Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scurgere catre hazna

De la 24V la 5V DC?

Deducere TVA

Intalnire cu un tip de pe tinder ...
 Open WRT nu sincronizeaza ceasul ...

salariu plafonat

sistem actionare electrica pentru...

Sfaturi achizitie auto ~10k€
 ICC/ICM soft monitorizare si cont...

Recomandare ipad

Ce fel de disc pentru acest circu...

Windows 11 24H2 pe release?
 Intrebare motor auto

Opel Astra K

Romania - tara formelor fara fond?

Probleme sistem audio mașina
 

Masina paine

* * * * * 11 votes
  • Please log in to reply
13024 replies to this topic

#6841
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,847
  • Înscris: 12.08.2008
Drojdie "activa" uscata se pune 1 lg ~3g. Drojdia proaspata (umeda, verde) 5-7g la 330g faina . Daca folosesti faina tip 650 pune numai 180ml de apa/lichid, daca pui faina tip 000 - 165ml lichid .Programele de baza 1, 2 ,3.. 500g nu e o catastrofa...

Edited by mihaiC1, 21 March 2015 - 17:39.


#6842
wolfynwo

wolfynwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,666
  • Înscris: 31.10.2013
Multumesc. O sa incerc acum. Revin.

#6843
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View Postwolfynwo, on 21 martie 2015 - 17:06, said:

Salut .
Am achizitionat acest model si nu imi creste painea deloc. Am incercat cu drojdie proaspata, activa si nimic. Am incercat 5 programe pentru 500 gr si rezultatul este: http://s.go.ro/yuwtk  .
Reteta este 205ml apa, ulei 1lg1/2, sare 1lg, zahar 1lg1/2, 330gr faina si drojdie 1lg. Totul este la temperatura camerei. Sunt disperata!
Aveti ceva sfaturi sau o trimit inapoi?
Cand ajunge la  coacere ridica capacul si vezi daca e cald in interior. Daca nu e cald e defect, daca e cald sunt 2 cauze posibile 1. ai gresit cantitatile si 2 senzorul de temperatura e prost amplasat (miscat de la locul lui) . Problema e ca paine nu e crescuta. ...deci cred ca ai gresit cantitatile.
PS: daca drojdia e veche painea nu creste. Foloseste drojdie uscata pana vezi ce-i cu aparatul (e mai usor de folosit). Nu amesteca drojdia cu apa. Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana devine lichida (eu asa tin minte ca faceam)

Edited by Clovis, 21 March 2015 - 20:01.


#6844
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,438
  • Înscris: 05.02.2009

View Postwolfynwo, on 21 martie 2015 - 17:06, said:

Aveti ceva sfaturi ?
Păi rețeta folosită nu e corectă !
Eu folosesc acum :
600g făină - 650
330g apă
12g drojdie
1-2 Lg zahăr, ulei
1 Lg sare.
Acum nu am cîntărit cît drojdie încape într-o linguriță . Dar cu siguranță apă e prea multă !
(Link-ul nu a funcționat la mine.)


#6845
radudd

radudd

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,296
  • Înscris: 08.02.2007
Confirm reteta de mai sus, cu precizarea ca in loc de 12gr proaspata, se pot folosi la fel de bine 2 lg "rase" (lingurite - masura mica din plastic din dotarea masinii) de drodjie uscata (Dr. Oetcker, pliculetul verde).
In varianta asta nu este nevoie de mai mult de 1 lg de zahar, cred ca functioneaza si fara.

Edited by radudd, 21 March 2015 - 21:13.


#6846
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,438
  • Înscris: 05.02.2009

View Postradudd, on 21 martie 2015 - 21:09, said:

pot folosi la fel de bine 2 lg "rase" .
Mulțumesc mult !
Mai am maia ptr o pîine, apoi trec pe “praf”. Și mă tot întrebam cit să pun. Acum , că am aflat , mulțumesc !

#6847
wolfynwo

wolfynwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,666
  • Înscris: 31.10.2013
Multumesc pentru ajutor. Se pare ca retele oferite de Tefal nu prea sunt bune :
[ http://s7.postimg.org/4qkse5znb/20150321_233057.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Pana la urma am gasit o reteta si rezultatul este:
[ http://s9.postimg.org/ppssx5h8r/20150321_230440.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

In 10 minute pun poza si cu painea scoasa pentru ca am lasat-o la caldurica putin.
LE: Produs final :
[ http://i62.tinypic.com/wrnv2x.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by wolfynwo, 22 March 2015 - 00:16.


#6848
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008
E frumoasa! Ma gandesc ca si dai atacul😊!
Pofta buna
Bine ai venit in club!🙌

M-am uitat pe retete, sunt putin diferite de ale mele dar par coerente, zic sa mai incerci si alte retete.

Edited by GEORGE1976, 22 March 2015 - 01:03.


#6849
wolfynwo

wolfynwo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,666
  • Înscris: 31.10.2013
Am atacat-o si e delicioasa. Am mancat coltul deja. Coaja nu e nici moale nici tare, numai buna.
Nu se compara cu ceea ce se gaseste in comert. Per total multumita!
Maine o sa pun reteta pentru ca nu ma lasa sa ii dau link aici din pacate.

Attached Files



#6850
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,438
  • Înscris: 05.02.2009

View Postwolfynwo, on 21 martie 2015 - 17:06, said:

Sunt disperata!
Aveti ceva sfaturi sau o trimit inapoi?
Dacă ai făcut 5 pîini și nu ți-au reușit !!! Trimite-o înapoi ! E defectă ! :)


#6851
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,847
  • Înscris: 12.08.2008
Pai ultima postare zice contrariu!! "Defect " e retetarul...

View Postwolfynwo, on 22 martie 2015 - 02:12, said:

Am atacat-o si e delicioasa. Am mancat coltul deja. Coaja nu e nici moale nici tare, numai buna.
Nu se compara cu ceea ce se gaseste in comert. Per total multumita!
Maine o sa pun reteta pentru ca nu ma lasa sa ii dau link aici din pacate.

Edited by mihaiC1, 22 March 2015 - 09:16.


#6852
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008
Inca o paine reusita in aceasta dimineata!

Attached Files



#6853
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,438
  • Înscris: 05.02.2009

View PostGEORGE1976, on 22 martie 2015 - 09:52, said:

Inca o paine reusita in aceasta dimineata!
Super !
Tot cu zahăr brun ?

View Postwolfynwo, on 21 martie 2015 - 17:06, said:

Reteta este 205ml apa, ulei 1lg1/2, sare 1lg, zahar 1lg1/2, 330gr faina si drojdie 1lg.
Uite, ți-am cîntărit o linguriță de drojdie.
Attached File  uploadfromtaptalk1427013871665.jpg   73.72K   16 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1427013880425.jpg   71.02K   18 downloads Attached File  uploadfromtaptalk1427013890317.jpg   72.49K   16 downloads
(1/2de pachet trebuia să fie 12-13g, da cred că l-am tăiat eu greșit.)
A mea mai are 1,1/2ore.



#6854
GEORGE1976

GEORGE1976

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.05.2008
Cu sirop de agave.

#6855
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,847
  • Înscris: 12.08.2008
Cred ca muuult mai sanatos(a) e mierea de albine sau zahar brut (brun)..
Lectura de dupa ce faceti painile.. azi!

Edited by mihaiC1, 22 March 2015 - 11:05.


#6856
mcjohn

mcjohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,438
  • Înscris: 05.02.2009

View PostGEORGE1976, on 22 martie 2015 - 10:51, said:

agave.
Agave ?! Ce mai e și asta ?!! Îi da gust și culoare ? Sau ce ?

#6857
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,847
  • Înscris: 12.08.2008

View Postmcjohn, on 22 martie 2015 - 11:15, said:

Agave ?! Ce mai e și asta ?!! Îi da gust și culoare ? Sau ce ?

"Cu de toate"Posted Image

Edited by mihaiC1, 22 March 2015 - 11:19.


#6858
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
A 3-a cuva de la masina mea de paine Moulinex a cedat vitejeste. Noroc ca mai am 2 cuve noi de rezerva.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate