Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Mai merita sa gatesti dulciuri de sarbatori?
Last Updated: Oct 17 2008 10:57, Started by
duculeana
, Oct 03 2008 14:49
·
0
#1
Posted 03 October 2008 - 14:49
Mai merita in ziua de azi sa mai gatesti dulciuri de sarbatori, cozonac, prajituri si toate celelalte pe care trebuie sa le avem pe masa de Craciun, Anul Nou si Pasti? Acum gasim de toate, mult mai ieftine si mai gustoase si nu mai trebuie sa pierdem timp cu coptul cozonacilor, framantat si toate operatiunile -> mai mult timp liber pentru alte activitati in familie.
|
#2
Posted 03 October 2008 - 14:52
Ce intrebari existentiale ai si tu mai baiatule....cata lipsa de ocupatie :lol:. Evident ca da. Oricat de bune si de gustoase ar fi alea cumparate, nu se compara cu cele facute "custom" de tine... Asta, evident, daca te intereseaza si gustul. Daca nu, merg si alea de duzina.
|
#3
Posted 03 October 2008 - 14:58
Singur sunt mult mai delicioase cele facute de tine, doar daca mai ai timp sa le faci :D
|
#4
Posted 03 October 2008 - 15:03
monique_all, on Oct 3 2008, 15:58, said: Singur sunt mult mai delicioase cele facute de tine, doar daca mai ai timp sa le faci :D Plus ca te costa si mai mult cand aduni ingredientele. La un chec de exemplu unde trebuie sa bagi cel putin 6 oua, te costa numai alea 3 lei. Plus faina si toate celelalte, ajungi la un pret dublu fata de cel din mall sau alimentara. La fel si la cozonac. |
#5
Posted 03 October 2008 - 19:03
daca te pricepi la gatit merita sa faci dulciuriile in casa, daca nu te descurci dute la magazin
|
#6
Posted 03 October 2008 - 19:10
claaaaaaar prajituri de casa nam gasit nimic in magazine care sa egaleze prajiturile facute in casa de maicamea , bunicamea sau mamele altor prietenii :naughty:
doar eclere am gasit la o cofetarie le fac delicioase perfecte dar si pretul e pe masura |
#7
Posted 03 October 2008 - 20:06
Maica, duculene, cum sa ingrasi maica pe capitalistii astia pusi pe inavutire? Sa nu savurezi tu produsele traditionale de alta data, placinta, strudelul? Unde ti-e retorica din alta zile? Pai se poate mai baiete?
|
#8
Posted 03 October 2008 - 20:26
duculeana, on Oct 3 2008, 16:03, said: Pai aia e. Si timp si bani. :photo: Si nu in ultimul rand si pricepere! Poate eu pun o cana de faina sau de lapte in minus si nu se intareste compozitia asa cum trebuie, sau se face prea tare, cozonacul se face trunchi dupa maxim 4 zile etc. Plus ca te costa si mai mult cand aduni ingredientele. La un chec de exemplu unde trebuie sa bagi cel putin 6 oua, te costa numai alea 3 lei. Plus faina si toate celelalte, ajungi la un pret dublu fata de cel din mall sau alimentara. La fel si la cozonac. Si ce-ti convine mai mult, sa bagi 6 oua de 3 lei si alte ingrediente naturale, sau sa cumperi un chec de la magazin in care ouale sunt doar pe eticheta, care cel mult e facut cu praf de oua, contine afanatori, emulgatori, coloranti si alte chimicale? Inlocuitorii acestia sintetici sunt ieftini, asta e asa-zisa mancare "value", non bio, samd al carei gust este direct proportional cu pretul. |
#9
Posted 03 October 2008 - 23:54
Eu zic da, ca-s gospodina :D si-mi place sa fac prajituri.
|
#10
Posted 04 October 2008 - 00:09
|
#11
Posted 04 October 2008 - 02:09
merge si ceva dulce
da sa fie cu multe blaturi si nuca de cocos presarat asa iar cremele dintre blaturi sa fie o combinatie dulce-acrisor sa nu mi se aplece pana ma satur |
#12
Posted 04 October 2008 - 02:23
Sper ca nu-s prea off daca pun si o reteta (pt cele care au raspuns "da"):
Se face o foaie de bezea. Se amesteca (cu mixerul) 6 albusuri batute spuma cu 300 gr zahar fierbinte (nu ars!!!)- incalzit 1-2 min la cuptor (eu pun destu', ca stiu ca-i gata cand frige! :D ), intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Chestia rezultata se intinde pe fundul unei tavi (+hartie de copt, desigur) si se lasa la cuptor la foc mic-mic, vreo 2-3 ore, cu usa intredeschisa. E gata cand foaia e crocanta (in mod normal ramane alb-bejulie, daca v-a iesit mai inchisa nu-i vina mea :D ) Daca aveti rabdare mai lasati-o 1-2 zile intr-un loc uscat, sa se usuce complet. Din 6 galbenusuri, 1 pachet de unt, 2 linguri rase de zahar (nimic in plus! :) ) si cateva linguri bune de cacao se face o crema (cu mixerul). Uneori se taie, da' nu-i bai, ca se repara cu o lingura de cacao in plus. Foaia de bezea se taie (pe latime) in 3, cu oarece grija: e mai sfaramicioasa (la aceasta etapa eu mai scap cate o vorba despre divinitati& altele daca nu-s in toane bune :D ), iar dup-aia, logic: o foaia-un strat crema, o foaie-bla bla. Se poate manca oricand (eu o prefer imediat :dribbledrool: ) Nu am vazut niciodata prajitura din asta-n comert :harhar: Succesuri! |
#13
Posted 04 October 2008 - 02:26
cam multa munca
mai bine niste gogsi fundite, sau inelusi sau chiar inelusi cu putin gem pe mijloc si smantana peste... papanasi :D |
#14
Posted 04 October 2008 - 03:47
Bebeluska, on Oct 3 2008, 15:26, said: Si ce-ti convine mai mult, sa bagi 6 oua de 3 lei si alte ingrediente naturale, sau sa cumperi un chec de la magazin in care ouale sunt doar pe eticheta, care cel mult e facut cu praf de oua, contine afanatori, emulgatori, coloranti si alte chimicale? Inlocuitorii acestia sintetici sunt ieftini, asta e asa-zisa mancare "value", non bio, samd al carei gust este direct proportional cu pretul. |
#15
Posted 04 October 2008 - 05:11
Ai o viata agitata si nu iti permite timpul sa gatesti, mai bine ia de la magazin, mult mai ieftin iar gustul e acceptabil.
Dar Cum poti cumpara de la magazin acea atmosfera din Ajunul Craciunului cand toata casa miroase a cozonaci din cuptor, acea atmosfera cand toata familia este fericita si toti dau cu ochiul prin cuptor plini de emotie: "va creste suficient"? Va fi bun? iar toata lumea este fericita si zambesc toti. Aceasta e intrebarea mea, poti cumpara asa ceva de la magazin? |
|
#16
Posted 04 October 2008 - 06:41
si eu le fac cu mina mea dreapta, robotu de bucatarie sau cu mina mea stinga, masina de piine :lol: ce nu merge framintat, nu fac :lol:
deci da. sonykel, on Oct 4 2008, 04:47, said: nu te mai da asa viteaza... ca tu ai masina de paine si face ea toata munca in locu tau faci si chec si cozonac -_- |
#17
Posted 04 October 2008 - 08:09
sper sa nu se supere bebeluska si sa ma acuze din nou de vanatoare de posturi si de aberatii , ca am supar si eu si scot limba :P
eu dabia astept sarbatoriile si sa incerc sa fac cat mai multe chestii cu masina aia de facut paine... blacatsu ziceai ca daca nu te descurci cumperi din magazine... ei bine eu daca nu as avea facut de acasa sau nu as reusi sa-mi fac n-ai sa ma vezi de sarbatori in magazine cand toate babele se imping sa stea la coada si scandal si agloomeratie. dar in schimb prefer sa-i dau banii unei vecine si materia prima si sa-mi faca ea un cozonac ceva sau ce mi-o fi pofta... |
#18
Posted 04 October 2008 - 11:46
tonks, on Oct 4 2008, 07:41, said: sper sa ma scuze bebeluska ca raspund eu, dar inainte sa am asa ajutoare in bucatarie, faceam cu minusitele mele placinti si cozo si chec si cremsnit. Aia e, ca faceai. Toata lumea facea, numai ca acum nu mai face ca inainte. sonykel, on Oct 4 2008, 09:09, said: dar in schimb prefer sa-i dau banii unei vecine si materia prima si sa-mi faca ea un cozonac ceva sau ce mi-o fi pofta... E rau sa depinzi de vecini. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users