Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...

Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta
 Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...

Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...
 Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!

La multi ani @KENSINGTON!

La multi ani @burebista!
 La multi ani de Florii!

Stihl fs 70 c-e

Challengers (2024)

Care mai sunt mediile de admitere...
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
12967 replies to this topic

#8947
Shampi

Shampi

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 20.03.2018

 mihaiC1, on 13 iulie 2018 - 13:24, said:

Da stiu "e grele" a citi... prog. 15 se refera doar la intrerupere de curent in timp ce coace sau o paine coapa insuficient sau coapta si rece... iar prog.7 coace ce vrei.


Am luat-o ca resigilat si a venit fara manual, nu am avut timp sa caut pe net chiar atunci, iar la munca nu pot sa downloadez chestii.

Edited by Shampi, 17 July 2018 - 07:11.


#8948
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,760
  • Înscris: 12.08.2008
Am atasat eu manualul, parca banuiam.. oricum cautatul si descarcat, postat nu a fost 3-4 min.
PS orice "resigilat" trebuie sa contina cutia toate ca in starea initiala Posted Image

Edited by mihaiC1, 17 July 2018 - 09:48.


#8949
Shampi

Shampi

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 20.03.2018
A costat 220 de lei si era specificat ca nu vine cu cana de masurat, teapa de scos paletele din paine, lingurita de masura si manual. La pretul ala am luat-o, oricum aveam de toate de la un starlight, exceptand manualul. Cum eram pe fuga am luat rapid reteta favorita de pe http://scoaladepaine...paine-cu-ceapa/ si cum am avut ghinion s-a luat curentul aproape cand era gata. Netul nu si-a mai revenit, si nu am vrut sa risc sa butonez aiurea, am bagat-o la cuptor, lasat un mesaj nevestei ca trebuia sa apara si am plecat la munca.

Ca feedback dupa ce am facut ceva paine, chifle... ies mai bune ca in starlight.

Edited by Shampi, 17 July 2018 - 17:48.


#8950
ProdanV

ProdanV

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 308
  • Înscris: 09.07.2018
Astazi am returnat MP Silvercrest in Lidl, fara probleme,  functiona numai pe doua programe.
Chiar mi-a parut rau ca s-a stricat

#8951
bogdangelu

bogdangelu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,064
  • Înscris: 16.07.2007
Pe la unele magazine(Lidl), încă mai găsești.

#8952
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010

 Bibulus, on 12 iulie 2018 - 23:36, said:

Am facut mai multe retete, cu mai multe tipuri de faina -- imi iesea miezul ca la painea lui mcjohn. Eu n-am reusit sa fac miez aerat. Pana la urma am dat masina cuiva din familie, ca eu n-am fost deloc multumit de ea. Era Silvercrest. As fi vrut sa obtin ceva apropiat de painea din poza atasata, dar n-am reusit -- miezul painii facute la MP este indesat, dens.
Ce-ti place tie, nu e chiar paine. E ciabatta  si are alta reteta decat painea. Cel mai important e ca se coace la cuptorul aragazului nu in MP.
Ciabatta

Greutate: 1,250 g Ti m e:1:2 5

Ingrediente

  Apa: 450 ml

  Ulei de masline: 5 lg + pentru copt

  Sare: 2.5 lgt

  Faina simpla: 760 g

  Drojdie uscata: 2.5 lgt

Puneti ingredientele in vasul de copt in urmatoarea ordine: apa, ulei de masline si sare.

Apoi adaugati faina si drojdia uscata.

Puneti vasul de copt in masina. Selectati programul 13.

Apasati butonul stop/start.

Dupa o ora, opriti masina si scoateti aluatul din vasul de copt.

Fainiti o suprafata plana si impartiti aluatul in 8 rulouri. Acoperiti-l cu o panza curata si lasati-l sa creasca timp de o ora la temperatura camerei.

Preincalziti cuptorul la 240°C (l. 8). Cand este fierbinte, pensulati rulourile cu ulei de masline. Puneti-le in cuptor cu un vas cu apa pentru a umezi cuptorul. Coaceti timp de 25 de minute. Lasati-le sa se raceasca pe gratar.

Aceasta paine alba isi datoreaza numele formei speciale turtite, ovale (ciabatta inseamna “papuc de casa†in italiana). Textura ei este umeda si usoara, cu gauri mari, neregulate de aer si se combina cu o coaja caramelizata care este foarte moale la atingere. Aceasta paine traditionala – se mananca calda sau rece – va va duce intr-o minunata excursie culinara in inima Italiei!
Reteta e de la Moulinex seria 5, fosta mea MP .

Edited by Freddy12, 20 July 2018 - 23:49.


#8953
Mircea_jr

Mircea_jr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 13.04.2007
Am (re-)inceput sa ma uit si eu dupa o masina de paine. Am mai scris, mai de mult, pe acest topic. Ca idee, in 2011 am luat din Auchan un Selecline (marca lor proprietara), model XBM538 daca nu ma inseala memoria. A mers grozav cel putin vreo 3 ani, nu mai retin exact cat. Niciodata nu mi-am putut explica logic motivele, dar cert e ca masina asta avea, ca prin magie, un stil inimitabil de-a o durea undeva de retete exacte Posted Image Cantaream ingredientele aproximativ, pe un cantar mecanic, cu cadran, de genul celor ce se gasesc in pietele de chinezarii sau in magazinele "orice produs la 3,9 RON", le aruncam in cuva, ii dadeam drumul pe programul rapid si dupa vreo 10-15 minute de framantat aruncam o privire inauntru. Daca aluatul parea prea lipicios mai aruncam un praf de faina, daca masina parea sa se chinuie putin la invartit mai turnam putina apa... si, in 99% din cazuri, iesea o paine faina, bine crescuta, cu partea superioara rotunjita frumos si cu miezul rezonabil de bine aerat.

A cedat pana la urma, s-au uzat lagarele axelor de framantare, a scapat cureaua de pe pinioane si s-a fortat puternic la un ciclu de framantare. Am desfacut-o, am bucsat lagarele respective, am facut rost de curea noua, dar probabil in momentul defectarii s-a fortat/supraincalzit motorul sau ceva de genul asta, cert e ca dupa ce am asamblat-o inapoi, nu mai avea forta sa framante aluatul.

Din pacate, nu am mai gasit modelul respectiv in Auchan. Am trecut la un Silvercrest din Lidl care a fost OK... si nu prea. Din nou in mod inexplicabil, extrem de pretentios la retete; daca nu era totul perfect la miligram, rezultatul era cel putin discutabil. S-a defectat in garantie, tot o problema cu lagarele - de data asta cele din cuva, nu din sasiu cum fusese cazul la Selecline (aici nota 10 pentru Lidl, care ne-a returnat banii desi nu mai gaseam bonul de casa - pe baza numarului de serie al masinii).

E vreun an si ceva, poate un an jumate de atunci... si n-am mai intreprins nimic, doar am cumparat paine din comert. De la o vreme, insa, am inceput sa ma uit iar, asa timid, dupa posibile variante.

O vreme am cochetat cu Gorenje BM1400E, nu arata rau, am primit si feedback pozitiv la vremea respectiva aici pe forum.
Stiu ca Panasonic-urile sunt foarte apreciate, dar si eu, ca si altii, am o "chestie" cu painile "verticale" scoase de o masina cu o singura paleta. Nu-mi prea plac. Inca analizez problema...
Am citit despre Zojirushi, le stiu faima... baiu' e ca din cate citisem, nu se livreaza oficial in Europa, ca atare e cam problematica adaptarea la reteaua de curent (e un consumator maricel, ar trebui un adaptor capabil sa suporte puteri mari).
Ar ramane modelele Moulinex / Tefal...

Mai aveti, eventual, alte sugestii? Nu e graba; daca nu se poate altfel, om face cumva si-om disponibiliza fonduri si pentru Tefal, Gorenje sau (poate) Panasonic... dar daca stiti de vreo "bijuterie" de care n-am auzit eu, la pret mai mic, orice sfat e binevenit.

#8954
addumi

addumi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,821
  • Înscris: 10.02.2017
Gorenje BM1400E - 7 ani de utilizare - o cuva (cea neimpartita in doua compartimente) terminate axele paletelor - curge pe langa ele lichidul - de 2 ani fac in ea doar aluatul, dupa care il pun la cuptor in tava - iese o paine excelenta.
Motivul pentru care am trecut la cuptor este ca incepuse sa dea rateuri la temperatura alocata cresterii - prea mare, ceea ce ducea la alte probleme la coacere.
Mecanic excelenta - trage in continuare si malaxeaza perfect. Nu a sarit vreodata cureaua, nu a scartait, nu s-a blocat.
Am sa trag si eu de ea pana cat s-o putea.
Concluzia, timp de circa 5 ani a functionat impecabil.
Actualmente pretul este nesimtit de mare. Mai mult de 700 de lei este ceva de o exagerare pe care nu o pot intelege.
Spor in alegere!

Edited by addumi, 14 August 2018 - 06:35.


#8955
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,760
  • Înscris: 12.08.2008

 Mircea_jr, on 13 august 2018 - 19:13, said:

Am (re-)inceput sa ma uit si eu dupa o masina de paine. Am mai scris, mai de mult, pe acest topic. Ca idee, in 2011 am luat din Auchan un Selecline (marca lor proprietara), model XBM538 daca nu ma inseala memoria. A mers grozav cel putin vreo 3 ani, nu mai retin exact cat. Niciodata nu mi-am putut explica logic motivele, dar cert e ca masina asta avea, ca prin magie, un stil inimitabil de-a o durea undeva de retete exacte Posted Image Cantaream ingredientele aproximativ, pe un cantar mecanic, cu cadran, de genul celor ce se gasesc in pietele de chinezarii sau in magazinele "orice produs la 3,9 RON", le aruncam in cuva, ii dadeam drumul pe programul rapid si dupa vreo 10-15 minute de framantat aruncam o privire inauntru. Daca aluatul parea prea lipicios mai aruncam un praf de faina, daca masina parea sa se chinuie putin la invartit mai turnam putina apa... si, in 99% din cazuri, iesea o paine faina, bine crescuta, cu partea superioara rotunjita frumos si cu miezul rezonabil de bine aerat.

A cedat pana la urma, s-au uzat lagarele axelor de framantare, a scapat cureaua de pe pinioane si s-a fortat puternic la un ciclu de framantare. Am desfacut-o, am bucsat lagarele respective, am facut rost de curea noua, dar probabil in momentul defectarii s-a fortat/supraincalzit motorul sau ceva de genul asta, cert e ca dupa ce am asamblat-o inapoi, nu mai avea forta sa framante aluatul.

Din pacate, nu am mai gasit modelul respectiv in Auchan. Am trecut la un Silvercrest din Lidl care a fost OK... si nu prea. Din nou in mod inexplicabil, extrem de pretentios la retete; daca nu era totul perfect la miligram, rezultatul era cel putin discutabil. S-a defectat in garantie, tot o problema cu lagarele - de data asta cele din cuva, nu din sasiu cum fusese cazul la Selecline (aici nota 10 pentru Lidl, care ne-a returnat banii desi nu mai gaseam bonul de casa - pe baza numarului de serie al masinii).

E vreun an si ceva, poate un an jumate de atunci... si n-am mai intreprins nimic, doar am cumparat paine din comert. De la o vreme, insa, am inceput sa ma uit iar, asa timid, dupa posibile variante.

O vreme am cochetat cu Gorenje BM1400E, nu arata rau, am primit si feedback pozitiv la vremea respectiva aici pe forum.
Stiu ca Panasonic-urile sunt foarte apreciate, dar si eu, ca si altii, am o "chestie" cu painile "verticale" scoase de o masina cu o singura paleta. Nu-mi prea plac. Inca analizez problema...
Am citit despre Zojirushi, le stiu faima... baiu' e ca din cate citisem, nu se livreaza oficial in Europa, ca atare e cam problematica adaptarea la reteaua de curent (e un consumator maricel, ar trebui un adaptor capabil sa suporte puteri mari).
Ar ramane modelele Moulinex / Tefal...

Mai aveti, eventual, alte sugestii? Nu e graba; daca nu se poate altfel, om face cumva si-om disponibiliza fonduri si pentru Tefal, Gorenje sau (poate) Panasonic... dar daca stiti de vreo "bijuterie" de care n-am auzit eu, la pret mai mic, orice sfat e binevenit.

Daca vrei un produs de calitate... "uita" de firmele de "renume" din piata noastra (fabricate in ciana'), japoneza cu tot cu traf. o sa ajunga mai ieftin si nu o sa te dezamageasca muuulti ani Posted Image .
PS. mai bine cumperi 2 buc. de 300 lei noname (exclude marketurile de 2 bani gen lidl!) vor functiona bine mai multi ani decat una singura "de firma".

Edited by mihaiC1, 14 August 2018 - 08:35.


#8956
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Ia-ti un Tefal cu 2palete si stii ca nu vei avea surprize. Eu sunt la al doilea fiindca pe primul mi l-a ‘’ arestat’’ fiica-mea. Avea un Gorenje care facea niste paini aproape necomestibile si cand a vazut ce paini ies din masina mea a inceput cu rugămințile. Prima masina, un Moulinex alb are peste 10 ani. A doua masina e un Moulinex negru si o am de peste 5ani. Arata si functioneaza impecabil. Vezi ca e o reducere la magazinul Ideall: 535lei cel alb si 599 cel negru care are 3programe in plus.

#8957
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
La cel.ro sunt oferte cu reducere de 35% la masinile Tefal Home Bread baguette si Gorenje BM1400, ambele fiind la pretul de 499 lei.

#8958
Mircea_jr

Mircea_jr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 13.04.2007
Ma uit asa... initial neincrezator, apoi din ce in ce mai lung, aici - Zojirushi BB-PAC20 noua, (aparent) sigilata, cu livrare din UK - ar ajunge undeva in zona 160-170 Euro cu tot cu transport.
Un convertor 220V-110V de 800W (pe hartie, in conditiile in care masina consuma 700) as gasi sub 200 RON (sa spunem pana in 50-60 Euro in caz ca ar fi necesar unul mai puternic).

Deci ar fi vorba de vreo 220 (-ish) Euro, cam 1000 RON (+/-). Nu-i putin... acuma intrebarea (retorica probabil, caci m-as mira sa fie printre noi colegi care sa fi avut experiente directe cu ele) e daca chiar isi merita faima, chiar or fi ATAT de bune? Capacitatea pare a fi cam 1 kg (2 lbs.), putere 700W... cifrele nu suna deloc spectaculos. Oare am visat, sau stiam ca sunt Tefal-uri / Moulinex-uri de 1400 sau chiar 1800W?

Pe de alta parte, BB-PAC20 e modelul cel mai interesant (din punctul meu de vedere), avand rezistenta suplimentara in capac, pentru rumenire uniforma inclusiv deasupra.

Dincolo de cifre insa, ma intreb cat or fi de rezistente la tavaleala? Ca daca (sa spunem, ipotetic) dau o suma de ordinul asta - cat doua Tefal-uri - si peste vreun an, un an jumate incepe sa dea rateuri si sa caraie cureaua, o sa fac urat Posted Image

Cu privire la Moulinex / Tefal, nu-s mare fan al tehnicii / ingineriei frantuzesti. Totusi, vad ca astea sunt foarte apreciate, atat in ce priveste calitatea painii rezultate, cat si ca rezistenta... ma gandesc ca totusi or fi reusite.

In fine... o mai intorc o vreme pe toate fetele, nu ma grabesc...

EDIT - in pozele cu ambalajul Zojirushi-ului pe ebay, scrie mare si frumos made in China. Si eu care speram... :)

Edited by Mircea_jr, 15 August 2018 - 08:01.


#8959
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,458
  • Înscris: 03.11.2006
Facem in casa paine de vreo 11 ani. AM inceput cu ceam mai ieftina din Auchan (una ungureasca, Orion, vreo 130lei la acel moment). Cand cuva s-a facut praf (acum 7 ani), am luat tot dupa acelas criteriu un Selecline pe la 180 lei.
Ambele au si niste probleme, insa cu ambele se poate face paine buna cu urmatoarele amendamente: sa pornesti manual coacerea atunci cand dospirea este cea dorita si, eventual, sa repeti coacerea inca 20-30 minute. Asta in conditiile in care materiile prime sunt puse aproape ochiometric, brutarului sef neplacandu-i sa cantareasca.
Asa ca sfatul meu este sa nu cumperi modele de varf decat daca nu poti sa o supraveghezi. Masina de la Lidl este  si ieftina si buna, iar cu banii economisiti o sa-ti poti lua inca una dupa 4-5 ani.

Edited by ain, 15 August 2018 - 08:21.


#8960
ghevasalie

ghevasalie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,711
  • Înscris: 19.08.2005
Poate te ajuta experienta mea cu trei masini de paine, dintre care ultima este Tefal (bread and baguette sau asa ceva, cea neagra).
La plusuri as spune ca are doua palete, doua rezistente, painea mi-a iesit mereu cel putin bine insa dupa cateva incercari iese spre foarte bine, manerul vasului mi se pare mai comod decat varianta cu doua urechi in capete iar daca esti pasionat de brutarie, ai accesoriile pentru baghete si chifle.
La minusuri eu as considera ca e prea zgomotoasa, programul cel mai utilizat este 9, ceea ce inseamna ca de fiecare data trebuie sa tot butonezi sa ajungi de la 1 la 9, la sfarsit abia se aude cand piuie si de cele mai multe ori eu n-o aud, design-ul vasului nu e cel mai fericit, in doua "colturi" si intre ele ramane faina neframantata (la painea de 750 gr pe care o fac eu cu predilectie, la cele mai mari nu).
S-ar putea sa mai fie si altele bune sau rele insa de astea imi amintesc acum, desigur sunt parerile mele si sunt subiective, in functie de cum o folosesc eu, ce la mine e rau la altii ar putea fi bine si invers.

Insa, una peste alta, painea iese buna si asta e cel mai important aspect.

#8961
Mircea_jr

Mircea_jr

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 480
  • Înscris: 13.04.2007

 ain, on 15 august 2018 - 08:20, said:

Facem in casa paine de vreo 11 ani. AM inceput cu ceam mai ieftina din Auchan (una ungureasca, Orion, vreo 130lei la acel moment). Cand cuva s-a facut praf (acum 7 ani), am luat tot dupa acelas criteriu un Selecline pe la 180 lei.
Ambele au si niste probleme, insa cu ambele se poate face paine buna cu urmatoarele amendamente: sa pornesti manual coacerea atunci cand dospirea este cea dorita si, eventual, sa repeti coacerea inca 20-30 minute. Asta in conditiile in care materiile prime sunt puse aproape ochiometric, brutarului sef neplacandu-i sa cantareasca.
Asa ca sfatul meu este sa nu cumperi modele de varf decat daca nu poti sa o supraveghezi. Masina de la Lidl este  si ieftina si buna, iar cu banii economisiti o sa-ti poti lua inca una dupa 4-5 ani.

Daca e Selecline alba, cu doua palete, 99% e modelul XBM538 pe care l-am avut si eu din 2011 pana prin vreo 2014 (-15..?) si a mers grozav de bine, exact cum spui - cu ingrediente bagate cvasi-ochiometric, sau cantarite pur informativ. Daca tin minte bine, 180 sau 190 lei am dat si noi pe ea. Daca as mai gasi acum modelul, ar fi probabil prima optiune pe lista, dar eu unul nu l-am mai vazut prin niciun Auchan prin care am umblat.

Cea de Lidl nu-mi prea surade - am mai spus, pe langa ca am avut probleme in garantie (rezolvate, e drept, prompt prin returnarea contravalorii), mi s-a parut mult mai pretentioasa la ingrediente, enervant de pretentioasa. Adevarul e ca n-am stat niciodata cu cronometrul si termometrul langa ea, poate am prins un exemplar cu ceva probleme, inclusiv de soft, cine stie...? dar daca am alte optiuni, as evita-o deocamdata. (De altfel a si fost recent in oferta, dar am zis pas pana una alta).

#8962
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,458
  • Înscris: 03.11.2006
Seleclineul meu era cu o singura paleta. Coacerea era catastrofala (trebuia cam 2.5 h), dar foloseam pentru coacere masina veche. Tehnica moderna, stereo :) Oricum, inital cumparasem seleclineul doar pentru cuva.

Brutarul sef are grija ca dupa ultima amestertecare (cand piuie sa introduci seminte sau te miri ce) sa opreasca programul, iar cand a crescut suficient sa porneasca programul de coacere. Un brutar sef experimentat stie cu aproximatie care este momentul potrivit si trebuia sa revina la datorie la ora respectiva.
Nu zic ca e comod, dar e o solutie pentru sa-ti iasa paine buna si cu masini ieftine.

Insa doar tu stii daca-ti merita sau nu.

#8963
raducut123

raducut123

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,198
  • Înscris: 12.09.2013
Eu am de vreo 9 luni un Heiner de 600w si iese painea foarte bunã.Chiar cu mici abateri fata de gramajele din rețete...

#8964
belogerer

belogerer

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,560
  • Înscris: 14.03.2008
am trecut pe paine manuala cu ajutor de la emile henry asa ca vand masinile de paine.

silvercrest neagra folosita pt aproximativ 30 paini cu urma de la paleta pe cuva. 100 lei. cumparata acum aproximativ 4 ani tinuta de backup.

tefal bread of the world. modelul negru de top 800+ lei pret de magazin la cumparare...etc...  cred ca cere resoftare sau am eu 2 cantare defecte. din 4 paini la 3 da rateu. culmea cu grania merge brici.

pret 200 lei.

doar predare personala in bucuresti.

pret la pachet pt amandoua  200 lei.

Edited by belogerer, 18 September 2018 - 18:57.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate