Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Camera auto Zenfox T3 DUO

Identificare Jante

Amintiri din viitor: Blondele, te...
 Intrebare program spion telefon a...

W10 busit

„Scriere” Calculator ...

Calprotectina crescuta si Helicob...
 Conectare TV, telefon și pc ...

PROIECT CASUTA MICA IN JUR DE 40M...

Vecini cu chef de renovari

La multi ani @TheSignMetro64!
 Exista firme DDD dezinsectie Bucu...

Masina noua - plata finala

Laptop 17" - baterie buna

Uree 239 analize catel
 

AJUTOOOR !

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
lucky_strike

lucky_strike

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 24.11.2002
Am un Kodak dc4800 si am vrut sa fac un firmware upgrade. Am urmat instructiunile
de upgrade, acesta a sters fostul soft si urma sa-l scrie pe cel nou. In momentul
cand scria noul soft in cmos, m-a lasat acumulatorul. Crash total !
La repornire pe display apare timp de 5 secunde mesajul E.02 si totul se opreste aici.
Se mai poate face ceva sau il transform in material didactic?
Nu l-am desfacut inca, in ideea ca se mai poate face ceva fara interventie mecanica.
Dati-mi o idee cum pot rescrie eepromul.

#2
mr.fred

mr.fred

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,137
  • Înscris: 29.01.2004
in instructiuni nu scria cu litere mari "NU FACETI UPGRADE DE BIOS DECAT DACA BATERIA ESTE INCARCATA!"? E, daca nu scria atunci poti sa-i dai in judecata. si cum vei castiga cere-le si niste filme, in caz ca ramai fara digital.

NU AI CE SA-I MAI FACI. Imbalsamare, ingropaciune, parastas si pomelnic. Chiar daca l-ai luat de aici, garantia nu se aplica din motive de ne urmare a procedurii standard de update.

#3
vladc

vladc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 19.09.2002
chiar ca lucky strike... :lol:

#4
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
teoria e simpla, desfaci aparatul, dezlipesti eeprom-ul de pe placa si, folosind un reader/writer pentru tipul ala de eeprom, scrii soft-ul pe el. de unde il iei, nu stiu.
altadata rtfm si mai foloseste-ti si logica din cand in cand ...

lucky_strike, on Feb 1 2005, 00:10, said:

Am un Kodak dc4800 si am vrut sa fac un firmware upgrade. Am urmat instructiunile
de upgrade, acesta a sters fostul soft si urma sa-l scrie pe cel nou. In momentul
cand scria noul soft in cmos, m-a lasat acumulatorul. Crash total !
La repornire pe display apare timp de 5 secunde mesajul E.02 si totul se opreste aici.
Se mai poate face ceva sau il transform in material didactic?
Nu l-am desfacut inca, in ideea ca se mai poate face ceva fara interventie mecanica.
Dati-mi o idee cum pot rescrie eepromul.

<{POST_SNAPBACK}>



#5
gallax

gallax

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 632
  • Înscris: 27.07.2004
ar mai fi o posibilitate:
teoretic, bucata de cod care rescrie biosul nu este afectata de upgrade...
incarca bateria bine si incearca ori un upgrade de pe memorie, ori unul din calculator (unele aparate stiu sa faca upgrade-ul si cand sunt legate la pc). Sansele sunt mici, dar nu te costa nimic sa incerci.
Varianta cu copiatul eepromului e buna, dar ai nevoie de inca un aparat identic de la care sa-l transferi... pentru ca fisierul de update poate sa n-aiba mare legatura cu update-ul in sine.

si, in fine, ultima varianta: te duci cu el la service si spui ca habar n-ai ce are, ca din senin ti-a dat eroarea respectiva... cu putin noroc e posibil ca baietii de acolo sa ti-l rezolve in garantie...

altfel, imi pare rau de aparatul tau... aviz amatorilor de upgrade-uri sa fie mai atenti

#6
arty

arty

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 8,563
  • Înscris: 09.12.2001

lucky_strike, on Jan 31 2005, 14:10, said:

1) Am urmat instructiunile, de upgrade, acesta a sters fostul soft si urma sa-l scrie pe cel nou.

2) In momentul cand scria noul soft in cmos, m-a lasat acumulatorul. Crash total !

3) La repornire pe display apare timp de 5 secunde mesajul E.02 si totul se opreste aici.
Dati-mi o idee cum pot rescrie eepromul.

<{POST_SNAPBACK}>

1)  Evident, NU LE'AI URMAT... nasol, de acum incolo o sa le urmezi, asha? heh...

2) E normal... n e crash, e doar un soft scris defect... again, nashpa...

3) Camera face ce trebuie. E.02, e ce trebuie sa'tz spuna tzie.. pachet, trimis camera la Kodak pt rescriere, platit tot si alta data poate o sa citeshti cum se face update'ul...

dar, ca o chestie, ce nu facea camera de a necesitat un fw update?

#7
Rigid Aurel

Rigid Aurel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,564
  • Înscris: 14.07.2004

arty, on Feb 1 2005, 01:38, said:

dar, ca o chestie, ce nu facea camera de a necesitat un fw update?

<{POST_SNAPBACK}>


Cred ca nu incadra bine. Nu stia regula treimilor.
Citesc si ma minunez. Nu imi vine sa cred. Eu nu asa avea curaj sa ma fac de ras in halul asta pe net. Postam cu un alt user.
Am facut si eu un update de fw dar am incarcat bateria aia pana au luat-o toti draci. Sa faci asa cu bateria descarcata e un fel de sport extrem. Hei lucky, altadata cauta in alta parte adrenalina! Bine macar ca nu era o camera serioasasa iti para prea rau dupa ea.  :)

Edited by Rigid Aurel, 01 February 2005 - 09:51.


#8
Hazard

Hazard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,586
  • Înscris: 11.01.2004

gallax, on Feb 1 2005, 01:10, said:

si, in fine, ultima varianta: te duci cu el la service si spui ca habar n-ai ce are, ca din senin ti-a dat eroarea respectiva... cu putin noroc e posibil ca baietii de acolo sa ti-l rezolve in garantie...

<{POST_SNAPBACK}>


Asta clar trebuie incercat. La mine a mers de vreo 3-4 ori cu un telefon motorola. Il buleam mereu cu incercari de setari :) In cel mai rau caz platesti rescrierea la ei, daca isi dau seama ca te-ai jucat gresit. Nu te grabi sa scrii singur eeprom, pentru ca nu stiu cine isi pune camera la bataie (daca are exact la fel) ca sa scrii tu eeprom in ea.

PS: Nu numai ca ca aveam bateriile incarcate full, cand am scris la a mea. (HP m307), dar am mai si inghitit in sec in cele vreo 5 secunde cat a durat update-ul efectiv.

Bafta! Tine-ne la curent... (adica nu ne lasa fara baterii) ;)

#9
renderman

renderman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.11.2004
Uite ce am gasit, nu e pt camera ta, e pt DC210, dar asta ma face sa ma gandesc ca daca la asta se poate, poate si la a ta merge, nu vad de ce ar face la o camera sa mearga si ala alta nu... incearca, n-ai nimic de pierdut acum.


  
Manual Procedure

If the firmware in the camera becomes corrupt or a problem occurs during the firmware update, you need to manually prepare the camera for the firmware update.

To manually enter the ROM mode:

   1. Power off the camera. If the camera won't power off by pressing the Power button, disconnect the AC adapter or remove the batteries.
   2. Verify that the camera is in connect mode.
   3. Verify that the camera is properly connected to your computer serial port. The update procedure does not support IrDA connection.
   4. Press the Power button while simultaneously pressing the Self Time and Release (shutter) buttons.
   5. Release the Power button first, and then release the Self Time and Release buttons. The Status LCD changes to display the same items as shown in the On-Line mode.
   6. Re-run update procedure.



[offtopic] - citat din regulamentul forumului Softpedia

Indatoririle userilor:
[...]
- Sa incerce sa AJUTE colegii de forum si sa NU ii puna in posturi proaste cei ce poate nu sunt atat de priceputi. Lumea vine aici SI sa invete ceva. Daca un user primeste glume in loc de raspunsuri atunci cand intreaba ceva "simplu" cu siguranta ca nu va invata ceva... [...]

Edited by renderman, 01 February 2005 - 20:56.


#10
mr.fred

mr.fred

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,137
  • Înscris: 29.01.2004
@renderman - cu ce il ajuta pe distinsul nostru coleg de forum citatul din manual la rezolvarea problemei? Am impresia ca faci misto de el si faci glume pe seama faptul ca ar putea fi atat de tampit incat sa nu stie sa citeasca manualul.

hm.. uite ca ai incalcat regulamentul..

#11
renderman

renderman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.11.2004
@mr fred :  N-am avut nici cea mai mica intentie sa fac misto de el. Pur si simplu am crezut ca il ajuta. Era procedura de updatare in caz ca procesul nu a decurs bine si firmwarele s-a eronat. Atata tot. Misto de el au facut cei ce au postat mai sus. Io am incercat sa-l ajut, atat. Iar citatul nu era din manualul camerei lui. citez din postul meu

Quote

"Uite ce am gasit, nu e pt camera ta, e pt DC210"

Citez ce am postat eu :

Quote

" If the firmware in the camera becomes corrupt or a problem occurs during the firmware update, you need to manually prepare the camera for the firmware update.

Ce a cerut el :

Quote

"In momentul cand scria noul soft in cmos, m-a lasat acumulatorul. Crash total !"

Daca am postat offtopic sau l-am luat la misto te rog da-mi ban.

Edited by renderman, 01 February 2005 - 21:15.


#12
mr.fred

mr.fred

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,137
  • Înscris: 29.01.2004
nu mai fi malitios si interpretativ. sunt convins ca cei care au dat raspunsurile de mai sus (inclusiv eu) nu stiau ca exista o procedura de rescriere a eprom-ului in cazul in care update-ul a esuat. Sunt convins ca nici unu' din cei de mai sus nu a scris aiurea desi ar fi stiut raspunsul.

#13
mir_amd

mir_amd

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 228
  • Înscris: 28.01.2004
Am patit asta cu un telefon, si l-am dat la garantie. Am facut pe prostul, ca nu stiu ce e cu el, l-au trimis la un service calumea, si mi l-au dat ca nou.    Poti sa incerci, daca ai garantie, dar  daca se prind ce s-a intamplat, risti sa pieri garantia 4ever

Edited by mir_amd, 01 February 2005 - 21:32.


#14
renderman

renderman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.11.2004

mr.fred, on Feb 1 2005, 21:26, said:

nu mai fi malitios si interpretativ. sunt convins ca cei care au dat raspunsurile de mai sus (inclusiv eu) nu stiau ca exista o procedura de rescriere a eprom-ului in cazul in care update-ul a esuat. Sunt convins ca nici unu' din cei de mai sus nu a scris aiurea desi ar fi stiut raspunsul.

<{POST_SNAPBACK}>


Sorry pentru citatul din regulament, dar chestia aia cu regula treimilor postata de cineva a fost chiar rautacioasa. In princupal acel post l-am avut in vedere, n-am vrut sa pornesc un flame, am vrut ca cine a postat aiurea sa se simta cu musca pe caciula . Imi pare rau daca am jignit vre-un membru al forumului.

@ lucky_strike incearca si ce am postat eu, teoretic la rescrierea firmwarelui nu se stege tot, dovada ca ramane scrisa rutina de detectare si afisare a erorilor. Iar ce ai instalat tu era un update, nu firmware-ul complet. Sperante mai sint, io unu nu as renunta decat dupa am incercat totate posibilitatile, oricum garantia este pierduta, pentru ca acel cod de eroare probabil ca inseamna update de firmware eronat iar cei din service isi dau seama imediat.

Edited by renderman, 01 February 2005 - 22:01.


#15
Rigid Aurel

Rigid Aurel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,564
  • Înscris: 14.07.2004
Asa e recunosc. Am fost rautocios, dar sa stii ca niciodata nu fac gesturi gratuite. Am facut bascalie tot ca sa il ajut. Asta e stilul meu. Si pe mine m-au luat unii in balon si am avut ce invata. Daca si "norocel" invata ceva din chestia asta e de bine. Cu alte cuvinte, daca patea ceva serios as fi dat un raspuns serios, dar sa faci update de fw cu bateria goala mi se pare masochism si o oarecare lipsa de interes fata de camera. E ca si cum ar zice: am dat cu camera de pamant sa vad daca imi sare inapoi in brate si acum nu mai face poze. Ce sa ii fac?
Daca tu ii dai un raspuns serios la o asemenea intrebare fara sa ii spui cat de .... a fost, o sa dea si data viitoare de pamant cu el ca poate o data si o data o sa ii sara inapoi in brate.

P.S. Un sfat gratuit: pe viitor pentru situatii dintr-astea da un report la moderator. E singura modalitate permisa de regulament. Nu trebuie sa faci tu pe justitiarul. Capisci?

Edited by Rigid Aurel, 01 February 2005 - 22:13.


#16
tendogz

tendogz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 01.02.2005
eu am facut o chestie asemanatoare la un konica 410z (am scris un firmware de 420z)
aparatul nu mai pornea. chestia faina e ca la konica 410z partea de '1st boot' nu se rescrie la un update normal asa ca atunci cand am pus un card cu un firmware corect s-a putut relua procedura de rescriere (aparatul functioneaza ok acum)
asa ca incearca sa copiezi pe un card firmware si sa incerci din nou

#17
renderman

renderman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.11.2004
Tendogz, banuiam eu ca trebuie sa existe o solutie, poate mai are o sansa sa scape de service... Cred ca toti am facut cel putin o boacana de asta (eu am facut update la bios cu o disketa care s-a dovedit a fi stricata, am schimbat firmare-ul la cdwriter pe win xp cu un program care nu mergea decat pe 98, dupa aia am aflat, bineinteles, noroc ca aveam si 98 instalat si a mers sa rescriu firmware-ul eronat... )

@ Rigid Aurel Eu cred ca forumurile sint facute nu pentru a judeca  oamenii ci pentru a-i ajuta. Report la moderator n-o sa fac niciodata pentru ca nu-mi sta in fire sa vorbesc lumea pe la spate. Imi cer scuze daca te-am jignit.

#18
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
Off topic:
:rolleyes:

Quote

Asa e recunosc. Am fost rautocios, dar sa stii ca niciodata nu fac gesturi gratuite. Am facut bascalie tot ca sa il ajut. Asta e stilul meu.
si asta ce este?!...

Quote

. ..Nu trebuie sa faci tu pe justitiarul. Capisci?...
:rolleyes:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate