Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Prețul, prețurile

Anulare contract vanzare cumparar...

scoala postliceala sanitara si hi...
 Copiere 2 sau mai multe valuri cu...

La multi ani @AlexFCSB4!

La multi ani @silcar!

La multi ani @Cipry7!
 Intretinere F30 vs Audi A4 vs Mer...

drept de autor pentru o poezie

Inlocuire lichid cooler procesor ...

Baterie atv
 Proroblema cu centre de greutate

Gasire cheie in iarba

Contract nou cablu/internet fix

aparat auditiv
 

Slackware 12.1 cu 4 GB ram ...

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Twisted1919

Twisted1919

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 28.05.2008
Salut ,
Am si eu o problema cu recunoasterea a 4 GB ram pe Slackware 12.1 cu kernelul default 2.6.24.5-smp .
Dupa cum se vede de aici :
[email protected]:~# free -m
			 total	   used	   free	 shared	buffers	 cached
Mem:		  3418		580	   2838		  0		 55		289
-/+ buffers/cache:		235	   3183
Swap:		 2902		  0	   2902

Sau de aici :
[email protected]:~# cat /proc/meminfo
MemTotal:	  3500924 kB
MemFree:	   2906440 kB
Buffers:		 56724 kB
Cached:		 296164 kB
SwapCached:		  0 kB
Active:		 318188 kB
Inactive:	   224916 kB
HighTotal:	 2621056 kB
HighFree:	  2115208 kB
LowTotal:	   879868 kB
LowFree:		791232 kB
SwapTotal:	 2972016 kB
SwapFree:	  2972016 kB
Dirty:			  24 kB
Writeback:		   0 kB
AnonPages:	  190252 kB
Mapped:		  71408 kB
Slab:			23968 kB
SReclaimable:	14404 kB
SUnreclaim:	   9564 kB
PageTables:	   3100 kB
NFS_Unstable:		0 kB
Bounce:			  0 kB
CommitLimit:   4722476 kB
Committed_AS:  1047768 kB
VmallocTotal:   114680 kB
VmallocUsed:	 50872 kB
VmallocChunk:	58868 kB

Imi recunoaste  aproximativ 3 gb jumate din cei 4 ...

M-am gandit ca nu suporta placa de baza toti cei 4 Gb si m-am uitat in bios , acolo ii vede pe toti 4096 mb de ram .
Ce am de facut in aceasta situatie ?
Am un procesor core2duo e4500 care stie si de 64 de bit .. si din cate am inteles , pe 64 bit , problema asta cu recunoasterea memoriei ram dispare pe 64 bit , dar totusi nu as vrea sa schimb distributia , mai bine o compilare a unui kernel cu eventuale optiuni pentru recunoasterea celor 4 gb de ram ....

#2
tracius01

tracius01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,339
  • Înscris: 11.11.2007
pai si Slackware e pe 64 sau pe 32 bit?

#3
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Cauta documentatie pentru optiunea CONFIG_HIGHMEM si/sau CONFIG_HIGHMEM64G

#4
soarce

soarce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,467
  • Înscris: 02.10.2008
Deocamdata distributiile Slackware ruleaza pe 32 bit, insa exista o versiune neoficiala pe 64 bit: http://www.slamd64.com/

#5
Twisted1919

Twisted1919

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 28.05.2008
Mai exista deasemenea si BlueWhite64 care este un Slackware pe 64 bit dar nu am incercat .. deocamdata slackware este pe 32 bit .. si nu as vrea sa-l las
Astazi de dimineata am facut upgrade la slackware 12.2 cu kernel 2.6.27.7 , apoi am recompilat kernelul cu optiunea CONFIG_HIGHMEM64G in speranta ca va merge ... dar degeaba .
Am zis ca sa iau ultimul kernel si sa incerc pe el (deh paranoia) , am facut asta , l-am compilat cu aceiasi optiune pentru a accepta pana la 64 G de ram ... In zadar , asa ca m-am intors la kernelul 2.6.27.7 si m-am mai jucat prin el dar fara rezultate... De citit pe net sunt satul , am citit cam totul legat de problema asta pana la urma cred ca nu vrea placa de baza...desi in bios imi arata 4096 mb ram ...
daca aveti alte solutii va ascult cu cea mai mare placere ...

#6
queensoft

queensoft

    Trust no one

  • Grup: Banned
  • Posts: 16,079
  • Înscris: 26.11.2005
Nu are legatura cu placa de baza sau bios sau alea...
Este dela sistemul de operare pe 32 bits, atita stie el !!!

#7
tracius01

tracius01

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,339
  • Înscris: 11.11.2007
nu conteaza am gresit topicul :P

Edited by tracius01, 11 December 2008 - 18:01.


#8
ploaie

ploaie

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 13.11.2006
acum e si slack pe 64 biti... l-am testat pe un quad core, merge foarte bine.... local...

#9
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Uite un Slackware pe 64 de biti.
http://www.bluewhite64.com

#10
Fratello_2007

Fratello_2007

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,255
  • Înscris: 04.11.2007
Sau instalezi Slackware oficial 64 biti.
http://www.slackware...all-dvd.torrent

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate