Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Lista cu locuri unde se mananca bine, in Romania!
Last Updated: Aug 20 2023 23:15, Started by
neostar
, Feb 02 2005 00:18
·
21
#1712
Posted 17 December 2015 - 15:11
Nu ne trebuie. Mici Michelin nu ai sa vezi )
Poate sarmale gourmet |
#1713
Posted 18 December 2015 - 12:29
richelieu, on 17 decembrie 2015 - 15:11, said:
Nu ne trebuie. Mici Michelin nu ai sa vezi ) Poate sarmale gourmet Acum probabil ca nici nu am stii sa apreciem mancarea si prezentarea stil Michelin. Vom zice ca in farfurie sunt aruncate din avion 3-4 bucatele de ceva neidentificabil, niste frunzulite si cateva picaturi colorate.... tot mai buna si mai ieftina e fasolea cu ciolan la 1.5 kg, o ceapa zdrobita, vinul casei si neaparat papanasi LE: era o vorba - "stie taranu' ce-i sofranu' ?" Edited by nelu1086, 18 December 2015 - 12:32. |
#1714
Posted 21 December 2015 - 06:29
Am fost saptamana trecuta la Il Villagio, pe la parcul Icoanei. Bun si italienesc ca in amintirile mele tot ce am mancat. Melanzane parmigiana am luat si acasa o portie, as fi luat si vitello tonnato, dar unii cred ca asa o combinatie e pentru martieni Serviciile de asemenea bune. Preturile corecte raportate la calitate.
|
#1715
Posted 21 December 2015 - 09:41
A Camponeza - restaurant portughez. Desi e oarecum in buricul targului in Cluj (intre Piata Muzeului si Magazinul Central) e relativ greu de gasit, are o usa care il ascunde bine (restaurantul fiind la subsol). Nu e pentru orice buzunare, dar steak-urile sunt excelente. Data viitoare o sa incerc si un peste spada ...
|
#1716
Posted 28 January 2016 - 15:39
#1717
Posted 28 January 2016 - 16:14
#1718
Posted 28 January 2016 - 16:25
Eu credeam că "mâncare decentă", fără "fițe" înseamnă undeva la 15 lei/meniu.
|
#1719
Posted 28 January 2016 - 16:41
La prețul ăsta, vorbim despre fast-food sau cantină.
|
#1720
Posted 28 January 2016 - 16:51
Pentru cineva care mănâncă zilnic în oraș, și n-are pretenții exagerate, cred că poate fi satisfăcut de astfel de stabilimente tip "cantină" (deși folosești termenul ăsta ușor peiorativ).
Cererea inițială eu am perceput-o ca venind din partea unei astfel de persoane. Ce ai listat tu acolo sare de 100 lei meniul. |
|
#1721
Posted 28 January 2016 - 17:13
Eu am răspuns la obiect mesajului inițial, care suna astfel:
Quote
M-am mutat recent in Bucuresti, in zona Piata Victoriei, si sunt in cautarea unor restaurante in care sa ma pot bucura de o cina decenta in mod regulat, dupa munca. Practic doresc un local in care sa gasesc mancare sanatoasa, la un pret mediu, nimic de fite, preferabil pe o raza de 30 minute de la metroul Victoriei. Cred că e greu, dacă nu imposibil, să mănânci cu 15 lei meniul în zona respectivă, în afară de McDonalds sau Springtime (făcând abstracție de cerința "mâncare sănătoasă"). În bistrourile pe care le-am menționat, o supă/salată și un fel principal nu cred că sar de 30-50 lei, preț pe care presupun că o persoană care locuiește în Piața Victoriei și-l permite. Nu știu cum ai dedus că folosesc peiorativ termenul "cantină" - am remarcat doar unde găsești prețul respectiv. |
#1722
Posted 28 January 2016 - 17:24
Dacă stau așezat la masă, se cheamă restaurant.
Mănânc zilnic de ani de zile în astfel de localuri, poți găsi mâncare gătită, rezonabilă ca gust, în zonă ultracentrală, și încadrându-te în categoria aia de preț. Si nu mă refer la Mac/Spring/Sub. Nemaivorbind că am locuit peste 10 ani la Victoriei, să știi că găsești și pe acolo tot felul de oameni, nu e o zonă atât de exclusivistă. |
#1723
Posted 28 January 2016 - 17:36
retele, on 28 ianuarie 2016 - 17:24, said:
Dacă stau așezat la masă, se cheamă restaurant. retele, on 28 ianuarie 2016 - 17:24, said:
Mănânc zilnic de ani de zile în astfel de localuri, poți găsi mâncare gătită, rezonabilă ca gust, în zonă ultracentrală, și încadrându-te în categoria aia de preț. Si nu mă refer la Mac/Spring/Sub. retele, on 28 ianuarie 2016 - 17:24, said:
Nemaivorbind că am locuit peste 10 ani la Victoriei, să știi că găsești și pe acolo tot felul de oameni, nu e o zonă atât de exclusivistă. |
#1724
Posted 28 January 2016 - 17:57
CANTÍNĂ, cantine, s. f. Local unde se servește masa pentru personalul unor instituții (muncitori, studenți etc.) sau pentru persoane defavorizate.
Nu se pune problema de așa ceva aici. Eu mă credeam cetățean "mediu", de-mi puteam permite 15 lei/meniu (deci un teoretic de vreo 40 lei/zi, 3 meniuri, presupunând mic-dejun la 10 lei), nicidecum strâmtorat. Cine dă de la 50 de lei în sus pe o masă în mod regulat, face deja parte din lumea bună. Tot în centru, trec seară de seară pe lângă un restaurant care pare cu adevărat de lux, și e 99% gol de fiecare dată, are vitrine mari și luminate, mai că-mi vine să plâng gândindu-mă la niște eforturi depuse aiurea de patroni, angajați, pentru ca în final să nu te aprecieze lumea DELOC. Restaurantele la noi trebuie să se regândească puțin, dacă vor să supraviețuiască. Mi-ar plăcea să fie ca prin Thailanda (parcă) unde nimeni de la ei nu mănâncă acasă, sunt tot felul de restaurante populare uriașe, se mănâncă cot la cot, crește gradul de socializare, de confort, scad cheltuielile fiecărei familii, etc. La noi tot patronul pune accent pe exclusivitate și lux. |
#1725
Posted 28 January 2016 - 18:02
retele, on 28 ianuarie 2016 - 17:57, said:
Eu mă credeam cetățean "mediu", de-mi puteam permite 15 lei/meniu Edited by M0D3, 28 January 2016 - 18:03. |
|
#1726
Posted 28 January 2016 - 18:22
retele, on 28 ianuarie 2016 - 17:57, said:
CANTĂŤNĂ, cantine, s. f. Local unde se servește masa pentru personalul unor instituții (muncitori, studenți etc.) sau pentru persoane defavorizate. Nu se pune problema de așa ceva aici. Eu mă credeam cetățean "mediu", de-mi puteam permite 15 lei/meniu (deci un teoretic de vreo 40 lei/zi, 3 meniuri, presupunând mic-dejun la 10 lei), nicidecum strâmtorat. Cine dă de la 50 de lei Ă®n sus pe o masă Ă®n mod regulat, face deja parte din lumea bună. Tot Ă®n centru, trec seară de seară pe lângă un restaurant care pare cu adevărat de lux, și e 99% gol de fiecare dată, are vitrine mari și luminate, mai că-mi vine să plâng gândindu-mă la niște eforturi depuse aiurea de patroni, angajați, pentru ca Ă®n final să nu te aprecieze lumea DELOC. Restaurantele la noi trebuie să se regândească puțin, dacă vor să supraviețuiască. Mi-ar plăcea să fie ca prin Thailanda (parcă) unde nimeni de la ei nu mănâncă acasă, sunt tot felul de restaurante populare uriașe, se mănâncă cot la cot, crește gradul de socializare, de confort, scad cheltuielile fiecărei familii, etc. La noi tot patronul pune accent pe exclusivitate și lux. |
#1727
Posted 28 January 2016 - 18:37
2 ani.
Am înțeles că maestru bucătar e cineva care a apărut des la TV, asta frunzărind rapid după numele restaurantului (pe care n-aș vrea să-l fac public, în fond nici n-am intrat înăuntru, poate în afară de sala aia mare mai au ceva separeuri ce nu se văd din stradă). Dar din punctul meu de vedere, al unui simplu trecător, pare deprimant să-l văd tot timpul gol. |
#1728
Posted 28 January 2016 - 18:45
Daca e de 2 ani acolo, atunci nu-i plânge de mila. Ii merge foarte bine patronului, indiferent daca direct sau indirect.
In alta ordine de idei, "decent" in domeniul acesta, e un termen foarte relativ. Unui țăran autentic, decent ii se pare sa aibă o ceafa cu cartofi prăjiți, bine făcute. Daca il duci la Pizza Hut, probabil va zice ca e lux. E doar un exemplu, nu faceți vreo analogie. Ce mi se părea decent acum 10 ani, in prezent mi se pare jenant. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users