a canalelor DVB-C (cablu digital RCS) cu cele receptionate in DVB-T cu o antena de camera gen acel Philips SDV4230/10.
Asa cum a spus un coleg de forum o astfel de antena permite introducerea cablului RCS intr-o mufa identica ca cea a televizorului, iar mufa antenai terestre direct in TV.

Vizualizare mesajSocrate1970, pe 17th September 2009, 12:55, a scris:

Am achizitionat o antena DVB_T, model Philips SDV4230/10, la 36 dB. Desi sunt intr-o zona relativ ecranata si la un etaj inferior, in Berceni, receptionez excelent posturile digitale si analogice terestre : ProTV HD, TVR HD, TVR1, 2, 3 + CULTURAL, NATIONAL TV, REALITATEA TV si Testul de la Squirell. Bun!
Antena, de altfel foarte estetica, are in soclu o mufa de intrare pentru TV Cablu si un Switch, pentru a comuta intre receptia terestra si cea prin cablu!  
Bineinteles ca am ales varianta ideala, am conectat antena DVB -T la TV si am introdus mufa CATV in soclul antenei, pentru a rezolva problema expusa pana acum pe forum..........comut switch-ul pe antena DVB-T, trebuie sa le scanez din nou pe acelea, comut pe CATV, trebuie sa scanez din nou grila de frecvente, si tot asa.....
Problema este la scanarea si retinerea de fiecare data la comutarea de pe Cablu pe Antena, atat a canalelor digitale receptionate de la RCS prin DVB-C, alaturi cu cele receptionate prin DVB-T (antena de camera).
Nu stiu daca s-a mai discutat solutia aceasta, dar cred ca memorarea canalelor digitale receptionate prin cablu RCS carora dupa scanarea automata (0-100) sa li se atribuie numere de la 200-300, iar apoi sa se scaneze manual (stiindu-se frecventele canalelor HD terestru canalul 30-pe frecvența 546 MHz se recepționează Pro TV HD și Sport.ro HD, canalul 54-pe frecvența 738 MHz emit posturile TVR1, TVR2 și TVR HD, pe canalul 59-frecvența 778 MHz se prind posturile TVR3, TVR Cultural, Realitatea TV, Antena 3, National TV și B1 TV) si sa se introduca in spatiul 0-100 ramas liber.
Sper sa fie realizabila acesta varianta.

#78
nukku

nukku

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 19.03.2007
Am acea antena Philips, am incercat multe variante, inclusiv cea propusa de tine si nu este realizabila, cel putin la mine. Tu ai incercat?

#79
JanMakto

JanMakto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 14.05.2010

Vizualizare mesajnukku, pe 2nd June 2010, 12:35, a scris:

Am acea antena Philips, am incercat multe variante, inclusiv cea propusa de tine si nu este realizabila, cel putin la mine. Tu ai incercat?

Cred ca este viabila varianta respectiva pentru ca:
1. principala conditie este ca intai sa scanezi automat la dvb-c cablu frecventele canalelor digitale prin cablu (daca le stii frecventele poti si manual, dar cred ca e anevoios!)
2. le dai numere peste 200-300.
3. apoi alegi antena si introduci -manual frecventele de mai sus ale canalelor terestru romanesti HD, care vor avea numere, 30, 54, 59.
4. datorita faptului ca frecventele digitale ale canalelor prin cablu dvb-c la RCS (deja scanate prin automat) sunt: 354, 362, 370,.........474 MHz (maxim), frecventele canalelor romanesti receptionate terestru (pe care le introduci manual) fiind 546, 738 si 778 MHz, mi se pare logic ca nu se suprapun.
Evident ca nu vei putea viziona concomitent canalele digitale prin cablu cu cele terestre prin antena, trebuie sa faci trecerea de fiecare data cu switchul de la antena cand pe cele prin cablu/antena.

Edited by JanMakto, 02 June 2010 - 14:20.


#80
andreirusanescu

andreirusanescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 12.01.2008

Vizualizare mesajJanMakto, pe 2nd June 2010, 15:18, a scris:

Cred ca este viabila varianta respectiva pentru ca:
1. principala conditie este ca intai sa scanezi automat la dvb-c cablu frecventele canalelor digitale prin cablu (daca le stii frecventele poti si manual, dar cred ca e anevoios!)
2. le dai numere peste 200-300.
3. apoi alegi antena si introduci -manual frecventele de mai sus ale canalelor terestru romanesti HD, care vor avea numere, 30, 54, 59.
4. datorita faptului ca frecventele digitale ale canalelor prin cablu dvb-c la RCS (deja scanate prin automat) sunt: 354, 362, 370,.........474 MHz (maxim), frecventele canalelor romanesti receptionate terestru (pe care le introduci manual) fiind 546, 738 si 778 MHz, mi se pare logic ca nu se suprapun.
Evident ca nu vei putea viziona concomitent canalele digitale prin cablu cu cele terestre prin antena, trebuie sa faci trecerea de fiecare data cu switchul de la antena cand pe cele prin cablu/antena.
Cum pot sa le dau nr peste 200 - 300 ca pe mine nu ma lasa am tv lcd lg37lh2000 ?

#81
nukku

nukku

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 19.03.2007
Nici la mine nu se poate schimba nr., tot LG am.
@JanMakto, inteleg ca tu vorbesti teoretic, nu ai facut practic. In ce priveste antena, daca bag cablul RCS in TV, am 103 programe digitale, daca pun RCS in antena, ea "taie" mare parte din programe, inclusiv HD(care acum sunt codate oricum) si raman cu vreo 57-60, indiferent de switch. Iar la cele terestre, cu switch pe ant+, din 11 digitale, dispar cele trei HD (tvr, sportRo si pro tv).

Edited by nukku, 02 June 2010 - 19:49.


#82
JanMakto

JanMakto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 14.05.2010

Vizualizare mesajnukku, pe 2nd June 2010, 20:47, a scris:

Nici la mine nu se poate schimba nr., tot LG am.
@JanMakto, inteleg ca tu vorbesti teoretic, nu ai facut practic. In ce priveste antena, daca bag cablul RCS in TV, am 103 programe digitale, daca pun RCS in antena, ea "taie" mare parte din programe, inclusiv HD(care acum sunt codate oricum) si raman cu vreo 57-60, indiferent de switch. Iar la cele terestre, cu switch pe ant+, din 11 digitale, dispar cele trei HD (tvr, sportRo si pro tv).

La mine merge sa sortez canalele am Samsung! dau pe canal la optiuni si am "schimbare nr canal"
In alta ordine de idei
IA-001 - ANTENA ACTIVA DVB-T DE CAMERA CU SUMATOR CATV  (unde se vinde gasiti voi pe gogle)
sau
Antena terestra 36 dB Axil....70 ron
are iesire RF pentru insumarea semnalului DVB-T cu cel analogic CATV.

#83
nukku

nukku

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 19.03.2007
Antena este asta. Si ce spun in postul de mai sus, aia se intampla. Digital terestru cu digital cablu = buba.
Citeste tot threadul si ai sa vezi ca toti se lovesc de aceasta problema.

Edited by nukku, 03 June 2010 - 14:09.


#84
JanMakto

JanMakto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 14.05.2010

Vizualizare mesajnukku, pe 3rd June 2010, 15:07, a scris:

Antena este asta. Si ce spun in postul de mai sus, aia se intampla. Digital terestru cu digital cablu = buba.
Citeste tot threadul si ai sa vezi ca toti se lovesc de aceasta problema.

Antenele respective mi-au fost recomandate de un specialist electronist.
Antena recomandata de tine nu se mai gaseste in magazinele Domo, am fost eu in 2 saptamana aceasta.
Este posibil sa ai dreptate cu problema digital terestru/digital cablu.
Merge numai analogic cablu/digital terestru.

#85
agaliu

agaliu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 30.01.2007
Incearca la Altex. La acelasi pret.

#86
KapitaK

KapitaK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,654
  • Înscris: 03.03.2010
Nu va mai agitati degeaba, v-am spus eu clar nu se pot insuma sub nici o forma semnalul DVB-T cu semnalul DVB-C RCS deoarece pe frecventele DVB-T emite RCS semnal TV ANALOGIC! ...indiferent de combinatia aleasa (sumatoare, antene int, etc) nu se poate vedea nimic DVB-T caci este "bruiat" de semnalul analogic RCS

Singura solutie daca nu vreti sa inversati mufele de la antena DVB-T cu cea de la DVB-C RCS este sa aveti un receptor DVB-T conectat HDMI la TV, eu mi-am luat un player multimedia cu inregistrare si tuner DVB-T incorporat ca sa nu mai "fatai" mufa de antena pana stric tv plus sa am un pic de confort si facilitati suplimentare (inregistrare, etc).

#87
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Cred ca mai nou acum este in practica ideea ta , dar cu receptorul hd de la rcs ( au inceput sa dea asemenea receptoare la abonati ) si orice lcd/plasma care detine un tuner dvb-t hd
Insa dupa cum am mai scris aceasta solutie nu pot sa o numesc insumare  
In plus numai merita sa va agitati atata dupa o astfel de insumare fiindca cat de curand vor ramane free pe cablu digital doar prg. de pe baza analogic ( adica cele mai putin importante calitativ ) , in rest toate se vor coda unul dupa altul si revenim la vechea situatie a imperecherii cartela + receptor ( dvb/s sau/si dvb-c )

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate